Bydapestin reissu

Bessie-

Olemme lähdössä kaverini kanssa ensi kuun alussa 4 päiväksi Budapestiin.
Mutta se asia joka minua kiinnostaisi tietää, on paikallisen rikollisuuden määrä?

Onko Budapestissä samanlaista kuin Tallinnassa, että käsilaukkuaan saa suojella ja pitää silmällä erittäin hyvin, ettei kukaan tule ja katkaise kantohihnaa ja juoksen sen jälkeen karkuun laukku kainalossaan?

Kiitos jo etukäteen vastauksista

12

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valppautta!

      Jokaisessa Euroopan kaupungissa on oltava varuillaan, rikollisliigat kiertelevät kaupungeista toiseen eikä enää voi tosiaankaan sanoa että mikään suurkaupunki olisi yhtään sen turvallisempi kuin joku toinen. Helsingissä tapahtuu luultavasti jopa enemmän taskuvarkauksia kuin Budapestissa.

      Kaupungilla kannattaa käyttäytyä kuten paikalliset. Älä anna itsestäsi sitä kuvaa että juuri sinut kannattasi ryöstää!

    • ...

      Meillä ei ollut mitään probleemeja tuossa asiassa. Toki olemme kokeneita matkailijoita, joten meiltä ei pysty myöskään mitään viemään, muuta kuin repimällä vaatteet päältä.

    • ei maailmanmatkaaja

      No justiinsa . Tässähän maailmanmatkaajat ovat !!!!

    • 2+8

      Mun mielestä laukkua ei tarvitse sen erityisemmin suojella. Siis huolehtia siitä tietysti pitää mutta ei sen kummemmin kuin normaalistikaan reissussa. Tuskin siitä kukaan tulee kantohihnaa katkaisemaan ainakaan turistien suosimilla alueilla. Kun ottaa huomioon kaupungilla liikkuessa sen että laukun vetoketju on aina suljettu ettei sinne pääse ylimääräisiä käsiä ja laukkua ei jätä "tarjolle" ravintolassa esim. vieruspenkille niin reissussa pärjää hyvin.

    • näin se on

      Juuri turistien suosimilla alueilla tapahtuu Budapestissa ja muualla maailmassa eniten ryöstöjä ja varkauksia ja sieppauksia. He ovat rosvoille parasta riistaa ja usein eivät jaksa alkaa edes ilmoittelemaan poliisille asiasta kun jokainen tietää että se on hankalaa vieraalla maalla ja vain visiitillä.
      Váci utcalla on paljon taskuvarkaita ja huijareita joten siellä ole erityisen tarkkana!

      • 2+8

        Eiköhän tuo ole hiukka liioiteltua Budapestin suhteen. Jos Budapestissä olisi riski joutua esim. Linnakukkulalla ryöstetyksi tai siepatuksi niin kyllä siitä sana kulkisi esim. Tripadvisorin foorumilla jos ei muualla. Normaalit varotoimet taskuvarkaita kohtaan riittää Budapestissä. Turha pelotella muita. Eri asia sitten jos myötälaitaisessa lähtee seikkailemaan lähiöihin kartta kädessä ja Rolex ranteessa, mutta olettaisin että ap ei tätä tee.


      • asdg535rf

        Vaci utcalla ei ole mitään muuta huonoa kuin turistit ja jokaisen liikkeen x4-x6 hinnat normaaleihin paikkoihin verrattuna. Luin paljon varoituksia taskuvarkaista ja huijareista Budapestissä, mutten törmännyt koko aikana yhteenkään, vaikka liikuin kävellen ympäri kaupunkia vähän rähjäisemmilläkin kaduilla.


    • Romanialaisliigat ..

      Minusta Budapestissä ei ole tyypillistä että katkaistaan kantohihna ja juostaan sen jälkeen karkuun laukku kainalossa. Myöskään sen tyylisiä varkaita ei yleensä ole, jotka ajavat mopolla ohi ja nappaavat laukun kyytiin.

      Sen sijaan Budapestissä häviää herkästi lompakko taskusta tai laukusta. Varsinkin metrossa ja raitiovaunussa on 2-3 hengen liigoja, jotka toimivat yhdessä: yksi kulkee uhrin ohi ja tönäisee, kun tulee pieni hämminki, toinen vie lompakon ja antaa sen nopeasti kolmannelle, joka häipyy paikalta saalis mukanaan. Käsilaukkua kannatta kantaa etupuolella niin että näet laukun koko ajan ja siitä kannattaa pitää kiinni koko ajan. Budapestissa ei voi kävellä lompakko repussa tai käsilaukku olalla heiluen.

      • kaikki mahdollista!

        "Käsilaukkua kannatta kantaa etupuolella niin että näet laukun koko ajan ja siitä kannattaa pitää kiinni koko ajan. Budapestissa ei voi kävellä lompakko repussa tai käsilaukku olalla heiluen." = pitää täysin paikkansa!!!
        Jopa unkarilaiselta tuttavaltani varastettiin vyölaukusta rahat niin että jollain hyvin terävällä (partaterä?) esineellä oli leikattu viilto laukkuun ja lompakko viety!


    • Budapest on aika rauhallinen kaupunki, ryöstötyylisiä rikosjuttuja ei ole tyypillistä.
      Mutta ylla mainitut työtiimit turistisesonki aikana - ovat valitettavasti olemassa. Tavallaan ne mainitut työtiimit ovat turistiksi pukeutuneena matkalla, kartta reppu jne tottakai. (mustalaisia tavallaan Itaalian turistin tyylissä)
      Linnavuorelle menevä bussi nr 16 (viime vuonna minultakin viettiin rahapussi - arvoitus milla tavalla) ja rantaraitiovaunu nr 2 Tobnavan rannalla. Mutta silloin onnistuu vain jos bussi/raitiovaunnu tosi taynnä.

    • pustalainen

      Normaali varovaisuus liikkuessa. Itse olen kolmatta vuotta täällä ja voin sanoa että oloni on turvallisempi täällä kuin Helsingissä missään. Lompakkoa ei säilytetä takataskussa eikä esillä pidetä mitään, eikä taskuissa muutenkaan. Juuri metrot, junat, bussit, kun ne ovat täynnä niin silloin varkaalla tilaisuus koittaa. Mutta samahan on Suomessakin. Yleisesti ottaen täällä on turvallisempaa kuin Helsingissä, huomioiden väkiluvun. Huijarit ovat eri lukunsa. Esim pimeitä takseja tulee välttää, hinta muuttuu kuljettaessa aivan muuksi.
      Mutta ihan turvallisesti täällä voi kävellä, kunhan ei levittele omaisuuttaan ja kulje taskut/vetoketjut ammollaan.
      Paras keino on olla tietoinen siitä, että jos joku rupeaa tönimään, niin se ei todellakaan ole täällä tapana, eipä Suomessakaan, niin silloin on tönijällä pahat aikeet.

    • matkalta tullut

      Itse matka sujui ilman varkauksia, mutta Tikkurilassa bussia odotellessa aloin epäillä että rosvon silmäilyn alla olin. Pari tummahipiäistä miestä selvästi punnitsi mahdollisuuksiaan. Matkatoverinani oli pitkä mies, itse pieni naisihminen mutten suinkaan avuton. Ilmeisesti jättivät aikeensa sikseen kun huomasivat epäluulomme ja voihan olla että olisivat jääneet kamppailussa toiseksi, selvinpäin olimme ja olen harrastanut judoa nuoruudessani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe