Tiskaajan työ?

Gella

Olen 18 vuotias tyttö ja työpaikkaa vailla..huomasin työpaikkailmoituksen tiskaajaksi ja mietin että millainen on tiskaajan työpäivä? Olen etsinyt töitä mikä olis mahdollisimman yksitoikkoinen, ja sais olla aika paljon yksin..

Kertokaa kaikki tiskaajan työstä, mitä siellä edes tehdään? KIITOS!!!

5

4173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiskariina

      Olen tiskaajana kahdessa ravintolassa (toimivat samassa paikassa/keittiössä). Työ on melko yksitoikkoista, muiden kanssa ei tarvitse välttämättä hirveästi kommunikoida jos ei tahdo. Itse olen melko puhelias ihminen niin tulee höpöteltyä etenkin salin väen kanssa, kun tuovat astioita tiskiin.

      Työ koostuu lähinnä siitä että muut dumppaa tiskipöydälle ruoantähteistä puhdistetut lautaset/kupit/kipot/pakit/aterimet. Itse sitten esipesen ne, laitan menemään koneen läpi ja toisessa päässä puran puhtaat astiat oikeille paikoille. Meillä käytetään lautasille ns. "välivarastoa" tiskipöydän päässä ja kun pinot alkaa tulla liian korkeiksi, kiikutan ne keittiössä oikeille paikoille. Lisäksi lajittelen aterimia, pesen käsin astiat jotka sitä vaativat ja yleensä myös toimin roskaroopena eli kiikutan ravintolan roskat ulos.

      Kiireisinä päivinä työ on todella hektistä (riippuen tietenkin paikasta ja tiskikoneen koosta). Työpaikkallani käytössä tunnelikone ja pesen sillä n. 300-500 korillista tiskiä työvuoron aikana (yleensä 8 h). Kiirettä pitää, välillä saattaa tulla hiostusta keittiön puolelta että tietyt lautaset loppuu tai tarjoilijat valittaa kun tiskipöytä on täynnä likaisia astioita.

      Työ on fyysisesti todella rankkaa mutta jos haluaa että hauis kasvaa niin suosittelen. Sisältää paljon nostelua, lautaset ei ole mitään kevyitä! Esim. selkävikaiselle en suosittele. Lisäksi itse olen kärsinyt ihottumasta, joka johtuu siitä että kädet koko ajan pyörii likavedessä ja pesuaineiden seassa. Hanskoja voi toki käyttää mutta vaikea sitten siististi käsitellä puhtaita astioita samalla kun mätät likaisia koneeseen.

      Muuta mitä pitää tietää? Tiskikoneen käyttöä kukaan ei luultavasti ehdi neuvomaan mutta pitäisi tietää miten siihen tehdään pikkuremppaa jos esim. tukkeessa. Tulee myös osata purkaa ja puhdistaa sekä vaihtaa pesuaineet.

      Jos et pelkää likaantumista/kastumista ja todella haluat yksitoikkoisen työn niin suosittelen. Työssä huomaa että jotkut oikeasti jopa arvostaa sitä että paikalla on henkilö joka hoitaa tiskaamisen (toiset taas ei kyllä sitten arvosta välttämättä pätkääkään..) Eduksi tietenkin on että pystyt tekemään muitakin keittiöhommia (esim. helppoa ruoanvalmistusta tms., omaat hygieniapassin) Itse olen ainakin monesti hypännyt auttamaan keittiötä, koska siihen pystyn mutta tämäkin riippunee paikasta.

    • Abdo123

      Hei olen opiskelija ja haluaisin iltaavouro tiskaajan työtä

    • entinen_tiskari

      Monet paikat vaativat jopa tiskaajalta hygieniapassin. Olen itse alottanut tiskaajana joskus 2006 tai niillä main. Ensimmäisessä paikassa sain olla vain kolme päivää, tämän jälkeen sanoivat etteivät tarvi tiskaajaa. Olisi ollut mahdollista pitää tauko keskellä päivää mutta jostain syystä kieltäydyin. Illalla oli ihan tööt-tööt. Söin aina työvuoron jälkeen. Työvuoron aikana join vain vettä ja sitäkin liian vähän. Välillä oli aivot ihan sekaisin. Vasta toisena päivänä minulle kerrottiin että koneesta pitää välillä vaihtaa vedet. Ensimmäisenä päivänä oli vain sanottu että kun punainen valo vilkkuu, heitä sisään uusi pesuainepatruuna. Joissain paikossa päivä kestää vain 4 tuntia, toisissa saattaa olla 8 tai sitäkin enemmän.

      Tiskaus ei sovi hitaille eikä heikkohermoisille. Sain reaktiivisin paniikkihäiriön noin 4 vuoden työskentelyn jälkeen. Usein itkin töissä. Kesti pitkän aikaa ennen kuin mikään asiakasfirmoista ilmoitti tästä vuokratyöfirmalle.

      Myös yleensä vaaditaan salmonellatodistus, eli jos olet käynyt Pohjoismaiden ulkopuolella, joudut ottamaan kakkanäytteen ja viemään sen labraan. Jos ei meinaa kakka tulla ja labra meinaa mennä kiinni niin voi sormella kaapaista peräsuolesta jos sinne on jotain jäänyt, samat bakteerit siinä kumminkin on. Näytteeseen tarvitaan vain hyvin pieni määrä kakkaa eikä siis mitään kunnon pökälettä.

    • työtöntyöö

      Heippa! Olen 13- vuotias, ja täyttäisin 14 2018-vuonna. Mulle kelpais mikä vaan työ tiskaamisesta tarjoiluun. En omaa hygieiapassia :)

    • Auttavakäsimies

      14 vuotiaana ja ilman hygieniapassia et kyllä tarjoilijaksi todellakaan pääse :D tarvitsee kyllä ammattitaitoa aika reippaasti. Tiskaajaksi kannattaa kokeilla ainakin kesätyö paikkoja esim sairaaloista tai ravintoloista. Tutustu työelämään ja tienaa kesätyön avulla saatat päästä ihan sali apulaiseksi ravintolaan ja katsoa mitäs se tarjoilijan työ todella vaatii. Myös kauppoihin tai siivoojaksi pääsee tämän avulla. Onnea työnhakuun ! Eiköhän parin vuoden päästä ainakin jos tärppää. Onhan se myös kiva nauttia vapaastakin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe