Kotimaan adoption saaneet! :)

Adoptiosta kysymys

Hei, tahtoisin ihmisten kokemuksia jotka ovat saaneet adoption kotimaasta.
Suomessa adoptoitaviahan tulee vuosittain vain noin 30? Tällaisen tiedon olen saanut. Olisimme miehen kanssa kovasti kiinnostuneita. Jonoon saamme mennä vuoden kuluttua (ikäni vuoksi).

Kiinnostaisi tietää, kuinka nopeasti tuo prosessi eteni? Minkä ikäisen lapsen saitte perheeseenne? Onko biovanhempia koskaan tavattu ja miten he suhtautuvat jos tiedossa?

12

9330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea teille!

      Nyt viime Apu-lehdessä, tai ainakin melko tuore numero, oli eräs prai jonottanut seitsemän vuotta kotimaan jonossa. Taitaa olla parempi siirtyä hkemaan ulkomailta.

    • vaihtoehtoja monia

      Kysele lapsia Pelastakaa Lapset ry, jossa on useita lastenkoteja. Lapsuudessani ainakin adoptoitiin suoraan lapsia lastenkodeista. Itse en suosittele yleensä sitä, että adoptoi aivan muutaman kuukauden vanhan lapsen. Tämä maailma on sen verran raadollista että adoptiovanhemman olisi syytä tietää, minkä näköiseksi lapsi kasvaa ja onko sillä esim. perinnöllisiä sairauksia. Nämä pystyy totemaan vasta 2-3 vuotiaana. Lapsi saattaa aluksi vierastaa mutta ei välttämättä muista esim. isommaksi tultuaan että hän on kasvanut osan ajasta lastenkodissa. Ei tule itsellekkään mitään yllätyksiä, ettei vauva olekkaan sen näköinen kasvaessaan isommaksi, miksi hänet luuli. Linkki lastenkoteihin joissa on www. alkuiset nettiosoitteet lastenkodin sivulle ja toiseen Perhehoitokumppanit josta voi kanssa kysyä asiaa
      http://www.pelastakaalapset.fi/ota-yhteytta/lastenkotien-yhteystiedot/

      http://www.perhehoitokumppanit.fi/Yhteystiedot

      • ymmyrkäinen

        Ensinnäkin lastenkodissa ei juuri ole adoptioon annettavia lapsia vaan he ovat sijoitettuja joilla on vanhemmat. Ja adoptioon tarvitaan aina adoptiolupa, ei lapsia voi noin vain jostain hakea. Ja jos adoptioon annettavia on noin 30 kotimaassa, niin miten heitä voisi olla lastenkodeissa noin vain kenen tahansa otettavissa?
        Ja adoptiossa lapselle haetaan vanhempia ja ei todellakaan ole lapselle hyväksi olla vuosia lastenkodissa "odottamassa" ja varmaan kaikki vanhemmat haluavat lapsensa mahdollisimman pienenä jos se vain on mahdollista.
        En tiedä kirjoititko pilailumielessä, mutta hyvin mautonta pilaa se siinä tapauksessa oli.


    • vaihtoehtoja monia

      Jos haluat on se on pilaa. Sopii minulle. Kaikkia tarvitsee ymmärtää vaikka sitä aina ei tule ajatelleeksi, Tarkoitukseni oli antaa vain linkit. Koska ei minua asia niin paljon kiinnosta, että olisin perusteellisesti perehtynyt asiaan Jokainen ihminen on yksilö. Se joka sopii toiselle ei sovi toiselle, koska valintakriteerit on jokaisen kohdalla erillaiset. Minulla on muuta tekemistä tällä hetkellä kuin se, kuinka joku saa adoptiolapsen. Ne ajat ovat menneet jo aikoja sitten ja keskityn nyt muuhun.

      • ymmyrkäinen

        Miksi sitten annat (vääriä)neuvoja jos asia ei sinua kiinnosta?Jotenkin asian täytyy sinua kiinnostaa kun olet vaivautunut linkit etsimään.


    • Adoptioäiti

      Nykyään kotimaan "jonot" kuulostavat lohduttoman pitkiltä, mutta tosiasiassa asia ei ole niin suoraviivaista. Adoptiossa etsitään vanhempia lapselle, joten lapsia ja perheitä ns. matsataan yhteen. Bioäidin mahdolliset toiveet otetaan myös huomioon. Näistä seikoista johtuen odotusajat voivat vaihdella todellakin paljon. Meillä on 2006 2,5kk ikäisenä kotimaan adoption kautta saatu lapsi. Odotimme lasta vain hieman yli kaksi vuotta. Olimme tosi onnekkaita, mutta suurin syy lyhyeen odotusaikaan meillä oli se, että bioäidillä oli pitkä lista toiveita perheestä, ja me satuimme täyttämään ne toiveet parhaiten Pelan sosiaalityöntekijäiden mielestä. Kyse ei siis missään nimessä ole siitä, että olisimme olleet mitenkään parempia kuin muut hakijat, tai että meillä olisi ollut joitain erityisiä avuja vanhemmuuteen. Meille vain kävi todella hyvin. Samaan aikaan lapsen saaneet perheet samalla Pelastakaa Lasten alueella odottivat lastaan meidän parin vuoden odotuksesta viiteen vuoteen. Haarukka on siis suuri. Tällä hetkellä käsittääkseni lapsia on vapautunut adoptioon hieman aikaisempaa vähemmän.

      Lähes kaikki kotimaan adoptiolapset ovat hyvin pieniä. Bioäideillä on kahdeksan viikon pakollinen harkinta-aika, jonka jälkeen tulevalle adoptioperheelle vasta ilmoitetaan lapsesta. Tästä johtuen lähes kaikki kotimaan adoptiolapset ovat parin kuukauden ikäisiä uuteen kotiin tullessaan. Pelastakaa Lapsilla on nyt meneillään kotimaan adoption kehittämishanke, jossa pyritään mm. yleistämään avoimia adoptioita, joissa esim. toinen biovanhemmista tai isovanhempi on yhteydessä perheeseen ja lapseen. Olettaisin, että tämän kautta adoptioon tulee jatkossa myös vanhempiakin lapsia. Esim alkoholistiäideillä on vaikea tehdä lopullista päätöstä luopua lapsestaan, vaikka ymmärtäisivätkin, etteivät koskaan pysty lastaan oikeasti hoitamaan. Avoin adoptio jättää heille tapaamisoikeuden lapseensa, mutta adoptioperheellä on silti lapsen täysi huoltajuus.

      Ota ihmeessä yhteyttä Pelaan ja kysele asiasta tarkemmin, vaikka ikäsi ei vielä riittäisikään neuvontaan. Olin itse muutaman kuukauden alle vaaditun 25-v, kun soitin Pelaan. Heillä on etenkin pääkaupunkiseudulla tosi pitkät jonot jo pelkkään neuvontaan, niin saatat hyvin täyttää 25 ennen kuin saatte ensimmäisen ajan.

      Tsemppiä matkallenne, jos päädytte adoptioon! Meillä on menossa toinen prosessi kv-adoptioon, eli emme ole missään vaiheessa katuneet päivääkään valitsemaamme tapaa perustaa perhe. Me siis olemme valinneet tämän lastenhankintatavan, emme ole olleet pakotettuja siihen lapsettomuuden takia.

    • äitykkä <3

      Hei!

      Olette lähdössä todella mielenkiintoiseen prosessiin. Itse koimme neuvonnan hyväksi, jonka aikana saimme tehdä matkaa meidän elämään ja tutustua itseemme ja toisiimme paremmin.

      Meillä on poika kotimaasta ja hänet saimme 2/2011 kolmen vuoden odotuksen jälkeen. Ymmärtääkseni tämä kolme vuotta on lyhyt odotusaika, sillä usein lasta saa odottaa jopa 5-8vuotta. Lapsemme oli 2kk 1vko, kun saimme hänet. Biologisia vanhempia emme ole koskaan tavanneet.

      Elämme todella ihanaa ja mielenkiintoista aikaa pienen miehen alkumme kanssa. Olemme nauttineet täysillä lapsestamme ja tuntuu, että joka päivä tulee uusia ja ihmeellisiä asioita eteen.

      Jaksamista teille adoptioprosessiin ja kokemuksesta voin kertoa, että näin jälkikäteen sitä miettii, miten nopeasti sitä saikaan sen oman nyytin kainaloon :)

      • Ihmeitä tapahtuu!

        On pakko kommentoida, sillä meillä on 1 adoptio,- 1 sijaislapsi ja 3 biologista lasta. Olimme yrittäneet vuosia lasta, mutta sitä ei kuulunut. Päätimme hakea sijais-/adoptiolasta ja vuoden odotuksemme jälkeen, meille sijoitettiin melkein 3 v tyttö. Meni noin 2 v kun halusimme lisää lapsia. Joulukuussa 1998 laitoimme lapsen hakuun ja helmikuussa 1999 saatiin 2.5 kuukautinen vauva adoptioon. Monet ovat ihmetelleet, että miten noin nopeasti asia voi edetä. Olenki sanonut, että se oli ihme!! Ja hän oli ihan vauva. Hänen ollessa vain 4 kk, tulin raskaaksi ja synnytin 1. biologisen vauvan, jonka jälkeen tuli vielä 2 lasta.


    • onneaonon

      hei!
      me emme ehtineet kumpaankaan jonoon,kun meille kerrottiin poikalapsesta.
      odotimme 8vkoa ja hän tuli kotiin 8vkon ikäisenä. 04/07

      se oli ihme ja hän on sitä meille edelleen :)

      • onneaonon

        anteeksi odotimme 4vkoa.


    • Uskoisko8976

      Mistä nämä ihmiset tulevat jotka saavat kotimaisia adoptiolapsia noin nopeasti? Tulee vaan mieleen että kaikki viestit ovat pilaa vai johtuuko siitä missä kunnassa asuu... Me odotimme adoptiolasta viisi vuotta ulkomailta, kotimaan jonossa odotus olisi kuulemma kestänyt kaemmin, 5-7 vuotta.

      • Anonyymi

        Olisko raha, varallisuus, sopiva ikä, terveydentila, semmoisia omakotiasujia joilla on kaikki puitteet kohdillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10320
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      422
      4594
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3114
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1899
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1650
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe