Avoin AMK

minnespinne

Onko täällä kukaan tehnyt sillä tavalla, että jos ei ole päässyt opiskelemaan, olisi suorittanut osan opinnoista avoimessa amk:ssa? Olisi mukava kuulla kokemuksia. :) Itse olen nimittäin hakemassa nyt Metropoliaan sosiaali- ja terveysalalle (sairaanhoitaja), ja mietin että jos ei opiskelupaikkaa irtoakaan, olisiko avoin amk sitten hyvä vaihtoehto (ja sitten keväällä pyrkisi uudestaan)...

12

4659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On hyvä!

      Avoin AMK on tosi hyvä vaihtoehto, koska siellä voi suorittaa opintoja, jotka voi hyväksilukea myöhemmin. Itselleni kävi lisäksi niin että lopulta alakin vaihtui avoimien opintojen vuoden aikana kun huomasin ettei se ollutkaan mun juttu, mitä ensin aloitin. Ei se silti hukkaan mennyt, koska joitakin opintoja saa vapaasti valittaviin toiseltakin alalta. Jos ei pääse nyt, niin kannattaa hakea silti myös syksyn haussa, koska muuten voi menettää kaikki tuet. Avoimessa AMK:ssa opiskeluun ei saa opintotukea.

    • koookkko

      Onko tietoa paljonko avoin AMK maksaa?

      • Ninnukka-

        Avoimessa opiskelu maksaa 10 €/opintopiste. Monissa amkeissa on paketteja, jos opiskelee koko lukukauden tai vuoden, niin saa halvemmalla.

        Kannattaa tosiaan kokeilla ja katsella. Itsekin ensin luulin että haluan Metropoliaan, mutta kun otti avoimen kursseja parista muustakin paikasta niin jopas mieli muuttui. Metropolian opetus on oikeesti tosi huonoa. Ihan käsittämätöntä että se on niin suosittu ,mutta varmaan mainokset ja sijainti vaikuttaa, ja ettei opiskelijat etukäteen tiedä missä on minkäkinlaista opetusta.


      • Kokeile ja pety
        Ninnukka- kirjoitti:

        Avoimessa opiskelu maksaa 10 €/opintopiste. Monissa amkeissa on paketteja, jos opiskelee koko lukukauden tai vuoden, niin saa halvemmalla.

        Kannattaa tosiaan kokeilla ja katsella. Itsekin ensin luulin että haluan Metropoliaan, mutta kun otti avoimen kursseja parista muustakin paikasta niin jopas mieli muuttui. Metropolian opetus on oikeesti tosi huonoa. Ihan käsittämätöntä että se on niin suosittu ,mutta varmaan mainokset ja sijainti vaikuttaa, ja ettei opiskelijat etukäteen tiedä missä on minkäkinlaista opetusta.

        Opetuksen huonoudessa oon ihan samaa mieltä Ninnukka-:n kanssa. Varmaan tosiaan sijainti ja mainokset vaikuttaa, niin että ne on rahalla luoneet hyvän brändin. Se mainoskuva on ehkä jotain mihin Metropolian mainostajat haluaisi pyrkiä mutta kaukana tosi elämästä.


    • Kiinnostunut ...

      Kiitokset kirjoituksestasi. Kiinnostaisi kuulla, millä tavalla Metropolian opetus on "oikeesti tosi huonoa"? Entä mistä olet löytänyt parempaa opetusta ja miten se eroaa Metropolian opetuksesta.

      • Ninnukka-

        No kun kerran kysyit, niin tässä tätä tietoa nyt tulee. Nämä on siis mun kokemuksia ja mielipiteitä.

        Ensiksikin ala-arvoista oli viestinnän opetus. Tunnit oli aivan mahdottoman sekavia, aikaa oli varattu liian vähän, asioita ei neuvottu tarpeeksi, ohjaus puuttui ja opettajaa tuntui kiinnostavan enemmän normien täyttäminen ja kellon kyttääminen kuin että oppiiko kukaan mitään. Opettaja tuskin oli edes pätevä. Viestinnässä olisi kuitenkin pitänyt oppia, minkälaisia harjoitustöitten pitää olla, joita palautetaan muillekin opettajille. Ero on kuin yö ja päivä Haaga-Helian viestinnän opetukseen, jossa sitten opulta opin tosi hyvin kaikki perusjutut.

        Toinen juttu on yleinen hapan asenne. Useimmat opettajat tuntui laiskoilta ja välinpitämättömiltä. Ne paasas sen oman osuutensa mutta ei kantaneet huolta siitä että jäikö siitä jotain mieleen vai ei. Kun lähiopetuksen aika oli ohi, niitä ei saanut enää edes kiinni. Jos yleensäkään oli jotain tehtäviä Moodlessa, niistä sai selvitä yksinään ilman ohjausta. Metropoliassa oli semmonen yleinen asenne, että töissä ollaan vaan se tietty aika eikä välitetä mitä sen tunnin jälkeen tapahtuu. Monet myös vaati että ne viestinnän jutut olisi pitänyt osata eikä sitten ohjannet yhtään jos oli ne tekemättä, eikä ne välittäny edes kuunnella mistä se johtui. Tuntui että siellä oli joku semmonen toinen toisiaan suojeleva huonojen ja laiskojen opettajien kehä, joille opiskelijat oli uhka. Ehkä ne ei oikeesti edes itsekään osanneet niitä asioita? Laureassa olen myös tehnyt joitakin kursseja ja siellä tuota hapanta asennetta löytyy jonkin verran mutta on myös tosi suuria eroja opettajien kesken, niin että se ei ollut noin yleistä. Pääkaupunkiseudulla ihan huippua on ollut Diakissa, jossa tuntuu että opettajat oikeesti välittää opiskelijoista.

        Myös virtuaalikursseja olen pässyt suorittamaan ja Keski-Pohjanmaan opettajat ovat olleet aivan ihania myös. Keski-Pohjanmaalta on saanut opettajilta ohjausta niin paljon kuin on tarvinnut. Ne ei ole koskaan nurisseet että pitäisi muka olla koko ajan tavoitettavissa, vaan ovat ilmoitelleet aina etukäteen että koska ovat siellä verkossa ja muulloin satunnaisesti, mikä useimpien kohdalla on tarkoittanut että vastauksia on muulloinkin tullut tosi nopeasti. Opettajista loistaa tieto ja osaaminen, ja ne jakaa sitä opiskelijoille. Niistä oikein huomaa kuinka ne tykkää kun toisetkin oppii ja jatkaa niitten juttuja eteenpäin.


    • Kiinnostunut ...

      Kiitokset ansiokkaasta selvityksestäsi, sillä nyt ymmärrän, mitä tarkoitit :)

      Itse pidän yleensä virtuaalikursseista tosi paljon.

    • jamk

      On tosi yleistä aloittaa opinnot avoimen AMKin kautta, mikäli ei ole päässyt tutkintokoulutukseen tai haluaa muuten vain aloittaa opintoja ennen hakuja!

    • hoblaa80

      Itse opiskelin 2 vuotta avoimen amk:n opintoja ja hain vasta sitten virallisesti opiskelemaan. Suoritin käytännössä ensimmäisen vuoden opinnot avoimen kautta ja kun aloitin opinnot, sain paljon hyväksilukuja.

      Avoimen kautta opiskeleminen on omaehtoista ja vaatii itsenäistä otetta sekä mahdollisuutta opiskella kotonakin. Antaa paljon esim. kotona lasten kanssa oleville, jos ei muutoin vielä ole mahdollista lähteä opiskelemaan.

      Ja mitä tulee opettajien nuivuuteen ym. Mahtaa olla oppilaitoskohtaista ja hieman opiskelijasta itsestäkin kiinni, miten asiat hoituvat =)

    • op

      En kyllä yhdy edelliseen opettajien niuvuusasiassa. On opettajakohtaista ja monesti eksä tajuu jo??

    • Optometriaa avoimes?

      Onko kellään tietoa siitä, että onko avoimen amk:n optometrian opinnoista oikeasti hyötyä jos hakee myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi? luin jonkun artikkelin jossa oli jo kolmatta vuotta avoimessa opiskeleva, eikä ollut vieläkään päässyt tutkinto-opiskelijaksi... Itse en ole aikoinaan lukiota käynyt, joten olen miettinyt että kumpi vaihtoehto olisi parempi; mennä lukion penkille vai avoimeen?

    • ainaopiskelija

      olen itse käynyt ammattikoulussa ja heti ku mä valmistuin ammattikoulussa aloitin lukiossa aina opiskelija eli maksoin 80 eur ja saan opiskella ihan mitä ainetta tarvin odotan kevään pääsykoe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe