Uusi kissa vanhan seuraksi

helium

Jo parin vuoden ajan aina silloin tällöin on mielessäni käynyt ajatus, että ottaisin kolmevuotiaalle leikatulle tyttökissalleni kaverin. Nyt kun tutulla olisi kissanpentuja paikkoin luovutusiässä, olen alkanut tosissani harkitsemaan toisen kissan hankintaa ja käymään läpi kaikki mahdolliset ongelmatilanteet ja lueskellut tietoa kissojen tutustuttamisesta toisiinsa.

Hyviä vinkkejä ja neuvoja on löytynytkin, mutta silti en ole kunnollista vastausta saanut mieltäpainavaan kysymykseeni. Asun suht. tilavassa yksiössä, mutta koska tämä tosiaan on yksiö, kissat joutuisivat alusta alkaen olemaan samassa tilassa, kun ei ole erillistä huonetta mihin toisen voisi laittaa. Kissojen kanssa voisin ensimmäiset päivät (n. 4 päivää) olla kotona, mutta sen jälkeen jo työt kutsuu ja tästä muodostuukin se ongelma: mitä jos kissat tappelevat pahasti vielä tuon neljän päivän jälkeenkin, enkä voi niitä enää jäädä kotiin vahtimaan? Eikai niitä uskalla silloin kahdestaankaan jättää päiväksi? Mielessä on käynyt, että jos tilanne tuntuu pahalta, jättäisin pentukissan kylppäriin/vessaan työpäiväni ajaksi, mutta tuntuuhan se tosi pahalta pikkuinen jättää niin pieneen tilaan useammaksi tunniksi, vaikka sille sinne virikkeitä järjestäisikin. Miten itse olette selvinneet tällaisista tilanteista? Asun yksin ja minulla ei ole sellaista kaveria tai tuttuakaan, joka voisi kissoja tulla katsomaan, kun itse olen töissä.
Pitääköhän minun nyt siis luopua kokonaan tästä ajatuksesta hankkia kissalleni kaveri?

2

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cory1213

      riippuu ihan kissasi luonteesta. Jos jollain tuttavallasi on kissoja, voisit vähän tutkia, miten ne tulevat toimeen. Sain oman kissani yhdeltä perheeltä. Se oli otettu perheeseen uutena, eikä heidän alkuperäinen kissansa hyväksynyt uutta tulokasta, joten perhe joutui luopumaan siitä. Jos olet ajatellut ottaa aikuisen kissan kissasi seuraksi, voi olla, että se rupeaa pitämään huolta pennusta. Voi myös olla, että ne eivät tule toimeen ollenkaan. Siksi kannattaa ottaa selvää kissasi suhtautumisesta toisiin kissoihin. Muuten voi olla aika riskialtista.

    • -N-

      Tuskin aikuinen kissa ja luovutusikäinen pentu varsinaisesti tappelevat keskenään. Aikuinen on tuossa asetelmassa selvästi pomo ja reviirin vanha haltija. Tappelut syntyvät yleensä tasavertaisempien kesken. Sen sijaan, jos vanha kissa ei hyväksy tulokasta, voi se ahdistaa pienemmän jonnekin nurkkaan, josta ei salli sen liikahtaa minnekään. Tai jos pentu on pelokas, se saattaa ihan itse piiloutua jonnekin vaikka vanhempi ei edes ahdistelisi sitä.

      Olen pari kertaa hoitanut aikuisten kissojen tutustuttamisen yksinkertaisesti pistämällä tulokkaan kantokopassa keskelle lattiaa ja ilmoittamalla, että tämäkin asuu nyt meillä. Ei siitä sähinää pahempaa kärhämää ole syntynyt. Uskon, että on tärkeä tehdä vanhalle kissalle selväksi, että uusi kissa ihmisen kotiin tuoma ja hyväksymä, eikä joku satunnainen reviirille tunkeutuja.

      Kissasi joutuu olemaan aika paljon yksin, kun olet töissä, joten kissakaveri olisi sille hyväksi. Mutta kun kissat ovat yksilöitä, joudut vain kokeilemaan, miten kissat tulevat keskenään toimeen. Voitko sopia pennun luovuttajan kanssa, että voit palauttaa sen, jos kissat eivät kertakaikkiaan sopeudu toisiinsa. Neljässä päivässä näet jo varmaan sen, onko tilanne aivan toivoton. Jos kaikki näyttää rauhalliselta, käy välillä sen verran poissa kotoa, että näet, pahentuuko tilanne jos et itse ole paikalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      38
      771
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe