Ilmakumit vs kennorenkaat tms.

apsu..

Elikkä on paljon mielipiteet jakautunu kahtia tämän asian suhteen. Monet ei tykkää ilmakumeista, koska menee helpommin rikki ja toiset taas ovat ilmakumien kannalta. Kertokaa oma mileipiteenne ja miksi.

Meneekö esim. ilmakumit helposti rikki? Ollaan ostamassa rattaita ja mielipiteitä olisi kiva kuulla.

6

3639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä on nyt ajeltu reilut kaksi vuotta ilmakumeilla, eivätkä ainakaan vielä ole rikki menneen. Kahdesti olemme ilmanpaineet tarkistaneet ja samalla vähän ilmaa lisätty. Kulkevat kevyesti ja hyvin.

      Päädyttiin noihin renkaisiin ihan siitä syystä, että haluamaamme runkoa ei muilla renkailla saanut.

    • toukka

      Ei ilma-ja kennopyöriä voi verrata. Soralla,mukulakivellä tai muuten epätasaisella ilma täytteinen rengas on aivan ylivoimainen. Toki toki kennopyöra toimii hyvin aivan tasaisella,vaikka sileällä kestopäällysteellä tai vaikka ostarilla.
      Meillä on city käytössa brio go matkararraat,sitten vaativampiin paikkoihin saman valmistajan yhdistelmät laadukkailla ilmarenkailla ja auton venttiileillä,jotta voi tarkistaa rengaspaineet esim.huoltsikalla.

    • Lisäisin vielä edellisiin varsin hyviin vastauksiin että ilmakumirenkaat on ehdottomasti parhaat myös talvikeleillä, niissä on parempi pito, ne ei kerää lunta ympärilleen eivätkä täristä. Yhteenvetona, ilmakumi on käyttöominaisuuksiltaan paras, huonona puolena vain tuo mahdollinen puhkeaminen ja vaiva kun sen korjaa. Mutta ainahan voi ostaa ylimääräisen renkaan varalle, jos renkaan huolto ei suju ihan lennosta!

      Ilmakenno ja täyskumirenkaita käytetään yleensä kuomurattaissa, silloin nuo ominaisuudet eivät ole niin tärkeitä kuin pienellä vauvalla, ilmakennojen hyvät puolet tulevat tärkeämmiksi kuten huoleton käyttö ja edullisemmat valmistuskustannukset.

      Vielä loppuun huomautus: vaunun ilmakumirenkaita ei kannata täyttää huoltoasemalla (paineet voi tarkistaa juu), auton laitteet heikentävät vaunurenkaan sisäkumia ja aiheuttavat jossain vaiheessa sisäkumin puhkeamisen, yleensä täysin yllättäen.

      • Ttero

        Mites se huoltoasemalla täyttö puhkeamista edistää?


      • just just

        Ilmakumit ovat hyvät vain kaupoille, sillä saavat rahaa puhjenneista renkaista! Tietenkin liikkeet mainostavat näitä kalliimpia parempina, jotta itse saavat enemmän voittoa ;)

        Muuten ajaa ihan yhtä hyvin asiansa kennorenkaat.. Meidän rattaat jopa kevyemmät kennorenkailla kuin ilmakumeilla! :)


    • molemmista kokemusta

      Olen huomannut, että kaikki puolustelee aina niitä omien vaunujen/rattaiden renkaita. Harvoilla on kokemusta molemmista tai sitten kokemus on laadullisesti eriarvoista (ostettu esim. vaunut hyvillä ilmarenkailla ja matkarattaat huonoilla kennoilla). Eli todellisuudessa molempia renkaita on erilaatuisina.

      Huonot ilmakumirenkaat puhkeavat kokoajan (jopa terävistä pikkukivistä) ja niitä saa pumpata kerran viikossa, hyvät ilmakumirenkaat pysyvät täysinä puoli vuotta tai jopa vuoden, eivätkä välttämättä puhkea useamman vuoden aikana kertaakaan.

      Kennorenkaita on myös erilaatuisia, jotkut ovat kamalan kovia ja tökeröitä, huonosti kulkevia/pyöriviä. Erittäin hyviä kennorenkaitakin on, joilla voi rullailla ihan yhtä kovaa vaikka mukulakivillä kuin ilmakumeilla, tällöin vaunuissa/rattaissa on jousitus ja parhaimmassa tapauksessa säädettävä jousitus(eri painoiselle lapselle).

      Eturenkaiden koko on yksi paljon työnnettävyyteen vaikuttava. Mitä isompi pyörä sitä helpommin menee esim. autoteiden kanttareista yli. Mutta käytännössä niin isoja pyöriä ei ole että niillä kukaan menee normaalilla vauhdilla kanttarin yli eli aina niissä kohdin vähän joutuu jarruttamaan. Pienetkin pyörät ovat siis oikein hyvät, ainakin kaupunki käytössä.

      Yksi erinomainen ominaisuus vaunuissa/rattaissa jos liikkuu yleensä hyvässä maastossa ja vain silloin tällöin huonommalla tiellä (kaupoissa, asfaltilla, hiekkatiellä,talvella) on kääntyvät renkaat edessä ja isot pyörät takana heittoaisa eli tällöin on mukava kaupassa/asfaltilla/hiekkatiellä työnnellä kääntyvillä pyörillä ja tiukan paikan tullen (talvi) kääntää aisa toiselle puolelle ja ajaa isot renkaat edellä.

      Eli yhteenvetona työnnettävyyteen vaikuttaa myös jousitukset ja renkaiden koko ja tietty laatu, oli sitten ilmakumit tai kennot.

      Itse tykkään enemmän kennoista hyvillä jousituksilla juuri niiden helppouden ja kestävyyden takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe