kuivaruoka vai märkäruoka vai kaikkea sekaisin ?

mitenkähän

mietin tässä vain, kun kissa joutui nyt erikoisruokavaliolle, että mitenkäs on paras tapa antaa ruokaa ?

meillä on aina ennen kissoilla aina tarjolla ollut kuivaruokaa ja kolme kertaa päivässä saivat märkäruoka annoksen.

nyt haluaisin jotenkin saavuttaa parhaimman mahdollisen tilanteen, kun kissalla todettiin struviittikiteitä ja siihen suositeltiin ennaltaehkäisevää ruokaa.

niin niin. mikähän on yleinen ruokintasuositus ?

5

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä kisulle!

      Jos kissallasi on pissavaivoja, niin olen lukenut useista lähteistä, että paras olisi antaa hänelle vain märkäruokaa ja lihaa/kalaa (kevyesti keitettynä). Kuivamuona, mikään kuivamuona, EI ole hyväksi jos kissalla on kiteitä virtsassa. Usko minua!
      Siis ruoka mahd. kosteana (ja hyvä olisi saada kissa juomaan paljon vettä!) ja viljattomana!!

    • 9+21

      Jos kissalla on todettu virtsakiteitä, täytyy sille ensin syöttää liuotusruokaa eläinlääkärin määräämän ajan. Sitä on saatavana sekä kuiva- että märkämuonana, mutta märkäruoka on aina parempi vaihtoehto kuin raksut. Liuotusvaiheen aikana EI SAA antaa mitään muuta ruokaa ja juomaksikin vain vettä, ei esim. maitoa.

      Jos kiteet ovat liuotusruualla sulaneet, siirtyy kissa syömään ylläpitoruokaa jota se saattaa joutua syömään koko loppuikänsä kuten oman kissani kohdalla oli, sillä pienikin lipsuminen ylläpitoravinnosta saattaa aineuttaa virtsakiteitten/-kivien uusimisen. Toinen vaihtoehto on antaa mitä ruokaa tahansa johon on lisätty dl metioniinia ja ammoniumkloridia. Em. aineiden annostelu on todella tarkkaa (pitoisuuksien on oltava just prikulleen kohdallaan) ja kissan on käytävä säännöllisesti eläinlääkärillä tarkastuksella. Omin päin em. ruokintaan ei pidä lähteä vaan ainoastaan lääkärin luvalla ja tämän valvonnassa!

      Helpoimmalla pääset jos ostat eläinlääkäriltä tai apteekista purkkiruokaa jota on useampaa eri merkkiä vaikka ne varsin kalliita ovatkin.

    • kiitostuostatiedosta

      meille määrättiin ehkäisyruokaa, kun katsottiin ettei vaiva ole vielä niin suurta.

      ongelmaksi nyt muodostui se, että kisu tykkää niistä virtsakiteitä ehkäisevistä raksuista (lääkäri antoi matkaan näytepusseja kuivaruokaa usean kappaleen), muttei millään suostu syömään sitä erikoismärkäruokaa. mikä avuksi siihen ?

      mikähän tämä dl metioniini ja ammoniumkloridi juttu on ?

      • hapatusta

        Ne on virtsan hapattajia. Kissan normaali virtsa on hapanta ja kun se ph muuttuu, alkaa tulla kiteitä ja/tai kiviä. Jos se muuttuu liikaa, alkaa tulla toisenlaisia kiteitä ja kiviä. Siitä syystä ensin pitää tietää mitä kiteitä/kiviä kissalla on. Sen jälkeen katsotaan tarvitseeko se hapattajia vai ei ja jos tarvitsee, pitää virtsan happamuutta kontrolloida, ettei se mene liian happamaksi - aiheuttaa ongelmia mm. munuaisiin.

        Kontrollointia voi tehdä itsekin liuskojen avulla, mutta välillä kannattaa käyttää paremmissa kontrolleissa, joissa virtsanäyte otetaan varmasti steriilinä ja mahdollisimman puhtaana muutenkin.

        Veden saanti on erittäin tärkeää pissavaivoissa, liian vähäinen neste tekee pissasta väkevää ja väkevyys alkaa aiheuttaa ongelmia. Siksi suositellaan märkäruokia käytettäväksi mieluummin kuin kuivaruokaa. Jos kissa ei millään halua märkäruokaa syödä, on sen juomiseen sitten kiinnitettävä erityistä huomiota. Kissaa on juotettava vaikka väkisin jos mikään muu ei auta.

        Pissavaivoilla on ikävä taipumus kroonistua, eli vaiva uusi aina vaan uudestaan ja uudestaan. Parasta olisi siis hoitaa se ensimmäinen vaiva mahdollisimman huolella ja hyvin, sen jälkeen muuttaa ruokavalio laadukkaaksi ja katsoa, että kissa joisi riittävästi. Juomisesta ei ole haittaa terveenkään kissan kohdalla, sillä ehkäistään pissavaivat kaikkein tehokkaimmin.


      • -N-

        Tärkeintä on saada kissaan tarpeeksi nestettä sisään. Jos kissa ei suostu syömään märkäruokia eikä juomaan tarpeeksi vettä, kokeile kävisikö vedessä liotettu kuivaruoka. Kuivaruoka imee vettä melkoisia määriä ennen kuin muuttuu ihan velliksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe