kiveskipu 12v

Moi olen 12v poika ja minun vasen kives on sattunut 7päivää. ensin kipu tuntui ala vatsassa ja sitten siirtyi kivekseen pitäisikö huolestua tai kertoa jonkulle mutta olen arka luonteinen eli en viitsis näyttää terkareille pallejani.se kives on noussut ylös ja vasen kives pussi on hiukan paisunut se on myös hiukan punaisempi kuin oikean puoleinen pussi. kiitos etukäteen vastanneille ja mieluiten pian vastaukset

615

20855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+13

      Moi
      Jos se vieläkin sattuu ja on turvonnut, niin varaa aika uroloogille, se on kullien ja pallien erikoislääkäri ja ne osaa suhtautuu kunnolla noihin kun joka päivä munia räpläävät. Ei terkkari välttämättä tajua oikeen mitään noista. Ei kannata olla kivun kanssa turhaan.

      • 14+13

        Niin vielä: ootko saanut iskun munille vai miten toi sai alkunsa?
        Sit vielä eräs mahdollisuus, mistä voi johtua, niin jos sulla on liian
        piukat kalsarit, jotka puristaa vehkeitä.


      • Anonyymi

        Vanha ketju, mutta kerron kokemuksesta. Itselle tuli 12v iässä kova kipu. Kives oli turvonnut ja monen tunnin päästä pääsin ensin lähisairaalaan ja sitä kautta alueen isompaan. Kiveskiertymä joka oli johtanut kiveksen kuolioon. Siinä se sitten jouduttiin poistamaan, koska se oli mennyt niin pitkälle. Syitähän voi olla monia, mutta kiertymä on ihan mahdollinen.


    • Lääkäriin,lääkäriin

      Sulla voi olla lisäkivestulehdus, jonka oireena kivespussi voi olla turvonnut, punainen ja kosketusarka ja lisäkives kipeä, lisäksi voi olla kuumetta.

      Noin nuorella tavallisimmat aiheuttajat ovat virtsateiden bakteerit, mihin viittaa se että kipu alkoi alavatsalta.

      Pyydä nyt vanhempiasi tilaaman sulle ajan vaikka ihan yleislääkärille terveyskeskukseen ja sano vaikka, että epäilet sulla olevan virtsiitti. Hoitamattomana virtsatietulehduskin voi aiheuttaa myös munuaisvaivoja.

    • Hei kittos kaikille vastanneille ja kipu tuli varmaa liian piene kalsarit.

      • muuten kipu lähti pois onneksi


      • 15+4
        ekivalorinta kirjoitti:

        muuten kipu lähti pois onneksi

        Juu hyvä että ei satu enää. Osta vaan miesten kokoa kalsareita, M tai mitä sulle meneekään, kun kulli ja pallit kasvaa niin saavat tilaa :)


    • 12tttt

      joo mulla ihan sama mutta okee kives kipeenä se on kuulema ihan normaalia se johtuu yleensä murrosiästä :)

    • hoitsuopiskelija

      hyvä että kipu meni ohi!
      Nyt pojat sitten erittäin tärkeää asiaa joten pankaas korvan taakse:

      Äkillinen, ilman vammaa alkanut voimakas kipu kiveksissä on aina akuutti (kiireellisesti tutkittava) vaiva.

      erityisesti nuorella 10-20 vuotiaalla, syynä voi olla kiveksen kiertyminen, jossa kives pääsee ikään kuin kääntymään, siten että siemenjohtimeen tulee kierre. siemenjohtimen rinnalla kulkee verisuonet kivekseen jolloin verenkierto kivekseen loppuu-->kipu.-->mikä tahansa solu kuolee ilman happea, jolloin voidaan koko kives menettää. (tässä on määrä-aika minkä puitteissa pitää hoitoon ehtiä)

      siinä on mun mielestä kyllä tarpeeks syytä unohtaa et nolottaa riisua ja hakeutua lääkäriin. jos alkaa koulussa kannattaa mennä terveydenhoitajalle (heti) muuten kannattaa hakeutua välittömästi terveyskeskuksen päivystykseen. (huom! ei kannata yrittää varata aikaa esim. yllä mainitulle urologille, koska sinne tarvii lähetteen, sieltä terveyskeskuksesta).

      alle 18 vuotiaalta ei peritä terveyskeskusmaksua, eli ei haittaa vaikkei olis rahaa/vanhemmat kotona, saa sinne lääkäriin mennä vaikka ilman vanhempiakin. jos onkin muu syy/ "väärä hälytys" ei käynnistä ole tarpeen edes soittaa vanhemmille, eikä pystykään jos potilas sen kieltää.
      jos matka tk:hon on semmonen ettei pääse yksin, niin kipeä et liikkuminen vaikeaa tai porukat on esim. töissä niin on ihan perusteltua soittaa 112, sieltä saa vähintään jonkun ammattilaisen kotiin auttamaan päätöksen teossa että pitääkö lähtee vai ei sekä tarvittaessa kyydin.
      hoitopolkua nopeuttaa jos pääsee suoraan hakeutumaan päivystykseen sellaiseen sairaalaan jossa on kirurgian päivystys, mutta ensisijaisesti oman alueen päivystykseen.

      kives kiertyy n. 1/4000 ihmisellä, tuntemattomasta syystä, useimmiten nuoruudessa kun kivekset alkavat enemmän roikkua.
      siihen VOI liittyä:
      -kova virtsaamistarve, jota yrittää pidätellä, saattaa vaikuttaa kiertymiseen
      -tai virtsan karkaaminen housuun kiveksen kierryttyä, kivun vuoksi.
      siis VOI, ei aina, mutta joskus.

      pitäkää siis "tärkeistä asioista" huolta. ja luottakaa siihen terveyden huollon vaitiolovelvollisuuteen. jos on elin on pieni,se on pieni, jos on ihan valtava elinan surma niin on semmonen, jos alkaa tutkimisen aikana seisomaan, niin alkaa mutta se ei vaikuta mihinkään kun kaikkia noita on jo nähty ja mistään noista ei varmasti kukaan muu kun hoitaja/lääkäri ja sinä itse saa tietää, vaikka vanhemmat olis odotushuoneessa ei kukaan noista puhu niillekään kun ainoat asiat mikä kiinnostaa on diagnoosi ja hoito, ei se mitenpäin makasit siinä sängyllä.

      -Rohkeutta niihin omien tärkeiden asioiden hoitoon.

    • Alkperäinenaloittaja

      Joo se johtuu varmaa liia tiukoista alkkareista. pitää hommata isompia

      • 14vpoika

        Mulla sama onneksi auttoi ehdin jo huolestua


    • eki1267

      mul on jsut sama juttu ja oon saman etunimi ja huolestuttaaa

    • 12V

      Moi mulla on koskenu vähä aikaa mut liittyyks tää jotenki murrosikään vai pitääkö mennä jonnekki lääkäriin vastauksii nopeesti

      • tuskinonhätää

        Varmaan vehkeet alkaneet kasvaa ja kalsarit liika pienet? Osta vaan miesten koko olevii :)
        Kun vaihtelet asentoa nii tunnet puristuuko ne jalkojen ja kankaan väliin. Tää siis yleisin syy pallien kipeytymiseen jos ei mitään muita oireita ole. Voit myös kokeilla palleja vaik suihkussa kävellä että onko niis joku kipee kohta. Ethän oo palelluttanu munias? Siitä voi tulla kives/eturauhastulehdus. Jos et löydä mitään syytä mistä kipu ja se jatkuu niin mee lääkäriin.


    • hoitsukundi

      Liian pienet kalsarit voi tuottaa kipua alavatsalle ja alapäähän ylipäätään, varsinkin istuessa mutta toki muutenkin. Kannatta alkaa hankkimaan isompia kalsareita kun vähänkin tuntuu tiukalle siellä. Myös liian tiukat farkut tms housut voivat olla kivun syynä.
      Toinen syy miksi alapäähän tulee kipua on alkava tulehdus esim virtsateissä tai eturauhasessa. Molemmat vaativat lääkärikäynnin ja antibioottikuurin.
      Kolmas syy on se, että satuttaa jotenkin alapäätään esim urheilussa tai muuten.

    • VasenKivesKipu

      Sama minulla. Tänään aamulla heräsin oudossa asennossa ja alavatsa vähän kipeä. Noin 30 min ja kipu oli vasemmassa kiveksessä. On ollut nyt jo yli 4 tuntia. Ei siis ole niin kipeä mutta ei myöskään turpoa tai punastu kivespussi. Olen huolissani. Mikä on syy. Pidän tosiaan ehkä vähän liian tiukkoja alkkareita. Onko syy siinä?

      • 91919191

        Onko siellä missä asut jo ollut pakkasia ja oot kulkenut ilman pitkii kalsareita?
        Entäs ku kopeloit kiveksiä nii tuntuuko arkuutta? Osta kunnon miesten kokoa kalsareita eläkä kulje kylmässä ilman pitkiksiä, voi tulla eturauhastulehdus koska se joskus myös heijastuu kipuna palleihin. Sattuuko kuseminen tai mällääminen?


    • kivestohtori609

      Kivessyöpä.. kuulosta selvältä tapaukselta.. kannattaa käydä lekurilla.

      • Anonyymi

        Kives tohtori wtf


    • Vastauksianopeasti

      Moi Mulla alko Eilen sattuu toiseen kivekseen en tiiä mikä on syy. Mulla on tiukat housut jotka puristaa. vastauksia nopeaa.

      • housukauppaanmenoksi

        Tohon ei voi vastata muuta kuin laita jalkaan isommat pöksyT! :)
        Siitä johtuu tod näk eli kun kulli ja pallit puristuu seuraa siitä kiveksiin kipua.
        Älä unohda käyttää ulkona pitkiä kalsareita, ehkäisee eturauhastulehdusta ja
        muita miesten vaivoja :D


    • auttakaas

      Oon 14v ja mua eilen ku heräsin sattu alavatsaan. Nyt sattuu kiveksiin. (On nyt 1pv sattunu)
      Ku kosken mun kivestä ni se sattuu. EI oo punanen tai mitää.
      Sitku istun sattuu vatsaan
      .

    • kives voi nousta ylös takaisin vatsaonteloon jos käyttää liian kireitä kalsareita tai muita housuja. Esim. jatkuva istuminen koulussa tai kotona pahentaa kipua. Kokeile käsillä kevyesti vatsan päältä hieroa niin että hieromasuunta on navasta alaspäin. Kiveksen pitäisi tulla itsestään ulos hieromisen seurauksena.
      Jos alapäässä tuntuu kipua, kannattaa entiset kalsarit hävittää pois ja hankkia isomman koon kasareita, se yleensä riittää. Jos kipu ei lakkaa vaikka olet nuo edellä mainitut konstit kokeillut, kannattaa rohkeasti mennä lääkäriin, se voi olla myös nivustyrä joka vaatii pienen leikkauksen.

    • kaiks110

      Moi olen 12v poika ja mulla olis sellane juttu että vasen kives sattuu jo toista päivää. Kivespussi on ihan normaalin näkönen ja ihan muuten näyttäs olevan kaikki hyvin mutta välillä siihen ei satu ja väillä niinku kutittaa. Oon menos huomen kolun terkkarille.

      • Anonyymi

        Sama mulla


    • Kylmettyminen voi laukaista myös kipua alapäässä eli jos oot liian kevyesti pukeutunut ulkona ollessasi. Varsinkin tuuli on paha jos sulla ei ole tuulipuvun housut jalassa.
      Kiveksiä kannattaa rohkeasti tutkia käsin koskettelemalla sekä kevyesti puristaen. Jos sieltä löytyy joku kova pieni patti (yleensä suunnilleen herneen kokoinen) niin se voi olla merkki jostain vakavammasta. Joskus se voi olla myös lisäkives joka tuntuu normaalia selvemmin. Alkava tulehdus voi myös turvottaa kivestä.

    • kaiks110

      Ja sitten minua kiinostasi vielä tietää milloin murrosiän kuuluisi alkaa. Täytin tammikuussa 12 ja ei oo vielkää mitää. Kaveri on mua 11 kuukautta nuorempi ja sillä näyttäs olevan jo murrosikä.

      • Murrosikä alkaa ja etenee aina täysin yksilöllisesti. Ikä ei siis ole mikään tärkeä kriteeri. Toisilla voi alkaa jo 11v ja toisilla joitain vuosia myöhemmin. Siksi ei tarvitse olla huolissaan. Uskon että sinullakin se alkaa vuoden sisällä.


    • finjusu

      Vasemman kiveksen päässä on sellainen outo viivan tapainen juttu ja siihen sattuu kun siihen koskee. Kävin noin kolme viikkoa sittten lääkärillä siellä tutkittiin ultra äänellä sitä kivestä mutte ei löydetty mitään.

    • Anonyymi

      Moi
      Minulla tuli oikean puoliseen kivekseen paha kipu kun pyöräilen enkä pysty siätämään sitä kun rakastan pyöräilemistä sai sinko nopeasti vastauksia

      • Anonyymi

        Liian pienet kalsarit ja housut?


      • Anonyymi

        Normaalia, mullaki tulee toi ku ny pyöräilly pari viikkoa ja vetäsin keulat ympäri nii kives osu ja normaalia murrosiässä


    • Anonyymi

      Mulla on semmonen että välillä ku vaikka makaan kivekseen tulee semmone lievä kipu joka kestää niiku 1 tai 2 sekunttia mut siihe ei satu jos koskettaa ni voiko olla kiveksenkiertymä

    • Anonyymi

      Moro ! Ite kans 12v mulla on oikee kives vähän kipee jos ajattelen sitä. Jos en aattele sitä en tunne mitään. Lääkärissä käyty ja kaikki pitäis olla ok. Se tuntuu niinkun kiveksen yläpäästä. Luulen itse että kun nukun kives jää puristuksiin. Mitä mieltä asiasta? Kiitos jo etukäteen.

      • Anonyymi

        Oot varmaan jo murrosiässä ja vehkeet kasvaa joten osta isompia kalsareita! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot varmaan jo murrosiässä ja vehkeet kasvaa joten osta isompia kalsareita! :)

        Kiitos ! Kokeillaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot varmaan jo murrosiässä ja vehkeet kasvaa joten osta isompia kalsareita! :)

        Kiitos ! Kokeillaan


    • Anonyymi

      Moi! Oon 12V ja vasen kives kipeä n.vasemman puolen kohdalta kun siihen koskee tai se on kosketuksessa. Voiko joku auttaa? En tiiä onko liian pienet boxerit vai? Nopeita vastauksia!!!

      • Anonyymi

        Moi!
        https://www.msn.com/fi-fi/terveysjafitness/hyvinvointi/kivessyöpä-–-tunnista-8-huomaamatonta-oiretta/ar-BB10exG6?ocid=spartanntp
        Sulla on pallisyöpä!
        No ei vaineskaan.
        Varmaan vaan murrosikä alkanut ja kulli ja pallit kasvaa nii osta hyvä mies tarpeeksi isot kalsongit! Miesten kokoa, ei mistää laste hyllystä :)
        Ja kylmällä laita pitkät kalsarit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi!
        https://www.msn.com/fi-fi/terveysjafitness/hyvinvointi/kivessyöpä-–-tunnista-8-huomaamatonta-oiretta/ar-BB10exG6?ocid=spartanntp
        Sulla on pallisyöpä!
        No ei vaineskaan.
        Varmaan vaan murrosikä alkanut ja kulli ja pallit kasvaa nii osta hyvä mies tarpeeksi isot kalsongit! Miesten kokoa, ei mistää laste hyllystä :)
        Ja kylmällä laita pitkät kalsarit!

        Ootko aivan varma? Todella kosketusherkkä toi kives ja säteilee tohon jalan taipeeseen. Välillä vähän kihelmöi ja sattuu ilman että koskee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko aivan varma? Todella kosketusherkkä toi kives ja säteilee tohon jalan taipeeseen. Välillä vähän kihelmöi ja sattuu ilman että koskee.

        No lue se mun viesti loppuu, tuskin on syöpä vaikka mahis siihen aina on kyllä.
        Koitapa liikutella sitä kivestä jos se on puristuksissa.


    • Anonyymi

      Joko kivessyopä tai iian vähän runkkaamista.
      Jos epäilet syöpää, niin turhaan mihinkään terkkariin mennä, siellä saat vaan koronan. Ota vaan terävä puukko ja leikkaa kassit juuresta irti. Kyllä se siitä.
      Ehkä kannattaa kuitenkin aluksi kokeilla runkkaamista kymmenkunta kertaa päivässä, tuota kymmenen krt/vrk kuuria on syytä jatkaa ainakin puoli vuotta ennen kuin tulokset ovat havaittavia.

      • Anonyymi

        Kiitos kun et voi ees auttaa😐 oon paniikissa ja mietin mikä mulla on.


      • Anonyymi

        Ja mulla ei tunnu mitään kovaa siinä. Kives on suurimman osan ajast piilossa kun taas toinen alhaalla. Ei siinä kiveksessä kai muuta kun se hirveä kosketusarka. En tiiä johtuuko siitä kun lääkäri tutki mun kiveksiä yks noin 2vk sitte. Mun toinen kives on aina ollut herkempi kun toinen mutta nyt siihen sattuu todella kovaa jos siihen koskee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mulla ei tunnu mitään kovaa siinä. Kives on suurimman osan ajast piilossa kun taas toinen alhaalla. Ei siinä kiveksessä kai muuta kun se hirveä kosketusarka. En tiiä johtuuko siitä kun lääkäri tutki mun kiveksiä yks noin 2vk sitte. Mun toinen kives on aina ollut herkempi kun toinen mutta nyt siihen sattuu todella kovaa jos siihen koskee.

        Oliko sulla vehkeissä jotaki vikaa jo aikasemmin?
        Koitas tutkia niitä lämpimäs saunassa, sielä kivespussin iho löystyy.
        Lisäkivestulehdus se vois ehkä myös olla.
        Onko sun munat saanu kylmää tai ootko satuttanu niitä?
        Jos toi todella sua vaivaa nii mee uudestaa lääkärii, varaa aika uroloogilta,
        samalla se tutkii joka paikan sieltä kunnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko sulla vehkeissä jotaki vikaa jo aikasemmin?
        Koitas tutkia niitä lämpimäs saunassa, sielä kivespussin iho löystyy.
        Lisäkivestulehdus se vois ehkä myös olla.
        Onko sun munat saanu kylmää tai ootko satuttanu niitä?
        Jos toi todella sua vaivaa nii mee uudestaa lääkärii, varaa aika uroloogilta,
        samalla se tutkii joka paikan sieltä kunnolla.

        Siis ihan normaalisti toimii. Tosin runkannu en oo vielä. Virtsaaminen ei satu yms. En tiiä mistä johtuu. Haittaako jos ei mee lääkärii?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko sulla vehkeissä jotaki vikaa jo aikasemmin?
        Koitas tutkia niitä lämpimäs saunassa, sielä kivespussin iho löystyy.
        Lisäkivestulehdus se vois ehkä myös olla.
        Onko sun munat saanu kylmää tai ootko satuttanu niitä?
        Jos toi todella sua vaivaa nii mee uudestaa lääkärii, varaa aika uroloogilta,
        samalla se tutkii joka paikan sieltä kunnolla.

        En haluis mennä lääkärin/kertoo mutsille. En oo satuttanu sitä mihinkää, kylmässä se on ollu mutta toppatakki melkein polvii asti nii en usko että johtuu kylmästä. Tää vaiva alko eilen. Mun kives ei punota (ainakaa päällepäi) ja se on vaa kokoaja ylhäällä ja tosi kosketusarka. Voisko se lähtee ajan kuluessa? Ja johtuuko se murrosiästä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En haluis mennä lääkärin/kertoo mutsille. En oo satuttanu sitä mihinkää, kylmässä se on ollu mutta toppatakki melkein polvii asti nii en usko että johtuu kylmästä. Tää vaiva alko eilen. Mun kives ei punota (ainakaa päällepäi) ja se on vaa kokoaja ylhäällä ja tosi kosketusarka. Voisko se lähtee ajan kuluessa? Ja johtuuko se murrosiästä?

        Noh murrosiässähän vehkeet kasvaa ja kalsarit jää pieneksi, jo se riittää saamaan tollasia oireita. Sattuuko kives silleen että särkee oikeen mahottoman kovaa?
        Sanoin että mee lääkäriin jos toi homma vaivaa sua sillä saat viimeistään rauhan.
        Kiveksen kiertymän pitäis olla oikeen "helvetin kipee" kait.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh murrosiässähän vehkeet kasvaa ja kalsarit jää pieneksi, jo se riittää saamaan tollasia oireita. Sattuuko kives silleen että särkee oikeen mahottoman kovaa?
        Sanoin että mee lääkäriin jos toi homma vaivaa sua sillä saat viimeistään rauhan.
        Kiveksen kiertymän pitäis olla oikeen "helvetin kipee" kait.

        No ei satu muuten paitsi jos siihen koskee VÄLILLÄ pientä vihlontaa. Ei muuta. Tärisen ja mua pelottaa aivan vi****i


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei satu muuten paitsi jos siihen koskee VÄLILLÄ pientä vihlontaa. Ei muuta. Tärisen ja mua pelottaa aivan vi****i

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voi-johtaa-kiveksen-menettamiseen-nama-oireet-kaikkien-vanhempien-ja-miesten-tulisi-tuntea/7082924#gs.14kte9
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/6-syyta-miksi-kiveksiisi-sattuu-ja-milloin-siita-pitaa-olla-huolissaan/7111650#gs.14kte2
        https://www.terveyskyla.fi/miestalo/sukuelin/kivespussin-kipu-ja-tulehdukset/kiveksen-kiertymä

        Kiveskiertymä on ihan vakava juttu ja siksi kyllä olis hyvä mennä lääkäriin ja uskon että on paha olo jo nyt.

        Kokeiles nyt vielä että kun liikutat sitä pallia kädellä/sormilla siellä pussin sisällä niin paheneeko kipu.

        Siis, murrosiässä kun penis ja kivekset kasvaa ja kivespussi löystyy, kivespussi voi tehdä tollasta, itellä oli joskus ja boxereiden sauma jopa saatto käydä palleihin kipeetä. Onko sulla nyt 2 päivän aikana ollu liian pienet alkkarit vai teitkö jotaki muuta enne kun kipu alko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voi-johtaa-kiveksen-menettamiseen-nama-oireet-kaikkien-vanhempien-ja-miesten-tulisi-tuntea/7082924#gs.14kte9
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/6-syyta-miksi-kiveksiisi-sattuu-ja-milloin-siita-pitaa-olla-huolissaan/7111650#gs.14kte2
        https://www.terveyskyla.fi/miestalo/sukuelin/kivespussin-kipu-ja-tulehdukset/kiveksen-kiertymä

        Kiveskiertymä on ihan vakava juttu ja siksi kyllä olis hyvä mennä lääkäriin ja uskon että on paha olo jo nyt.

        Kokeiles nyt vielä että kun liikutat sitä pallia kädellä/sormilla siellä pussin sisällä niin paheneeko kipu.

        Siis, murrosiässä kun penis ja kivekset kasvaa ja kivespussi löystyy, kivespussi voi tehdä tollasta, itellä oli joskus ja boxereiden sauma jopa saatto käydä palleihin kipeetä. Onko sulla nyt 2 päivän aikana ollu liian pienet alkkarit vai teitkö jotaki muuta enne kun kipu alko?

        En tehny


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voi-johtaa-kiveksen-menettamiseen-nama-oireet-kaikkien-vanhempien-ja-miesten-tulisi-tuntea/7082924#gs.14kte9
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/6-syyta-miksi-kiveksiisi-sattuu-ja-milloin-siita-pitaa-olla-huolissaan/7111650#gs.14kte2
        https://www.terveyskyla.fi/miestalo/sukuelin/kivespussin-kipu-ja-tulehdukset/kiveksen-kiertymä

        Kiveskiertymä on ihan vakava juttu ja siksi kyllä olis hyvä mennä lääkäriin ja uskon että on paha olo jo nyt.

        Kokeiles nyt vielä että kun liikutat sitä pallia kädellä/sormilla siellä pussin sisällä niin paheneeko kipu.

        Siis, murrosiässä kun penis ja kivekset kasvaa ja kivespussi löystyy, kivespussi voi tehdä tollasta, itellä oli joskus ja boxereiden sauma jopa saatto käydä palleihin kipeetä. Onko sulla nyt 2 päivän aikana ollu liian pienet alkkarit vai teitkö jotaki muuta enne kun kipu alko?

        Mua pelottaa, sen takia huono olo. Just kerroin äitille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voi-johtaa-kiveksen-menettamiseen-nama-oireet-kaikkien-vanhempien-ja-miesten-tulisi-tuntea/7082924#gs.14kte9
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/6-syyta-miksi-kiveksiisi-sattuu-ja-milloin-siita-pitaa-olla-huolissaan/7111650#gs.14kte2
        https://www.terveyskyla.fi/miestalo/sukuelin/kivespussin-kipu-ja-tulehdukset/kiveksen-kiertymä

        Kiveskiertymä on ihan vakava juttu ja siksi kyllä olis hyvä mennä lääkäriin ja uskon että on paha olo jo nyt.

        Kokeiles nyt vielä että kun liikutat sitä pallia kädellä/sormilla siellä pussin sisällä niin paheneeko kipu.

        Siis, murrosiässä kun penis ja kivekset kasvaa ja kivespussi löystyy, kivespussi voi tehdä tollasta, itellä oli joskus ja boxereiden sauma jopa saatto käydä palleihin kipeetä. Onko sulla nyt 2 päivän aikana ollu liian pienet alkkarit vai teitkö jotaki muuta enne kun kipu alko?

        Mulla on ollu tässä mistä jalka alkaa tässä tapeessa nii ennenki kovaa kipua kun oon istunu ristiistunnossa pitkiä pätkiä. Voiko se säteillä esim kivekseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on ollu tässä mistä jalka alkaa tässä tapeessa nii ennenki kovaa kipua kun oon istunu ristiistunnossa pitkiä pätkiä. Voiko se säteillä esim kivekseen?

        Joo no jos ollu liika ahtaasti pöksyissä ja vaatteet painanu sitä vasten. Mitä äitis tuumaa?
        Ei se nii noloa oo sanoa kun kandee melkeen mennä nyt kyllä lääkäriin! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo no jos ollu liika ahtaasti pöksyissä ja vaatteet painanu sitä vasten. Mitä äitis tuumaa?
        Ei se nii noloa oo sanoa kun kandee melkeen mennä nyt kyllä lääkäriin! :)

        Äiti soitti terveyskeskukseen mutta ei vastannu. Se palli on kokoajan ylhäällä ja äiti sano että en kuole ja tuskin se on mikään vakava. Pitää nyt kattoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äiti soitti terveyskeskukseen mutta ei vastannu. Se palli on kokoajan ylhäällä ja äiti sano että en kuole ja tuskin se on mikään vakava. Pitää nyt kattoa.

        Hyvä kun sanoit äitille.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Cremaster-lihas
        "Cremaster-lihas voimakkaasti supistuessaan saattaa vetää kivekset osittain nivuskanavan sisälle, joissain tapauksissa jopa kokonaan. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun sanoit äitille.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Cremaster-lihas
        "Cremaster-lihas voimakkaasti supistuessaan saattaa vetää kivekset osittain nivuskanavan sisälle, joissain tapauksissa jopa kokonaan. "

        Joo. Me mennään todennäkösesti lääkäriin vielä. Mitä kaikkia näytteitä joudutaan ottaa. Ja mitä toi nyt autta kun se pääsyy on kipu ja sit toinen se et se vetäytyy sisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo. Me mennään todennäkösesti lääkäriin vielä. Mitä kaikkia näytteitä joudutaan ottaa. Ja mitä toi nyt autta kun se pääsyy on kipu ja sit toinen se et se vetäytyy sisää.

        Jepp, lääkäriin meno on just ok ny!
        Toi oli vaan esimerkkinä että pallien kuuluuki vetäytyy ylemmäs joskus mutta ei siit saa tulla kipua.

        Ei se lääkäri mikää paha oo, tutkii peniksen/esinahan ja kivekset, jossakin tapauksessa voi myös kokeilla eturauhasen hanurin kautta. Pissanäyte ehkä ja verikoe jos epäilee tulehdusta. Sit se voi kysyä tuleeko runkatessa tai kustessa verta. Kivekset voi myös tutkia ultraäänellä. Sää voit sanoa että tahot että äitis oottaa käytävällä jos haluat.

        Onnea lääkärireissulle ja kerro muillekki sit miten kävi koska monella muullakin on toi ollut joskus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo. Me mennään todennäkösesti lääkäriin vielä. Mitä kaikkia näytteitä joudutaan ottaa. Ja mitä toi nyt autta kun se pääsyy on kipu ja sit toinen se et se vetäytyy sisää.

        Kiitos kaikesta. Käväistiin sairaalassa ja sanoivat että todennäkösesti tulehdus (en muista missä lol) se oli joku turha osa sun kiveksen vieressä. Huomenna otetaan vielä ultra-ääni ja siitä selvii sitte 100% mikä on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kaikesta. Käväistiin sairaalassa ja sanoivat että todennäkösesti tulehdus (en muista missä lol) se oli joku turha osa sun kiveksen vieressä. Huomenna otetaan vielä ultra-ääni ja siitä selvii sitte 100% mikä on!

        Selvä juttu! Tulehdukset hoituu lääkkeillä onneksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvä juttu! Tulehdukset hoituu lääkkeillä onneksi.

        Joo. Käytiin ultrassa ja siellä ei ollut enään mitään. Sanoivat että todennäkösesti lisäkives oli kääntynyt ja sitten kääntynyt takaisin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvä juttu! Tulehdukset hoituu lääkkeillä onneksi.

        Hei voitteko auttaa mua mulla on sama juttu ku noilla ylemmillä pojilla oon myös 12v ja eilen illalla Alko Sattuu kasseihin ja en tiedä mitä pitäis tehä pitäiskö mennä lääkäriin ennen ku koulut alkaa, mua ei satu paljoo kasseihin aika vähän. Vastatkaa Mulle nopeasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei voitteko auttaa mua mulla on sama juttu ku noilla ylemmillä pojilla oon myös 12v ja eilen illalla Alko Sattuu kasseihin ja en tiedä mitä pitäis tehä pitäiskö mennä lääkäriin ennen ku koulut alkaa, mua ei satu paljoo kasseihin aika vähän. Vastatkaa Mulle nopeasti!

        Onko murrosikä alkanut? Pidätkö liian tiukkoja lyhyitä alushousuja?
        Ootko ollut ulkona ilman pitkiä kalsareita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko murrosikä alkanut? Pidätkö liian tiukkoja lyhyitä alushousuja?
        Ootko ollut ulkona ilman pitkiä kalsareita?

        On alkanut joskus kesällä ja en oo pitänyt pitkii kalsonkeja mut nyt alan pitämään, aloin jo huolestua mulla on pieni kipu kasseissa esim nyt ei satu mut äsken vähän sattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko murrosikä alkanut? Pidätkö liian tiukkoja lyhyitä alushousuja?
        Ootko ollut ulkona ilman pitkiä kalsareita?

        Voitko vastaa nopeasti, oon pitäny pieniä kalsareita ja vasempaan kivekseen sattuu vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko vastaa nopeasti, oon pitäny pieniä kalsareita ja vasempaan kivekseen sattuu vähän.

        Joo hanki miesten kokoa kalsonkeja, ku vehkeet kasvaa nii pitää olla kunnon alkkarit. Se on se yleisin syy miksi pallit kipeinä, voit vaikka ite tunnustella miten munat siellä on nii voit ehkä tuntea että kangas tai sauma painaa. Kivestä liikuttelemalla kans huomaa jos joku asento tekee kipua. Jess ja laita vaan pitkät kalsarit :) Tärkeetä pitää lämpimänä, muuten tulee "kusitauti"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo hanki miesten kokoa kalsonkeja, ku vehkeet kasvaa nii pitää olla kunnon alkkarit. Se on se yleisin syy miksi pallit kipeinä, voit vaikka ite tunnustella miten munat siellä on nii voit ehkä tuntea että kangas tai sauma painaa. Kivestä liikuttelemalla kans huomaa jos joku asento tekee kipua. Jess ja laita vaan pitkät kalsarit :) Tärkeetä pitää lämpimänä, muuten tulee "kusitauti"

        Ja tohon vielä, oon joskus huomannu, että kun vehkeet saa kylmää, menee kivespussi ja penis rusinan tavalla iha pieneksi ja ryppyyn ja se painaa kiveksiä vasten alavatsaa ja ne tulee kipeeksi. Uskoisin kun pidät huolta että oikeenlaiset kalsarit niin kipu hellittää pian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tohon vielä, oon joskus huomannu, että kun vehkeet saa kylmää, menee kivespussi ja penis rusinan tavalla iha pieneksi ja ryppyyn ja se painaa kiveksiä vasten alavatsaa ja ne tulee kipeeksi. Uskoisin kun pidät huolta että oikeenlaiset kalsarit niin kipu hellittää pian.

        Vitsi ku on kaikki kalsarit pieniä pitää hommaa uusia synttäri lahjaks. Ei pääse kauppoihin koronan takia ni pidän sit vaa pitkiä kalsareita nää vanhat pienet kalsarit tekee kipua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vitsi ku on kaikki kalsarit pieniä pitää hommaa uusia synttäri lahjaks. Ei pääse kauppoihin koronan takia ni pidän sit vaa pitkiä kalsareita nää vanhat pienet kalsarit tekee kipua

        Jees, pitkiksillä pärjää :) Hyvä ettei ollu sen pahemmasta asiasta kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jees, pitkiksillä pärjää :) Hyvä ettei ollu sen pahemmasta asiasta kyse.

        Mutta onko normaalia että vasen kives on vähän korkeammalla ku toinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onko normaalia että vasen kives on vähän korkeammalla ku toinen?

        Usein ne on vähän eri tasossa, helposti puolen kiveksen kokoa. Voi kyllä johtua että oot pitänyt liika pieniä alkkareita. Se voi kyllä hakea nyt pitkissä kalsareissa väljemmässä paremmin oman paikkansa ja ero tasottua. Suosittelen sit ku ostat lyhyitä alkkareita niin S tai M ainaki, riippuen minkä kokone oot. Kokeilemalla se selviää mitkä on kasvavalle nuorelle miehelle hyvät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usein ne on vähän eri tasossa, helposti puolen kiveksen kokoa. Voi kyllä johtua että oot pitänyt liika pieniä alkkareita. Se voi kyllä hakea nyt pitkissä kalsareissa väljemmässä paremmin oman paikkansa ja ero tasottua. Suosittelen sit ku ostat lyhyitä alkkareita niin S tai M ainaki, riippuen minkä kokone oot. Kokeilemalla se selviää mitkä on kasvavalle nuorelle miehelle hyvät.

        Onko sulla ollu kiveskipua sillon ku olit "nuori" ku tunnut tietävän näistä asioista paljon kiitti ku kerroit. Montahan päivää kuluu että kipu hellittää jos eioo mulla mitään vakavaa ku en uskallla sanoa Äitille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sulla ollu kiveskipua sillon ku olit "nuori" ku tunnut tietävän näistä asioista paljon kiitti ku kerroit. Montahan päivää kuluu että kipu hellittää jos eioo mulla mitään vakavaa ku en uskallla sanoa Äitille.

        Oli juu, siksi kerronki ku näin tän postauksen. Mulla oli kans sun ikäsenä vehkeet "kasvanu ja karvottunu" kunnolla nii monesti huomas että jaaha, taas pitää hankkia uusia boxereita. Muistan vielä että armejassakin joskus sain liika pienet alkkarit keskusvarastolta ja sit istuessa alko sattua taas kiveksii. Miksi sanoin taas että elä mee kylmällä ulos ilman pitkii kalsarei, nii itte joskus palellutin uimahallin kylmäaltaassa itteni ja sit oli siitä kipua kivekissä ja alaselässä jonku aikaaki. Kylmässä kans on joskus kivespussi menny ihan kutistuneeksi ja kivekset oli piukassa kehoa vasten ja teki silloki kipeetä kunnes ne lämpis ja palautu oikeelle kohalle.

        Onko sulla sit vielä kipee? Ne voi muutaman päivän väärässä asennossa vielä vihlasta. Kiveskiertymä taas pitäis olla kokoaika "sairaan kipee"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli juu, siksi kerronki ku näin tän postauksen. Mulla oli kans sun ikäsenä vehkeet "kasvanu ja karvottunu" kunnolla nii monesti huomas että jaaha, taas pitää hankkia uusia boxereita. Muistan vielä että armejassakin joskus sain liika pienet alkkarit keskusvarastolta ja sit istuessa alko sattua taas kiveksii. Miksi sanoin taas että elä mee kylmällä ulos ilman pitkii kalsarei, nii itte joskus palellutin uimahallin kylmäaltaassa itteni ja sit oli siitä kipua kivekissä ja alaselässä jonku aikaaki. Kylmässä kans on joskus kivespussi menny ihan kutistuneeksi ja kivekset oli piukassa kehoa vasten ja teki silloki kipeetä kunnes ne lämpis ja palautu oikeelle kohalle.

        Onko sulla sit vielä kipee? Ne voi muutaman päivän väärässä asennossa vielä vihlasta. Kiveskiertymä taas pitäis olla kokoaika "sairaan kipee"

        Ei mulla ole kokoajan kipeenä vasen kives vaan välillä jos kävelen vaikka vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mulla ole kokoajan kipeenä vasen kives vaan välillä jos kävelen vaikka vähän.

        Mutta se on tullut paremmaksi ku lakkasit käyttämästä liika pienii alkkareita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta se on tullut paremmaksi ku lakkasit käyttämästä liika pienii alkkareita?

        Noo ehkä vähäsen. Mullakin on ollu huono olo ku tolla ylemmällä pojalla oli myös ja mä tärisin myös sillon ku tää kipu Alko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noo ehkä vähäsen. Mullakin on ollu huono olo ku tolla ylemmällä pojalla oli myös ja mä tärisin myös sillon ku tää kipu Alko.

        No kun se on jo 4 päivää ollu kipee nii mee vaan näyttämään vehkeitä lääkärille. Sori että en HETI painokkaasti sanonut että mee lääkärii. Kyllä sun Äitis ymmärtää kun sanot että haluut lääkärii. Eikä sitä tarvii hävetä, on ne nähnyt kaikkee :) Siinä teit ihan oikee ku laitoit pitkät kalsarit nii eivät oo kylmässä. Nyt Jolun välipäivinä ei yleensä oo ruuhkaa lääkäris, mee näyttää. Tsemppiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun se on jo 4 päivää ollu kipee nii mee vaan näyttämään vehkeitä lääkärille. Sori että en HETI painokkaasti sanonut että mee lääkärii. Kyllä sun Äitis ymmärtää kun sanot että haluut lääkärii. Eikä sitä tarvii hävetä, on ne nähnyt kaikkee :) Siinä teit ihan oikee ku laitoit pitkät kalsarit nii eivät oo kylmässä. Nyt Jolun välipäivinä ei yleensä oo ruuhkaa lääkäris, mee näyttää. Tsemppiä!

        Sen takia lääkärii myös, että se kattoo että kaikki on varmasti kunnossa kaikin puolin ja saat rauhan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia lääkärii myös, että se kattoo että kaikki on varmasti kunnossa kaikin puolin ja saat rauhan.

        En haluu pelotella mut jos täriset ja paha olo ton takia nii mee lääkärii ja jos on vieläki kipee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia lääkärii myös, että se kattoo että kaikki on varmasti kunnossa kaikin puolin ja saat rauhan.

        Menen tänään mökille niin sanon mieluummin mummille että mennään lääkäriin haluun tietää mikä mulla on,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menen tänään mökille niin sanon mieluummin mummille että mennään lääkäriin haluun tietää mikä mulla on,

        No jos se on sillane luotettava aikuinen jolle voit sanoo ja joka auttaa sua nii sano vaan. Sillä mää nyt sanoin kun katoin ton ylemmän pojan jolla sama juttu ja helpotti ku kävivät lääkäris.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos se on sillane luotettava aikuinen jolle voit sanoo ja joka auttaa sua nii sano vaan. Sillä mää nyt sanoin kun katoin ton ylemmän pojan jolla sama juttu ja helpotti ku kävivät lääkäris.

        Me ei päästä lääkäriin ku siellä päin on koronaa aika paljon, enkä uskalla kertoa että sattuu kivekseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me ei päästä lääkäriin ku siellä päin on koronaa aika paljon, enkä uskalla kertoa että sattuu kivekseen

        No tarkkaile niitä, jos vaivat on vielä vähenemässä niin se olis hyvä merkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tarkkaile niitä, jos vaivat on vielä vähenemässä niin se olis hyvä merkki.

        Onko kiveksissä turvotusta?
        Sanoit että kipu alko aattona. Istuitko sillon jossain kylmässä tai ootko saanut jonkun iskun kiveksille? Kysyin vaan että oliko puristavien alkkarien lisäksi joku muu tekijä joka laukasi sen aristuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kiveksissä turvotusta?
        Sanoit että kipu alko aattona. Istuitko sillon jossain kylmässä tai ootko saanut jonkun iskun kiveksille? Kysyin vaan että oliko puristavien alkkarien lisäksi joku muu tekijä joka laukasi sen aristuksen.

        Ei mun mielestä ole olllut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mun mielestä ole olllut

        Onko sulla aikasemmi ollu vehkeissä jotaki vaivaa?
        Jos se tulee oikeen kipeeksi vielä nii aina sairaalaan pääsee ensiapuun.
        Sanoit, että välillä vaan kävellessä jne vähä aristaa nii se voi olla että se on vielä vähä herkkä vaan kosketukselle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sulla aikasemmi ollu vehkeissä jotaki vaivaa?
        Jos se tulee oikeen kipeeksi vielä nii aina sairaalaan pääsee ensiapuun.
        Sanoit, että välillä vaan kävellessä jne vähä aristaa nii se voi olla että se on vielä vähä herkkä vaan kosketukselle

        Nii mutta no en usko että mitää vakavempaa on. Olis kiva saada nukuttua paremmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii mutta no en usko että mitää vakavempaa on. Olis kiva saada nukuttua paremmin

        Voit aina kirjottaa tänne jos joku vaivaa. Koita ajatella muutakin kuin että olis joku vakava sairaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit aina kirjottaa tänne jos joku vaivaa. Koita ajatella muutakin kuin että olis joku vakava sairaus.

        Minkä ikäinen sä oot


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä ikäinen sä oot

        84 syntyny eli sua 3 kertaa vanhempi. Tarkotin että tää palsta on just tollasii kysymyksii varten.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kipu on hellittänyt paljon jee

        Jess! Hyvät uudet vuodet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jess! Hyvät uudet vuodet!

        Kiitos samoin vihdoin saa olla ajattelematta kiveskipua ku se kipu hävis ai että.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.terveyskyla.fi/miestalo/sukuelin
        https://www.apu.fi/kysymykset/kivesta-kolottaa-kiminkinen-0
        https://www.miesklinikka.com/miesklinikka/sairaudet/virtsaelinsairaudet/kivesvaivat
        tossa sulle linkkejä joista voit kattoa.

        Oon 14 vuotta Mulla on ollu kiveskipu joku 1,5 vuotta silleen että urheillessa se ei tunnu mutta muutennsiinä on miltei kokoajan semmone pieni "kiputunne" ja kosketukset ei satu normaalia enempää eikä esim. Mahallamakaaminenkaan satu ja lääkärillä oon käyny eikä siellä mitään löytynyt, ja noiden aikasten keskustelujen perusteella oisin voinu olettaa sen olevan kylmyydestä tai kaskusta johtuvaa mutta isommat bokserit on ostettu ja toppahousuja käytän kylmillä ilmoilla joten niistä ei vissiin johu mut tietääkö joku mikä vois olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon 14 vuotta Mulla on ollu kiveskipu joku 1,5 vuotta silleen että urheillessa se ei tunnu mutta muutennsiinä on miltei kokoajan semmone pieni "kiputunne" ja kosketukset ei satu normaalia enempää eikä esim. Mahallamakaaminenkaan satu ja lääkärillä oon käyny eikä siellä mitään löytynyt, ja noiden aikasten keskustelujen perusteella oisin voinu olettaa sen olevan kylmyydestä tai kaskusta johtuvaa mutta isommat bokserit on ostettu ja toppahousuja käytän kylmillä ilmoilla joten niistä ei vissiin johu mut tietääkö joku mikä vois olla?

        Ja stressaa paljon se


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja stressaa paljon se

        Kokeile vielä jos joku kalsarien tai housujen sauma painaa kuitenkin nii voit yrittää asetella kullia ja palleja paremmin housujen sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jess! Hyvät uudet vuodet!

        Voitko auttaa oon se tyyppi joka jouluna kirjoitti että sattuu kiveksiin, nyt ei satu mut mun kivekset on vähän lämpimät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko auttaa oon se tyyppi joka jouluna kirjoitti että sattuu kiveksiin, nyt ei satu mut mun kivekset on vähän lämpimät

        Joo!
        Siis kun kikkelissä ja kasseissa on sillanen lämmöntasausmekanismi, että pituus löysänä ja miten alhaalla kivekset roikkuu, muuttuu lämpötilan mukaan, niin sen pitäis tasata lämpötila sanoisinko puolessa tunnissa suunnilleen. Jos sulla ei oo peniksessä tai kiveksissa mitään ihottumaa tai muuta vaivaa niin en usko että tosta jos ne joskus on vähän liian lämpimät on haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo!
        Siis kun kikkelissä ja kasseissa on sillanen lämmöntasausmekanismi, että pituus löysänä ja miten alhaalla kivekset roikkuu, muuttuu lämpötilan mukaan, niin sen pitäis tasata lämpötila sanoisinko puolessa tunnissa suunnilleen. Jos sulla ei oo peniksessä tai kiveksissa mitään ihottumaa tai muuta vaivaa niin en usko että tosta jos ne joskus on vähän liian lämpimät on haittaa.

        Tuntuuko sulla vaikka kun puristat sun jalat yhteen ni lämpöä kasseissa ku mulla tuntuu vaikka ennen ei oo kai tuntunut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuuko sulla vaikka kun puristat sun jalat yhteen ni lämpöä kasseissa ku mulla tuntuu vaikka ennen ei oo kai tuntunut

        No ehkä ihan vähä joo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ehkä ihan vähä joo.

        No se on ehkä normaalia että vähän tuntuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se on ehkä normaalia että vähän tuntuu

        Joo ja murrosikä tuo kaikille paljon kysyttävää, no worries! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja murrosikä tuo kaikille paljon kysyttävää, no worries! :)

        Voitko auttaa taas mulla lensi tänää ulkona surisi joku ötökkä ja tuntu et se ois menny korvaan ja nyt Alko vähän sattuun korvaan mitä pitäisi tehdä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko auttaa taas mulla lensi tänää ulkona surisi joku ötökkä ja tuntu et se ois menny korvaan ja nyt Alko vähän sattuun korvaan mitä pitäisi tehdä

        Still alive!
        Jossakin oli vinkkinä että jos se ei oo tullut pois nii laita ruokaöljyä pari tippaa korvaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Still alive!
        Jossakin oli vinkkinä että jos se ei oo tullut pois nii laita ruokaöljyä pari tippaa korvaan.

        Ja tässä se linkki:
        https://yle.fi/uutiset/3-7359188


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tässä se linkki:
        https://yle.fi/uutiset/3-7359188

        Noin yleisesti oon putsannu korvii suihkussa varovasti päästämällä sopivan lämpöstä vettä letkusta korvaan mut tää ei toimi kaikilla. Sit kastellulla topstikulla varovasti kans kaivelen mut siinäki pitää tietää mitä tekee. Kirjotin, koska mulla on ollut ongelma likasista korvista jotka on lukossa.
        Jos se on vielä ens viikolla kipee nii käy näyttämäs kouluterkkarille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin yleisesti oon putsannu korvii suihkussa varovasti päästämällä sopivan lämpöstä vettä letkusta korvaan mut tää ei toimi kaikilla. Sit kastellulla topstikulla varovasti kans kaivelen mut siinäki pitää tietää mitä tekee. Kirjotin, koska mulla on ollut ongelma likasista korvista jotka on lukossa.
        Jos se on vielä ens viikolla kipee nii käy näyttämäs kouluterkkarille?

        En oo ens viikol koulus mulla on leirikoulu jos sanon vanhemmille että mennään näyttämään korvaa korvalääkärille se voi varmaan kuvata sen onko siellä mitään ku särkee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oo ens viikol koulus mulla on leirikoulu jos sanon vanhemmille että mennään näyttämään korvaa korvalääkärille se voi varmaan kuvata sen onko siellä mitään ku särkee

        Korvasärkyä - mee vaan lääkärille, voi olla tulehdus nii saat antibiootit. Kyl lääkäreille on aikoja vaikka onki helatorstai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvasärkyä - mee vaan lääkärille, voi olla tulehdus nii saat antibiootit. Kyl lääkäreille on aikoja vaikka onki helatorstai.

        Musta tuntuu et jos on todennäköisesti joku ötökkä korvassa ni netissä sanottiin että korvan iho/nahka on arka ni voi tehdä kipua ja tää kipu/särky on aika pientä joten jos ne eka kuvaa mun korvan ja siel eioo mitää muutaku vaikkua. Ni sit se kipuki voi mennä muutamassa päivässä pois


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta tuntuu et jos on todennäköisesti joku ötökkä korvassa ni netissä sanottiin että korvan iho/nahka on arka ni voi tehdä kipua ja tää kipu/särky on aika pientä joten jos ne eka kuvaa mun korvan ja siel eioo mitää muutaku vaikkua. Ni sit se kipuki voi mennä muutamassa päivässä pois

        Haluaisin mennä tänää sinne lääkärille mut en tiiä mitä sanon mun äitille..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvasärkyä - mee vaan lääkärille, voi olla tulehdus nii saat antibiootit. Kyl lääkäreille on aikoja vaikka onki helatorstai.

        Sanonko että korva on kipeä kun eilen meni kärpänen korvaan ja asun sairaalasta 1km etäisyydellä joten voidaan mennä vailla heti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanonko että korva on kipeä kun eilen meni kärpänen korvaan ja asun sairaalasta 1km etäisyydellä joten voidaan mennä vailla heti

        Joo sano vaan. Sori ku kesti vastata. Kylä se pitää tutkii koska se on kipee.
        Millaset välit sulla on äitis kanssa ku oot täällä enneki arkaillu kertoo sille asioista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo sano vaan. Sori ku kesti vastata. Kylä se pitää tutkii koska se on kipee.
        Millaset välit sulla on äitis kanssa ku oot täällä enneki arkaillu kertoo sille asioista?

        Ja kyllä toi pitää enne sitä ens viiko leirikouluu hoitaa pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kyllä toi pitää enne sitä ens viiko leirikouluu hoitaa pois.

        Ihan normaalit hyvät välit on mutta en tiiä kehtaanko sanoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan normaalit hyvät välit on mutta en tiiä kehtaanko sanoa

        Ok, no entä sun iskä? Sano sille ja meette lääkärii.
        Ei toi mikää vakava juttu oo ja kannattaa hoitaa ettei tuu kipeemmäksi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok, no entä sun iskä? Sano sille ja meette lääkärii.
        Ei toi mikää vakava juttu oo ja kannattaa hoitaa ettei tuu kipeemmäksi :)

        Mun vanhemmat on eronnut, kyl mä haluun hoitaa tän ennen maanantaita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun vanhemmat on eronnut, kyl mä haluun hoitaa tän ennen maanantaita

        Harmi. Onko se nyt kipeempi ku eilen?
        Meet vaa äitis luo, sanot että kuule äiti ja sit ton mitä aijoitkin: "korva on kipeä kun eilen meni kärpänen korvaan" Rohkeutta sulle kertoa! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi. Onko se nyt kipeempi ku eilen?
        Meet vaa äitis luo, sanot että kuule äiti ja sit ton mitä aijoitkin: "korva on kipeä kun eilen meni kärpänen korvaan" Rohkeutta sulle kertoa! :)

        On ihan yhtä kipee ku eilen toi korva


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi. Onko se nyt kipeempi ku eilen?
        Meet vaa äitis luo, sanot että kuule äiti ja sit ton mitä aijoitkin: "korva on kipeä kun eilen meni kärpänen korvaan" Rohkeutta sulle kertoa! :)

        Musta tuntuu että laitan sille huomenna viestiä ku pääsen klo 13 koulusta sen jälkeen että se on töissä nii voiko mun pappa viiä mut sinne lääkärille koska parivuotta sitten tein näin mut mul oli vaa korvatulehdus silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta tuntuu että laitan sille huomenna viestiä ku pääsen klo 13 koulusta sen jälkeen että se on töissä nii voiko mun pappa viiä mut sinne lääkärille koska parivuotta sitten tein näin mut mul oli vaa korvatulehdus silloin.

        No teeppä sillain. Onko sulla jotaki särkylääkettä kotona jota voisit ottaa?
        Ymmärrän ton jos haluut mieluite mennä pappas kans lääkärii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No teeppä sillain. Onko sulla jotaki särkylääkettä kotona jota voisit ottaa?
        Ymmärrän ton jos haluut mieluite mennä pappas kans lääkärii.

        On mulla särkylääkettä. Ilmotan vaikka huomenna mitä se lääkäri sano


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On mulla särkylääkettä. Ilmotan vaikka huomenna mitä se lääkäri sano

        Nonii selvä juttu ja paranemisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nonii selvä juttu ja paranemisia!

        Kiitti paljon ja siks haluun muutenki saada aina tämmöset vaivat pois koska tääki stressaa mua..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nonii selvä juttu ja paranemisia!

        Laitoin just äitille viestiä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoin just äitille viestiä...

        Peukkuja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peukkuja!

        Istuttiin akuutissa 3tuntia ja äsken päästiin kotiin, ei ollu tulehduksia eikä ötököitä, mutta sain korvatippoja/lääkettä. Nyt korva alkaa parantumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Istuttiin akuutissa 3tuntia ja äsken päästiin kotiin, ei ollu tulehduksia eikä ötököitä, mutta sain korvatippoja/lääkettä. Nyt korva alkaa parantumaan.

        Oikee hyvä juttu että paranee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikee hyvä juttu että paranee!

        Hei taas nyt mulla osu pallo ranteeseen ja ranne on vähän kipeytynyt mitä pitäis tehä 😑


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei taas nyt mulla osu pallo ranteeseen ja ranne on vähän kipeytynyt mitä pitäis tehä 😑

        Hei!
        Oliskoha vähä venähtäny?
        Tarkkaile jos turpoo tai punottaa taikka jos on voimakasta kipua.
        Hae pakastimesta vaikka joku vihannes tai marjapussi ja pidä sitä sii vähä aikaa, vie kipuu pois. Jos se on vielä parin päivän jälkeen kovin kipee nii pitää tutkia enemmän.
        Suomi-Canada MM finaali ny menos! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!
        Oliskoha vähä venähtäny?
        Tarkkaile jos turpoo tai punottaa taikka jos on voimakasta kipua.
        Hae pakastimesta vaikka joku vihannes tai marjapussi ja pidä sitä sii vähä aikaa, vie kipuu pois. Jos se on vielä parin päivän jälkeen kovin kipee nii pitää tutkia enemmän.
        Suomi-Canada MM finaali ny menos! :)

        Joo itekki katon pelii samal ku vihannespussi rantees


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo itekki katon pelii samal ku vihannespussi rantees

        Häviö mutta laskukaavalla seuraavan voiton kuuluuki tulla vasta 2 vuoden päästä:
        1995, 2011, 2019 eli ensi 16 vuotta, sit 8 ja aina puoliksi nii 2023 :D
        Joko ranne parempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häviö mutta laskukaavalla seuraavan voiton kuuluuki tulla vasta 2 vuoden päästä:
        1995, 2011, 2019 eli ensi 16 vuotta, sit 8 ja aina puoliksi nii 2023 :D
        Joko ranne parempi?

        on jo paljon parempi toi ranne ku on lepuuttanu, harmi et suomi ei voittanu kanadaa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häviö mutta laskukaavalla seuraavan voiton kuuluuki tulla vasta 2 vuoden päästä:
        1995, 2011, 2019 eli ensi 16 vuotta, sit 8 ja aina puoliksi nii 2023 :D
        Joko ranne parempi?

        Hei taas pesin äsken naamaa ja alaripsi vahingos otin sen pois siitä ni kasvaako se takas mulle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei taas pesin äsken naamaa ja alaripsi vahingos otin sen pois siitä ni kasvaako se takas mulle

        Hei
        Kyl siihe uus kasvaa :)
        Karvat kasvaa tietyn aikaa ja sit jossaki vaiheessa karvatupessa on lepovaihe ja karva putoaa. Siksi esim usein kun kissaa silittää irtoaa siitä muutamia karvoja. Hiukset kasvaa 1 sentin kuukaudessa mutta ripsien nopeudesta en oo varma. Oli varmaa jo muuteki lepovaihe sillä ripsellä nii hyvä että pesussa läksi eikä vaikka pudonnu ärsyttämään silmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!
        Oliskoha vähä venähtäny?
        Tarkkaile jos turpoo tai punottaa taikka jos on voimakasta kipua.
        Hae pakastimesta vaikka joku vihannes tai marjapussi ja pidä sitä sii vähä aikaa, vie kipuu pois. Jos se on vielä parin päivän jälkeen kovin kipee nii pitää tutkia enemmän.
        Suomi-Canada MM finaali ny menos! :)

        Hei, oon toi jolla oli vuos sitte korvakipee, nyt mietityttää että jäänkö luokalle, pelottaa ihan hemmetisti koska äidinkielestä tuli 3vk sitte 4 ja viikko sitte 5puol, että tuleeko niistä sitte todistukseen 4 vai 5 välitokariin tuli 5, pelottaa tässä nimittäin se että voiko jäädä luokalle jos äidinkielestä sattuisi tulemaan ainoa yksi nelonen todistukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, oon toi jolla oli vuos sitte korvakipee, nyt mietityttää että jäänkö luokalle, pelottaa ihan hemmetisti koska äidinkielestä tuli 3vk sitte 4 ja viikko sitte 5puol, että tuleeko niistä sitte todistukseen 4 vai 5 välitokariin tuli 5, pelottaa tässä nimittäin se että voiko jäädä luokalle jos äidinkielestä sattuisi tulemaan ainoa yksi nelonen todistukseen.

        Ja tässä on vielä yksi arvioitava juttu tulossa äidinkielessä jossa on arvosanoina välttävä , tyydyttävä , hyvä, kiittettävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tässä on vielä yksi arvioitava juttu tulossa äidinkielessä jossa on arvosanoina välttävä , tyydyttävä , hyvä, kiittettävä.

        Jaa oot vielä täällä :D
        Koitas nyt tsempata, murkkuikä ja korona-aika painanu sulla varmaa vaan päälle?
        Kyllä noista tulee 5 keskiarvoksi. Puhu opettajalle ja pyydä tukiopetusta?
        Onko sulla lukihäiriö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häviö mutta laskukaavalla seuraavan voiton kuuluuki tulla vasta 2 vuoden päästä:
        1995, 2011, 2019 eli ensi 16 vuotta, sit 8 ja aina puoliksi nii 2023 :D
        Joko ranne parempi?

        Joo oon se sama ku vastas sulle ku oli pallit kipeet joskus :)
        Ei mennykään 2023 vaa tänä vuonna jo tuli olympiakultaa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa oot vielä täällä :D
        Koitas nyt tsempata, murkkuikä ja korona-aika painanu sulla varmaa vaan päälle?
        Kyllä noista tulee 5 keskiarvoksi. Puhu opettajalle ja pyydä tukiopetusta?
        Onko sulla lukihäiriö?

        On paha keskittymisvaikeudet, en tiiä onko lukihäiriötä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On paha keskittymisvaikeudet, en tiiä onko lukihäiriötä

        Oot seiskalla nyt ja 14v?
        Johtuuko se luokasta tai äikän ryhmästä ne keskittymisongelmat?
        Hyvä ku kirjotit, en itekää aina keskity täysillä, meni lukio
        aika huonosti kun ei jaksanu 2 ekan periodin jälkee enää tehä
        mitään kunnolla väsymyksen ja keskittymisongelmien takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot seiskalla nyt ja 14v?
        Johtuuko se luokasta tai äikän ryhmästä ne keskittymisongelmat?
        Hyvä ku kirjotit, en itekää aina keskity täysillä, meni lukio
        aika huonosti kun ei jaksanu 2 ekan periodin jälkee enää tehä
        mitään kunnolla väsymyksen ja keskittymisongelmien takia.

        Mutta enemmän nyt huolettaa kotitalous koska kokeesta tuli eka 6 ja sit 4 (vaikea köksän forms koe) tuleeko niistä 5 koska aiemmin sain 8 köksästä välitokariin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot seiskalla nyt ja 14v?
        Johtuuko se luokasta tai äikän ryhmästä ne keskittymisongelmat?
        Hyvä ku kirjotit, en itekää aina keskity täysillä, meni lukio
        aika huonosti kun ei jaksanu 2 ekan periodin jälkee enää tehä
        mitään kunnolla väsymyksen ja keskittymisongelmien takia.

        No johtuu äikän numerot keskittymisestä ja sitku luen kokeeseen ei jää kaikki asiat koealueesta päähän. Oon tehny muissa aineissa kokeita avustajan kanssa pienemmässä tilassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot seiskalla nyt ja 14v?
        Johtuuko se luokasta tai äikän ryhmästä ne keskittymisongelmat?
        Hyvä ku kirjotit, en itekää aina keskity täysillä, meni lukio
        aika huonosti kun ei jaksanu 2 ekan periodin jälkee enää tehä
        mitään kunnolla väsymyksen ja keskittymisongelmien takia.

        Ja niistä kokeista sit tullu 7puol-9 välillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja niistä kokeista sit tullu 7puol-9 välillä

        Kokeile jos saisit tehä äikän ja kotitalouden kokeet avustajan kanssa ja vaikka uusia ne pieleen menneet? Et sää mun mielestä vaikuta tyhmältä. Mite sulla muute menee koulussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile jos saisit tehä äikän ja kotitalouden kokeet avustajan kanssa ja vaikka uusia ne pieleen menneet? Et sää mun mielestä vaikuta tyhmältä. Mite sulla muute menee koulussa?

        No matikassa oon nyt saanu kokeista 8-10 numeroita mutta syyslukukaudella meni aika heikosti ja kaduttaa vieläkin kun sillon tuli 5 matikasta välitokariinjoka oli 9 ala asteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No matikassa oon nyt saanu kokeista 8-10 numeroita mutta syyslukukaudella meni aika heikosti ja kaduttaa vieläkin kun sillon tuli 5 matikasta välitokariinjoka oli 9 ala asteella.

        No sää oot jo parantanu matikkaa ja nyt olis ongelmana äikkä ja kotitalous?
        Kotitaloudessa mun mielestä enempi ratkasee tuntiaktiivisuus ja jos on huono ope niin onneksi sitä ei kai oo seiskan jälkeen enää kun valinnaisena?
        Onko sulla kavereita koulussa vai häiriikö muut sun koulunkäyntii ja keskittymistä?
        Pelaatko paljo tietokoneella muutes? :D
        Sori paljo kysymyksii..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sää oot jo parantanu matikkaa ja nyt olis ongelmana äikkä ja kotitalous?
        Kotitaloudessa mun mielestä enempi ratkasee tuntiaktiivisuus ja jos on huono ope niin onneksi sitä ei kai oo seiskan jälkeen enää kun valinnaisena?
        Onko sulla kavereita koulussa vai häiriikö muut sun koulunkäyntii ja keskittymistä?
        Pelaatko paljo tietokoneella muutes? :D
        Sori paljo kysymyksii..

        On kavereita, kyllä ne joskus vähä härnää, tietokoneella tulee pelattua usein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kavereita, kyllä ne joskus vähä härnää, tietokoneella tulee pelattua usein

        Kasvata paksu nahka ettet pienestä härnäämisestä hermostu.
        Tietokonepelit on ihan ok, iteki pelailen enemmä ja vähemmä.
        Tän jälkeen sulla vielä 3 viikkoa koulua. Tee parhaas harjotellakses
        kokeisiin nii pääset sit kesälomalle. Ei nykyään kovin helpolla jätetä
        luokalle. Ainaki mun aikaan keväällä tuli "nelosvarotus" jos kevät
        torkkariin uhkas tulla nelosii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvata paksu nahka ettet pienestä härnäämisestä hermostu.
        Tietokonepelit on ihan ok, iteki pelailen enemmä ja vähemmä.
        Tän jälkeen sulla vielä 3 viikkoa koulua. Tee parhaas harjotellakses
        kokeisiin nii pääset sit kesälomalle. Ei nykyään kovin helpolla jätetä
        luokalle. Ainaki mun aikaan keväällä tuli "nelosvarotus" jos kevät
        torkkariin uhkas tulla nelosii.

        Mutta meijän matikan ope on iha huono ku ei opeta mitää ja se lähtee keväällä pois ollaa saatu tehä matikan kokeita netissä kotona, nyt tänää oli semmonen loppukoe minkä saa tehä Kotona kun jäi kesken, ni osaisitko auttaa kysymyksissä, matikan jos lähetän lausekkeita tähän chattiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta meijän matikan ope on iha huono ku ei opeta mitää ja se lähtee keväällä pois ollaa saatu tehä matikan kokeita netissä kotona, nyt tänää oli semmonen loppukoe minkä saa tehä Kotona kun jäi kesken, ni osaisitko auttaa kysymyksissä, matikan jos lähetän lausekkeita tähän chattiin

        Mulla oli kyllä pitkä matikka, mutta huonot arvosanat. YO-kokeesta A :D
        Mutta laita ny.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla oli kyllä pitkä matikka, mutta huonot arvosanat. YO-kokeesta A :D
        Mutta laita ny.

        Luku 5 lausekkeessa 5x 1 on nimeltään, vaihtoehdot a) termi B) vakio c) kerroin d) polynomi, ps ite en tiiä mikä se ois noista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luku 5 lausekkeessa 5x 1 on nimeltään, vaihtoehdot a) termi B) vakio c) kerroin d) polynomi, ps ite en tiiä mikä se ois noista.

        Kerroin: Monomi on matematiikassa polynomin yksinkertaisin muoto, joka sisältää vain yhden termin. Siihen kuuluu kerroinosa ja kirjainosa, jossa voi olla eksponentteja.
        Joo huonosti on opetettu.
        Pistä vaikka wikipediaan hauksi noita juttuja ne on aika hyvin selitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroin: Monomi on matematiikassa polynomin yksinkertaisin muoto, joka sisältää vain yhden termin. Siihen kuuluu kerroinosa ja kirjainosa, jossa voi olla eksponentteja.
        Joo huonosti on opetettu.
        Pistä vaikka wikipediaan hauksi noita juttuja ne on aika hyvin selitetty.

        Sitten, Jaakko on x -vuotias. 34 vuoden päästä Jaakko on
        a) x 34-vuotias
        b) 34x -vuotias
        c) Ei mikään vaihtoehdoista.
        d) x - 34 -vuotias

        Mikähän tää ois


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten, Jaakko on x -vuotias. 34 vuoden päästä Jaakko on
        a) x 34-vuotias
        b) 34x -vuotias
        c) Ei mikään vaihtoehdoista.
        d) x - 34 -vuotias

        Mikähän tää ois

        No mietipä: tämän hetken ikään lisätään 34 vuotta. Joten x 34 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mietipä: tämän hetken ikään lisätään 34 vuotta. Joten x 34 vuotta.

        Mitkä monomit ovat samanmuotoisia kuin
        2x ja toho x jälkee ylös 2. Eli 2x potenssiin 2.
        Vaihtoehdot :
        a) x potenssiin 2
        b) 2
        C) 2x
        d) y2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä monomit ovat samanmuotoisia kuin
        2x ja toho x jälkee ylös 2. Eli 2x potenssiin 2.
        Vaihtoehdot :
        a) x potenssiin 2
        b) 2
        C) 2x
        d) y2

        Ja minkä arvon lauseke 2x saa, kun x on 1 kahdesosaa?
        a) Ei mikään vaihtoehdoista
        b) 1
        c) 2
        d) 2 neljäsosaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minkä arvon lauseke 2x saa, kun x on 1 kahdesosaa?
        a) Ei mikään vaihtoehdoista
        b) 1
        c) 2
        d) 2 neljäsosaa.

        Samanmuotoisia ovat ne, joissa on sama kirjainosa eli a.
        Toinen kysymys: sijota ½ tohon lausekkeeseen niin saat vastauksen eli 2x½ eli 1.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanmuotoisia ovat ne, joissa on sama kirjainosa eli a.
        Toinen kysymys: sijota ½ tohon lausekkeeseen niin saat vastauksen eli 2x½ eli 1.

        Nyt en usko että tulee mistään 5 todistukseen, ehkä 7 on huonoin mitä tulee, oon skarpannu nää vikat kokeet täysillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt en usko että tulee mistään 5 todistukseen, ehkä 7 on huonoin mitä tulee, oon skarpannu nää vikat kokeet täysillä.

        Hyvä ja siitä on helppo jatkaa syksyllä kasilla :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ja siitä on helppo jatkaa syksyllä kasilla :D

        Mietin vaan ku yks meijän luokan yksinäinen poika on saamas 4 kuvataiteesta että voiko se jäädä luokalle koska se ei ole ollut yli kuukauteen tunneilla ja se meijön ope sano et se saa 4, lol se jää luokalle se on muutenki ärsyttävin poika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietin vaan ku yks meijän luokan yksinäinen poika on saamas 4 kuvataiteesta että voiko se jäädä luokalle koska se ei ole ollut yli kuukauteen tunneilla ja se meijön ope sano et se saa 4, lol se jää luokalle se on muutenki ärsyttävin poika.

        Voi jäädä. Mahdollisesti on muutenki lastensuojelun asiakas ja paskasta perheestä.
        Taikka sitte on sairastunut vakavasti ja siksi ei oo koulussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietin vaan ku yks meijän luokan yksinäinen poika on saamas 4 kuvataiteesta että voiko se jäädä luokalle koska se ei ole ollut yli kuukauteen tunneilla ja se meijön ope sano et se saa 4, lol se jää luokalle se on muutenki ärsyttävin poika.

        Millasen todistuksen sait?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi jäädä. Mahdollisesti on muutenki lastensuojelun asiakas ja paskasta perheestä.
        Taikka sitte on sairastunut vakavasti ja siksi ei oo koulussa.

        On sillä perheongelmia varmaa tai jotain, olis kiva tietää millon Wilmaan tulee uuet lukkarit ku pääsin luokalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sillä perheongelmia varmaa tai jotain, olis kiva tietää millon Wilmaan tulee uuet lukkarit ku pääsin luokalta

        Onnee! Eiköhä ne tuu sitte ku rehtori on ne kesän aikana tehny. Sillä ei ole lomaa opettajista poiketen koko kesää vaan pitää tehä kaikki lukkarit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnee! Eiköhä ne tuu sitte ku rehtori on ne kesän aikana tehny. Sillä ei ole lomaa opettajista poiketen koko kesää vaan pitää tehä kaikki lukkarit.

        Tää on vähä random kysymys mutta tiiätkö mihin voisin myydä mustikkaämpäreitä netissä mitä alan keräämään, viime kesänä tienasin 2000 euroa mustikanpoimimisella, että mihin niitä kannattaisi myydä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tää on vähä random kysymys mutta tiiätkö mihin voisin myydä mustikkaämpäreitä netissä mitä alan keräämään, viime kesänä tienasin 2000 euroa mustikanpoimimisella, että mihin niitä kannattaisi myydä?

        Hyvät tulot. Joku 4H yhdistys ehkä ostaa?
        Tietty voit kaupata suoraan jollekki leipomolle niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvät tulot. Joku 4H yhdistys ehkä ostaa?
        Tietty voit kaupata suoraan jollekki leipomolle niitä.

        Kiitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvät tulot. Joku 4H yhdistys ehkä ostaa?
        Tietty voit kaupata suoraan jollekki leipomolle niitä.

        Mulla tippui puhelimen näyttö maahan ja nyt siinä on säröjä, voikohan näyttöä vaihtaa missä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla tippui puhelimen näyttö maahan ja nyt siinä on säröjä, voikohan näyttöä vaihtaa missä

        Toimiiko se puhelin muuten hyvin? Sit kun se on muutenki hidas ja akku huono niin ei kannata. Mulla on joku halpa puhelin työkäytössä jossa paljon säröjä näytössä ja pitää olla lähestulkoon koko aika johdonpäässä kun ei akku piisaa xd Hae googlesta oman aluees puhelinkorjaamoja ja kysele niistä hintoja. Halvimmat älyluurit on 100-150€ uudet niin kannattaa miettiä säästätkö mieluummin uuteen ja sinnittelet hetken risan kanssa. Ellei sit sulla oo jotaki vakuutusta joka ton korvais?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimiiko se puhelin muuten hyvin? Sit kun se on muutenki hidas ja akku huono niin ei kannata. Mulla on joku halpa puhelin työkäytössä jossa paljon säröjä näytössä ja pitää olla lähestulkoon koko aika johdonpäässä kun ei akku piisaa xd Hae googlesta oman aluees puhelinkorjaamoja ja kysele niistä hintoja. Halvimmat älyluurit on 100-150€ uudet niin kannattaa miettiä säästätkö mieluummin uuteen ja sinnittelet hetken risan kanssa. Ellei sit sulla oo jotaki vakuutusta joka ton korvais?

        Toimii kyllä hyvin, oikeeseen yläreunaan tuli pieni crackki josta menee viiva näytön läpi mutta ei kannatta varmaan vaihtaa, harmittaa vaan Ku on aika kallis papan vanha puhelin ja ei ollu vielä panssarilasia hommannu. Ja akun kapasiteetti on 89% sadasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimii kyllä hyvin, oikeeseen yläreunaan tuli pieni crackki josta menee viiva näytön läpi mutta ei kannatta varmaan vaihtaa, harmittaa vaan Ku on aika kallis papan vanha puhelin ja ei ollu vielä panssarilasia hommannu. Ja akun kapasiteetti on 89% sadasta.

        Niin ne oppirahat pitää tienata. Jos meinaat paljo käydä esim marjastamassa ja tehä mettähommia nii voit joskus ostaa sillasen vahvemman puhelimen.
        Onko sii näytös jotaki vikaa myös?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-12493434 4H tuli mielee ku katoin uutisii! :)

        Hei oonko liian lyhyt ku meen 8 luokalle ja oon vasta 175cm pitkä ja mun kaveri on 182, en ymmärrä ku haukutaan pätkäks jotku 9 luokkalaiset, vaikka mun iskä on 177pitkä ja äiti 173 kasvankohan mä nyt paljon ku oon murrosikänen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei oonko liian lyhyt ku meen 8 luokalle ja oon vasta 175cm pitkä ja mun kaveri on 182, en ymmärrä ku haukutaan pätkäks jotku 9 luokkalaiset, vaikka mun iskä on 177pitkä ja äiti 173 kasvankohan mä nyt paljon ku oon murrosikänen?

        Hei! Sanoit joskus sillon että 2020 kesällä alkanu murkkuikä nii kyllä mää sanon että oot ihan hyvän pitunen 14 vuotiaaksi ja normaalisti kasvanu. Voimakkaampi pituuskasvu kestää murrosiässä pojilla nelisen vuotta. Ei kaikki kasva sillee 10-15cm hujauksia vuotta kohden, jotkut kasvaa hitaammin. Miten pitkä olit sillo 12 vuotiaana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Sanoit joskus sillon että 2020 kesällä alkanu murkkuikä nii kyllä mää sanon että oot ihan hyvän pitunen 14 vuotiaaksi ja normaalisti kasvanu. Voimakkaampi pituuskasvu kestää murrosiässä pojilla nelisen vuotta. Ei kaikki kasva sillee 10-15cm hujauksia vuotta kohden, jotkut kasvaa hitaammin. Miten pitkä olit sillo 12 vuotiaana?

        Olin silloin 12v kesällä ehkä 156cm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olin silloin 12v kesällä ehkä 156cm

        Nojoo sekä suomalaisen että englantilaisen kasvukäyrän mukaan oot ollut selvästi ikäistä pidempi niin 12 kuin 14 iässä :) Syö terveellisesti eläkä tupakoi ja nuku tarpeeksi. Kyllä sää varmaa vielä jonkin verran kasvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nojoo sekä suomalaisen että englantilaisen kasvukäyrän mukaan oot ollut selvästi ikäistä pidempi niin 12 kuin 14 iässä :) Syö terveellisesti eläkä tupakoi ja nuku tarpeeksi. Kyllä sää varmaa vielä jonkin verran kasvat.

        Oli mullaki jo ihan täys murkkuikä ku menin kutoselle, olin liikuntaryhmän ekoja :D Sun vanhempien pituudet huomioiden ja että olit jo aika pitkä ku murkkuikä alko niin luulis että ei sulla oo vielä pituuskasvu lakannut. Mitä mää englantilaista kasvukäyrää tulkitsin niin se ennustais jotaki 180-185cm sulle aikuispituutta. Ainahan ne 9 luokkalaiset kiusaa pienempiä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli mullaki jo ihan täys murkkuikä ku menin kutoselle, olin liikuntaryhmän ekoja :D Sun vanhempien pituudet huomioiden ja että olit jo aika pitkä ku murkkuikä alko niin luulis että ei sulla oo vielä pituuskasvu lakannut. Mitä mää englantilaista kasvukäyrää tulkitsin niin se ennustais jotaki 180-185cm sulle aikuispituutta. Ainahan ne 9 luokkalaiset kiusaa pienempiä..

        Ja vielä 1 viesti: laita googleen: "2 to 20 years: Boys Stature Weight-for-age percentiles" nii näät sen enkku käyrän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli mullaki jo ihan täys murkkuikä ku menin kutoselle, olin liikuntaryhmän ekoja :D Sun vanhempien pituudet huomioiden ja että olit jo aika pitkä ku murkkuikä alko niin luulis että ei sulla oo vielä pituuskasvu lakannut. Mitä mää englantilaista kasvukäyrää tulkitsin niin se ennustais jotaki 180-185cm sulle aikuispituutta. Ainahan ne 9 luokkalaiset kiusaa pienempiä..

        Hei nyt ku hengästyn ulkona oli 29astetta ja pyöräilin kovaa välil ja hengästytti ja nyt kotona pulssi lyö vieläki aika kovaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei nyt ku hengästyn ulkona oli 29astetta ja pyöräilin kovaa välil ja hengästytti ja nyt kotona pulssi lyö vieläki aika kovaa

        Hei! No se on toi kuuma ilma. Juo ja ota hetki rauhassa. Ei noita helteitä kenenkään kunto kestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! No se on toi kuuma ilma. Juo ja ota hetki rauhassa. Ei noita helteitä kenenkään kunto kestä.

        Joo join illalla mut nyt aamulla laskin et mun syke on 80 minuutissa onko se normaali syke 14 vuotiaaalle, heräsin just


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo join illalla mut nyt aamulla laskin et mun syke on 80 minuutissa onko se normaali syke 14 vuotiaaalle, heräsin just

        Osta verenpainemittari!
        Sitä kannattaa seurata, näyttää sykkeen myös.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo join illalla mut nyt aamulla laskin et mun syke on 80 minuutissa onko se normaali syke 14 vuotiaaalle, heräsin just

        Nii joo ja sit voit kans hankkia sillasen ranteesee kiinnitettävän sykemittarin.
        Pyöräillessä vaikka voi tarkkailla sykettä. Suolasta pitää myös syödä kuumalla, se vaikuttaa sydämen toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta verenpainemittari!
        Sitä kannattaa seurata, näyttää sykkeen myös.

        Nyt on tosikyseessä mun sisko hukutti avaimen ja ei löydetty sitä, mitä pitäis tehä ennen ku harkitsee ulko oven lukon vaihtamista se olis kallista uus lukko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on tosikyseessä mun sisko hukutti avaimen ja ei löydetty sitä, mitä pitäis tehä ennen ku harkitsee ulko oven lukon vaihtamista se olis kallista uus lukko

        Noh naiset on hysteerisiä. Lainaa sille omaa avaintas ja teetätte uuden tilalle ja huomenna etitte uudestaan rauhassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh naiset on hysteerisiä. Lainaa sille omaa avaintas ja teetätte uuden tilalle ja huomenna etitte uudestaan rauhassa.

        Tänään alkoi 8 luokka koulussa, ja oon aina välitunnilla yksin, olis kiva kuulua johonkin porukkaan meijän luokalla, 7 luokalla aika sama puoli vuotta. Huomenna taas kouluun :/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään alkoi 8 luokka koulussa, ja oon aina välitunnilla yksin, olis kiva kuulua johonkin porukkaan meijän luokalla, 7 luokalla aika sama puoli vuotta. Huomenna taas kouluun :/

        Juu taas se aika syksystä. Ton ikäsenä on joskus vaikee löytää porukkaa jos ei kiinnostuksen aiheet ja harrastukset kohtaa. Kyselepäs jos vaikka joku sun koulusta tai luokalta haluis pelata sun kanssa steamissä/epicissä mitä näitä ny onkaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu taas se aika syksystä. Ton ikäsenä on joskus vaikee löytää porukkaa jos ei kiinnostuksen aiheet ja harrastukset kohtaa. Kyselepäs jos vaikka joku sun koulusta tai luokalta haluis pelata sun kanssa steamissä/epicissä mitä näitä ny onkaa?

        Ku meijän luokalla on kaks poikaa joiden kaa oon ollu samoissa ryhmätöissä seiskalla ni niitten kaa puhuttiin sillo, olis kiva tutustuu niihin ja alkaa hengaa niitten kaa, ku yksinäisyys tuntuu niin kurjalta, en vaa uskalla mennä välitunnilla puhumaan niille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ku meijän luokalla on kaks poikaa joiden kaa oon ollu samoissa ryhmätöissä seiskalla ni niitten kaa puhuttiin sillo, olis kiva tutustuu niihin ja alkaa hengaa niitten kaa, ku yksinäisyys tuntuu niin kurjalta, en vaa uskalla mennä välitunnilla puhumaan niille

        Mee vaa rohkeesti juttelee niille :) Ei ihmisii kannata pelätä. Muuttuko sun luokka paljon ku alotit ylä-asteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mee vaa rohkeesti juttelee niille :) Ei ihmisii kannata pelätä. Muuttuko sun luokka paljon ku alotit ylä-asteen?

        Muuttu aika paljon luokka sillon vuosi sitte, pitäis vielä uskaltaa mennä juttelee niille välitunnilla, jos tulee syksyllä muutenkin lisää ryhmätöitä, ni meen niitten kanssa koska sit pitää jutella niille. Kyllä me eilenkin oltiin samassa ryhmätyössä ja juteltiin mitä kesällä tehtiin sen toisen pojan kanssa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuttu aika paljon luokka sillon vuosi sitte, pitäis vielä uskaltaa mennä juttelee niille välitunnilla, jos tulee syksyllä muutenkin lisää ryhmätöitä, ni meen niitten kanssa koska sit pitää jutella niille. Kyllä me eilenkin oltiin samassa ryhmätyössä ja juteltiin mitä kesällä tehtiin sen toisen pojan kanssa,

        Rohkeesti vaa juttelee! Keräsitkö muute paljo marjoja kun kerroit että niitä olet joskus keränny?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohkeesti vaa juttelee! Keräsitkö muute paljo marjoja kun kerroit että niitä olet joskus keränny?

        Keräsin kesällä siskoni kanssa mökillä yli 200litraa. Oon nyt valinnaisen liikan tunnilla ja se kestää 14.30-16.00 ja haluaisin vaihtaa tekniseen . Menin täällä kävelylle kun muut jäi pelaamaan koripalloa ja muuuta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keräsin kesällä siskoni kanssa mökillä yli 200litraa. Oon nyt valinnaisen liikan tunnilla ja se kestää 14.30-16.00 ja haluaisin vaihtaa tekniseen . Menin täällä kävelylle kun muut jäi pelaamaan koripalloa ja muuuta

        Hyvä määrä :)
        Eikö tullut tekniseen tarpeeksi halukkaita että olis alotettu ryhmä?
        Tökkiikö liikunta pahasti vastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä määrä :)
        Eikö tullut tekniseen tarpeeksi halukkaita että olis alotettu ryhmä?
        Tökkiikö liikunta pahasti vastaan?

        No nyt siellä teknisessä on 15 minun lisäksi jos menen sinne, ja jätän ton valinnais liikunnan pois, ja koska ajattelin käydä aina torstai iltaisin salilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt siellä teknisessä on 15 minun lisäksi jos menen sinne, ja jätän ton valinnais liikunnan pois, ja koska ajattelin käydä aina torstai iltaisin salilla.

        Noh se on sun valintas. Mee siihen missä on mukavampia ihmisiä ja opettajia.
        Onko siellä kans punttiksella 15v ikäraja? Täällä päin on melkeen jokasessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh se on sun valintas. Mee siihen missä on mukavampia ihmisiä ja opettajia.
        Onko siellä kans punttiksella 15v ikäraja? Täällä päin on melkeen jokasessa.

        Millasii jätkii teijä liikuntaryhmissä on? Onko ne jotaki 190cm sua isompii jättiläisii tai onko siellä jotaki epäkypsiä pikkujätkii joilla ei ees oo murrosikä alkanu ja ne vaan pelleilee? Mietin vaan jos et oikee tykkää koululiikunnasta?
        Ootko hyvä teknisessä työssä ja koneitten ja tollasten kanssa?
        Hommaatko mopon? Sori paljo kysymyksii :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millasii jätkii teijä liikuntaryhmissä on? Onko ne jotaki 190cm sua isompii jättiläisii tai onko siellä jotaki epäkypsiä pikkujätkii joilla ei ees oo murrosikä alkanu ja ne vaan pelleilee? Mietin vaan jos et oikee tykkää koululiikunnasta?
        Ootko hyvä teknisessä työssä ja koneitten ja tollasten kanssa?
        Hommaatko mopon? Sori paljo kysymyksii :D

        No jotku on isompii ja ne pelleilee usein, oon teknisessä hyvä. En varmaan hommaa mopoa kun pitäis säästää autoon minkä saan 3vuoden päästä. Tiiätkö muuten kannataisko kun peruskoulu loppuu niin mennä lukioon vai amikseen jos haluu automyyjäksi. Veikkaan että mun keskiarvo ysillä on noin 8.2.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jotku on isompii ja ne pelleilee usein, oon teknisessä hyvä. En varmaan hommaa mopoa kun pitäis säästää autoon minkä saan 3vuoden päästä. Tiiätkö muuten kannataisko kun peruskoulu loppuu niin mennä lukioon vai amikseen jos haluu automyyjäksi. Veikkaan että mun keskiarvo ysillä on noin 8.2.

        Joku kaupallisen alan linja amiksessa ja kaksoistutkinto kenties?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku kaupallisen alan linja amiksessa ja kaksoistutkinto kenties?

        Automyyjänä ei sit saa olla ujo. Joo, en sano että sun pitäis lähtee pelleilijöitten porukkaan tai sillasten jotka vetää kännit joka viikonloppu. Juttele vaa ihmisille reippaasti ja totut kyllä :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Automyyjänä ei sit saa olla ujo. Joo, en sano että sun pitäis lähtee pelleilijöitten porukkaan tai sillasten jotka vetää kännit joka viikonloppu. Juttele vaa ihmisille reippaasti ja totut kyllä :)

        En oo ujo koulun ulkopuolella , mietin että menisin amiksessa liiketoiminnan perustutkinnon alalle , luin että se on kuulemma hyvä pohja, siihen duuniin. Mutta en tiiä voiko amiksen jälkeen suoraan hakea töitä, ja kun pitää intti käyä siinä välissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oo ujo koulun ulkopuolella , mietin että menisin amiksessa liiketoiminnan perustutkinnon alalle , luin että se on kuulemma hyvä pohja, siihen duuniin. Mutta en tiiä voiko amiksen jälkeen suoraan hakea töitä, ja kun pitää intti käyä siinä välissä.

        Ainaki kesätöitä voit tehä ja on siellä myös palkaton työharjotteluosa myös. Usein kyllä kesötyöpaikastakin voi saada todistukset jotka kelpaa sinne kouluun. Mee kysyy ens kesänä jostaki autoliikekestä kesätöitä? Sotaväestä on sillane juttu että kutsunnoissa ne määrää saapumiserän niin se voi joskus olla jopa 2 vuotta amiksen päättymisen jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainaki kesätöitä voit tehä ja on siellä myös palkaton työharjotteluosa myös. Usein kyllä kesötyöpaikastakin voi saada todistukset jotka kelpaa sinne kouluun. Mee kysyy ens kesänä jostaki autoliikekestä kesätöitä? Sotaväestä on sillane juttu että kutsunnoissa ne määrää saapumiserän niin se voi joskus olla jopa 2 vuotta amiksen päättymisen jälkeen.

        Pääsin vihdoin tekniseen, sinne oli vaikee päästä, mut nyt mietityttää haluisin 1 tunnin valinnaisen enkun tilalle robotiikkaan jossa on tällä hetkellä 18 oppilasta, vähä mietityttää ottaisko ne enää sinne yhtä oppilasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsin vihdoin tekniseen, sinne oli vaikee päästä, mut nyt mietityttää haluisin 1 tunnin valinnaisen enkun tilalle robotiikkaan jossa on tällä hetkellä 18 oppilasta, vähä mietityttää ottaisko ne enää sinne yhtä oppilasta.

        Osta itelle joku arduino sarja ja harjottele kotona jos et pääse sinne :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta itelle joku arduino sarja ja harjottele kotona jos et pääse sinne :)

        Irtosi pyörästä eturengas miten sen saa kiinni takas ettei kukaa pölli pyörävarastosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Irtosi pyörästä eturengas miten sen saa kiinni takas ettei kukaa pölli pyörävarastosta

        2kpl jakoavaimia tai 2 14 tai 15mm kintolenkkiä en tiiä kumpaa kokoa sun fillarissa on mut se pitää 2 avaimella kiristää muuten ei onnistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2kpl jakoavaimia tai 2 14 tai 15mm kintolenkkiä en tiiä kumpaa kokoa sun fillarissa on mut se pitää 2 avaimella kiristää muuten ei onnistu.

        Tiiätkö pitääkö sisupastilleja imeskellä vai pureskella, ku en tiiä ku alkanu syömää välipalojen jälkeen päivittäin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiiätkö pitääkö sisupastilleja imeskellä vai pureskella, ku en tiiä ku alkanu syömää välipalojen jälkeen päivittäin

        Ihan mite haluat. Itellä menee maha sekasi niistä helpolla :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan mite haluat. Itellä menee maha sekasi niistä helpolla :D

        Ok ite söin 1 rasiallisen eikä mitään. :D, mutta haluaisin vaihtaa siihen robotiikkaa kun meijat muut luokkalaiset on siellä enkä jaksa olla enää valinnais enkussa. Pitäis kysyy pystyykö vaihtamaan ? vissii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok ite söin 1 rasiallisen eikä mitään. :D, mutta haluaisin vaihtaa siihen robotiikkaa kun meijat muut luokkalaiset on siellä enkä jaksa olla enää valinnais enkussa. Pitäis kysyy pystyykö vaihtamaan ? vissii

        Opolta tai reksiltä kysyt?
        No sit sulla on vahva maha :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opolta tai reksiltä kysyt?
        No sit sulla on vahva maha :D

        Kävi vanhinko ja pappa ajo varpaiden päältä mulla oli kenkä jalassa, en ollu vielä noussut autoon kyytiin ,vähän särkee jalkaa mutta ei muuta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävi vanhinko ja pappa ajo varpaiden päältä mulla oli kenkä jalassa, en ollu vielä noussut autoon kyytiin ,vähän särkee jalkaa mutta ei muuta

        Onko ne varpaat tummia tai turvonnu? Liikkuuko ne normaalisti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko ne varpaat tummia tai turvonnu? Liikkuuko ne normaalisti?

        Eioo tummia eikä turvonnu, ja liikkuu normaalisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eioo tummia eikä turvonnu, ja liikkuu normaalisti.

        Eikai niissä sit mitää oo mutta tarkkaile. Hosuko sun pappa jotakin? Millaset kengät sulla oli?
        Ainakin jotkut turvakengät sietää tollasta ja suojaa jonkin verran varpaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikai niissä sit mitää oo mutta tarkkaile. Hosuko sun pappa jotakin? Millaset kengät sulla oli?
        Ainakin jotkut turvakengät sietää tollasta ja suojaa jonkin verran varpaita.

        Oli lenkkarit jalassa, kyllä se hosu kun ei huomannut että en ollu vielä auton kyydissä ja lähti peruuttamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikai niissä sit mitää oo mutta tarkkaile. Hosuko sun pappa jotakin? Millaset kengät sulla oli?
        Ainakin jotkut turvakengät sietää tollasta ja suojaa jonkin verran varpaita.

        Huomasin että on alaselässä pieni maitokahviläiskä , onko vaarallista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomasin että on alaselässä pieni maitokahviläiskä , onko vaarallista?

        Onko se ollu sulla kauan ja onko muualla niitä?
        Se voi olla merkki neurofibromatoosista.
        Mite sulla nyt muuten menee? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se ollu sulla kauan ja onko muualla niitä?
        Se voi olla merkki neurofibromatoosista.
        Mite sulla nyt muuten menee? :D

        No en oo aiemmin huomannut sitä mutta , ja mulla on vaa 1…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jotku on isompii ja ne pelleilee usein, oon teknisessä hyvä. En varmaan hommaa mopoa kun pitäis säästää autoon minkä saan 3vuoden päästä. Tiiätkö muuten kannataisko kun peruskoulu loppuu niin mennä lukioon vai amikseen jos haluu automyyjäksi. Veikkaan että mun keskiarvo ysillä on noin 8.2.

        Tuttuni kävi ammiksen eikä ollenkaan lukiota ja on automyyjä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuttuni kävi ammiksen eikä ollenkaan lukiota ja on automyyjä

        Joo mahollista. Tarkkaile jos noita laikkuja tulee lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mahollista. Tarkkaile jos noita laikkuja tulee lisää.

        Joo aika helpolla automyyjänä selviää, mutta kirjanpitojuttuja on hyvä hallita. Muute jos se laikku sua kauheesti häirittee nii mee ihotautilääkärille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo aika helpolla automyyjänä selviää, mutta kirjanpitojuttuja on hyvä hallita. Muute jos se laikku sua kauheesti häirittee nii mee ihotautilääkärille.

        En oo toi joka kirjotti automyyjästå, vastasit näköjää sille vahingossa tosta mun iho jutusta…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oo toi joka kirjotti automyyjästå, vastasit näköjää sille vahingossa tosta mun iho jutusta…

        Jaajuu :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaajuu :D

        Nyt mulla on käteen tullu onkohan tää jotai ihottumaa ku pari kolme näppylää kädessä ja toisessa kädessä, 2vk sit oli toisen laista ihottumaa johon hydrokortisonia laitoin ja on vieläki sitä mut ei kutia enää ku en jaksanu laittaa sitä rasvaa enää:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt mulla on käteen tullu onkohan tää jotai ihottumaa ku pari kolme näppylää kädessä ja toisessa kädessä, 2vk sit oli toisen laista ihottumaa johon hydrokortisonia laitoin ja on vieläki sitä mut ei kutia enää ku en jaksanu laittaa sitä rasvaa enää:D

        Joku allergia varmaa? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku allergia varmaa? :D

        Hei jos käyt täällä, oon toi sama ku oon sua aina auttanu nii yhtenä päivänä kuuntelin eläkeläisen automyyjän juttuja, se oli 70-luvulla käyny autopelliseppälinjan amiksessa, sit oli korjaamolla töissä ja myöhemmi siirty samas firmas myyjäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei jos käyt täällä, oon toi sama ku oon sua aina auttanu nii yhtenä päivänä kuuntelin eläkeläisen automyyjän juttuja, se oli 70-luvulla käyny autopelliseppälinjan amiksessa, sit oli korjaamolla töissä ja myöhemmi siirty samas firmas myyjäksi.

        Mielenkiintoiset keskustelut tosiaan
        :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo aika helpolla automyyjänä selviää, mutta kirjanpitojuttuja on hyvä hallita. Muute jos se laikku sua kauheesti häirittee nii mee ihotautilääkärille.

        Moi oon toi joka poimi mustikoita viime kesänä ja oli sitä ihottumaa marraskuussa. Nyt vähän pelottaa ku mun pitäis mennä jollekin pienluokalle toiseen kouluun ja jännittää ku haluaisin jäädä meijän nykyselle luokalle vaikka oon ujo mutta ku oon tottunut olemaan meijän luokalla jo syksyllä tulis 2 vuotta ni en uskalla kertoa äitille tästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi oon toi joka poimi mustikoita viime kesänä ja oli sitä ihottumaa marraskuussa. Nyt vähän pelottaa ku mun pitäis mennä jollekin pienluokalle toiseen kouluun ja jännittää ku haluaisin jäädä meijän nykyselle luokalle vaikka oon ujo mutta ku oon tottunut olemaan meijän luokalla jo syksyllä tulis 2 vuotta ni en uskalla kertoa äitille tästä.

        Moi!
        Miksi ne on sua sinne siirtämässä? Kirjotit joskus kyllä oppimisvaikeuksista ja keskittymisongelmista. Aika oudolta kyllä kuulostaa miksi ysiluokka pitäis olla eri koulussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi!
        Miksi ne on sua sinne siirtämässä? Kirjotit joskus kyllä oppimisvaikeuksista ja keskittymisongelmista. Aika oudolta kyllä kuulostaa miksi ysiluokka pitäis olla eri koulussa.

        Varmaan keskittymisvaikeuksista ja kun kokeiden numerot on 4-5 ollu eikä erityisopettaja käy enää niin usein meidän luokassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan keskittymisvaikeuksista ja kun kokeiden numerot on 4-5 ollu eikä erityisopettaja käy enää niin usein meidän luokassa.

        Harmi. Välillä sulla meni paremmin. Miten ne numerot noin alas on menny? Pelaatko vaan liikaa? Kiusataanko sua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi. Välillä sulla meni paremmin. Miten ne numerot noin alas on menny? Pelaatko vaan liikaa? Kiusataanko sua?

        Mää ny vähä tyhmästi kysyin noita mutta tuli mieleen. Joku syy siinä kumminki varmaa on miksi koulu kärsii. Ymmärrän kyllä ettet kehtais sanoa äitille. Mun mielestäki olis parempi että saisit olla tutussa luokassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mää ny vähä tyhmästi kysyin noita mutta tuli mieleen. Joku syy siinä kumminki varmaa on miksi koulu kärsii. Ymmärrän kyllä ettet kehtais sanoa äitille. Mun mielestäki olis parempi että saisit olla tutussa luokassa.

        En oo pelannu 2 kuukauteen, en tiiä mitä mä nyt teen sit...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oo pelannu 2 kuukauteen, en tiiä mitä mä nyt teen sit...

        Onk se jo päätetty että joudut tarkkikselle?
        Mikset oo pelannu, ootko saanu kieltoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onk se jo päätetty että joudut tarkkikselle?
        Mikset oo pelannu, ootko saanu kieltoa?

        Joo mää uskon että se on inhottava vaihtaa ihan eri kouluun ja jos siellä uudessa luokassa on jotaki kusipäitä vielä. Etenki jos niillä on joku murkkuiän uhoomisvaihe päällä ja on sit jotaki ADHD+ASPERGER tyyppejä jotka ärsyttää koko aika. Aika näyttää millasta siellä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onk se jo päätetty että joudut tarkkikselle?
        Mikset oo pelannu, ootko saanu kieltoa?

        No ps4 oli semmone vika vaa siinä ja en oo vaa jaksanu pelata pleikalla. Äiti sano vaa tiistaina että mulla ois paikka sinne mutta en uskalla sanoa että haluaisin olla meijän luokalla ku on turvallinen olo meijän luokalla ja tykkään olla meijän luokalla ,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mää uskon että se on inhottava vaihtaa ihan eri kouluun ja jos siellä uudessa luokassa on jotaki kusipäitä vielä. Etenki jos niillä on joku murkkuiän uhoomisvaihe päällä ja on sit jotaki ADHD ASPERGER tyyppejä jotka ärsyttää koko aika. Aika näyttää millasta siellä on.

        Vittujen kevät oikeesti! Saanko mä sanoa että en halua Eikö lapsi saa päättää sitä!, Haluan olla meijän luokalla se on vaan siitä kiinni että en ole lukenut kokeisiin mulla ois mahdollisuus saada 7-9 numeroita!! Auta mua pls ,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittujen kevät oikeesti! Saanko mä sanoa että en halua Eikö lapsi saa päättää sitä!, Haluan olla meijän luokalla se on vaan siitä kiinni että en ole lukenut kokeisiin mulla ois mahdollisuus saada 7-9 numeroita!! Auta mua pls ,

        Juu ok. Ei aina jaksa pelata. Sano sun äitille just noi että haluut olla siellä koska on turvallista ja tykkäät olla siellä! Sulla on vielä kuukausi aikaa parantaa numeroita ja koko ysi luokka ku otat niskasta kii ja harjottelet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu ok. Ei aina jaksa pelata. Sano sun äitille just noi että haluut olla siellä koska on turvallista ja tykkäät olla siellä! Sulla on vielä kuukausi aikaa parantaa numeroita ja koko ysi luokka ku otat niskasta kii ja harjottelet!

        Mä sanon vaikka maanantaina!, en haluis et mun äiti suuttuis koska se halus just et menisin sinne pienluokalle ku oon hiljainen ja vähän ujo ja sais siellä enemmmän tukea. Mutta mä oon iha normi poika olin ala asteellakin tosi sosiaalinen ja mulla oli paljon ystäviä ,sitku vaihoin koulua 4 jälkeen , oli vaan pari ystävää ja sit muutuin hiljaseks. Mutta ku oon tottunut olemaan koko yläasteen meijän luokalla niin en haluaisi vaihtaa toiseen kouluun! En tiiä mitä se psykologi ja luokanvalvoja sanois siihen. Mun pitäis myös mennä tutustumaan äitin kanssa sinne opettajaan ja kouluun. En tiiä millon on liian myöhästä kertoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä sanon vaikka maanantaina!, en haluis et mun äiti suuttuis koska se halus just et menisin sinne pienluokalle ku oon hiljainen ja vähän ujo ja sais siellä enemmmän tukea. Mutta mä oon iha normi poika olin ala asteellakin tosi sosiaalinen ja mulla oli paljon ystäviä ,sitku vaihoin koulua 4 jälkeen , oli vaan pari ystävää ja sit muutuin hiljaseks. Mutta ku oon tottunut olemaan koko yläasteen meijän luokalla niin en haluaisi vaihtaa toiseen kouluun! En tiiä mitä se psykologi ja luokanvalvoja sanois siihen. Mun pitäis myös mennä tutustumaan äitin kanssa sinne opettajaan ja kouluun. En tiiä millon on liian myöhästä kertoa

        Ei se oo liika myöhästä kertoa. Rohkeutta vaan sanoa! Ujouteen ja hiljasuuteen auttaa vaan kun on ihmisten kanssa. Puhu äitille, luokkikselle ja psykolle että ET halua sinne. Mää uskon sua että sää et halua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se oo liika myöhästä kertoa. Rohkeutta vaan sanoa! Ujouteen ja hiljasuuteen auttaa vaan kun on ihmisten kanssa. Puhu äitille, luokkikselle ja psykolle että ET halua sinne. Mää uskon sua että sää et halua.

        Ajattelin tehä silleen että jätän lapun koulun jälkeen pöydälle että miks en halua sinne ja ne jutut ja sit ku tuun salilta niin voin jutella lisää siitä äidin kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin tehä silleen että jätän lapun koulun jälkeen pöydälle että miks en halua sinne ja ne jutut ja sit ku tuun salilta niin voin jutella lisää siitä äidin kanssa.

        Juu hyvä idea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu hyvä idea

        Onko sun mutsi muuten ankara? Sillä ku ihan alusta asti eli Joulusta 2020 asti ku näit kattoo nii et oo mielellään puhunu sille mistään aremmasta jutusta jonka ymmärrän kyl. Miten punttisalijutut sujuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sun mutsi muuten ankara? Sillä ku ihan alusta asti eli Joulusta 2020 asti ku näit kattoo nii et oo mielellään puhunu sille mistään aremmasta jutusta jonka ymmärrän kyl. Miten punttisalijutut sujuus?

        No eioo silleen ankara, hyvin sujuu salilla.
        Jännittää vaa sit kertoa siitä että haluisin jäädä meijän luokalle, en oo siskollekaan kertonut vielä siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eioo silleen ankara, hyvin sujuu salilla.
        Jännittää vaa sit kertoa siitä että haluisin jäädä meijän luokalle, en oo siskollekaan kertonut vielä siitä.

        En usko että ne pakottaa sua erityisluokalle kun se on kunnalle kalliimpaa. Et oo vaan viittiny lukea ja oot tehny jotaki muuta miksi numerot oli nelosia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En usko että ne pakottaa sua erityisluokalle kun se on kunnalle kalliimpaa. Et oo vaan viittiny lukea ja oot tehny jotaki muuta miksi numerot oli nelosia?

        No meidän luokalla kaikki sai Ruotsin kokeista 5 koska tän hetkinen ruotsin ope on aika vaativa ja sain kerran terkan kokeesta 4. Yritän parantaa vielä numeroita. Toivotaan parasta että ei pakottaisi Mua sinne , sen näkee tiistaina sit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No meidän luokalla kaikki sai Ruotsin kokeista 5 koska tän hetkinen ruotsin ope on aika vaativa ja sain kerran terkan kokeesta 4. Yritän parantaa vielä numeroita. Toivotaan parasta että ei pakottaisi Mua sinne , sen näkee tiistaina sit.

        Joo pistä vaa hanttiin mut sit jos saat tilaisuuden nii et sit sössi sitä vaa parannat numeroita! :) Hauskaa vappua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo pistä vaa hanttiin mut sit jos saat tilaisuuden nii et sit sössi sitä vaa parannat numeroita! :) Hauskaa vappua!

        En tiiä mitä kirjoitan siihen lappuun!! Haluaisin olla yhdeksännen luokan tutulla luokalla, alotan ehkä ainakin tolleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiiä mitä kirjoitan siihen lappuun!! Haluaisin olla yhdeksännen luokan tutulla luokalla, alotan ehkä ainakin tolleen.

        Joo👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiiä mitä kirjoitan siihen lappuun!! Haluaisin olla yhdeksännen luokan tutulla luokalla, alotan ehkä ainakin tolleen.

        Nii no nää on sellaisia aikuistumis juttuja pitää ottaa itte vastuuta ja nähä vaivaa jos aiot jäädä sinne vanhaa luokkaan. Et oo ainut monella muullakin pojalla just tos 12-14 iässä menee ote koulun käyntiin. Mutta mää uskon suhun että pärjäät kyllä jos tosissas panostat ja muutenki oot koko ajan tän 2,5 vuotta vaikuttanut ihan fiksulta kasvavalla nuorelta mieheltä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii no nää on sellaisia aikuistumis juttuja pitää ottaa itte vastuuta ja nähä vaivaa jos aiot jäädä sinne vanhaa luokkaan. Et oo ainut monella muullakin pojalla just tos 12-14 iässä menee ote koulun käyntiin. Mutta mää uskon suhun että pärjäät kyllä jos tosissas panostat ja muutenki oot koko ajan tän 2,5 vuotta vaikuttanut ihan fiksulta kasvavalla nuorelta mieheltä!

        Kyllä mä aion ottaa ite vastuuta mutta mulle on helpompi ku juttelen asiasta jollekin. Ajattelin huomenna mennä erityis opettajan huoneeseen puhumaan asiasta sille avustajalle ja jätän huomenna aamulla sen lapun keittiön pöydälle minkä äiti näkee sit kun tulee töistä iltapäivällä. Mua on stressannut tää asia jo viime perjantaista asti ja oon vapissut ja jännittänyt kertoa niille. Huomenna oon rohkea sit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mä aion ottaa ite vastuuta mutta mulle on helpompi ku juttelen asiasta jollekin. Ajattelin huomenna mennä erityis opettajan huoneeseen puhumaan asiasta sille avustajalle ja jätän huomenna aamulla sen lapun keittiön pöydälle minkä äiti näkee sit kun tulee töistä iltapäivällä. Mua on stressannut tää asia jo viime perjantaista asti ja oon vapissut ja jännittänyt kertoa niille. Huomenna oon rohkea sit.

        Hyvä mee puhuu sille erityisopettajalle mut eikö sun pitäny jo tänää laittaa äitille lappu? Kerro rohkeasti sille 😸


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä mee puhuu sille erityisopettajalle mut eikö sun pitäny jo tänää laittaa äitille lappu? Kerro rohkeasti sille 😸

        Joo ja rohkeutta! Kyl se siitä järjestyy!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja rohkeutta! Kyl se siitä järjestyy!

        Ajattelin huomenna jättää lapun ja mennä sinne erityis opettajan huoneelle, kerron aamulla siskolle siitä jutusta. Kyllä voin sanoa että jännittää miten suhtautuvat siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin huomenna jättää lapun ja mennä sinne erityis opettajan huoneelle, kerron aamulla siskolle siitä jutusta. Kyllä voin sanoa että jännittää miten suhtautuvat siihen.

        Kuunteleeko sua koulussa kukaan aikuinen edes?
        Ihan varmasti jännittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuunteleeko sua koulussa kukaan aikuinen edes?
        Ihan varmasti jännittää.

        Kyllä aikuiset kuuntelee koulussa mun mielestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä aikuiset kuuntelee koulussa mun mielestä

        Juu no laita tänää äitille lappu ja koita puhuu siskolle ja sille opelle! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu no laita tänää äitille lappu ja koita puhuu siskolle ja sille opelle! :)

        En laittanu lappua ku sovittiinkin siskon kanssa että se sanois ton asian äitille ja menisin ehkä huomenna erityisopettajan luokse juttelemaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu no laita tänää äitille lappu ja koita puhuu siskolle ja sille opelle! :)

        Mun sisko kertoo sen vasta huomenna ku äiti eioo nyt parhaimmalla fiiliksellä ja imuroi asuntoa, niin huomenna kyllä se sanoo siitä äitille ja mä yritän ettiä sen erityis opettajan huomenna koulussa ja jutella sille. Pitää vaa toivoa et kaikki järjestyy eikä stressata liikaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun sisko kertoo sen vasta huomenna ku äiti eioo nyt parhaimmalla fiiliksellä ja imuroi asuntoa, niin huomenna kyllä se sanoo siitä äitille ja mä yritän ettiä sen erityis opettajan huomenna koulussa ja jutella sille. Pitää vaa toivoa et kaikki järjestyy eikä stressata liikaa..

        Hankala äiti? Onneksi siskos auttaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hankala äiti? Onneksi siskos auttaa :)

        Eioo sillee hankala tosi mukava mut se stressaa sen työtä vissii aika paljon ja muita kotiaskareita. Mun on nyt paljon helpompi olla ku sain kerrottua siskolle mitä mieltä olin siitä jutusta.. ei itekkää stressaa se asia enää niin paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eioo sillee hankala tosi mukava mut se stressaa sen työtä vissii aika paljon ja muita kotiaskareita. Mun on nyt paljon helpompi olla ku sain kerrottua siskolle mitä mieltä olin siitä jutusta.. ei itekkää stressaa se asia enää niin paljon

        Kerro äitille, turhaa oot jo viikon vetkutellut asiasta!
        Pakko sun se asia on kohdata. Kyllä se järjestyy :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro äitille, turhaa oot jo viikon vetkutellut asiasta!
        Pakko sun se asia on kohdata. Kyllä se järjestyy :)

        Puhukko tänää sille opelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhukko tänää sille opelle?

        Tuli mieleen kysyy että pelkäätkö erityisluokasta leimautumista? Mulla on monta eri ikäistä kaveria jotka on ollu jossakin tarkkiksella/pienryhmissä tms


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli mieleen kysyy että pelkäätkö erityisluokasta leimautumista? Mulla on monta eri ikäistä kaveria jotka on ollu jossakin tarkkiksella/pienryhmissä tms

        Sisko on jo kotona ja ehkä kerto jo äitille , oon koulumatkalla. Jännittää vähän mitä mä sanon kotona


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sisko on jo kotona ja ehkä kerto jo äitille , oon koulumatkalla. Jännittää vähän mitä mä sanon kotona

        Peukutan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peukutan!

        Sisko oli kertonu vaa että mua jännittää vaa mennä sinne pienluokalle, vaikka en ees halua sinne! , ku mun sisko just haluis et menisin sinne kai, ku olllaa kaksoset. Ei auttanu juuri yhtää toi , sisko sano et mun kannattaa perustella äitille miks en halua sinne nii mietin tänää mitä sanon sille huomenna illalla. Ja sisko sano et sano eka äitille siitä ja sit vasta esim luokanvalvojalle ja erityisopettajalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peukutan!

        Ajattelin nyt kerätä rohkeutta huomiseksi ja oikeesti nyt miettiä mitä sanon sit huomenna äitille! Ei riitä se että sisko menee sanomaan jotain vaan. Ajattelin sanoa huomenna ainakin näin: ” mä oon sopeutunut niin hyvin meidän luokalle ja mitä mä sanoisin ton jälkeen vielä , sisko korosti just sitä että äiti ja psykologi on tehny kai ison työn että pääsisin pienluokalle toiseen kouluun. Vaikka en halua edes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin nyt kerätä rohkeutta huomiseksi ja oikeesti nyt miettiä mitä sanon sit huomenna äitille! Ei riitä se että sisko menee sanomaan jotain vaan. Ajattelin sanoa huomenna ainakin näin: ” mä oon sopeutunut niin hyvin meidän luokalle ja mitä mä sanoisin ton jälkeen vielä , sisko korosti just sitä että äiti ja psykologi on tehny kai ison työn että pääsisin pienluokalle toiseen kouluun. Vaikka en halua edes.

        Nonii eli käsitti sut väärin kun ET HALUA, ei oo kyse jännityksestä!
        Ai se on kaksonen, joskus ku kerroit siitä viime vuonna nii ajattelin että on pikkusisko :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nonii eli käsitti sut väärin kun ET HALUA, ei oo kyse jännityksestä!
        Ai se on kaksonen, joskus ku kerroit siitä viime vuonna nii ajattelin että on pikkusisko :D

        Mitä mä nyt teen uskallanko mä sanoa äitille huomenna että olen sopeutunut niin hyvin meidän luokalle että en haluaisi vaihtaa luokkaa ja jotain muuta vielä , mun on pakko uskaltaa sanoa ja jos se ei auta niin mitä mä sit teen , ainakin järkevämpää mennä vasta kertomaan siitä erityisopettajalle sitten kun on eka sanonut siitä äitille vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mä nyt teen uskallanko mä sanoa äitille huomenna että olen sopeutunut niin hyvin meidän luokalle että en haluaisi vaihtaa luokkaa ja jotain muuta vielä , mun on pakko uskaltaa sanoa ja jos se ei auta niin mitä mä sit teen , ainakin järkevämpää mennä vasta kertomaan siitä erityisopettajalle sitten kun on eka sanonut siitä äitille vai?

        Mikset sano heti äitille vai onko se töissä? Mikä siinä pelottaa?
        Kuitenkin tulee vaikuttamaan sun elämään PALJON ens talven ajan.
        Tietty mää ymmärrän sun äitiäki jos se kuvittelee että saisit pienryhmästä kavereita yms yms ja enemmän tukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset sano heti äitille vai onko se töissä? Mikä siinä pelottaa?
        Kuitenkin tulee vaikuttamaan sun elämään PALJON ens talven ajan.
        Tietty mää ymmärrän sun äitiäki jos se kuvittelee että saisit pienryhmästä kavereita yms yms ja enemmän tukea.

        Yritän edes jos saisin jäädä meijän luokalle koska mun on niin vaikea sopeutua uusiin tilanteisiin niin ymmärrän kyllä ton mitä äiti mietti siinä parhaimmissa puolissa, mutta viihdyn niin hyvin meidän luokalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritän edes jos saisin jäädä meijän luokalle koska mun on niin vaikea sopeutua uusiin tilanteisiin niin ymmärrän kyllä ton mitä äiti mietti siinä parhaimmissa puolissa, mutta viihdyn niin hyvin meidän luokalla

        Näihä se on. No ysin jälkeen kuitenkin olis koulunn vaihto edesssä ku peruskoulu loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näihä se on. No ysin jälkeen kuitenkin olis koulunn vaihto edesssä ku peruskoulu loppuu.

        Mua stressaa niin paljon oikeesti tää. Miten voisin perustella äitille tän asian et saisin oikeesti jäädä!! Meidän luokalle, Ku mun mielipidettä ei kysytty ja nyt vasta tajuisin sanoa että miks en halua. Auta mua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mua stressaa niin paljon oikeesti tää. Miten voisin perustella äitille tän asian et saisin oikeesti jäädä!! Meidän luokalle, Ku mun mielipidettä ei kysytty ja nyt vasta tajuisin sanoa että miks en halua. Auta mua

        Yritän auttaa. Sano kaikille että ET HALUA toiseen kouluun ja puhu sillasille aikuisille koulussa jotka uskoo ja kuuntelee sua! Kyllä sen siirron voi vielä perua kun pistät hanttiin. Voitko puhua isäs kanssa jos se vois soittaa niille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritän auttaa. Sano kaikille että ET HALUA toiseen kouluun ja puhu sillasille aikuisille koulussa jotka uskoo ja kuuntelee sua! Kyllä sen siirron voi vielä perua kun pistät hanttiin. Voitko puhua isäs kanssa jos se vois soittaa niille?

        Tai sun papalle ja mummolle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritän auttaa. Sano kaikille että ET HALUA toiseen kouluun ja puhu sillasille aikuisille koulussa jotka uskoo ja kuuntelee sua! Kyllä sen siirron voi vielä perua kun pistät hanttiin. Voitko puhua isäs kanssa jos se vois soittaa niille?

        Iskä eioo meijön perheessä ku vanhemmat eronnu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai sun papalle ja mummolle?

        Ei se nyt ihan nii mee että äiti, sisko ja koulu päättää sun asiat yksistään! Mutta sun pitää sit tosissaan panostaa kouluun tää toukokuu. Eikö ne oo talven aikana mitään ees uhannut aiemmin että jos et paranna numeroita joudut tarkalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se nyt ihan nii mee että äiti, sisko ja koulu päättää sun asiat yksistään! Mutta sun pitää sit tosissaan panostaa kouluun tää toukokuu. Eikö ne oo talven aikana mitään ees uhannut aiemmin että jos et paranna numeroita joudut tarkalle?

        Eioo uhannu sellasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eioo uhannu sellasta

        Höh olisin luullut että varottaa ensin, tyhmää. Joo sori sun isästä 😔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höh olisin luullut että varottaa ensin, tyhmää. Joo sori sun isästä 😔

        Meen iltapäivällä mummolaan ni ajattelin ehkä kertoo mummolle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meen iltapäivällä mummolaan ni ajattelin ehkä kertoo mummolle

        Joo jutelkaa siellä😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo jutelkaa siellä😁

        Menisin äitinkaa tutustuu kouluun ja opettajaan 29.5 maanantaina. En voi kyl sanoo varmaa nyt etten haluu sinne, En tiiä nyt mitä teen. Ei stressaa enää yhtää se mutta joo…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menisin äitinkaa tutustuu kouluun ja opettajaan 29.5 maanantaina. En voi kyl sanoo varmaa nyt etten haluu sinne, En tiiä nyt mitä teen. Ei stressaa enää yhtää se mutta joo…

        No mikset voi sanoo? Mitä sää haluut tehä ylä-astee jälkee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikset voi sanoo? Mitä sää haluut tehä ylä-astee jälkee?

        Mennä yläasteen jälkeen ammattikouluun. Ai mitä muka sanon äitille ku mulla on jo paikka sinne toisen koulun pienluokalle? En tiiä sit mitä sanoisin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mennä yläasteen jälkeen ammattikouluun. Ai mitä muka sanon äitille ku mulla on jo paikka sinne toisen koulun pienluokalle? En tiiä sit mitä sanoisin

        Noh ei tää oo nii helppo neuvoa ku esimerkiksi tohon että "pistä pitkät kalsarit talvella nii ei palele" :D Eikai siit pienluokasta pitäis haittaa olla, sama jatkokelposuus siin pitäis saavuttaa yleensä. En lupaa että saat sieltä helpommin kavereita eikä se välttämättä sielläkään oo helppoa ellei sulle käy tuuri ja saat sillasen open joka välittää ja viittii opettaa sua kunnolla!Se on just tos iässä 15 mitä ny oot? nii monia vaa kiinnostaa viina ja päihteet ja kaveriporukka pyörii sit sen ympärillä vaan. Toivottavasti saat kuiteki jotaki kavereita sieltä jotka on kunnollisii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh ei tää oo nii helppo neuvoa ku esimerkiksi tohon että "pistä pitkät kalsarit talvella nii ei palele" :D Eikai siit pienluokasta pitäis haittaa olla, sama jatkokelposuus siin pitäis saavuttaa yleensä. En lupaa että saat sieltä helpommin kavereita eikä se välttämättä sielläkään oo helppoa ellei sulle käy tuuri ja saat sillasen open joka välittää ja viittii opettaa sua kunnolla!Se on just tos iässä 15 mitä ny oot? nii monia vaa kiinnostaa viina ja päihteet ja kaveriporukka pyörii sit sen ympärillä vaan. Toivottavasti saat kuiteki jotaki kavereita sieltä jotka on kunnollisii.

        Ainaki se yks poika on siellä joka lähti meijän luokalta seiskalla sinne sillä on kai autismia eli aspenger. Ja puhe epäselvää olin senkaa 5-6 luokalla ku olin sillon yksinäinen mutta en enää haluu mennä ainakaan sen luo ku en oo samanlainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainaki se yks poika on siellä joka lähti meijän luokalta seiskalla sinne sillä on kai autismia eli aspenger. Ja puhe epäselvää olin senkaa 5-6 luokalla ku olin sillon yksinäinen mutta en enää haluu mennä ainakaan sen luo ku en oo samanlainen

        Eläpä oo ennakkoluulonen :D Se jätkä on voinu kasvaa ja miehistyy ja oppii puhumaan selvemmin. Mää ite oon huomannu että monesti ADHD/ASPERGER-tyypeistä saa jos niihi vaan tutustuu ja oppii tulemaan toimeen niitten kanssa, nii lopulta oikeen hyviä ystäviä jos luonteet vaan sopii yhteen. Joo ne ehkä vaikuttaa ensin vähä friikeiltä mut loppuje lopuksi jos tarkastelee käsitystä normaalista ihmistä niin ne mahtuu yleensä sen kirjavuuden sisälle kumminkin. Koita vaikka tehä sen kanssa sillasia juttuja mistä se pitää ja sit sanot että tehään väliilä mistä sää tykkäät nii opitte vastavuorosuutta :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläpä oo ennakkoluulonen :D Se jätkä on voinu kasvaa ja miehistyy ja oppii puhumaan selvemmin. Mää ite oon huomannu että monesti ADHD/ASPERGER-tyypeistä saa jos niihi vaan tutustuu ja oppii tulemaan toimeen niitten kanssa, nii lopulta oikeen hyviä ystäviä jos luonteet vaan sopii yhteen. Joo ne ehkä vaikuttaa ensin vähä friikeiltä mut loppuje lopuksi jos tarkastelee käsitystä normaalista ihmistä niin ne mahtuu yleensä sen kirjavuuden sisälle kumminkin. Koita vaikka tehä sen kanssa sillasia juttuja mistä se pitää ja sit sanot että tehään väliilä mistä sää tykkäät nii opitte vastavuorosuutta :)

        Nyt tuli taas se että en millään haluais vaihtaa sinne toiseen kouluun se on niin iso koulu. Sanonko mä äitille nyt siitä asiasta tai erityis opelle. Nyt ku miettii ni onko se oikeesti mahdollista vielä kääntää tää asia silleen että voisin olla tyytyväinen jos saisin jäädä. :/ pelottaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tuli taas se että en millään haluais vaihtaa sinne toiseen kouluun se on niin iso koulu. Sanonko mä äitille nyt siitä asiasta tai erityis opelle. Nyt ku miettii ni onko se oikeesti mahdollista vielä kääntää tää asia silleen että voisin olla tyytyväinen jos saisin jäädä. :/ pelottaa

        Koita edes. Määki meinaan ottaa paskasta työstä ihan just lopputilin kun vaan ärsyttää joka päivä ja muutaki hommaa olis :D Onko se muute joku pelkkä punttisali missä käyt vai onko se esim uimahallissa? Mää oon itte meinaan oman asuinseutuni useempaakin hallia kiertäny ja tutustunu aika eri ikäsiin tyyppeihin siellä. Varmaa jotaki 10-80 ikästä porukkaa joitte kanssa juttelen ja saunon yms yms :D Hyvä vielä ku tuntee sillasii jotka on kans samanlaisii että käy vaihtelevasti eri paikois :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita edes. Määki meinaan ottaa paskasta työstä ihan just lopputilin kun vaan ärsyttää joka päivä ja muutaki hommaa olis :D Onko se muute joku pelkkä punttisali missä käyt vai onko se esim uimahallissa? Mää oon itte meinaan oman asuinseutuni useempaakin hallia kiertäny ja tutustunu aika eri ikäsiin tyyppeihin siellä. Varmaa jotaki 10-80 ikästä porukkaa joitte kanssa juttelen ja saunon yms yms :D Hyvä vielä ku tuntee sillasii jotka on kans samanlaisii että käy vaihtelevasti eri paikois :D

        Tää oli vaan vinkkinä mite voit hankkii kavereita :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita edes. Määki meinaan ottaa paskasta työstä ihan just lopputilin kun vaan ärsyttää joka päivä ja muutaki hommaa olis :D Onko se muute joku pelkkä punttisali missä käyt vai onko se esim uimahallissa? Mää oon itte meinaan oman asuinseutuni useempaakin hallia kiertäny ja tutustunu aika eri ikäsiin tyyppeihin siellä. Varmaa jotaki 10-80 ikästä porukkaa joitte kanssa juttelen ja saunon yms yms :D Hyvä vielä ku tuntee sillasii jotka on kans samanlaisii että käy vaihtelevasti eri paikois :D

        Oikeesti et ymmärrä!, mä menen huomenna erityis opettajan luokse perustelemaan tän että miksi en halua vaihtaa koulua ja myönnän vaikka sille että en ole vain lukenut kokeisiin se on syy tälle, ja mulla on turvallinen olo meijän luokalla koska olen sopeutunut hyvin ja saanut pari hyvää ystävää liikunta ryhmästä. MITÄ VITTUA MÄ TEEN OIKEESTI NYT, Ja toivon että se erityis ope oikeesti kuuntelisi mua!! Stressaa niin paljon,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeesti et ymmärrä!, mä menen huomenna erityis opettajan luokse perustelemaan tän että miksi en halua vaihtaa koulua ja myönnän vaikka sille että en ole vain lukenut kokeisiin se on syy tälle, ja mulla on turvallinen olo meijän luokalla koska olen sopeutunut hyvin ja saanut pari hyvää ystävää liikunta ryhmästä. MITÄ VITTUA MÄ TEEN OIKEESTI NYT, Ja toivon että se erityis ope oikeesti kuuntelisi mua!! Stressaa niin paljon,

        Noniin oot tarpeeksi kiukkunen että teetki jotaki. Sori jos kuulostan kusipäälle :( Itellä sama vika joskus vaan annan asioitten olla päin persettä niin kauan että alkaa vituttaa liikaa. Mee repimää hihasta ja sano että SAATANA NYT KUUNTELET!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noniin oot tarpeeksi kiukkunen että teetki jotaki. Sori jos kuulostan kusipäälle :( Itellä sama vika joskus vaan annan asioitten olla päin persettä niin kauan että alkaa vituttaa liikaa. Mee repimää hihasta ja sano että SAATANA NYT KUUNTELET!

        Joo emmää voi ihan tarkalleen ymmärtää mitä sun päässä tuntuu täst kaikesta mutta puhu kaikille jotka vois auttaa sua koulussa!
        Mut mitä sää sit oot tehny koko asen ajan kun et oo viittiny lukee kokeisiin ja keskittyy opetukseen? että voisitko vieläki pärjätä ilman mitään apukoulua? Ja oon sun puolella, muista se! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noniin oot tarpeeksi kiukkunen että teetki jotaki. Sori jos kuulostan kusipäälle :( Itellä sama vika joskus vaan annan asioitten olla päin persettä niin kauan että alkaa vituttaa liikaa. Mee repimää hihasta ja sano että SAATANA NYT KUUNTELET!

        Sanonko että haluan jäädä tän hetkiselle luokalle ja olen valmis tekemään töitä saadakseni mun arvosanat takaisin paremmalle tasolle! Nyt ei oikeesti jännitä yhtään sanoa erityis opelle tästä !! SE ON. Pakko sanoa huomenna


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanonko että haluan jäädä tän hetkiselle luokalle ja olen valmis tekemään töitä saadakseni mun arvosanat takaisin paremmalle tasolle! Nyt ei oikeesti jännitä yhtään sanoa erityis opelle tästä !! SE ON. Pakko sanoa huomenna

        Joo! Loppuu lukuvuosi jollet sano jo :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo! Loppuu lukuvuosi jollet sano jo :D

        Oon ollu vaan niin laiska tähän mennessä mut nyt ryhdistäydyin ku tajusin et en ees haluais sinne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon ollu vaan niin laiska tähän mennessä mut nyt ryhdistäydyin ku tajusin et en ees haluais sinne!

        Sano se mitä oot tänneki laittanu että et haluu sinne pienryhmää, oot saanu ystäviä liikkaryhmästä ja tunnet olevas turvassa sun nykyluokalla. Joo mää tiiän koulu on perseestä ja opettajat ja muu väki ei kuuntele tarpeeksi ja moni henkilökunnasta on ylimielisii kun he ovat sentään kandeja, maistereita tai jopa lisensiaatteja tai tohtoreita ja heidän pitäis opettaa opiskelijoita. Välttämättä ne ei kuuntele sua eikä suostu peruuttamaan mutta sulle itelles tulee parempi olo jos ees yrität!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oon ollu vaan niin laiska tähän mennessä mut nyt ryhdistäydyin ku tajusin et en ees haluais sinne!

        Onnee matkaa!, Mulla kärsi käyttäytyminen tänä vuonna (7lk) koska kaverit perseili ja jäin siihen väliin tehoseurantaa, Vnhemmat kyl ymmärsi et murrosiässä perseilee vaikka tahtomattaan, meidän luokalta pari joutuu vissiin erkkaluokalle ku ne perseili liikaa

        Random kysymys, Mulla välillä puristaa oikeesta kiveksestä esim pyöräillessä, kannattaa vissiin ostaa uusia alkkareita ku murrosikä tässä melkeen puolvälis.
        Terveisiä sinne päi! sä myös se random avulias äijä!


      • Sukkavarmaa kirjoitti:

        Onnee matkaa!, Mulla kärsi käyttäytyminen tänä vuonna (7lk) koska kaverit perseili ja jäin siihen väliin tehoseurantaa, Vnhemmat kyl ymmärsi et murrosiässä perseilee vaikka tahtomattaan, meidän luokalta pari joutuu vissiin erkkaluokalle ku ne perseili liikaa

        Random kysymys, Mulla välillä puristaa oikeesta kiveksestä esim pyöräillessä, kannattaa vissiin ostaa uusia alkkareita ku murrosikä tässä melkeen puolvälis.
        Terveisiä sinne päi! sä myös se random avulias äijä!

        ai nii toissa kesän mulla kävi läheltä pallien murskaantuminen, liukastuin laiturilla ja osu just pallien ja jalan välii sen takia varmaa välillä kipeytyy se väli alue, se vuoti aivan hirveänä, rasvaaha siihen kortisoonia laitoin


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        ai nii toissa kesän mulla kävi läheltä pallien murskaantuminen, liukastuin laiturilla ja osu just pallien ja jalan välii sen takia varmaa välillä kipeytyy se väli alue, se vuoti aivan hirveänä, rasvaaha siihen kortisoonia laitoin

        Joo kiitti!

        Nii tässä alkuperänenkin kysyjä näät että on muillaki samoja ongelmii.
        Juu mars kaupoille, lyhkäset alkkarit kannattaa ainaki uusia :D Se on ihan oikeeta tuskaa ku lerssi ja pallit on jossaki välissä. Osta vaa tarpeen isoja. Sit kylmällä viä jos ei oo muistanu laittaa pitkiä kalsareita ja pallit menee ihan rusinaksi auts. Ja kolmas että sillasii että vehkeet mahtuu kalsongeihin sisään. Kyllä sun mutsi ymmärtää ku sanot että anna rahaa. Ihan normaalia se mullaki oli joskus 12-14 ikäsenä että kalsongit jäi pieneksi :D

        Sit toi pyöräilyhomma nii satulaa voi koittaa säätää tai laittaa erilaisen jos munat on kipeenä koko aika ja jos oot toi ketä osu tankoon nii minä oonki joskus lentäny sekä fillarilla että potkukelpalla molemmilla tangon yli mut en onneksi satuttanu mitää paikkaa XD Mut joo jos oot telonu jonku kohan nii se on helposti pitkää kipee, iteki löin vasemman käden pari sormee joskus kipeesti auton ovenkahvaan 3 vuotta sitte ja vieläki ne joskus vihloo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo kiitti!

        Nii tässä alkuperänenkin kysyjä näät että on muillaki samoja ongelmii.
        Juu mars kaupoille, lyhkäset alkkarit kannattaa ainaki uusia :D Se on ihan oikeeta tuskaa ku lerssi ja pallit on jossaki välissä. Osta vaa tarpeen isoja. Sit kylmällä viä jos ei oo muistanu laittaa pitkiä kalsareita ja pallit menee ihan rusinaksi auts. Ja kolmas että sillasii että vehkeet mahtuu kalsongeihin sisään. Kyllä sun mutsi ymmärtää ku sanot että anna rahaa. Ihan normaalia se mullaki oli joskus 12-14 ikäsenä että kalsongit jäi pieneksi :D

        Sit toi pyöräilyhomma nii satulaa voi koittaa säätää tai laittaa erilaisen jos munat on kipeenä koko aika ja jos oot toi ketä osu tankoon nii minä oonki joskus lentäny sekä fillarilla että potkukelpalla molemmilla tangon yli mut en onneksi satuttanu mitää paikkaa XD Mut joo jos oot telonu jonku kohan nii se on helposti pitkää kipee, iteki löin vasemman käden pari sormee joskus kipeesti auton ovenkahvaan 3 vuotta sitte ja vieläki ne joskus vihloo.

        joo aina välillä menee se kolmio alapään kohdalla niin siinä pallien ja jalan välissä olevalla ihokohdalla siinä on arpi ku liukastuin vihloo viel, mut hauska ku tänne tuli yhtäkkiä joku groupchat :) Muute jos oot mopo iäs tai sen yli kannattaako ostaa'T-kortti ja Semmonen polaris rangerin tyyppinen tai halvempi ja käytetty vaikka jos frendin mopo menee rikki niin voi laittaa lavalle ja kuskata kotia, pitää työkalut mukan että vaikka rengas pyörästä lähtis irti (huoltoauto tyyppinen mönkkäri) Onko järkevää ku mulla mekaniikka taidot ja mulla ens vuonna ripari ja rippijuhlat etc et sitä rahaa on kertynyt ja viel kertyy!


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        joo aina välillä menee se kolmio alapään kohdalla niin siinä pallien ja jalan välissä olevalla ihokohdalla siinä on arpi ku liukastuin vihloo viel, mut hauska ku tänne tuli yhtäkkiä joku groupchat :) Muute jos oot mopo iäs tai sen yli kannattaako ostaa'T-kortti ja Semmonen polaris rangerin tyyppinen tai halvempi ja käytetty vaikka jos frendin mopo menee rikki niin voi laittaa lavalle ja kuskata kotia, pitää työkalut mukan että vaikka rengas pyörästä lähtis irti (huoltoauto tyyppinen mönkkäri) Onko järkevää ku mulla mekaniikka taidot ja mulla ens vuonna ripari ja rippijuhlat etc et sitä rahaa on kertynyt ja viel kertyy!

        Joo se T-kortti on ihan herllpo suorittaa, lääkärintodistus ja sit kirjallinen koe joka tehdään katsastuskonttorilla tabletilla. Katoin sun viesteistä että oot 14 nyt nii on sulla viä aikaa :D
        Ja lykkyä tolle alkuperälle multaki!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo se T-kortti on ihan herllpo suorittaa, lääkärintodistus ja sit kirjallinen koe joka tehdään katsastuskonttorilla tabletilla. Katoin sun viesteistä että oot 14 nyt nii on sulla viä aikaa :D
        Ja lykkyä tolle alkuperälle multaki!

        Joo kasille meen ens lukuvuonna, jännittää ripari ku sitte pietää rippijuhlat mutta sen jälkee pitäs käydä kirkossa jonku verran joka on vähän ärsyttävää, mut löysin semmosen traktorikortin teoriakokeen lyhyen harjotus version, harjottelen sillä aina joskus, Kiitos kun autoit :D


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        Joo kasille meen ens lukuvuonna, jännittää ripari ku sitte pietää rippijuhlat mutta sen jälkee pitäs käydä kirkossa jonku verran joka on vähän ärsyttävää, mut löysin semmosen traktorikortin teoriakokeen lyhyen harjotus version, harjottelen sillä aina joskus, Kiitos kun autoit :D

        Jess ole hyvä 😁
        Mikä sii rippikoulus jännittää?
        Mulla pahinta oli tottuu käymää oudos paikas paskalla xd
        Joo noh itellä iski nää tärkeimmät murkkuikäjutut jo aikasin että ei tarvinnut 6lk hävetä saunas mut oli viä rippileirio niit jokka oli pikkupoikien uikkarit jalas nolona saunas. Kirkkokäynnit oli kyl tylsii. Mut jännä siis joskus 3-5 lk olin itte kauhee asperger-adhd riehuja mutku kasvoin nii se loppu 😁😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jess ole hyvä 😁
        Mikä sii rippikoulus jännittää?
        Mulla pahinta oli tottuu käymää oudos paikas paskalla xd
        Joo noh itellä iski nää tärkeimmät murkkuikäjutut jo aikasin että ei tarvinnut 6lk hävetä saunas mut oli viä rippileirio niit jokka oli pikkupoikien uikkarit jalas nolona saunas. Kirkkokäynnit oli kyl tylsii. Mut jännä siis joskus 3-5 lk olin itte kauhee asperger-adhd riehuja mutku kasvoin nii se loppu 😁😁

        No just se että viikon kaukana kotoa, koti-ikävä
        Onneks kuiteski rippijuhlat pietään
        Ala aste oli kauheeta lopulla ku murrosikä alko ja on nyt puol välis fyysisistä muutoksista


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        No just se että viikon kaukana kotoa, koti-ikävä
        Onneks kuiteski rippijuhlat pietään
        Ala aste oli kauheeta lopulla ku murrosikä alko ja on nyt puol välis fyysisistä muutoksista

        Juu puoliväli ihan norm sun ikäiselle.
        Jokainen kasvaa omaan tahtiin 😸
        Se kans vaikuttaa minkälaista porukkaa leirille tulee.
        Asmuherätykset kyl vitutti ku kesäl olis voinu nukkuaki.
        Varmaa niit lavallisii mönkijöitä saa vanhojakin nykyään ettei tarvii kallista uutta ostaa ja ku tykkäät tehä remonttihommi nii laita kuntoon. En kans juur luota korjaamoihin muutakun jossain sillasissa hommissa mihin ei itellä tai kellään tutulla oo vehkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon ollu vaan niin laiska tähän mennessä mut nyt ryhdistäydyin ku tajusin et en ees haluais sinne!

        Kävitkö juttelemas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävitkö juttelemas?

        Mä meen maanantaina koska en nähny sitä erityisopettajaa koulussa tänään.. Maanantaina sen pitäis olla koulussa ni meen👍 Tässä on ehkä 50% chäänssi että pystyis jäädä nykyselle luokalle, juuh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä meen maanantaina koska en nähny sitä erityisopettajaa koulussa tänään.. Maanantaina sen pitäis olla koulussa ni meen👍 Tässä on ehkä 50% chäänssi että pystyis jäädä nykyselle luokalle, juuh

        Noh toivottavasti! :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu puoliväli ihan norm sun ikäiselle.
        Jokainen kasvaa omaan tahtiin 😸
        Se kans vaikuttaa minkälaista porukkaa leirille tulee.
        Asmuherätykset kyl vitutti ku kesäl olis voinu nukkuaki.
        Varmaa niit lavallisii mönkijöitä saa vanhojakin nykyään ettei tarvii kallista uutta ostaa ja ku tykkäät tehä remonttihommi nii laita kuntoon. En kans juur luota korjaamoihin muutakun jossain sillasissa hommissa mihin ei itellä tai kellään tutulla oo vehkeitä.

        sori myöhänen vastaus, tässä viikon ollu näitä kouluhommia nii ei ole ehtinyt, Joo käyettynä ostan, Ehkä ihan vaa normi traktorimönkijän ja jos saa halvalla nii siihen peräkärryn ja jonku mopon ja kustomoida se ja myydä etteenpäin, Mun aikuisuuden haave ois asua maaseudulla pohjosessa esim siinä oulun läänissä esim tyrnävä tai sitten jossakin kajaanin läänissä, Sinne hallitila, pellot ja pieni talo, sitten ajelisin traktorilla vaan pelloilla niinku isovanhemmat teki nuorena

        AI generoi tälläsen kuvan päätin jakaa tähänkin file:///home/chronos/u-32fbe74f9a96b661def1be72d6895cd1d5ee063b/MyFiles/Downloads/fc70b746-39dd-4bcc-9f8f-3cc30000ac6a.jpeg


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        sori myöhänen vastaus, tässä viikon ollu näitä kouluhommia nii ei ole ehtinyt, Joo käyettynä ostan, Ehkä ihan vaa normi traktorimönkijän ja jos saa halvalla nii siihen peräkärryn ja jonku mopon ja kustomoida se ja myydä etteenpäin, Mun aikuisuuden haave ois asua maaseudulla pohjosessa esim siinä oulun läänissä esim tyrnävä tai sitten jossakin kajaanin läänissä, Sinne hallitila, pellot ja pieni talo, sitten ajelisin traktorilla vaan pelloilla niinku isovanhemmat teki nuorena

        AI generoi tälläsen kuvan päätin jakaa tähänkin file:///home/chronos/u-32fbe74f9a96b661def1be72d6895cd1d5ee063b/MyFiles/Downloads/fc70b746-39dd-4bcc-9f8f-3cc30000ac6a.jpeg

        Juu ihan hyvii ajatuksii asuu maaseudun rauhassa. Peräkärryn voit iteki tehdä kun mun mielestä ei tarvii rekisteröidä jos vetäjä on rekisteröity traktoriksi tai työkoneeksi. Jostaki vanhasta auton taka-akselista vaikka ottaa navat/pyöränripustukset.

        Toi sun kuvan linkki ei toimi sää oot laittanu sinne sun tietokoneen kovalevyn osotteen vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh toivottavasti! :D

        Eli menisin huomenna sinne erityis opettajan huoneelle sanomaan miksi en halua vaihtaa sinne pienluokalle.
        Eihän ne voi painostaa mua vaihtamaan sinne jos en oikeesti halua ja oon saanut pari uutta kaveria ja sopeutunut hyvin luokallemme :D eli meenkö huomenna sanomaan sille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli menisin huomenna sinne erityis opettajan huoneelle sanomaan miksi en halua vaihtaa sinne pienluokalle.
        Eihän ne voi painostaa mua vaihtamaan sinne jos en oikeesti halua ja oon saanut pari uutta kaveria ja sopeutunut hyvin luokallemme :D eli meenkö huomenna sanomaan sille?

        Joo mee muuten kadut! Mut voitha sää koulun lisäksi yrittää pitää niihi parii tyyppii kontaktia myös :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mee muuten kadut! Mut voitha sää koulun lisäksi yrittää pitää niihi parii tyyppii kontaktia myös :)

        Keneen pariin tyyppiin???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keneen pariin tyyppiin???

        Siis sanoit edellises viestis et su on nyt kaverei koulus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis sanoit edellises viestis et su on nyt kaverei koulus

        No oon välillä niitenkaa mut joo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis sanoit edellises viestis et su on nyt kaverei koulus

        Meenkö sanoo ??????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meenkö sanoo ??????

        Joo no puhu sen kans siitä joo kun kerran se askarruttaa sua 👍👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo no puhu sen kans siitä joo kun kerran se askarruttaa sua 👍👍

        Vittu liikkatunti alkaa ja meen sinne missä se alkaa . Etin sen liikkatunnin jälkeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittu liikkatunti alkaa ja meen sinne missä se alkaa . Etin sen liikkatunnin jälkeen!

        Joo toivottavasti on ulkoliikuntaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo toivottavasti on ulkoliikuntaa

        Pääsin vasta nyt koululle eikä se ollu siellä saatana , meen huomenna tai etin sen vikan tunnin jälkee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsin vasta nyt koululle eikä se ollu siellä saatana , meen huomenna tai etin sen vikan tunnin jälkee

        Oon sanonu kokoajan et meen huomenna ja huomenna sinne mutta nyt mä meen sinne oikeesti huomenna 16 toukokuuta! Perkele onneks huomenna on muute enemmän niitä 10minan välkkiä ni meen kattoo jos se on siellä ja sanon sille erityisopettajalle miks en haluu vaihtaa koulua, sit huomen ilalla vois sanoo äitillekki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon sanonu kokoajan et meen huomenna ja huomenna sinne mutta nyt mä meen sinne oikeesti huomenna 16 toukokuuta! Perkele onneks huomenna on muute enemmän niitä 10minan välkkiä ni meen kattoo jos se on siellä ja sanon sille erityisopettajalle miks en haluu vaihtaa koulua, sit huomen ilalla vois sanoo äitillekki.

        Nonii korkee aika .D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nonii korkee aika .D

        Jos menisin keskiviikkona sanomaan luokanvalvojalle , tai en tiiä jos menisin sit sanomaan jos äiti ei ymmärrä mun perusteluita, tänää muute jännä kiekko peli suomen kosto Ruotsille ku muka ”voittivat viisut” #robbed :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos menisin keskiviikkona sanomaan luokanvalvojalle , tai en tiiä jos menisin sit sanomaan jos äiti ei ymmärrä mun perusteluita, tänää muute jännä kiekko peli suomen kosto Ruotsille ku muka ”voittivat viisut” #robbed :D

        Loordi oli oikee! :D Katon sitte lätkäpelejä jos suomi pärjää, vissii huonosti menny nyt. Noh viime vuos oli uskomoattoman hyvä, sekä Olympia että MM kultaa :D

        Noh ehkä sun äiti ei aina ymmärrä että oot jo iso poika etkä iha pikkulapsi tai ollu jo jostai 12v asti kasvava nuorimies meinaa niistä ajoista ku tänne oot kirjotellu :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loordi oli oikee! :D Katon sitte lätkäpelejä jos suomi pärjää, vissii huonosti menny nyt. Noh viime vuos oli uskomoattoman hyvä, sekä Olympia että MM kultaa :D

        Noh ehkä sun äiti ei aina ymmärrä että oot jo iso poika etkä iha pikkulapsi tai ollu jo jostai 12v asti kasvava nuorimies meinaa niistä ajoista ku tänne oot kirjotellu :D

        Tänää pitäis mennä sinne erityis opettajan luo sanomaan, jännittää vähäsen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänää pitäis mennä sinne erityis opettajan luo sanomaan, jännittää vähäsen

        Rohkeasti vaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohkeasti vaan

        Ja nii ei se swedunolis saanu voittaa viisuja 🤬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohkeasti vaan

        No olin tekemässä matikan koetta sen erityisopettajan luona , en viitsinyt sanoa siinä ku oli muita oppilaita ja sit alko heti seuraava tunti , oikeesti vituttaa ! Sanonko nyt illalla äitille siitä ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No olin tekemässä matikan koetta sen erityisopettajan luona , en viitsinyt sanoa siinä ku oli muita oppilaita ja sit alko heti seuraava tunti , oikeesti vituttaa ! Sanonko nyt illalla äitille siitä ??

        Laitanko äitille viestin vai meenkö sanomaan sille jännittää niin paljon…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitanko äitille viestin vai meenkö sanomaan sille jännittää niin paljon…

        Mee puhuu sille :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mee puhuu sille :D

        Se on nyt suihkussa joten aattelin mennä puhumaan sille iltapalan jälkeen ehkä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mee puhuu sille :D

        Vittu mä en enää viitti ku se on nyt vähän väsynyt ja eioo niin hyvä fiiliksellä, vihaan itteeni menetin taas tan päivän chäänssin sanoa... Ja jännitin liikaa tänää.. Kerro mulle että laitanko vaan huomenna äitille viestin vai sanonko sille koulun jälkeen ku lähen mökille ni ois pakko sanoo aika lailla heti koulun jälkeen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittu mä en enää viitti ku se on nyt vähän väsynyt ja eioo niin hyvä fiiliksellä, vihaan itteeni menetin taas tan päivän chäänssin sanoa... Ja jännitin liikaa tänää.. Kerro mulle että laitanko vaan huomenna äitille viestin vai sanonko sille koulun jälkeen ku lähen mökille ni ois pakko sanoo aika lailla heti koulun jälkeen...

        Et sää kuitenkaan uskalla vastustaa tota siirtoa tarkkikselle. Koita pyytää ne ok tyypit kaveriksi netissä kans sun koulusta ja koita tehä niitten kans juttuja jos haluut. Se ens talvi erkkaluokalla pitää sit vaan kärsiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu ihan hyvii ajatuksii asuu maaseudun rauhassa. Peräkärryn voit iteki tehdä kun mun mielestä ei tarvii rekisteröidä jos vetäjä on rekisteröity traktoriksi tai työkoneeksi. Jostaki vanhasta auton taka-akselista vaikka ottaa navat/pyöränripustukset.

        Toi sun kuvan linkki ei toimi sää oot laittanu sinne sun tietokoneen kovalevyn osotteen vaan.

        Okei, saako muuteen traktorimönkijästä rakentaa semmonen kevyt kuorma auton näköinen
        esim tämmönen https://autot.tori.fi/traktorit-ja-raskas-kalusto/myydaan/muut-traktorit-ja-raskas-kalusto/111523009 en tiiä toimiiko mutta jos ei nii kopioi ja pasteta googleen vaikka

        Taas myöhänen vastaus mut koulut painaa päälle



      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        koska tommosella koulun pihalle jos se vielä antaisi huolenpitoa ai että! tulee Jaappanin kei rekat mieleen

        Tollane jonka linkkasit oli yhdellä kunnalla puistopuolella ja rekisteröity mopoautoksi XD vastaan myöhemmin paremmi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tollane jonka linkkasit oli yhdellä kunnalla puistopuolella ja rekisteröity mopoautoksi XD vastaan myöhemmin paremmi

        Ja toi minkä sää linkkasit sii näkys olevan täysperän vetokitakin :D
        Joskus VR OY oli traktoriksi rekisteröityjä laituriautoja ainakin vähä ton näkösii.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja toi minkä sää linkkasit sii näkys olevan täysperän vetokitakin :D
        Joskus VR OY oli traktoriksi rekisteröityjä laituriautoja ainakin vähä ton näkösii.

        Joo niissä on yleensä aika hyvät speksit esim neliveto ja vinssi nii noista saa hyvän työkoneen ja mönkijän kautta traktorin
        Niitä saa kilpiin kyl aika helposti


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja toi minkä sää linkkasit sii näkys olevan täysperän vetokitakin :D
        Joskus VR OY oli traktoriksi rekisteröityjä laituriautoja ainakin vähä ton näkösii.

        mutta se että ne on niin harvinaisia, haluttuja mutta jos löytäs rojektin vois kokkeilla, isoisä ollut vrrällä töisä niin tietääpi näistä koneista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sää kuitenkaan uskalla vastustaa tota siirtoa tarkkikselle. Koita pyytää ne ok tyypit kaveriksi netissä kans sun koulusta ja koita tehä niitten kans juttuja jos haluut. Se ens talvi erkkaluokalla pitää sit vaan kärsiä.

        Kyllä mä nyt tajusin että on viimeset mahdollisuudet sanoa jos haluun jäädä vielä olla 9 luokan tutulla luokalla. Ei siinä ole mulla muuta vaihtoehtoa kun sanoa äitille että miksi en halua sinne ja että pystyn alkaa parantamaan mun koenumeroita jos alan lukemaan kokeisiin!!, Tiedän mua jännittää mut eiks nii että mun on pakko sanoa jos haluun asioiden tapahtuvan!!, tuun mökiltä lauantaina joten oon varma että sanon äitille sunnuntaina , muuten kadun että en sanonut , jos mulla on kerran hyvät perustelut eiks ni että niillä eioo oikeutta/valtaa pakottaa mua sinne jos oon perustellut niille hyvin!


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        mutta se että ne on niin harvinaisia, haluttuja mutta jos löytäs rojektin vois kokkeilla, isoisä ollut vrrällä töisä niin tietääpi näistä koneista

        Eti vaikka vaunut piste oorg sivulta hakusanalla "laituriauto" niistä näkyy olevan juttua. Jossain vanhoissa Valmetin tekemissä oli kuulema kuplan kone. Osa oli nestekaasukäyttösiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eti vaikka vaunut piste oorg sivulta hakusanalla "laituriauto" niistä näkyy olevan juttua. Jossain vanhoissa Valmetin tekemissä oli kuulema kuplan kone. Osa oli nestekaasukäyttösiä.

        Okei, nyt tässä miettinyt nii Piaggio ape jos saa halvalla niin ostan, on se ihan toimiva kone ja mielessä nyt ollu joku pari päivää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sää kuitenkaan uskalla vastustaa tota siirtoa tarkkikselle. Koita pyytää ne ok tyypit kaveriksi netissä kans sun koulusta ja koita tehä niitten kans juttuja jos haluut. Se ens talvi erkkaluokalla pitää sit vaan kärsiä.

        Kohta meen sanomaan kyllä uskallan, laitanko sit tänne mitä se sano?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohta meen sanomaan kyllä uskallan, laitanko sit tänne mitä se sano?

        Äitille? No laita.


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        Okei, nyt tässä miettinyt nii Piaggio ape jos saa halvalla niin ostan, on se ihan toimiva kone ja mielessä nyt ollu joku pari päivää

        Juuh kato nettimotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äitille? No laita.

        Meen sanomaan tänään tossa illemmalla ku äiti tulee kotiin, vois vielä huomenna mennä sanomaan erityis opettajalle myös niin jos saanki jäädä mun luokalle,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äitille? No laita.

        Äiti ei halua pakottaa mua jos musta tuntuu että oon sopeutunut hyvin meijön luokkaan ja lupasin parantaa jatkossa mun numeroita. Se laittaa erityis opelle viestin ja sen jälkeen meen myös sanomaan sille erityis opelle huomenna ja sit saan päättää haluunko mennä tutustumaan uuteen kouluun vai enkö. Huhhuh nyt on sanottu vittu vihdoin kaikki onnistuu hyvin , jos meijön luokalle eioo tulossa muita ja mua ei poistettu listoilta vielä että rehtorille menee varmaa parin päivän sisällä viesti että en olisikaan vaihtamassa koulua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äiti ei halua pakottaa mua jos musta tuntuu että oon sopeutunut hyvin meijön luokkaan ja lupasin parantaa jatkossa mun numeroita. Se laittaa erityis opelle viestin ja sen jälkeen meen myös sanomaan sille erityis opelle huomenna ja sit saan päättää haluunko mennä tutustumaan uuteen kouluun vai enkö. Huhhuh nyt on sanottu vittu vihdoin kaikki onnistuu hyvin , jos meijön luokalle eioo tulossa muita ja mua ei poistettu listoilta vielä että rehtorille menee varmaa parin päivän sisällä viesti että en olisikaan vaihtamassa koulua

        Ohoh! Hianoo! :D Onnittelut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohoh! Hianoo! :D Onnittelut!

        3 viikon paska olo on melkeen ohi nyt vielä ku erityis ope ja luokanvalvoja saa tiedon mun äidiltä että miks en ookkaan vaihtamassa koulua ja millon mun valitsemat valinnaisaineet tulee takas wilmaan näkyviin??, varmaa rehtori sillon luuli että vaihtaisinkin koulua mutta jos ilmottaako ne sit rehtorille että en vaihakaan koulua ja laittais mulle valinnaiset takas näkyviin????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3 viikon paska olo on melkeen ohi nyt vielä ku erityis ope ja luokanvalvoja saa tiedon mun äidiltä että miks en ookkaan vaihtamassa koulua ja millon mun valitsemat valinnaisaineet tulee takas wilmaan näkyviin??, varmaa rehtori sillon luuli että vaihtaisinkin koulua mutta jos ilmottaako ne sit rehtorille että en vaihakaan koulua ja laittais mulle valinnaiset takas näkyviin????

        Laittaa ne ei se oo ku 5sec homma päivittää. Jatkuvasti koko lukuvuoden aikana kouluun tulee ja menee oppilaita. Sit et petä muita ja oikeesti oot fiksusti 9 luokan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laittaa ne ei se oo ku 5sec homma päivittää. Jatkuvasti koko lukuvuoden aikana kouluun tulee ja menee oppilaita. Sit et petä muita ja oikeesti oot fiksusti 9 luokan!

        Oon valmis parantamaan mun numeroita ja olemaan itsenäisempi läksyissä ja yrittäisin olla sosiaalisempi että menisin niitten yksien poikien kaa ku oon ollu ruokalassaki niitten kaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laittaa ne ei se oo ku 5sec homma päivittää. Jatkuvasti koko lukuvuoden aikana kouluun tulee ja menee oppilaita. Sit et petä muita ja oikeesti oot fiksusti 9 luokan!

        Mitä mä sanon erityis opelle huomennq että puhuin äitin kanssa siitä koulu asiasta että miksi en vastaisikaan koulua vaan jäisin meidän luokalle. Äiti sano et mee vaa sanomaan erityis opelle vaikka se laittaaki sille myös viestiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mä sanon erityis opelle huomennq että puhuin äitin kanssa siitä koulu asiasta että miksi en vastaisikaan koulua vaan jäisin meidän luokalle. Äiti sano et mee vaa sanomaan erityis opelle vaikka se laittaaki sille myös viestiä

        Juu tee sillee mitä sun äiti meinas :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu tee sillee mitä sun äiti meinas :D

        Se sano kuitenki et mun kannattais mennä tutustuu sinne kouluun sen kanssa ja sit sen jälkeen miettiä uudelleen vaikka oon jo päättänyt että haluan olla 9luokan tutulla luokalla, sanonko äitille että en haluais mennä sinne tutustumaan koska....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se sano kuitenki et mun kannattais mennä tutustuu sinne kouluun sen kanssa ja sit sen jälkeen miettiä uudelleen vaikka oon jo päättänyt että haluan olla 9luokan tutulla luokalla, sanonko äitille että en haluais mennä sinne tutustumaan koska....

        No sitte oot 9 vanhassa koulussa ja PISTE!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitte oot 9 vanhassa koulussa ja PISTE!

        Kyllä mä saan jäädä nykyselle luokalle , koska ei mua ainakaan haluta pakottaa. Ja erityisopettaja on jo saanu tiedon että olisin näillä näkyvin jäämässä nykyselle luokalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitte oot 9 vanhassa koulussa ja PISTE!

        Nyt äiti sano että älä jännitä sitä uutta koulua ja luokkaa ku mentäis tutustumaan sinne sit yhdessä, nyt ne houkuttelee että mun mieli muuttuis et menisinki sinne kouluun. Jos oon jo sanonu et oon sopeutunu hyvin meijän luokalle ja saanu liikunnasta kavereita ja pystyn parantamaan mun numeroita. ni en halua vaihtaa koulua!! , meillä on keskustelu lähi aikoina kaikkien kanssa äiti erityisopettaja luokanvalvoja psykologi, Miten mä perustelen niille että en halua vaihtaa koulua koska ei ne voi pakottaa mua sinne!! Vittu oikeesti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt äiti sano että älä jännitä sitä uutta koulua ja luokkaa ku mentäis tutustumaan sinne sit yhdessä, nyt ne houkuttelee että mun mieli muuttuis et menisinki sinne kouluun. Jos oon jo sanonu et oon sopeutunu hyvin meijän luokalle ja saanu liikunnasta kavereita ja pystyn parantamaan mun numeroita. ni en halua vaihtaa koulua!! , meillä on keskustelu lähi aikoina kaikkien kanssa äiti erityisopettaja luokanvalvoja psykologi, Miten mä perustelen niille että en halua vaihtaa koulua koska ei ne voi pakottaa mua sinne!! Vittu oikeesti

        Et vaan mee sinne keharikouluun ja sillä selvä! :) Kyllä sää pärjäät ilmankin sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et vaan mee sinne keharikouluun ja sillä selvä! :) Kyllä sää pärjäät ilmankin sitä.

        Mitä mä sanon sen tutustumisen jälkeen äitille? Ku en haluis vaihtaa koulua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mä sanon sen tutustumisen jälkeen äitille? Ku en haluis vaihtaa koulua

        Sanot että et mee tutustuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanot että et mee tutustuun

        Laitoin jo eilen viestilläki että en haluu mennä tutustumaan mutta se sano että mennää vaan!, perustelen vaan hyvin että ne miks en halua vaihtaa koulua ja että pystyn parantamaan mun numeroita nykysellä luokalla. Vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoin jo eilen viestilläki että en haluu mennä tutustumaan mutta se sano että mennää vaan!, perustelen vaan hyvin että ne miks en halua vaihtaa koulua ja että pystyn parantamaan mun numeroita nykysellä luokalla. Vai?

        Joo just nii etkä anna niitten pitää sua tyhmänä tai vammasena kun et oo tyhmä oot ihan fiksu poika 🙃


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo just nii etkä anna niitten pitää sua tyhmänä tai vammasena kun et oo tyhmä oot ihan fiksu poika 🙃

        Ku pitäs ehkä tänää mennä puhuu erityis opettajalle siitä niin sanonko sille että en halua vaihtaa koulua koska olen sopeutunut hyvin meidän luokalle ja saanut kavereita liikunnasta ja että pystyn parantamaan mun numeroita nykysellä luokalla!, sit se sanoo että miks mun ois hyvä vaihtaa sinne pienryhmä luokalle ne syyt, ni mitä mä vastaan sit sille siihen ku oon eka perustellu sille et miks en haluu vaihtaa koulua, mitä mä sit vastaisin sille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ku pitäs ehkä tänää mennä puhuu erityis opettajalle siitä niin sanonko sille että en halua vaihtaa koulua koska olen sopeutunut hyvin meidän luokalle ja saanut kavereita liikunnasta ja että pystyn parantamaan mun numeroita nykysellä luokalla!, sit se sanoo että miks mun ois hyvä vaihtaa sinne pienryhmä luokalle ne syyt, ni mitä mä vastaan sit sille siihen ku oon eka perustellu sille et miks en haluu vaihtaa koulua, mitä mä sit vastaisin sille?

        No vaikee sanoo kun en osaa arvata mitä se yrittää sulle selittää mut pysy tiukkana mun mielestä on ihan turha sua sinne siirtää, tietty voithan sää käydä sitä luokkaa kattomassa mut kyl 8 luokkalainen on ihan tarpeeksi fiksu ite päättämään tarviiko erityisluokkas vai ei ja mulle on jääny vähä hämäräksi todellinen syy miksi ne koittaa sua sinne työntää ja miksi ne tekee sitä ikäänkubkysymättä sulta. Pidä pintas ja vastaa fiksusti niille eläkä näytä että jännität tai hermostut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No vaikee sanoo kun en osaa arvata mitä se yrittää sulle selittää mut pysy tiukkana mun mielestä on ihan turha sua sinne siirtää, tietty voithan sää käydä sitä luokkaa kattomassa mut kyl 8 luokkalainen on ihan tarpeeksi fiksu ite päättämään tarviiko erityisluokkas vai ei ja mulle on jääny vähä hämäräksi todellinen syy miksi ne koittaa sua sinne työntää ja miksi ne tekee sitä ikäänkubkysymättä sulta. Pidä pintas ja vastaa fiksusti niille eläkä näytä että jännität tai hermostut!

        Vaikka mulla on vähän keskittymisvaikeuksia niin sen takia ne haluaa mut sinne ja että saisin numeroita ylemmäs, mä pystyn parantamaan nykysellä luokalla mun numeroita paremmaks jos oikeesti otan niskasta kiinni ja alkaisin lukemaan niihin kokeisiin. On muillaki oppilailla keskittymisvaikeuksia eikä niille tehä mitää hakemuksia. Vai mitä??, Jos äiti sano että mua ei olla pakottamassa mihinkään jos en halua ja sitku oon nähny sen koulun ja sanon senkin jälkeen että en haluais oikeesti vaihtaa sinne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka mulla on vähän keskittymisvaikeuksia niin sen takia ne haluaa mut sinne ja että saisin numeroita ylemmäs, mä pystyn parantamaan nykysellä luokalla mun numeroita paremmaks jos oikeesti otan niskasta kiinni ja alkaisin lukemaan niihin kokeisiin. On muillaki oppilailla keskittymisvaikeuksia eikä niille tehä mitää hakemuksia. Vai mitä??, Jos äiti sano että mua ei olla pakottamassa mihinkään jos en halua ja sitku oon nähny sen koulun ja sanon senkin jälkeen että en haluais oikeesti vaihtaa sinne!

        Joo mää luotan suhun ja kaikki sun tänä aamuna antamat perustelut on hyviä! Käytä niitä ja ei sun tarvii sitä käydä kattomassa sano vaan ettet ees haluu tutustuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mää luotan suhun ja kaikki sun tänä aamuna antamat perustelut on hyviä! Käytä niitä ja ei sun tarvii sitä käydä kattomassa sano vaan ettet ees haluu tutustuu

        En tiiä sanonko etten haluu tutustuu, Sanon ehkä... , Eli jos sanon tänään että en haluu mennä tutustumaan sinne kouluun koska...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiiä sanonko etten haluu tutustuu, Sanon ehkä... , Eli jos sanon tänään että en haluu mennä tutustumaan sinne kouluun koska...?

        No sun päätös 🙃


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuh kato nettimotosta.

        Noni taas vaihtu ku näin kyykkymopon, lukiin keskusteluja, se o muijamagneetti ja nätti, sitten joku halpa johon vaihtaa osa tai pari niin saa kunnollisen kyykkymopon, hiano on ja autoilijat ei kiilaa ku luulee että moottoripyörä.


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        Noni taas vaihtu ku näin kyykkymopon, lukiin keskusteluja, se o muijamagneetti ja nätti, sitten joku halpa johon vaihtaa osa tai pari niin saa kunnollisen kyykkymopon, hiano on ja autoilijat ei kiilaa ku luulee että moottoripyörä.

        T ja M kortit ku rauhas suoritat on sul aikaa 🙃


      • Anonyymi kirjoitti:

        T ja M kortit ku rauhas suoritat on sul aikaa 🙃

        tässä ny kattelen vaa


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        tässä ny kattelen vaa

        Hei nyt tulee TV2:
        Mopoautolla halki Suomen
        1/3. Tuttu parivaljakkomme matkaa kolmipyöräisillä mopedeilla halki Suomen. Matka alkaa Turusta ja päättyy Norjaan, Kirkkoniemeen. Mitä hauskaa Øystein ja Rune löytävät Etelä-Suomesta?
        Löytyy yle areensta, niillä on 2kpl Piaggio koppimopoa, 3 pyöräset XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei nyt tulee TV2:
        Mopoautolla halki Suomen
        1/3. Tuttu parivaljakkomme matkaa kolmipyöräisillä mopedeilla halki Suomen. Matka alkaa Turusta ja päättyy Norjaan, Kirkkoniemeen. Mitä hauskaa Øystein ja Rune löytävät Etelä-Suomesta?
        Löytyy yle areensta, niillä on 2kpl Piaggio koppimopoa, 3 pyöräset XD

        Mäki katoin mökillä sitä ne meni kirkkoniemeen niillä 40km/h vauhtia ei saatana :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sun päätös 🙃

        Joudun menee kuiteski tutustuu sinne toiseen kouluun huomenna äitin kanssa, saatana , mut perjantaina erityisopettaja pyys että maanantaina tuu juttelee , nii kerron sille erityisopelle siinä miks en halua vaihtaa koulua ja jos sanon äitillekki tutustumisen jälkeen että en halua vaihtaa koulua koska…!!! , vittu menee hermo tähän hommaa että huomenna illalla tää vois olla jo paketissa ku ei äiti mua sinne pakottaa halua jos oon käyny tutustumassakki. Pysynkö vakavana kokoajan että mua ei ees jännittä mikään!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joudun menee kuiteski tutustuu sinne toiseen kouluun huomenna äitin kanssa, saatana , mut perjantaina erityisopettaja pyys että maanantaina tuu juttelee , nii kerron sille erityisopelle siinä miks en halua vaihtaa koulua ja jos sanon äitillekki tutustumisen jälkeen että en halua vaihtaa koulua koska…!!! , vittu menee hermo tähän hommaa että huomenna illalla tää vois olla jo paketissa ku ei äiti mua sinne pakottaa halua jos oon käyny tutustumassakki. Pysynkö vakavana kokoajan että mua ei ees jännittä mikään!!

        Jooh! Elä näytä jännitystä. Aina pistät vastaan vaan kun sää et sinne muualle kouluun halua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mäki katoin mökillä sitä ne meni kirkkoniemeen niillä 40km/h vauhtia ei saatana :D

        Joo noh mää arvasin että tykkäät XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jooh! Elä näytä jännitystä. Aina pistät vastaan vaan kun sää et sinne muualle kouluun halua!

        Käytiin tutustumassa siellä… , oon vieläki sitä mieltä että en halua vaihtaa sinne. Mitä mä vittu teen nyt auta!!, äiti haluis mut sinne mut mä en halua sinne! , Mun pitää mennä huomennaki puhumaan psykologille siitä aamulla ja meen sen jälkee sen erityisopettajan luo sanoo siitä. Oikeesti oon kusessa mitä mä teen en halua sinnne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytiin tutustumassa siellä… , oon vieläki sitä mieltä että en halua vaihtaa sinne. Mitä mä vittu teen nyt auta!!, äiti haluis mut sinne mut mä en halua sinne! , Mun pitää mennä huomennaki puhumaan psykologille siitä aamulla ja meen sen jälkee sen erityisopettajan luo sanoo siitä. Oikeesti oon kusessa mitä mä teen en halua sinnne

        Paska paikka? Voisko sun isä auttaa jos saat siihe yhteyden?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska paikka? Voisko sun isä auttaa jos saat siihe yhteyden?

        En tiiä oikee viittinkö laittaa sille viestii , jos sanon huomenna illalla äitille oikeesti sillee et miks en halua sinne ja ei se voi mua pakottaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska paikka? Voisko sun isä auttaa jos saat siihe yhteyden?

        Jos sanon huomenna sille psykologille aamulla ja etin sen jälkeen sen erityisopettajan!, ei saa vielä luovuttaa saatana alkaa jo kiehumaan! Sitku oon sanonu niille sanon huomenna illalla äitille , pakko onnistua !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sanon huomenna sille psykologille aamulla ja etin sen jälkeen sen erityisopettajan!, ei saa vielä luovuttaa saatana alkaa jo kiehumaan! Sitku oon sanonu niille sanon huomenna illalla äitille , pakko onnistua !!

        No niin on pakko onnistua! Ne on nyt käsittäny väärin että tutustumalla siihe kouluu hyväksyt ton paskan.. hanki oma kämppä ja oma elämä heti ku pystyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niin on pakko onnistua! Ne on nyt käsittäny väärin että tutustumalla siihe kouluu hyväksyt ton paskan.. hanki oma kämppä ja oma elämä heti ku pystyt!

        Juu, tänään olin psykologin luona ja se selitti vaa miks ois hyvä et menisin sinne . Tänääki mulla oli kavereita ku oli luokkaretki päivä meijän kaupungissa. Eli jos sanon tänään illalla miks oikeesti haluisin jäädä meidän luokalle äitille ja huomenna erityisopelle ja ehkä luokanvalvojalle. Pitäis vaa keksiä sit että ku sanon äitille että miten lupaan parantaa mun koulumenestystä ni se on nyt siitä kiinni että nyt kavereita on mutta ku mun pitää sanoo mitä voin parantaa mun opiskelussa , pitää sanoo äitille ni voitko auttaa et mitä sanon mulla on vielä mahdollisuus sanoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, tänään olin psykologin luona ja se selitti vaa miks ois hyvä et menisin sinne . Tänääki mulla oli kavereita ku oli luokkaretki päivä meijän kaupungissa. Eli jos sanon tänään illalla miks oikeesti haluisin jäädä meidän luokalle äitille ja huomenna erityisopelle ja ehkä luokanvalvojalle. Pitäis vaa keksiä sit että ku sanon äitille että miten lupaan parantaa mun koulumenestystä ni se on nyt siitä kiinni että nyt kavereita on mutta ku mun pitää sanoo mitä voin parantaa mun opiskelussa , pitää sanoo äitille ni voitko auttaa et mitä sanon mulla on vielä mahdollisuus sanoa!

        Joo hyvä vastaan paremmi myöhemmin mut toi on hyvä et sulla on My kavereit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo hyvä vastaan paremmi myöhemmin mut toi on hyvä et sulla on My kavereit

        Auta pls mitä sanon en haluu sinne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auta pls mitä sanon en haluu sinne

        No miten oot ajatellut käytännös parantaa koulumenestystö? Esitä siitä joku suunnitelma sun äitille vielä. Sun pitää sit käyttää aikaa läksyihin tosissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No miten oot ajatellut käytännös parantaa koulumenestystö? Esitä siitä joku suunnitelma sun äitille vielä. Sun pitää sit käyttää aikaa läksyihin tosissaan.

        Jos ihan oikeesti haluut ja yrität niin pärjäät kyl. tietty en tunne sun mutsia mut koita nyt jutella sen kanssa ja pakottaa se kuuntelemaan sua.kyllä sulla on hyvät syyt jäädä vanhaa kouluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ihan oikeesti haluut ja yrität niin pärjäät kyl. tietty en tunne sun mutsia mut koita nyt jutella sen kanssa ja pakottaa se kuuntelemaan sua.kyllä sulla on hyvät syyt jäädä vanhaa kouluun.

        Kiitos vinkeistä , ajattelin nyt miettiä illalla/yöllä mitä sanon äitille huomenna , tai miten perustelen enemmän tohon koulumenestykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ihan oikeesti haluut ja yrität niin pärjäät kyl. tietty en tunne sun mutsia mut koita nyt jutella sen kanssa ja pakottaa se kuuntelemaan sua.kyllä sulla on hyvät syyt jäädä vanhaa kouluun.

        Mitä mä sanoisin siihe koulumenestyksee liittyvää voitko auttaa niinku ni selviäisin tästä tilanteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mä sanoisin siihe koulumenestyksee liittyvää voitko auttaa niinku ni selviäisin tästä tilanteesta.

        No sano että teet kaikkea 9 luokall. 👍👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sano että teet kaikkea 9 luokall. 👍👍

        Teet kaikkes ja parhaas*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teet kaikkes ja parhaas*

        Jos en viitti sanoo enää tänään koska ku mun äiti eioo syöny mitää ni se on sillo vähä väsyny ja vihanen… Oikeesti jos sanon erityisopettajalle huomenna vihdoin ja illemalla huomenna äitille ja sit , onko mulla vielä aikaa koska koulut loppuu 3.6, pliis onks hyvä jos teen näin koska tiiän kyllä mitä sanon mut mietin vielä millä tavoin tuun parantaa mun koulumenestystä…?????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teet kaikkes ja parhaas*

        Sanoin äitille ja se vaa sano niitä hyviä puolia ku menisin sinne , !! Se ei luota muhun ku 9 luokalla on mukamas niin vaikeeta että meijän koulussa ei muka riittäis resursseja mun opettamiseen!!, Annetaanko mulle uutta mahdollisuutta näyttää oon ollu aiemmin niin laiska mun mummoki vois todistaa!!, Vittu itken!!, Äiti sano että se vois harkita asiaa jos Miettisin 1 syyn miks sinne meneminen muka pelottaa??, Auta mua oikeesti miten mä sanon että mikä mua muka pelottaa sinne menossa! Se ei ymmärrä ei Mua pelota mikään mutta auta mitä sanon sille!, nyt on tosi kyseessä.,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoin äitille ja se vaa sano niitä hyviä puolia ku menisin sinne , !! Se ei luota muhun ku 9 luokalla on mukamas niin vaikeeta että meijän koulussa ei muka riittäis resursseja mun opettamiseen!!, Annetaanko mulle uutta mahdollisuutta näyttää oon ollu aiemmin niin laiska mun mummoki vois todistaa!!, Vittu itken!!, Äiti sano että se vois harkita asiaa jos Miettisin 1 syyn miks sinne meneminen muka pelottaa??, Auta mua oikeesti miten mä sanon että mikä mua muka pelottaa sinne menossa! Se ei ymmärrä ei Mua pelota mikään mutta auta mitä sanon sille!, nyt on tosi kyseessä.,

        No voi perkele, sun pitää vakuuttaa se tosissaan ja toi on paskapuhetta että koulussa ei oo resursseja. Otat vaa ittees niskasta kii ja pyydän AINA apua kun on liian vaikee aihe koulussa. Nii toi pelottaminen, se luulee kun sun sisko väitti niin sille.. Joo uskon että itkettää. Auttaisko sun mummo puhumaan sille? Jos voisitte mummon kanssa jutella tosta ja keksii yhessä jotakin?

        Jo noo sää voit sanoa että pelottaa vaihtaa ihan eri ympäristöön ihan TURHAN takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voi perkele, sun pitää vakuuttaa se tosissaan ja toi on paskapuhetta että koulussa ei oo resursseja. Otat vaa ittees niskasta kii ja pyydän AINA apua kun on liian vaikee aihe koulussa. Nii toi pelottaminen, se luulee kun sun sisko väitti niin sille.. Joo uskon että itkettää. Auttaisko sun mummo puhumaan sille? Jos voisitte mummon kanssa jutella tosta ja keksii yhessä jotakin?

        Jo noo sää voit sanoa että pelottaa vaihtaa ihan eri ympäristöön ihan TURHAN takia.

        Mun on pakko mennä erityisopettajan luo sanomaan sama minkä aiemmin sanoin äitille, sanonko nyt aamulla äitille että mua stressais vaihtaa ihan eri ympäristöön turhan takia, ja….??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun on pakko mennä erityisopettajan luo sanomaan sama minkä aiemmin sanoin äitille, sanonko nyt aamulla äitille että mua stressais vaihtaa ihan eri ympäristöön turhan takia, ja….??

        Kyllä sano toi äitille ja sano että et sää tarvii mitään erityiskoulua ja pärjäät kyllä. Ei se 9 luokka oo kuin 7-8 luokkien kertausta ja eri kouluihin hakemista ja sit 9lk keväällä on tiettyjen aineitten valtakunnalliset kokeet. Harmi että sua oikeesti jo itkettääki toi, tuntuu pahalta lukee :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sano toi äitille ja sano että et sää tarvii mitään erityiskoulua ja pärjäät kyllä. Ei se 9 luokka oo kuin 7-8 luokkien kertausta ja eri kouluihin hakemista ja sit 9lk keväällä on tiettyjen aineitten valtakunnalliset kokeet. Harmi että sua oikeesti jo itkettääki toi, tuntuu pahalta lukee :(

        Miten mä selviin tästä, voinko mennä kertoo erityisopettajalle tästä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten mä selviin tästä, voinko mennä kertoo erityisopettajalle tästä

        Voit tietysti ja jos se ei auta nii sit soitat sun kunnan/hyvinvointia lumeen sossuille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit tietysti ja jos se ei auta nii sit soitat sun kunnan/hyvinvointia lumeen sossuille

        Hyvinvointialueen* ja tietty sun iskälle ja mummullr


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinvointialueen* ja tietty sun iskälle ja mummullr

        Ja kyllä muaki vituttaa mietin kokoaika työpaikan vaihtoi ja on kylmä ilma kohta tarvii saatana pitkät kalsarit kesäkuus XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit tietysti ja jos se ei auta nii sit soitat sun kunnan/hyvinvointia lumeen sossuille

        Jos sanon äitille koulun jälkeen, jos sanon koulussa eka erityisopelle, se oli muutenki kehunu puhelimessa äitille miten meillä sujuu aina hyvin kaikki jutut sen kaa. KYLLÄ MÄ SAAN JOILLAKIN SANOILLA ÄITIN USKOMAAN MUA😪😪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sanon äitille koulun jälkeen, jos sanon koulussa eka erityisopelle, se oli muutenki kehunu puhelimessa äitille miten meillä sujuu aina hyvin kaikki jutut sen kaa. KYLLÄ MÄ SAAN JOILLAKIN SANOILLA ÄITIN USKOMAAN MUA😪😪

        Joo sano👍👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo sano👍👍

        En nähnyt erityisopettajaa tänään ja huomenna on jo todistusten jako, vittu oikeesti, mitä sit sanon äitille ku se sano eilen että pystyy vielä harkita asiaa jos sanon 1 syyn miks mua pelottaisi sinne meno


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo sano👍👍

        Laitoin sille wilma viestin erityisopettajalle! Vittuku kuumottaa että mitä teen nyt.
        Mitähän se vastaa, AUTA MUA MITÄ NYT TEEEN!!??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoin sille wilma viestin erityisopettajalle! Vittuku kuumottaa että mitä teen nyt.
        Mitähän se vastaa, AUTA MUA MITÄ NYT TEEEN!!??

        Soita sille??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soita sille??

        Miks mä soittaisin, en tiiä vastaako se ees työpuhelimeen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soita sille??

        Laitanko sille sen saman viestin sen numeroon minkä laitoin Wilmassa???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitanko sille sen saman viestin sen numeroon minkä laitoin Wilmassa???

        Joo jos ei vastaa wilmassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo jos ei vastaa wilmassa

        Mutta mitä mä sanon äitille nyt illalla vielä, ku se sano eilen illalla että 1 syy mikä mua pelottais sinne menossa.. ni se vois harkita että saisin jäädä mun luokalle. Mitä mä sanon sille siitä ja sit pitää sanoo jotai muutaki… mutta mitä??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mitä mä sanon äitille nyt illalla vielä, ku se sano eilen illalla että 1 syy mikä mua pelottais sinne menossa.. ni se vois harkita että saisin jäädä mun luokalle. Mitä mä sanon sille siitä ja sit pitää sanoo jotai muutaki… mutta mitä??

        Sano et alat vetää huumeita jos joudut keharikouluun xd


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sano et alat vetää huumeita jos joudut keharikouluun xd

        IHAN OIKEESTI ÄLÄ NYT JAKSA PELLEILLÄ TÄÄ ON TOSIASIA, MÄ EN JAKSA ENÄÄ MITÄ MÄ SANON ÄITILLE TÄNÄÄN VIELÄ LAITOIN JUST ERITYISOPELLE VIESTIN SEN NUMEROON, TARVIIKO LAITTAA LUOKANVALVOJALLE MITÄÄ??!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IHAN OIKEESTI ÄLÄ NYT JAKSA PELLEILLÄ TÄÄ ON TOSIASIA, MÄ EN JAKSA ENÄÄ MITÄ MÄ SANON ÄITILLE TÄNÄÄN VIELÄ LAITOIN JUST ERITYISOPELLE VIESTIN SEN NUMEROON, TARVIIKO LAITTAA LUOKANVALVOJALLE MITÄÄ??!!

        Laita luokkikselle sää tarviit nyt aikuisten apua. Kyse on sun elämästä ja koulunkäynnistä. Nosta kunnolla meteli! Selvästi sun mutsi ei haluu kuunnella nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita luokkikselle sää tarviit nyt aikuisten apua. Kyse on sun elämästä ja koulunkäynnistä. Nosta kunnolla meteli! Selvästi sun mutsi ei haluu kuunnella nyt.

        Mitä mä laitan luokanvalvojalle jos ees laitan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mä laitan luokanvalvojalle jos ees laitan

        Emmää tiiä voi sitä kesälläkin vielä perua sen paskan mut mieti itte jos haluut sille jotaki laittaa, jos oot sen kans puheväleissä. Sano sun mutsille että sää et oo enää mikää pikkupoika jonka puolesta aikuiset tekee päätökset noin vain?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emmää tiiä voi sitä kesälläkin vielä perua sen paskan mut mieti itte jos haluut sille jotaki laittaa, jos oot sen kans puheväleissä. Sano sun mutsille että sää et oo enää mikää pikkupoika jonka puolesta aikuiset tekee päätökset noin vain?

        Sanon aamulla äitille tai laitan sille aamulla viestin ennen kouluu/todistustenhakua. Jos laitan sen saman viestin kohta luokkikselle ku erityisopettajalle joka eioo vieläkään vastannut saatana!, Mutta tuli mieleen että tänään terveystiedon tunnilla ku luokanvalvoja sano oltii piirissä että meijön luokalta lähtee 4pois jos miettii että mä en lähtiskään pois niin 3 lähtee varmasti pois ja meijän luokalla on nyt 23 oppilasta ja jos tulis kolme uutta niinku viime vuonna olis 23 plus minä 24 jos jäisinki. Eli periaattessa mulla on tällä hetkellä 50%/50% todennäköisyys että voisin jäädä meijön luokalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanon aamulla äitille tai laitan sille aamulla viestin ennen kouluu/todistustenhakua. Jos laitan sen saman viestin kohta luokkikselle ku erityisopettajalle joka eioo vieläkään vastannut saatana!, Mutta tuli mieleen että tänään terveystiedon tunnilla ku luokanvalvoja sano oltii piirissä että meijön luokalta lähtee 4pois jos miettii että mä en lähtiskään pois niin 3 lähtee varmasti pois ja meijän luokalla on nyt 23 oppilasta ja jos tulis kolme uutta niinku viime vuonna olis 23 plus minä 24 jos jäisinki. Eli periaattessa mulla on tällä hetkellä 50%/50% todennäköisyys että voisin jäädä meijön luokalle.

        Sun mutsi ja koulu on siis sua vastaan salaliitossa ja ne heivaa 3 muutakin vittuun. Muuta toiseen kuntaan nii pääset niistä eroon. Kapinoi ja lintsaa ja haistata vaa paskat sit 9 luokalla koko aika :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sun mutsi ja koulu on siis sua vastaan salaliitossa ja ne heivaa 3 muutakin vittuun. Muuta toiseen kuntaan nii pääset niistä eroon. Kapinoi ja lintsaa ja haistata vaa paskat sit 9 luokalla koko aika :D

        En luovuta vielä, laitanko kohta luokanvalvojalle wilma viestin??, kyl ne kuuntelee mua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En luovuta vielä, laitanko kohta luokanvalvojalle wilma viestin??, kyl ne kuuntelee mua!

        No laita vaan! Tuntuu vaan mustaki paskalta siksi kirjotin noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No laita vaan! Tuntuu vaan mustaki paskalta siksi kirjotin noin.

        Saatiin todistukset 10 tvtsta, ja tossa lukee että oppilas siirtyy 9. Vuosiluokalle , seuraava lukuvuosi tässä koulussa alkaa 9.8. 2023 klo 9:10, meinaako että en lähekkää minnekää vai tf mitä teen nyt??!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatiin todistukset 10 tvtsta, ja tossa lukee että oppilas siirtyy 9. Vuosiluokalle , seuraava lukuvuosi tässä koulussa alkaa 9.8. 2023 klo 9:10, meinaako että en lähekkää minnekää vai tf mitä teen nyt??!!!!

        Eikö luokkis sanonu mitää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö luokkis sanonu mitää?

        Ei sanonu mitää luokanvalvoja, laitanko sille tänää sen viestin luokanvalvojalle??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sanonu mitää luokanvalvoja, laitanko sille tänää sen viestin luokanvalvojalle??

        Näkyykö wilmassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyykö wilmassa?

        Mikä näkyy wilmassa???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyykö wilmassa?

        ???? VASTAA MIKÄ NÄKYY WILMASSA???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ???? VASTAA MIKÄ NÄKYY WILMASSA???

        Joo olin muualla, nii wilhelmiinassa näy mihi meet syssyllä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo olin muualla, nii wilhelmiinassa näy mihi meet syssyllä?

        Ei näy vielä ainakaa koska viime vuonna ne tuli vasta joskus 28 kesäkuuta ne näky Mil luokal oot ja lukkarit. Mutta mitä mä teen nyt Mitä mä sanon äitille huomenna jos laitan tänään vielä sen viestin luokkikselle??? Auta Mua pls ni vois nauttii kesästä jo viikon päästä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei näy vielä ainakaa koska viime vuonna ne tuli vasta joskus 28 kesäkuuta ne näky Mil luokal oot ja lukkarit. Mutta mitä mä teen nyt Mitä mä sanon äitille huomenna jos laitan tänään vielä sen viestin luokkikselle??? Auta Mua pls ni vois nauttii kesästä jo viikon päästä

        No luokkista ei varmaa vittuakaan kiinnosta ja se menee ottamaan kaljaa ja viettää kesälomaa. Koit kattoo siit kehari koulun vilmasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No luokkista ei varmaa vittuakaan kiinnosta ja se menee ottamaan kaljaa ja viettää kesälomaa. Koit kattoo siit kehari koulun vilmasta?

        Ei mulla näy sen toisen koulun wilmaa edes vielä, eikä varmaan tule näkymäänkään ollenkaan jos saaan jäädä nykyiseen kouluu… Mitä teen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mulla näy sen toisen koulun wilmaa edes vielä, eikä varmaan tule näkymäänkään ollenkaan jos saaan jäädä nykyiseen kouluu… Mitä teen

        Jatkat taisteluu että saat jäädä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkat taisteluu että saat jäädä!

        Oikeesti oot paras , en tiiä yhtää mitä sanoisin nyt tulevalla viikolla äitille että saisin se tajuumaa.. vittu ku kuumottaa , en haluu joutuu sinne vittu….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeesti oot paras , en tiiä yhtää mitä sanoisin nyt tulevalla viikolla äitille että saisin se tajuumaa.. vittu ku kuumottaa , en haluu joutuu sinne vittu….

        kiitti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitti!

        Oikeesti Saanko mä jäädä meijän nykyselle luokalle??, en vaatis mitää muuta et saisin jäädä, Koska mä en tiedä mitä mä nyt sanoisin äitille??!! , Eikö mun vanhemmat luota muhun vai eikö ne halua antaa mulle uutta mahdollisuutta jatkaa pystyisin oikeesti korottaa nykyisellä luokalla mun numeroita!!!, mitä teen 😭😭😭😭😭😭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitti!

        Netissäkin lukee että lapsella on itsemääräämisoikeus eikä lasta saa pakottaa johonkin vasten hänen tahtoaan….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeesti Saanko mä jäädä meijän nykyselle luokalle??, en vaatis mitää muuta et saisin jäädä, Koska mä en tiedä mitä mä nyt sanoisin äitille??!! , Eikö mun vanhemmat luota muhun vai eikö ne halua antaa mulle uutta mahdollisuutta jatkaa pystyisin oikeesti korottaa nykyisellä luokalla mun numeroita!!!, mitä teen 😭😭😭😭😭😭

        Onko se sun äitis ees koskaan kotona ja mikset voi puhua sille mitään?
        Onko se ees vanhempien tahto laittaa toiseen kouluun vai onko ne koulusta ilmottaneet että haluavat susta eroon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se sun äitis ees koskaan kotona ja mikset voi puhua sille mitään?
        Onko se ees vanhempien tahto laittaa toiseen kouluun vai onko ne koulusta ilmottaneet että haluavat susta eroon?

        On se kotona nyt ku se on lomalla, en tiiä vaa mitä sanoisin sille😭😭😭, Haluaisin puhua sille , ei koulu oo ilmottanu mitää ei ne musta eroo varmaa halua, tuli vaa paikka sinne pienluokalle minne mä en halua…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se sun äitis ees koskaan kotona ja mikset voi puhua sille mitään?
        Onko se ees vanhempien tahto laittaa toiseen kouluun vai onko ne koulusta ilmottaneet että haluavat susta eroon?

        EN USKALLA KATTOO MITÄ ERITYISOPETTAJA ON VASTANNUT


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se sun äitis ees koskaan kotona ja mikset voi puhua sille mitään?
        Onko se ees vanhempien tahto laittaa toiseen kouluun vai onko ne koulusta ilmottaneet että haluavat susta eroon?

        Kesälomaterveiset ja vastaus viesiisi liittyen:

        Olet saanut opiskelupaikan toisesta koulusta, ja moniammailisen näkemyksemme mukaan se on sinun opintopolkuasi ajatellen paras rarkaisu opiskeluvaatimusten isääntyessä ja toiselle asteelle siirtymisen koittaessa.

        Syksyyn on vieiä aikaa ja uskon, että ennätät sopeutua ajatukseen toiseen kouluun siirtymisestä, vaikka se onkin vähän jännittävää.

        Nautitaan tässä välissä kesälomasta,
        Vastas tollee…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kesälomaterveiset ja vastaus viesiisi liittyen:

        Olet saanut opiskelupaikan toisesta koulusta, ja moniammailisen näkemyksemme mukaan se on sinun opintopolkuasi ajatellen paras rarkaisu opiskeluvaatimusten isääntyessä ja toiselle asteelle siirtymisen koittaessa.

        Syksyyn on vieiä aikaa ja uskon, että ennätät sopeutua ajatukseen toiseen kouluun siirtymisestä, vaikka se onkin vähän jännittävää.

        Nautitaan tässä välissä kesälomasta,
        Vastas tollee…

        Okei.. eli ne haluu sut veke..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei.. eli ne haluu sut veke..

        Se erityisopettaja teki sen hakemuksen sinne joten se miettii varmaa vaa että tein sen sit turhaan ja se on oikeesti niin mukava. VAI MITÄ ETTÄ EN VITUSSA VOI VIELÄ LUOVUTTAA TÄSSÄ VAIHEESSA SAATANA!!!! PITÄÄ KEKSIÄ JOTAIN KEINOJA VIELÄ AUTA NYT. JOS MIETIN MITEN VASTAISIN SIIHEN ÄITIN KU SE SANO ETTÄ MEIJÄN KOULULLA EIOO RESURSSEJA OPETTAA MUA. JOS MUUNNAN KAIKKI ÄITIN SANOMAT ASIAT HYVIKS TAI AINAKIN TON YHEN… VITTU AUTAAA OON KUSESSA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se erityisopettaja teki sen hakemuksen sinne joten se miettii varmaa vaa että tein sen sit turhaan ja se on oikeesti niin mukava. VAI MITÄ ETTÄ EN VITUSSA VOI VIELÄ LUOVUTTAA TÄSSÄ VAIHEESSA SAATANA!!!! PITÄÄ KEKSIÄ JOTAIN KEINOJA VIELÄ AUTA NYT. JOS MIETIN MITEN VASTAISIN SIIHEN ÄITIN KU SE SANO ETTÄ MEIJÄN KOULULLA EIOO RESURSSEJA OPETTAA MUA. JOS MUUNNAN KAIKKI ÄITIN SANOMAT ASIAT HYVIKS TAI AINAKIN TON YHEN… VITTU AUTAAA OON KUSESSA

        Noh ihan sää voit siellä toiseski koulussa pistää kaiken läskiksi etkä viitti opetella.
        Mää vaan nyt vähän feikin kuvan siit erityisopettajasta, esittää mukavaa ja silti lähettää pois? Just tyypillistä opettajien pelleilyä taas kun EI VIITSITÄ OPETTAA!!
        Tiiätkö yhtään millasta porukkaa siellä pienryhmässä on? Se sun vanha autisti kaveri ainakin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh ihan sää voit siellä toiseski koulussa pistää kaiken läskiksi etkä viitti opetella.
        Mää vaan nyt vähän feikin kuvan siit erityisopettajasta, esittää mukavaa ja silti lähettää pois? Just tyypillistä opettajien pelleilyä taas kun EI VIITSITÄ OPETTAA!!
        Tiiätkö yhtään millasta porukkaa siellä pienryhmässä on? Se sun vanha autisti kaveri ainakin?

        No se on siellä, mut en oikeesti halua sinne ni mitä mä sanon äitille??? Koska äiti sano aiemmin että ei haluu pakottaa mua sinne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se on siellä, mut en oikeesti halua sinne ni mitä mä sanon äitille??? Koska äiti sano aiemmin että ei haluu pakottaa mua sinne

        Venttaas muutama päivä ja mieti rauhas ja sanot sit oikee painokkaasti että EI!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venttaas muutama päivä ja mieti rauhas ja sanot sit oikee painokkaasti että EI!

        En tiiä mitä mä sanoisin sille että se uskois että en haluu vaihtaa koulua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venttaas muutama päivä ja mieti rauhas ja sanot sit oikee painokkaasti että EI!

        Oon saanu varmaa jonku hermoromahduksen, en oo enää tan asian takia normaali poika, ihan kyvytön lähes mihinkään hirveen huono olo ja epätoivoisuus kaikki tän asian takia.... Päätä särkee vitusti eioo enää elämän tarkoitusta... Oon päiväriparilla missä on iha kivoja ihmisiä se auttaa ees vähän mutta muuten ihan voimaton ja uuvun helposti kaikesta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon saanu varmaa jonku hermoromahduksen, en oo enää tan asian takia normaali poika, ihan kyvytön lähes mihinkään hirveen huono olo ja epätoivoisuus kaikki tän asian takia.... Päätä särkee vitusti eioo enää elämän tarkoitusta... Oon päiväriparilla missä on iha kivoja ihmisiä se auttaa ees vähän mutta muuten ihan voimaton ja uuvun helposti kaikesta...

        Rippikoulun jälkee meet akuuttiin nuorten päivystykseen ja pyydät päästä osastolle? Sit sairaalakouluun ja ne laittaa asiat järjestykseen. Just luin tänään lehdesä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rippikoulun jälkee meet akuuttiin nuorten päivystykseen ja pyydät päästä osastolle? Sit sairaalakouluun ja ne laittaa asiat järjestykseen. Just luin tänään lehdesä.

        Kyllä mää pärjään tarviin vaan lepoa, Jos saan jäädä mieli ois taas virkee, vähä vaa semmone olo, ja join tänää 2 kuppia mustaa kahvia ja meni siitäki ihan sekasin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mää pärjään tarviin vaan lepoa, Jos saan jäädä mieli ois taas virkee, vähä vaa semmone olo, ja join tänää 2 kuppia mustaa kahvia ja meni siitäki ihan sekasin....

        Otikko konjakkia kans kahveen kanssa? XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otikko konjakkia kans kahveen kanssa? XD

        Joo vähä trollasin mut juu ite joskus teen tollee :D
        Mikset menny leirille? Jännittää nukkau muitte kanssa? :D
        Armejastaki on selvitty, ei se nii pahaa oo :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo vähä trollasin mut juu ite joskus teen tollee :D
        Mikset menny leirille? Jännittää nukkau muitte kanssa? :D
        Armejastaki on selvitty, ei se nii pahaa oo :D

        En tiiä, Jos sanon äitille huomenna riparin jälkeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiiä, Jos sanon äitille huomenna riparin jälkeen!

        Juuh toi koulun toiminta on ihan perseestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuh toi koulun toiminta on ihan perseestä

        No jep!!, eivät kuuntele vittuakaan!!, en jaksa vittu enään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jep!!, eivät kuuntele vittuakaan!!, en jaksa vittu enään.

        Sellasta se on. ToivottAvasti pääset kunnon porukkaan ammattikoulussa eikä siellä oo mitää idioottejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellasta se on. ToivottAvasti pääset kunnon porukkaan ammattikoulussa eikä siellä oo mitää idioottejä.

        Nyt en pääse wiimaan jostain syystä ja sisko pääseee…. Onkoha rehtori poistanut mut listoilta..??!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt en pääse wiimaan jostain syystä ja sisko pääseee…. Onkoha rehtori poistanut mut listoilta..??!!

        Pääsin jotenki toisella puhelimella ja näytti virhekoodia eli voi vittu jos rehtori on heittäny mut meijön koulun wilmasta vittuu , no jos saan jäädä ni ei se oo vaikee lisätä takas ku seiskallaki yks meijö luokan poikaki lisättiin takas listoille ku ei mennykkää jopo luokalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt en pääse wiimaan jostain syystä ja sisko pääseee…. Onkoha rehtori poistanut mut listoilta..??!!

        Varmaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan

        Sano muute äitille että kehariluokalla tuut menettämää nekin kaverit mitä sulla on koulussa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sano muute äitille että kehariluokalla tuut menettämää nekin kaverit mitä sulla on koulussa..

        On tässä kesä vielä aikaa, nyt meijän pesukonetta tuli korjamaan joku huoltomies, onkohan meijän pesukoneessa takuu voimassa koska muutettiin 2021 kesäkuussa ja 2 vuoden takuu, meniköhän toi mielen pesukone ihan sekaisin tuolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tässä kesä vielä aikaa, nyt meijän pesukonetta tuli korjamaan joku huoltomies, onkohan meijän pesukoneessa takuu voimassa koska muutettiin 2021 kesäkuussa ja 2 vuoden takuu, meniköhän toi mielen pesukone ihan sekaisin tuolla

        Jos sulla kuitti on tallella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sulla kuitti on tallella

        Takuu oli vittu jo menny 1.6.21. Saatana, mutta jos vika oli nukkasihdissä ja oli joku tulvatila päällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Takuu oli vittu jo menny 1.6.21. Saatana, mutta jos vika oli nukkasihdissä ja oli joku tulvatila päällä

        Joo pari kertaa vuodes putsaa roskat sieltä ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo pari kertaa vuodes putsaa roskat sieltä ..

        Vittu siskon puhelimee tuli 9 luokan lukkarit vittu ku kuumottaa näytti hyvältä lukkari mutta kun saatana mut on jo poistettu listoilta pitäis varmaan parin viikon sisällä sanoa äitille että en helua sinne!!,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittu siskon puhelimee tuli 9 luokan lukkarit vittu ku kuumottaa näytti hyvältä lukkari mutta kun saatana mut on jo poistettu listoilta pitäis varmaan parin viikon sisällä sanoa äitille että en helua sinne!!,

        On toi kyllä vittumaista opettajilta.. mitä pahaa sää siellä sit oot tehnyt?
        Hei toi ku sanoit että olit murkkuiän alkupuolella 156cm, sit viime kesänä 175cm, niih kasvoitko siitä lisää vielä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On toi kyllä vittumaista opettajilta.. mitä pahaa sää siellä sit oot tehnyt?
        Hei toi ku sanoit että olit murkkuiän alkupuolella 156cm, sit viime kesänä 175cm, niih kasvoitko siitä lisää vielä?

        Oon nyt 179.2 mitattiin viimeviikolla oisin pidempi jos mun selkä ois kunnossa ku se eioo niin suora aina pyöreä selkä mulla mutta käyn kuntosalilla sen takia ku fyssari passitti mut sinne sillon viime vuonna. Tällä hetkellä oli meijän luokalla oppilasmäärä 20 ku katottii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon nyt 179.2 mitattiin viimeviikolla oisin pidempi jos mun selkä ois kunnossa ku se eioo niin suora aina pyöreä selkä mulla mutta käyn kuntosalilla sen takia ku fyssari passitti mut sinne sillon viime vuonna. Tällä hetkellä oli meijän luokalla oppilasmäärä 20 ku katottii

        Ikävä kuulla. Onko jotaki nikamia/välilevyyjä paskana?
        Hm eli hiukka epäselvä ootko sää siellä vai ei kun oli 23 ja piti 4 lähtee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä kuulla. Onko jotaki nikamia/välilevyyjä paskana?
        Hm eli hiukka epäselvä ootko sää siellä vai ei kun oli 23 ja piti 4 lähtee?

        Jos viikon päästä jos katon ja on 20 ni ei tuu varmasti uusia. En tiiä mistä tää selkä juttu on tullu oon vaa ollu huonossa asennossa sohvan nurkassa ni selkä menny ruosteesee..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä kuulla. Onko jotaki nikamia/välilevyyjä paskana?
        Hm eli hiukka epäselvä ootko sää siellä vai ei kun oli 23 ja piti 4 lähtee?

        Voitko auttaa kun ps4 pro ei toimi ja on ollu 2019 joulusta asti, kun käynnistän sen tulee se ps4 logo ja sen jälkeen musta ruutu, miten saan sen toimimaan ettei tarvis vielä ainakaan ostaa ps5 ja huolto maksaa niin paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko auttaa kun ps4 pro ei toimi ja on ollu 2019 joulusta asti, kun käynnistän sen tulee se ps4 logo ja sen jälkeen musta ruutu, miten saan sen toimimaan ettei tarvis vielä ainakaan ostaa ps5 ja huolto maksaa niin paljon

        Pitää kattoa illalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää kattoa illalla

        How To Fix PS4 Black Screen Issue [Updated 2023]
        tollasen videon ainaki löysin, nää on kaikki enkuksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        How To Fix PS4 Black Screen Issue [Updated 2023]
        tollasen videon ainaki löysin, nää on kaikki enkuksi

        Joku asetus siis kai päin seiniä ja koita kattoo et TV johto on kunnolla kii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku asetus siis kai päin seiniä ja koita kattoo et TV johto on kunnolla kii

        Kiitos, missähän vika on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, missähän vika on?

        Koita käydä asetuksia läpi ja säätää kuvan resoluutiota yms yms, jos vaan pääset niihin valikoihin ennen kuin menee mustaksi. Sit sää voit koittaa runkuttaa tv johtoa sekä pleikkarin että telkkarin päästä jos se on huonosti vaan kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita käydä asetuksia läpi ja säätää kuvan resoluutiota yms yms, jos vaan pääset niihin valikoihin ennen kuin menee mustaksi. Sit sää voit koittaa runkuttaa tv johtoa sekä pleikkarin että telkkarin päästä jos se on huonosti vaan kiinni.

        Nyt vituttaa oikeesti oon yrittänyt kaiken ja kattonu kaikki YouTube videot tohon ps4 blackscreen aiheeseen liittyen ja mikään ei toimi!! En oo maksamassa uutta hard driveä tohon jos se ois siitä kiinni vittu mitä paskaa haluisin pelata eikö toi paska toimi , Oon miettinyt jo ps5 hankkimisen jossai vaiheessa mutta miks toi ei toimi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt vituttaa oikeesti oon yrittänyt kaiken ja kattonu kaikki YouTube videot tohon ps4 blackscreen aiheeseen liittyen ja mikään ei toimi!! En oo maksamassa uutta hard driveä tohon jos se ois siitä kiinni vittu mitä paskaa haluisin pelata eikö toi paska toimi , Oon miettinyt jo ps5 hankkimisen jossai vaiheessa mutta miks toi ei toimi

        Sää voit laittaa siihen myös 2,5 tuuman SSD levyn, ei kannata enää laittaa pyörivää mekaanista kovista. Paha sanoa itte laitetta näkemättä mikä siinä on vikana tän enempää. Nojoo uudet PS5 on 500€ aika saatanan kalliita kyl. Kokeiles vielä sitä jossaki toisessa telkkarissa/monitorissa kiinni?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sää voit laittaa siihen myös 2,5 tuuman SSD levyn, ei kannata enää laittaa pyörivää mekaanista kovista. Paha sanoa itte laitetta näkemättä mikä siinä on vikana tän enempää. Nojoo uudet PS5 on 500€ aika saatanan kalliita kyl. Kokeiles vielä sitä jossaki toisessa telkkarissa/monitorissa kiinni?

        Omg vihdoin sain sen toimimaan latasin ps4 ohjelmistopäivityksen usb muistitikku koneeseen eka ja sit ps4 seen ja sit se toimi taas vihdoin 4kk jälkeen voin pelata taas🥺


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omg vihdoin sain sen toimimaan latasin ps4 ohjelmistopäivityksen usb muistitikku koneeseen eka ja sit ps4 seen ja sit se toimi taas vihdoin 4kk jälkeen voin pelata taas🥺

        Hieno juttu! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno juttu! :)

        Tuli uus lukkari uutee kouluu , nyt ku miettii joka päivä 9 kouluun , 2 kympin aamua, pääsee yheltä pari pv, NI kerkeen salille heti . Meen sinne varmaa , ku olin vanhas koulus ei jääny aikaa mennä salille ku läksyt ja iltaisin sali täynnä muutenkin. Ei tullu vaa aijemmin ajateltua hyviä puolia jos meenki:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli uus lukkari uutee kouluu , nyt ku miettii joka päivä 9 kouluun , 2 kympin aamua, pääsee yheltä pari pv, NI kerkeen salille heti . Meen sinne varmaa , ku olin vanhas koulus ei jääny aikaa mennä salille ku läksyt ja iltaisin sali täynnä muutenkin. Ei tullu vaa aijemmin ajateltua hyviä puolia jos meenki:)

        Juu no ehkä ton kannalta kyllä että jää enemmän aikaa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu no ehkä ton kannalta kyllä että jää enemmän aikaa :D

        Voitko auttaa ku, voiko mun näkö huonontua ku tänään olin autossa ja sato ja asfaltti oli kuuma ja katoin koko ajan asfalttiin mikä oli kirkas..?, siin oli semmonen ylämäki missä sitä aurinkoa heijastu siihen asfalttiin ku olin autossa, se kesti ehkä minuutin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko auttaa ku, voiko mun näkö huonontua ku tänään olin autossa ja sato ja asfaltti oli kuuma ja katoin koko ajan asfalttiin mikä oli kirkas..?, siin oli semmonen ylämäki missä sitä aurinkoa heijastu siihen asfalttiin ku olin autossa, se kesti ehkä minuutin.

        Hanki aurinkolasit :) Sillaset että ne on polarisoitu, vähä niinku kaasuhitsauslasit. Kyl sen yön ja parin päivän aikana pitäis palautua jos jotaki vauriota tuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hanki aurinkolasit :) Sillaset että ne on polarisoitu, vähä niinku kaasuhitsauslasit. Kyl sen yön ja parin päivän aikana pitäis palautua jos jotaki vauriota tuli.

        Luin tän koko kommentti ketjun nii meni yli tunti :D
        Mutta joo...mulla on ollu varmaa joku ainaki pari kuukautta tommone pehmee patti tossa kiveksen yläosassa. Se o aina silloin tällöin kipeä. En tiiä oisko joku kysta vai mikä lie.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin tän koko kommentti ketjun nii meni yli tunti :D
        Mutta joo...mulla on ollu varmaa joku ainaki pari kuukautta tommone pehmee patti tossa kiveksen yläosassa. Se o aina silloin tällöin kipeä. En tiiä oisko joku kysta vai mikä lie.

        No ohan tää jostaki Joulusta 2020 asti jatkunu :D
        Nii itte siinä kives pallossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hanki aurinkolasit :) Sillaset että ne on polarisoitu, vähä niinku kaasuhitsauslasit. Kyl sen yön ja parin päivän aikana pitäis palautua jos jotaki vauriota tuli.

        Mut vittu mitä teen ku poltteen tunne silmissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut vittu mitä teen ku poltteen tunne silmissä?

        Nii eilisestä asti polttanut? Elä hankaa niitä ja kato onko sulla lääkekaapis jotaki silmätippoja, jos ei nii hae apteekista huomenna. Silmälääkäriin jos jatkuu. Joku lievä vaurio se voi olla mutta pitäis parantua. On mullakin joskus kun joku on hitsannu puikolla vieressä tollasta ollu, lopun päivää se ainakin kiusas.

        Palleista vielä: tuskin on kivessyöpä, sillon toinen palli on MERKITTÄVÄSTI toista isompi.
        Joku kysta luulisin myös minä, voi sitäki tietty näyttää urologille. Voit käskeä mutsis tutkimusten ajaksi ULOS huoneesta. Ultraäänellä ne tutkii kivekset, samalla lääkäri voi koittaa esinahan ja merkkaa papereihin murrosiän asteen, 1-6 mite iso vehje ja karvat XD
        Ne on ammattimiehiä ja nähny vaikka mitä :D Kirjotin nyt tämänkin tähän jos mietit sitä liikaa. Tuskin tarvii mitään leikkausta.


      • Anonyymi
        Sukkavarmaa kirjoitti:

        tässä ny kattelen vaa

        No ookko saanu uusia kulkupeli ideoita? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii eilisestä asti polttanut? Elä hankaa niitä ja kato onko sulla lääkekaapis jotaki silmätippoja, jos ei nii hae apteekista huomenna. Silmälääkäriin jos jatkuu. Joku lievä vaurio se voi olla mutta pitäis parantua. On mullakin joskus kun joku on hitsannu puikolla vieressä tollasta ollu, lopun päivää se ainakin kiusas.

        Palleista vielä: tuskin on kivessyöpä, sillon toinen palli on MERKITTÄVÄSTI toista isompi.
        Joku kysta luulisin myös minä, voi sitäki tietty näyttää urologille. Voit käskeä mutsis tutkimusten ajaksi ULOS huoneesta. Ultraäänellä ne tutkii kivekset, samalla lääkäri voi koittaa esinahan ja merkkaa papereihin murrosiän asteen, 1-6 mite iso vehje ja karvat XD
        Ne on ammattimiehiä ja nähny vaikka mitä :D Kirjotin nyt tämänkin tähän jos mietit sitä liikaa. Tuskin tarvii mitään leikkausta.

        Joo aatteli että oottaa vaikka siihe kouluterveydentarkastuksee asti ku siinä tutkitaa vissii pallit jne. Jos siis ei tapahdu mitää dramaattista muutosta siihe mennessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo aatteli että oottaa vaikka siihe kouluterveydentarkastuksee asti ku siinä tutkitaa vissii pallit jne. Jos siis ei tapahdu mitää dramaattista muutosta siihe mennessä.

        Se muute riippuu terkkarista ja lääkäristä, ei multa koulussa koskaa katottu vehkeitä, kysyttii vaa onko ongelmii XD ei ees armejassa mutta kävi tuuri, oli 3 eri lääkärii ja tulotarkastuksessa osalta pelottava lääkintäeverstiluutnantti katto.. Meinaa terkkari sano että hän oli luopunut koska tuntee olevansa liian läheinen asiakkaillle niin jos ongelmia tilaa mieslääkärin TK:sta.

        Olin jotaki 14 ja terkkari vaa totes että sulla alkaa olla murkkuikä ohi, olin vissii 173cm sillo pitkä, jotaki senttejä enää sit kasvoin..

        Vieläkö silmät kiusaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se muute riippuu terkkarista ja lääkäristä, ei multa koulussa koskaa katottu vehkeitä, kysyttii vaa onko ongelmii XD ei ees armejassa mutta kävi tuuri, oli 3 eri lääkärii ja tulotarkastuksessa osalta pelottava lääkintäeverstiluutnantti katto.. Meinaa terkkari sano että hän oli luopunut koska tuntee olevansa liian läheinen asiakkaillle niin jos ongelmia tilaa mieslääkärin TK:sta.

        Olin jotaki 14 ja terkkari vaa totes että sulla alkaa olla murkkuikä ohi, olin vissii 173cm sillo pitkä, jotaki senttejä enää sit kasvoin..

        Vieläkö silmät kiusaa?

        En oo toi joka kysy palleista, on vielä silmissä se poltteen tunne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oo toi joka kysy palleista, on vielä silmissä se poltteen tunne

        Jaa sää oot toi alkuperänen jolla oli pallit kipeet sillo yhtenä Jouluna ja joku toinen sekotti toho välii sori :D Mars silmälääkäriin jos vielä huomenna vaivaa silmät!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa sää oot toi alkuperänen jolla oli pallit kipeet sillo yhtenä Jouluna ja joku toinen sekotti toho välii sori :D Mars silmälääkäriin jos vielä huomenna vaivaa silmät!

        Jos sun lähellä on joku keskussairaala tai yliopistollinen sairaala nii SOITA sinne silmäpolille/silmäklinikalle itte ja kerro toi, ne voi ottaa ilman että pitäis istua jossakin akuutissa 8h


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sun lähellä on joku keskussairaala tai yliopistollinen sairaala nii SOITA sinne silmäpolille/silmäklinikalle itte ja kerro toi, ne voi ottaa ilman että pitäis istua jossakin akuutissa 8h

        Nyt on jo helpottanut eikä enää tunnu poltetta , kannattaa käyttää aurinko laseja, on ollu kivekset nyt samanlailla kipeenä ku sillon 2020 jouluna ku kirjoitin tänne siitä, onko liian pienet kalsarit syynä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sun lähellä on joku keskussairaala tai yliopistollinen sairaala nii SOITA sinne silmäpolille/silmäklinikalle itte ja kerro toi, ne voi ottaa ilman että pitäis istua jossakin akuutissa 8h

        Nyt on jo helpottanut eikä enää tunnu poltetta , kannattaa käyttää aurinko laseja, on ollu kivekset nyt samanlailla kipeenä ku sillon 2020 jouluna ku kirjoitin tänne siitä, onko liian pienet kalsarit syynä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on jo helpottanut eikä enää tunnu poltetta , kannattaa käyttää aurinko laseja, on ollu kivekset nyt samanlailla kipeenä ku sillon 2020 jouluna ku kirjoitin tänne siitä, onko liian pienet kalsarit syynä?

        No hyvä juttu. Joo no varmaa ostit uusia lyhyitä alkkareita sillon ja sopivia, mutta neki menee pieneksi pesussa ja jos kroppa muuten kasvaa ku pituutta ja painoa tulee lisää.
        Mulla oli muute armejassa ihan liian pieniä boxereitä, oikein pallintappajia niin pidin sit vaa omia. Pitkät kalsarit siellä oli hyviä :)
        Itte käytän ja oon joskus sun ikäsenä parhaaksi havainnut löysät tarpeeksi isot boxerit, ei purista mistään ja kun on isot niin ei kulli eikä pallit tuu ulos lahkeesta eikä jää väliin edes pyöräillessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No hyvä juttu. Joo no varmaa ostit uusia lyhyitä alkkareita sillon ja sopivia, mutta neki menee pieneksi pesussa ja jos kroppa muuten kasvaa ku pituutta ja painoa tulee lisää.
        Mulla oli muute armejassa ihan liian pieniä boxereitä, oikein pallintappajia niin pidin sit vaa omia. Pitkät kalsarit siellä oli hyviä :)
        Itte käytän ja oon joskus sun ikäsenä parhaaksi havainnut löysät tarpeeksi isot boxerit, ei purista mistään ja kun on isot niin ei kulli eikä pallit tuu ulos lahkeesta eikä jää väliin edes pyöräillessä.

        Juu, nyt ku putsasin mustikoita NI meni banaanikärpänen silmään ja sain sen pois oli kuollut ku sain sen pois


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, nyt ku putsasin mustikoita NI meni banaanikärpänen silmään ja sain sen pois oli kuollut ku sain sen pois

        Aijuu säähä keräät marjoja :D
        Kävin kerran Lapissa, aina Norjan puolelle saakka yms yms kun menin kuselle jossaki Aavasaksalla nii 10000 ötökkää tuli kimppuun :D :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, nyt ku putsasin mustikoita NI meni banaanikärpänen silmään ja sain sen pois oli kuollut ku sain sen pois

        Aijuu säähä keräät marjoja :D
        Kävin kerran Lapissa, aina Norjan puolelle saakka yms yms kun menin kuselle jossaki Aavasaksalla nii 10000 ötökkää tuli kimppuun :D :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aijuu säähä keräät marjoja :D
        Kävin kerran Lapissa, aina Norjan puolelle saakka yms yms kun menin kuselle jossaki Aavasaksalla nii 10000 ötökkää tuli kimppuun :D :D

        :D itellä kerra hyttynen tuli kalun päälle ja yritti pistää :D, nyt on tossa silmässä Vähän kipua missä oli se banaanikärpänen sillon vaikka sain sen pois..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        :D itellä kerra hyttynen tuli kalun päälle ja yritti pistää :D, nyt on tossa silmässä Vähän kipua missä oli se banaanikärpänen sillon vaikka sain sen pois..

        Joo ne on ilkeitä :D Huuhtele hetken aikaa puhtaalla vedellä. Todennäkösesti siitä on jäänyt jotaki tai silmä kyllä on sillanen et jos on ollut ärsytystä nii se on löopun päivää vähä arka ja voi vuotaa kyynelnestettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ne on ilkeitä :D Huuhtele hetken aikaa puhtaalla vedellä. Todennäkösesti siitä on jäänyt jotaki tai silmä kyllä on sillanen et jos on ollut ärsytystä nii se on löopun päivää vähä arka ja voi vuotaa kyynelnestettä.

        Nyt aion alkaa käymään salilla aktiivisesti ku koulut alkaa ja haluisin keskittyä enemmän yläkroppaan penkkaamiseen jne.. onko mitää vinkkejä millä painoilla alottaisin oon miettiny että jokatoinen päivä jalkapäivä ja jokatoinen päivä kädet/yläkroppa. Tavote on kuitenki käyä sit salilla 4 kertaa viikossa jossai vaiheessa aion 5:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt aion alkaa käymään salilla aktiivisesti ku koulut alkaa ja haluisin keskittyä enemmän yläkroppaan penkkaamiseen jne.. onko mitää vinkkejä millä painoilla alottaisin oon miettiny että jokatoinen päivä jalkapäivä ja jokatoinen päivä kädet/yläkroppa. Tavote on kuitenki käyä sit salilla 4 kertaa viikossa jossai vaiheessa aion 5:)

        Noh siit on montaa eri koulukuntaa, isot sarjat vs isot painot :D
        4 on aika kova tavote :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh siit on montaa eri koulukuntaa, isot sarjat vs isot painot :D
        4 on aika kova tavote :D

        Tänää alkaa koulu, jännittää aika paljon mennä sinne uuteen kouluun, tiiän vaan että kaikilla alkaa 8.10 koulu, en tiiä ees minne meen siellä uudessa koulussa sit, vittu ku pelottaa, oon niin ujo ja hiljainen muutenki...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänää alkaa koulu, jännittää aika paljon mennä sinne uuteen kouluun, tiiän vaan että kaikilla alkaa 8.10 koulu, en tiiä ees minne meen siellä uudessa koulussa sit, vittu ku pelottaa, oon niin ujo ja hiljainen muutenki...

        Anna mahis niille 👍 eiköhän opettaja selitä jotaki ja tuu hakee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna mahis niille 👍 eiköhän opettaja selitä jotaki ja tuu hakee

        Iha ok luokka… löysin luokkaan ku mentiin kysymään rehtorilta yhen Maikan kaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iha ok luokka… löysin luokkaan ku mentiin kysymään rehtorilta yhen Maikan kaa

        Onko se adhd-aspergeri jonka tunnet siellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se adhd-aspergeri jonka tunnet siellä?

        Ei sillä adhdta ole mutta se on siellä ja istuu mun vieressä👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sillä adhdta ole mutta se on siellä ja istuu mun vieressä👍

        Nonni joku tuttu ainaki 🐯


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nonni joku tuttu ainaki 🐯

        Mun vieressä istuu yks poika en oo vielä tututunu siihe mutta jossai kohtaa voisin, tuolla on helppo korottaa kaikkia numeroita, todistuksesta tulee hyvä, veikkaan keväällä että keskiarvo on 9.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun vieressä istuu yks poika en oo vielä tututunu siihe mutta jossai kohtaa voisin, tuolla on helppo korottaa kaikkia numeroita, todistuksesta tulee hyvä, veikkaan keväällä että keskiarvo on 9.

        Juu no hyvä jos ei se kauheasti sua nyt enää vituta vaikka paskamaisen tempun sulle tekivät. Juttele vaa kaikille juu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu no hyvä jos ei se kauheasti sua nyt enää vituta vaikka paskamaisen tempun sulle tekivät. Juttele vaa kaikille juu.

        Niii... Mut nyt mua on sattunu kiveksee vähän, kun perjantaina menin mökille otin koiran syliin kun istuin ja se hyppäsi siitä sylistä ja sen jalka oli just mun pallien päällä ku se koira hyppäs pois ni sattu se ku se hyppäs vähä, kivekset näyttää nyt normaalille mutta oli vähän lämpimän tuntuset onko se normaalia?...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niii... Mut nyt mua on sattunu kiveksee vähän, kun perjantaina menin mökille otin koiran syliin kun istuin ja se hyppäsi siitä sylistä ja sen jalka oli just mun pallien päällä ku se koira hyppäs pois ni sattu se ku se hyppäs vähä, kivekset näyttää nyt normaalille mutta oli vähän lämpimän tuntuset onko se normaalia?...

        HEHE pakko kertoo kerran ku pelattiin sählyä olin maalissa ja sellanen muovipallo missä on reikiä tuli SUORAAN terskan päähän se vasta teki kipiää ja MONTA päivää. Oli siinä tietty housut ja esinahka välissä mutta SILTI se sattu kun lämäs sen pallon kunnolla.
        Joo ja tietenkin ne lämpiää ku räpläät vehkeitäs :D
        Tossa todennäkösesti se koiran jalka on vaan painanut ja rutistanut niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HEHE pakko kertoo kerran ku pelattiin sählyä olin maalissa ja sellanen muovipallo missä on reikiä tuli SUORAAN terskan päähän se vasta teki kipiää ja MONTA päivää. Oli siinä tietty housut ja esinahka välissä mutta SILTI se sattu kun lämäs sen pallon kunnolla.
        Joo ja tietenkin ne lämpiää ku räpläät vehkeitäs :D
        Tossa todennäkösesti se koiran jalka on vaan painanut ja rutistanut niitä.

        Nostin tänään koulun kuntosalilla yhen pojan kanssa eka mä nostin penkistä 25kg koska oon aloittelija ja se sai 60kiloo suoraa alkulämpän jälkeen , ja se Asperger poika sai muaki paremman alussa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HEHE pakko kertoo kerran ku pelattiin sählyä olin maalissa ja sellanen muovipallo missä on reikiä tuli SUORAAN terskan päähän se vasta teki kipiää ja MONTA päivää. Oli siinä tietty housut ja esinahka välissä mutta SILTI se sattu kun lämäs sen pallon kunnolla.
        Joo ja tietenkin ne lämpiää ku räpläät vehkeitäs :D
        Tossa todennäkösesti se koiran jalka on vaan painanut ja rutistanut niitä.

        Tajusin just että mulla ois nyt mahdollisuus palata sinne mun vanhalle luokalle!!, äiti kysy miten menny yes koulus ja tällee, ja kysy tuntuuko että haluisinko jatkaa siellä vai miettiä vielä, nyt on taas niin vaikee tehä se niin sanottu lopullinen päätös tästä koko helvetistä, ois vittu sillon ollu samaa mieltä nyt en tiiö mitä teen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tajusin just että mulla ois nyt mahdollisuus palata sinne mun vanhalle luokalle!!, äiti kysy miten menny yes koulus ja tällee, ja kysy tuntuuko että haluisinko jatkaa siellä vai miettiä vielä, nyt on taas niin vaikee tehä se niin sanottu lopullinen päätös tästä koko helvetistä, ois vittu sillon ollu samaa mieltä nyt en tiiö mitä teen.

        Joo elä välitä jos joku vetää penkistä enemmän.
        Mutsis kysyy vaa lämpimikseen tota? Tuskin se haluu päästää takas vanhaa luokkaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo elä välitä jos joku vetää penkistä enemmän.
        Mutsis kysyy vaa lämpimikseen tota? Tuskin se haluu päästää takas vanhaa luokkaa?

        No en oo päättänyt sitä vielä mulle eioo enää sillee niin väliä, nyt ku olin suihkussa ni ei tullu heti erektioo ku koitin mut sit se tuli 1 minuutin hiplailun jälkeen, vittu mikähän mulla on nyt, auta pls.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No en oo päättänyt sitä vielä mulle eioo enää sillee niin väliä, nyt ku olin suihkussa ni ei tullu heti erektioo ku koitin mut sit se tuli 1 minuutin hiplailun jälkeen, vittu mikähän mulla on nyt, auta pls.

        Hm vaikee sanoo pelkäät et joku meni rikki? Noh jos seiso yhtä hyvin eikä tullut verta mällin tai kusen mukana niin ei kai pallit oo rikki. Tietty jos oot aina saanu helposti pystyy suihkussa nii joku stressi tai väsymys voi kans olla syy.
        ps ihan normaalia runkata suihkussa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No en oo päättänyt sitä vielä mulle eioo enää sillee niin väliä, nyt ku olin suihkussa ni ei tullu heti erektioo ku koitin mut sit se tuli 1 minuutin hiplailun jälkeen, vittu mikähän mulla on nyt, auta pls.

        Nii ja sit tietty jos on verenpaine koholla seki voi vaikuttaa.
        Sanoit joskus että sulla on ollu murkkuikä 3 vuotta nii tää vielä että alussa pojilla on erektioita herkemmin mut sit kun ikää karttuu niin se vähenee jonku verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii ja sit tietty jos on verenpaine koholla seki voi vaikuttaa.
        Sanoit joskus että sulla on ollu murkkuikä 3 vuotta nii tää vielä että alussa pojilla on erektioita herkemmin mut sit kun ikää karttuu niin se vähenee jonku verran.

        Nyt aamulla ku koitin tuli heti erektio ettei ollu ongelmaa, sitku on koulussa se terveys tarkastus viime vuonna en antanu palleja tutkittavaksi mutta nyt jos voi ni joo ni sais tietää vähä että mistä tää vois johtua, että välillä kassit tuntuu lämpimältä ja välillä tuntuu kipua, vähän niinku sillon 2020...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt aamulla ku koitin tuli heti erektio ettei ollu ongelmaa, sitku on koulussa se terveys tarkastus viime vuonna en antanu palleja tutkittavaksi mutta nyt jos voi ni joo ni sais tietää vähä että mistä tää vois johtua, että välillä kassit tuntuu lämpimältä ja välillä tuntuu kipua, vähän niinku sillon 2020...

        Joo hyvä juttu, siltä kohtaa terve mies :D
        No mää oletan että sulla nää fyysiet jutut rupee olemaan takanapäin, kalu karvat ja kassit kyl sää tiiät, kasvanu jo ok nii mikää sellanen ei tota varmaa aiheuta vaan seuraa vielä onko sulla vaa osa lyhyistä kalsareista liian ahtaita. Kun sillo 2020 kun pidit sit pelkkiä pitkii kalsareit nii muutamassa päiväs kipu hävis. Nyt tietty on liian kuuma mut hanki oikeen super löysiä boxereita esim :)
        Jos sää ny haluut oikeen teknillis-bioloogisen selvityksen niin:
        ensinnäkin munakarvat on sitä varten että ne antaa ilmavuutta (että ilma kiertää ja ohjaa hikeä pois) ja suojaa ihoa. SItte kivespussin iho venyy lämpimässä ja pallit roikkuu alempana. Sama juttu kalun lepokoko: kun on kylmä niin se menee rusinaksi ja pallit nousee ylös. Jos nyt on liika pienet housut niin ei ole ilmatilaa ja kivekset ei pääse liikkumaan ja samoin jos kalu ja kassit on puristuksessa.
        Suosittelen jotakin vanhempaa urologia, jos meet joskus näyttämään, ne osaa suhtautuu kypsästi eikä niitten luona tarvii hävetä.
        Sitte vielä sanon että erektiopituus kans voi pari senttiä vaihdella.
        Joillakin eneregiajuomat, stressi ja tupakka alentaa potenssia, ainakin rööki noista on SAATANASTA! :D :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo hyvä juttu, siltä kohtaa terve mies :D
        No mää oletan että sulla nää fyysiet jutut rupee olemaan takanapäin, kalu karvat ja kassit kyl sää tiiät, kasvanu jo ok nii mikää sellanen ei tota varmaa aiheuta vaan seuraa vielä onko sulla vaa osa lyhyistä kalsareista liian ahtaita. Kun sillo 2020 kun pidit sit pelkkiä pitkii kalsareit nii muutamassa päiväs kipu hävis. Nyt tietty on liian kuuma mut hanki oikeen super löysiä boxereita esim :)
        Jos sää ny haluut oikeen teknillis-bioloogisen selvityksen niin:
        ensinnäkin munakarvat on sitä varten että ne antaa ilmavuutta (että ilma kiertää ja ohjaa hikeä pois) ja suojaa ihoa. SItte kivespussin iho venyy lämpimässä ja pallit roikkuu alempana. Sama juttu kalun lepokoko: kun on kylmä niin se menee rusinaksi ja pallit nousee ylös. Jos nyt on liika pienet housut niin ei ole ilmatilaa ja kivekset ei pääse liikkumaan ja samoin jos kalu ja kassit on puristuksessa.
        Suosittelen jotakin vanhempaa urologia, jos meet joskus näyttämään, ne osaa suhtautuu kypsästi eikä niitten luona tarvii hävetä.
        Sitte vielä sanon että erektiopituus kans voi pari senttiä vaihdella.
        Joillakin eneregiajuomat, stressi ja tupakka alentaa potenssia, ainakin rööki noista on SAATANASTA! :D :D

        Joo, tänää ku aivastin Ni sen jälkeen tuntu että mulla on nyt semmone samallaine silmien kirvely kun sillon heinäkuussa ja iha vähä näkö huonontunut, en tiiä mistä johtuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, tänää ku aivastin Ni sen jälkeen tuntu että mulla on nyt semmone samallaine silmien kirvely kun sillon heinäkuussa ja iha vähä näkö huonontunut, en tiiä mistä johtuu

        Joku allergia? Silmät on nenään yhteydessä kyynelkanavien kautta katos.
        Onko se tänää vaa ollu huonontunut?
        Mite koulussa menee kun sulla tuntuu nyt tällä viikolla olleen vähän joka kehon osassa jotakin häikkää, meinaan että jos kroppa oireilee stressin takia?
        Mulla oli itellä juhannuksen molemmin puolin pari viikkoa allerhginen nuha, silmät, korvat nenä ja kurkku oireili mut sit apteekin nenäsumute jota kysyin proviisorilta autto. Siinä on antihistamiiniä, kortisoonia ja jotaki muita hoitavia aineita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku allergia? Silmät on nenään yhteydessä kyynelkanavien kautta katos.
        Onko se tänää vaa ollu huonontunut?
        Mite koulussa menee kun sulla tuntuu nyt tällä viikolla olleen vähän joka kehon osassa jotakin häikkää, meinaan että jos kroppa oireilee stressin takia?
        Mulla oli itellä juhannuksen molemmin puolin pari viikkoa allerhginen nuha, silmät, korvat nenä ja kurkku oireili mut sit apteekin nenäsumute jota kysyin proviisorilta autto. Siinä on antihistamiiniä, kortisoonia ja jotaki muita hoitavia aineita.

        Nii näkö voi olla välillä parempia ja huonompi, etenkin väsyneenä.
        Elä välitä ku joskus innostun kirjottamaan pitkiä viestejä ja selittämää juurta jaksain asioita :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii näkö voi olla välillä parempia ja huonompi, etenkin väsyneenä.
        Elä välitä ku joskus innostun kirjottamaan pitkiä viestejä ja selittämää juurta jaksain asioita :D

        Eioo stressistä kyse, koulu viikko meni hyvin. Ei mulla enää kiveksissä tunnu kipua, kyllä noi silmät varmaan rauhottuu 2 päivän aikana ku sillonkin se meni ohi se silmien särky.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eioo stressistä kyse, koulu viikko meni hyvin. Ei mulla enää kiveksissä tunnu kipua, kyllä noi silmät varmaan rauhottuu 2 päivän aikana ku sillonkin se meni ohi se silmien särky.

        Hyvä juttu! EIku vissii alumperin erektiohäiriöstä keksin stressin XD Mutta joo hyvä ku ei satu kiveksii ja kaikki on hyvi.
        Apteekista saa vapaakauppana (ilman reseptiä) jotaki silmätippoja voit kokeilla niitä jos toi jatkuvasti vaivaa. Onko sulla nyt päänsärkyä kans silmien takia? Mulla alkaa välillä jos on aurinkoista ja tulee migreeni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu! EIku vissii alumperin erektiohäiriöstä keksin stressin XD Mutta joo hyvä ku ei satu kiveksii ja kaikki on hyvi.
        Apteekista saa vapaakauppana (ilman reseptiä) jotaki silmätippoja voit kokeilla niitä jos toi jatkuvasti vaivaa. Onko sulla nyt päänsärkyä kans silmien takia? Mulla alkaa välillä jos on aurinkoista ja tulee migreeni.

        Vieläki tuntuu polte silmissä, vittu tää tuntuu ilkeeltä, oon yritänny suihkussa ku huuhtoa silmiä vähän on yöks rauhottunu silmät mut muuten ei.. Mitä mä teen auta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläki tuntuu polte silmissä, vittu tää tuntuu ilkeeltä, oon yritänny suihkussa ku huuhtoa silmiä vähän on yöks rauhottunu silmät mut muuten ei.. Mitä mä teen auta

        Käys kouluterkkarilta vaikka pyytämäs jotaki tippoja?
        Pakko ne on hoitaa. Taikka sitte varaat ajan silmälääkäriin.
        Silmähommia EI KANNATA jättää liika myöhään.
        Pelkällä huuhtomisella se ei parane, silmätulehdus ainakin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käys kouluterkkarilta vaikka pyytämäs jotaki tippoja?
        Pakko ne on hoitaa. Taikka sitte varaat ajan silmälääkäriin.
        Silmähommia EI KANNATA jättää liika myöhään.
        Pelkällä huuhtomisella se ei parane, silmätulehdus ainakin on.

        Jos menisin perjantaina terveyden hoitajalle tai sit aattelin saman lailla laittaa äitille ja papalle viestiä voisinko mennä terveys keskukseen niinku sillon 2021 keväällä ku oli se korva kipu mihin sain ne korvatipat.
        Eli jos sit menisin perjantai iltapäivällä sinne terveys keskukseen missä siellä sanoisin että mitä sanoisin siellä että 3 päivää silmissä ollu kipua ja näkö vähän huonontunut.. Auta mitä sanon sit, aina mulle tulee kaiken näkösiä tällä siä vaivoja vitun perseestä auta pls...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos menisin perjantaina terveyden hoitajalle tai sit aattelin saman lailla laittaa äitille ja papalle viestiä voisinko mennä terveys keskukseen niinku sillon 2021 keväällä ku oli se korva kipu mihin sain ne korvatipat.
        Eli jos sit menisin perjantai iltapäivällä sinne terveys keskukseen missä siellä sanoisin että mitä sanoisin siellä että 3 päivää silmissä ollu kipua ja näkö vähän huonontunut.. Auta mitä sanon sit, aina mulle tulee kaiken näkösiä tällä siä vaivoja vitun perseestä auta pls...

        Mee vaa terkkarille näyttämään! Onko se vaa perjantaisin koululla?
        Lappuidea on kans hyvä tai sit vaa sanot äitille / papalle että nyt silmälääkäriin.
        Perjantai iltapäivä on päivystyksessä kyllä kiireistä mikset mee jo tänään?
        Pääasia että menet. Älä jännitä turhaan, ne on ammatti-ihmisiä :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mee vaa terkkarille näyttämään! Onko se vaa perjantaisin koululla?
        Lappuidea on kans hyvä tai sit vaa sanot äitille / papalle että nyt silmälääkäriin.
        Perjantai iltapäivä on päivystyksessä kyllä kiireistä mikset mee jo tänään?
        Pääasia että menet. Älä jännitä turhaan, ne on ammatti-ihmisiä :)

        En ees vittu tiiä missä siellä on terveyden hoitaja siellä mun koulussa, ja jos menisin huomenna terveyden hoitajalle mitä sanoisin siellä auta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ees vittu tiiä missä siellä on terveyden hoitaja siellä mun koulussa, ja jos menisin huomenna terveyden hoitajalle mitä sanoisin siellä auta,

        Katot koulun nettisivuilta tai kysyt opettajalta ja sanot että silmät on kipiät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katot koulun nettisivuilta tai kysyt opettajalta ja sanot että silmät on kipiät.

        Ja hei, kyl terkkarilla käy kaikkee turhempaakin, esim jotkut käy pyytämäs kortsuja tai tytöt kuukautissuojia yms.. ja sitte ne kaikki tyhjästä valittajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja hei, kyl terkkarilla käy kaikkee turhempaakin, esim jotkut käy pyytämäs kortsuja tai tytöt kuukautissuojia yms.. ja sitte ne kaikki tyhjästä valittajat.

        En nyt sit haluu pelotella mut eräs asia mikä voi aiheuttaa erektiovaivoja ja pallikipua on eturauhastulehdus. Mut jos se on pahana niin sen kyllä huomaa: sillon tuntee usein kusihätää mut mitään ei tuu ulos. Paras ennaltaehkäisy on pitää tarpeeksi vaatteita talvella ettei jaloista tuu kylmää eikä istua mihkään kylmään ja kosteaan. Sen sää nyt tiesitki varmaa ku siit on ollut juttua mut mulle äskön vaan välähti mieleen.
        Mut joo sun kysymykseen vielä: KYSY muilta missä se terkkari on ja rohkeesti marssit sisään! Ei se mitään muuta tee ku kattoo sun silmät läpi, ei tarvii jännittää ja apua sää tarviit nyt siihen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nyt sit haluu pelotella mut eräs asia mikä voi aiheuttaa erektiovaivoja ja pallikipua on eturauhastulehdus. Mut jos se on pahana niin sen kyllä huomaa: sillon tuntee usein kusihätää mut mitään ei tuu ulos. Paras ennaltaehkäisy on pitää tarpeeksi vaatteita talvella ettei jaloista tuu kylmää eikä istua mihkään kylmään ja kosteaan. Sen sää nyt tiesitki varmaa ku siit on ollut juttua mut mulle äskön vaan välähti mieleen.
        Mut joo sun kysymykseen vielä: KYSY muilta missä se terkkari on ja rohkeesti marssit sisään! Ei se mitään muuta tee ku kattoo sun silmät läpi, ei tarvii jännittää ja apua sää tarviit nyt siihen!

        Aattelin sanoo maanantaina ku eilen ei tullu mielee sanoo, jos laitan maanantaina koulussa viestin siitä ni voin varmaa mennä jos pappa kerkeis todennäköisesti viiä mut maanantaina sinne näyttämään silmiä, eilen oli illalla ehkä 2 tuntia että ei tuntu mitää kipua mut nyt taas tuntunu, mulla meni ehkä 1 viikko ennen sitä ku tuli toi juttu ni semmone kroisantista semmone pieni pala silmää ja sit on aina pyöräillessä lentäny baananikärpäsiä silmää, en ymmärrä sitä et miten tää ees tuli sit ku viikko sit lauantaina aivastin ja sen jälkeen tää Alko... Mut maanantaina laitan viestii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aattelin sanoo maanantaina ku eilen ei tullu mielee sanoo, jos laitan maanantaina koulussa viestin siitä ni voin varmaa mennä jos pappa kerkeis todennäköisesti viiä mut maanantaina sinne näyttämään silmiä, eilen oli illalla ehkä 2 tuntia että ei tuntu mitää kipua mut nyt taas tuntunu, mulla meni ehkä 1 viikko ennen sitä ku tuli toi juttu ni semmone kroisantista semmone pieni pala silmää ja sit on aina pyöräillessä lentäny baananikärpäsiä silmää, en ymmärrä sitä et miten tää ees tuli sit ku viikko sit lauantaina aivastin ja sen jälkeen tää Alko... Mut maanantaina laitan viestii

        Muista laittaa maanantaina!
        Pitää sun nyt saada rauha ja kattoo varmuudeksi silmät kuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muista laittaa maanantaina!
        Pitää sun nyt saada rauha ja kattoo varmuudeksi silmät kuntoon.

        Muista mennä tänään silmälääkärii!! 😸


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muista mennä tänään silmälääkärii!! 😸

        Mulla eioo ollu sitä kipua enää tällä viikolla enää yhtää , Ni en sanonukkaa siitä en usko oikee et se ois ollu silmätulehduksen takiia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla eioo ollu sitä kipua enää tällä viikolla enää yhtää , Ni en sanonukkaa siitä en usko oikee et se ois ollu silmätulehduksen takiia

        Hyvä mut mee sitte jos alkaa uudestaan eläkä kaiva paljo silmii paskasilla käsillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä mut mee sitte jos alkaa uudestaan eläkä kaiva paljo silmii paskasilla käsillä

        Joo nyt eioo tuntunu mitää vähää aikaa mutta vituttaa yks juttu ku mun sisko ois saamassa mun papan vanhan puhelimen mikä on iPhone 12 pro max minkä mä oon halunnu 2 vuotta ja sen on semmone tumman sininen väri ja niitä ei myyä enää missään giganteissq tai missään, ja jos sanon mun siskolle että (jos saisin sen nyt ) se sais kuitenki 2-4viikon päästä jonku uuden iPhone 13 puhelimen koska nyt meillä molemmilla on iPhone x puhelimet , vituttaa tällä hetkellä ku mun sisko on aina saanu muutenki siltä jonku sen vanhan puhelimen eka ja nyt mun on pakko sopia jotenkin siskon kanssa et haluisin sen koska mun puhelimessa Akku on paska muutenki ku se ei kestä ku koulupäivän Ni se on tyhjä ja tähän mun malliin ei tuu enää uusia ohjelmistopäivityksiä 13.9 jälkeen joten ei pystyis enää käyttää ees kunnolla, joten miten saan mun siskon houkuteltua että jos sovittas sen niin et saisin sen iPhone 12 pro max ja se sais sit myohemmin uuden ku seki tarvis sen uuden , sori aika pitkä teksti vaivaa vaa tää juttu nyt…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo nyt eioo tuntunu mitää vähää aikaa mutta vituttaa yks juttu ku mun sisko ois saamassa mun papan vanhan puhelimen mikä on iPhone 12 pro max minkä mä oon halunnu 2 vuotta ja sen on semmone tumman sininen väri ja niitä ei myyä enää missään giganteissq tai missään, ja jos sanon mun siskolle että (jos saisin sen nyt ) se sais kuitenki 2-4viikon päästä jonku uuden iPhone 13 puhelimen koska nyt meillä molemmilla on iPhone x puhelimet , vituttaa tällä hetkellä ku mun sisko on aina saanu muutenki siltä jonku sen vanhan puhelimen eka ja nyt mun on pakko sopia jotenkin siskon kanssa et haluisin sen koska mun puhelimessa Akku on paska muutenki ku se ei kestä ku koulupäivän Ni se on tyhjä ja tähän mun malliin ei tuu enää uusia ohjelmistopäivityksiä 13.9 jälkeen joten ei pystyis enää käyttää ees kunnolla, joten miten saan mun siskon houkuteltua että jos sovittas sen niin et saisin sen iPhone 12 pro max ja se sais sit myohemmin uuden ku seki tarvis sen uuden , sori aika pitkä teksti vaivaa vaa tää juttu nyt…

        Entä jos sää saisit uuden puhelimen? Mää katoin niin toi " iPhone 12 pro max " on ihan sikakallis, sen hinnalla saa jo itte tehtyä aika pitkälle hyvän pöytäkoneen, HUH HUH!
        Onko sun siskon puhelin yhtä huono akultaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä jos sää saisit uuden puhelimen? Mää katoin niin toi " iPhone 12 pro max " on ihan sikakallis, sen hinnalla saa jo itte tehtyä aika pitkälle hyvän pöytäkoneen, HUH HUH!
        Onko sun siskon puhelin yhtä huono akultaan?

        Nii. Mutta sillä mun papalla on nyt se ja ku se sai uuden puhelimen ni saisin sen siis Ilmaseks sen iphone 12 pro max puhelimen. On sen siskon puhelimen akku huonompi koska se on ite mun mielestä menny sen takia huonoks ku se pitää aina bluetooth ja wifin päällä ja kattoo samaa aikaa sen puhelinta ku on latauksessa eli se on ite tuhonnu sitä akkua, mulla on aina ollu huono akku mulla on tällä hetkellä mun mummun vanha iphone x ja siinä eioo akkukapasiteetti huonontunut yhtään, eli mä antsaisin sen nyt koska mun sisko huonontais senkin puhelimen akun, googleta vaikka iphone 12 pro max pacific blue ni se on se mikä sillä mun papalla on nyt ja siinä on siis 512gb tilaa ja mihin vittuun mun sisko tarvis niin paljoo ku mä ite valokuvaan aika paljon ja muuta, mun siskolle vois ostaa uuden puhelimen missä on vähemmän tallennustilaa... Miten saisin mun siskon tajuumaan et jos se sais uuuen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii. Mutta sillä mun papalla on nyt se ja ku se sai uuden puhelimen ni saisin sen siis Ilmaseks sen iphone 12 pro max puhelimen. On sen siskon puhelimen akku huonompi koska se on ite mun mielestä menny sen takia huonoks ku se pitää aina bluetooth ja wifin päällä ja kattoo samaa aikaa sen puhelinta ku on latauksessa eli se on ite tuhonnu sitä akkua, mulla on aina ollu huono akku mulla on tällä hetkellä mun mummun vanha iphone x ja siinä eioo akkukapasiteetti huonontunut yhtään, eli mä antsaisin sen nyt koska mun sisko huonontais senkin puhelimen akun, googleta vaikka iphone 12 pro max pacific blue ni se on se mikä sillä mun papalla on nyt ja siinä on siis 512gb tilaa ja mihin vittuun mun sisko tarvis niin paljoo ku mä ite valokuvaan aika paljon ja muuta, mun siskolle vois ostaa uuden puhelimen missä on vähemmän tallennustilaa... Miten saisin mun siskon tajuumaan et jos se sais uuuen.

        Juu katoin ton "iphone 12 pro max pacific blue" aika kallis mut eikö se oo sitte jo vanhaa mallia koska se on pari vuotta vanha? Joskus sanoit että sulla on kraapuja puhelimen näytössä. No ton tallennustilajutun sää voit ratkasta tallentamalla kuvat jonnekki muualle puhelimesta. Jos vaikka siirrät ne tietokoneen kautta johki muistikortille tai ulkoselle kovikselle, ne on paljon halvempia. En tunne sun siskoa oikeestaan mutta koita puhuu nätisti sille? Onko teillä ny riita tosta puhelin jutusta jo? Juu oon samaa mieltä että wlan ja wifi ja bluetooth pois jos ei tartte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu katoin ton "iphone 12 pro max pacific blue" aika kallis mut eikö se oo sitte jo vanhaa mallia koska se on pari vuotta vanha? Joskus sanoit että sulla on kraapuja puhelimen näytössä. No ton tallennustilajutun sää voit ratkasta tallentamalla kuvat jonnekki muualle puhelimesta. Jos vaikka siirrät ne tietokoneen kautta johki muistikortille tai ulkoselle kovikselle, ne on paljon halvempia. En tunne sun siskoa oikeestaan mutta koita puhuu nätisti sille? Onko teillä ny riita tosta puhelin jutusta jo? Juu oon samaa mieltä että wlan ja wifi ja bluetooth pois jos ei tartte.

        On vähän riitaa, tänään ilallla ku se on tehny läksyt meen puhuu siitä ja sanon sille miks haluisin sen puhelimen nyt , vittu mitä mä sanon sille sit ilalla mun on pakko saada se puhelin koska se on aina ennen saanu siltä puhelimen eka Ni nyt mä antsaisisin saada eka ja oon toivonu sitä 3 vuotta siitä lähtien ku se sai sen… menee hermo jos kusin tän nyt..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vähän riitaa, tänään ilallla ku se on tehny läksyt meen puhuu siitä ja sanon sille miks haluisin sen puhelimen nyt , vittu mitä mä sanon sille sit ilalla mun on pakko saada se puhelin koska se on aina ennen saanu siltä puhelimen eka Ni nyt mä antsaisisin saada eka ja oon toivonu sitä 3 vuotta siitä lähtien ku se sai sen… menee hermo jos kusin tän nyt..

        Tyttöjä suositaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyttöjä suositaan..

        Niii, ja kyllä mun sisko pärjäis vielä sen nykysellä puhelimella joku 3 viikkoo eenneku se sais uuden, miten saan sen höukuteltua et saisin sen puhelimen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niii, ja kyllä mun sisko pärjäis vielä sen nykysellä puhelimella joku 3 viikkoo eenneku se sais uuden, miten saan sen höukuteltua et saisin sen puhelimen

        Mistä toi 3 viikkoa tulee? Osta sille kukkasia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä toi 3 viikkoa tulee? Osta sille kukkasia?

        Noh onko jo ratkennut? Naisten logiikkaa on vaikee ymmärtää ja niillä voi olla vaikka mitä syitä olla antamatta periksi :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh onko jo ratkennut? Naisten logiikkaa on vaikee ymmärtää ja niillä voi olla vaikka mitä syitä olla antamatta periksi :D

        Joo mun sisko sai sen mutta mua ei enää haittaa se loppujen lopuks koska siinä oli akkukapasiteetti alhanen siinä minkä se sai ja mulle luvattiin että saisin uuden vähän ajan päästä😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mun sisko sai sen mutta mua ei enää haittaa se loppujen lopuks koska siinä oli akkukapasiteetti alhanen siinä minkä se sai ja mulle luvattiin että saisin uuden vähän ajan päästä😁😁

        Jessjess all good everything :D :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jessjess all good everything :D :D

        Ku juoksin koulumatkalla Ni tuntu että ois lentäny joku silmään joku hyönteinen en tiiö mikä sit sen jälkeen laitoin heti sen Silmän kiinni ku oli lentöny entä jos se on nyt mun silmässä vaikka en tunne mitään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ku juoksin koulumatkalla Ni tuntu että ois lentäny joku silmään joku hyönteinen en tiiö mikä sit sen jälkeen laitoin heti sen Silmän kiinni ku oli lentöny entä jos se on nyt mun silmässä vaikka en tunne mitään ?

        Huuhteleppa hyvin silmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuhteleppa hyvin silmää.

        Taikka nii ei se oo vaarallista, silmässä vaa tuntuu pitkän aikaa että muka olis jotaki. Tuskin oli vaarallinen juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taikka nii ei se oo vaarallista, silmässä vaa tuntuu pitkän aikaa että muka olis jotaki. Tuskin oli vaarallinen juttu.

        Vähän on tuntunut pientä kipua silmässä mutta ei muuta meen kohta suihkuun niin ainakin sit huutelen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän on tuntunut pientä kipua silmässä mutta ei muuta meen kohta suihkuun niin ainakin sit huutelen.

        Elä päästä shampoota silmiin. Mää vieläkin sanon että koita mennä silmälääkäriin niin saat rauhan :) Jotakin tippoja se voi antaa ja kattoo että kaikki on silmissä OK. Mites koulussa menee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä päästä shampoota silmiin. Mää vieläkin sanon että koita mennä silmälääkäriin niin saat rauhan :) Jotakin tippoja se voi antaa ja kattoo että kaikki on silmissä OK. Mites koulussa menee?

        Mulla on nyt poskessa semmoinen näppylä punainen toivottavasti se eioo menny alaluomen kautta mitenkään sinne ihon alle se hyönteinen tai mikä olikaan , tänään lens ehkä joku banaanikärpänen nenään, mitä teen ei ne kai voi enää olla elossa tai munia? Auta mitä teen nyt .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on nyt poskessa semmoinen näppylä punainen toivottavasti se eioo menny alaluomen kautta mitenkään sinne ihon alle se hyönteinen tai mikä olikaan , tänään lens ehkä joku banaanikärpänen nenään, mitä teen ei ne kai voi enää olla elossa tai munia? Auta mitä teen nyt .

        Joku finni varmaan? Ei ne nyt niin helposti nenän tai silmän kautta mee. En usko että on hirvikärpänenkään ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku finni varmaan? Ei ne nyt niin helposti nenän tai silmän kautta mee. En usko että on hirvikärpänenkään ollut.

        Mulla lens banaanikärpänen silmään ku tulin salilta ainaki lulen , katoin alaluomen alta eikä ollu mitää, ei ne kai selviä hengissä silmässä? Mitä teen??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla lens banaanikärpänen silmään ku tulin salilta ainaki lulen , katoin alaluomen alta eikä ollu mitää, ei ne kai selviä hengissä silmässä? Mitä teen??

        Hitto vastasin väärään ja huomasin vasta nyt sori :D Mut juu tuskin on vaarallinen ja toivottavasti on menny ohi.


    • Anonyymi

      Moi oon 12v poika ja mun kiveksen yläosassa on joku pehmee osa joka on kipeä kun siihen koskee. Onks vaarallista

      • Anonyymi

        Sattuuko siihen silmään vielä? Panikoit aina noita aika paljon, mutta ei se oo vaarallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattuuko siihen silmään vielä? Panikoit aina noita aika paljon, mutta ei se oo vaarallista.

        Mulla tänään otin sähköhammasharjan kaapista Ni se tippu sieltä ja se metallipää osu mahan kohalle ja tuli mahan pinnalle pieni haava/viilto , Kauan kestäää että paranee suunnilleen sillon sattu vähän mut ei enää. Aika pieni viilto tuli siihen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla tänään otin sähköhammasharjan kaapista Ni se tippu sieltä ja se metallipää osu mahan kohalle ja tuli mahan pinnalle pieni haava/viilto , Kauan kestäää että paranee suunnilleen sillon sattu vähän mut ei enää. Aika pieni viilto tuli siihen..

        Puhdista se haava jollakin jos ei oo vielä lakannut vuotamasta verta. Vajaa viikko niin häviää. Tietty siihen tulee ensin rupi ja sen alla paranee sitte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhdista se haava jollakin jos ei oo vielä lakannut vuotamasta verta. Vajaa viikko niin häviää. Tietty siihen tulee ensin rupi ja sen alla paranee sitte.

        Eioo varmaa vaarallista ku pestiin koira mummun kanssa ja mulla lens silmään pari tippaa sitä koiran shampoota ei paljoa ja nyt kirvelee ihan vähä toista silmää ? Mitä teen että se kirvely loppuis?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eioo varmaa vaarallista ku pestiin koira mummun kanssa ja mulla lens silmään pari tippaa sitä koiran shampoota ei paljoa ja nyt kirvelee ihan vähä toista silmää ? Mitä teen että se kirvely loppuis?

        Mulla lens siis sitä koiran shampoovettä silmään vähän *


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla lens siis sitä koiran shampoovettä silmään vähän *

        Huuhtele runsaalla vedellä jos kirvelee vielä. Kyllä ne kaikki pesuaineet on tutkittu ettei ne oo vaarallisia. Kyllä muakin ärsyttää myös ihmis-shampoo jos sitä menee silmiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuhtele runsaalla vedellä jos kirvelee vielä. Kyllä ne kaikki pesuaineet on tutkittu ettei ne oo vaarallisia. Kyllä muakin ärsyttää myös ihmis-shampoo jos sitä menee silmiin.

        Joo suihkussa ku olin niin huuhtelin silmän ja kyl siinä menee varmaa se 5 päivää Ni ei enää tunnu poltetta enää ku mul oli sillon elokuussa se hirvee polte silmässä mikä kesti sen 2 viikkoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo suihkussa ku olin niin huuhtelin silmän ja kyl siinä menee varmaa se 5 päivää Ni ei enää tunnu poltetta enää ku mul oli sillon elokuussa se hirvee polte silmässä mikä kesti sen 2 viikkoa

        Joko on alkanu helpottaa? :D
        Elä muute sano että sääki pelaat fortnite, varmaa puolet nettikavereista pelaa sitä ny, itte en oo ollu koskaa kiinnostunut XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko on alkanu helpottaa? :D
        Elä muute sano että sääki pelaat fortnite, varmaa puolet nettikavereista pelaa sitä ny, itte en oo ollu koskaa kiinnostunut XD

        Nonii jos käyt täällä Joulun pyhinä nii hyvät joulut sinne! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko on alkanu helpottaa? :D
        Elä muute sano että sääki pelaat fortnite, varmaa puolet nettikavereista pelaa sitä ny, itte en oo ollu koskaa kiinnostunut XD

        Ok mut mulla alko eilis illasta vasemman puoleinen alavatsakipu tai nyt tuntuu semmosta poltetta siinä mitä teen ? Uloste on normaalia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok mut mulla alko eilis illasta vasemman puoleinen alavatsakipu tai nyt tuntuu semmosta poltetta siinä mitä teen ? Uloste on normaalia

        Tyrä? Liika rasitus salilla, kylmää tai liika pienet housut? Umpparinntulehdus se tuskin on koska se on oikealla puolella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyrä? Liika rasitus salilla, kylmää tai liika pienet housut? Umpparinntulehdus se tuskin on koska se on oikealla puolella

        Meenkö huomenna aamulla päivystykseen jos ala vatsa polte ei lopu, ku kävelin ulkona se tuntu myös kipuna ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meenkö huomenna aamulla päivystykseen jos ala vatsa polte ei lopu, ku kävelin ulkona se tuntu myös kipuna ??

        Onko teillä päivystykses kovat jonot? Onko se kipu koko ajan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko teillä päivystykses kovat jonot? Onko se kipu koko ajan?

        Kyl se tuntuu aikalailla kokoajan, ku on pitkällään Ni tuntuu poltteena, nyt mulla oli 36.9 lämpötila. Haluisin mennä huomen aamulla Ni ne vois tutkia tätä ja että onko tulehdusarvot noussut , mietin että voisiko tää olla divertikuliitti mikä mulla on, mitä teen.. jännittää mikä tää on..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyl se tuntuu aikalailla kokoajan, ku on pitkällään Ni tuntuu poltteena, nyt mulla oli 36.9 lämpötila. Haluisin mennä huomen aamulla Ni ne vois tutkia tätä ja että onko tulehdusarvot noussut , mietin että voisiko tää olla divertikuliitti mikä mulla on, mitä teen.. jännittää mikä tää on..

        Soita 116117 hoidon tarpeen arviointiin ne kertoo kannattaako päivystykseen nennä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soita 116117 hoidon tarpeen arviointiin ne kertoo kannattaako päivystykseen nennä

        Kyl se vaikuttaa divertikkuliitille soita sinne 116117 ne suttaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyl se vaikuttaa divertikkuliitille soita sinne 116117 ne suttaa

        Jouduitko sairaalaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jouduitko sairaalaan?

        Tänään terkalle ja uskon että se sanoo sit että pitääkö varata lääkärille aika vai mennä päivystykseen , on kyl perseestä ku on maha sekasin , selviää tänää sit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään terkalle ja uskon että se sanoo sit että pitääkö varata lääkärille aika vai mennä päivystykseen , on kyl perseestä ku on maha sekasin , selviää tänää sit.

        Juu kyl se pitää tutkii 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu kyl se pitää tutkii 👍

        Selviskö mistä oli kyse?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selviskö mistä oli kyse?

        Juu siin meni pari päivää sillo tammikuus olin kotona koulusta ja söin keittoja ja muuta Ni loppu sit se, yhteishaku loppuu ens viikon tiistaina ja olin aluks hakemassa kiipulan kiinteistöalalle mut nyt ei kiinnostakaa se Ni aattelin huomenna muokata. Sitä lomaketta ja vaihtaa logistiikka ala kiipulan siihen ku kiinnostaa trukeilla ajo ja isompana kiinnostais rekalla tavaran kuljetus esim kauppojen varastoille. Mun pari luokkalaistaki hakee sinne logistiikka alalle Ni ois tuttuja siellä sit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu siin meni pari päivää sillo tammikuus olin kotona koulusta ja söin keittoja ja muuta Ni loppu sit se, yhteishaku loppuu ens viikon tiistaina ja olin aluks hakemassa kiipulan kiinteistöalalle mut nyt ei kiinnostakaa se Ni aattelin huomenna muokata. Sitä lomaketta ja vaihtaa logistiikka ala kiipulan siihen ku kiinnostaa trukeilla ajo ja isompana kiinnostais rekalla tavaran kuljetus esim kauppojen varastoille. Mun pari luokkalaistaki hakee sinne logistiikka alalle Ni ois tuttuja siellä sit.

        Joo mee! Mää sain itte C-kortin autokoulusta ja sit E ja D kortit muropaketista (ennenku toi AMP hölynpöly alko). On se mielekkäämpää kuin talkkari hommat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mee! Mää sain itte C-kortin autokoulusta ja sit E ja D kortit muropaketista (ennenku toi AMP hölynpöly alko). On se mielekkäämpää kuin talkkari hommat.

        Mites yhteishaku etenee?


    • Anonyymi

      Kannattaa ajoissa poistattaa molemmat kivekset, niin ei tule hankaluuksia.

      • Anonyymi

        Ihan oikeesti nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan oikeesti nyt.

        Noh lue mitä tolle edelliselle 12v pojalle kävi eli mars lääkäriin!


    • Anonyymi

      Menet lääkärille ihan heti . Miksi olet odottanut monta päivää .

    • Anonyymi

      No kun et viitsi näyttä terkarille.Näytä äidille tai isällesi.Menette yhdessä läkäriin.Siellä asiat selviää aivan varmasti.Anteeksi mutta ei täältä valitetavasti!

    • Anonyymi

      Näyttämään.

    • Anonyymi

      Mulla on ollu joku pari pv kivespussissa vähän jotain tulehdusta kun uimassa olin nii vähä kirveli ja muutenki juostessa vähän nii miten sitä vois parantaa?

      • Anonyymi

        Uitko kylmäs vedes? Liian pienet uikkarit / kalsarit ja murrosikä alkanu ja kyrpä ja pallit kasvanu ja sattuu siksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uitko kylmäs vedes? Liian pienet uikkarit / kalsarit ja murrosikä alkanu ja kyrpä ja pallit kasvanu ja sattuu siksi?

        Kivekset voi aristaa monesta syystä, esim kylmyydestä johtuvaa, liian tiukat kalsarit tai päällyshousut, joku tulehdus (virtsateiden tai lisäkiveksen tai eturauhasen), joku sattunut sinne esim pyörällä ajaessa tai liikunnan aikana tai muuten vastaava juttu. Joskus tärinä voi laukaista hetkellisesti kipua myös. Kipua kannattaa aina tarkkailla, onko jatkuvaa vai satunnaisesti, jomottaako vai pistelevää, missä tilanteessa sitä esiintyy eniten (jatkuvasti vai esim liikunnan tai vaikka runkkaamisen aikana tai heti sen jälkeen), onko kivekset turvonneet tai mihin kohtaan kivestä eniten sattuu, onko kipua pissatessa tai sen jälkeen jne.
        Pääsääntöisesti jos kipua on hetkellisesti vähän aikaa mutta se menee ohi välillä, ei yleensä ole kyse mistään kovin vakavasta asiasta mutta jos kipu on jatkuvaa ja/tai aaltoilevaa se on merkki jostain mitä pitäisi näyttää lääkärille tai terkkarille.
        Joskus vanha vamma esim kivekseen osunut isku, potku, kaatuminen esim pyörän tangolle tms ulkonen vamma voi oireilla vielä vuosien jälkeenkin. Hyvä apu on kokeilla auttaako lämmin suihku tai saunominen, joskus lämpö helpottaa kipua tai kipu poistuu kokonaan. Kannattaa myös kokeilla kalsareiden tiukkuutta niin että nivusissa mahtuu sormi helposti ihon ja kalsareiden väliin ilman että sormi puristuu sinne


    • Anonyymi

      Sama homma

    • Anonyymi

      Onko nyt asia selvinnyt kun on 10 vuotta kulunut?

      • Anonyymi

        Sitä varten tää palsta on että saa kysyy: HELP HELP! koska mun kikkeli kasvaa ja tulee karvoja yms yms ja tää ketju on tuiki tarpeen myös: ei koulussa opeteta näitä että pitää olla tarpeeksi isot kalsarit että kasvavan pojan vehkeet mahtuu ja talvella pitkät kalsarit ettei jäädy ja tuu sentakii kipuja.


    • Anonyymi

      Olen 11v minullakin oli vähän aikaa sitten kipua mutta se lähti parissa päivässä taisi johtua liian pienistä boksereista

      • Anonyymi

        Sitä' se murrosikä teettää :D


    • Anonyymi

      Mars lääkäriin.

    • Anonyymi

      Kives on todennäköisesti kiertynyt pussin sisällä. Kannattaa näyttää sitä kotona ja lääkärille mahdollisimman pian. Ei sitä tarvitse hävetä eikä pelätä. Itsellä oli suurin piirtein saman ikäisenä sama. Rohkeasti vaan kertomaan kotona kyllä pystyt siihen.

    • Anonyymi

      Hyvä kysymys. Ihan aluksi olisi saatava hiukan taustatietoja. Mikä on yhdyntätiheytesi?

    • Anonyymi

      Kiveksesi on oma ongelmasi.

    • Anonyymi

      Leikkaa ne pois vitun noita-apina michael San Marino-kaupungista. Vittu 42-vuotias pedofiilisetä kokeilee irmetha ramsayn eli äidinkielenopettajan eli etanaisen pedofiilitekniikoita.

      t,
      Willis.

    • Anonyymi

      Hei! Minä olen tässä nytten alakanut huomailemaan että aina kun kävelen oikea kives nousee ylös niiku siihe juureen puolet kehon sisälle ja puolet kivespusseihin. Jos hypin tai juoksen kokonaan hävijää. Mutta sitten kun alan hiljantamaan kävelyä/pysähdyn niin sieltähän se tulee aina takaisin. Ja sit ku on kylmä niin kaikkihan tietää miten ne kivekset käyttäytyvät silloin niin se ei ole silloinkaan tunnettavissa. Ja taas ku se menee löysäks se kives pussi niin huppista keikkaa sehän on siellä. Murrosikähän ei ole vielä minulla alkanut ( 11v) Kilpirauhasen vajaatoiminta mulla. Joka vuos on mun kunnon tarkastus ja yleensä ne testaa että miten ne pallit on laskeutuneet mutta tässä kahden vuoden aikana ei ole tehty niin. pienenpänä ei mitään ongelmia kivesten kanssa. joka vuos kaksi kestää verikokeessa ja yleensä seiltä vaan sanotaan että lääkettä pitää nostaa ( thyroxin ). mutta silti huolestuttaa että mitä tämä on niin voisiko joku auttaa??

      • Anonyymi

        Hei! Painaako joku housunsauma sen sinne ylös?
        Toi on epämiellyttävä tunne, allekirjoitan. Hyppivä kives - nimellä tota kutsutaan. Toi voi olla jo esimurrosikää, joillakin alkaa kivespussi ensin kasvamaan ennenkuin näkyy karvoja tai peniksen kasvua. Koita saada aika sieltä missä käyt tutkimuksissa, endokrinologia varmaan?
        Talvella muista käyttää pitkiä kalsareita, muuten saat tosta kamalan riesan ja vielä eturauhastulehduksen kun kylmettyy. Juu thyroxin on yleinen kilpirauhaslääke, se on ihan ok. Hyvä että se on hoidossa ja arvoja seurataan.


    • Anonyymi

      Ei paina housunsauma vaan kun olen esim suihkussa ja kävelen niin se vaan nousee

      • Anonyymi

        Nojoo tarkkaile sitä kumminki ja juttele lääkärille ens kerralla ku meet. Sit ku sulla jossaki vaihees alkaa murkkuikä kunnolla nii pidä huolta että ostat tarpeeksi isoja kalsareita ettei ne paina sitä ylös you know kun pallit ja kulli kasvaa että on tilaa.. :)


    • Anonyymi

      Joo kiitoksi avusta

      • Anonyymi

        np :)


    • Anonyymi

      En tiiä 15 vuotiaana näitä kaikkia juttuja mutta mua huolestuttaa kun en oo saanut siemensyöksyjä enää riparin jälkeen missä tyttö potkas mua jalkoväliin. Pitäisi kai kysyä äidiltä mut oon ite tutkinut sitä oikeaa kivestä. Sen päällä on semmoista spaketin tuntuista kudossta jota jos koskee niin on arka. Ja muutenki ne kivekset on aika arat ja vuodan jotai nestettä.
      Voiks panetus tehdä näitä oireita?? En ole runkannut kahtee kuukauteen mut ei ole tyttöystävää.

      • Anonyymi

        Mee heti urologille! Isyys vaarassa


    • Anonyymi

      Oletko jäänyt puristuksiin. Et kai ole kosketellut itse kiveksiäsi liikaa tai painanut niitä millään. Oletko nostanut, jotain painavaa. Jos sinulla on heikko vatsa ja se on revennyt, silloin se voisi olla tyrä. Revenneestä tyrästä tulee kuolio ja siitä seuraa kuolema. Jos sama tila jatkuu, niin on hyvä, että menet lääkäriin ja kerrot saman lääkärille, joka voi tutkia, mikä on vialla. Tyrä leikataan yleensä paikallispuudutuksessa, jos sen hyvänlaatuinen ja jo leikattavissa.

    • Anonyymi

      Olen 16-v. ja minulla ei ole oikeaa tyttöystävää, mutta touhutaan riparikaverin kanssa kuin yhteisestä sopimulsesta. Viikon jälkeen on kiveksissä pullottava olo. Jos kaveri ei päästä sissmään, niin on vaikeaa. Usein päästää, koska kielellä hoidan hommat. Hän välillä läimäisee palleille hetkellä jolloin tarvitsisi laueta. Läimäys tappaa kaiken, vaikka kivekset pullottaa.
      Miehenä on tuskallista. Vaativat tyhhennystä.

      • Anonyymi

        Hohhoijaa näitä.
        Noooh, mun uroskoiralla roikkuu pallit ihan suojattomina. Pyysin isosiskoa potkaisemaan niitä ja nyt kysyisin, miksi koira on päivän ajan vaan ulissut nuollut niitä.
        Onko se niin kuin jotkut sanoo, että vika korjaantuu toistamalla se. No, täten pyysin isosiskoa toistamaan tuon potkun.
        Nyt kysynkin, että mitä tehdä kun en ylety nuolemaan pallejani?


    • Anonyymi

      Mun 4 vyotta vamhempi sisko tulee yöllä mun sänkyyn ja tarraa kiveksistä kiinni ja imee tai kädellä runkkaa penistä. En uskalla kieltää kun laukeen ihan minuutin sisällä. Kibesten puristaminen sattuu, mutta tuntuu samalla hyvältä kun aina panettaa.
      Jatkanko, vai kerronko vanhemmille?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe