Kundaliinienergian nousu kivuliasta?

OmenanKukka77

Viime kesänä koin aika kovia. Sairastin 3 kk outoja oireita/ilmiöitä, joille lääkärit eivät löytäneet mitään selitystä. Lähinnä hulluksi leimattiin.Mutta oireet olivat todellisia ja rajuja. Mm: sähköistä virtausta kehossa, tuntui joka solussa ja kiersi kehossa, tuntui kipuna. Selkärankaa poltti ja tuntui kuin joku/jokin kiipeäisi sitä. Ranka tuntui elävänsä omaa elämää. Lihasnykimiset. Paineen tunne päässä. Sisältä tulikuuma olo, tuntui kuin palaisin sisältä.
Vasta nyt jutellessani erään henkisen tien kulkijan kanssa, sain kuulla tuosta kundaliinienergiasta ja että oireeni sopivat siihen hyvin. Mitään joogaa ym. en ole tehnyt, ainut että tein viikon tiibetiläisiä riittejä ennen tämän alkua. Voiko olla yhteyttä? Kävin tänään lukemassa enkunkielisiltä sivustoilta ja monissa olikin, että tiibetiläiset 5 riittiä aktivoivat nimenomaan kundaliinienergiaa ylöspäin.

Luonteeltani olen erittäin herkkä, selvänäköinen, ja jalat ei ole aina maassa. Henkisiä asioita opiskelen.

26

5013

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kokija

   Tiibettiläiset selittää oireesi tosiaan. Liikunta ja juoksu auttaa. Tiibettiläiset sisältävät edistyneitä joogalaliikkeitä. Ihmettelen että näitä on ylipäänsä jaettu julkisuuteen, sillä liikkeet ovat jatkokurssien materiaalia. Omin päin harjoitteleminen sisältää riskin.

  • kokija

   Niinkauan kuin tarkkaavaisuus on yllä, niin kauan jalat pysyvät jokseenkin maassa. Tätä tarkkaavaisuutta onkin syytä harjoittaa tavalla tai toisella. Gautaman ensimmäisiä menetelmiä vastalääkkeenä hindulaisiin tarkkaamattomiin meditaatioihin oli vipassana. Suomeksi se tarkoittaa tarkkaavaista läsnäoloa..

  • OmenanKukka77

   Mutta voiko pelkän viikon tekeminen noita liikkeitä aiheuttaa tuon? ja miksi jotkut voi tehdä niitä ilman mitään vaikeuksia, siis ihmiset jotka eivät ole esim. ennen jooganneet.
   Ja: aloitin nuo liikkeet uudelleen 2 päivää sitten, kolmella toistolla. Halusin kokeilla josko saisin alaselän niillä kuntoon kun kaikkea on jo kokeiltu ja tänään poltteli pohkeita...tuntui ihan kui tulelta. Eli en varmaankaan enää erehdy kokeilemaan.
   Aika outoa että reagoin noin. Voiko joku selittää?

   • kokija

    Voi, jos on ennestään herkkä. Jo pelkkä chakrojen ajatteleminen voi aikaansaada samansuuntaista. Olen keskustellut tästä yhden tutun kanssa, ja jo kevyt lyhytaikainen meditaatiokin ilman fyysisiä liikkeitä sai virtausta aktivoitumaan. Henkilö lopetti sisäänpäinsuuntautuneen meditaation kokonaan ja aloitti tanssin, missä hän saa tasapainottaa lisääntynyttä energisyyttä. Riippuu paljolti kehosta ja persoonasta miten kukin reagoi.

    Suuri osa harjoittajista ei reagoi voimakkaasti. Tämä on toinen tapaus mistä olen kuullut, tuttavapiiriini kuuluu tiibettiläisten liikkeiden ja jooga-asanoiden harjoittajia.

    Toisaalta pistelyt ja huumaava ilo ovat tyypillisiä ensimmäisille jhanoille. Kipua ei esiinny kun alkuvalmistelut on oikein tehty. Hallittuna virtaus saattaa viedä hyvinkin pitkälle jhanoihin eli meditatiivisiin tiloihin.

    Suosittelin liikuntaa kun se on kokeellisesti hyväksi havaittu tasapainotusmenetelmä juuri tähän oireistoon. Tiibettiläisiä kannattaa mielestäni tehdä ei-runnovasti. Kevyesti, taivuttelematta voimakkaasti tai äkillisesti vartaloa. Hengitykseen keskittyminen voi myös aktivoida virtausta.

    Voihan noita kokeilla pienillä annoksilla ja kuulostella miltä tuntuu? Ajan kanssa oppii kestämään virtausta ja parinkymmenen vuoden kuluttua et luultavasti edes huomaa sitä. Niin hyvin keho ja mieli siihen tottuu.


  • OmenanKukka77

   Eli suosittelet liikkeiden jatkamista? Vähän pelottaa.Kesällä kokemani kipu oli sanoinkuvaamatonta.Se sähkövirta ja rangan kivulias polte. Ja sitä kesti 3kk.
   Tiedän, että olen todella herkkä ja vastaanottavainen..olen nyt pari päivää tehnyt ja 2 toistoa kutakin liikettä..mutta se on tosiaan jännä, että tiibetiläiset liikkeet ovat kaikkien saatavilla, ja ettei vaaroista kerrota missään. esim. kirjassa josta asiasta luin (olisko peter kelder), päinvasoin suositellaan niitä kaikille eikä mainita edes koko kundaliinia.

   • kokija

    Mitkään muutokset ei tapahdu yleensä hetkessä, joten aikaa on pohtia ja tutkailla sopivuutta. Jos saat uusia oireita niin luulisi lopettamisen olevan helppoa? Sinullehan nuo liikkeet huonosti sopivat, se jo tiedetään. Puhun koko palstalle näissä kommenteissa, siksi noita ei voi kieltääkään :) Kun kerran liikkeitä on julkisuuteen levitelty, niin onkin sitten hyvä tutkia sopivatko vaiko eivät nuo itselle. Vaihtoehtoisia ihan normi venytysliikkeitä on olemassa.


   • kokija

    Niin ja tuollainen kipu on hyvinkin tuttu varhaisesta joogailuvaiheestani. Se loppui lopettamalla tietyt joogaliikesarjat ja olon tasoittumisen jälkeen jatkamalla niiden tekemistä myöhemmin. Kevyesti ja keholle sopivaan omaan tahtiin. Kipu voi olla merkki siitä että elimistö ja hermosto puhdistuu. Kun puhdistusprosessi on käyty, niin olo tasoittuu ja kirkastuu. Kyse onkin siitä, että miten nuo paikkojen jäykkyydet puhdistelee niin, ettei tarvi ihan mahdottomasti kärsiä.

    Tiibettiläiset liikkeet tehdään tietyssä järjestyksessä. Tällöin ne ovat tehokkaita. Niiden paine kohdistuu varsinkin selkään ja lanteen alueelle. Joku kevyempi yksittäinen venytys voisi ajaa samaa asiaa, kun tavoitteena sinulla on pelkkä alaselän ja lantion alueen jäykkyyden vähentäminen. Osteopaatti saattaisi osata neuvoa.


  • OmenanKukka77

   Kiitos neuvoista :) Harmittaa tiibetiläisten pois jättö, mutta en ole valmis kokemaan enää samaa kuin kesällä. Ehkä tavalliset venytykset voisivat auttaa, olen tosin venytellyt jo pidempään, mutta nuo lonkankoukistajat on jääneet vähemmälle. Niiden lisääminen voisi auttaa, kun tuntuu, että lantio on jumissa ja sen liikuttaminen aiheuttaa käykkyyttä ja kipua. Mobilisoivalla hierojalla välillä käyn ja se nuo lonkat ainakin pistää kuntoon, osteopaatilla en ole käynyt. Koko ranka on yliliikkuva ja sen takia joogaakin arastelen. Mutta syksyllä voisin hyvän opettajan johdolla aloittaa joogan.
   Mielenkiintoinen asia tuo kundaliinienergia. Ennen kokemaani en paljoa siitä tiennyt. Saattoivatko myös jotkin ajatukseni aiheuttaa sen nousun?

   • pavel.

    Miksi noita riittejä sitten neuvotaan julkisesti jos ne voivat vahingoittaa joitakin?


  • Vrri

   Kuulostaa siltä että tiedon julkaisija julkaissut tietoa vääristä lähtökohdista, eli omaa etua tavoitellakseen... Kyllähän aika monia asioita, jotka voivat olla vahingollisia, neuvotaan julkisesti ja joitain jopa valitettavasti suositellaan. Esim. SSRI-lääkkeet, josta on ollut hyvinkin kyseenalaista keskustelua, että auttavatko masennukseen vai pahentavatko sitä..

  • pelastunut
  • asserila
   • järjeltäkö pelastuit

    Onko Paavola trolli vai tosissaan? Hankala erottaa hullut tai sellaista esittävät toisistaan.


  • onnimanni

   Rajuja juttuja.

  • rakkaus

   Joku sanoi että 5 riittiä eivät ole Tiibetiläisiä eikä buddhalaisia.

  • sfgagaeg

   Kundaliini polttaa tieltään kaiken, mikä ei ole puhdasta.

  • noyoga

   Rajua hommaa toi jooga.

  • apothekia

   Kundaliinivoiman negatiivisia seurauksia. Kundaliinijoogan gurut sanovat, että kundaliinin herättäminen ilman gurua on todella vaarallista, sillä väärin herätetyn kundaliinivoiman vaarallisia seurauksia ovat muun muassa:
    
   - Mielen sekavuus
   - Päänsärkyä ja raskas tunne päässä
   - Psykoosi
   - Voimakkaat mielialan vaihtelut
   - Epilepsia tai muita kehon pakkoliikkeitä
   - Stressi
   - masennus
   - Epäsäännöllinen hengitys
   - Moraaliton käytös
   - vapina
   - Kipuja eri chakrojen alueilla
   - Hermostuneisuus

  • tottamaaria

   Itämaisten uskontojen opetuksessa on seitsemän chakraa, joiden kautta kundaliinienergia vaikuttaa ihmisessä. Kundaliinienergiassa on feminiininen Ida-kanava ja maskuliinen pingala-kanava sekä sushumna-kanava. Kundaliinienergiassa herätetään kerällä oleva käärmevoima, joka nousee keskellä olevan sushumna kanavan kautta läpäisten kaikki seitsemän chakraa, jolloin se yhtyy unversaaliin ja jumalalliseen voimaan, eli henkeen. Kundaliini on käärme-energiaa sekä käärmevoimaa, jonka kautta ihmisessä herätetään henkisyyden kasvu.

  • hyväelämäkeskus

   Ei kannata kokeilla.

  • Hullut usein luulevat että saavat sähköiskuja, vaikka eivät sähköshokkihoitopenkissä kiinni olisikaan. Tyypillistä.

  • HukkaatAikaasi

   En tiedä miksi tämäkin ketju nyt piti nostaa jostain historiasta esiin, mutta tiedän luullakseni jotain kundalinistä.

   Se voi herätä ainoastaan kun sitä ei erityisesti tavoittele. Mitään yliluonnollista ei kannata odottaa, ne ovat omien korvien välissä. Kokemukseni perusteella sen voivat herättää mm. seuraavat asiat (mielen pitää kuitenkin olla tilassa missä sitä ei tavoittele. Tietynlaisessa equilibrium-tilassa): matalataajuisen voimakkaan jyrinän kuuleminen, tai seuraaviin asioihin keskittyminen: maa-elementti, neliö, punainen väri. Nämä ovat siis omasta kokemuksesta eikä mistään oppaista. On silti huomioitavaa, että nuo kolme viimeistä liitetään aina alimpaan chakraan. Muutenkin se voi herätä, mutta mielen nolla-tila on avain.

   Se voi aiheuttaa voimakkaan seksuaalisen tunteen, mutta sen tavoittelu estää sen heräämisen ja sen kokeminen herättää siihen kiintymyksen, mikä heti vaimentaa sen, siihen asti että se on täysin unohdettu ja mieli on taas nolla-tilassa. Mitä hyötyä siitä edes on? Monenlaista legendaa siitä new-age piireissä ja kirjoissa liikkuu ja kummallisia kuvauksia, mutta harvalla on omakohtaisia voimakkaita kokemuksia siihen liittyen. Lisäksi sehän on vain nimi, mutta energialla ja kokemuksilla ei ole nimiä joten miten voi sanoa onko sama asia? Legendoissa sanotaan että jos se nousee energiakanavaa pitkin päälalle, niin sitten tapahtuu yliluonnollisia asioita, mutta pelkkä sen haluaminen on jo este. Ennen sen heräämistä saattaa kokea oman kokemukseni mukaan pyörimisen tunteen pään laella joka on selkeä. Silloin luultavasti hengityskin on hidastunut ja muuttunut melko olemattomaksi koska koko systeemi lepää. Nolla-tilalla tarkoitin perusteellista levon tilaa, jolloin mieli yhdistyy ulkoiseen maailmaan.

   • AikaaHukkaan

    Siitähän "varoitellaan" kaikissa new-age kirjoituksissa mitä olen siitä lukenut ja eräässä kirjassa sanottiin että sen herättäminen ilman hyveellisempiä/henkisempiä tavoitteita saattaa johtaa oman tasapainon kannalta haitallisiin tekoihin tai pervesioihin. Eli siis jos jälleensyntymiseenkin uskotaan (miksei, jos kundaliiniinkin), niin et kai halua syntyä seuraavassa elämässä hännällisenä?


  • soppakauhamyyrä

   Parempi kiertää kundalini jutut kaukaa, on nimittäin vaarallista herättää liian aikaisin sitä toimimaan.

  • Höyrypäät

   On todella kivuliasta jos koko virtsarakollinen kundaliinia nousee kerralla päähän.

  • Kartturit

   Pujottele

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2354
  2. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   456
   1783
  3. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   13
   1349
  4. Soini lähdössä viemään persuilta ääniä

   Soini harkitsee lähtevänsä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä ehdokkaaksi. Myös EU vaalit parin vuoden kuluttua häntä kiinnostavat. Aika m
   Perussuomalaiset
   116
   1160
  5. Taas sun kuvaasi

   katselin 🤣🙆‍♂️
   Ikävä
   58
   945
  6. Bonussyy seuraavan askeleen ottamiselle

   Huvittaa jo valmiiksi joidenkin reaktio jos tulevaisuudessa näkevät meidät yhdessä.
   Ikävä
   57
   824
  7. Venäjän rintama romahtanut. Lännen pitää alkaa miettiä pilkotaanko venäjä useaksi pikkuvaltioksi

   Venäjän rintama näyttää romahtaneen täysin myös Hersonin suunnalla. Asiasta twiittaa muun muassa sotahistorian asiantuntija ja suomenkielistä Ukraina
   Maailman menoa
   180
   723
  8. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   176
   697
  9. Kysy mitä vain peurasta torstaina 6.10. kello 14-20

   Suomen riistakeskuksen asiantuntijat vastaavat Suomi24:n käyttäjien kysymyksiin Puhutaan peurasta -keskustelussa torstaina 6.10. kello 14—20. Valkoh
   Suomi24 Blogi ★
   12
   693
  Aihe