Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

etenee...lvi

rgregrgrg

Missä järjestyksessä pitäisi edetä? Tilanne nyt: rakennuspiirustukset on saatu. Asemakaavakuvaa piirretään myös jo, talousrakennus on vielä hieman kysymysmerkki. LVI- ja sähkösuunnitelma pitäisi laatia...

Tehdäänkö LVI-suunnitelma ensin ja sitten valitaan siihen laitteet. Paljonko LVI-suunnitelmasta on järkevä hinta.

Mitä LVI-suunnitelma pitää minimissään sisältää rakennuslupaan? Pitääkö tosiaan salaojille/hulevesille olla ihan LVI-suunnittelijan tekemä suunnitelma ja ?

Oletteko saaneet vesikiertoisen lattialämmityksen suunnitelman kaupan päälle ostaessanne kyseisen järjestelmän? Entäs ilmanvaihdon (olen nähnyt että remontoitavaan kohteeseen on tullut kaupan päälle IV-suunnitelma kun on ostanut iv-koneen ja putkiston).

7

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "...rakennuspiirustukset on saatu. Asemakaavakuvaa piirretään myös jo"

      Tuosta vetäisin sen johtopäätöksen, että teille on tulossa talopaketti, ja että rakennuspiirustusten ja asemakuvan laatijat on eri persoona.

      Talopaketteihin sisältyy useimmiten rakennekuvat toimituksen osalta. Kuuluuko perustus toimitukseen? Kuuluukohan perustussuunnitelmat? Lue seuraavaa listaa rinnakkain talopaketin sisällön kanssa - ette tietenkään tilaa sellaista, joka kuuluu talopakettitoimittajalle. Tyypillisimmillään talopakettiin sisältyvien suunnitelmien lisäksi tarvitaan:
      * asemapiirros (sehän teillä jo onkin)
      * pääsuunnittelija
      * LVI-suunnitelmat
      * sähkösuunnitelmat
      * perustussuunnitelmat
      * vastaava työnjohtaja

      LVI-suunnitelmien minimisisältö riippuu paljolti kunnasta, mutta yleensä myös pintavedet, kattovedet ja salaojavedet pitää hallita suunnitellusti. Varsin usein perustussuunnittelija huolehtii salaojavesistä ja LVI-suunnittelija pinta- ja kattovesistä. Jos tuosta poiketaan se tapahtuu usein salaojavesien osalta. Joskus tehdään myös erikseen lattialämmityssuunnitelma (lattialämmityksen toimittaja).

      LVI-suunnittelu maksaa tyypillisesti tonnin verran. Laitteet valitaan osana LVI-suunnittelua. Suunnittelijan tulisi selvittää tilaajalta, onko koneita jo valittu ja käyttää niitä.

      Samoin kuin lattialämmitystoimittajat, jotkut IV-urakoitsijat tarjoavat suunnitelmia osana toimitusta - ilmaisia ne tuskin on sielläkään ja syytä on muistaa, että noiden toimitukseen sisältyvien suunnitelmien tarkoituksena on vähentää kilpailua ja sitouttaa asiakas tiettyyn toimittajaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa - jopa ennen lopullisen hinnan ilmoittamista.

    • rgergegerg

      Miten tehdään valinta esim. mikä IV-kone?

      • fwefwefeef

        ajattelin tällaista Swegon CASA W100 Premium (R). Tällaisen olisivat myyneet talopaketin matkassa.


      • egggeggg
        fwefwefeef kirjoitti:

        ajattelin tällaista Swegon CASA W100 Premium (R). Tällaisen olisivat myyneet talopaketin matkassa.

        iv-koneille ilmoitetaan lämmöntalteenottohyötysuhde esim. 60-85%. Mitä tuo tarkoittaa? Miten vaikuttaa se että missä päin Suomea tuota käyttää? Aivan kuin olisin ymmärtänyt jostain että Suomi on jaettu alueisiin josta tuon voisi katsoa? Vai olikohan se näistä poistoilmalämpöpumpuista (vai niistäkin).

        Kuten huomaatte niin aivan pihalla asioista ja todella helposti myyjien vedätettävissä. Tavoitteena saada hyvä laite edullisesti ilman etät joutuu ostamaan kahta laitetta :)


      • Samaa kaavaa noudattelee kuin auton tai ompelukoneen osto. Ensin luetaab kaikki tekniset faktat ja sitten tehdään laskennallinen vertailu - ja lopulta arvotaan tai jätetään suunnittelijan valittavaksi ;-)

        Tärkeimmät tekniset suureet:
        * ominaissähköteho
        * LTO-hyötysuhde
        * melutaso
        * suodatusluokat
        * kosteuden hallinta


      • pena l.
        egggeggg kirjoitti:

        iv-koneille ilmoitetaan lämmöntalteenottohyötysuhde esim. 60-85%. Mitä tuo tarkoittaa? Miten vaikuttaa se että missä päin Suomea tuota käyttää? Aivan kuin olisin ymmärtänyt jostain että Suomi on jaettu alueisiin josta tuon voisi katsoa? Vai olikohan se näistä poistoilmalämpöpumpuista (vai niistäkin).

        Kuten huomaatte niin aivan pihalla asioista ja todella helposti myyjien vedätettävissä. Tavoitteena saada hyvä laite edullisesti ilman etät joutuu ostamaan kahta laitetta :)

        > iv-koneille ilmoitetaan lämmöntalteenottohyötysuhde esim. 60-85%. Mitä tuo
        > tarkoittaa? Miten vaikuttaa se että missä päin Suomea tuota käyttää? Aivan

        Tuolla ohjelmalla voit laskea sen miten paljon kyseinen kone ottaa talteen lämpöä missäkinpäin Suomea:

        http://www.swegon.com/PageFiles/38597/kWh-VENT%2010h.xls

        Itse pitää syöttää vain talon neliöt ja huonekorkeus ja valita kone ja säävyöhyke. Ohjelma laskee loput.

        W100 on käsittääkseni ihan hyvä kone.


    • Kloonauksesta

      Ilmanvaihtoa ei kannata hommata samaan tapaan kuin lattialämmitystä. Paloturvallisuuskysymys jää muuten huomioonottamatta kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1223
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe