lähestymiskielto isovanhemmalle??

avut0n

Vauvamme laskettu aika lähestyy...

Olemme eronneet lapsen isän kanssa, eli minusta tulee lapsen synnyttyä hänen huoltajansa. Asumme eri paikkakunnilla lapsen isän kanssa (välimatka n. 300km) emmekä ole paljoa tekemisissä keskenämme.

Lapsen isä on myönteinen isyyden tunnustukseen ja elatukseen ja tapaamisiin lapsen kanssa. Ongelmani liittyykin tähän..

Lapsen (vajaat 30-v!) Isä asuu toistaiseksi vanhempansa luona. Tämä vanhempi on käyttäytynyt minua kohtaan törkeästi parisuhteemme aikana. Epäilen suuresti että mielenterveydessä taitaa olla ongelmia... Kerron pari tapausta:
Olimme exäni kanssa lähdössä viikon lomalle ja hänen vanhempansa lupasi (tarjoutui itse alunperin) huolehtimaan koirastamme reissun ajan. Tämä siis oli sovittu jo kuukausien ajan ennen matkaa. Kun lähtö koitti, veimme koiran sopimuksen mukaan vanhemman luokse. Koira oli pienikokoinen, lyhytkarvainen seurakoira. Kaikki vaikutti olevan ok, ja lähdimme matkaan. Olimme olleet määränpäässämme n. 2 päivää kun tämä vanhempi lähetti viestin että hänellä onkin muuta suunnitelmaa eikä voi huolehtia koirasta. Olimme tyrmistyneitä ja vaadimme häntä pitämään sopimuksesta kiinni. Hän vetosi siihen että koira on minun, eikä hänen poikansa, joten hänen ei ole pakko siitä huolehtia. Ilmoitti lähtevänsä ko. iltana reissuunsa ja koira jää pihalle häkkiin josta sen voimme noutaa. Piste. Ei siinä paljoa itkut auttanu, vaan oli sitten otettava seuraava lento Suomeen (olimme pakettimatkalla Egyptissä).. N. vuorokauden kuluttua olimme exäni vanhemman talolla ja koiramme löytyi häkistä. Pakkasta oli n. 10'c joten koiran vesi oli jäätynyt. Ruokaa ei ollut. Kopissa vain olkia lämmikkeenä. Koira paleli aivan mielettömästi, ihme kun ei ollut kuollut sen vuorokauden aikana mitä se siellä häkissä oli kyhjöttänyt... No, hoidimme koiran kuntoon emmekä pitäneet mitään yhteyttä exäni vanhempaan. Kului muutama kuukausi ja exäni vanhempi alkoi soitella exälleni ja syyttää minua (!) kaikesta. Olin kuulemma vastuuton ja huono miniäehdokas, ikinä ei äidiksi minusta olisi kun en koirastakaan pysty huolehtimaan jne. Ihan sairasta.. No tätä "ahdistelua" ja "haukkumista" jatkui sitten vuosikausia.
Toinen juttu:
Asuimme pienellä kylällä ja työskentelin eräässä kaupallisessa yrityksessä. Olin ollut melkein vuoden moitteettomasti töissä, kun pomoni yhtäkkiä muuttui omituiseksi minua kohaan. Hän "kyyläsi" koko ajan ja mulkoili minua. Hän ei enää tervehtinyt vaan otti minut silmätikukseen. Pienikin inhimillinen virhe jossain asiassa ja hän alkoi karjua minulle ja uhkailla erotuksella. Jos toinen työntekijä teki saman virheen, pomo vain taputteli olalle. Työpäivät muuttui kohdallani helvetiksi. Erosin lopulta. Myöhemmin sain kuulla exäni vanhemman olleen homman takana: vihjaisi pomolle että olen joutunut poliisin kanssa tekemisiin näpistyksistä ja kenties jopa kavalluksesta jne. Tämä EI pitänyt paikkaansa. Rikosrekisterini on puhdas, enkä koskaan ole ollut tekemisissä poliisin kanssa. Olin täysin pois tolaltani exäni vanhemman takia. JATKUVAA KIUSANTEKOA, suoranaista valehtelua ja ahdistelemista ja haukkumista... Menee jopa kunnianloukkauksen puolelle nää hänen juttunsa...
Muutenkin ko. ihminen oli ns. kylähullu ja moni piti häntä omituisena ja inhottavana ihmisenä. Hän muutti pois ko. kylästä, koska poikansakin muutti (eli kun alunperin muutimme yhdessä kaupunkiin parin sadan kilometrin päähän) ja minua hän totta kai syytti siitäkin että minun takiani joutui jättämään rakkaan kotinsa jne. Minulla ei ollut osaa eikä arpaa hänen muuttoonsa.

Ero kun meille exäni kanssa tuli, niin exä muutti sitten tämän vanhempansa luokse. Luojan kiitos minä jäin toistaiseksi rauhaan.

Nyt siis ongelmani ja huoleni kohdistuukin näihin tuleviin isä-lapsi tapaamisiin. En halua MISSÄÄN TAPAUKSESSA että lapsi tapaa isovanhempaansa esim. isänsä luona vieraillessaan. Isovanhempi ei tiedä raskaudestani (vaikka olen jo viikolla 37) tarkoituksella. Ennen eroamme exäni oli myös sitä mieltä että parempi ettei ko. henkilö tapaa lasta tai toisinpäin. Ihan lapsen kannalta, kun ei todellakaan voi tietää mitä se ihminen lapselle tekisi/ lapsen mielenterveyteen vaikuttaisi. Eron jälkeen exäni kanta on kuitenkin muuttunut ja hän "kiristää" minua että joko tapaamisoikeudet niin että isovanhempikin on kuvioissa, tai muuten lapsi ei näe isäänsäkään. En voi sallia isovanhemman tavata lastani. Kaiken sen jälkeen mitä hän on tehnyt vaikeuttaakseen minun elämääni, voin vain kuvitella kuinka hän ottaa lapsen uudeksi pelinappulaksi minua vastaan. Lapsi kärsii siitä kaikkein eniten. En voi sallia sitä.

Mitä teen? Voinko saada isovanhemmalle jonkin sortin "lähestymiskiellon" lapsen tavatessa isäänsä? Vai jääkö lapsi nyt kokonaan isättömäksi kun en jousta mistään hinnasta tässä isovanhempijutussa? Voimme katsoa tilannetta uudelleen kun lapsi on isompi (yli 10-v) ja ymmärtää ja osaa erottaa mikä on totta ja mikä ei jne. mutta niin pitkään kun lapsi on vauva tai taapero tms isovanhempi EI SAA tavata lasta.

52

3971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalastelija2012

      No selvä on, että vauvaa isä ei noin pitkän välimatkan takia luokseen saa tapaamisilla, eli jos haluaa tavata, tulee sinun ja vauvan luokse vaikka joka toinen lauantai päiväksi (tai useammin, miten sovitte).

      Isovanhemmilla ei ole tapaamisoikeutta, eli jos isovanhempi haluaa ja se sinulle sopii, hän voi tulla luoksesi vauvaa tapaamaan. Kertomasi perusteella en usko että haluaa...

      Kun lapsi on 1-2-v, on aiheellista alkaa miettiä yön yli kyläilyä ja jos silloin isä asuu vielä vanhemmillaan, on kyllä aika outoa.
      Nyt älä kuitenkaan vielä hätäile sitä, sen aika tulee sitten joskus. Ehkä isä muuttaa teitä lähemmäs?

      • lapsen oikeus

        Tapaamisoikeushan perustuu aina lapsen oikeuteen.
        Eli lapsella on tapaamisoikeus isäänsä. Vertailun vuoksi isovanhemmilla ei ole tapaamisoikeutta mutta aina voi miettiä olisiko lapsella syytä olla tapaamisoikeus isovanhempiinsa. En tarkoita juuri tätä juttua mutta yleensä.
        Monesti on kyseessä kosto esim. jättäneen puolison vanhempia kohtaan ja heiltä evätään lastenlasten elämään osallistuminen. Siinä ei lasten oikeuksia ajatella.


    • voi pyhä sylvi

      Kaikenlaisille te lapsia teette. On se vaan kumma , koko Suomi täynnä kunnon isäehdokkaita niin eiköhän taas tahallaan tehdä maailmaan yksi pieni onnettomaan elämään tuomittu lapsi. En käsitä mikä teitä nuoria naisia vaivaa.

      Jos tuo koirajuttu oli totta niin miksi et tehnyt poliisi ilmoitusta? Samoin poliisi-ilmoitusta kunnianloukkauksesta kun valehteli sinua varkaaksi työnantajallesi.

      Lapsi joka on 10 vuotias ei erota eikä ymmärrä mikä on totta ja mikä ei, tämä vain sinulle tiedoksi lapsen psyykeestä. Ehkä hän ymmärtää jonkin verran aikuisten valheellisuudesta 15 vuotiaana.

      • suo siellä

        muuten puhut totta mutta missä ihmeessä ne pullollaan olevat HYVÄT isäehdokkaat Suomessa on???????????????????????????

        Kyllä se vaan niin on, että joutuu valitsemaan huonon ja huonon väliltä.


      • KOKEMUSTA ON !
        suo siellä kirjoitti:

        muuten puhut totta mutta missä ihmeessä ne pullollaan olevat HYVÄT isäehdokkaat Suomessa on???????????????????????????

        Kyllä se vaan niin on, että joutuu valitsemaan huonon ja huonon väliltä.

        joo ja sama huono valinta pätee myös naisten suhteen !


    • ghfjgfg

      Jos synnytät lapsen avioliiton ulkopuolella saat automaattisesti yksinhuoltajuuden jos näin haluat. Silloin sinä valitset itse kenen seurassa lapsesi on. Toivon toki että ymmärrät ylläpitää suhdetta lapsen isään jos isä ok.

    • eefftr5ytyr

      "Jos synnytät lapsen avioliiton ulkopuolella saat automaattisesti yksinhuoltajuuden jos näin haluat."..ei todellakaan mene niin..katsos halutessaan myös isä voi saada yksinhuoltajuuden. Riita tilanteissa oikeus päättää, ja nykyisin pääsääntöisesti niin, että tulee yhteishuoltajuuspäätös.

      • TSEMPPIÄ!!

        Avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi, silloin on ÄITI automaattisesti yksinhuoltaja! Siihen voi toinen hakea muutosta lastenvalvojilta johon he antavat puoltavan tai kieltävän lausunnon yleisimmin huoltajuus asiat etenevät oikeuteen koska toinen vanhempi sen sinne vetää. Mutta jos olette olette vielä naimisissa tilanne on se että olette kumpikin lapsen huoltajia! Ja tuota tapaamis asiaa kannattaa kysyä lastenvalvojilta jotka myös vahvistavat ne lapsen synnytyä he ovat ammatti ihmisiä tuon asian suhteen ja myös tietysti kysy asianajajalta hänkin osaa sinua neuvoa.


      • Blaablaablaabkaa

        Tämä koskee avioeroja, ei epämääräisiä suhteita.


      • sossupaholainen
        TSEMPPIÄ!! kirjoitti:

        Avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi, silloin on ÄITI automaattisesti yksinhuoltaja! Siihen voi toinen hakea muutosta lastenvalvojilta johon he antavat puoltavan tai kieltävän lausunnon yleisimmin huoltajuus asiat etenevät oikeuteen koska toinen vanhempi sen sinne vetää. Mutta jos olette olette vielä naimisissa tilanne on se että olette kumpikin lapsen huoltajia! Ja tuota tapaamis asiaa kannattaa kysyä lastenvalvojilta jotka myös vahvistavat ne lapsen synnytyä he ovat ammatti ihmisiä tuon asian suhteen ja myös tietysti kysy asianajajalta hänkin osaa sinua neuvoa.

        Äiti on aina yksinhuoltaja kunnes isyys on tunnustettu. Silloin vanhemmat yhdessä päättävät huollosta, lastenvalvoja ei anna (eikä voi antaa) mitään lausuntoja, hän vahvistaa yhteishuollon, jos vanhemmat niin haluavat. Ehdottomasti suurin osa haluaa yhteishuollon, oikeuteen asia menee erittäin harvoin isyyden vahvistuksen yhteydessä, useimmissa oikeuteen menevissä asiossa kyse on avio- tai avoerosta ja lapset vanhempia.


      • LASTENVALVOJA
        TSEMPPIÄ!! kirjoitti:

        Avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi, silloin on ÄITI automaattisesti yksinhuoltaja! Siihen voi toinen hakea muutosta lastenvalvojilta johon he antavat puoltavan tai kieltävän lausunnon yleisimmin huoltajuus asiat etenevät oikeuteen koska toinen vanhempi sen sinne vetää. Mutta jos olette olette vielä naimisissa tilanne on se että olette kumpikin lapsen huoltajia! Ja tuota tapaamis asiaa kannattaa kysyä lastenvalvojilta jotka myös vahvistavat ne lapsen synnytyä he ovat ammatti ihmisiä tuon asian suhteen ja myös tietysti kysy asianajajalta hänkin osaa sinua neuvoa.

        EI OLE SOPIMUSOSAPUOLI. LASTENVALVOJSALLA EI OLE EDES OIKEUTTA OTTAA VIRANHOIDOSSAAN KANTAA VANHEMPIEN VÄLISIIN LAPSIANSA KOSKEVIIN MAHDOLLISIIN VAPAAEHTOISIIN SOPIMUKSIIN, SOPIMUKSEN SISÄLTÖÖN, LASTENALVOJALLA EI
        OLE OIKEUTTA VIRANHOIDOSSAAN LAATIA VANHEMPIEN VÄLISIÄ LAPSIANSA KOSKEVIA KESKINÄISIÄ, VAPAAEHTOISIA SOPIMUKSIA; YMMÄRRETTY??? ET SÄ MITÄÄN YMMÄRRÄ!


    • OTTAKAA SELVÄÄ!

      Isyys ja elatus
      Isyyden selvittäminen ja avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyyden vahvistaminen
      Lapsi, jonka äiti ei ole avioliitossa lapsen syntyessä, saa avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen aseman. Myös avoliitossa syntynyt lapsi on avioliiton ulkopuolella syntynyt.

      Isyyden tunnustaminen otetaan vastaan lapsen syntymän jälkeen. Isyyden tunnustamisen jälkeen on lapsella samat oikeudet isäänsä nähden kuin aviolapsella, lapsella on muun muassa oikeus saada elatusta isältään ja saada perintöoikeus isäänsä ja tämän puoleiseen sukuun.

      Lastenvalvoja selvittää isyyden ja vastaanottaa tunnustamisen. Hän saa tiedon lapsen syntymästä rekisteriviranomaisilta. Lastenvalvoja ottaa tällöin yhteyttä lapsen äitiin. Tunnustamisen vahvistaa käräjäoikeus.

      Isyyden tunnustamisen yhteydessä lapsen vanhemmat voivat sopia kirjallisesti lapsen yhteishuoltajuudesta. Jos sopimusta ei tehdä, on äiti yksin lapsen huoltaja.

      Isyysasiassa voidaan suorittaa veritutkimus isyyden selvittämiseksi. Lähetteen veritutkimuksiin saa lastenvalvojalta. Lapsen äiti voi myös vastustaa isyyden selvittämistä. Tällöin äiti allekirjoittaa lomakkeen, jossa hän ilmoittaa vastustavansa lapsen isän selvittämistä.
      eefftr5ytyr, ota selvää asioista ennenko väitätä muuta!

      • lex_x

        Lakiin on tulossa muutoksia joissa äiti ei voi vastustaa isyyden selvittämistä. Ihan kohtuullista jos isä haluaa olla mukana lapsen elämässä.


    • avut0n (ap.)

      Mielenkiintoisia vastauksia, tosin ei ihan kysymyksiini vastaavia.

      Elimme siis avoliitossa, emme kerenneet naimisiin. Eli joka tapauksessa huoltajuus lapsen synnyttyä on minulla.

      Erosimme kun olin raskausviikolla 20. Silloin sovimme ystävällisessä mielessä yhteishuoltajuudesta. Isä suunnitteli jäävänsä samalle paikkakunnalle asumaan ja hän suunnitteli about päivittäisiä tapaamisia lapsen kanssa (kävelyretkien muodossa tulisi mukaan auttamaan vauvan kanssa kun hoidan kaupungilla asioita kuten ruokaotokset yms.) Välimme olivat erittäin hyvät kunnes isä sitten asunnon puuttuessa muuttikin vanhempansa luokse.

      Vanhempansa ilmeisesti "myrkyttänyt" hänet koska nyt hänestä on tullut yhtä negatiivinen minua kohtaan kun vanhemmastaankin. Ja tosiaan tämä asioiden hankaloittaminen... Yhteishuoltajuus ei enää käy päinsä koska hän asuu eri kunnassa (mikä syy tuokin on...?). Isyystunnistukseen oli joka tapauksessa tulossa ja oli itse halukas maksamaan elatusapuja ja tapaamaan lasta, joskin harvemmin kun alunperin suunnitteli. Nyt tämäkin on vaakalaudalla nimenomaan siksi, että en halua hänen vanhempaansa tähän kuvioon ollenkaan (toisin kun itse on yllättäen "herännyt" siihen että lapsi tarvitsee isovanhempaansa, nimenomaan tätä kyseistä, toisin kun minun vanhempiani jotka asuvat vielä kauempana... jne.). Tällä hetkellä isä puntaroi aikooko ollenkaan isyysselvitykseen suostuakaan, ainakaan ei lasta aio tavata eikä senttiäkään elareita maksaa niin pitkään kun kiellän isovanhemman kuulumisen kuvioon.

      Mies on muuttunut niin oudoksi ja täysin eri ihmiseksi. Ei ollut tuollainen se mies jonka kanssa 10 vuotta elin avoliitossa!! Eiköhän tämä ole jo ihan riittävän vaikeaa muutenkin, niin pitää sitten vielä tahallaan vaikeuttaa. Ikävä juttu.

      • sossupaholainen

        Tiedän tapauksia joissa on ollut yhteishuolto, vaikka vanhemmat asuvat eri maissa. Jos hän ei halua isyyttä tunnustaa mutta sinä haluat (eli et kiellä isyyden selvitystä) viime kädessä oikeus "tuomitsee" hänet isäksi. Elatusapu määrätään myös oikeudessa, mikäli vanhemmat eivät siitä pääse yksimielisyyteen. Tapaamaan lastaan isää ei kuitenkaan voi pakottaa.


      • sossupaholaisääliö
        sossupaholainen kirjoitti:

        Tiedän tapauksia joissa on ollut yhteishuolto, vaikka vanhemmat asuvat eri maissa. Jos hän ei halua isyyttä tunnustaa mutta sinä haluat (eli et kiellä isyyden selvitystä) viime kädessä oikeus "tuomitsee" hänet isäksi. Elatusapu määrätään myös oikeudessa, mikäli vanhemmat eivät siitä pääse yksimielisyyteen. Tapaamaan lastaan isää ei kuitenkaan voi pakottaa.

        unohti tärkeimmän; eli hänellä ei ole "viranomaisena" mitään
        oikeutta ottaa kantaa vanhempien omia lapsiansa koskevien mahdollisten vapaaehtoisten sopimusten sisältöön eli koko
        asiaan eikä laatia mitään vanhempiren välisiä keskinäisiä,
        vapaaehtoisia sopimuksia "viran" hoidossaan-.


    • ,

      No et noilla perustein mitään lähestymiskieltoa saa, siis virallista.

      Ja isällä on omat oikeutensa lapseen.

      • ykyktykyky

        Korjaus: _Lapsella_ on oikeus tavata isäänsä, ei päinvastoin.


      • pa
        ykyktykyky kirjoitti:

        Korjaus: _Lapsella_ on oikeus tavata isäänsä, ei päinvastoin.

        Ehkä joku kylmä ihminen ajattelee noin. Ajatelkaapa naiset että miehen päättämänä ette saisi nähdä omaa lastanne :(


      • ett'ä näin
        pa kirjoitti:

        Ehkä joku kylmä ihminen ajattelee noin. Ajatelkaapa naiset että miehen päättämänä ette saisi nähdä omaa lastanne :(

        Voi olla ns kylmää, mutta mitä siitä! lain mukaan lapsella oikeus tavata vanhempaansa (isää), ei päin vastoin! Oli ns kylmää tai ei, mutta niin se vaan on!


      • elämä on.
        ett'ä näin kirjoitti:

        Voi olla ns kylmää, mutta mitä siitä! lain mukaan lapsella oikeus tavata vanhempaansa (isää), ei päin vastoin! Oli ns kylmää tai ei, mutta niin se vaan on!

        Onneksi tuohon typerään lainkohtaan on tulossa lähivuosina muutos, kyllä isälläkin kaiken kohtuuden mukaan tulee olla oikeus tavata lastaan. Monesti äidit kun päättävät lapsensa puolesta haluaako tämä tavata isäänsä vai ei ja on paljon tehty hallaa isä-lapsi suhteille tuolla äitien harjoittamalla mielivallalla. Mikään typeryys kun onneksi ei kestä ikuisesti.


      • näin on
        pa kirjoitti:

        Ehkä joku kylmä ihminen ajattelee noin. Ajatelkaapa naiset että miehen päättämänä ette saisi nähdä omaa lastanne :(

        pa
        Juuri nuin,mutta eihän julma nainen nuin ajattele.

        Kosto on tärkeintä,olipa siihen kostoon aihetta tai ei.
        Ja olkoonpa eron syy vaikka naisessa itsessään.
        Minä oon itte , minä määrään mitä lapsi haluaa ja
        mitä ei.


      • KOKEMUKSESTA
        pa kirjoitti:

        Ehkä joku kylmä ihminen ajattelee noin. Ajatelkaapa naiset että miehen päättämänä ette saisi nähdä omaa lastanne :(

        HYVÄ pa ! EI NE VAAN NOIN PYSTY AJATTELEMAAN, KOSKA NAINEN EI KOSKAAN MENETÄ MITÄÄN ! NIILLÄ ON SAIRASLAKI PUOLELLAAN.


    • Elävä arkisto

      Elävään arkistoon on koottu videomatskua isyyden tunnustamisen yhteiskunnallisesta riitistä :

      http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/isyyden_tunnustaminen_on_koruton_riitti_79841.html

      Nykyään moni saa lapsia avoparina, mutta vielä 90-luvulla pariskunta selitteli uutisjutussa kovasti sitä, etteivät ole ainakaan vielä naimisissa. Kun isyyslaki 1970-luvulla luotiin, vain viisi prosenttia lapsista syntyi avioliiton ulkopuolella - nyt jo liki puolet.

      Vanhempien ja lapsen oikeuksia turvaava lainsäädäntö tuo myös kimurantteja tilanteita. Vuonna 2002 Laki & oikeus -ohjelmassa keskusteltiin raiskaajan perimysoikeudesta siittämäänsä lapseen.

    • rutur6u6r

      osaan lukea rivien välistä, ja omituista on että ap ei tehnyt rikosilmoitusta perättömistä herjauksista ja kunnianloukkaukista isovanhempaa kohtaan, joka oli levitellyt hänestä valheita työnantajalle. Laki on olemassa syystä, ja se on rikollista mustamaalata jopnkun mainetta. Siis, onko sittenkin aihetta epäillä? Olisin itse tehnyt rikosilmoituksen, koska et tehnyt, epäily herää. Lapsella on oikeus isovanhempiinsa, tykkäsit sinä heistä tai et. Ilmeisesti sinulla on kuitenkin jotain salattavaa, ja pelkäät että mummo tai ukki kertoo lapselle. Jos he valehtelee lapselle sinusta, voit aina kääntyä poliisin puoleen, ja selvittää lapselle totuuden.Turha tuommoista on etukäteen murehtia.

    • Merja-Kristiina

      Minä en olisi edes sanonut tälle miehelle odotuksesta mitään. LIian vaarallista kaikki tuossa konstellaatiossa. Olisin tehnyt lopun kerta kaikkiaan. Olet jo menettänyt toimesi kerran tuon "isoisän" takia. Tuollaisia ihmisiä ei saa yksinkertaisesti päästää lähelleen - ovat liian vaarallisia. Ja kiusanteko loputonta.
      Onko sinun edes kerrottava kenellekään kuka isä on? Yh-äitinä olisit saanut monet edut varmaankin ja isällä ei olisi osaa eikä arpaa lapsen suhteen.
      Huolehdi siitä etukäteen. Tee kaikkesi, että asut tuhannen kilometrin päässä moisesta. Lue Raimo Mäkelän kirja: "Naamiona terve mieli".

      • ölkjasdfölkj

        voi video näitä asiantuntijoita.... Jos tuo sepustus nyt on tuttu, niin aloittaja tietää enemmän aiheesta lukematta Raimo Mäkelän kirjaa, kuin sinä luettuasi sen.


    • Oikeus/lapsi....

      Ota yhteys oikeusaputoimistoon HETI.
      Kysy mitä tilanteessa voi tehdä.
      Voiko isä tavata jossain sovitussa paikassa lastaan,
      jolloin lasta ei tarvitse viedä isovanhempien luo.
      Kysy kaikkea mahdollista oikeusaputoimistossa.
      Olisiko viisasta kutsua tuleva isä myös juttelemaan
      asioista niin, että hänen vanhempansa eivät tiedä
      asiasta.

    • vastuul. vanhempi?

      Lapsen isä ei selvästikään ole henkiseltä tasoltaan aikuinen. Varsinkin jos antaa vanhempansa pyöritellä itseään. Eikä oman vanhempansa luona asuminen mitenkään plussaa ole. Tosin tämän äitikin saattaa olla jo toisessa lapsuudessa, mikä on kestanyt koko elämän.

      • vastuul.vanhempi

        Lapsen "äiti- ja Raision kaupungin vieraannuttaja "lastensuojelu-" viranomainen ei selvästikään ole henkiseltä tasoltaan aikuinen. Varsinkin jos antaa vieraannuttaja viranomaisen pyöritellä itseään.
        Eikä oman munattoman miehen luona asuminen mitenkään plussaa
        ole. Tosin tämän vieraannutetun lapsen saattaa olla jo toisessa lapsuudessa, mikä on kestanyt koko elämän.


    • Juma mikä probleema

      Vastauksena otsikon kysymykseen ilman turhaa löpinää siitä ja tuosta,
      siis: Lähestymiskiellon voi hakea lähes ketä kohtaan vain, mikäli on vain
      perustellut syyt sen hakemiseen.

      Siltikin hämmennän lisää: Miksi haluat koko äijää ylipäänsä kuvioihin??
      Kannataisi katsoa myös peiliin, mikä sieltä katsoo vastaan?

    • riittacatarina

      Se on sata varma kuka on lapsen äiti mutta isä ei ole aina niin varma tapaus et ois lapsen isä. Kannattaa luoda äidin lapsen isään hyvät suhteet ja sitä myöten myös isovanhempiin jos suinki, se on lapsen etu.

    • joojoo....

      Et voi. Lapsellasi on oikeus molempiin vanhempiin, isovanhempiin ja yleensäkin sukulaisiin. Sinä et sitä voi etkä saa viedä. Lapsi kyllä oppii oikean väärästä, eikä isovanhempi pysty lasta aivopesemään, ellet sinä aivopese lasta. On hieman vaikea uskoa noita tarinoitasi, sillä olen itse ollut tekemisissä ihmisen kanssa joka selittelee ummet ja lammet samaan tyyliin kuin sinäkin, mutta samalla jättää kaiken negatiivisen mitä on itse tehnyt kertomatta. Ilkeät ja hullut ihmiset vain sattuvat käymään juuri hänen poloisen kimppuun.

    • 2804

      Jos isä on noin lapsellinen niin minä kasvattaisin lapseni ainakin ihan itse niin ei tarvitsisi sitten hermoilla tollasten ihmisten kanssa että miten ne vaikuttavat lapseen.

      • 2804

        Jos "äiti- ja viranomainen" on noin lapsellinen niin minä kasvattaisin lapseni ainakin ihan itse niin ei tarvitsisi sitten hermoilla tollasten vieraannuttaja "ihmisten" kanssa että miten ne vaikuttavat lapseen.


    • 19+8

      No jo on. Lähditte pakettimatkalta Egyptistä asti noutamaan koiraa ulkohäkistä talvipakkasten aikana. Eikö tuossa tilanteessa soiteta poliisillle, eläinsuojeluun, eläinhoitolaan, miehen isän naapureille, ystäville, sukulaisille.

      Asiat ja tilanteet muuttuu, tällä hetkellä on tärkeintä huolehtia isestäsi ja tulevasta lapsestasi. Ota selvää asioista, käy oikeusaputoimistossa. Vanhemmuus vaatii vastuullisuutta myös isältä. Kiristäminen ja kiukuttelu ei ole paras tapa tuohon. Vauvan hoito ja taapaaminen on myös eri asia, kuin vanhempien lapsien

      Asiat etenevät omalla painollaan, käy oikeusaputoimistossa ja varaa aika lastenvalvojalle kuulet lisää isyyden tunnustamisesta ja mahdollisista tapaamisoikeusista ja niiden järjestämisestä.

      • LASTENVALVOJAt

        EI OLE SOPIMUSOSAPUOLI. LASTENVALVOJSALLA EI OLE EDES OIKEUTTA OTTAA VIRANHOIDOSSAAN KANTAA VANHEMPIEN VÄLISIIN LAPSIANSA KOSKEVIIN MAHDOLLISIIN VAPAAEHTOISIIN SOPIMUKSIIN, SOPIMUKSEN SISÄLTÖÖN, LASTENALVOJALLA EI
        OLE OIKEUTTA VIRANHOIDOSSAAN LAATIA VANHEMPIEN VÄLISIÄ LAPSIANSA KOSKEVIA KESKINÄISIÄ, VAPAAEHTOISIA SOPIMUKSIA; YMMÄRRETTY??? ET SÄ MITÄÄN YMMÄRRÄ!


    • mietippäs vähän

      Joopase joo !
      Taitaa asiassa olla toinenkin puoli ja sitä toista puolta ei kukaan tuo julki ?

      Tottakai niitä lähestymiskieltoja jaetaan liukuhinalta.Mutta mitä sinun lapsesi sitten sanoo kun aikuistuu ja saa tavata isovahempansa.Varsinkin jo hänen mielestään tämä isovanhempi ei olekkaan ihan niin kamala, mitä hänelle olet kertonut.
      Jos ei sitä tai tätä,niin lasta ei nähä.Siinä viesti isovanhemmille usein.

      Ensimmäinen asia erotapauksissa usein on se,että isovanhempien tapaaminen
      estetään vaikkapa kostona.Kosto on suloinen ja tehokas.

    • Jos lapsi ei alusta alkaen näe isäänsä, niin periaatteessahan hänelle voi isänä "kaupitella" kenet tahansa. Sitten kun on kypsempi sulattamaan asian, niin voi hänelle kertoa biologisesta isästä. niin kuin vanha sanonta kuuluu: "Isä on se, joka on kasvattanut, eikä se, joka tehnyt."

      Eli sinun kannattaisi jättää tämä isä omaan arvoonsa, kerta tilanne on noin tulehtunut isovanhempien kanssa. Kun löydät itsellesi uuden, pitkäaikaisen suhteen, niin tee täsmä miehestä lapsesi isä ja sillä siisti. Olisi aikamoista väsäämistä viedä lasta tapaamaan biologista isäänsä ja niin edespäin. Isäpuoli on isä ja sillä sipuli.

      • yreree

        VOI HERRAISÄ MIKÄ NEUVO!


      • OLETSAIRAS

        LAPSEN TARKOITUSHAKUINEN NARSISTI VIERAANNUTTAJA RAISION "LASTENSUOJELUN" KANSSA-


    • Huhu123

      ...

      • Huhu123

        LAPSEN TARKOITUSHAKUINEN NARSISTI VIERAANNUTTAJA RAISION "LASTENSUOJELUN" KANSSA-


    • Menneisyydenvanki

      Tuollaasessa tilanteessa tulisi isyys jättää selvittämättä. Mies vaikuttaa kipeältä kuten äitinsäkin. Manipuloitu ja heikko tyyppi joka pelaa peliään. Olisi vain haitaksi lapselle. Ikävä tilanne, mitenkähän mahtoi mennä kun näköjään on jo vuosia aikaa... Toivottavasti aloittaja muutti hiton kauas siitä ex ukosta...

      • TAISITTENKIN

        LAPSET OMALLA ISÄLLEEN JA ERITTÄIN KAUAS VIERAANNUTTAJA- "ÄIDISTÄÄN"


    • MIKSIOLET

      TARKOITUSHAKUINEN "YKSINHUOLTAJA"? OLETKO NARSISTI?
      ETKÖ YMMÄRRÄ; LAPSEN VANHEMPIA- JA HUOLTAJIA OVAT
      LAPSEN ÄITI- JA ISÄ. EI YKSIN ISÄ TAI ÄITI. YKSINHUOLTO ON
      VAKAVA SAIRAUS, JOHON TULEE PUUTTUA JA PERUSTEETTO-
      MANA KRIMINALISOIDA. MUISTA MAKSAA LAPSEN ISÄLLE
      PUOLET LAPSILISISTÄ- JA VEROTUKSEN LAPSIVÄHENNYKSISTÄ.
      Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena
      on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä vanhempaansa, jonka
      luona lapsi ei virallisesti asu; tämä toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja päätöksenteko eli lapsen huoltajuus pidetään yhte
      näisenä ja toisaalta lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaa misoikeudella.
      Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset ihmis-
      suhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen vanhempansa
      välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu tulee tehdä ja ratkaista
      edellä mainitun mukaisena.
      Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa, jonka
      luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi ja kiistatta
      todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-elämäänsä omien lapsiensa kanssa.

    • ertyeryery

      Vauvanne laskettu aika? Onko vauvanne raskaana?

      • erityeryery

        TARKOITUSHAKUINEN "YKSINHUOLTAJA"?
        OLETKO NARSISTI? ETKÖ YMMÄRRÄ; LAPSEN
        VANHEMPIA- JA HUOLTAJIA OVAT LAPSEN ÄITI-
        JA ISÄ. EI YKSIN ISÄ TAI ÄITI. YKSINHUOLTO ON
        VAKAVA SAIRAUS, JOHON TULEE PUUTTUA JA
        PERUSTEETTOMANA KRIMINALISOIDA. MUISTA
        MAKSAA LAPSEN ISÄLLE PUOLET LAPSILISISTÄ-
        JA VEROTUKSEN LAPSIVÄHENNYKSISTÄ.

        Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain
        tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä
        vanhempaansa, jonka luona lapsi ei virallisesti asu; tämä
        toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja päätöksen
        teko eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä ja toisaalta
        lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaa misoikeudella.

        Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset
        ihmissuhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen
        vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu
        tulee tehdä ja ratkaista edellä mainitun mukaisena.

        Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa,
        jonka luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi
        ja kiistatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-
        elämäänsä omien lapsiensa kanssa.


    • PANIIKKIPANIIKKI

      CAPS LOCK JÄI PÄÄLLE

      RAISION TARKOITUSHAKUISET VIERAANNUTTAJASOSSUT PERÄTTÖMINE LAUSUMINEEN LASTEN OIKEUKSISTA JA VIRANOMAISTEN "ÄIDEISTÄ"

      • erityeryery

        OLETKO TARKOITUSHAKUINEN "YKSINHUOLTAJA"?
        OLETKO NARSISTI? ETKÖ YMMÄRRÄ; LAPSEN VANHEMPIA-
        JA HUOLTAJIA OVAT LAPSEN ÄITI- JA ISÄ. EI YKSIN ISÄ TAI
        ÄITI. YKSINHUOLTO ON VAKAVA SAIRAUS, JOHON TULEE
        PUUTTUA JA PERUSTEETTOMANA KRIMINALISOIDA.
        MUISTA MAKSAA LAPSEN ISÄLLE PUOLET LAPSILISISTÄ-
        JA VEROTUKSEN LAPSIVÄHENNYKSISTÄ.

        Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain
        tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä
        vanhempaansa, jonka luona lapsi ei virallisesti asu; tämä
        toteutetaan lain mukaan siten, vastuunkanto ja päätöksen
        teko eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä ja toisaalta
        lapsen suhde vanhempaansa turvataan tapaa misoikeudella.

        Lapsen huollon tulee turvata lapsen myönteiset ja läheiset
        ihmissuhteet, erityisesti suorat kontaktit lapsen ja hänen
        vanhempansa välillä; lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu
        tulee tehdä ja ratkaista edellä mainitun mukaisena.

        Lapsella on oikeus vanhempaansa- ja tavata vanhempaansa,
        jonka luona lapsi EI virallisesti asu. Perustuslaissa on selkeästi
        ja kiistatta todettu vanhemmalla olevan myös oikeus perhe-
        elämäänsä omien lapsiensa kanssa.


    • lapsikoiranasemassa

      No mutta...alunperin riita koiran hoidosta. Jos otat koiran, sitoudut siitä myös huolehtimaan itse. Yhden koiran takia ollaan valmiita katkaisemaan lapselta lähes kaikki ihmissuhteet ???

      • isäkoiranasemassa

        No mutta...alunperin riita lapsen hoidosta vieraannuttaja äidin-
        ja sossun kanssa. Jos otat muijan, sitoudut siitä myös huolehtimaan itse. Yhden vieraannuttaja muijan- ja sossun
        takia ollaan valmiita katkaisemaan lapselta lähes kaikki ihmis-suhteet ???


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe