Yksin äkkilähtö 20-vuotiaana tyttönä?

heipäheivaain

Onko Euroopassa turvallista? Olen käynyt kolmessa maassa, mutta nyt näyttää että on pakko lähtee yksin. Kun ei ole seuraa :D

Uskaltaako? Onko tylsää yksin, tai tietty se riippuu itsestä... Mutta niin. Kertokaa kokemuksia yksin matkustajat?

95

5278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_yksin_matkustaja

      Itse en uskaltaisi lähteä yksin matkustamaan. Tyttönä on vielä vaarallisempaa. En muutenkaan haluaisi yksin mennä, vaikka toiset kyllä jopa haluavat matkustaa yksin, koska tutustuvat sitten matkalla uusiin ihmisiin. Jotenkin aika pelottava ajatus..

      • järki mies

        Maalaisjärjellä pärjää missä vaan melkein. Joku espanja, portugali, ranska, italia, saksa, sveitsi, itävalta ovat turvallisia englanti tanska, ruotsi. itse olen mies ja yksin matkustellut euroopassa kans.


      • raakkuna1

        Olet hyvin asialla, kun kysyt palstalta neuvoa. Ja Raakkuna on aito selvännäkijä, ja arvostan kovasti rohkeuttasi lähteä vaikka yksin maailmalle. Ja sinun kohdallasi haluan kertoa että isäsi neuvo on ehdottomasti otettava nyt tosissaan, eli pitäydy suunnitelmastasi, ja koita löytää tyytyväisyyttä nykyisessä kodin suomassa turvallisuudessa.

        Tämä varoitus annetaan sinulle rakkauden hengessä, älä kaipaa seikkailua maailmalla. Ja koita seurata "Maailman menoa" palstalla maailman tilanteen kehittymistä. Me elämme merkityksellistä aikaa maailmassa, ja et todellakaan nauttisi Euroopan suur kaupunkien tarjoamista mahdollisuuksista.


    • Matkustelijatyyppi

      Mää voin lähtee mukkaan :)

    • saaaaaaa

      minne olet menossa itse olen 19vuotias tyttö menen kesällä yksin lontooseen mielläni menisin seuran kaa

    • Hei nimim. heipäheivaain.

      Olen matkustanut yksin 10 vuoden ajan, kerran vuodessa, minulla ei ainakaan
      ole ollut mitään pelkoajatuksia. Olen nainen ja matkustanut, Espanjassa, Italiassa, Kreikassa, Portugalissa, eli Palma Nova, Rooma, Rhodos, nyt neljän viikon päästä lähden yksin Espanjaann, Santa Ponsaan. Kaikki on ollut ok, en kuitenkaan ole missään ilta-yöhiluissa, en tiedä kuinka siellä sitten kävisi. Matkaan vaan yksin. terv. irvir

    • Matkaaja

      Tottakai uskallat, terve järki vain mukana ja pysyt erossa päihteistä. Itse olen reissanut paljon yksin. Yksin matkustaessa on hyvä pyrkiä sulautumaan joukkoon kadulla eli älä esim. kovin avoimesti katsele karttaa erityisesti ilta-aikoihin vaan paina mieleen maamerkkejä majapaikkasi lähistöltä ja kulje itsevarmasti. Ja se majapaikka kannattaa pyrkiä etsimään mahdollisimman keskustasta. Petipaikka 8-12 sängyn dormitoryssä, niin voit olla varma että siellä on myös muita naisia majoittumassa. Kaiken varalta on hyvä ostaa ja pitää mukana pientä ryöstöhälytintä. Itse olen pari kertaa ilta-aikaan ottanut sen varoiksi kämmeneen piiloon. Hyvää matkaa, pidä hauskaa :)

    • kevat aika

      on ollut monenlaisia ,en euroopassa ole yksin kulkenu ,mutta venäjällä olen ,omalla autolla käynyt ,kokemus oli hyvä ,rahaa palaa ei sitä usein uskalla käydä kannattaa ottaa selvää maassa suomalaisista siellä ,jolle voi soittaa jos alkaa hirvittää yksinäinen nainen on joillekkin miehille haaste ,itsekkin polttelee lähteä hyvää matkaa

      • siiri

        Hei "kevät aika". Olet itsekkin varmasti ulkosuomalainen kun kirjoituksesi horjuu pahanlaisesti. Mutta hyvä että pärjäilet matkoillasi.


    • Yksin tai kaksin aina voi olla huonoa tuuria. Sitä voi tietysti pienentää olemalla "järkevä", katsoa kenen matkaan lähtee eikä levittele rajoja liian julkisesti. Yksin matkustaessa ehkä näkee ja kokee enemmän kuin kaksin jolloin juttelu seura on enemmän jo alussa lukkoon lyöty. Pitää tietysti olla aloitteellinen.
      -
      http://www.kvtfinland.org/
      -
      Laita tietoa miten matka etenee...

    • alone on the road

      Yksin matkustamisessa on se ehdoton hyväpuoli että voi tehdä juuri niinkuin huvittaa, ja hyvältä tuntuu. Jos haluaa johonkin pysähtyä, niin pysähtyy, ja jos haluaa jonnekkin mennä menee. Ei tarvitse kenenkään muiden mielihalujen mukaan kulkea.

      Tervejärki mukaan, ja ei kovin humalahkuista biletystä turistirysien bilepaikoissa.
      siipeilijät kannattaa karistaa

      Suosittelen.

      • näin se on.

        suomalainen ei osaa bilettää ilman kovaa känniä.


    • Ehdottomasti lähdet matkaan! Itse tappelin samojen fiilisten kanssa kolmisen vuotta sitten. Nämä on niitä asioita, joita alkaa katua ennen pitkää. Mun piti matkata maksimissaan kuusi kuukautta Aasiassa ja Tyynellämerellä, mutta aika venyi kahteen vuoteen.

      Yksin matkatessa kontaktin ottaminen toisiin on paljon helpompaa ja uusia tuttavuuksia syntyy joskus jopa kuin itsestään. Jos omaa maalaisjärkeä hitusenkin niin mitään pelättävää ei ole. Ihmiset eivät oo ihmisiä kummempia missään ja arkea eletään monella eri tavalla. Itse sain yksin näkemästäni enemmän irtim kun ei turvaudu aina johonkin toiseen. Ja kuten sanottua, ihmisiä tulet tapaamaan aina rieasaksi asti :D Parasta tosin yksin matkaamisessa mielestäni on, se, että saa olla omilla ehdoillaan omassa rauhassa. Jos lähtee toisen kanssa matkaan, on ainakin sellainen pelisääntö sovittava, että jos toisen naama alkaa nyppiin, siitä täytyy voida sanoa ja pitää muutama päivä vapaata toisesta.

      Aiheesta voisin kirjoittaa romaanin. Valmistaudu kotona hyvin, niin voit myös heittäytyä matkalla. Perushommia. Älä juo itseäsi sammumiskuntoon tai toikkaroi reppu auki Rooman ruuhkabussissa. Muista kuitenkin matkaajan perusdogma: päätä lähteväsi. Ruumis seuraa kyllä mukana.

      Toivottavasti lähdet, elämäsi voi muuttua lopullisesti.

      • ei kannata

        "Ruumis seuraa kyllä mukana"

        joo sinkkiarkussa tuodaan takaisin.


    • mellumoi1

      Itse olin viime vuonna, ei mitään ongelmaa. Matkakohde kannattaa valita sen mukaan. :> Ei ehkä mitään egyptiä tai muita yli-innokkaiden miespuolisten luvattua maata..
      Itsekin joutuu taas varmaan yksin lähteä, tällä kertaa kiertelemään eurooppaa. On riskinsä, niinku kaikessa, mutta maalaisjärjellä sitä pärjää !

    • hfdddr

      Olin jo 17-vuotiaana yksin inter-raililla. Kannattaa mennä istumaan lapsiperheiden tai vanhojen ihmisten kanssa samaan loossiin juna matkalla. Maalaisjärki riittää hyvin ja yöelämään ei kannata lähteä yksin hortoilemaan, eikä kännejä ottaa yksin matkustaessa.

    • esp. taskuvarkaita!

      Jos espanjaan meet ole tarkkana suurissa kaupungeissa espanjassa. Madrid ja Barcelona kannattaa olla todella varuillaan taskuvarkaiden kanssa. Toki myös muiden maiden suuret kaupungeissa tarkkana

    • aalto_m

      Olen 46-vuotias ja vasta 40kympin jälkeen uskaltanut matkustaa yksin ulkomaille. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, varsinkin keski-ikäiset ja vanhemmat. Muista pitää tunto-aistit herkkinä, minut on yrittänyt ryöstää kaksi söpöä, hyvinpukeutunutta, täydellistä englantia(unkarilaisia) puhuvaa nuorta miestä. Ja muista, älä kaiva lompakkoa ihmisvilinässä, se ei enään ole sinun lompakkosi sen jälkeen.
      Olen katunut, että en nuorena uskaltanut lähteä yksin maailmalle. Minun lapseni eivät ole yksin matkustaneet, mutta yksi heistä asuu ja opiskelee ulkomailla (21v). Muista, että vanhemmillasi on suuri huoli sinun pärjäämisestäsi. Osoita heille, että olet luottamuksen arvoinen. Nauti matkastasi!

    • Rosmo-Osmo

      Kunhan välttää muslimimaita tai muita yhteiskuntajärjestykseltään heikkoja.

      Sitten jos liikkuu illalla, niin pitää pysytellä siellä missä on ihmisiä paljon.

      Älä usko ketään yliystävällistä joka tarjoutuu näyttämään paikkoja tms. Monissa maissa on porukkaa jotka saalistavat turisteja tälla tavoin (mies tai nainen!) yrittäen vaivihkaa saada heitä haluamaansa paikkaan. Sitten yleensä ryöstävät tai jopa pahempaa.

      Tärkeintä on 20 vuotiaan naisen osata sanoa jämäkästi "ei" silloin kun edes etäisesti tuntuu siltä.

      • Neiti_xxx_28

        Kyllä myös muslimimaihin uskaltaa yksin naisena matkustaa. Itse olen ollut Turkissa kaksi kertaa yksin aurinkolomalla ja kummallakaan kerroilla ei ole ollut mitään ongelmia. Muista muslimimaista minulla ei tosin ole kokemuksia, Turkkihan on tunnetusti hyvin vapaamielinen muslimimaa ainakin rannikon matkailualueella.


    • setä..

      Kyllä lähes kaikki on lähtijästä itsestään kiinni, minkälainen tyyppi on. Tyttäreni lähti kymmenkunta vuotta takaperin heti yo-kirjoitusten jälkeen yksin reppumatkalle Kiinaan.
      Matkusti maata kuukauden ristiin rastiin niin lentäen, kuin junallakin ja yöpyi lähinnä hostelleissa.
      Joissakin syrjäisimmissä kolkissa kylän väki tuli oikein katsomaan ja valokuvaamaan valkoista, länsimaista nuorta naista. Sydän syrjällähän vanhemmat olivat, mutta kaikki oli sujunut hyvin. Matkustaminen avartaa.

    • matkaan vain

      Itse lähdin 19v shanghaihin vaikka en koskaan ollut käynyt kertaakaan ulkomailla. Näin myöhemmin monessa muussa maassa ja kaupungissa käyneenä lontoo tuntuu varallisemmalta paikalta yöllä kuin shanghai tai moni muu paikka.

      Kun muistaa käyttää maalaisjärkeä ja vähän ottaa selvää paikoista ja kulttuurista niin kyllä sitä pärjää.

      Yleisestiottaen ei kannata olettaa jostakin maasta jotain vain kun se on ollut joskus pahassa maineessa kuten Kiinan suhteen siitä että se on kommunisti valtio.

    • kuukauden_musavideot

      Heips. Naisena matkustamisesta ei ole kokemusta koska olen mies, mutta itse olin inter-raililla ensimmäistä kertaa 17 vuotiaana, sen jälkeen parina kesänä. Sitten oli noin kymmenen vuotta väliä, ja kun poikani oli kymmenvuotias teimme reissun kaksin mm. eksyimme kappadokian vuoristoon ja nukuimme Istanbulissa puistonpenkillä, nukuimme Ranskan rivieralla hiekkarannalla ja keskellä Roomaa teltassa. Matkalla Roomaan rahamme varastettiin yöjunassa huolimattomuuttani ja jouduimme olemaan Roomassa 3 päivää ilman rahaa ennen kuin sain Suomesta tilattua rahaa ja pääsimme sitten jatkamaan.

      Ensimmäistä kertaa matkaan lähtiessä 17 vuotiaana en ollut edes Suomessa junalla matkustanut! Silloin elettiin 1980-lukua. Matkaan lähdin kahden itseä vanhemman ystävän kanssa joilla oli tuttavaperhe Italiassa, menomatkalla pysähdyimme Roskilden festareille, jossa ystäväni ostivat laitonta poltettavaa ja olivat loppumatkan Italiaan niin pilvessä että kuola valui suusta. Monenlaista suharia tapaat matkallasi ja se on rikkaus, mutta huumeista kannattaa ehdottomasti pysyä erossa, älä kokeile miedompiakaan huumeita mitä tarjotaan.

      Itse olen jokaisen reissuni tehnyt raittiina, edes alkoholia en ole ottanut matkoilla, vaikka kotioloissa tuli otettua reippaastikin. (Nyt olen yli 20 vuotta ollut täysin raittiina muutenkin - ja elämä maistuu hyvältä.!)

      Italiassa erosin ystävistäni koska halusin liikkua "vapaammin" ja suuntasin Ranskaan. Ranskan rivieran kaupungit (ei ainoastaan suosituimmat turistikohteet vaan mieluummin pienemmät kaupungit) ovat edelleen lempparikohteeni sekä jokakesäinen teatterifestivaali Avignossa. Provencen seutu on kaunista, Pariisiin en ole koskaan ihastunut.

      Toisen reissun tein yksin. Kolmannelle reissulle alle lähdin samanikäisen ystävän kanssa joka jo ruotsinlaivalla joutui laivan putkaan toikkaroituaan humalassa. Itävallassa lähdimme eri suuntiin. Hänelle kävi sitten sillä tavalla että joku vanhempi herrasmies tarjosi juotavaa ranskalaisessa baarissa, mutta juoman joukossa oli tyrmäystippoja tai muuta huumaavaa ja tämä ystäväni (alle kaksikymppinen poika) heräsi miehen sängystä. Mies ei kuulemma ollut koskenut häneen, halusi vain nukkua vieressä. Ystäväni oli hänen luona viikon, kävivät koirakilpailuissa ym. ja mies kustansi kaiken menemisen, syömisen ja juomisen. Jokainen tavallaan... Kyseinen ystäväni kuoli yliannostukseen kymmenisen vuotta sitten...

      Itselläni oli vaaralinen tilanne Monacossa kun nukuin jalkakäytävän reunassa rautatieaseman edessä makuupussissa ja kaksi isokokoista miestä aamulla herätti. Laitettuani tavarat kokoon he äkkiarvaamatta tarttuivat käsiini kiinni, toinen toiselta ja toinen toiselta puolelta ja lähtivät kuljettamaan. Puhuivat ystävälliseen sävyyn "ei tässä mitään hätää, tarjotaan sulle aamupalaa". Toinen oli tatuoitu ja korvakoru korvassa, toinen siistin oloinen. Sain repäistyä itseni irti, ja lähdin välittömästi seuraavalla junalla. En tiedä kuinka olisi käynyt jos karjut olisivat osuneet paikalle yöllä. Päivänvalossa ihmisten keskellä sain itseni riuhtaistuksi irti kun eivät voineet päähänkään kolauttaa.

      Minua on viehättänyt nimenomaan ennalta-arvaamattomuus. Matkasuunnitelmia ei ole ollut. Moniin mielenkiintoisiin ihmisiin olen tutustunut ja saanut ystäviä. Hotellimajoituksessa tai retkeilymajoissa olen ollut vain satunnaisesti, yleensä olen nukkunut makuupussissa milloin missäkin, rannoilla, puistoissa jne. Joskus myös teltassa. Mitään vakavampaa ei ole sattunut.

      Nuori ikäsi ja sukupuolesi huomioon ottaen neuvoisin ennen kaikkea välttämään päihteitä. Muutenkin käyttämään tervettä harkintaa mm. millaisiin paikkoihin yövyt. Itse olen ollut ehkä liiankin uhkarohkea. Jokainen ottaa omat riskinsä ja vastaa sitten myös seurauksista jos ikävyyksiä sattuu.

      Eurooppa on kohtalaisen turvallinen matkustaa ja edullisia majoituspaikkojakin löytyy runsaasti. Uusia mielenkiintoisia kohteita on mm. Kroatia. Muslimienemmistöisiä maita kannattaa yksinkulkevan naisen välttää koska suuri osa miehistä automaattisesti pitää sinua vapaana riistana ja koska olet länsimainen ajattelevat ettei sinulla ole minkäänlaista moraalia, joten sinua saa vapaasti käpälöidä. Vaikka kulkisitte naiskimpassakin saatte varautua häirintään eli vientiä on jos haluaa siltä kantilta ajatella. Erityisesti turkkilaiset miehet voi olla melkoisia takiaisia.

      Ole viisaampi kuin minä ja tee edes jotain matkasuunnitelmia. Ota selvää kivoista paikoista joissa haluaisit käydä. Pidä rahavaroistasi hyvää huolta. Ota jo valmiiksi lista Suomen konsulaateista eri maissa siltä varalta että sinut ryöstetään. Itse olen liikkunut Euroopan lisäksi mm. Venäjällä ja minut on ryöstetty vain kerran (junassa matkalla Roomaan). Ota matkavakuutus.

      Ryöstetyksi voi joutua Suomessakin. Joten rohkeasti matkaan. Ole ennakkoluuloton äläkä pelkää uusia kokemuksia, mutta: välttä uhkarohkeutta ja pidä moraalistasi huolta. Niin saat hyviä kokemuksia joita muistella vanhanakin.

      :-)

      God bless you.

      • höhö

        osa kokemustenhakijoista ei elä vanhaksi.


      • I´d rather be dead
        höhö kirjoitti:

        osa kokemustenhakijoista ei elä vanhaksi.

        Mitä järkeä elää pitkään jos elää elämätöntä elämää eikä uskalla mitään???


    • Maailmalle vaan

      Ehdottomasti kannattaa, yksin liikkuessa tapaa aina enemmän ihmisiä kuin jos on kaveri mukana. Mutta yksin matkustava tyttö myös vetää puoleensa näennäisesti ystävällisiä "auttajia" joista voi olla hankalaa päästä eroon. Pidä järki mukana, varo hämäriä katuja iltaisin, rahat turvallisesti vyölaukussa tai kaulapussissa (ei kaikkia samassa paikassa), älä silittele kulkukoiria, nuku ja syö kunnolla. Ei pitäisi tulla ongelmia!

    • Mansesterinkloppi

      Itse olen kanssa yksin matkustanut ja ei ole mitään hätää kun pitää vain hyvän huolen itsestään, katsoo ympärilleen ja käyttää puhdasta järkeä! :) Itsekin ajatus lähteä eurooppaan kenties autolla. Ilmoitelepa jos 19v-kundin matkaseura kiinnostaa!

    • Kyllä lähtisin mielelläni yksinään maailmaa kiertämään :)

      • höhö!

        sinisilmäisyys on polttoainetta maailman vääryyksille ....


    • erterr

      Menepäs pallontallaajat.net sivustolle ja etsi sieltä vastausta. Siellä myös muita yksinmatkaavia, jotka etsiskelee reissuunsa kaveria. Ja kyllä uskaltaa yksinkin lähteä.

    • En kyllä lähtis yksin. Kohta taas lukis lehessä että suomalainen löydetty jostain murhattuna....

      • perkele

        ja verorahoilla lähetetään poliiseja ja selvitysmiehiä paikan päälle. Omaisia kuljetellaan myös ja lopuksi ruumis tuodaan erikoislennolla. 200000€ menee verorahoja taas yhden kokemustenhankkijan takia.


    • Haaveileva

      Rohkaisevia juttuja, kiitos, ehkäpä minäkin uskallan lähteä yksin matkalle

    • CVerde

      Mä olen 29 vuotias hyvin pienikokoinen nainen ja matkustan aina yksin. Tosin mä CouchSurffaan enkä siis liiku iltaisin ihan yksin...hostit valitsen positiivisten referenssien avulla ja olen yöpynyt sekä miesten, että naisten luona. Kaikki ovat olleet ihan huikeita, sekä hostit, että ne kaikki muut lukuisat CouchSurffarit ympäri maapalloa joita olen tavannut. Järki päässä tietysti ja ainakin itselläni on ollut hyvä tuuri. Toki kannattaa aina luottaa itseensä eikä luottaa kehenkään, joka yhtään epäilyttää. Iltaisin ei kannata kulkea yksin eikä juoda mitään kännejä varmaan missään tilanteessa.

      Mä itse olen vähän sellainen, että luotan ehkä ihmisiin jopa liikaa, mut olis kamalaa jos en luottais. Pitää vaan omat rajansa selkeinä, tärkeimmät tavarat mukana, suunnittelee back up planit valmiiksi jne. Esim. yksi ystäväni Suomessa piti huolen, että ilmoitan hänelle joka päivä, että olen kunnossa. Hänellä oli kaikkien hostien yhteystiedot ja aina kun majoituin uuteen paikkaan laitoin viestin missä olen ja millaiselta vaikuttaa. Jos must ei olis kuulunu mitään hän olis osannu vähän lähteä etsimään jne. Se toi turvaa itselleni ja toki myös läheisille täällä Suomessa.

      Mä olen saanut paljon ystäviä noilta reissuilta ja voin lämpimästi suositella :) En ehkä lähtis yksi yöpymään hostelliin tai hotelliin, mut CouchSurffaus on ihan mahtava juttu ja erityisesti yksin :)

    • thrtrwhitrwtjnbfgj

      Totta kai uskallat matkustaa yksin. Itse olen mies, 41-v. ja matkustanut vaikka kuinka monta kertaa yksin. Hyviä neuvoja täällä on jo tullutkin, mutta kerrataan: 1) se mikä on laitonta Suomessa on yleensä laitonta muuallakin 2) ei huumeita eikä liikaa alkoholia 3) älä ikinä jätä drinkkiäsi vartioimatta. Jos poistut vessaan baarissa, osta palatessasi UUSI drinkki 4) alueilla joissa turistit liikkuvat, varsinkin sesonkina on aina paljon ihmisiä ympärillä eli varsin turvallista 5) olet nuori nainen jolla hormonit hyrrää mutta ole silti varovainen... lomaromanssien suhteen. Kondomit mukaan! 6) matkavakuutus! 7) ihmiset ihan oikeasti on yleensä mukavia mutta huijareita on turistirysissä paljon ("you are from Finland? My best friend is also from Finland. For Finns, I have this special offer..."). Jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se ei ole totta. 8) vältä hämäriä syrjäkujia, huonoja naapurustoja, epämääräisiä porukoita jotka tarjoaa apuaan jne. jne.

      Hyvää matkaa! Suosittelen muuta Münchenia ja Baijeria, ihanaa seutua. Tai sitten Puolaa...

    • Mitä uskaltamista???

      Miksei uskaltaisi? Itse olin 16-vuotiaana yksin reilaamassa. Maalaisjärkeä saa aina käyttää niin ei tapahdu mitään juttuja. Ja parhaiten juuri yksin matkustaessa tapaa paikallisia ihmisiä ym.

      • Reissunainen7

        Olet jo 20-vuotias nainen, etkä muka uskalla lähteä yksin matkalle? Mitä pelkäät?


    • reissari86

      Länsi-Euroopan maat Portugalista Puolaan ovat turvallisia ellet väkisin tunge jonkun suurkaupungin huonoimmille alueille humalassa keskellä yötä hortoilemaan. Balkan ja Turkki ovat sitten vähemmän turvallisia ja esim. yöelämän ei välttämättä kannata niissä maissa lähteä yksin.

      Fiksuinta on varmaan tosiaan majoittua hostelleissa dormeihin, löytyy seuraa eikä käy kauheasti budjetin päälle.

    • Van-kissa

      Minäkin olen kakskymppinen nainen ja matkustanut paljon yksin. En ymmärrä mitä pelottavaa siinä on. Samat riskit taskuvarkaissa ja murhaajissa ja raiskaajissa on kuin menisi kaksin. Muistaa vaan perussäännöt, ettei lähde vieraiden miesten mukaan eikä hillu sivukujilla yöaikaan. Tai mieluiten ei mihinkään aikaan päivästä. Ja katsoo reitin jo hotellilla ja kävelee määrätietoisesti eikä ympärilleen pyörien. Osaa pitää rahat ja passit turvallisessa paikassa.

      Matkustin pari kesää sitten kolme kuukautta Turkissa yksin. Eikä pelottanut missään vaiheessa ja ystäviä sai paljon uusia kun uskalsi kierrellä ja mennä juttelemaan. Toki tämä vaatii varmaan jonkinlaista ihmistuntemusta ja tietoa maan kulttuurista. No sitä olikin jo etukäteen, kun olen Turkissa asunut nuorempana. Jos en tietäisi Turkista mitään etukäteen tai osaisi kieltä niin ehkä sitten olisi ymmärrettävää, ettei uskalla mennä. Mutta siellä ei tarvinnut pelätä varkaita samalla lailla kun jossain Euroopan isoissa kaupungeissa. Siellä ei meinaan kovasti inspiroi pikkurikoksia harrastaa, kun vankeusrangaistukset paukahtavat hyvinkin helposti sinne kymmeniin vuosiin. Ihmiset on hyvin vieraanvaraisia ja auttaa aina. Naisena tietysti ennemmin kannattaa tutustua naisiin kuin miehiin ettei ei-toivottua seuraa lyöttäydy mukaan. Joskus viimeisen kuukauden paikkeilla aloin kyllä miettiä, että voi kun olisi joku mukanani, kun ei ollut ketään kenen kanssa nauraa hotellihuoneessa hassuja tapahtumia. Saipahan kuitenkin mennä miten lysti, eikä ollut ketään kenen naama olisi jossain vaiheessa alkanut tympiä!

      Ja hostelleihin kannattaa mennä dormeihin nukkumaan, siellä saa paljon ystäviä. Ihmiset tulee ympäri maailmaa ja on sellainen "ystäviä ollaan kaikki"- meininki ja mentiin yhdessä isolla porukalla joskus bilettämään. Oli jenkkejä ja brittejä ja korealaisia ja minä. Toisessa kaupungissa samassa huoneessa nukkui eräs japanilainen tyttö ja lyötiin viisaat päämme yhteen ja alettiin reissata nähtävyyksillä kaksistaan.

      Ihminen katuu vain sitä minkä jättää tekemättä, näin olen joskus kuullut. Ja todellakin, se kesä on yksi hienoimpia muistojani. Onneksi uskalsin lähteä ja uskallan jatkossakin reissata yksin. Ehdottomasti kannattaa lähteä.

      • aatteleppa sitä

        Jennan ei olisi kannattanut lähteä Espanjaan viime kesänä.


      • URPO!
        aatteleppa sitä kirjoitti:

        Jennan ei olisi kannattanut lähteä Espanjaan viime kesänä.

        Oli vanhempiensa kanssa!!!


    • pysy kotona

      Taas yksi provo.
      Kai nyt jokainen itse tietää,uskaltaako lähteä vai ei.
      Jos tuollaisia asioita pitää Suomi24 kysellä,niin parempi pysyä vaan kotona.
      Voi kiesus tuota tyhmyyden määrää.....

      • zz..........

        Ruma hullu M***a on itse stalkkeri ja vainoharhainen vanha portto, jolla on vakavia mt -ongelmia. Vihaan sitä vanhaa rumaa lahovittuista ******.


      • Provo?!

        Samaa mieltä. Jos 20v aikuisen naisen tarvitsee kysellä uskaltaako lähteä johonkin hemmetin rantalomalle niin pysyköön nimenomaan kotona!!! Uskaltaakohan käydä lähikaupassa?


      • PROVOILUA

        Ihan samaa mieltä. En oikein jaksa uskoa, että 20-vuotias aikuinen nainen ei muka uskalla lähteä yksin matkalle. Ja kohteena vielä rantalomat. Eli tod.näk. joku järjestetty seuramatka vielä matkaoppaineen. Kyllä tämä provo on!


    • op

      Rohkeesti reissuun. Kävin itse new yorkissa yksin olemattomalla kielitaidolla. hyvin sielä hengissä selvis.

    • Seize the day!

      Lähde ihmeessä! Kuten monet täällä ovat sulle jo sanoneet; matkailu avartaa! Ja sitä se todenteolla tekee! Itse olin viime vuonna samassa tilanteessa kuin itse olet juuri nyt (nainen 20), ja kyllä kynnys oli kova lähteä yksin matkoille. Nyt kuitenkin viisaampana ja avartuneena voin kertoa sulle sellasen neuvon: Älä jätä jotain tekemättä ihan vaan siksi ettet saa ketään mukaan! Myöhemmin kuitenkin kaduttaa..Elämä on lyhyt ja siitä pitää ennenkaikkea nauttia..

      Pidä vain terve järki mukana, äläkä lähde tuntemattomien mukaan minnekään, älä seuraa hawkereita jotka kauppaa sitä sun tätä roinaa, nimittäin jos haluat, löydät samat feikit itse myöhemmin jos siltä tuntuu. Älä myöskään kulje missään pimeissä paikoissa keskellä yötä missä ei ole ihmisiä, ja jos alkaa pelottamaan niin suuntaa kohti ihmisvilinää! Siellä harvemmin kukaan alkaa sulle mitään mussuttaa...

      Ei siinä mitään, pidä hauskaa ja matkaa mieli avoimena!

    • flickan

      Ite kävin yksin Göteborgissa 15-vuotiaana kolme viikkoa, viikon Sveitsissä 17-vuotiaana ja hyvin on menny! Äiti sillon kätisi että vaarallista ja kaikkea, totesin sille että no ihan hyvin minut voiaan täällä raiskata ja puukottaa ku jossaki toisessa valtiossa :D
      Suosittelen Eurooppalaista sairasvakuutuskorttia lämpimästi!

      • höhö

        ainahan homma menee hyvin kunnes se alkaa mennä huonosti.


    • pikku hukka

      Ehdotan että älä yksin lähde reissaan vaikka jotkut ihmiset väittääkin että se olisi turvallista mutta en kyllä luota siihen olet nainen niin se on vielä vaaralisempaa. Ja jos valitset jonkun seuraksesi matkalle niin valitse mieluiten ihminen johon pystyt luottamaan.Itse olen liikunut euroopassa ja pohjoismaissa ja oon todennut että aina ei ole turvallista yksin liikkua. Jos matka seura kelpaa niin voisin kyllä harkita että lähtisin seuraksesi oon raitis en käytä yhtään alkoholia enkä muita päihteitä. Oon 31 vuotias sinkku mies että jos kiinnostaa niin otahan yhteyttä.

      • höhö

        ja matkakumppaneiksi tarjoutuvat miehet ovat erityisen vaarallisia...


    • Ota yhteyttä jos kiinnostaa mä olisin lähdössä matkustamaan tänä kesänä ruotsissa ja venäjällä

    • tappi 76

      Ihan sama minne.. uskaltaa...
      Kunhan on normaalisti,eikä tee itsestään numeroa..
      Asutaanhan sielläkin.. Mulla on yli 85 maata käytynä ja vaan kerran oli vähän härdelliä, eikä sekään mun aiheuttama. Ammuttiin ukko siihen viereen.. Mutta sillä oli vaan huono tuuri. Joku hullu oli pyssyn kanssa liikkeellä ja ampui aivan tuntemattoman ihmisen. No poliisit ampu sitten sen hullun, joten hyvin kävi.. se oli Keniassa. Eli reissuun vaan!! Se avartaa.

      • höhö

        jos nyt olet avartunut niin minkähänlainen olit ennen ensimmäistä matkaasi?


    • yksinlomalla_85

      Ystäväni eivät ole matkailuihmisiä, joten olen tehnyt kaikki matkani yksin. Matkoilla pärjää, jos käyttää maalaisjärkeä ja välttää kiperiä tilanteita. Nykissä menin aina johonkin kauppaan tai kioskiin sisään, jos halusin tutkia karttaa (siihen aikaan ei ollut puhelinta, jossa olisi ollut maps-toimintoa). Tällä pyrin välttämään turisti-imagoa.

      Olen myös matkustellut Egyptissä kuukauden rinkka selässä eri kaupunkeja tutkien. Silloin siellä pärjäsi; egyptiläiset ovat ystävällisiä ja kansalaiskuri oli tiukkaa, joten naisturistina oleilu ei ollut hankalaa. Tällä hetkellä en kuitenkaan sinne yksin menisi.

      Yksin matkustellen pärjää, mutta ota kuitenkin selvää kohteiden turvallisuudesta ja kehotan vielä lukemaan esim. Madadventuresin matkaopaskirjan, joka on ainakin minua auttanut ja valaissut.

      Ja koska olet tyttö, niin kehotan sinua myöskin tutustumaan maan normeihin esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Egyptissä ollessani käytin aina yli polven meneviä housuja/hameita ja olkapäät peittäviä paitoja, joskus jopa huivia jos pyörin alueilla, missä asui köyhiä/oli kirkkoja/moskeijoita. Tämä hätistää jo joitakin ihmisiä kauemmas.

      Ensimmäisen onnistuneen matkan jälkeen itsevarmuus kasvaa ja kohta et matkustakaan muuten kuin yksin. Onnea :)

    • ondaroad

      Hyvin uskallat lähteä yksin, vaikka oletkin nainen! Kunhan vaan et mene mukaan mihinkään tyhmyyksiin, mutta se nyt on sanomattakin selvää. Iltaisin uskaltaa myös liikkua ihan hyvin, kunhan välttää tiettyjä seutuja joissakin kaupungeissa.

      Itse olen suunnattomasti nauttinut yksinmatkailusta (paljon etuja!). Voi mennä miten tahtoo, saa olla täysin itseäinen ja vapaa :)
      Toki tylsiä hetkiä voi tulla, mutta seuraa on yleensä myös helppo löytää (varsinkin jos yöpyy hostellissa).

      Suosittelen., ole rohkea! Matkailu on parhaimmista asioista mitä tiedän.
      Euroopassa matkailu on vielä nykyään niin helppoa ja vaivatonta, eikä oikestaan kovin kallistakaan. Jos tulee ongelmia, ne on yleensä helppo selvittää, ja kakki on suht lähellä Suomea.

    • Mietin vaan

      Mitähän mieltä nimim. DarkFear on tästä aiheesta, hmm?

    • 5thusetjhes

      Oli sitten mies tai nainen, vanha tai nuori, on aina turvallisempaa, mitä suuremmalla porukalla matkalle lähdetään.

      Joissakin maissa on esim sellaisia röyhkeitä varkaita jotka voivat tulla jopa yhtäkkiä selän takaa puukottamaan ja pyytävät vasta sitten rahaa. Jos ei ole rahaa tarpeeksi, puukottavat lisää. Miehet joutuvat usein tällaisten puukottajien uhreiksi, naiset raiskaajien ja huijareiden.

      Yleensä matkustaminen on turvallista, mutta rahoja pitää turistin pitää aina erityistarkkailussa, varkaat ovat helposti niiden kimpussa, jos vähänkään on rahapussia näkyvissä.

      Jos kuitenkin on pakko lähteä yksin, mene esim. johonkin Milanon tyyliseen paikkaan.

      Ota huomioon matkatavaroita pakatessasi:
      - ota käsimatkatavaroihin vähintään yksi vaatekerta ja kaikki tärkeät asiat mitä vain mahtuu. Joskus voi käydä niin, että matkalaukku jääkin jonnekkin muualle lentäessä ajelehtimaan.
      - Älä ota sellaisia luottokortteja mukaan, mitä et varmasti tule tarvitsemaan ulkomailla. Ota ne lompakostasi pois ja jätä kotiin. Kannattaa myös huolehtia, ettei pankkikortilta saa nostettua samana päivänä koko tiliä tyhjäksi, eli pankissa pitää käydä pistämässä siihen sellainen käteisnostoraja.
      - Mittaamattoman arvokkaat korut kannattaa myös jättää kotiin. Jos pidät tuhansien eurojen arvoisia kaulakoruja tai sormuksia ylläsi, varkaat ovat ensimmäisenä niitä viemässä.
      - Ota kaksi lompakkoa. Toiseen osa rahoista, ja toiseen osa. Jos varas tulee ja pyytää lompakkoasi, annat hänelle sen toisen.

      • silmienpyörittelijä

        No shit, Sherlock...


    • reissumies82

      Minä lähen tueksi ja turvaksi. Oon ittekki matkan tarpeessa.

      Laita viestiä.

    • minnnde

      Ihan ehdottomasti uskaltaa lähteä! Matkailin alkuvuodesta 7 viikkoa Etelä-Afrikassa (ensimmäinen pidempi matkani yksin, olen nainen 23v.) ilman vaikeuksia ja mietin ihan samoja juttuja kuin sinä. Käyttää vaan maalaisjärkeä, eikä lähe yksin eikä mielellään kaksinkaan pimeälle/epäilyttäville seuduille ollenkaan. :) Yllätyin kuinka moneen yksin matkustavaan naiseen törmäsin matkallani, meitä on ihan hirveesti! Aina voi löyttäytyä hetkeksi jonkun matkaan, ja sitten taas jatkaa yksin matkaa kun tiet erkanee. Yksin matkaaminen on parasta, se vapaus kun saa tehdä mitä haluaa, milloin aluaa. Kannustan kyllä lähtemään, täällä on tullutkin jo hyviä vinkkejä edellisiltä! :)

    • ms

      Se nyt riippuu täysin itsestä.

      Suomikin voi olla "vaarallinen" paikka nuorelle naisenalulle, jos ei osaa olla varovainen.

      Kännäily tai huumeiden kanssa leikkiminen on sama, kuin kerjäisi verta nokastaan.

      Myös outojen miesten tai naistenkin ystävällisyyden suhteen kannattaa olla varuillaan.

      Monia on käytetty seksuaalisesti hyväksi esim. tyrmäystippojen avulla.
      Toisaalta ongelmiin joutuu murto-osa matkailijoista. Eli terve maalaisjärki ja tietty varovaisuus ovat parhaimpia matkavakuutuksia.

      Ei lomaa kannata kuitenkaan pilata liialla hermoilulla ja varovaisuudella.

      Välillä tuntuu, että nämä keskustelupalstojen vanhat äijät ovat kaikkein vaarallisimpia hulluja. Niitä ainakin kannattaa välttää.

      Itse lähden Puolan kautta kiertelemään jonnekin. Tarkkaa suunnitelmaa en laadi, sillä en pidä aikataulutetuista matkoista.

      T. mulkosilmä

    • ehdottomastimatkalle

      Olin 18-vuotiaana vaaleana tyttönä yksin kuukauden rinkan kanssa Intiassa. Kun pitää terveen järjen mukana, on epätodennäköistä, että mitään sattuu. Toki välillä oli tuurikin mukana(esim.olin vahingossa yksin yöllä Mumbaissa tietämättä minne mennä =kannattaa vähän tarkemmin suunnitella tekemisiään), mutta ei sitä koe mitään, jos vain pelkää ja jää kotiin kyhjöttämään. Euroopassa ei tule mieleenkään pelätä. Ei muuta kuin matkalle ja maailmaa kokemaan!

      • ---

        on paljon asioita mitä ei kannatakaan kokea.


    • Perdone

      No yksin tietysti! Johan sen näkee näistä viesteistä, että ei kannata juuri kaveria matkalle etsiä kotoperäisistä, ellei sitten tapaa siellä matkan varrella tyyppiä, jonka kanssa pärjää kaikenlaisissa asioissa(en nyt sitä seksiä juuri tarkoita, mutta jos osuu terveesti, liekö niinkään paha?) Ystäviä tosiaan tulee pilvin pimein ihan yllättävissä tilanteissa ja yllättävän monista ikäryhmistä ja ihmistyypeistä.
      Jos on valmiina kaveri jonka kanssa ei tule sotaa ensimmäisestä pulmasta, on kaverin mukana olo alkujaan jo ihan ok.
      Itse sain kaikkein eniten kokemusta ja näkemystä ihan yksin aloitetusta matkasta joka kesti 3 kk. Tulihan niitä suomalaisiakin vastaan ja haluamaan kaveeraamista matkan puolivälissä, mutta muualta tulleet ja paikalliset asukkaat olivat matkan parasta antia.
      Valitettavasti se seksi jäi periaatteen takia kokeilematta, vaikka aivan ihania mimmejä oli tutustumisen jälkeen vaatimassa hienotunteisesti sitäkin. (Olen Mies.) Periaatteen mies, koska kotona oli vaimo joka piti pystyä palattua kohtaamaan. Ei hän kuitenkaan todennäköisesti uskonut säntillisyyttäni. Siksi melkein kadun etten kokenut sitä autuutta.
      Missään ei yritetty ryöstää, apua ja majapaikkaa tarjottiin vaikka minulla oli telttavehkeet mukana. Muutama ulkomaalainen on vieläkin liki 20 vuoden jälkeen hyvä ystävä. 11 valtakuntaa tuli leimattua passiin.
      Ei alkoholia juurikaan, huumeista puhumattakaan ja hyvää matkaa! Järkeä!

    • satsisaa

      Yksin uskaltaa tyttö ja nainenkin, mutta vähän kannattaa katsoa mihin menee ja mitä reissussa tekee. Näin ainakin 40vee naisen näkökulmasta.

      Itse välttäisin esim. Egyptiä ja Turkkia. Muslimimaissa naisen asema ei ole sellainen kuin Suomessa ja yksin matkustavaa naista pidetään monin paikoin ns. huonona naisena. Kohtelu on paikoin jopa tylyä. Näin etenkin jos olet vaalea (olen itse). Itse olen matkustellut yksin Euroopassa, Intiassa ja Egyptissä, ja Eurooppaan ja Intiaan menen vielä varmaan uudestaankin yksin, mutta Egyptiin en enää kuin korkeintaan miesseurassa. Etelä-Amerikassa vaaleisiin naisiin suhtaudutaan uteliaasti, mutta selvästi kunnioittavammin.

      Yksin matkustamisessa on monta plussaa: näkee enemmän ja on vapaampi valitsemaan. Ainoa miinus on yksin syöminen. Se on minusta ikävää etenkin kun monessa maassahan sitä ravintolasyömistä harrastetaan oikein perheen kesken.

      Nuorena naisena saat varmasti kimppuusi myös paikallisia miehiä. Jos näistä on ongelmaa, hyvä kikka on lyöttäytyä johonkin seurueeseen, jossa on jo miehiä. Seuramatkat ovat ihan turvallisia tästäkin syystä.

    • On. Kyllä. Joo.

      Mä olen matkustanut yksin 18-vuotiaasta. En ole koskaan vedellyt lärvejä, ottanut vastaan mitään tuntemattomilta (siis drinksuja, aineita tms. tarjouksia majapaikasta), kulkenut yömyöhään yksin pimeitä sivukujia (tutun porukan kanssa kyllä... Niin, siis matkustanut yksin, en jäänyt siellä yksin)... En ole uskonut lipeäkielisiin selittäjiin, enkä avautunut kaikille asuinpaikastani... Siis ihan maalaisjärkeä käyttäen ainakin suurimmilta riskeiltä välttyy.

      Äärimuslimimaassa en matkustaisi ollenkaan, esim. saudeihin minua ei saa, tai joku Afganistanin kehitys ei kiinnosta seurata paikanpäällä, koska riskit ovat niin valtavat. No, ne nyt enää eurooppaa olekaan mutta noin esimerkkinä. Entisen Neuvostoliiton maat ovat edelleen hieman enemmän sekaisin, ja siellä siis käytä aivojasi, ja muista että ihmisiä katoaa myös seksiorjiksi, joten se lipeväkielinen ihana mies, joka tarjoaa sinulle juomaa, saattaa olla yksinkertaista uhria etsivä ku**päärikollinen, joka on tunkenut juomaasi "lisäaineita"...

      Muista ettei rahoja pidä säilyttää samassa paikassa kaikkia, ja peitä ihan aikuisten oikeasti se kortin tunnusluvun näppäily... Älä nosta isoja summia, pidä passista 3 kopiota mukana, älä tunge hostellissa just jonnekin tyynyliinan sisään niitä luottokortteja, haloo... Kerro jollekin missä liikut ja etenkin kenen kanssa, pidä siis yhteyttä tänne jos voit. Ota pre paid, älä omaa puhelinta, koska sillätavoin et jakele omaa oikeaa numeroasi heti kärkeen. Ota halppispuhelin matkaan, jos oikein varma haluat olla, Suomi on pieni maa, täällä siis varkaitakin on vähän. Mutta muualla on paljon ihmisiä = paljon enemmän varkaitakin. Euroopan taskuvarkaat ovat nerokkaan taitavia.

      Ihan yksin en yökerhoihin lähtisi, yleensä hostelleissa tapaa muita matkustajia kyllä ja kun hieman oppii katselemaan, oppii katselemaan.
      Sinisilmäinen ei sovi olla. Suurin osa ihmisistä on mukavia, ja se on totta, että vainoharhainen ei tarvitse olla: kunhan muistaa että sen varaan ne rikollisetkin laskee, että sinä luotat kaikkiin mukaviin ihmisiin. Älä esitä siis naivin "ylisuvaitsevaa" oman turvallisuutesi kustannuksella. Niille yleensä käy kehnosti. On tosiasioita, että ihan maasta riippumatta ihmiset ovat myös petollisia, jos ovat mukaviakin. Pidä siis järki päässä. Kaikesta ei tarvitse olla kiinnostunut, kaikkea ei pidä suvaita ja tosi tasa-arvoinen tajuaa tämän ihan kaikkialla.

      Mitään pelkotiloja ei itselleni ole kuitenkaan koskaan tullut, aika hyvin olen osannut, mutta tosiaan, en ole kännissä enkä pilvessä koskaan. Joten selvinpäin seikkailuihin.
      Siellä kyllä näkee näitäkin onnettomia jotka ei tajua, että oikeesti, se ei ole vitsi että tarjoajia riittää ja kaikki ei ole hyvällä liikenteessä. Haluaa sitä huomioida tai ei, naisia raiskataan paljon enemmän kuin miehiä, naisia myydään seksiorjiksi, kidanapataan ja tapetaan paljon enemmän kuin miehiä, ja nainen joka on kännissä on se pääkohde, koska niitä riittää, jotka ei usko. Känninen nainen on tosi helppo houkutella mihin vaan.
      Siksi yleensä selvinpäinolijat jäävät myös rauhaan, koska ne ovat niin vaikeaa ja itsepuolustuskykyistä riistaa, että ennemmin metsästäjät ottaa niitä helpompia. Mulle toi järjen käyttö nyt on aina selvää Suomessakin, ettei se ole tuottanut mitään ongelmia, en mä täälläkään joka jätkän matkaan lähde, vedä umpilärvejä ja luota jokaiseen, että sillee.

      Päiväsaikaan lähes kaikkialla on niin turvallista kun maapallolla nyt yleensäkään on. Jos yhtään vaivaudut ottamaan kulttuurista selvää, tiedät aina pääsäännöt. Internet-kahviloita löytyy joka paikasta ja yhteyden pito on helppoa. Muista että vatsalääkkeet voivat pelastaa päiväsi :)
      Ja että jos sinulla on lääkkeitä, varmista että niissä on monenkieliset selosteet mitä ne ovat. Kannattaa joku pieni (ja selkeästi) ensiapupakkaus olla mukana, just mahalääkettä, laastaria, sen semmoista.
      Tarkista että rokotukset on kunnossa. Tarkista että vakuutukset on ok.

      Yksin ei meinaan sitä apua sitten ihan joka itkuun ihan heti saa, eikä ole kaveria joka hakee apteekista ripulilääkettä tai päänsärkytablettia...

      Yksin tulee kyllä juteltua muille, kun on pakkokin, suomalaiset uskaltaa puhua sitä englantiakin, kun ei ole muita turvana... On avoimemmin mielin kuitenkin liikenteessa usein ja sillä tavalla itseluottamus kasvaa, kun huomaa, että osaa ottaa asioita huomioon, pärjää ja osaa. Itselleni yksin tehdyt matkat ovat olleet elämäni parhaita aikoja, on ollut niin hauskaa ettei mitään rajaa! On ollut yksinäistäkin, ja eräällä pitkällä matkalla etenkin eka viikko oli ihan tuskaa, on ollut kaikkea, mutta selvitty on! Ja iloksi ne on kaikki kääntynyt.
      Jos on varaa, vähän kielitaitoa ja järkeä päässä, niin kannattaa ehdottomasti lähteä!

    • Traveling Hobo

      Oli pakko vastata, koska oon 22v kundi joka suunnittelee lähtevänsä kesäksi yksin reissuun.

      Suosittelen yksin matkustamista lämpimästi jos sulla on kielitaito kohdallaan ja majotut hostelleissa yms. Aasia ja Eurooppa ovat varsin turvallisia paikkoja kunhan on vaan maalaisjärki mukana ^^ ... Mitä olen aasiaa reppureissannut, koskaan ei ole tarvinnut olla täysin yksin, muut reppureissaajat ottavat mielellään yksinäisen matkantekijän mukaan retkilleen ja parasta reissatessa onkin tutustua uusiin ihmisiin. Siinä yksi syy miksi olisin lähdössä yksin reissuun, toinen on tietty se, ettei löydy matkaseuraa.. Yksin on helpompi tutustua ihmisiin, koska sulle uskalletaan tulla juttelemaan :) Toi tylsyys riippuu ihan asenteesta, kaikki ihmiset eivät pysty tekemään asioita yksin.. Mun mielestä on hienoa, että joka kulman takana odottaa uusi seikkailu ja tylsyys pääsee unohtumaan. Netistä voi tietty koittaa hommata reissuseuraa, koska et varmastikaan ole ainoa joka on sitä vailla.

    • tyttönen

      Tottakai voit matkustella yksin, maalaisjärkeä tosin tahdon peräänkuuluttaa niinkuin muutkin vastaajat.

    • Reissudooris

      Väittäisin omaan kokemukseen perustuen, että yksin matkustaessa on paljon mielenkiintoisempaa kuin esim kaverin kanssa. Itse olen vain huomannut, että tutustun esim moniin ihmisiin, kun taas jos on kaverin kanssa, sitä juttelee lähinnä hänen kanssaan. Yksin voi lyttäytyä muiden seuraan, tehdä tikusta asiaa, olla avoin ja sosiaalinen, niin hauskaa on tiedossa, eikä oikeasti tiedä, mihin sitä joutuu - siis positiivisessa mielessä, järki pitää tietysti pitää päässä. Minulla on vain hyviä kokemuksia yksin reissaamisesta, aina matkalla tutustuu johonkin, joihinkin, ja sitä kautta saa mukavia muistoja, jopa uusia kavereita.

    • misssssa

      Itse olen 22-vuotias nuori nainen ja matkustanut yksin Thaimaassa ja Australiassa. Kuten moni täällä onkin todennut, niin tärkeintä on pitää järki mukana. Yhtälailla Suomessa voi tapahtua asioita joita pelkää että yksinmatkustavana tapahtuisi. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että yksinmatkustelu on huippua! Loppujen lopuksi koskaan ei tullut oltua yksin pitkään, sillä aina tuli uusia ihmisiä juttelemaan ja seuraa sai kyllä :) suosittelen!

    • vanha

      mikäli poikkeat juottolaan, niin älä juo trinkkiäsi, jos poistut pöydästä.Muista tyrmäystipat.

    • NSH

      Kuten monet ovat täällä jo sanoneet, maalaisjärjellä pärjää pitkälle. :) Olen itse nyt 24-vuotias ja matkustanut yksin ympäri Japania ja ensi syksynä on tarkoitus lähteä Nykiin ja keväällä kiertämään Britteinsaaria. Ja siis yksin. Ongelmia saattaa aina toki tulla vastaan, mutta kun ei lähde liian tiukkapipoisella asenteella matkaan, niin kyllä niistä selviää.

      Oikein antoisaa matkaa sinulle! :)

    • slaioapop

      Yksin ukrainaa, venäjää, kiinaa, australiaa.. englantia..
      mutta olenkin mies ja jo päälle 45v. Mutta raivo raittiina, ei ole yhtään ongelmaa tullut vastaan. En ole edes ryöstöyrityksiä havainnut, vaikken mikään kaapinkokoinen olekaan.

    • Vapaus on tiellä

      Oon mennyt yksinäni Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Molemissa meno oli ihan turvallista. Pitää pitää vaan järki kädessä kun kulkee, ettei tee tyhmyyksiä, kuten heilu vaikka humalassa yömyöhään kaduilla. Yksin menemisessä on omat puolensa seurassa matkustamisen suhteen. Yksin ei ikinä tarvitse kiistellä kenenkään kanssa mitä tehdä. :) Mutta jos koet itsesi epävarmaksi lähtijäksi yksinään, niin kannattaa yrittää etsiä vielä seuraa. Esim netistä voi löytää matkaseuraa pallontallaajien kautta. http://www.pallontallaajat.net/pt3/

      Oikein ihanaa matkaa kun lähdet! :)

    • Old globetrotter

      Ei Euroopassa paljon turvattomampaa ole kuin Suomessakaan, noin yleisesti ottaen. Maasta ja kultuurista riippuen vaihtelee miten "yksin" parikymppinen tyttö saa olla. Keski- ja Pohjois-Euroopassa mentaliteetti on aika sama kuin kotimaassakin, samoin Britanniassa, mutta Etelä-Euroopassa nuoret pojat ovat hyvin aktiivisia ja eikä nuori tyttö yleensä kovin kauan edes saa olla yksin. Seuraahan toisista nuorista kyllä muuten saa missä vain, jos itse on rohkea ja omaa vähän kielitaitoa.

      Se turvallisuus on itsestä ja omista ratkaisuista eniten kiinni. Monenlaisia ehdotuksia saa varmasti reissulla kuulla, mutta ihan kaikkiin ihmisiin ja heidän vilpittömyyteensä ei pidä luottaa. Ikävä sanoa näin, mutta pärjätäkseen maailmalla ei saa olla sinisilmäinen ja liian herkkäuskoinen. Kannattaa esim. miettiä ottaako vastaan tarjottuja autokyytejä, kyläänkutsuja yms. Ne eivät aina pääty hyvin. On myös hyvä etukäteen selvittää mitä tehdä mahdollisissa pulmatilanteissa. Ja muistaa aina perussääntö: pysy rauhallisena!

      • MYSELF jtde

        Muuten sama ongelma mutta olen 21v poika!


    • Minä olen yksinäni kulkenut 20-vuotiaana saksassa, hollannissa, tsekissä ja tanskassa, ja kyllä se onnistuu jos vain välttää hämäriä paikkoja ja on muutenki tarpeeksi reipas luonteen laatu. Ja muistaa sen, ettei kaikkia "munia yhteen koriin" niin ei jää tyhjän päälle, vaikka joku nyssäkkä käsipuolesta katoaisikin. Maalaisjärkeä käyttäen ja omasta seikkailunhalusta riippuen kannattaa mennä eikä meinata!

    • paras kasino 2012
    • oikythan

      Kylläpä täällä taas on reippaita matkailijoita. Tuskin monikaan vastanneista on käynyt kotipihaa kauempana. Jos vähänkin lähtö epäilyttää, älä lähde.
      Koska mister Murphy seuraa askeleitasi ja satvarman tapahtuu jotain ikävää.
      Sinulla on vielä se ikävä geeni, niin kuin kaikilla suomi-tytöillä.
      Jos äijällä on vähänkin väriä kasvoissa heti levitetään haarat ja sitten itketään sossunluukulla.
      Pysy kotona.

    • AlfMelmac

      Tuttu nainen liftasi Alanyassa hotellilta diskoon, mutta mies autonkuljettaja vei syrjäiselle rannalle ja raiskasi.

      • ...

        Ei kannata liftata.


    • N26

      Yksin matkasin neljä vuotta sitten Etelä-Amerikkaa yksin. Matkan aikana tutustuin moniin eri ihmisiin, paikallisiin ja ulkomaalaisiin, joiden kanssa väillä reissasin. Onnea varmasti oli mukana, mutta oli minula tietenkin järkeä päässä, etten hölmöilly missään vaiheessa. Pitää vain luottaa itseensä ja uskaltaa se ensimmäinen askel yksin matkusteluun.

    • muunimimerkki

      ihquja nää toimituksen trollit.

    • ei se kannata.

      Päädyt vain iltalööppeihin kun sun ruumista etsitään kissojen ja koirien kanssa.

    • Me länkkäri lellipen

      nut.

      Ajattele sitäkin että sillä rahalla minkä laitat typerään matkaasi, voisit mennä vaikka Helsinkiin, tai jos asut Helsingissä mene Turkuun tai Tampereelle.

      Mitä oikeasti luulet sieltä matkalta saavasi VARSINKIN jos menet yksin (älytöntä)? Mene vaikka leffaan katsomaan maisemia.

      Kaikista parasta ylipäätään missään asiassa on toisiin ihmisiin tutustuminen ja se onnistuu varsin hyvin täällä Suomessa vähänkään aktiivisemmassa paikkakunnassa.

      Niin ja jos ei Suomalaiset kelpaa niin tutustu vaikka meidän turisteihin (sitähän sinäkin toivoisit paikallisten tekevän sinulle siellä eksoottisessa rahan haaskaus kohteessasi).

    • LaHot

      Käyn joka vuosi Espanjassa koska vanhemmat asuvat siellä. Olen itse kans 20 vuotias likka ja voin sanoa että siellä en todellakaan kävelisi yksin pimeällä ulkona. Varsinkaan jos on ulkomaalainen niitten maassa. Siellä voi tapahtua mitä vaan ja missä vaan. En halua sanoa että Espanja olisi huono paikka, ei mä RAKASTAN maata ja kaikkea mitä se tarjoaa. Mutta on kuitenkin erittäin vaarallinen maa. Mut jos et saa seuraa mukaasi niin jos sun nyt on PAKKO päästä niin kantsii ainakin pysyä sisätiloissa kun tulee pimiä. :)

      • rahan tuhlausta

        Kuulostaapa hienolta lomalta (sarkasmia)

        " kantsii ainakin pysyä sisätiloissa kun tulee pimiä. :) "


    • pössö

      Ei varmaan kannata yksin lähteä, jos pitää kysellä jollain palstalla, että uskaltaako. Ehkä kannattaa kuunnella omia tuntemuksiaan eikä kysellä jollain keskustelupalstalla?

    • pazukkiiiiii

      En nyt jaksa lukea mitä muut on tänne kirjottanut mutta hei KERÄÄ ITTES NAINEN!!

      Tottakai voit lähteä yksin reissuun!! Varsinkin jos Euroopassa meinaat matkustaa, niin on aika turvallista. Tietysti kannattaa lukea matkaoppaita ym mistä saa tietoa esim. kaupunkien alueista joilla ei pimeällä kannata yksin liikkua (jos Euroopassa edes on sellaisia:D). Mutta ei lomaansa kannata rajoittaa sen takia että on yksin ja nainen!

      Itse lähdin 18-vuotiaana yksin Väli-Amerikkaan, mikä on ilmeisesti Eurooppaa vaarallisempi paikka. No ei ollut! Vähän kun järkeä käytti missä liikkui, ei kulkenut alasti kaduilla ja piti rahat tallessa rahavyössä ja laukustakin piti huolta niin ei mitään hätää. Enkä illan tullen majoittunut hotelliin vaan lähdin kaupungille syömään ja välillä myös baariin. Toki tulee miehiä paljon iskemään, mutta ei mitään vaaratilanteita! Yhtä hyvin sut voidaan täällä raiskata.

      • pazukkiiiiii

        Niin ja tylsää ei tule olemaan kun kehittää itse tekemistä! Aktiviteetteja, baareilua mitä vaan. Yksin matkustamisessa on myös se hieno puoli että tutustuu paljon helpommin tuntemattomiin kuin jos matkustaa jonkun kanssa! Helposti tutustuu muihin matkailijoihin tai paikallisiin ihmisiin ja saa myös näistä seuraa illanviettoihin tms!


      • länkkäri lellipennut
        pazukkiiiiii kirjoitti:

        Niin ja tylsää ei tule olemaan kun kehittää itse tekemistä! Aktiviteetteja, baareilua mitä vaan. Yksin matkustamisessa on myös se hieno puoli että tutustuu paljon helpommin tuntemattomiin kuin jos matkustaa jonkun kanssa! Helposti tutustuu muihin matkailijoihin tai paikallisiin ihmisiin ja saa myös näistä seuraa illanviettoihin tms!

        Jos kiinnostaa voit kysyä minulta tilinumeroa ja ensi kerralla kun suunnittelet lomaa niin lähetät vain ne rahat minulle.

        Saadaan nekin rahat hyötykäyttöön ja sinun lapsen tasolla olevat loma harrastukset loppumaan.


    • n32

      Olen nainen ja matkustanut yksin kotimaassa ja ulkomailla. Mm. Kreikka, usa, kuuba... Kyllä voi lähteä siis yksinkin! Ikinä ei ole mulle käynyt mitään outoa. Olen perusvarovainen enkä esim. juopottele tai liiku myöhään missään jne. Aina menen paikkoihin, joissa on paljon muitakin ihmisiä enkä yritä erottua mitenkään. Kielitaitoni auttaa.

      Jonkin perus äkkilähdön suosittuun kohteeseen voi ottaa huoletta! Joskus olen myös käyttänyt sormusta nimettömässä enkä taatusti ala iskemään silmää kenellekään miehelle reissussa.

      Yksin matkustamisessa on hauskinta se, että saa tehdä paljolti mitä itseä huvittaa ja kulkea omaa polkua. Siinä on kieltämättä puolensa!

      • taas rahaa palaa

        savuna ilmaan.

        Älytöntä haaskausta. Jos et viihdy siellä missä olet niin et kauaa viihdy sielläkään mihin matkustat.


    • nainen23v_

      Voi että ärsyttää nuo jotka sanoo että nuori tyttö tai nainen ei voi matkustaa yksin. Kyllä turvallisiin kohteisiin voit ja kenties voit liikkua muiden suomalaisten seurassa?

      Liikut isoissa paikoissa, kuten kauppakeskukset etkä mene pienemmille kujille yms. basaareille. Ota taksi aina kimpassa muiden matkustajien kanssa samaan paikkaan, tai hyödynnä hotellin bussikyytejä jonne tulee muitakin.

      Itsellä oli nuorempana haave lähteä yksin matkustelemaan. Ei ollut ketään kaveria kenen kanssa mennä ja ajattelin että yksin ainakin saan kerätä ne kokemukset jotka haluan. Täällä Suomi24:sessa tietysti leimattiin vaikka miksi.

      En sitten uskaltanut, kun vasta sitten kun tapasin nykyisen avomiehen ja oltiin seurusteltu 2 vuotta.. Kävi niin että eka ulkomaanmatka 23-vuotiaana.
      Siinä meni monta vuotta hukkaan pähkäilyä. Nyt harmittaa.

      Lisäksi olen miettinyt että kun matkustan vaan avokin kanssa, niin miten matkamuistot, kuvat, kaikki kokemukset yms. jos joskus eroamme?
      Jos olisin ehtinyt matkustaa yksin, olisin saanut ihan "omia" kokemuksia :)

      Yksi vaihtoehto, voithan netissä vaikka kuuluttaa toista tyttöä matkaseuraksi? Ei ole pakko asua samassa huoneessa, mutta samassa hotellissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe