Gloria hotel, Dubai (matkakertomus)

toivottavastiapua

Olimme maaliskuussa 2012 Air Finland Holidaysin valmismatkalla Dubaissa neljän tähden Gloria hotellissa. Sää oli aurinkoinen 25-30 astetta.

Air Finlandin lennot oli sujuvat huolimatta ekstrapienistä jalkatiloista. Ruoka lennoilla oli todella hyvää, terveellistä kotiruokaa leivoksineen, miinus oli, että juomat maksoivat, edes vettä ei saanut ilmaiseksi.
Hotellikuljetus kentältä oli sujuva ja oppaan Alin löysi tuloaulasta helposti, jolloin opasti oikeaan bussiin.
Ryhmämatkalaisena meitä odotti kömpelö sisäänkirjautumisrumba: iso joukko ja nimet huudettiin yksitellen huonolla lausunnalla, jotta sai huoneen avaimet. Mukavaa taas ryhmämatkalaisena oli, ettei depositia tarvinnut jättää.
Hissejä oli paljon, joten odottelua ei ollut pahemmin.
Kaksiomme oli kuin sviitti: makuu- ja olohuone tv:illa ja pääsyt parvekkeelle, pieni keittiö hienolla jääkaappipakastimella ja hieno kylpyhyone. Hienot massiivipuuhuonekalut. Huoneemme sisustan nimi oli Classic suite. Ilmainen ilmastointi ja turvaboksi. Siivous joka päivä mukavalla henkilökunnalla (hymyilevät ja tervehtivät), toivat päivittäin vesipullon.
Aamiainen loistava: kylmiä ruokia pilkottuine hedelmineen, juustoineen, leikkeleineen, leipineen, leivoksineen, puuroineen, muroineen, jugurttineen ja mehuineen; lämpimät ruoat nakkeineen, pekonineen, munakkaineen, perunineen, pannukakkuineen, sienineen jne. Kansainvälinen ruoka. Tarjoilijat kysyivät usein saako olla kahvia tai teetä.
Jos illalla tulee nälkä, voi tilata pizzaa tai mitä vain ilmaisella huonepalvelulla (vain ruoasta veloitetaan), pizza 50 dirhamia (n. 10 euroa) tippi n. 10 %. Uima-allasalue kiva ja tilava, lämmin isohko uima-allas, poreallas ja lastenallas. Uimavalvoja ja tarjoilija, ja aurinkotuolit pyyhkeineen. Siistit isot puku- ja suihkuhuoneet miehille ja naisille, mutta tarkkana alastomuudesta: ei saa näyttäytyä alasti yleisillä tiloilla (vaikkakin samaa sukupuolta), vaan suihkukaapit, joissa vaihdetaan myös vaatteet ja uima-asut.
Hotellin oma kuljetus päivittäin kahteen rantaan ja marinaan, myös päivittäin kuljetus Dubai Outlet Malliin. Kysy paperi respasta, jossa aikataulut.
Taksin sai helposti hotellin edestä, taksi on halpaa, 50 dirhamilla pääsee kauas. Toki välimatkat pitkiä. Kuskit tietävät paikat ja osaavat hyvin englantia.
Gloria hotellin vastapäätä metroasema, jolla matkustaminen todella helppoa ja halpaa. Huomaa vaunut vain naisille ja lapsille ja sekavaunu. Suosittelen ottamaan 20 dirhamin Silver cardin, jolla pääsee kivasti matkustamaan per päivä. Kortti on voimassa viisi vuotta, joten säilytä uutta matkaa Dubaihin varten, seuraavalla kerralla täytyy ostaa vain arvoa korttiin.
Kivoja kohteita Dubaissa on Souk Madinat, Gold and Spice Souk, Dubai mall (isoin ostari, valtava akvaario), Dubai outlet mall (merkkejä edullisesti), Mall of the Emirates (hiihtokeskus), marina (iltaelämä ravintoloineen ja vesipiippuineen ja hienoja jahteja) ja eläintarha, johon sisäänpääsy vain 2 dirhamia (taksi Gloriasta n. 40 dirhamia/suunta).
Alkoholi on tabu: alkoholia saa vain tietyistä hotelleista ja ravintoloista, joissain vain jos syöt samalla. Alkoholia pullossa saa ostaa vain paikallinen lupakortilla ja näitä kauppoja on vähän.
Vaatetus on mielestäni aika sama kuin muuallakin etelässä, ei kaikki ihmiset läheskään kunnioita olkapäät-polvet peittoon kulttuuria.
Lapsiperheille ja uskovaisille erityisen kiva lomakohde, mutta kaikille aivan yhtä mainio.

5

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syksyllä reissuun

      Kiva kuulla Gloria hotellista ja ylipäätään Air Finland Holidaysista. Tässä juuri suunnitellaan matkaa syksyksi ja vaihtoehtoja on tällä hetkellä Gloria ja City Max Bur Dubai. Taitaa tuo Gloria kuitenkin vetää pitemmän korren :)
      Kuinka kauan kesti metromatka Bur Dubaihin? Ja mitä se kustansi? Ja hotellissa ei varmaan paljon venäläisiä, koska alkoholia ei tarjoilla???

    • nainen45+

      Kiitos kertomuksesta!

    • toivottavastiapua

      Metro on muutaman dirhamin ja sitten on se silver card, jolla matkustat koko päivän metrolla kiintällä summalla.

      • toivottavastiapua

        Eikä ainakaan venäläiset silmiin pistäneet erikoisemmin :)


    • Viipotintanko

      Gloria on liian kallis ryssien massoille. Majoittuvat yleensä samoihin keskitason kaupunkihotelleihin Deirassa ja Bur Dubaissa. Joitain fiksuja venäläisiä saattaa olla gloriassakin. Tarkalleen sanottuna metrossa maksetaan joka matkasta mutta päiväkohtainen maksimiveloitus tais olla 18 dirhamia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe