Mikä on tehokkain ilmakivääri

tölkkejä ampumaan :)

tällä hetkellä, olipa se sitten 4.5mm tai 5.5mm, itse katselin että Hatsan merkkinen jossa 5.5 mm luoti ja lähtönopeus 305 m/s..peseekö gamo hunter 1250 tämän vai jääkö toiseksi? ..vai löytyykö vielä tujumpaa tykkiä ilmakivääripuolelta?..vain siis jousiviritteiset.

48

30243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuossa on
      • gerherjeejh

        Eihän se sitten tehokas ole jos tölkki kaatuu? Eikösen pitäis mennä tölkin läpi niin että itte edes huomaa osuiko? :D reikä ja tölkki ei hievahdakkaan. Niin sen mennä pitää


    • cxwqce

      Juuri ja juuri voi 20 metriin tölkki kaatua mutta läpi ei enää mene tuolla suhlilla.

    • Lutkumarssi

      Tölkkien upoksiin ampuminen oli hauskinta kun viimeksi ammuin, n. 35v sitten. Voisin taas ruveta, mutta keski-ikäinen ampumassa tölkkejä katuojaan voisi olla ahdistava näky. Onks nykylutkut samanlaisia kuin 1970-luvulla että jousi kuoleutuu muutaman rasiallisen jälkeen?

      Tosin purkit on ohutta alumiinia eivätkä pläkkiä kuten silloin. Ai niin ja panttimaksullisia.

    • vikaokokokoko?

      Piikukersana sain ampua ukkohaenelin impulla, raskaalta tuntui ja tehokkaalta, liekö oikeasti ollut tehokkaampi kuin nykyinen imppuni, camo cf jossa lähtönopeus 290m/s, tuntuu aika lutkulta, jousi kyllä ampaisee lujaa mutta tuntuu että ei oikein tehoa lähde niinkuin pitäisi..ei edes normilaudasta läpi mene..pitäisikö tuollaisella impulla mennä?

    • borne

      löytyy kyl. menee 30,metristä viel et kalja tölkki ei edes ,kaadu.menee läpi et suhataa vaa.annoin pois liian vaarallinen tosin vähä viilattu.menee luvallisiksi nekin.ja ilmakon saa lähtee jopa yli 500 m,s,kun laittaa hyvän kudin. kysy elorannalta

      • jönkka2

        Ilmakkoon saa muuten valojuoviakin..ja elohopee kärkisiä kuteja..iskuvoima 50-70Joulee 30metristä...kaatuu vaikka pikku-puhveli (pahvinen-sellanen..heh heh..) ja lämpöohjautuvat ilmakon kudit neon n ykypäivää..on kun risteelyohjuksii..varsinkin kun tuo ne v ironlaivall tänne..risteillen..njuu njuu...Että eikun mettälle..ja Lahti-Saloranta selkään ja passiin..jep.


    • Jössi

      luotivalintakin ratkasee paljon

    • carne1
    • Imen sun pulloos

      MIKÄ ILMAKKO PÄIHITTÄÄ .308:n tai .50BMG:n !??!?!

      MÄ HALUUN SELLASEN ETTÄ VOIN AMMUSKELLA TIILISEINISTÄ LÄPI!!!!!!!
      OLIKO ILMAKOIHIN NIITÄ RÄJÄHTÄVIÄ PATRUUNOITA?!?!?!?!

      • Anonyymi

        On,mutta ei mene seinästä läpi.


    • Jouko ja Kosti

      Pikku kersana ammuttiin isukin rintamalta tuomalla 120 millisellä kranaatinheittimellä. Sitten kun kaikki kahdeksan kuorma-autokuormaa kranaatteja oli loppunut ammuttiin vaan kranaattiomenoita. Nekin mojahti ihan kivasti.

    • tyhmä tykkimies

      Heh..sattuipa silmiini tällainenkin viestiketju, silloin kun oli ylähuulessa vielä ns amisviikset teimme sylinteriputkeen latingin, en muista oliko sylinteriputki halkaisijaltaan mikä mutta ehkä noin 200 mm..pituutta ehkä metrin verran, tämä sylinteriputki oli jo valmiina betonimöykyssä kiinni eli ei tarvinnut kuin suunnata putki. lataukseen käytettiin naapurista pihistettyä dynamiittia

      Puten toiseen päähän oli hitsattu levy jossa senttinen reikä, sieltä vaan tulilanka..kuulaksi laitettiin paksu pyöröteräksen pätkä jota rälläkällä hieman kranaatin muotoon jyrsittiin, hieman vaseliinia "kranuun ja kranu putkeen dynyn jälkeen, emme uskaltaneet jäädä edes navetan nurkalta kurkkimaan.

      Olihan jysäys, koskaan ei "kranuamme" löydetty, putki oli kestänyt paineen mutta halkeama oli tullut ja betonimöykky oli kellahtanut kahteen osaan.

      Me nuoret tykkimiehet saatiin silloin -70 luvulla mainetta kaverien piirissä mutta nuhteitakin saatiin taholta ja toiseltakin. Arvelluttaa vielä näin jälkeen päinkin mihin saakka se "kranu" mahtoi dynamiittipötkön puolikkaalla lentää.

    • sarana55

      Diana merkkisessä ilmakiväärinräpsyssä käytettiin "luotina" katajanmarjaa jos Buldogit pääsi loppumaan -70 luvulla. varikset ja harakat karkotettiin työntämällä katajanmarja piipunsuuhun. pamahti kuin piekkari :)

      • Haenelin ukko

        Meilläkin ammuttiin Haenelilla katajanmarjoja, kun oltiin silloin vissiin muka niin köyhiä, ettei isä suostunut ostamaan meille oikeita ilmakiväärinpateja. Tai jos joskus saatiin Hobbyjä tai Diabolo Sportteja rasiallinen, niin se oli jo samana päivänä ammuttu tyhjäksi.

        Tuli joskus myös testattua, miltä tuntuu katajanmarja näpeille ammuttuna. En suosittele kokeilemaan vielä tänäkään päivänä.


      • Anonyymi

        L ujaa ydin pomminössöt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        L ujaa ydin pomminössöt

        Eikö sulla ole muuta tekemistä?


    • tehoase!

      Minulla on .450 kaliiperin ilmakko. Sillä olen pistänyt hirven ja villisian nurin!

      Sen merkki on Williamson Big Game Supermagnum.

      • prooottt

        just just ja kalsarit kastuu joka laukuksella.


      • WilleKahjo

        Hirvi ja Vilisika kuoli nauruun kun paskoit housuus ne kohdatessas.


      • Koistinenjj

      • Kalastaja

        Williamsonilla saa kalaa, mut se tuskin on ilmakivääriä nähnytkään.


    • Suosittelia

      Kannattaa ostaa Gamon cf-30 vipuviritteinenilmakivääri 4.5. Se on tarkin ja paras ilmakiväärimalli joka kaupasta löytyy. Itsellä ollut kyseinen ase vuoden ja toimii aivan moitteettomasti kunhan pitää huolta aseesta. Suosittelen!!!!

    • Kattelija

      Kyllähän noita näkyi olevan Riistamaassa 9mm asti ilmakoita. Tosin, aika suolaseen hintaan.

    • 10+7

      Jos et rutiköyhä ole niin osta PCP, esim. Sam Yang, Airforce/Gunpower, BSA, Daystate jne. Kaveriksi sopiva pumppu (suosittelen Hill Mk3) niin ei tartte sukelluspullojen kanssa leikkiä. Bonuksena pumpatessa saa hyvää liikuntaa.

      Kaliiberi oman maun mukaan, mutta ota huomioon että isoilla pyssyillä et sitten kovin kauaa pumppaamatta ammu. Lisäksi niillä ampuminen on vähän sellaista muskettimeininkiä joka ei välttämättä kaikkiin uppoa. Myös luodit tulee kalliimmiksi. Itse suosittelisin .22-.25 kaliiberia.

    • .22 kaliber fan.

      .22 kaliberia on ihan maukas tehoiltaan jopa pistoolina saati kiväärinä.
      Lähinnä jo vaatii äänenevaimentimen käytöä jotta ei suurta poliisi-operaatiota tulisi...

      Nämä pumppu systemit kaasupulloineen on lähes pilailua ja eivät juurikaan mikään menestys ole ollut ja tuskinpa tulee olemaan kiväärien käytössä, CO2 kyllä pistoolien käytössä ok vaihtoehto!

      Typpikaasulla toimivat välineet varmasti lisääntyvät perinteisen jousitoimisen vierelle!

      Panoksen lähtönopeudella on merkitystä tarkuuden suhteen joten ylinopeus kostautuu tarkuudesta pois, koska panos oikeaisee rihlat joiden tarkottus saada panoksen lento vakaaksi ja suoraksi.

      .177 ja .22 panoksen kokoero on melkoinen ja joulet myös millä ammus kohtaa kohteen.

      Itse todella tykkään .22 kaliberin crosman 2240 pistoolista jossa käyttövoimana co2 kapseli sekä crosman .22 nitro venom kivääristä. Hinta laatu kohtaa 100%.vaikka siinä korkeimmassakin, eioota on helppoa kaupata halvemmalla!!!...
      2240 hp 82-140€ ja kiväärillä 229-289€

      Tuo 2240 tarvitsee äänennenvaimentimen jos ihan ihmistenilmoilla ampuu on nimittäin melkoisen tämäkkä ääni ilma-aseelle....se maksaa n.60€...

      Olkaa oikeati varovaisia ja asiallisia näitä aseita käyttäessä ja kunnioittakaa sitä, että ei ole oikeutta tappaa mitään eläintä ilma-aseella! Purkit kumoon ja hallittua tekemistä on asian ydin! Ei siis pulloja rikki maastoon kaikkien harmiksi!

    • ssdsdsds

      crosman 2240. harmi kun vain yksikerrallaan... ei lipasta. muuten oisin saattanut jopa ostaa! :)

    • 180-200 m/s paras

      En suoraan sanottuna ymmärrä tätä nykyihmisten hinkua järjettömän tehokkaisiin ilmakivääreihin. Ylitehokas ilppa on kaikin puolin epämukava ampua, koska on lähes poikkeuksetta raskaasti etupainoinen pitkän ja raskaan sylinterin takia. Turha haaveillakaan tasapainoisesta ampuma-asennosta, kun piipunsuu pyörii kuin puolukka pillussa. Ja jousetkin paukkuu niin, että kuulosuojaimet pitää olla, jos meinaa enemmän ampua.

    • GAMO-man

      Mulla on Gamon 1250 Big cat ilmakivääri 5,5mm luodit ja lähtönopeus 220m/s ni ei kyllä enää mikään LELU!!! 21mm:n laudasta menee luoti LÄPI:)

      • pcp45

        Nykyaikain ilma kivääri huono ampua. Katopa kuva sniper tactical X2 ja siitä 45 cal. Äijä puhuu paskaa kun kerkiää. Todella hyvä ase ampua sit makuulta tai seisoessa. Virittämällä saa potkuu että 3 kertaa piekkarin 100 joulen energia täyttyy piipun päästä. Kunnon murkulat 9 - 15 grammaa menee
        245 mittarissa ja reilun 210 varmaan painavampikin. Laukasut, perät jne kaikki säädettävissä omaani vielä kevensin laukasua. Ei tartte sanoo
        että laukastaessa..
        Ja sitten mitä sitten tulee tehtaan amtamiin tietohin että kulkee luoti 5,5 mm esim 280 m/s niin mittariin testasin meni 220 m/s ja näin se monella merkillä on. Itse olen mittaillu kaikki tulokset mitä edellä mainitsin. Ei ole tuulella temmattuja. Pcp ase tarvii happi pullon täyttöön, pumpulla ei mitään tee...lelu mikä lelu sulaa pumpatessa ja pullosta täyttää aseen 5 sekuntiin kun pumpulla ehkä pikku asee säiliön 30 minuuttia kun laksee mukaan jäähdyttely tauot ettei pumpun tiivisteet sula. Pumppu en omista mutta tiedän monta kellä sellainen ollut ja hankkineet pullon. Hinta niillä lähes sama. Iso pyssy on sit pirun äänekäs, vaimentimellaki.


      • pcp45
        pcp45 kirjoitti:

        Nykyaikain ilma kivääri huono ampua. Katopa kuva sniper tactical X2 ja siitä 45 cal. Äijä puhuu paskaa kun kerkiää. Todella hyvä ase ampua sit makuulta tai seisoessa. Virittämällä saa potkuu että 3 kertaa piekkarin 100 joulen energia täyttyy piipun päästä. Kunnon murkulat 9 - 15 grammaa menee
        245 mittarissa ja reilun 210 varmaan painavampikin. Laukasut, perät jne kaikki säädettävissä omaani vielä kevensin laukasua. Ei tartte sanoo
        että laukastaessa..
        Ja sitten mitä sitten tulee tehtaan amtamiin tietohin että kulkee luoti 5,5 mm esim 280 m/s niin mittariin testasin meni 220 m/s ja näin se monella merkillä on. Itse olen mittaillu kaikki tulokset mitä edellä mainitsin. Ei ole tuulella temmattuja. Pcp ase tarvii happi pullon täyttöön, pumpulla ei mitään tee...lelu mikä lelu sulaa pumpatessa ja pullosta täyttää aseen 5 sekuntiin kun pumpulla ehkä pikku asee säiliön 30 minuuttia kun laksee mukaan jäähdyttely tauot ettei pumpun tiivisteet sula. Pumppu en omista mutta tiedän monta kellä sellainen ollut ja hankkineet pullon. Hinta niillä lähes sama. Iso pyssy on sit pirun äänekäs, vaimentimellaki.

        Ase siis evanix sniper tactical X2 ja 45 cal. X2 tarkoittaa että isommalla paine säiliöllä on ase.


    • Pcp aseen tehoista ja joule energiasta.
      Tuossa vähän mittauksia ja speksejä.
      Tänään meni yli 400 Joulen raja rikki että heilalhti.
      Ovelinta että pyöreellä kuulalla ei teho paljoa noussu.
      https://www.dropbox.com/sh/20qcd44lw3xm ... LB2Sa?dl=0
      Kuvissa näkyy mittarin luona luoti mitä sillä ammun, merkiksi mittauksesta ettei mene
      testi sekaisi. Onhan se luoti aika murkula ja halkaisija 11,4 mm ja painoa 15 grammaa.
      Olisko ohi vuotoo jo niin paljon kuulalla piipussa.
      9 grammanen oma valetti kuula meni näin.
      259 m/s = 301 joulea
      254 m/s = 290 joulee

      15 grammanen oma valettu luoti
      238 m/s = 424 joulee
      235 m/s = 414 joulee
      Enegria piipunpäästä mittariin ammuttu muttei huono lutku ole !
      Aika tehokas ilmakivääri, kuulalla ajattelin että jos pääsis tuonne 270 m/s mitä muut pojat
      ampuvat 9 mm pcp ja sen kuula jotain 5- 6 grammaa.
      Tuolla laskuri niin helppo tarkistella http://netti.nic.fi/~hege/Luoti1.html jos ei muuten osaa joule energiaa laskea.

    • noheihei

      On 6mm tehokkaita saksalaisvalmisteisia, mutta mieluummin ehkä jotain taljavarsijousta, jossa on huomattava voima.

      Tuollainenkin sopii pikkukäyttöön, mutta jos etsitte nimenomaan PIENITEHOISTA asetta, 6mm ilmakivääri sitten olisi teille sopiva, kiitos käynnistä pikkutehomies :D

    • mrpainkiller

      Itse suosittelen gamon 1.9 g magnumia. Vielä yli 10 metrin matkalta peltiämpäristä läpi napsahtaa ja 2,1cm paksuisesta laudasta meni läpi vaikka matkaa oli yli 50m kunhan oikeanlaista paukkua käyttää. Ja oli vielä suht edullinen 419e. Gamon uusinta mallisoa. Koko ajan tuntuvat nuo vehkeet vaan paranevan. Itseltä arsenaalista sellainen löytyy. Toinen hyvä on, jos isompaa reikää haluaa niin 6.35mm gamo 1.0 hunter extreme jousitoimisia molemmat. Jos paineilma vehjettä haluaa, niin suosittelen FX bobcat 6.35 mallista yksitoista kertaa laukeavaa, silläkin peltiämpäristä läpi napsahtaa, ei tarvitse edes oikeaa paukkua valita. FX on hyvä ruotsalainen merkki, hyvälaatuinen ja vähän vikoja kun oikein pitää. Nyt tullut uusia malleja, joten seuraava hankinta on FX revolution 5.5mm puoliautomaatti, 12 laukausta alle 2 sekuntiin, 280m/s ja enemmänkin lähdöt. Jos on kiinnostunut tehokkaista ilma-aseista, niin nyt suosittelen ostamaan sillä minusta on ihme ettei ole yhtään ennakkotapausta vielä sattunut, että joku neropatti keksii kännissä kaveriaan ampua. Se jäi vähän harmittelemaan, kun viime joulukuun vaihteessa astui laki voimaan että kaikki 25 kaliiberisesta ylöspäin kiellettiin, kun Sam Yangin 9millistä en kerinnyt kokoelmiini ostamaan vaikka pitkään oli jo harkinnassa ollut.

    • kaljatölkinmetsästäjä

      Ostin itte tuon 5.5 millisen Hatsan 125n.
      Hinta-laatu suhde on aika hyvä, ja jos ei haittaa lutkun paino ja virityksen jäykkyys niin tosi hyvä pyssy on. En kyllä nuorisolle suosittelis.
      Ilmeisesti jotain ongelmia kiikaritähtäitten kanssa on, joten semmoisesta jos tykkää niin kannattaa ehkä miettiä uusiksi

    • tölkille

      Tämä uusi Gamo G-magnum 5.5 mm jos lupavapaana haluaa . 6.35 yms. vaativat hankkimisluvan oli niiden teho pieni/iso nykyään .

      • ilimapyssy

        Eikös 6.35mm oo vielä lupavapaa? Siitä ylöspäin sitten luvanvarasia.

        Miten muuten luvan hankkiminen jos haluisin törsätä esim 12.7mm paineilmapyssyyn? Pitääkö mennä ihan samalla kaavalla niinkuin tuliaseiden lupien kanssa?


    • fusionblack

      kannatteeko ostaa gamo black fusion igt 4.5mm

    • hatsanrules

      Hatsan 125 sniper air rifle on aika tehokas. Tosin en ole tehokkuutta vielä mitannut. PBA-luodilla on lähtönopeus todella kovaa luokkaa 25m metrin matkalla. Osaako joku sanoa / testannut eri materiaaleihin ampumalla.

    • ilmakkoampuja

      70-luvulla oli hyviä Tsekkiläisiä Slavia-merkkisiä ilmakivääreitä, edullisia ja kestäviä.
      Iso Airis oli kuitenkinparas.

    • Anonyymi

      ostakaa fwb 600 sarjalainen alle 400e, on muute paras ei tarvii ees pumpata eikä rätkäytä ja millin kasaa käy. alle 5mm halpapaukuillaki

    • Anonyymi

      Valmet 1978 138m/s kylä lähtee.

    • Anonyymi

      Mitä tapahtuu jos impun luodin ontoon osan laittaa vaikkapa dieseliä. Syntyykö puristuksessa palamaan?
      Tai onko jotain muuta ainetta joka syttyy impun paineesta.
      Sehän antaisi lisää potkua luodille.

      • Anonyymi

        Kyllä lisää tehoa, mutta piipun ja sulkulaitteen kuntokin voi huonontua nopeammin.


    • Anonyymi

      Keskustelu voimakkaimmasta vipuviritteisestä ja lupavapaasta ilma-aseesta on turhaa, koska testatusti se on Gamo Hunter 6.35 mm. Voimaa riittää, rekyyli on silti kohtuullinen. Ei silti optimaalinen tarkkuusammuntaan, nimestäkin jo voi päätellä, että suunniteltu pienriistan metsästykseen. Ei ihan halpa pyssy, mutta luodit ne vasta tyyriitä ovatkin.

    • Anonyymi

      Gamo hunter 1250 polymeeri teräspää luodilla menee 20m matkalta ruostumattoman teräskattilan läpi. On siis melkoinen peto.gamo hunter 1250 grizzly pro tappaa teräspää luodilla villisian.

      • Anonyymi

        Gamo hunter1250 grizzly pro igt mach1 whisper vaimennin ei riitä.470m/s lähtönopeus pamahtaa kuin pienoiskivääri. Ase tullee luvanvaraiseksi lähiaikoina


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe