Ulosoton vapaakuukausi

Jaska_66

Hei
Onkos muilla kokemusta siitä millä saa vapaakuukauden ulosotosta kun ei viranpuolesta myönnetä.. Meikä haki vapaakukautta kun tyttäreni valmistuu ammattikoulusta ja olis juhlat järjestettävä ?? Eli ulosotto eväsi anomuksen...

84

35428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Painava syy..

      Tuo ei ole painava syy, että uo myöntäisi vapaakuukauden.

      Painava syy voisi olla vaikkapa lapsiperheen pesukoneen hajoaminen, eli ostettava uusi kone. Mutta jotkut juhlat ei todellakaan ole mikään painava syy.

      Ja jos kerran olet jo hakenut, ja se on evätty, niin tuskinpa mikään syy enää riittää kohdallasi tällä hetkellä.

    • jaska_66

      Mietin vain kun netissä oli tälläinen kohta
      6. Tärkeät kertahankinnat:
      Silmälasit, piilolinssit, tekohampaat, pyykinkuivaaja, pölyimuri, tietokone, pyykinpesukone, astianpesukone, pakastin, televisio, vaatteet, huonekalut, polkupyörä, puhelin.
      7. Juhlat:
      Hautajaiset, häät, lapsen syntymä, syntymäpäiväjuhlat, lapsen ylioppilasjuhlat, lapsen rippijuhlat.

      • Juhlat ja juhlat.

        Missä kohtaa tuota listaa on ammattikoulusta valmistuminen?

        Oikein, ei missään.


      • Ulosotettu

        Laitapa linkki mistä nuo tiedot löysit.


    • pipoa tarvitsee hän

      Mulla katos pipo täs menneenä päivänä.Saiskos siihen rahat?
      Pipokauppa samassa talossa kun Alko.

      • Pipon löytäjä

        Sen sun piposi mukana katosi myös pääsi. Löysin sen jokirannasta ja potkaisin paskaläjän kalojen ruoaksi. Hyvin kelpasi, oli jo taysin mätä.


    • että näin

      Nykyisin on myönnettä vapaakuukausia 2 viran puolesta, ainakin minulle niin myönnettiin.

      26.11.2011 minulle tuli ilmoitus, että "Velalliselle on ulosottokaaren mukaan annettava tulorajaulosmittauksessa vuosittain kaksi vapaakuukautta. Teille annetaan vapautus toistuvaistulon ulosmittauksesta seuraavina kuukausina: (ilmoitettu ne kaksi kuukautta.)"

      • 2424

        tuollaisia ei ole näkynyt. ilmeisesti pitää olla kauemmin kuin vuosi uo.ssa?


      • pntbrait
        2424 kirjoitti:

        tuollaisia ei ole näkynyt. ilmeisesti pitää olla kauemmin kuin vuosi uo.ssa?

        Tulorajaulosmittaus! Siis vähemmmän kuin 1/3 osa nettopalkasta


      • Anonyymi

        Kyllä minä sain 2kk joulu ja tammi . Laitoin perusteiksi joulun ja talvivaatteet(kengät)


      • Anonyymi
        2424 kirjoitti:

        tuollaisia ei ole näkynyt. ilmeisesti pitää olla kauemmin kuin vuosi uo.ssa?

        Minä olen ollut ulosotossa 5 vuotta.eipä ole vapaa kuukausia näkynyt


    • velallinen35

      Tuo riippuu paljon siitä millainen vouti sattuu kohdalle.. esimerkiks mulle sanoi vouti että "ei sinun tarvitse osallistua isäsi hautajaisiin, sisaruksesi voivat mennä puolestasi", kun kyselin vapaakuukautta.. ja jos joku valopää ihmettelee, että miksi tuota varten hain vapaakuukautta, niin liki 1500km matkaa yöpymiset ruokailut eivät ole ilmaisia.

    • faktaaaa

      Ekana: vapaakuukautta ei myönnä vouti vaan uo-mies.
      Tokana: vapaakuukaudet (2 kpl) viran puolesta saa, kun sulta on ulosmitattu viimeisen 24 kuukauden aikana 18 kuukautena.
      Vikana: painavasta syystä voi saada vapaakuukauden, mutta aina painavatkaan syyt eivät auta. Ihan turha lähteä siitä valittamaan, koska ei tuu menee läpi missään.

      Tulos: tässä tapauksessa ei mitään toivoa vapaakuukausille. Jatka ulosoton asiakkaana niin että saat 2 vuotta täyteen niin saat vapaasi.

    • Martti Porista

      Koska on tullut tuollainen muutos, että 18 kk 24 kk:sta ja saa viran puolesta 2 vapaakuukautta? En nimittäin ole kuullutkaan tuollaisesta. Koskeeko siis myös meitä, jotka EMME ole tulorajaulosmittauksessa?

      • perijätär*

        Kun palkan ulosmittaus on jatkunut vuoden, velallisella on oikeus 2 vapaakuukauteen. Tämä tosin vain siinä tapauksessa, että kyseessä on ns. tulorajaulosmittaus. Eli uo-kertymä velallinen yksin max 433 e/kk, velallinen 1 huollettava max 590 e, vel 2 huollettavaa max 745 e jne.
        Vapaakuukausi myönnettävä automaattisesti yllä olevissa tapauksissa; velallinen saa itse valita nämä kuukaudet.
        Muissa tapauksissa vapaakk voi pyytää erityisen painavista syistä. Tuossa yllä onkin niistä hyviä esimerkkejä.

        ps. kihlakunnanulosottomies tekee päätökset ja vouti on hänen esimiehensä.


    • nainen25helsinkii

      itse just soitin helsingin ulosottomiehelle ja kysyin näistä ihme kuukausista. ja vastaus oli tämä. KUN OLET VUODEN VERRAN MAKSANUT VELKOJASI,VOIT ANOA VAPAAKUUKAUDEN. minulta siis ulosmitataan oalkasta 1/3 osa. ja syksyllä tulee 1 vuos täyteen,joloin voin siten hakea sitä pirun kuukautta vapaaks. ja ihan kaikille tiedoksi.. LOMARAHOISTA OTETAAN MYÖSKIN OSA. minulta otettiin sekä palkasta että 3 viikon lomasta rahaa n850euroa. tiedänpä ens vuonna pyytää ton vapaan kuukauden just loman aikana.

      • juupaseipäs

        Ei taida onnistua,selvittävät kyllä mahdolliset lomarahat


      • 12+6

        Huomio että et saa automaattisesti vapaakuukausia, pitää olla painava syy että myöntävät. Sulla kun ei ole tulorajaulosmittaus.. nih!


      • eipäskeipäs
        juupaseipäs kirjoitti:

        Ei taida onnistua,selvittävät kyllä mahdolliset lomarahat

        Miten?


    • poorboy

      Kaksi vapaakuukautta vuodessa on täyttä pötyä ainakin Vantaalla.Itse olen ollut 1,5 v ulosoton piirissä,enkä saanut vapaakuukautta edes pyytämällä.Uo-mies vaati kuitit etukäteen laskuista.Hampaastani lohkesi melkein puolet pois,enkä saa terv.keskuksesta aikaa ennenkuin aikaisintaan 3kk päästä.Lisäksi silmälasit olisi pakko saada uudet kun ei meinaa nähdä töitä tehdä enää.Millähän sitä sais ne laskut,kun ei pysty menemään yksityiselle hammaslääkärille,puhumattakaan silmälääkäristä sekä uusista laseista.Rahat ei riitä sen jälkeen edes ruokaan.Itselläni ei tosin ole mitään mahdollisuutta mennä kumpaankaan lääkäriin,yksinkertaisesti siitä syystä ettei palkasta jää ulosmittauksen sekä vuokranmaksun ym.maksujen jälkeen niin paljon rahaa.Tiedän että olen itse syypää tilanteeseeni mutta kyllä siitä huolimatta pitäisi ulosoton edes vähän miettiä,minkälaiseen tilanteeseen ihminen voi joutua vaikeassa paikassa.Kumpikohan on parempi,maksaa velkansa vai jättäytyä kokonaan sosiaalihuollon elätiksi?Pimeitä töitähän jo moni tekee välttääkseen ulosoton.

      • Kokenut.oon

        Haloo...älä mene yksityiselle vaan mene julkiseen hammaspäivystykseen jos se ongelma (olen käynyt monesti), mene terveyskeskukseen ja pyydä aika julkiselle silmälääkärille. Noista tulee lasku jälkikäteen jonka voi sitten jättää vaikka maksamatta. Julkinen hammashoito ja silmälääkärit on kutakuinkin ilmaisia mutta niistä siis laskut jälkikäteen.
        Ja silmälasit voi pyytää vaikka diakonin maksamaan jos se sata euroa esim ohueksi hikotuista kaukolaseista on liikaa!

        Sillon kun menetin joskus muinoin työni niin lopetin heti yksityisellä hammaslääkärillä käymiset ja itse asiassa olin Tyhmä että siellä ikinä olin käynyt. Vikat 6 vuotta oon käyttäny julkista hammashuoltoa noin 20 kertaa ja huippuosaamista ja huippupalvelua, itseni kohdalla parempaa kuin mitä ikinä yksityisellä sain.


    • Välillä näinkin

      Minulle uo-mies lupasi vapaakuukauden, kun olen ensin 6 kk ollut asiakkaana. Perustelin vapaakuukautta kissojeni rokotuksilla. 6 kk jälkeen soitin, ja uo-mies sanoi ettei anna vielä seuraavalle kuulle, mutta sitä seuraavalle. Ei siis ollut kuin vasta 7 kk takana, kun sain, mutta velkani suht pieni (silloin n. 5000-6000), eikä tuona aikana ollut tullut uusia saatavia ulosottoon. Ihmisiä ne uo-miehet ja -naisetkin on.

    • IHMISOIKEUS KUNNIAAN

      Sano että syötte kivikeittoa ja sammakoita. Oletko ollut ulosotossa yli kaksi vuotta.
      Vetoa terveyteesi ja ylläpito asioihin elämmä, et tarvise kaavan mukaan selitellä.
      Jos ei toimi soita ulosottoesimiehelle.

    • +++++++

      En sitten tiedä onko täällä pohjoisemmassa inhimillisemmät uo-ihmiset, mutta itsellä ei tarvitse kuin sähköpostitse ilmoittaa mitkä kuukaudet tänä vuonna olen halunnut vapaiksi. Mitään sen kummempia perusteluja ei tarvitse.
      Tosin ei ole enää paljoa jäljelläkään tuota velkaa, olisko 3000, mutta joulukuu on kiva saada vapaakuukaudeksi kun on ostettavaa enemmän.
      Mutta siis näin täälläpäin.

    • mtt t 50

      joo mulle kerrottiin että vuosi ulos otossa niin saa pitää 2 vapaa kk vuodessa,ja itse ulosottomies sitä ehdotti,että näin lain mukaan

    • Ei onnistu....

      Onko kokemuksia vastaavasta armon käymisestä, jos on elatusapusaatavia....?

      • geisttt

        Viime viikolla tuli tieto että touko ja kesäkuun palkka jää puhtaana käteen!2 Maksuvapaata kuukautta.Mutta olen minä tollo maksanutkin uo:hon reilusti!


    • Setä_tietää

      Tokana:

      "Ekana: vapaakuukautta ei myönnä vouti vaan uo-mies."

      Vouti on ulosottomies. Häntä avustavat kihlakunnanulosottomiehet. Eipä siis sotketa jos ei asioista oikeasti olla perillä.

    • Mikuzz129

      Itse sain 2 vapaa kuukautta ulosottomieheltä kun pyysin, että tarvitsen palkan kokonaisuudessa vuokra takuihin, mutta edelletys on että ulosotto on jatkun keskeyttymättä 12 kuukautta

      • vapailla 9 ja 10

        Kahdesta eri asiasta täällä puhutaan. Sillon kun tulot ovat pienet, eli vähemmän kuin 2 kertaa suojaosuus ja suoritetaan ns tulorajaulosmittausta, vapaakuukaudet (2kpl) tulevat vuoden maksamisen jälkeen kun manulle illallinen. Vielä on itsellä mahdollisuus muuttaa noita kuukausia halutessaan muiksi kuin mitkä uo-mies on ilmoittanut (kuukaudet 13 ja 14 maksamisen alusta lukien)
        Sen sijaan jos tulot ovat enemmän kuin 2 kertaa suojaosuus (käytännössä noin 1350e tai suuremmat nettotulot kuukaudessa) on vapaakuukausien saaminen pirun hyvän selityksen takana, sekä myös tietenkin myötämielisen uo-miehen.


    • Kuukausi

      Kun olette saaneet vapaakuukauden, niin oletteko joutunut toimittamaan kuitit ulosottomiehelle? Jos vapaakuukausi on myönnetty esim. isojen auton korjauskulujen takia.

    • näsemeillämenee

      No eipä sitä sieltä taida saadakkaan ilman pätevää syytä. Sinne pitää tyyliin keksiä joku syy miksi tarvii kuten auton huolto tms.

      Auton huolto ainakin on millä saa jos asuu maalla kuten me jossa oma auto on välttämätön jos meinaa päästä töihin tms. liikkumaan.

      Sksi se ei autoa ulosmittaakkaan koskaan koska tietää että täällä pitää olla auto. Näin sanoi uo mies itse.

      • Anonyymi

        eipä antanut uo ukko maksuvapaata vaikka kuinka asun maalla ja auton huoltoon tarvitsen rahaa....pitää olla tasan 12kk ulosottoa takana ennenkuin voi anoa vapaakuukautta, olen ollut "vasta" 10kk ulosotossa.... Miksi sitten uo:n sivulla lukee näin;

        Vapaakuukaudet

        Kun palkan ulosmittaus on jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti vuoden, ulosmittaus keskeytetään määräajaksi (vapaakuukaudet), jos:

        ulosmittaus on toimitettu niin sanottuna tulorajaulosmittauksena (nettopalkka enintään kaksi kertaa henkilökohtaisen suojaosuuden määrä), katso esimerkki 2. täältä
        velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat; tai
        keskeyttämiseen on erityinen syy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eipä antanut uo ukko maksuvapaata vaikka kuinka asun maalla ja auton huoltoon tarvitsen rahaa....pitää olla tasan 12kk ulosottoa takana ennenkuin voi anoa vapaakuukautta, olen ollut "vasta" 10kk ulosotossa.... Miksi sitten uo:n sivulla lukee näin;

        Vapaakuukaudet

        Kun palkan ulosmittaus on jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti vuoden, ulosmittaus keskeytetään määräajaksi (vapaakuukaudet), jos:

        ulosmittaus on toimitettu niin sanottuna tulorajaulosmittauksena (nettopalkka enintään kaksi kertaa henkilökohtaisen suojaosuuden määrä), katso esimerkki 2. täältä
        velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat; tai
        keskeyttämiseen on erityinen syy

        Ulosmittauksen on oltava voimassa sen vuoden tai lähes yhtäjaksoisesti vuoden. Siis ei kuitenkaan lähes vuoden. Eli tuossa toisessakin tapauksessa vuoden määräaika on täytyttävä, ja siellä välissä saa olla pieniä katkoja.


    • näinsemeillämenee

      Eikä ole joutunut mitään kuitteja toimittamaan.

    • Vaparikk

      Kauan kestää, että päätös vapaakuukaudesta tulee? Jos sen siis joutuu itse hakemaan.

      • dgstg33

        Mulel tuli samana päivänä


    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan kuuluuko ulosotto vapaaseen kuukauteen sen kuun aikana tienatut eli tehdyt tunnit, vai sen kuun aikana tilille saapuvat maksut? Kun itsellä tili tulee 2 viikon välein ja 2 viikkoa jäljessä niistä tunneista kun on tehnyt

      • Anonyymi

        Tilille saapuvat maksut vapaakuukauden aikana.


    • Anonyymi

      En pitänyt yhtään vapaakuukautta 6 vuoden uo:n aikana. Miksi pitkittää kärsimystä.

      • Anonyymi

        Ulosotettavat ovat usein lyhytjännitteisiä hetken lapsia. Sinä olet nähtävästi poikkeus.


      • Anonyymi

        Nii ja ulosottomiehen toimintaa ei tarkista kukaan. Provisiot on sen mukaiset kun itse kavaltaa.


      • Anonyymi

        Kerran olen tähän saakka pitänyt vapaakuukauden, uo alkoi 2/14...loppu häämöttä parinvuden sisällä


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Laskut kun maksaa eräpäivänä niin eipä tule asiaa ukosottoon.

      • Anonyymi

        Itsellä 12 vapaakuukautta vuodessa, enkä ole koskaan ollut edes perintätoimiston asiakkaana.


      • Anonyymi

        Kuuletko, kun taputan? Olet sinä hieno ihminen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuletko, kun taputan? Olet sinä hieno ihminen!

        On hieno ihmisjäte joo, sen ainoa ylpeilyn aihe on se, että on maksanut (toistaiseksi) laskunsa ajoissa. On se vaan kumma kun ei ole jo presidentti myöntänyt tälle meidän elvistelijälle kunniamitalia moisesta uroteosta.
        Sitä melkein toivoo että joku punkki puraisee tuotakin k..ipäätä tänä kesänä niin voi sairastuttuaan huomata ettei se laskunmaksukaan enää mene kuten ennen.

        Eikä tuo laskujen kunniakas hoitaminen näytä tekevän edes onnelliseksi kun jatkuvasti pitää päästellä täällä kiukkuisia aivopieruja.... että semmonen uuvatti.


    • Anonyymi

      Jouduin pakkolomalle ja anoin maksu vapaata.no sain 2 kuukautta.sain kuitenkin töitä toisesta firmasta viikon päästä.niin ulosotto perui vapaa kuukaudet.onkohan ihan oikein??kuitenkin yli vuoden tilistä viety.

      • Anonyymi

        No tietenkin on oikein, jos maksuvapaan syynä oli lomautus ja sait kuitenkin töitä niin mikä tässä on väärin ????


    • Anonyymi

      Itse olen saanut 4 kertaa viime vuonna maksuvapaan. Olen ilomoittanut ja ollut erittäin aktiivisesti yhteydessä ulosottomieheen. Eli en salaile mitään ja maksan maksuni mukisematta. Minulla varmaan on käynyt hyvä tuuri uo miiehen suhteen. Tämän vuoden alussa aloitin työt ja ilmoitin siitä heti hänelle ja sovittiin maksusta joka meni siis maksusuunnitelmalla. Hän aloitti että alat maksamaan maaliskuussa uo:ta saamaani pankkiyhtyteen.

      • Anonyymi

        Tai sitten uo-miehellä on käynyt hyvä tuuri velallisen suhteen. Aika moni palstalaisista pakoilee velkojaan sen minkä ehtii, tai vähintäänkin teeskentelee työtöntä, jotta saisi yhteiskunnan täydet tuet, maksamatta ja tekemättä mitään.


    • Anonyymi

      On saatu parikin kertaa. Laitettu Ulosottomiehelle sähköpostia ja pyydetty. Voi sanoa että on tullut yllättäviä pakollisia menoja jolloin vapaakuukausi olisi todella tarpeellinen.

    • Anonyymi

      Vapaakuukausilakia on tänään muutettu koronan takia. Pykälä menee nyt näin:

      "Sen jälkeen, kun palkan ulosmittaus on jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti vuoden, ulosmittaus on keskeytettävä määräajaksi (vapaakuukaudet), jos:
      1) ulosmittaus on toimitettu 4 luvun 49 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuna tulorajaulosmittauksena;
      2) velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat;
      3) velalliselle on aiheutunut covid-19 -epidemiasta tai siitä johtuvista poikkeusoloista johtuva väliaikainen maksuvaikeus; tai
      4) keskeyttämiseen on muu erityinen syy.
      Velalliselle voidaan antaa vapaakuukausia myös, jos hänelle on aiheutunut covid-19 -epidemiasta tai siitä johtuvista poikkeusoloista väliaikainen maksuvaikeus, vaikka ulosmittaus ei ole jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti yhtä vuotta. "

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/EduskunnanVastaus/Sivut/EV_40 2020.aspx

    • Anonyymi

      Hyvin kävi, hain viime viikolla ja nyt on kaksi vapaakuukautta tälle vuodelle, eli heinä- ja joulukuu. Perusteina kalliit asuinkustannukset, en saa halvempaa kämppää koska ei luottotiedot ok. Mutta helpottaahan tuo henkisesti, tuo päätös.

      • Anonyymi

        Mulla ulosottovirkailija väitti ettei noi oo mitään perusteita keskeytykselle,eikä hänelle kelpaa muutkaan ulosoton ulkopuoliset maksut.Toisin sanoen ne vapaakuukaudet on ihan mielivaltaisesti yhden ihmisen päätettävissä ja jos on huono tuuri käsittelijässä,vapaakuukausia ei irtoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla ulosottovirkailija väitti ettei noi oo mitään perusteita keskeytykselle,eikä hänelle kelpaa muutkaan ulosoton ulkopuoliset maksut.Toisin sanoen ne vapaakuukaudet on ihan mielivaltaisesti yhden ihmisen päätettävissä ja jos on huono tuuri käsittelijässä,vapaakuukausia ei irtoo.

        Itse sain muutamassa päivässä myönteisen vastauksen kun hain autorempan takia seuraavaa kuukautta vapaaksi. 1,5 vuotta on ulosmitattu yhtäjaksoisesti joten ihan mukava kokemus sen puoleen. Sitä en tiedä vaikuttiko kuinka paljon kun lisäsin että auto pakollinen töissä käymiseen kun en julkisella pääse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla ulosottovirkailija väitti ettei noi oo mitään perusteita keskeytykselle,eikä hänelle kelpaa muutkaan ulosoton ulkopuoliset maksut.Toisin sanoen ne vapaakuukaudet on ihan mielivaltaisesti yhden ihmisen päätettävissä ja jos on huono tuuri käsittelijässä,vapaakuukausia ei irtoo.

        Tuo on totta mitä sanoit eivät armoa anna, vaikka töllikin jo viety.😰


    • Anonyymi

      Mulla on tulorajaulosmittaus ja viime vuonna vapaakuukaudet tulivat pyytämättä, eli viran puolesta, kun ulosotto oli jatkunut yhtäjaksoisesti vuoden. Käsitin, että nuo vapaakuukaudet olisivat joka vuosi samat kuukaudet? Eivät ilmeisesti sitten olekaan? Onko jollekin (jolla tulorajaulosmittaus) käynyt niin, ettei vapaakuukaudet olekaan tulleet automaattisesti?

    • Anonyymi

      Yhtään vaparia en ole vielä saanut, kerran hain kodintekniikan korjaukseen. Ei myönnetty. Nyt tarvitsisin koiralleni lääkäriajan, mahtaako onnistua?

      Tuloni ovat vain suojaosuuden suuret eli alle 800 euroa kuussa.
      Katselin, että voudin palkka on melkein 7000 kuussa. Aikamoista. Meillä molemmilla on korkeakoulututkinto, itselläni 10 vuoden koulutus.

      • Anonyymi

        Jos koira on hyvätapainen ja -rotuinen, voudin kannattaisi ulosmitata se. Niin minä ainakin tekisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos koira on hyvätapainen ja -rotuinen, voudin kannattaisi ulosmitata se. Niin minä ainakin tekisin.

        Pistäisipä sinua
        AMPIAINEN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos koira on hyvätapainen ja -rotuinen, voudin kannattaisi ulosmitata se. Niin minä ainakin tekisin.

        Voi veikkonen. Ei tästä karvaturrista rahaa saa, eikä se ole myynnissä, ei ulosmitattavissa. Sukutaulua löytyy katukoirien tapaan ja jäljet kauas kotimaasta. Osaa puolustaa paremmin kuin kukaan ja ollaan ku paita ja peppu.
        Joka tapauksessa kuono saa tarvittavan lääkärinhoidon, keinolla millä hyvänsä. Teen vaikka pankkiryöstön sen puolesta. Maine on jo muutenkin tapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi veikkonen. Ei tästä karvaturrista rahaa saa, eikä se ole myynnissä, ei ulosmitattavissa. Sukutaulua löytyy katukoirien tapaan ja jäljet kauas kotimaasta. Osaa puolustaa paremmin kuin kukaan ja ollaan ku paita ja peppu.
        Joka tapauksessa kuono saa tarvittavan lääkärinhoidon, keinolla millä hyvänsä. Teen vaikka pankkiryöstön sen puolesta. Maine on jo muutenkin tapissa.

        Lähin pankkikonttorisi saattaa olla 500 kilometrin päässä, eikä se välttämättä tarjoa kassapalveluita kuin klo 10-12.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähin pankkikonttorisi saattaa olla 500 kilometrin päässä, eikä se välttämättä tarjoa kassapalveluita kuin klo 10-12.

        Haha. Päivän paras! Kiitos naurusta :D


    • Anonyymi

      mistä näen mitkä ovat vapaa kuukaudet?

      • Anonyymi

        Mulle on kesäkuun alussa tullut kirje, että mun vapaakuukaudet on elo ja syyskuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle on kesäkuun alussa tullut kirje, että mun vapaakuukaudet on elo ja syyskuu.

        Oletko ollut pitkään ulosotossa?
        Kaksi vuotta?


    • Anonyymi

      Ulosottomiehestä riippuu vapaakuukausien saanti. Niitä ei kaverille myönnetty ollenkaan, vaikka hän perusteli hyvin vapaakuukausien tarpeen. Toiselle tutulle myönnettiin, hänellä oli eri vouti. Ihan mielivaltaista ja ulosottomieheksi ei ole koulutusvaatimuksia. Siellä joku päähän potkittu merkonomi/tradenomi, joka ei koskaan päässyt kauppakorkeaan tai oikikseen, päättää, saako joku pitää vapaakuukauden ostaakseen kahvinkeittimen hajonneen tilalle.

    • Anonyymi

      oulussa.
      ei anneta vaikka 20vuoteen ei ole varaa hammalääkärikäyntiin.
      lakiin on tultava muutos että oikeasti jokainen tietää että ainakin 2kk on vuodessa vapaata kuukautta.
      maassa on köyhiä ainakin miljoona ja joku perheessä on ulosotossa tarkoittaa moninkertaista
      vankeutta ja perheissä kurjuutta ja NÄLKÄÄ.

      • Anonyymi

        Tapaus on törkeä! Laittaisin valituksen ylemmälle tasolle eli kihlakunnanvoudille. Jos sielläkin ollaan hiljaa eikä virheeseen puututa, sitten valtakunnanvoidin byroolle.

        Köyhiä on paljon, aivan liikaa meissä velallisissa. Itsekin ihmettelen, miten joku uo-mies luulee, että alle tonnin eläkkeestä jää ylipäänsä ulosmitattavaa, mutta kyllä kehtaavat. Näiden korkeiden energiakustannusten jälkeen jäi tililleni rahaa 219 euroa laskujen maksun jälkeen. Nyt alkaa viimeinen pitkä piinaviikko ja tilillä on "hätärahaa" 13 euroa. Jääkaappi tyhjä, maha kurnii nälkää.
        Mitään muuta en voi tehdä enää kuin nukkua. Olen vanhuuseläkkeellä, pitkäaikaissairas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapaus on törkeä! Laittaisin valituksen ylemmälle tasolle eli kihlakunnanvoudille. Jos sielläkin ollaan hiljaa eikä virheeseen puututa, sitten valtakunnanvoidin byroolle.

        Köyhiä on paljon, aivan liikaa meissä velallisissa. Itsekin ihmettelen, miten joku uo-mies luulee, että alle tonnin eläkkeestä jää ylipäänsä ulosmitattavaa, mutta kyllä kehtaavat. Näiden korkeiden energiakustannusten jälkeen jäi tililleni rahaa 219 euroa laskujen maksun jälkeen. Nyt alkaa viimeinen pitkä piinaviikko ja tilillä on "hätärahaa" 13 euroa. Jääkaappi tyhjä, maha kurnii nälkää.
        Mitään muuta en voi tehdä enää kuin nukkua. Olen vanhuuseläkkeellä, pitkäaikaissairas.

        Se on hieman epäilyttävää, että jos ihmisellä ei ole montaakaan hammasta enää jäljellä, niin hänen täytyy kuitenkin alinomaa mankua vapaakuukausia hammaslääkärin takia. Tässä maassa olisi kirveellä töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on hieman epäilyttävää, että jos ihmisellä ei ole montaakaan hammasta enää jäljellä, niin hänen täytyy kuitenkin alinomaa mankua vapaakuukausia hammaslääkärin takia. Tässä maassa olisi kirveellä töitä.

        Suuterveys on tärkeää koko ihmisen hyvinvoinnille ja perusterveydelle. Muun muassa sydänsairaudet voivat olla kohtalokkaita suun sairauksien vuoksi. Hammaslääkäri yleensä pyrkii kartoittamaan suun ja hampaitten hyväkuntoisuuden tämänkin takia. jos potilas on esimerkisi menossa johonkin leikkaukseen, vaikka (teko)nivelkorjaukseen, esteenä on AINA suusairaudet ja hoitamattomat tulehdukset. Potilas ja sairas jää hoitamatta, jos hammashoito on laiminlyöty. Perusasia tämä.

        Tässä maassa olisi kirveellä töitä, tosiaan.

        Mitä ikääntyneempi ihminen, sitä enemmän tarvitaan perusterveydenhoitoa, kohdennettua ja ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitoa. Koskaan ei pitäisi päästää suusairasta siihen tilaan, että vain hampaan poistolla edetään. Tässä maassa ei ole sellaista lakia, että köyhä saisi mm. implantin (hinta noin 2000e alkaen per hammas) automaattisesti poistetulle hampaalle. Ja mitä enemmän on purukaluston aukkoja, sitä vaikeampaa on syödä terveellisesti. Alkaa helvetinkierre, jossa loppupäätöksenä on hautuumaa.

        Ulosottolaitoksen pitää huomioida ulosmittauksissa ja vapaakuukausissa aina terveyden ylläpito suurena kulueränä. Ensi sijaisena! Tämä on yhteiskunnan etu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuterveys on tärkeää koko ihmisen hyvinvoinnille ja perusterveydelle. Muun muassa sydänsairaudet voivat olla kohtalokkaita suun sairauksien vuoksi. Hammaslääkäri yleensä pyrkii kartoittamaan suun ja hampaitten hyväkuntoisuuden tämänkin takia. jos potilas on esimerkisi menossa johonkin leikkaukseen, vaikka (teko)nivelkorjaukseen, esteenä on AINA suusairaudet ja hoitamattomat tulehdukset. Potilas ja sairas jää hoitamatta, jos hammashoito on laiminlyöty. Perusasia tämä.

        Tässä maassa olisi kirveellä töitä, tosiaan.

        Mitä ikääntyneempi ihminen, sitä enemmän tarvitaan perusterveydenhoitoa, kohdennettua ja ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitoa. Koskaan ei pitäisi päästää suusairasta siihen tilaan, että vain hampaan poistolla edetään. Tässä maassa ei ole sellaista lakia, että köyhä saisi mm. implantin (hinta noin 2000e alkaen per hammas) automaattisesti poistetulle hampaalle. Ja mitä enemmän on purukaluston aukkoja, sitä vaikeampaa on syödä terveellisesti. Alkaa helvetinkierre, jossa loppupäätöksenä on hautuumaa.

        Ulosottolaitoksen pitää huomioida ulosmittauksissa ja vapaakuukausissa aina terveyden ylläpito suurena kulueränä. Ensi sijaisena! Tämä on yhteiskunnan etu.

        Laki jo ottaa huomioon suuret terveysmenot, ks. ulosottokaari 51 § https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705#L4P51

        Lisäksi jos eläke on alle kaksi kertaa suojaosuuden suuruinen, niin velallinen saa ilman pyyntöä kolme vapaakuukautta vuodessa, ja vielä neljännenkin jos on pätevät syyt.


    • Anonyymi

      Joskus ei koskaan. Viha on osaston ainoa keino toimia uskokaa jo.

      • Anonyymi

        Minä uskon tuon , ja Jetro Roostettia tapuitetaan päähän saa tehdä hirvittäviä temppujaan eikä päätä pistettä vadille.
        Suomen paskat päättäjät köyhiltä kyllä viedään.


    • Anonyymi

      Se vapaa kuukausi kuuluu kaikille automaattisesti eikä sitä tarvitse anoa. Osa ulosottoväestä ei sitä vaan noudata. Kaksi työtoveriani asui eri paikkakunnilla ja toisella vapaat pyöri normaalisti ja toisella ei ollenkaan. Myös ulosottohenkilöt olivat kuin yö ja päivä. Toinen huusi päälle eikä antanut puhua mitään ja toinen jutteli ettei tämä ulosotto mikään maailmanloppu ole että neuvotellaan summat sopiviksi.

      • Anonyymi

        Juuri näin, naaman mukaan jotkut toimivat.
        Isommalla kädellä pitäisi heitä oikaista ja laittaa ruotuun, mokomat pikkusieluiset ja henkisesti köyhät kurmoottajat.

        Kansanradioon (Yle, Radio Suomi) soitti kerran vanha nainen, joka oli saanut ilkeää ja asiatonta palvelua ulosottajalta. Tämä iäkäs ja täysinpalvellut seniori ihmetteli julkisesti, miksi Ulosottolaitokseen palkataan häijyjä ja töykeitä ihmisiä. Virkasuhteeseen! Kansalaista vastaan ja huutamaan asiattomuuksia, ei auttamaan eikä toimimaan lain kirjaimen mukaan.
        Laki on täysin selvä:
        Velallisen asemaa EI saa huonontaa millään toimella tai käytöksellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin, naaman mukaan jotkut toimivat.
        Isommalla kädellä pitäisi heitä oikaista ja laittaa ruotuun, mokomat pikkusieluiset ja henkisesti köyhät kurmoottajat.

        Kansanradioon (Yle, Radio Suomi) soitti kerran vanha nainen, joka oli saanut ilkeää ja asiatonta palvelua ulosottajalta. Tämä iäkäs ja täysinpalvellut seniori ihmetteli julkisesti, miksi Ulosottolaitokseen palkataan häijyjä ja töykeitä ihmisiä. Virkasuhteeseen! Kansalaista vastaan ja huutamaan asiattomuuksia, ei auttamaan eikä toimimaan lain kirjaimen mukaan.
        Laki on täysin selvä:
        Velallisen asemaa EI saa huonontaa millään toimella tai käytöksellä.

        Juuri niin olen samaa mieltä kanssasi! Ei kukaan halua tahallaan velalliseksi joka ei voisi maksaa velkojaan.


    • Anonyymi

      Tänä vuonna on siis kolme vapaakuukautta. Kuka ne määrittelee, ulosotto vai velallinen? Katsoin omia tietojani uo:n sivuilta, mutta en löytänyt ohjetta hakuun.

    • Anonyymi

      Uusi laki tulee voimaan toukokuun alussa:

      1︎⃣ Tulorajaulosmittauksessa ( eli tulo vähemmän kuin kaksi kertaa suojaosuuden määrä) velalliselle on annettava vuosittain kolme vapaakuukautta ilman pyyntöä.

      Lisäksi tulorajaulosmittauksessa oleva saa pyynnöstä neljännen vapaakuukauden, jos:
      ▻ hänen välttämättömät asumiskustannuksensa tai muut elinkustannuksensa ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat, tai:
      ▻ hänellä on muuten keskeyttämiseen erityinen syy

      2︎⃣ Velalliselle, jonka tulot ovat vähintään kaksi kertaa suojaosuuden suuruiset ja enintään neljäkertaa suojaosuuden suuruiset), on annettava vuosittain yksi vapaakuukausi ilman pyyntöä. Lisäksi hän voi saada seuraavan kohdan mukaan vielä kaksi vapaakuukautta

      3︎⃣ Jos tulot ovat enemmän kuin kaksi kertaa suojaosuuden suuruiset (ilman mitään määrättyä ylärajaa), vapaakuukausia voi saada pyynnöstä yhteensä enintään kolme edellyttäen, että
      ▻ velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat; tai
      ▻ keskeyttämiseen on erityinen syy.

      • Anonyymi

        Kiitos, kolmonen ainakin on nyt ajankohtainen.
        Sain Kelalta kyselyn asumiskulujen vuoksi ja pyydettiin tarkistamaan asumistuen oikea summa tarkistushakemuksella. Sähkölaskut ovat olleet tammi-huhti aikana 650-750e kuussa. Asumistukea olen saanut 72 euroa.
        Korotusta on luultavasti tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, kolmonen ainakin on nyt ajankohtainen.
        Sain Kelalta kyselyn asumiskulujen vuoksi ja pyydettiin tarkistamaan asumistuen oikea summa tarkistushakemuksella. Sähkölaskut ovat olleet tammi-huhti aikana 650-750e kuussa. Asumistukea olen saanut 72 euroa.
        Korotusta on luultavasti tulossa.

        Mietin mitenköhän saan kolmannen vapaakuukauden,kun nyt vapaakuukaudet ovat maalis ja huhtikuu.


    • Anonyymi

      Sain vastauksen että asian päättää ulosottomies, ne tulevat automaattisesti ei velallisen pyynnöstä. Nuo on kyllä aivan helvetin koulukiusattuja henkilöitä, vituttaa onneks tää 10v tuska loppuu tänä kesänä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe