meikit käsimatkatavaroihin voi ruumaan?

Osaisko joku kertoo voiko meikit pakata käsimatkatavaroihin? Siis luetaanko meikkivoide nesteeksi? Viimeksi matkustaessani pakkasin meikit ruumaan menevään matkalaukkuun ja siellähän oli kaikki puuterit ja luomivärit yms. murusina kun niitä laukkuja siellä viskotaan vähän miten sattuu niin siksi mietinkin että voisinko pakata meikit käsimatkatavaroihin? Hieman tyhmä kysymys ehkä mutta osaisiko joku vastata? Kiitos! :)

20

5117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki pussiin

      No miksi et laita niitä minigrippipussiin, siinähän ne menee ja saat pitää laukussa.

    • jo vuosia

      kaikki meikit jne laitetaan 1 litran läpinäkyvään muovipussiin ja ei muuta. Mikä tässä on liian vaikeaa? Ja ohjeet löytyy ilmailulaitos.fi

    • ........

      Ei luomiväriä, puuteria tai puuteriposkipunaa tarvitse laittaa minigrippiin, ja turha laittaa sinne mitään mitä ei ole pakko, litraan ei mahdu ihan kaikki käsimatkatavarat.

      Laita ne nesteet jotka on pakko, eli meikkivoide, ripsiväri, huulikiilto, muotovaahto ja parfyymit sekä kosteusvoide ja meikinpoistoaine, dödö ja hammastahna. Näitä tavaroita en haluaisi lähteä hakemaan kaupasta, jos matkalaukku on joutunut hukan teille.
      Kätevintä on ottaa reissulle mukaan meikinpoistopyyhkeitä jos tuntuu että litra on liian vähän nestepakkauksille.

    • äly hoi

      pussiin siis nesteet....ei kaikkia käsimatkatavaroita. Ei kai nyt kukaan noin tyhmä ole että luulisi noin?

    • tuolla se luki

      "kaikki meikit laitetaan 1 litran läpinäkyvään muovipussiin" jne

      - täällä luullaan vaikka mitä.

      • randomspwan

        itse laitan kaikki meikit, - jopa luomivärit ja puuteritkin, ruumaan menevään laukkuun. Jos nyt jotain ripsiväriä tai muuta sattuu tarvitsemaan koneessa niin sitten matkustamoon. Luomivärien ja puutereiden rikkoutumisen estän sillä, että käärin ne kuplamuoviin ja pienet luomiväripaletit meikkipussiin muitten tarvikkeiden sekaan


    • travelbag

      Meikkivoide on neste, samoin mascara, puuterit ja luomivarit jos puuterimuodossa ei ole.
      Pakkaa kaikki mika on sallittua (lue ohjeet kuinka paljon saa olla nestemaista mukana) pieneen meikkilaukkuun, tayteen sullottuna, niin meikit ei paase siella heilumaan ja liikkumaan. Laita erikseen pieneen pussiin esim huulipunat ja sellaiset joita matkan aikana voit tarvita.

      Voi olla ettet voi kaikkea meikki tarvitkkeitasi ottaakaan kasimatkatavaroiksi, saannot on tiukat. Harkitse pienten pullojen kayttoa.
      Jos matkustat etelaan kesalla, on ihmeellista huomata ettei siella tarvitsekaan juuri mitaan muuta kuin kosteusvoide ja huulipunaa !

      • voi voi

        siksi ne pitää laittaa litran muovipussiin että virkailija näkee ne...ei siis meikki pussiin kuten sinä neuvot...miksi tämä asia on niin vaikea jollekkin...ja miksi niitä meikkejä ei voi laittaa...ainakin suurinta osaa sinne matkalaukkuun????


    • äimäkäki

      Miks te kundit ylipäätään meikkaatte???

    • lukekaa ohjeet

      jos ostat meikit tarkastuksen jälkeen niin sinne vaan koneeseen...muut matkalaukkuun tai muovipussiin...sääntö ollut kohta 10 vuotta ja vielä tätä joku torvi kysyy?

      • sekoitit mut

        Onks sama ihan kaikkien meikkien kans?


      • Älä stressaa
        sekoitit mut kirjoitti:

        Onks sama ihan kaikkien meikkien kans?

        Ihme meuhkaamista noista meikeistä. Oon itse jättänyt aina ihan vaan meikkipussiin käsimatkatavaroihin, eikä ole tullut mitään sanomista. Ainoa kerta, jolloin turvatarkastuksessa on inahdettu, oli silloin kun oli unohtunut iso pullo hiuslakkaa käsilaukkuun. Siitäkin pääsi sillä, kun sanoin, ettei se niin tärkeä ole ja jätin tarkastajien huomaan. Kun vähän käyttää maalaisjärkeä, eli ei nyt kanna kilon painoista meikkilaukkua mukana, niin kaikki ok. Ei niitä oikeesti hirveästi kiinnosta kiinnittää huomiota ripsiväreihin ja meikkivoiteisiin.


      • reppureissaus

        kysymys taisikin olla siitä jos matkustaa pelkän käsimatkatavaran kanssa, eikä ole sitä jättimatkalaukkua ruumassa johon voi kasata kaikki meikit. eli jos vaan on käsimatkatavat niin ohjeen mukaan kaikki nesteet pitää olla alle 100ml pakkauksia ja ne kaikki pitää saada mahtumaan 1l/ minigrip pussiin. tämä sen takia että virkailija pystyy helposti ne tarkistamaan, ja nesteiden kokonais määrää pystytään hieman rajaamaan sillä että pussin on saatava suljettua. kysymys olikin siitä että lasketaanko puuteri / luomiväli/ "nesteisiin". ohjeen mukaan "kaikki mitä voidaan levittään lasketaan nesteisiin". eli voiko jauhemaiset tuotteet olla käsimatkatavaroissa nestepussin ulkopuolella . tämä oli varmaankin alkuperäisen kysyjän kysymys. itsellä on ainakin ollu pelkillä käsimatkatavaroilla reissatessa nestepussissa : hammastahna, piilolinssineste, ripsiväri, hajuvesi, meikkuvoide, huulikiilto jne. ja näiden lisäksi tavallisessa meikkipussissa pensselien ja pinsettien kaverina puuteri, aurinkopuuteri, luomivärit, poskipuna jne. läpi on mennyt. ei muuta kuin hyviä reissuja kaikille =)


    • epä tieto

      Voiks föönin ja kihartimen ottaa koneeseen?

      • Kyllä

        Voi ottaa.

        "Verkkovirralla toimivat ovat sallittuja kuljettaa joko käsimatkatavaroissa tai ruumaan menevissä matkatavaroissa. Yksi butaanipatruunalla (säiliöllä) toimiva katalyyttikiharrin sallitaan, mutta suojakotelon on oltava lämpöelementin päällä. Varapatruunaa ei kuitenkaan saa kuljettaa. Butaanipatruunalla toimivan kihartimen saa kuljettaa sekä ruumaan menevässä matkatavarassa että matkustamoon vietävässä käsimatkatavarassa."
        - Trafi.fi


    • dasvidanja

      Mites venäläiset akkutoimiset (voimavirta) perseensuristimet?

    • Anonyymi

      Mitkä kaikki tuotteet lasketaan nesteiksi? Jos tuotteen sisältö on ilmoitettu millilitroissa, on se nestettä. Nesteiksi lasketaan siis esimerkiksi vartalovoiteet, shampoot, hoitoaineet, huulikiillot, ripsivärit ja meikkivoiteet. Finavian mukaan myös esimerkiksi huulipunat, peitepuikot, hiusvahat ja muut kosmetiikkatuotteet, joita voidaan levittää iholle lukeutuvat nestemäisiin tuotteisiin, joiden täytyy kaikkien mahtua litran pussiin.
      https://www.finnair.com/fi-fi/matkatavarat-finnairin-lennoilla/rajoitetut-esineet-ja-aineet

      • Anonyymi

        Mitäs jos on ilmoitettu litroissa, kuten vaikka maitotölkki tai moottoriöljykanisteri?


    • Anonyymi

      Aika loppuunajettu naamavärkki pitää olla, jos matkustamossa tarvii litraa enemmän peittoaineita!

      • Anonyymi

        Monella lentoyhtiöllä saa lentoemoilta pyytämällä peittoja, joilla naaman saa piiloon.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe