Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ei asetarvikkeita enää postitse

ammuskelija.

Viestintäviasto settui Itellan kannalle aseen lupavapaitten osien kuljetuskielloissa. Enään ei mm. lippaita tai puu tukkeja pysty postilla kuljettamaan.


Metsästäjäin Keskusliitto, Suomen Ampumaurheiluliitto ym. lajiliitot eivät saa edes vastalausetta aikaiseksi.

11

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräreino

      Matkahuolto on olemassa. Sitä voi käyttää lupavapaitten osien kuljetuksessa.

    • harrastelija minäkin

      Entäpä, jos tilaa palikoita ulkomailta. Palikat jäävät tullipostiin ja niiden järjestely sieltä eteenpäin maksaa ylimääräistä.

      Kauanko luulette matkahuollon pystyvän kuljettamaan aseita ja niiden osia, jos virallinen postilaitos pitää kuljetusta "vaarallisena". Ei kestä kauaa kun seuraavassa aselakiluonnoksessa kaikenlainen lähettely katsotaan vaaralliseksi ja kielletyksi. Perusteluina Itellan mielipide.

      Asiaa pitää tarkastella Suomen nykyisen kirjoitetun lain lähtökohdista. Laissa on määritelty vaaralliset esineet ym sekä niiden kuljettaminen. Itellan pitää noudattaa lakitekstiä eikä keksiä omia rajoituksia.

      Mitä järkeä on kieltää puisen tukin lähettäminen, jos vastaavan muovisen voi postittaa esteettä.

      Kiellot pitää myös pystyä aukottomasti yksilöimään. Esim. mikä on asereplika? Onko Colt 1911 mallinen punainen vesipistooli asereplika? Entä saman aseen muovikuula versio. Kuinka postin virkailijoilta voidaan edellyttää replikan tunnistamista, jos siihen ei kunnolla edes poliisi pysty antamaan määritelmää.

      Herätkää nyt ihmeessä ennenkuin kaikki on kiellettyä ja asioiden päättämisen hoitavat kaiken maailman" kettututöt". Mikään ei ole niin vaarallista kuin "vihreä demokratia".

    • -

      Kaikenlaista lähettelyä ei kyllä tulla kieltämään. Sen jälkeen Suomesta, kun ei saisi enää patruunan patruunaa tai aseen osaakaan.

      Tuosta puisesta tukista, niin missään ei ole eritelty puista ja muovista tukkia. Rajoitukset koskevat yhtäläisesti molempia.

    • kjghkjg

      onhan se niin vaarallinen se aseentukki tai osa.. hulluuden rajamailla ollaan 'varovaisuudessa' vai onko tuo jo vainoharhaisuutta?
      miksi suomi on muuttunut ihan sekopaiseksi??

      • -

        Itella otti käyttöön samat rajoitukset, kuin kansainvälisessäkin toiminnassa. Siksi rajoitukset. Eikä liene varmaankaan yllätys, että aseita ei noin vain lähetellä postitse maasta toiseen.

        En nyt oikein tiedä mitä ne tällä hakevat, tuskin siitä ihmeellisiä kustannussäästöjäkään tulee, kun edelleenkin on vielä maakohtaisetkin rajoitukset. Ei se Itella sentään voi muuttaa toisten maiden lainsäädäntöä.


    • äly hoi

      Itella on poistanut aseen tukit kieltolistalta kaikessa hiljaisuudessa. Iimeisesti itse tajusivat joutuvansa ihan naurunalaisiksi.

      Kuinkahan menettelevät piippuaihion kanssa? Aseen luvanvaraisen piipun ja lupavapaan piippuaihion erottaa ainoastaan patruunapesän puute.

      Mikä tekee aseen lippaasta niin vaarallisen, ettei sitä voi lähettää?

      Noihin kansainvälisiin rajoituksiin on kyllä turha vedota, sillä sellaisia ei ole olemassa. Kansainvälinen Postiliitto ei ole mitään rajoituksia asettanut. Ainoastaan rajähteet tai niiden jäljennökset ovat kieltolistalla.

      Jokainen Postiliiton jäsenmaan toimija pystyy itsenäisesti päättämään mitä kuljettaa. Itella vetoaa tähän pykälään, mutta Itellaa sitoo Suomen postilain yleispalveluvelvoite, joka vaatii sitä kujettamaan kaikki lailliset lähetykset perille kunhan ne eivät aiheuta vaaraa kuljettamiseen osallistujille.

      Itellan hallinnossa on samaa henkeä kuin eduskunnassakin, joka asefobian hurmoksessa yritti kieltää kaiken. Eköhän suhtautuminen ala muuttumaan kunhan oikeistolaiset tuulet pyyhkäisevät hallintoneuvoston paikat uuteen jakoon.

      • Suomen Laki

        Postilaki

        8 luku Lähetysten vastaanotto ja jakelu 40 § Kirjelähetysten vastaanotto,
        välitys ja takavarikointi

        Postiyrityksellä on velvollisuus vastaanottaa ja välittää jokaisen sitä
        haluavan kirjelähetys voimassa olevaa maksua vastaan toimilupansa sekä
        toimitusehtojensa mukaisesti postin saajalle.

        Postiyritys voi kuitenkin kieltäytyä vastaanottamasta tai välittämästä
        kirjelähetystä, jos:

        1) lähetys sisältää vaarallisia aineita, esineitä tai tuotteita, joiden
        kuljettaminen on laissa kielletty taikka jotka ovat muulla tavalla lain
        vastaisia tai aiheuttavat ilmeistä vaaraa ihmiselle tai omaisuudelle;

        2) lähetys sisältää eläviä hyönteisiä tai muita eläviä eläimiä;

        3) lähetyksen sisältö on erityisen arka lämmölle tai kylmyydelle;

        4) lähetys sisältää särkyviä tai taittuvia esineitä taikka valuvia aineita;
        tai

        5) vakuuttamaton yleispalvelulähetys tai muu kuin yleispalveluun kuuluva
        lähetys sisältää rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta.

        *********

        Viestintäviraston päätös rikkoo Suomen Postilakia, sillä Suomen laissa aseen kuljettamista ei kielletä. Laissa sanotaan, että aseen voi antaa kuljetettavaksi sekä että kuljetuksen katsotaan tapahtuvan viran puolesta eikä kuljettajalla tarvitse olla hallussapitolupaa.


      • -

        Siis samat rajoitukset, kuin Itellan kansainvälisessä toiminnassa. Kyse on siis Itellan omista rajoituksista. En puhunut mitään jostain Postiliitosta.

        Lisäksi on erinäisiä maakohtaisia rajoituksia joihin Itella ei voi vaikuttaa, koska kukin maa asettaa itse omat rajoituksensa.


    • Suomen Laki

      Tässä onkin kyse siitä mitä Itella voi laillisesti tehdä. Suomessa Itellan onnoudatettava Suomen lakia eikä keksiä kieltoja omasta päästään.

      Kansainväliset Postiliiton säännöt määräävät mitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin saa kuljettaa. Suomi on ratifioinut kyseiset säännöt, joten Itellan on noudatettava kyseisiä määräyksiä. Näissä säännöissä ei ole kiellettyä kuljettaa aseita tai niiden osia.

      Koska Itellaa sitoo Suomessa Suomen Postilaki täytyy Itellen noudattaa Postilain yleispalveluvelvoitetta ja kuljettaa kaikki lailliset lähetykset, mikäli ne eivät aiheuta vaaraa. Suomen laki ja asetuskokoelmassa on säännökset vaarallisista esineistä ja niiden kuljettamisesta. Aseet ja niiden osia ei kielletä kuljettamasta, joten Postilain yleispalveluvelvoite edellyttää Itellan kuljettamaan kyseiset lähetykset varsinkin kotimaan liikenteessä.

      Kumpi suomessa säätää lait; Itella vai eduskunta?

      • -

        Lukaisin viestintäviraston päätöksen ja taidan ryhtyä jatkotoimenpiteisiin. Siellä oli ainakin pari vähän erikoista juttua.


    • oikeuden puolustaja

      Belgia Kielletyt lähetykset Arpajaismateriaali.

      Ruotsi Kielletyt lähetykset Arpajaismateriaali, raaka liha (esim. joulukinkut).

      Ranska Kielletyt lähetykset Arpajaismateriaali, ketjukirjeet.

      Sveitsi Kielletyt lähetykset Arpajaismateriaali, ketjukirjeet.

      Saksa Kielletyt lähetykset Linkkuveitset, nyrkkiraudat, perustuslain vastaiset julkaisut. Raha, arvopaperit, matkashekit, platina, kulta ja hopea valmistettuna tai valmistamattomana, jalokivet, korut sekä muut arvoesineet

      Aseiden kuljetuskieltoja löytyy mm. Norjasta, Tanskasta, Briteistä.

      Itellan omavaltaista päätöstä ei oikein voi perustella edes yleiseurooppalaisella käytännöllä. Kyseessä on oikeastaa ammattitaidon ja tiedon puutteen vuoksi tehty epäonnistunut päätös.

      Itella tulisi haastaa oikeuteen kyseisestä päätöksestä ja vaatia päätöksen tehneille rangaistusta. Samalla tulisi kyseenalaistaa Viestintäviraston päätös lakiin perustumattomana ja vaatia lausunnon antajalle tuomiota virkavirheestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe