Mistä saa afgaanivinttikoiran pennun?

afgaaninihailija

Onko kellään tietoa afgaaninvinttikoiran pennusta? Hyvä ja luotettava koti olisi tarjolla maalla. Näyttelyissä tuskin käydään. Koirakaverikin olisi. Hinta?

18

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unohda haaveilu

      Luuletko todella saavasi afgaania keneltäkään kasvattajalta kun puhut tuollaisia???

      • afgaaninihailija

        Millaisia tuollaisia? Tuo on totuus ja jos joku hyväksyy ne niin hyvä sitten.


    • Mietis pikkasen

      Kuule sellainen pennunostaja joka kirjoittelee täällä ja kyselee pentua TÄÄLTÄ ei tule afaania saamaan keneltäkään luotettavalta kasvattajalta. Huoh Piirit on pienet......

      • afgaaninihailija

        Eli afgaania ei mistään saa ku joskus 10 vuoden päästä korkeintaan.


    • kaunis mutta työläs

      Luonnollisin tapa on etsiä pentua yhdistyksen sivuilta. Googleta Suomen afgaanit. Sieltä löytyy pentuvälitys ja tulevat pentueet. Tällä hetkellä siellä on ilmoitettuna yksi tuleva pentue. Toinen tapa on kysellä suoraan kasvattajila, milloin pentuja on tulossa. Pentuja näkyy olevan harvoin, joten kannattaa ottaa kasvattajiin ajoissa yhteyttä. Kasvattajien yhteystiedot löytyvät myöskin yhdistyksen sivuilta.

      Yksittäisten koirien tai jonkun kasvattajan koirien terveystietoja voit tutkiskella Koiranetistä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?R=228, kun ensin asetus-kohdassa laitat ruksit haluamaasi kohtiin ja tallennat asetukset. Sen jälkeen voit hakea terveystietoja joko koiran nimellä tai kasvattajan kennelnimellä.

      Onnea pennun etsintään! Olet varmaankin jo perehtynyt turkinhoitoon ja ajatellut, että rotu sopii sinulle siltäkin osin? Täällä joka tapauksessa hyvät ohjeet: http://www.romytar.com/azarang/turkinhoito.html

      • afgaaninihailija

        Kiitos paljon tiedoista. Olen kyllä harkinnut tuota turkinhoitoa. Josko jollain olisi vielä tuosta luonteesta asiallista tietoa. Onko se tosiaan työläs kouluttaa?


    • tutustu kunnolla

      Kannattaa lukea jalostuksen tavoiteohjelma http://www.saunalahti.fi/safa/JTO valmis_nettiin.pdf. jossa on myös luonteesta ja luonneongelmista tietoa.Afgaani ei ole vinttikoirien helpommasta ja sosiaalisemmasta päästä.

      • Lukekaas tämä

        Afgaanin jalostuksen tavoiteohjelmasta kopioitua:

        "Luonnetta koskevat vastaukset terveyskyselyssä 2004
        Vuonna 2004 toteutetun terveyskyselyn tuloksissa tuli esiin, että suuri enemmistö vastanneista
        (80 %) on täysin tyytyväisiä afgaaninsa luonteeseen. Vastaajista 20 % ilmoitti, ettei ole täysin
        tyytyväinen eriasteisten luonneongelmien vuoksi. Terveyskyselyn vastaukset kattoivat noin
        20 % vuosina 1991-2004 syntyneistä afgaaneista, minkä vuoksi kyselyn tulosten perusteella ei
        voida tehdä yksityiskohtaisia päätelmiä luonneongelmien yleisyydestä, mutta sitä voidaan pitää
        suuntaa antavana.
        Ilmoitettuja luonneongelmia olivat aggressiivisuus muita koiria kohtaan (20 kpl, 9 %), arkuus
        (10 kpl, 5 %), eroahdistusongelmat (9 kpl, 4 %), aggressiivisuus ihmisiä kohtaan (7 kpl, 3 %) ja
        ylivilkkaus (3 kpl, 1 %). Lisäksi neljän afgaanin kuolinsyyksi ilmoitettiin lopetus aggressiivisuuden vuoksi ja kolmen afgaanin lopetuksen syynä olivat käytösongelmat. Kun lasketaan yhteen
        aggressiivisuuden tai käytöshäiriöiden takia lopetetut afgaanit ja ne elossa olevat afgaanit, joiden kohdalla ilmoitettiin ongelmia aggressiivisuudessa ihmisiä tai muita koiria kohtaan, erilaiset aggressio-ongelmat koskivat yli 10 % terveyskyselyn otoksesta."

        EI HYVÄLTÄ VAIKUTA KUN KYSEESSÄ ON VIELÄ ROTU JOTA ON ÄÄRIMMÄISEN VAIKEA KOULUTTAA. Meillä on ollut useampi afgaani useiden vuosien aikana ja voin kertoa sisäpiirin tietoa siitä että afgaanien luonteet ovat vain pahentuneet vuosi vuodelta.


    • uteliasaatu

      Hmm, miksi haluat turkkirodun maalle asumaan, kun et aio käydä näyttelyissä? Turkkiin tarttuvat ihan kaikki oksat ja risut ym. kurat. Jokaisen lenkin jälkeen menee vähintään tunti, kun niitä irrottelee ja vielä enemmän, jos koiran joutuu pesemään? Se on pidemmän päälle erittäin rasittavaa ja voi alkaa rassata hermoja, kun aikaa ja vaivaa menee tuhottomasti.

      Jos taas haluat pitää koiran lyhyessä turkissa, niin mitä järkeä ottaa pitkäkarvainen rotu? Luonteen puolestakin lyhytkarvaisissa vinttikoirista löytyy kivempiakin. Ihan uteliaisuuttani siis kysyn, en millään pahalla.

      • afgaaninihailija

        Haluan turkin itselleni, en näyttelyyn. Yksinkertaisesti tykkään kun koiralla on turkkia. Mutta toi luonne vaivaa.


    • Älä osta affea

      Afgaanien luonteet ovat aggressiivisia ja vaikeita tänä päivänä monessa linjassa, en suosittele afgaania kenellekään.

    • Ei afgaania

      Myös afgaaninvinttikoirien omistajien luonteet tuppaavat olemaan melko aggressiivisia, välttäkää heidän seuraansa!

    • vinttari

      Afgaani kaunis, jos hoitaa viikottain ja harjaa ja aukaisee takut päivittäin. leikkaa sit turkki pois jos työläs,,tai osta lyhyempi turkkinen koira joka pysyy pihassa irtikkin. Tää lähtee kaiken perään. Nappasee vaikka lapselta pipon päästä jos näyttää tarpeeksi heiluvalta saaliilta. Turkki siis kerää kaiken, kokemusta on . kaverin afgaanin turkki ou god....en ole turkki ihminen.

      Varmaan joku virheellinen afgaani ( koko, väri) voiski myydä ei näyttelyyn, tietenkin.

      Käytetty metsästykseen, vartioimiseen. Saalisvietti on se haaste sekä miellyttämishaluttomuus. Arvokas ,omissa ooissaan viihtyvä ,ainakin tämä kaverin.

    • jfpvpb

      Luonteiden puolesta mulla on afgaanit olleet helpoimpia. Aina on voinut koirapuistoon laittaa nuo ilman että on tarvinnut pelätä tappeluita, vaikka kuinka toinen haastaisikin riitaa. Nuo ovat semmoisen yläpuolella.

      Kouluttamisesta...noh, eivät nämä mun mielestä sen ihmeellisempiä ole kouluttaa kuin muutkaan. Itsellä ei tosin mitään natsikuria näillä olekaan, enkä jaksa stressatakaan vaikkeivat mitään tokovalioita olekaan. Toinen tulee luokse kutsuttaessa ja on paljon miellyttämisenhaluisempi kuin toinen, jonka kanssa joutuu välillä käyttämään kaikki keinot saadakseen sen kiinni puistosta. Mutta aina on onnistunut, ei ole vielä puistoon jäänyt. Vaatii tietyn luonteen omistajaltakin afgaani.

      Mutta mukavia koira nämä ovat, jos vaan turkin kanssa jaksaa pelata.

    • afgaanimies

      Kannattaa ottaa huomioon myös, että afgaani ei koskaan opi sisäsiistiksi. Aina on kusta ja paskaa lattioilla, kun kämpässä majailee afgaani.

    • Afgaanit on likaisia

      Afgaani on koiraroduista paskaisin rotu ja määrä mitä se tuo likaa kotiin on hirvittävä! yhden afgaanin olen omistanut ja vaikka kuinka suojasi sitä niin aina kämppä paskaisena ja koira haisi kuselle kun pissatessa kuset tarttuivat turkkiin, epähygieenisin koira jonka tiedän! Ja kyllä, hoidin turkin huolellisesti ja näyttelyissäkin koira pärjäsi mutta silti etenkin se jatkuva turkista lähtevä kusen haju yökötti todella paljon!

      En koskaan enää halua moista sotkijaa kotiini!

    • retrovetro

      "Afgaanien luonteet ovat aggressiivisia ja vaikeita tänä päivänä monessa linjassa, en suosittele afgaania kenellekään. "

      Ehkä muihin vinttikoiriin verrattuna näin on. Mutta ei muihin rotutyhmien koiriin.

      "Kannattaa ottaa huomioon myös, että afgaani ei koskaan opi sisäsiistiksi. Aina on kusta ja ****** lattioilla, kun kämpässä majailee afgaani. "

      Tälläisen koiran omistaja ei saa lelukoiraakaan sisäsiistiksi. Suosittelen palapeliä koiran sijasta.

    • affemies

      Afgaanin sisäsiisteyskasvatus kestää reilut 10 vuotta. Sisään paskominen ja kuseminen loppuu,kun koira krematoriossa. Kannattaa varautua melko isoon remonttiin afgaanin jäljiltä, kun koteusvaurioita aletaan korjaamaan. Maalle se sopii, jos sen voi majoittaa lehmien tai sikojen kanssa samoihin tiloihin. Siellä ei koiran kusi ja paska niin haittaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe