Kokemuksia Perhematkailusta Gardalle?

Tinde68

Heissan!
Onko kenelläkään kokemuksia Garda-järven alueesta kesäkuussa.Meillä haaveena kesäkuussa suunnistaa sinnepäin. Lähinnä Riva Del Garda kiinnostaa ja tietysti koko järvialue.Millaista säätä siellä on kesäkuussa?
Onko näkemisen arvoisia paikkoja ja miten nuoriso tulisi siellä viihtymään?
Onko muuta lentoreittiä, kuin lentää Saksan kautta Veronaan?
Olisiko auton vuokraus paikallaan?
Oletko käynyt Gardalandiassa?
Etelä-Italia, rantakohteena suosittelisitko?

8

3510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CiaoGarda!:)

      me oltiin viime vuonna just tuolla Rivassa. Suosittelen, oli tosi onnistunu reissu. Säätkin oli ihanteelliset. Ei satanu koko viikkoon. Me mentiin saksan kautta Veronaan, ihan liukkaasti meni vaihdosta huolimatta. Rivassa kannattaa mennä yhtenä päivänä sellaselle laivareissulle. Se käy Limone:ssa, Malcesine:ssä ja Torbole:ssa. Näin pääsee tutustumaan muihin Garda-järven rantakaupunkeihin. Auton vuokraus ei oo mikään välttämättömyys. Me vuokrattiin pyörät koko päiväks ja nähtiin vaikka mitä. Pitäkää hauskaa Italiassa!

    • roupi

      Olimme viime kesäkuun alkupuoliskolla Malcesinessa pari viikkoa ja ilmat oli kuin Suomessa kauniina kesäpäivänä. Loistopaikka! En oikein tiedä oisko kuitenkaan nuorison paikka, ehkei. Aivan samalla tavalla kuin ei oikein Madeirakaan. Mutta kauniinpaa lomakohdetta saa kyllä hakea. Sinne halajan uudestaan!

    • Gardaan ihastunut

      Meillä on jo 7 tai 8 reissu Gardajärvelle tulossa tänä kesänä. Aloittaessamme reissut sinne tyttäremme oli 12 vuotias ja nyt vielä 18 vuotiaanakin lähtee mielellään mukaan, vaikkei siellä olekaan mitään "menoa".
      Me olemme lomailleet siellä yleensä heinä- tai syyskuussa ja silloin ilmat ovat olleet jopa helteisiä. Maisemia ei voi sanoin kuvailla, varsinkin Pohjois-osa Gardajärveä on tosi kaunis.
      Nuorisoa Gardalla voisi kiinnostaa juuri tuo Gardaland (kaunis, mukava ja iso huvipuisto), Aquapark ja Movieland:kin ovat mukavia paikkoja. Lisäksi ainakin Riva del Gardalta tehdään Canyoning-retkiä eli märkäpuvuissa lasketaan luonnon koskia, kiipeillään köysissä ja hypitään uimaan. Tuo oli tyttärellemme kovasti mieleinen kokemus pari vuotta sitten.
      Me olemme yleensä lentäneet Veronaan ihan Aurinkomatkojen lomalennoilla (helppo, mutta toki hieman hintava vaihtoehto), mutta tänä kesänä lennämme Milanoon ja otamme sieltä vuokra-auton käyttöömme, eli vaihtoehto tämäkin.

    • ragazza

      Hei!
      Olemme pariin kertaan olleet Gardalla lasten (10-12-vuotiaiden) kanssa ja ovat hyvin viihtyneet, kun olemme ottaneet hotellin, jossa on uima-allas. Meillä ainakin on ilma aina suosinut kesäkuussa ja on ollut hellettä. Tosin järven pohjoispäässä ilmasto on eri kuin eteläpäässä ja siellä voi olla kylmempää. Olemme molemmilla kerroilla yöpyneet Lazisessa. Järven pohjoisosa on aika vuoristoista kun taas eteläosa on aivan tasamaata.
      Auto kannattaa mielestäni vuokrata, niin pääsee sujuvasti kulkemaan lähiseuduilla. Gardaland-huvipuisto on ihan huippu (vetää vertoja Disneyworldille), siellä viihtyy aikuisetkin ja Canevaworld ja sen vieressä oleva valtava vesihuvipuisto Aquaparadise. Veronassakin kannattaa piipahtaa ja vesibusseilla pääsee kätevästi järven ympäri kaupungista kaupunkiin. Veneziakaan ei ole kovin kaukana loppujen lopuksi.
      Itse lentäisin Milanoon ja ottaisin sieltä auton, junallakin toki pääsee ja loppumatka bussilla.
      Buon viaggio!

    • Garda forever

      On lennetty Tampere-Bergamo reittiä Ryanarilla, Hki-Venetsia reittiä Finnairilla ja Hki-Munchen-Verona reittiä Lufthansalla. Kaikki ihan OK valintoja.
      Auton vuokraus järkevää, pääsee paremmin tutustumaan sisämaahankin. Tosin rantatiet Gardalla melko tukkoisia kesällä, kun on paras turistisesonki.
      Gardaland on mukava paikka aikuisellekin. Olen pari kertaa ollut muiden mukana ja viihtynyt ihan vain katsellen kaunista puistoa ja vilinää ympärillä, laitteet eivät ole minun juttu :).
      Auto mahdollistaisi myös sen, että voi majoittua hieman kauemmaksi rannasta, ihania pikku kyliä on muutaman kilometrin päässä järvestä, näköala järvelle mahtava. Parhaat ravintolat ovat myös kauempana rannasta, ne paikallisten suosimat :).
      Yksi hyvä majoitusvaihtoehto omatoimiselle perheelle uima-altaineen: Resicence La Filanda Costermano, tosin usein täyteen buukattu. Huoneistoja 2-6 hengelle.

    • M75

      Me mennään kesäkuussa reittiä Lpr-Bergamo RyanAirilla. Sieltä auto n. 25e vuorokausi ja isoa tietä pitkin Gardajärvelle. Majoituksena The Garda Village, kerrassaan mainio paikka (tiedän kokemuksesta)

      • muikku-milano

        Aivan samanlaisia reissuja me olemme tehneet ja kaikki on sujunut hienosti. Tosin tykkäämme tehdä matkaa varsinaisen turistisesongin ulkopuolella, juuri noitten ruuhkien takia.

        Autoa vuokratessa kannattaa valokuvata se tarkasti ympäriinsä, ettei tule yllätyslaskua sitä palauttaessa. Tunnetummissa autovuokraamoissa homma on hoitunut niin kuin on sovittu. Autovuokraamo velottaa aina pankkitililtä isohkon summan pantiksi, se palautetaan heti kun toteavat auton olevan kunnossa palautettaessa.

        Kannattaa muistaa ottaa navigaattori, ehdottomasti. Tosin jopa Suomesta ostamani hieno TomTom ilmoitti meidän olevan pellolla, vaikka ajelimme kohtuu isoa tietä Gardajärven lähellä maaseudulla. Mutta nämä sattumukset ja eksymiset ovat vain mausteita hienolla matkalla! Aina olemme nauttineet italialaisten iloisuudesta, avuliaisuudesta ja välittömyydestä. Ja niistä maisemista!!


    • Tinde68

      Kuulostaapa ihan hyvältä.Taidanpa vielä harkita,josko sittenkin jäisimme järven eteläosan johonkin kaupunkiin,koska meidän kuopuksemme kaipaa uima-allasta ja lämpöä myös. Olen itse joskus murrkuna ollut Riva del Gardassa ja muistelen,että tiet olivat kovin mutkikkaat ja tunneleitaki matkalla oli muutamiakin.
      Gardalandia on ilmeisesti otettava yhden päivän ohjemaksi ja lautallekin tekisi mieli lähteä kiertelemään aluetta järveltä päin.Toivottavasti matka on antoisa ja kiitos kommenteista kovatsi.Yritänpä nyt selailla hotelleja etelämpää ja katsastaa,missä olisi mukava allas-alue myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe