Vaihtakaa sokeriset hedelmät marjoihin

kj.mattila

Sokeristen hedelmien syönti ei johda hyvään lopputulokseen! Suurin osa hedelmistä sisältää paljon sokeria ja sokeri ruokkii syöpäsoluja. Sokeri ja hiilihydraatit yleensä on ehdottomasti syöpien lippulaiva!

Kotimaiset marjat ovat vähähiilihydraattisia ja muutenkin erittäin terveellisiä ja niitä kannattaa syödä ennemmin kuin jalostettuja sokerisia tuontihedellmiä.

52

2914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okhedelmät

      Kyllä kotimaiset marjatkin sokeria sisältävät, vaikka niiden syöminen on toki terveellistä ja ekologisesti kestävämpää kuin tuontihedelmien. Mutta on hedelmissäkin vitamiineja ja siksi niitä voi ja kannattaa syödä, ei tietenkään ahmimalla, vaan kohtuudella. Syövän syntyyn niillä tuskin on mitään vaikutusta. Sen sijaan vhh-elämäntapaan kuuluvilla rasvoilla ja punaisella lihalla voi hyvinkin olla, samoin kuin sv-tauteihin.

      • Kotimaisista marjoista esimerkiksi vadelma sisältää sokeria vain 4,1 gr/100g kun taas banaanissa on 18.3 gr/100gr. Nelinkertainen määrä sokeria vadelmaan verrattuna.


    • omppu 1vk

      Vadelmaa voi syödä, mansikka on sokeripitoinen, eikä käy kuin vä'häisinä annoksina. Hedelmien syöntiä on harkittava. Läheinen ystäväni vetää vhh:lla niin tiukkaa linjaa, ettei syö omasta omenatarhastaankaan syksyisin kuin korkeintaan yhden omenan viikossa.

      • Aivan oikein. Kannattaa tutkia minkä verran sokeria missäkin marjassa ja hedelmässä on ja syödä sen mukaan.


      • pahakarppi1

        "Vadelmaa voi syödä, mansikka on sokeripitoinen, eikä käy kuin vä'häisinä annoksina. Hedelmien syöntiä on harkittava. Läheinen ystäväni vetää vhh:lla niin tiukkaa linjaa, ettei syö omasta omenatarhastaankaan syksyisin kuin korkeintaan yhden omenan viikossa"

        Näin se hihhulointi liikuttaa miestä eikä mies hihhulia. Mitään asiallista perustetta miksi pitäisi jättää omput syömättä (jossei ole allerginen) ja napsia sen sijaan voissa rapistettua pekoninpalaa ei taida olla.


    • Heh !

      Katsotaanpas Finelistä:

      Marjat, keskiarvo: 7,2 grammaa sokeria per 100 g.

      Hedelmät
      Omena 6,6 g
      Päärynä 7,0 g

      Jep, tuossa siis hihhuli valitsi banaanin, joka tunnetaan kohtalaisen suuresta energiapitoisuudestaan, ja sitten hän valitsi marjoista yhden vähiten sokeria sisältävän ehdokkaan. Näin hän siis epärehellisesti yritti jälleen valehdella, että marjat ja hedelmät olisivat erilaisia. Eivät ne ole. Voidaanhan me valita toisinkin:
      Ruusunmarja: 16 g hiilihydraattia, josta 11 grammaa sokeria.
      Sitruuna: 2,2 g sokeria.

      Jokainen VHH-hihun viesti perustuu siis valheeseen ja epärehellisyyteen. Marjoissa ja hedelmissä on suunnilleen sama koostumus.

      • Katsohan lisää Finelistä.

        Vadelma 4,1 gr sokseria

        Banaani 18,3 gr sokeria.

        Melkoinen ero.


      • Heh !
        kj.mattila kirjoitti:

        Katsohan lisää Finelistä.

        Vadelma 4,1 gr sokseria

        Banaani 18,3 gr sokeria.

        Melkoinen ero.

        No, katsotaan:

        Ruusunmarja: sokeria 11 g (hiilihydraattia yhteensä 16 g)
        Sitruuna: 2,2 g

        Melkoinen ero vai mitä ?

        Mutta kumman hyväksi ?

        Jep, tosiaan valitsemalla sopivan epärehellisesti asian saa näyttämään epärehellisesti omia uskomuksia tukevalta, mutta objektiivisesti ajatellen marjat ja hedelmät ovat hyvin lähellä toistensa sisältöjä. Itse asiassa kaikissa tapauksissahan marjaa ja hedelmää ei edes pysty erottamaan toisistaan: marja on pieni hedelmä.

        Jokainen VHH-hihhulin viesti siis perustuu epärehellisyyteen.


      • Heh ! kirjoitti:

        No, katsotaan:

        Ruusunmarja: sokeria 11 g (hiilihydraattia yhteensä 16 g)
        Sitruuna: 2,2 g

        Melkoinen ero vai mitä ?

        Mutta kumman hyväksi ?

        Jep, tosiaan valitsemalla sopivan epärehellisesti asian saa näyttämään epärehellisesti omia uskomuksia tukevalta, mutta objektiivisesti ajatellen marjat ja hedelmät ovat hyvin lähellä toistensa sisältöjä. Itse asiassa kaikissa tapauksissahan marjaa ja hedelmää ei edes pysty erottamaan toisistaan: marja on pieni hedelmä.

        Jokainen VHH-hihhulin viesti siis perustuu epärehellisyyteen.

        Rehellisesti sanoen niin sitruunassa on vähemmän sokeria.


      • Heh !
        kj.mattila kirjoitti:

        Rehellisesti sanoen niin sitruunassa on vähemmän sokeria.

        Kappas, hihhuli-idiootti pystyy ensimmäistä kertaa myöntämään olleensa väärässä ja valehdelleensa. Hyvä hyvä.

        Siis: on hedelmästä ja marjasta kiinni, miten paljon niissä on sokeria. Hedelmät ja marjat ovat kuitenkin keskimäärin koostumukseltaan hyvin lähellä toisiaan. Molemmat ovat siis keskimäärin yhtä terveellisiä. Siksi mitään eroa hedelmien ja marjojen välillä ei voi tehdä.


      • Heh ! kirjoitti:

        Kappas, hihhuli-idiootti pystyy ensimmäistä kertaa myöntämään olleensa väärässä ja valehdelleensa. Hyvä hyvä.

        Siis: on hedelmästä ja marjasta kiinni, miten paljon niissä on sokeria. Hedelmät ja marjat ovat kuitenkin keskimäärin koostumukseltaan hyvin lähellä toisiaan. Molemmat ovat siis keskimäärin yhtä terveellisiä. Siksi mitään eroa hedelmien ja marjojen välillä ei voi tehdä.

        Syö sinäkin kotimaisia marjoja sillä ne ovat vähähiilihydraattisia.


      • Heh !
        kj.mattila kirjoitti:

        Syö sinäkin kotimaisia marjoja sillä ne ovat vähähiilihydraattisia.

        >

        Yhtä vähähiilihydraattisia kuin ulkomaisen hedelmätkin.

        Se tuli todistettua. Ei ole siis mitään väliä, syökö marjoja vai hedelmia. Molemmilla on sama koostumus. Tietysti hedelmissä ja marjoissa on vaihtelua koostumuksen suhteen, mutta pääsääntöisestihän hedelmät ja marjat ovat varsin terveellisiä ja vähäkalorisia.


      • mnbbtyr
        Heh ! kirjoitti:

        Kappas, hihhuli-idiootti pystyy ensimmäistä kertaa myöntämään olleensa väärässä ja valehdelleensa. Hyvä hyvä.

        Siis: on hedelmästä ja marjasta kiinni, miten paljon niissä on sokeria. Hedelmät ja marjat ovat kuitenkin keskimäärin koostumukseltaan hyvin lähellä toisiaan. Molemmat ovat siis keskimäärin yhtä terveellisiä. Siksi mitään eroa hedelmien ja marjojen välillä ei voi tehdä.

        Okei, syö sinä sitruunoita, me syömme makoisia marjoja!
        Ihan oikeasti, kuinka moni syö sitruunoita välipalaksi?
        Järki hoi!

        Omenaa ei yleensä paloitella ja syödä osaa, vaan menee sitten koko omena. Marjoja on helppo ottaa vähemmänkin. Itse kyllä syön myös kotimaisia omenoita, ei sillä.

        Kotimaisissa marjoissa on antioksidantit tallella, kyllä niitä kannattaa suosia!
        Kaikki ei ole kiinni vain GI:stä.
        Kotimainen mustikka on todella superruokaa.


      • mnbbtyr kirjoitti:

        Okei, syö sinä sitruunoita, me syömme makoisia marjoja!
        Ihan oikeasti, kuinka moni syö sitruunoita välipalaksi?
        Järki hoi!

        Omenaa ei yleensä paloitella ja syödä osaa, vaan menee sitten koko omena. Marjoja on helppo ottaa vähemmänkin. Itse kyllä syön myös kotimaisia omenoita, ei sillä.

        Kotimaisissa marjoissa on antioksidantit tallella, kyllä niitä kannattaa suosia!
        Kaikki ei ole kiinni vain GI:stä.
        Kotimainen mustikka on todella superruokaa.

        Olen samaa mieltä. Kotimainen mustikka on superruokaa ja vähähiilihydraattista.

        Sopii jälkiruoaksi kermavaahdon tai smetanan kera.


      • Heh !
        mnbbtyr kirjoitti:

        Okei, syö sinä sitruunoita, me syömme makoisia marjoja!
        Ihan oikeasti, kuinka moni syö sitruunoita välipalaksi?
        Järki hoi!

        Omenaa ei yleensä paloitella ja syödä osaa, vaan menee sitten koko omena. Marjoja on helppo ottaa vähemmänkin. Itse kyllä syön myös kotimaisia omenoita, ei sillä.

        Kotimaisissa marjoissa on antioksidantit tallella, kyllä niitä kannattaa suosia!
        Kaikki ei ole kiinni vain GI:stä.
        Kotimainen mustikka on todella superruokaa.

        Siinä oli vaan esimerkki, että hedelmistä löytyy marjoja vähähiilihydraattisempia lajeja. Siitä vaan katsomaan finelistä ! Hedelmät ja marjat ovat erittäin lähellä toisiaan.

        Hedelmiä voi käyttää huoletta, niin saa vähän lisää vaihtoehtoja makumaailmaan kuin aina vaan pelkkää mustikkaa.

        >

        Ja siis ulkomaisissa hedelmissäkö ei ole ?


    • hepskukkua

      Ihanaa kun vhh-ihmiset mainostavat dieettiään niiiin vaivattomana, kun ei "tarvitse" laskea kaloreita, ja sitten ihme intona kuitenkin laskevat sokereita ja hiilareiden määrää... ;)

      • Ei tarvitse edes laskea hiilareita kun VHH-ruokavaliolla on oppinut tietämään missä niitä hiilareita on paljon.


      • nmhyrrtt

        En todellakaan laske. Tiedän vain mikä on nopeaa hiilaria ja mikä hidasta tai missä on oaljon sokeria ja missä vähän. Se riittää. Aterioita en laske enkä ole koskaan laskenut. Joka niin tekee, tehkööt. Mutta minun ei tarvitse, kun en laihduta. Vatsa kertoo milloin on nälkä.


    • ei hysteerikko

      KOTIMAINEN SOKERI ON KORKEALAATUISTA JA SOPIVAA SUOMALAISEN SUUHUN 1


      Käytä siis SUOMEN SOKERIN tuotteita ne ovat turvallisia ja tuo sinulle maun lisäksi onnea.

      • Suomalainen sokeri niinkuin kaikki sokeri aiheuttaa lisääntyvää diabetesta.


      • Tähmitä?!
        kj.mattila kirjoitti:

        Suomalainen sokeri niinkuin kaikki sokeri aiheuttaa lisääntyvää diabetesta.

        Luulin, että vain nisäkkäät lisääntyy.


    • gonandahl

      Et sitten satu tietämään että monien hedelmien kuorissa on juuri syöpää estäviä ainesosia?

      Hedelmä kuin on muutakin kuin kuitua ja sokereita.

    • Laaluriina

      Kuorissa on syöpää aiheuttavia ainesosia ja sisällä sokeria josta syöpäsolut tykkää.

      • harharharhar

        Vedä sinä punkkari tumppuus XD


      • Heh !

        >

        Lisääkö hedelmät syöpää ? Mielenkiintoista. Pystytkö todistamaan väitteesi ? Vai onko kyse taas hihhulin tietoisesta valehtelusta ?

        >

        Kehossa on aina riittävästi sokeria, että syöpäsolut (ja kaikki muutkin solut) tulevat toimeen.

        [Missä tämä "syöpäsolut elää vain sokerilla" -väite on tullut ?]


    • Uteliassh

      Kuka maksaa sun kommentit ja propagandan?

      • yks toinen balleriin

        Kysy Pekka Puskalta. Hän maksaa kaikki jotka täällä kirjoittavat palstan aiheen vastaisdesti.


    • Morning After

      Hedelmiähän nyt yleensä syödään niiden vitamiinien vuoksi. Tietysti tavalliselle ihmiselle hedelmäsokeri tuo myös tarvittavaa energiaa, toisille kuolemaa ja tuhoa. Onhan kotimaiset, luonnosta itse poimitut marjat toki aina 1 hyvä vaihtoehto, mutta ei marketin pakastinaltaasta, tai luontaistuotekaupasta hommatut kuivatut marjat, tai "Superfoodit".

      • HenryJ

        Nykyiset hedelmät on melkein pilalle jalostettu. Sisältävät paljon gluteenia (hedelmäsokeria). Nykyisen tukimuksen mukaan se on vielä pahempi kuin oikea sokeri. Uskoakseni kotimaiset hedelmät ovat ok.
        Tietysti marjat kuten sanoit.


      • Heh !
        HenryJ kirjoitti:

        Nykyiset hedelmät on melkein pilalle jalostettu. Sisältävät paljon gluteenia (hedelmäsokeria). Nykyisen tukimuksen mukaan se on vielä pahempi kuin oikea sokeri. Uskoakseni kotimaiset hedelmät ovat ok.
        Tietysti marjat kuten sanoit.

        >

        Mitä vittua ? Siis gluteeni on nyt hedelmäsokeria ?

        Mistä näitä idiootteja oikein sikiää.

        >

        Fruktoosi on ihan oikeaa sokeria, jota on niin marjoissa kuin hedelmissäkin (ja paljon muuallakin). Sokeria ei tietenkään suositella syötäväksi kuin maksimissaan 10 E-%.

        Nyt, Henry, järki käteen ennen kun kirjoitat yhtään viestiä tänne, jooko ?


      • Henryj
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Mitä vittua ? Siis gluteeni on nyt hedelmäsokeria ?

        Mistä näitä idiootteja oikein sikiää.

        >

        Fruktoosi on ihan oikeaa sokeria, jota on niin marjoissa kuin hedelmissäkin (ja paljon muuallakin). Sokeria ei tietenkään suositella syötäväksi kuin maksimissaan 10 E-%.

        Nyt, Henry, järki käteen ennen kun kirjoitat yhtään viestiä tänne, jooko ?

        Järki käteen olet oikeassa.
        Sotkin pahasti sanan gluteeni/ fruktoosi.
        Kuitenkin liiallinen sokeri kuin sokeri ei lienen kovin hyväksi.
        Jostain olen kuitenkin lukenut hedelmäsokerin olevan pahempi johtuen korkeasta jalostusasteesta.
        Tiedä häntä?
        Itse kuitenkin vältän liiallista sokerin käyttöä.
        Tietenkin syömme hedelmiä, mutta kohtuullisesti. Marjat ovat myös hyviä mm aamu jukurtin kanssa.
        Appelsiini ja anis yhdessä muodostaa maukkaan salaatin.


      • Heh !
        Henryj kirjoitti:

        Järki käteen olet oikeassa.
        Sotkin pahasti sanan gluteeni/ fruktoosi.
        Kuitenkin liiallinen sokeri kuin sokeri ei lienen kovin hyväksi.
        Jostain olen kuitenkin lukenut hedelmäsokerin olevan pahempi johtuen korkeasta jalostusasteesta.
        Tiedä häntä?
        Itse kuitenkin vältän liiallista sokerin käyttöä.
        Tietenkin syömme hedelmiä, mutta kohtuullisesti. Marjat ovat myös hyviä mm aamu jukurtin kanssa.
        Appelsiini ja anis yhdessä muodostaa maukkaan salaatin.

        Taisin käyttää liian kovaa kieltä. Vaikutatkin ihan järkevältä keskustelijalta. Sori.

        >

        Jep, suosituksissa sokerin osuus energiasta suositellaan pitämään alle 10 E-%:ssa. Tämä toki toteutuu oikein hyvin vaikka söisi paljonkin hedelmiä (eikä ne hedelmät se ongelma ole).

        >

        Fruktoosi ei sinänsä ole mikään jaloste. Se on tosiaan mm. marjoissa ja hedelmissä esiintyvä luonnollinen sokeri. Se, mitä olet lukenut, tarkoittaa sitä, että Amerikassa fruktoosia käytetään esim. limonadeissa makeuttajana. Sinänsä fruktoosi on ihan hyvä makeuttaja, koska se on sakkaroosia (pöytäsokeria) makeampi, joten sitä tarvittaisiin vähemmän, mutta tämä ei sitten kuitenkaan Amerikassa toteudu. Ihmiset vetävät saman määrän sokeria olipa se sakkaroosia tai fruktoosia. Kait se fruktoosilimonadi sitten vaan maistuu paremmalta, joten sitä sitten juodaan enemmän.

        Lisäksi on olemassa tutkimuksellista tietoa, että fruktoosi kerryttäisi aivan pikkiriikkisen muita sokereita enemmän rasvaa maksan ympärille, mutta mitään oikein selkeää ja yleistettävissä olevaa näyttöä asiasta ei ole.

        >

        Niin, eiköhän se virallinen suositus ole ihan kohdallaan tässä: hivenen voi nauttia sokeria, mutta ei sitä sentään mässäillä kannata.

        >

        Yleensä mennään kyllä metsikköön, jos varsin ravinteikkaita hedelmiä aletaan kammota. Tietenkään hedelmien syömisessä ei kannata mennä äärimmäisyyksiin, että syötäisiin niitä kilotolkulla päivässä, mutta ihan rauhassa niitä voi syödä ihan reippaastikin. Hedelmät eivät ole se terveyttä tuhoava ryhmä.


      • KesäKiristäjä
        Heh ! kirjoitti:

        Taisin käyttää liian kovaa kieltä. Vaikutatkin ihan järkevältä keskustelijalta. Sori.

        >

        Jep, suosituksissa sokerin osuus energiasta suositellaan pitämään alle 10 E-%:ssa. Tämä toki toteutuu oikein hyvin vaikka söisi paljonkin hedelmiä (eikä ne hedelmät se ongelma ole).

        >

        Fruktoosi ei sinänsä ole mikään jaloste. Se on tosiaan mm. marjoissa ja hedelmissä esiintyvä luonnollinen sokeri. Se, mitä olet lukenut, tarkoittaa sitä, että Amerikassa fruktoosia käytetään esim. limonadeissa makeuttajana. Sinänsä fruktoosi on ihan hyvä makeuttaja, koska se on sakkaroosia (pöytäsokeria) makeampi, joten sitä tarvittaisiin vähemmän, mutta tämä ei sitten kuitenkaan Amerikassa toteudu. Ihmiset vetävät saman määrän sokeria olipa se sakkaroosia tai fruktoosia. Kait se fruktoosilimonadi sitten vaan maistuu paremmalta, joten sitä sitten juodaan enemmän.

        Lisäksi on olemassa tutkimuksellista tietoa, että fruktoosi kerryttäisi aivan pikkiriikkisen muita sokereita enemmän rasvaa maksan ympärille, mutta mitään oikein selkeää ja yleistettävissä olevaa näyttöä asiasta ei ole.

        >

        Niin, eiköhän se virallinen suositus ole ihan kohdallaan tässä: hivenen voi nauttia sokeria, mutta ei sitä sentään mässäillä kannata.

        >

        Yleensä mennään kyllä metsikköön, jos varsin ravinteikkaita hedelmiä aletaan kammota. Tietenkään hedelmien syömisessä ei kannata mennä äärimmäisyyksiin, että syötäisiin niitä kilotolkulla päivässä, mutta ihan rauhassa niitä voi syödä ihan reippaastikin. Hedelmät eivät ole se terveyttä tuhoava ryhmä.

        ">

        Fruktoosi ei sinänsä ole mikään jaloste. Se on tosiaan mm. marjoissa ja hedelmissä esiintyvä luonnollinen sokeri. Se, mitä olet lukenut, tarkoittaa sitä, että Amerikassa fruktoosia käytetään esim. limonadeissa makeuttajana."


        Olisikohan Henryj:llä mennyt sekaisin fruktoosi ja fruktoosisiirappi (high-fructose corn syrup), jota käytetään lisääntyvässä määrin teollisuudessa.


      • Henryj
        KesäKiristäjä kirjoitti:

        ">

        Fruktoosi ei sinänsä ole mikään jaloste. Se on tosiaan mm. marjoissa ja hedelmissä esiintyvä luonnollinen sokeri. Se, mitä olet lukenut, tarkoittaa sitä, että Amerikassa fruktoosia käytetään esim. limonadeissa makeuttajana."


        Olisikohan Henryj:llä mennyt sekaisin fruktoosi ja fruktoosisiirappi (high-fructose corn syrup), jota käytetään lisääntyvässä määrin teollisuudessa.

        Ei sekaanuksesta ole kysymys, mutta oli miten oli. Nykyiset korkealle jalostetut hedelmät sisältää paljon sokeria ja sinänsä ei välttämättä ole aina hyväksi terveydelle. Kotimaiset marjat ja monet hedelmätkin ovat ok. mutta tosiaa ulkomaiset hedelmät on kovasti jalostettu makeuden lisäämiseksi sokerin kustannuksella.
        Onneksi minulla on vähän hedelmäpuita takapihallani.


      • Heh !
        Henryj kirjoitti:

        Ei sekaanuksesta ole kysymys, mutta oli miten oli. Nykyiset korkealle jalostetut hedelmät sisältää paljon sokeria ja sinänsä ei välttämättä ole aina hyväksi terveydelle. Kotimaiset marjat ja monet hedelmätkin ovat ok. mutta tosiaa ulkomaiset hedelmät on kovasti jalostettu makeuden lisäämiseksi sokerin kustannuksella.
        Onneksi minulla on vähän hedelmäpuita takapihallani.

        >

        No, eikä sisällä. Ihan samanlainen koostumus niillä on kuin marjoilla (niitä on tietysti laajempi kirjo).

        >

        Bullshit.

        Joitakin hedelmiä toki on, jossa on paljon sokeria, mutta niin on marjojakin.

        Kyllä siinä mennään aina päin helvettiä, jos hedelmiä aletaan pitää epäterveellisinä.

        >

        Ja siis kuvittelet, ettei niitä ole jalostettu ?


      • Hedelnmmä päivässä
        Heh ! kirjoitti:

        >

        No, eikä sisällä. Ihan samanlainen koostumus niillä on kuin marjoilla (niitä on tietysti laajempi kirjo).

        >

        Bullshit.

        Joitakin hedelmiä toki on, jossa on paljon sokeria, mutta niin on marjojakin.

        Kyllä siinä mennään aina päin helvettiä, jos hedelmiä aletaan pitää epäterveellisinä.

        >

        Ja siis kuvittelet, ettei niitä ole jalostettu ?

        Olet kyllä väärässä, marjoissa on vähemmän fruktoosia kuin useissa tuontihedelmissä, mutta toki löytyy myös hedelmiä, jotka eivät ole makeita. Esimerkiksi banaani ei alkujaan ole ollut niin iso ja makea, vaan siinä on jalostusta aikamoisesti mukana. Se, mikä pelastaa hedelmät olemasta täysin terveyttä tuhoavia, on niiden sisältämä kuitu! Totta hemmetissä niissä on myös antioksidantteja jne.

        Mutta summa summarum, kotimaisia marjoja kannattaa suosia tuontihedelmiin nähden, vaikkakin monet krappaajat suosivat mm. ananasta.

        Hedelmiäkään ei kannata syödä ylenpalttisesti, mutta yksi hedelmä päivässä lienee kohtuutta. Tai se marja-annos. Kesällä menee kyllä enemmänkin kuin yksi annos! Riippuu myös siitä haluaako laihduttaa vai onko jo ihannepainossa.


      • henryj
        Heh ! kirjoitti:

        >

        No, eikä sisällä. Ihan samanlainen koostumus niillä on kuin marjoilla (niitä on tietysti laajempi kirjo).

        >

        Bullshit.

        Joitakin hedelmiä toki on, jossa on paljon sokeria, mutta niin on marjojakin.

        Kyllä siinä mennään aina päin helvettiä, jos hedelmiä aletaan pitää epäterveellisinä.

        >

        Ja siis kuvittelet, ettei niitä ole jalostettu ?

        Kuka on sanonut niiden olevan epäterveelisiä?
        Minä sanoin hedelmien sisältävän paljon sokeria. Jokainen saa syödä sokeria tasan niin paljon kuin tahtoo.
        Muutenkin lääkäri on kieltänyt multa huonon seuran


      • Heh !
        Hedelnmmä päivässä kirjoitti:

        Olet kyllä väärässä, marjoissa on vähemmän fruktoosia kuin useissa tuontihedelmissä, mutta toki löytyy myös hedelmiä, jotka eivät ole makeita. Esimerkiksi banaani ei alkujaan ole ollut niin iso ja makea, vaan siinä on jalostusta aikamoisesti mukana. Se, mikä pelastaa hedelmät olemasta täysin terveyttä tuhoavia, on niiden sisältämä kuitu! Totta hemmetissä niissä on myös antioksidantteja jne.

        Mutta summa summarum, kotimaisia marjoja kannattaa suosia tuontihedelmiin nähden, vaikkakin monet krappaajat suosivat mm. ananasta.

        Hedelmiäkään ei kannata syödä ylenpalttisesti, mutta yksi hedelmä päivässä lienee kohtuutta. Tai se marja-annos. Kesällä menee kyllä enemmänkin kuin yksi annos! Riippuu myös siitä haluaako laihduttaa vai onko jo ihannepainossa.

        >

        Miten niin "tuonti-" ?

        Todellakin, jalostus ulottuu ihan näihin kotimaisiinkin hedelmiin.

        Kuitenkin on niin, että vaikka löytyy hedelmiä, joissa on enemmän fruktoosia kuin jossain marjassa, niin sitten löytyy hedelmiä, joissa on vähemmän fruktoosia kuin joissain marjoissa. Keskimäärin marjat sisältävät hyvin lähelle saman määrän fruktoosia kuin hedelmät keskimäärin [eikä se kovin suuri ihme ole, sillä marjat ovat "pieniä hedelmiä"].

        >

        Tähän vaan ei löydy perusteita ainakaan esittämistäsi hölmöilyistä.

        >

        Ei ylenpalttisesti, mutta harvan ihmisen lihavuus johtuu liiallisesta hedelmien tai marjojen syömisestä. Kyllä ne on ihan muut seikat, jotka lihottaa. Hedelmiä ja marjoja voi syödä vaikka puoli kiloa. Sekään määrä ei todellakaan lihota kunhan katsoo muuta syö - ja tuollainen ruokavalio on varmasti terveellinen ainakin vesiliukoisten vitamiinien ja hivenaineiden suhteen.

        Tuossa lainauksessa oli hyvää tietysti se, että itsekin nyt rinnastit marjat ja hedelmät samanarvoisiksi ravitsemuksellisesti (eli myönsit oman väitteesi vääräksi ja minun argumentin oikeaksi).


      • Heh !
        henryj kirjoitti:

        Kuka on sanonut niiden olevan epäterveelisiä?
        Minä sanoin hedelmien sisältävän paljon sokeria. Jokainen saa syödä sokeria tasan niin paljon kuin tahtoo.
        Muutenkin lääkäri on kieltänyt multa huonon seuran

        >

        Kannattaa kerrata vaikkapa viestiketjun aloitusviesti.

        >

        Yhtä paljon keskimäärin kuin marjojenkin.

        >

        Se onkin viisas neuvo. Olet näköjään huonossa seurassa oppinut noita idioottimaisia väittämiä, joilla ei ole mitään reaalimaailman vastinetta.


    • yks toinen kp

      Tää on hyvä juttu. Miksi syödä sokerisia hedelmiä kun maassa on hyviä marjoja joita saa ympäri vuoden.

      • Heh !

        >

        Niin, se on sitten toinen kysymys, jos haluaa pysyä vain suomalaisessa ruuassa, mutta veikkaan, ettet sitä tee, joten sepitelmäsi on nyt taas keksitty ad hoc uskontosi pönkittämiseksi. On muuten olemassa ihan suomalaisiakin hedelmiä, joten vammailusi pohja on hutera - kuten hihhuleilla tietenkin aina.

        Hedelmiä voi syödä vaikka siksi, että ne tuovat vaihtelua ruokavalioon, mutta se tosiaan on aivan sama ravitsemuksellisesti, syökö marjoja vai hedelmiä.


      • Heh ! kirjoitti:

        >

        Niin, se on sitten toinen kysymys, jos haluaa pysyä vain suomalaisessa ruuassa, mutta veikkaan, ettet sitä tee, joten sepitelmäsi on nyt taas keksitty ad hoc uskontosi pönkittämiseksi. On muuten olemassa ihan suomalaisiakin hedelmiä, joten vammailusi pohja on hutera - kuten hihhuleilla tietenkin aina.

        Hedelmiä voi syödä vaikka siksi, että ne tuovat vaihtelua ruokavalioon, mutta se tosiaan on aivan sama ravitsemuksellisesti, syökö marjoja vai hedelmiä.

        Ei se ole lainkaan sama syökö marjoja vai hedelmiä. Kotimaiset marjat sisältävät vain vähän sokeria.


      • Heh !
        kj.mattila kirjoitti:

        Ei se ole lainkaan sama syökö marjoja vai hedelmiä. Kotimaiset marjat sisältävät vain vähän sokeria.

        >

        Yhtä vähän kuin esim. ulkomaiset hedelmätkin. Tämähän todettiin jo tässä ketjussa. Et silloinkaan pystynyt väittämään vastaan, mutta nyt tulit siis jälleen esittämään virheelliseksi tietämäsi väitteen. Muut sanovat tuollaista valehteluksi. Mitä termiä itse käytät ?


      • Heh ! kirjoitti:

        >

        Yhtä vähän kuin esim. ulkomaiset hedelmätkin. Tämähän todettiin jo tässä ketjussa. Et silloinkaan pystynyt väittämään vastaan, mutta nyt tulit siis jälleen esittämään virheelliseksi tietämäsi väitteen. Muut sanovat tuollaista valehteluksi. Mitä termiä itse käytät ?

        Katso finelistä. Banaani sisältää sokeria 18,3 gr ja vadelma esimerkiksi 4 grammaa.


      • Heh !
        kj.mattila kirjoitti:

        Katso finelistä. Banaani sisältää sokeria 18,3 gr ja vadelma esimerkiksi 4 grammaa.

        >

        Mutta kun tuo käytiin jo läpi: Jos valitset epärehellisesti, niin voit saada tuollaisenkin tuloksen, mutta valitaanpa toisin:
        Sitruuna 2,2 g
        Ruusunmarja 16 g

        Tästähän otit jo pataan tuolla http://keskustelu.suomi24.fi/node/10602490#comment-55023572 kun et pystynyt sanomaan argumenttieni edessä mitään. Jokainen voi todeta sen, että jouduit myöntämään hedelmien ja marjojen olevan koostumukseltaan hyvin samankaltaisia. Ei ole siis mitään väliä, syökö hedelmiä vai marjoja.

        Eikä tuo idiotismisi miksikään muutu vaikka toistaisit yhä uudelleen ja uudelleen murskatuksi tiedettyä vammailuasi. Se tekee vaan Sinusta hihhuli-VHH:n edustajan yhä epäluotettavamman. Juuri tuon vuoksi Sinua pidetään palstan kylähulluna. Yritä korjata ensin omaa uskottavuuttasi.


      • Hapan ilme
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Mutta kun tuo käytiin jo läpi: Jos valitset epärehellisesti, niin voit saada tuollaisenkin tuloksen, mutta valitaanpa toisin:
        Sitruuna 2,2 g
        Ruusunmarja 16 g

        Tästähän otit jo pataan tuolla http://keskustelu.suomi24.fi/node/10602490#comment-55023572 kun et pystynyt sanomaan argumenttieni edessä mitään. Jokainen voi todeta sen, että jouduit myöntämään hedelmien ja marjojen olevan koostumukseltaan hyvin samankaltaisia. Ei ole siis mitään väliä, syökö hedelmiä vai marjoja.

        Eikä tuo idiotismisi miksikään muutu vaikka toistaisit yhä uudelleen ja uudelleen murskatuksi tiedettyä vammailuasi. Se tekee vaan Sinusta hihhuli-VHH:n edustajan yhä epäluotettavamman. Juuri tuon vuoksi Sinua pidetään palstan kylähulluna. Yritä korjata ensin omaa uskottavuuttasi.

        Ja sinäkö syöt sitruunan (ilman sokeria) kerrallaan appelsiinin tavoin? Minä en syö. Sitruunaa käytän salaatinkastikkeissa enkä laske sitä lainkaan hedelmäannokseeni, vaikka toki se hedelmä on...

        Kyllä minäkin valitsen vaikkapa mustikat sitruunan sijasta jugurttiini.


      • Heh !
        Hapan ilme kirjoitti:

        Ja sinäkö syöt sitruunan (ilman sokeria) kerrallaan appelsiinin tavoin? Minä en syö. Sitruunaa käytän salaatinkastikkeissa enkä laske sitä lainkaan hedelmäannokseeni, vaikka toki se hedelmä on...

        Kyllä minäkin valitsen vaikkapa mustikat sitruunan sijasta jugurttiini.

        >

        Harvoin. Harvoin myöskään syön esim. pakastettuja marjoja ilman sokeria.

        Pointti oli kuitenkin se, että hedelmistä löytyy erittäin vähäsokerisia lajeja. Ei siis millään voida tehdä sellaista rajanvetoa, että marjat olisi vähäsokerisia ja hedelmät runsassokerisia. Tuo väite on vaan väärä.


    • niinpäniin

      Näistä väitteistä suurin osa on ihan hulabaloota. Minulla on fruktoosi-intorelanssi enkä voi syödä hedelmiä koska niissä on suuri määrä fruktoosia, banaani ja sitruuna ovat ainoat mitä voin syödä. Banaanin fruktoosin koostumus on hieman erilainen kuin esim. omenan, rypäleen tai appelsiinin, ja se muuttuu elimistössä myös helpommin glukoosiksi. Marjoja, kuten mustikkaa ja vadelmaa voin syödä, mansikkaa vain muutaman, mutta sekin on jo bueno. Viinimarjoista musta käy pienessä määrässä. Eli monet kirjoitukset näistä aiemmista, sekä joissain nettisivuilla olevat, ovat täysin ympäripyoreää tuulesta temmattua tietoa. Voi kuinka iloiseksi tulisin jos voisin haukata edes yhden omenan, mutta tulisin siitä niin kipeäksi että sairaalareissu olisi lähellä tai olisinkin siellä.
      Tosin, mitä sillä on väliä jos on terve ja voi syödä sitä mikä maistuu hyvälle, jos joskus sairastuu niin pääseepähän nopeammin pois elävien kirjoista. Jos minulla ei olisi tätä inhottavaa "TAUTIA" ja muita allergioita (maito, gluteeni, lisäaineet, makeutusaineet ym.) niin kyllä minä nauttisin, joten nauttikaa ja herkutelkaa, pitäkää kuitenkin kohtuus :)

      • hpv27

        Fruktoosia on vain yhdenlaista mutta sen määrä ja imeytyminen vaihtelee suuresti. Lisäksi sakkaroosista on puolet fruktoosia. Banaanissa on näin 2.7 6.4/2=5.9 g fruktoosia per 100 g. Omenassa 4.9 2.8/2=6.3 g per 100 g .

        Itsellä myös lievä fruktoosin imeytymishäiriö mutta hedelmät tai marjat menevät ok mutta esimerkiksi tuoremehut ja sokeriset virvoitusjuomat aiheuttavat ongelmia.

        Elimistö ei juurikaan muuta fruktoosia glukoosiksi. Isommat määrät maksa muuttaa rasvaksi ja fruktoosi ja alkoholi siis rasvoittavat maksaa.


    • Arto_Jntti

      Missä luuraa piimäleili onko rasvaaminen pysäyttänyt sydämen?

    • voitakattilaan

      Tulipahan taas laitettua terveellisiä punaherukoita pakkaseen. Pussitolkulla. Litran pakastepusseihin marjat ja kupillinen taloussokeria kyytipojaksi. Keitettiin mehumaijalla täysi kattilallinen syntisen hyvää viinimarjamehua. Ja tietysti taloussokeria riittävästi mukaan panokseen. Mehut puteleihin. On sitten talvella terveellistä mehua juotavaksi. Ei tarvi kaupan synteettisiä kuplaporemehuja lipitellä. Hyvää vauhtia 100 v lähestyvä tarmokas äitikin sitä mieltä että sokuria pitää olla että tulee marjoihin makeutta ja oikeanlaista potkua. Koko ikänsä sokerisia marjamehujansa keitellyt eikä kovin lihavaksi ole tullut. Varmaan perimän ja elämänasenteen kanssa jotain tekemistä.

    • paksuThaityttö66v

      MISSÄ ON ISONTALON PIIMÄLEILI : MATTILA JA HÄNEN 180 KG PAINAVA 68 V pietarilais- VAIMONSA ?
      '

      olen odotellut hänen ammattimaista ohjausta hoikuuden saloihin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      35
      4592
    2. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      20
      3185
    3. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      269
      2331
    4. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      53
      2197
    5. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      164
      2056
    6. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      89
      1670
    7. On ikävä sua

      Koko ajan
      Ikävä
      17
      1653
    8. Vielä kerran.

      Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä
      Ikävä
      360
      1651
    9. Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.

      Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      113
      1622
    10. M nainen tiedätkö mitä

      Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti
      Ikävä
      15
      1279
    Aihe