Aihe

Vanhanselän hölmö osakaskunta

Sinttikaaleppi

Vanhanselän kalastuskunta näyttää olevan melko tyhmää porukkaa. Eivät ottaneet pienestä heille merkityksettömästä rannanpätkästä semmoista rahaa mikä tarjottiin. Sillä rahalla olisi ostanut paljon kalanpoikasia.

Kun kaupunki pakkolunastaa rannan, niillä rahoilla ei paljon juhlita. Minkälainen puheenjohtaja sillä kalastuskunnalla on, kun antoi kokouksessa puhua puuta heinää semmoisiata asioista, mitkä eivät tälle osakaskunnalle mitenkään kuulu?

102

1237

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jaapajoo

   Mitäpä niillä kalanpoikasilla, jos siihen olisi tullut muutaman sadan pienveneen satama kaatopaikkoineen ja öljyvuotoineen.

  • Näin se menee

   Siihenhän tulee Jämsän hienoin satama, eikä osakaskunnalta kysytä enää mitään.

  • Pilvilinnoja

   Ihan oikein. Ei raha korvaa arvoja jotka menisivät.

  • Faktaäijä

   Siis luuleeko joku pölvästi, että satamahanke kaatui nyt siihen? Ei varmaan kaatunut, eikä saakaan kaatua muutaman jarrumiehen tyhmyyteen. Satama siihen tulee, eikä mitkään todelliset arvot ole vaarassa. Siitä tulee vielä aikanaan jämsäläisten ylpeilyn aihe.

  • Arvoton

   " Ei raha korvaa arvoja jotka menisivät. "

   Mitkähän ne "arvot" muka ovat?

  • kanavakyttä

   Sammallahden Päijänrannan kultatekohammasrannikko ei toteudu KOSKAAN... ei ikinä! Jämsä ei tarvitse enää vielä tallaistakin GUGGENHEIM:ia riippakivekseen.

   • Kivimurska

    Mikäs riippakivi se uusi asuntoalue paikkakunnalle on? Ovatko Himoksen muut mökkialuueet sinulle jotenkin riippakiviä? Ei taida kannanottosi takana olla muuta kuin kalvava kateus.


  • Eeloppi Lumia

   Himoksessa on nyt jahkailtu tarpeeksi. Kun ei kerran muuten rannan hankkimnen onnistu, niin pakkolunastus vaan heti käyntiin. Ja lunastetaan kerralla niin reilusti, että varmasti riittää.Turha kaikenmaailman pököukkojen kanssa on loputtomiin jaaritella. Jotakin uutta on saatava liikkeelle, muuten Himos jää muiden lomakeskusten jalkoihin. Tässä käy kohta kuin Nokialle. Kun jäädään jauhamaan paikoilleen, niin muut ajavat kahta puolta ohi.

  • Kokemusta on

   "Minkälainen puheenjohtaja sillä kalastuskunnalla on, kun antoi kokouksessa puhua puuta heinää "

   Kalastuskunnat on semmosia, että niissä se tyhmyys oikein tiivistyy. Kun ei paljon mistään mitään tiedetä, niin katiskamerkin hinnasta sentään osaa joka ukko jaaritella. Eikä siellä ikinä olla yhtä mieltä mistään. Kyllä ne kaupungillakin sen varmaan tietää. Uskalsivat tarjota hyvää hintaa, kun arvasivat ettei mitään sopimusta kuitenkaan synny. Jotenkinhan se prosessi on kuitenkin pantava liikkeelle ja nyt se on pantu.

  • rysä-roope

   Ha, ha... täältä kyllä työnnetään jatkuvalla syötöllä vanhoja katiskoita ja rysiä kaupungin pakkolunastuskoneen rattaisiin. Siihen hyytyy kaupungin pakkolunastuskoneisto ja rannat jää lopulta meille... alkuperäisille ja rehellisille kunnollisille jämsäläisille. Ajakaamme yhteisvoimin grynderit pois Sammallahden rannikolta. Menkööt muualle!

   • Kalastuksenvalvoja

    Onkohan sulla nyt kaikki katiskat kotona? Satutko ollenkaan muistamaan, että me "alkuperäiset ja rehelliset" jämsäläiset omistetaan siinä vieressä 150 hehtaaria maata, joka pitäisi saada käyttöön ja tätä kautta pikkuhiljaa sijoitettuja rahojamme takaisin. Jarruttamalla muiden hankkeita sillä suunnalla paskomme myös omalle tontillemme.

    Mitä minä muistan, niin en ole ikinä nähnyt sillä rannan pätkällä ainuttakaan sammallahtelaista minkäänlaisissa hommissa. Kuinkas siitä letosta nyt yhtäkkiä on niin rakas tullut?


  • Lex Jämsä

   Kyllä se on täällä Jämsässä taas joillakin niin lapsellinen visio, että siihen Patajoen suulle Sammallahden rantaan saataisiin tulemaan mukamas pysyviä varakkaita asukkaita, vaikka kuinka Kultahammasrannikkona sitä mainostettaisiin ja markkinoitaisiin. Ei nykyajan ihmiset enää korpeen halua muuttaa, vaan suurten asutuskeskusten ääreen rantapaikoille, kuten Jyväskylän Samulinrantaan. Se paikka kelpasi jopa Mauri Pekkariselle. Taidat elää vielä 1970-lukua (lienetkö silloin vielä syntynytkään?) jolloin oli kaikkien mielestä todella hienoa ja upeata mennä kesäksi saareen. Tänä päivänä sinne saareenkaan enää harva tahtoo, kun ei pääse autolla oven eteen ja palvelut on kaukana (niinkuin Päijänrannastakin tulevat olemaan).

   Kun kylpylä meni Himokselta sivu suun, niin sen mukana meni oikeastaan kaikki. Alkaa näivettyminen ja pikku hiljaa tapahtuva kuihtuminen koko Himoksen alueella. Ei Päijänranta olisi pelastanut enää yhtään mitään. Korpea mikä korpea ja palvelut kaukana. Ei tule kelpaamaan Patajokisuu enää tämän päivän vaatimustasoon tottuneille varakkaille ihmisille. Unohtakaa koko juttu ja keskitytytään vaihteeksi parantamaan perusjämsäläisten asioita ja palveluja. Tärkeämpiä kohteita kuin Päijänranta löytyy kyllä ihan riittävästi.

   • hanttiin panen aina

    No mikäs poliisi sinä olet yrittäjien hankkeita arvioimaan? Varmaan jänkäsit aikoinasi sitäkin, ettei niistä Himoksen mökkikylistäkään mitään tule ja jos joku mökin rakentaakin, niin ei sitä kukaan koskaan vuokraa. Eikö niin?


  • Soile Kultakurkku

   Kultarannikko oli silloisen kehitysjohtaja Antti Kivelän lapsellinen idea,jonka tarjoili Jämsän kaupunginhallitukselle.

  • Jarrumiehen poika

   "Kyllä se on täällä Jämsässä taas joillakin niin lapsellinen visio..."

   Yhtä lapsellisia ollaan Korpilahdellakin. Siellä entisen Iloniemen sahan alueella Päijänteen rannalla piti vielä myrkylliset maatkin siivota, joten usko on luja.

   http://www.korpilahtilehti.fi/index.php?tid=37

   Korpilahden paljon vaatimattomampiin palveluihin tulee sama matka, eikä vieressä ole monenlaista hupia tarjoavaa matkailukeskusta.

  • Wang Weilin

   Ei toteutunut lapsellisena Ahaa-elämyksenä kehitelty Kultarannikko eikä tule toteutumaan Päijänranta... keksikää sille nyt vielä jokin kolmas typerä nimi, millä sitä yritetään varakkaalle kansanosalle markkinoida... olisko Turharanta mitään...? tai Turhajoensuu...?

   • Niin että mitä

    Ei toteutunut? Ei kai sitä ole vielä aikaisemmin yritettykään toteuttaa. Tuskin sitä on markkinoitukaan vielä. Mitäs markkinoitaisiin,kun kaavaakaan ei ole ollut?


  • Sirkku Sokeritoppa

   On tämä kumma kaupunki. Jos joku jotain yrittää, niin heti lyödään lyttyyn ja kampitus alkaa. Onko se tosiaan niin, että täällä ei saisi yrittää muut kuin Ojala, Koljonen ja Holttiset omilla säännöillään?

   • Elegia

    MItä halusit sanoa, onko nämä yrittäjät ja maksajat estäneet kenenkään toimintaa, ovatko he tuoneet yhtään veroa maksavaa työpaikkaa tälle kylälle? Jos jollain on halu ja rahaa ottaa riskejä, sallitaan se. Tiedän kokemuksesta yrittäjänä. Ja vielä enemmän tiedän kalastuskuntien (entiset) helvetellisestä kateudesta. En ole koskaan omistanut vesialueita, maata tai manttaalioikeuksia. Joskus yritin tuoda pelkästään kehitysasioita niin metsästykseen, kuin kalastukseen, ravustukseen.. kyllä ollaan samaa mieltä,. Maaton mies on karjaton mies, vai oliko se toisin?? Sanoi Eino Leino.


   • Suorasuu.
    Elegia kirjoitti:

    MItä halusit sanoa, onko nämä yrittäjät ja maksajat estäneet kenenkään toimintaa, ovatko he tuoneet yhtään veroa maksavaa työpaikkaa tälle kylälle? Jos jollain on halu ja rahaa ottaa riskejä, sallitaan se. Tiedän kokemuksesta yrittäjänä. Ja vielä enemmän tiedän kalastuskuntien (entiset) helvetellisestä kateudesta. En ole koskaan omistanut vesialueita, maata tai manttaalioikeuksia. Joskus yritin tuoda pelkästään kehitysasioita niin metsästykseen, kuin kalastukseen, ravustukseen.. kyllä ollaan samaa mieltä,. Maaton mies on karjaton mies, vai oliko se toisin?? Sanoi Eino Leino.

    Kyllähän me kaikki tiedämme mistä tässäkin asiassa on kysymys, vaikka emme sitä ääneen sanokaan. Kaupan torppasivat "Ojalan puolueen kannattajat", enkä ollenkaan väitä, että Ojala itse olisi ollut päätöstä masinoimassa. Joillakin kateus kalvaa sielussa kuin rikkihappo. Maanomistaja sai jo kertaalleen hyvät tuotot metsästään nyt muutamia painaa pelko, että vielä enemmän tulee tonttimaasta ja mikä hirveintä, siinä sivussa nettoavat myös hanketta ajavat yrittäjät. Tämä on se todellinen syy vastustamiseen, ei suinkaan huoli hankkeen onnistumisesta.


  • Harrastuskalastaja

   "Mitäpä niillä kalanpoikasilla, jos siihen olisi tullut muutaman sadan pienveneen satama "

   On aika erikoista, että kalastuskuntaa ei kiinosta ne asiat, joita varten kalastuskunnat ovat olemassa, vaan päätehtäväksi mielletään maalla tapahtuvan yritystoiminnan vastustaminen ja venesatamien rakentamisen estäminen.

   • Joooo...

    Onhan se varmaan aika ainutlaatuista, että kalastuskunta vastustaa venesataman rakentamista. :D


  • kitu-piikki

   Huomattavasti kauppasummaan lisää rahaa pöytään, niin kyllä kauppoja syntyy. Ei nyt satuta olemaan pienen rahan tarpeessa.

  • Hiluvitkutin.

   Eikös se peli ole pelattu? Kaupunki pakkolunastaa ja saatte muutaman sata euroa. Kas kun ahneella on aina paskanen loppu.

  • nau-raja

   Köyhä pers'aukinen Jämsä ei pakkolunasta Patajoensuulta yhtään mitään. Hyvä kun saisivat vähät rahansa riittämään kaupunkilaisten kannalta paljon tärkeämpiinkin kohteisiin. On sulla pöljällä suuret luulot.

   • Urmas Mörsky

    Paljon halvemmaksihan se pakkolunastaminen tulee, koska hinta määräytyy sen mukaan mitä vastaava maa muuallakin maksaisi. Eikä se vesijättömaa paljon maksa, vaikka Päijänteen rantaa onkin. Minun mielestäni nyt pitääkin ehdottomasti jatkaa asiassa tällä linjalla. Sehän tulee meille veronmaksajille paljon halvemmaksi. Eikä osakaskunnalla ole asiaan mitään napisemista. He saivat hyvän tarjouksen, jonka tyhmyyttään hylkäsivät.


  • J.P. Kusela

   Koko Päijänranta-huuhaa projektin voi tässä vaiheessa täydellisesti unohtaa. Suurin osa jämsäläisistä on sitä mieltä, että antaa sen Patajoensuun lettorämeen olla ainakin niin kauan tyhjillään, kunnes kylpylä saadaan... ei taideta muuten saada sitä kylpylääkään Jämsään ikinä... Päijänrannan voi jo tässä vaiheessa todeta olevan kuollut ja kuopattu.

   • Tahvo Turvanen

    Nimesi mukaan olet kova poika kusettamaan. Mistä sinä tiedät mitä mieltä suurin osa jämsäläisistä on? Minä taas uskon, että suurin osa jämsäläisistä toivoo Himoksen alueen kehittyvän ja kasvavan tulevaisuutemme turvaksi.


  • J-P. Kusela

   Nimeni ja maineeni mukaan olen kyllä erityisen hyvä nauramaan... näille lapsellisille Päijänranta-kouhotuksille. Vai että Sammallahteen oikein hyväosaisten asuinalue ilman kylpylää Jämsän korpeen kauaksi rikkaitten kaipaamista normaalin elämän jokapäiväisistä palveluista... hah, hah... kaikkea ne haaveilijat keksii... herätkää nyt jo sen nerokkaan kanava-oivalluksen jälkeen lopultakin tähän nykypäivään. Kylpylä pitää saada ilman muuta ennen tuommoisia höpösuunnitelmia...

   ps. taitaa olla oman pankkitilisi tulevaisuuden saldo sinulle tärkeämpi, kuin muiden jämsäläisten tulevaisuunturva. Päijänranta ei tänne pysty kylpylää vetämään ja jos kylpylää ei tule, ei Himoksesta ilman sitä ole kovin monellekymmenelle jämsäläiselle tulevaisuudenturvaa.

   • Tahvo Turvanen

    Kyllähän se kylpylä hyvä lisä Himoksen palveluihin on ja aikanaanhan se sinne tuleekin. Ei se kuitenkaan mikään elämän ja kuoleman kysymys ole. Kyllä maailmassa on vaikka kuinka paljon vetäviä matkailukohteita ilman kylpylääkin. Itse en ole eläissäni käynyt kylpylässä matkoillani vaikka semmoisia olisi ollutkin. enkä usko, että koskaan menenkään, kun ei semmoinen lilluminen kiinnosta.

    Minun pankkitilini ei Himoksen bisneksiin liity mitenkään. Jos joskus käyn areenalla, syön lounaan hotellilla tai ryyppään Himoskaupalla kahvit niin se tapahtuu käteisellä, ei siihen tilejä tarvita.

    Sitä minä en ymmärrä miksi ei sinne rinteeseen komealle näköalapaikalle saisi taloja tai mökkejä rakentaa. Mitä se asia ylipäätään sinulle, minulle tai kellekään muulekaan sivulliselle kuuluu?


   • Sipi Sivullinen
    Tahvo Turvanen kirjoitti:

    Kyllähän se kylpylä hyvä lisä Himoksen palveluihin on ja aikanaanhan se sinne tuleekin. Ei se kuitenkaan mikään elämän ja kuoleman kysymys ole. Kyllä maailmassa on vaikka kuinka paljon vetäviä matkailukohteita ilman kylpylääkin. Itse en ole eläissäni käynyt kylpylässä matkoillani vaikka semmoisia olisi ollutkin. enkä usko, että koskaan menenkään, kun ei semmoinen lilluminen kiinnosta.

    Minun pankkitilini ei Himoksen bisneksiin liity mitenkään. Jos joskus käyn areenalla, syön lounaan hotellilla tai ryyppään Himoskaupalla kahvit niin se tapahtuu käteisellä, ei siihen tilejä tarvita.

    Sitä minä en ymmärrä miksi ei sinne rinteeseen komealle näköalapaikalle saisi taloja tai mökkejä rakentaa. Mitä se asia ylipäätään sinulle, minulle tai kellekään muulekaan sivulliselle kuuluu?

    J-P. Kuselan kirjoituksista näkee selvästi, että häntä vaivaa kamala kateus, ei mikään muu. Harmittaahan se tietysti jos muut rikastuu, mutta Kuselalla itsellään ei ole semmoisesta toivoakaan. Hyvän tuurin lisäksi rikastumiseen tarvitaan yleensä myös älyä.


  • Hörötys

   "Jämsän korpeen kauaksi rikkaitten kaipaamista normaalin elämän jokapäiväisistä palveluista... "

   Mistähän se Kusela rikkaiden kaipaamat normaalin elämän palvelut tuntee :D :D

   • onnellinen köyhä

    Minä satun tuntemaan useitakin rikkaita perheitä, joukossa pari miljonääriäkin. Ei ne normaalissa elämässään mitään sen kummempia palveluita vaadi tai käytä kuin minäkään.


  • Nou tänk juu!

   Se on semmoinen homma, että mitkään rahat ei korvaa paikalla asuvien mökkiläisten mökkirauhan menetystä. Siitä tässä asiassa on kyse! Ja jokainen, jolla olisi mökki ko. suunnalla, olisi samaa mieltä.
   En myy ja sillä sipuli.
   Kuka haluaa kalankäsittelylaitoksen, kymmeniä veneitä ja mökkiläisiä ko. kapeaan lätäkköön melskaamaan...? Tarjottu raha ei kelpaisi, vaikka tarjottaisi jokaiselle ja olisi ykkönen edessä.
   Toivottavasti asia ei etene koskaan, vaikka sanovat, että mökin arvo nousee. PAH! Mikään raha ei korvaa linnunlaulua ja mökkirauhaa, ei mikään!!!

  • havukka-aholainen

   Päijänranta-hanke tulee näillä näkymin jämsäläisten ja etenkin Sammallahtelaisten suureksi riemuksi kuihtumaan ja näivettymään... onneksi. Sinne tuokin naurettava suunnitelma hautautuu historian roskatynnyreihin, niin kuin jonkun haavemaailmassa aikoinaan elänyt Kultarantakin. Pitäkää Sammallahtelaiset nyt lujasti kiinni siitä, että grynderit eivät sinne Sammallahden rinteeseen tönöjään rakenna. Jos joskus rakentavat, niin huomattavasti isommista rahoista silloin puhutaan kaikille asianosaisille, kuin mistä tällä hetkellä puhutaan. Ei sinne suolarahoilla tänäkään päivänä ketään päästetä rantoja tonkimaan! Tai sitten alue AINOASTAAN vuokralle... ja vielä kovalla vuokralla!

   Ei kylpylää... ei Päijänrantaa... niin yksinkertaista se nyt vaan tällä hetkellä on. Gryndereille jää Päijänrannasta pelkkä paljaaksi kaluttu luu kouraan ja lopullista valmistamista (tai purkua) odottava Patajoen kanava moottoriveneiltäväksi tässä Päijänranta-asiassa, vaikka nyt kuvittelevat olevan Päijänranta-asiassa mukamas oikein tuulta purjeissa. Korpi on korpea ja sellaisena pysyköön. Ei varakkaat ihmiset yksinkertaisesti tule korpeen asumaan. Oletteko te vähän tyhmiä ja yksinkertaisia, jotka tuommoisesta fantasiasta haaveilette?

  • Sinttikaaleppi

   Eikös tämä ole ihan turhaa kinaamista. Keskustelun avaus koskee osakaskunnan päätöstä, joka minun mielestäni oli tyhmä. Ei kalastuskunnan sen enempää kuin sammallahtelaistenkaan määräysvallassa ole mitä siihen rinteeseen rakennetaan. Ihan turhaa jupinaa, jossa jämsäläiseen tapaan on sotkettu puurot ja vellit sekaisin.

   "Sinne tuokin naurettava suunnitelma hautautuu historian roskatynnyreihin, niin kuin jonkun haavemaailmassa aikoinaan elänyt Kultarantakin"

   Minun käsitykseni mukaan tuo "Kultaranta" on median keksimä (Olikohan Hakolan Risto?) nimitys. Ei mitään semmoista hanketta ole koskaan ollut vireillä, joten ei se ole voinut mihinkään hautautuakaan.

   " Ei sinne suolarahoilla tänäkään päivänä ketään päästetä rantoja tonkimaan!"

   Kun kaupunki pakkolunastaa rannan, niin ei teiltä edes mitään kysytä ja hinta määräytyy vesijättömaan keskihinnan mukaan, niin siinä on sitten ne teidän "isot rahanne". Isot rahat tarjottiin siellä kokouksessa, mutta ne eivät kelvanneet.

  • Ystävän neuvo

   "Se on semmoinen homma, että mitkään rahat ei korvaa paikalla asuvien mökkiläisten mökkirauhan menetystä.!"

   No johan on perkelettiä, että jonkun mökkirauha pitäisi asettaa Himosalueen kehityksen edelle! Eiköhän siellä suunnalla ole jo aika monen "mökkirauha" ehtinyt mennä aikaisemmin. Viisainta kun myyt mökkisi hyvällä hinnalla ja muutat jonnekin korpeen linnunlaulua kuuntelemaan.

  • SH-:DWeKaSMym

   So soooo pojat ja kukkahattutytöt. Eipäs nyt riehuta.

   Moni aikoi ja aikoi kartanon - sai valmiiksi harakanpesän.

   Jämsän kaupunki ja Jämsek sai johtoonsa kumpikin kehitysjohtajan.
   Piti olla kehitysjohtajalla miljoonamersu työautona.
   Kultaiset kädenojennukset sovittiin erorahoina.

   Hui - hai - sinne menivät Jämsän kaupungin sähkömiljoonat ja rakennusrahastot. Taidetaan vieläkin maksaa palkkaa neljälle kaupunginjohtajalle. Kehitysjohtajat lähtivät ainakin osaksi Filippiineille josta oikeuden koura ei tavoita.

   Täystuho riehui Himoksessa. Hiihtokeskusyrityksiä yritettiin vallata nurkanvaltauksella. Kaikki yrittäjät suuttuivat kaupungin herrojen toilauksiin ja kymmeniin Master Planeihin.

   Oli pyöriviä kesäteattereita, Kallioluolissa uimahallit ja jäähallit. Samoin ampumaradat ja ympärivuotiset hiihtoradat. Porattiin vuoren huipulle 700 metrit syvä reikä kallioon kun haettiin kultasuonta. Kultarannikolle piti louhia loistoristelijöille venehotellit joihin olisi majoidettu miljonäärien miljoonapurret.

   Ja pilviin piti rakentaa vaijerirata jota myöden linja-autojen suunniteltiin kuljettavan kultarannikon ja hiihtorinteeseen rakennettavan miljoonakylpylän välillä kultaketjukaulaisia miljonäärejä. Kukkahattutätien kukka-aiheiset tuulimyllyjen potkurit olisivat pöyrittäneet tuulienergiaa kylpylän kulta-ammeiden lämmitykseen.

   Vaan mitä tulikaan aikaiseksi. Alkoholinhöyryiset toteuttajat kaivoivat lasten leikkilapioilla kanavaa Patalahdesta Päijänteelle.
   Ei kanava valmistunut. Valmistui kaupungin kaatopaikka Himoksen kylkiäiseksi. Kaupunki perusti kaatopaikalle lokkien ruokintapaikan. Parituhatta lokkia oli ruokittavana. Maha punkerollaan kylläisinä lokit ovat lentäneet himoksen hirsimökeille lepäilemään ja paskomaan. Patalahtikin on saastunut lokkien paskoista.

   Nyt kaupungille on palkattu eläkeläinen, entinen kaupungin virkamies. Mahtaako palkattu Himosta suunnittelemaan ja rakennuspäällikkönä rakentamaan. Taitaa mennä kaupungin asiat edellisen vuosikymmenen tasolle, kanavanrakentamisineen ja Jämsänniemen vesiosuuskunnan asioiden hoitolinjoille. Jos oikein muistan niin vesiosuuskunnan paperit unohtuivat tulisen veden pullon alle kirjoituspöydän laatikkoon.

   Lisää eläkeläisvirkamiehiä kaupungin johtoon niin kyllä verovarojen syöksy Himokseen jatkuu vaikka velkarahoituksella.

   Jämsää ei pelasta muu kuin seuraavat kunnallisvaalit ja verovarojen törsääjien tulppaaminen, tuhlaajien, väärinkäyttäjien, leikkikenttärakentajien (yläasteelle), Berliinin muurin rakentajien,
   koulujen rakentamisen myrkkytonteille ryöniin,ym.ym.ym muutmuut muut hölmöilyt mukaanluettuina unohtamatta huippuhölmöä kaavoitusta.

   • Roope.

    Ootko aatellu ryhtyä lasten satukirjailijaksi? Siihen sulla näyttäs olevan hyvät edellytykset. Nyt olet kuiteskin vika saitilla. Täällä keskustellaan Vanhanselän kalastuskunnan tekemistä tyhmyyksistä.


  • -:D

   Yksi asia unohtui. Et muistanut Jämsän kaupunginhallituksen tavoiteohjelmaa jonka kaupunginhallituksen puheenjohtaja julkaisi Jämsän Seudun etusivulla.
   Kyllä vi'''taa hissiherran toiminta niin että mitään ei pidä enää sille herralle antaa (kun ei antanut euron euroakaan minun eduskuntavaalin tueksi). Muut Himokselaiset yrittäjät sentään antoivat vastapalveluksensa verran tukieuroja. Vaan empä ole ollenkaan jäävi Himoksen asioissa ainakaan silloin kun hissiherran asioita on käsiteltävänä.
   Vieläkin vi'''taa.

   • Putte Ramstedt

    Minunkaan mielestäni hissimiehelle ei pitäisi antaa enää mitään ylimääräistä. Se on tapansa näyttänyt eikä siitä muuksi muutu.


  • Lautamies

   Luin ketjun. Kyllä minun mielestäni tässä asiassa yleinen etu selvästi ajaa yksityisen linnunlaulun kuuntelun ohi. Ei muuta kuin lunastustoimet käyntiin, muuten tästä joudutaan taas jauhamaan kymmenen vuotta.

  • TuO - MaRi

   Luin ketjun. Kyllä minun mielestäni tässä asiassa Jämsän kaupunkilaisten yleinen etu selvästi ajaa pysymään erossa tästä grynderien ketkuilusta. Ei muuta, kuin haudataan ja unohdetaan lopullisesti koko typerä Päijänranta-suunnitelma. Muuten tästä joudutaan jauhamaan kaupungin Diplomityönä tehdyn Patajoen kanavan tyyliin vielä 15-vuotta.

   • Leonid Lenin

    Haudataan ja unohdetaan? Mitenkäs sinä hautaat ja unohdat yksityisten yrittäjien ja maanomistajien suunnitelmia, kun Suomessa ei sentään eletä semmoisessa sosialismissa jossa ihmisten liiketoimista voitaisiin päättää kollektiivisesti.


  • Vanhaselkä Power

   Jämsän kaupunkihan se hautaa ja unohtaa grynderi-lasten höpöpuheet Päijänrannan pakkolunastuksesta. Vanhanselän osakaskunta ei myy (tapu, tapu...) ja Jämsän kaupunki ei pakkolunasta... näin se hautaaminen ja unohtaminen tapahtuu.

  • RomPooli.

   Taitaa olla joku keskenkasvuinen jolppi tämä Sammallahden jarrumiesten äänitorvi. Siltä ainakin vaikuttaa.

  • Ali Aaltonen

   Älä kuule pentu nimittele minua keskenkasvuiseksi jolpiksi. Minä sentään kuuluin jo vuonna 1918 Sammallahden punakaartiin ja silloin jo päätettiin, että Sammallahden rantoja ei ikinä kieroille riistokapitalisteille myydä!

   • Carl Gustav Theslöf

    Juu. Kyllähän ne punakaartilaiset kovasti yritti määräillä toisten omaisuudesta. Ei se onnistunut silloin, eikä onnistu nytkään.


  • MaxiMani

   Theslöf oli pelkuri. Vietti ensimmäisen maailmansodan ajankin maanpaossa Ruotsissa. Mutta me Vanhanselän osakaskunnan SUURI enemmistö ei ollakaan Theslöfin kaltaisia pelkureita.

   Me torppaamme pysähdyksiin Päijänranta-hankkeen etenemisen... eikös se tullut sinulle Päijänranta-URPO jo aikaisemmin kyllin selvästi sanottua... Me emme ole nyt pienen rahan tarpeessa... Sammallahtea ei myydä, eikä Jämsän kaupunki pakkolunasta sitä.

  • KK. Mannerheimi

   Kyllä se on Vanhanselän osakaskunnalle vaan parempi kuin keskitytte niistä katiskamerkkien hinnoista kinaamiseen. Ei teistä näköjään ole isompien asioiden ymmärtäjiksi.

   • Anonyymi

    Ei kannattais paljon huudella jos ei ole parempaa asiantuntemusta ps. kuinkas siinä kävikään,tais tulla sittenkin hinnoiteltua "katiskamerkit"oikein


  • Skrattar for dig

   En myisi rantaa, vaikka 30 tuhatta tulis per osakas. En vaikka olisi ykkönen edessä. Kyllä huomaa, keita kirjoittajia tämä asia ei henkilökohtaisesti koske.

   Helppoa se on sanoa, että muuta korpeen linnunlaulua kuuntelemaan. Luulin sen jo tehneeni, mutta vieläkin edemmäs pitäisi nyt mennä.

   Älä kuule mökitön siellä huutele. On aivan selvää, että jos sun talon/mökin eteen joku ryhtyy jotain tämmöistä pykäämään, vaihtuu sullakin ääni kellossa. Turha väittää muuta. On se hienuu, että voit uhrata sammallahtelaisten mökkirauhan tämän uuden asutusalueen vuoksi. Ohhoh, minkä uhrauksen teetkään...!

   • Jämsän veronmaksaja

    Ei kai tässä kukaan ole kysellytkään sinun myyntihalukkuuttasi. Sikäli kun ymmärrän sinun mökkisi on siellä lahden toisella puolella. Sammallahden puoleisen rannan omistaja on osakaskunta, jossa yhdellä vesioikeuden omistajalla ei paljon sananvaltaa ole. Ja se loppukin menee silloin, kun kaupunki päättää ottaa sen rannan haltuunsa. Yleinen etu vaatii tätä toimenpidettä, joten odotan virkamiesten pistävän lunastushankkeen nopeasti liikkeelle.


   • Stugan
    Jämsän veronmaksaja kirjoitti:

    Ei kai tässä kukaan ole kysellytkään sinun myyntihalukkuuttasi. Sikäli kun ymmärrän sinun mökkisi on siellä lahden toisella puolella. Sammallahden puoleisen rannan omistaja on osakaskunta, jossa yhdellä vesioikeuden omistajalla ei paljon sananvaltaa ole. Ja se loppukin menee silloin, kun kaupunki päättää ottaa sen rannan haltuunsa. Yleinen etu vaatii tätä toimenpidettä, joten odotan virkamiesten pistävän lunastushankkeen nopeasti liikkeelle.

    Ahaa, eikös tuo ensimmäinen kirjoitus juuri koske tyhmiä mökkiläisiä, kun eivät myyneet rantaa..?
    Sulla taisi nyt mennä ohi se asia, että me mökkiläiset ympäri Sammallahden (vieressä, sivulla, takana ja edessä) emme halua myydä ko. instanssille tai yleensä kenellekään tätä maata juuri mökkirauhan menetyksen vuoksi.
    Tajuatko tätä vieläkään? En pysty tätä selvemmin sanomaan.
    Asialla ei ole mitään tekemistä kehityksen jarruna olemisesta, Jämsän tulevaisuudesta jne vaan ihan vaan ITTESTÄ ja omasta mökistä.
    Mikäli joku sitten haluaa vetää sen johtopäätöksen, että tässä tahallaan jarrutetaan jotakin, se on ihan eri juttu.
    Et myisi sinäkään, jos sulla olisi mökki parhaalla paikalla Päijänteen rannalla.


   • Huomautus.
    Stugan kirjoitti:

    Ahaa, eikös tuo ensimmäinen kirjoitus juuri koske tyhmiä mökkiläisiä, kun eivät myyneet rantaa..?
    Sulla taisi nyt mennä ohi se asia, että me mökkiläiset ympäri Sammallahden (vieressä, sivulla, takana ja edessä) emme halua myydä ko. instanssille tai yleensä kenellekään tätä maata juuri mökkirauhan menetyksen vuoksi.
    Tajuatko tätä vieläkään? En pysty tätä selvemmin sanomaan.
    Asialla ei ole mitään tekemistä kehityksen jarruna olemisesta, Jämsän tulevaisuudesta jne vaan ihan vaan ITTESTÄ ja omasta mökistä.
    Mikäli joku sitten haluaa vetää sen johtopäätöksen, että tässä tahallaan jarrutetaan jotakin, se on ihan eri juttu.
    Et myisi sinäkään, jos sulla olisi mökki parhaalla paikalla Päijänteen rannalla.

    Eiköhän siihen Vanhanselän osakaskuntaan kuulu paljon enemmän muuta porukkaa kuin Patajokisuun mökkiläiset?


   • So What?
    Huomautus. kirjoitti:

    Eiköhän siihen Vanhanselän osakaskuntaan kuulu paljon enemmän muuta porukkaa kuin Patajokisuun mökkiläiset?

    Toki kuuluu ja enemmistön päätös oli että EI!


   • Hoo Moilasen veli
    So What? kirjoitti:

    Toki kuuluu ja enemmistön päätös oli että EI!

    Äänestettiinkö siellä siitä rannan pätkän myymisestä vai jostain muusta? Osakaskunnan kokouksissa pitäisi puhua osakaskunnan asioista, eikä rantojen rakentaminen koske osakaskunnan päätösvaltaa mitenkään. Nyt puheenjohtaja salli jaaritella semmoisista asioista, jotka eivät kokoukselle ollenkaan kuuluneet. Siellä osa porukasta äänesteli ihan muita tarkoitusperiä kuin sen rantaleton merkitystä osakaskunnan kannalta.


   • What so?
    Hoo Moilasen veli kirjoitti:

    Äänestettiinkö siellä siitä rannan pätkän myymisestä vai jostain muusta? Osakaskunnan kokouksissa pitäisi puhua osakaskunnan asioista, eikä rantojen rakentaminen koske osakaskunnan päätösvaltaa mitenkään. Nyt puheenjohtaja salli jaaritella semmoisista asioista, jotka eivät kokoukselle ollenkaan kuuluneet. Siellä osa porukasta äänesteli ihan muita tarkoitusperiä kuin sen rantaleton merkitystä osakaskunnan kannalta.

    Kuule Moilasveikka, osakaskunnalle, joka rannan omistaa, kuuluu ihan taatusti se, mitä siinä paikassa jatkossa tulee olemaan!

    Taitaa olla kokolailla sama, monta tirriä sillä 30 tuhannella olisi saanut, jos rannalla tulevaisuudessa on mm. kalankäsittelylaitos, 300 venepaikkaa ja mökit rinteessä. Näitä asioita tuli ensimmäisessä kokouksessa tipottain esille, kun niitä suunnitelmia rannan käytön suhteen osakaskunta kyseli. Ihan ihme touhua luulla, että osakaskunta tai yleensä kukaan myy mitään, jos ei tiedä, mitä suunnitelmia ostajalla on. Ja kun näitä tietoja sitten tipottain tihkui, oli selvää, että osakaskunta enemmistöpäätöksellä kieltäytyi myymästä. Mikä ihmeen muu tarkoitusperä tässä voi olla, kuin estää ko. paikan pilaaminen! Voihan sitä kaikkia salaliittoja koittaa keksiä, onhan tämä elämä sitten vähän jännempää...


   • H. Moilasen veli
    What so? kirjoitti:

    Kuule Moilasveikka, osakaskunnalle, joka rannan omistaa, kuuluu ihan taatusti se, mitä siinä paikassa jatkossa tulee olemaan!

    Taitaa olla kokolailla sama, monta tirriä sillä 30 tuhannella olisi saanut, jos rannalla tulevaisuudessa on mm. kalankäsittelylaitos, 300 venepaikkaa ja mökit rinteessä. Näitä asioita tuli ensimmäisessä kokouksessa tipottain esille, kun niitä suunnitelmia rannan käytön suhteen osakaskunta kyseli. Ihan ihme touhua luulla, että osakaskunta tai yleensä kukaan myy mitään, jos ei tiedä, mitä suunnitelmia ostajalla on. Ja kun näitä tietoja sitten tipottain tihkui, oli selvää, että osakaskunta enemmistöpäätöksellä kieltäytyi myymästä. Mikä ihmeen muu tarkoitusperä tässä voi olla, kuin estää ko. paikan pilaaminen! Voihan sitä kaikkia salaliittoja koittaa keksiä, onhan tämä elämä sitten vähän jännempää...

    Juuri noin. Mitäs minä sanoin. Keskusteltiin asioista, jotka eivät osakaskunnan päätösvaltaan mitenkään kuulu. Se osakaskunnan päätösvalta kun päättyy siihen rantaviivaan, eikä ulotu metriäkään pitemmälle.

    Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa, kun joku osakaskunta vastustaa nykyaikaisen venesataman rakentamista. Paha niitä osakaskunnan myymiä kalastuslupiakaan on mihinkään käyttää, jos ei veneellä vesille pääse.

    Kalankäsittelylaitos luksusasuntoalueella kuulostaa vähän oudolta. Jos semmoinen on suunnitelmissa, niin maalle sekin tulisi, eikä näin ollen ole lainkaan osakaskunnan kokouksen päätösvallassa. Epäilen kumminkin että sitä tarjottiin jonkinlaisena täkynä kalastuskunnalle, kun siellä vielä tuossa vaiheessa uskottiin olevan normaaleja kalastuksesta kiinnostuneita ihmisiä? Olipa niin tai näin, ei nykyaikainen kalan käsittelylaitoskaan vastarannalla linnun laulua kuuntelevien mökkiläisten elämää mitenkään haittaisi.


   • Nuijamies minäkin
    H. Moilasen veli kirjoitti:

    Juuri noin. Mitäs minä sanoin. Keskusteltiin asioista, jotka eivät osakaskunnan päätösvaltaan mitenkään kuulu. Se osakaskunnan päätösvalta kun päättyy siihen rantaviivaan, eikä ulotu metriäkään pitemmälle.

    Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa, kun joku osakaskunta vastustaa nykyaikaisen venesataman rakentamista. Paha niitä osakaskunnan myymiä kalastuslupiakaan on mihinkään käyttää, jos ei veneellä vesille pääse.

    Kalankäsittelylaitos luksusasuntoalueella kuulostaa vähän oudolta. Jos semmoinen on suunnitelmissa, niin maalle sekin tulisi, eikä näin ollen ole lainkaan osakaskunnan kokouksen päätösvallassa. Epäilen kumminkin että sitä tarjottiin jonkinlaisena täkynä kalastuskunnalle, kun siellä vielä tuossa vaiheessa uskottiin olevan normaaleja kalastuksesta kiinnostuneita ihmisiä? Olipa niin tai näin, ei nykyaikainen kalan käsittelylaitoskaan vastarannalla linnun laulua kuuntelevien mökkiläisten elämää mitenkään haittaisi.

    "Kuule Moilasveikka, osakaskunnalle, joka rannan omistaa, kuuluu ihan taatusti se, mitä siinä paikassa jatkossa tulee olemaan!"

    Näyttää tosiaan menneen puurot ja vellit pahasti sekaisin tuossa kokouksessa. Ei osakaskunta mitään rantaa omista, ainoastaan vesialuetta rannan edessä. Luulisi puheenjohtajankin tuon verran asioista perillä olevan, ettei antaisi höpistä kokoukselle kuulumattomista asioista.


  • kukkenheimi mehtään

   Kyllä Jämpsästä viisaita ja nopeita virkamiehiä löytyy. Nopeusharjoitukset on parhaillaan menossa Patajoen kanavalla, kuinka Jämpsässä homma osataan ja joutuisasti etenee, kun yleinen etu sitä kerran vaatii.

   Kun kanava on valmis ja kylpylän avajaiset pidetty, nytkähtää Sammallahden rantojen pakkolunastus pikimmiten joutuisasti liikkeelle. Pitäähän jämpsäläisille veronmaksajille saada korpeen yleisen edun nimissä ihan oma Guggenheimi, nimeltä Päijänranta.

   • Ihmettelen vaan

    "Pitäähän jämpsäläisille veronmaksajille saada korpeen yleisen edun nimissä ihan oma Guggenheimi, nimeltä Päijänranta."

    Kysehän on yksityisestä hankkeesta ja yksityisistä rakentajista. Mitäpäs se asia Jämsän veronmaksajille kuuluu. Ei yhtään sen enempää kuin jokin Särkijärvi tai Pietiläkään.


   • Seppolan hanu
    Ihmettelen vaan kirjoitti:

    "Pitäähän jämpsäläisille veronmaksajille saada korpeen yleisen edun nimissä ihan oma Guggenheimi, nimeltä Päijänranta."

    Kysehän on yksityisestä hankkeesta ja yksityisistä rakentajista. Mitäpäs se asia Jämsän veronmaksajille kuuluu. Ei yhtään sen enempää kuin jokin Särkijärvi tai Pietiläkään.

    Pitäis niiden Patajokisuun mökkiläistenkin yrittää pysyä totuudessa eikä paisutella asiaa tolkuttomuuksiin. Jos hanke ei heitä miellytä, niin ei se sentään ole kaikkien jämsäläisten mielipide.


  • korpiranta

   Kyllä se Päijänranta-asia nyt vaan kuuluu Jämsän veronmaksajille. Kaupunkilaisten rahoilla se kunnallistekniikka sinne Sammallahden Huu-Haa-rantaan kuitenkin pitäisi vetää. Laitetaan Jämsän Seutu-lehteen äänestys, ketkä kannattaa Päijänrannan tekemistä ja ketkä vastustaa?

   EI-äänet saisivat murskaavan voiton... kyllä Patajoen kanavasta on jo otettu opiksi...

   • Jotain rajaa sentään

    Kunnallistekniikan teko on kuntien ja kaupunkien ydinhommia. Sitä tehdään sinne, missä tarvetta esiintyy. Ei sitä varmaan Päijänrantaankaan aleta ennen tekemään, ennen kuin tonttikauppoja on tiedossa. Silloinhan asiassa ei ole mitään epäselvää. Ei täällä ole ennenkään kansanäänestyksillä uusien asuntoalueiden perustamisia ratkottu.


  • grynderi Lammio

   Vaikka ei kansanäänestyksillä asuinalueiden perustamista ratkota, niin saa siinä ainakin grynderit nenilleen, kun huomaavat, että enemmistö jämsäläisistä kuitenkin vastustaa Päijänrannan perustamista.

   Ja Koskela komppaianpiälliköks...

   • Koskela.

    Mistä sinä niin päättelet, että enemmistö jämsäläisistä vastustaa? Olen ihan varma, että enemmistö toivoo Himoksen kehittyvän myönteisesti ja Päijänranta on yksi osa sitä kehitystä. Et sinä ja mökkinaapurisi ole koko Jämsä.


  • Totuusekonomi

   Jämsän kaupungin johtajat ovat aloittaneet luottamushenkilöiden aivopesun jonka tavoitteena on Sammallahden tien siirtäminen pois rannasta ylemmäksi vuoren reunaan Jämsän kaupungin verovaroilla.
   Tien siirron kustannus on vähän yli miljoona euroa kilometriltä.
   Siirron koko hinta tulee Jämsän kaupungin maksettavaksi.
   Se on tehty jo selväksi ettei mitään avustuksia ole tulossa valtion määrärahoista eikä EU rahoituksena.
   Miksi tällainen suuri kaupungin maksettavaksi tuleva investointi salataan kaavoituksen yhteydessä ?
   Vaikka tämä toteamus aiheuttaakin virkamiespiireissä ripulikohtauksia niin tällä palstalla on turhaa asiaa peittää ripulipas'''la.

   • Koskela.

    En tiedä minkä verran perää tuossakin lienee, mutta semmoisiahan ne kaupunkien investointitarpeet ovat. Teitä ja katuja rakennetaan ja putkilinjaa ammutaan kallioon. Jos näin ei tehtäisi, Suomessa ei olisi yhtään kaupunkia, pelkkiä savupirttikyliä vaan. Kyllähän se tiensiirto on tietona ollut jo ainakin kymmenen vuotta, mutta maksumiehet taitaa selvitä vasta sitten kun lapioita aletaan lyödä saveen.


  • Nokkapokka

   "niin saa siinä ainakin grynderit nenilleen, "

   Siinähän se on hyvä syy yrittää heitellä kapuloita rattaisiin kaupungin kehityksestä välittämättä.

  • Rantaroope.

   "Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa, kun joku osakaskunta vastustaa nykyaikaisen venesataman rakentamista. Paha niitä osakaskunnan myymiä kalastuslupiakaan on mihinkään käyttää, jos ei veneellä vesille pääse. "

   Näinhän se on. Satamia sopii rakentaa ja palveluita kehittää, kunhan ei tulla minun kanssani samoille rannoille.

  • Kummallista

   Eikö ole kumma, että vesiosuuskunta ei myynyt?
   Taitavat tajuta, että pilkkahinnalla myyty vesiosuus nostaa tonttien hinnankin eri kategoriaan. Itkuhan siinä ostajalle tulee, kun ei pilkkahinnalla (30 tuhatta) saanut ko. arvonnousua.
   Vesiosuuskunnan porukasta suurella osalla on mökit ko. alueella. Sepä vasta kummallista on, etteivät halua satamaa satoine veneineen siihen.
   On se kumma homma!

  • perus kallio

   Pysykää vaan lujana Vanhanselän vesiosuuskunta. Päijänrannasta haaveileville Gryndereille luu kurkkuun vaan ja syvälle. Näillä rannoilla eivät tiliä itselleen tee.

  • Teräs-Betoni

   Sammallahti pitää liittää kiireesti Natura-alueeseen.

  • Hölökynkölökyn.

   "Pysykää vaan lujana Vanhanselän vesiosuuskunta."

   Jo on naurettavaa uhoamista. Rantaleton pakkolunastus on maailman yksinkertaisin asia, johon kaupungilla on täysi oikeus. Siinäpähän sitten kalanpoikasianne ostelette muutamalla sadalla eurolla.

  • Äimänkäki

   "Vesiosuuskunnan porukasta suurella osalla on mökit ko. alueella."

   Jos nyt oikein muistan, niin kyseessä olevalla rannan pätkällä ei ole yhtään mökkiä.

  • Möksä

   Voi voi käkiparkaa. Väännän rautalangasta sulle: ko. alueella on kymmeniä mökkejä, tarkoitan vieressä ja edessä ja sivuilla. Tajuatkos nyt..? Jaaha, et vai...

   Kyllä muuttuu ääni kellossa, kun ja jos vesialue pakkolunastetaan ja alkaa
   satojen tuhansien maansiirtotyöt, viemärinvedot ja tiensiirrot. Siitä se vikinä
   alkaa, kun veroeuroja syöstään ko. alueelle. Mutta onhan se kiva kun saadaan
   mökkejä rinteeseen...?

   Meneekö väärin, kun arvaan, että suurimmat myymättömyyttä moittivat ovat myymistä puoltaneita, joilla ei ole lähimaillakaan omaa mökkiä ja joita nyt ketuttaa, kun aluetta ei kehitetä, eikä oman maan arvo noussutkaan. Ai, pieleen meni arvaus, tod!

   • Kokousteknikko

    Onhan niitä Päijänteellä tuhansia mökkejä varmaan, mutta mitäs ne tähän asiaan kuuluu? Kokouksen asianahan oli päättää pienestä vesijättömaan pätkästä josta tarjottiin poikkeuksellisen hyvää hintaa, eikä smmallahden mökkiläisten ja kateellisten maanopmistajien hyvinvoinnista.

    Jos ei muut kokoustekniikasta mitään ymmärrä, niin ainakin puheenjohtajan kuuluisi erottaa oleelliset ja epäoleelliset asiat puheenvuoroja jakaessaan.


  • Opetusagtivisdi

   Suomi on vapaa maa. Vapaa Suomen kansa katkoo kahleitansa.
   Yksityinen omaisuus on perustuslaissa suojattu.
   Ei kykene Jämsän kaupunki Vaaran johdolla lunastamaan yksityistä omaisuutta.

   Pitää rakentaa Berliinin muuri Päijänteen rantaan jotta aluevaltaajat saadaan pitää pois osakaskunnan vesialueelta.
   Muuri on jo verovaroilla ostettu ja kerran käytetty Seppolan keskustassa. Näin toimii Jämsän korkeasti kunnioitettu johtaja Kari Vaara.

   Osakaskunta on kyllä valmis vuokraamaan vesialueen mutta varmistaa vuokrasopimuksessa ettei Jämsän kaupungin tyhmä johto jatka tyhmää kanavankaivuuta Päijänteen rannassa.
   Laittaisivat ensin Vaaran johtaman kanavahankkeen lopulliseen kuntoon ennen kuin tulevat tuhoamaan Päijänteen kauniita rantamaisemia.

   On se vaan täydellistä Jämsän kaupungin tuhoamista kun joka paikkaan pitää tuoda Vaaran riitaisuudet ja rähjäämiset esille. Nyt on vuorossa neitseellisen kaunis Päijänteen ranta.

   Eikö Jämsän kaupungin keskustan tuhoaminen ja räyhääminen siellä jo riitä yhdyskuntatoimen johdolle.

   Eikö Himoksen Hiihtokeskuksen yritystoiminnan tuhoaminen ja räyhäämiset riitä yhdyskuntatoimen johdolle.

   Eikö Patalahden kanavan tuhoaminen ja räyhkömiset riitä Jämsän kaupungin yhdyskuntaitoimen johdolle.

   Miksi Jämsän kaupunginhallituksen johdon "Vitu***sen" pitää aiheuttaa täydellistä tuhoamista Jämsän kaupungille.

   Voisiko Jämsän Seutu antaa yhden numeronsa etusivun käytettäväksi joka viikko Jämsän kaupungin johdon "Vitu***sen purkamiseen vanhan käytännön mukaan.
   Jos se vaikka helpottaisi ettei Jämsää tarvitsisi saastuttaa kaupungin tuhoamiseen pala palalta.

   • Pilkun pilkkoja

    "Yksityinen omaisuus on perustuslaissa suojattu."

    Juuri noin. Kultarannikko on yksityistä omaisuutta ja maanomistaja yhteistyökumppaneineen saa rakentaa siihen semmoisen kaupungin kuin kaavan rajoissa on mahdollista.

    Järven rantavedet eivät ole yksityistä omaisuuutta, vaan osakaskunnan hallitsemaa yhteistä omaisuutta. Sillä halliintaelimellä ei ole laillista oikeutta estää yksityisen omaisuuden hyväksi käyttöä, joten ei muuta kuin lunastukseen niin pian kuin suinkin.


  • Varikaara

   Oon aika kova jätkä. Kukaan ei voi mulle mitään. Teen mitä haluun.

  • syväkurkku

   Sosialidemokraatti Kuisma nousee Jämsässä nyt Vaaran paikalle ja kun sosialidemokraatit ottavat vielä tulevissa syksyn kuntavaaleissa suurvoiton Jämsässä, niin grynderien pakkolunastusunelmat Päijänrannan suhteen menevät lopullisesti harakoille. Kylläpä kuullostaa hyvältä, kun grynderit korisee jo nyt luu kurkussa.

   • Hyvä hyvä

    "Sosialidemokraatti Kuisma nousee Jämsässä nyt Vaaran paikalle..."

    Sosiaalidemokraatit ja Kuisma varmaan ilahtuvat suunnattomasti sinun tekemästäsi vaalityöstä.


  • nafta-lefa

   Sivusta seuranneena ajattelin vaan tähän teidän ukkometsojen keskinäiseen kapulanvääntöön tuoda oman sanani.

   Ymmärtääkseni ei osuuskunta vastusta suoranaisesti alueen myyntiä (muutamaa periaatevänkyrää lukuunottamatta), mutta ongelmana piilee epäluottamus kaupungin toimia kohtaan. Kuten esimerkiksi tapaus Patajoen kanava sekä alkuperäinen Patajoen kylän alueelle suunniteltu golfkenttä (ei siis nyt toteutuva Säyrylän alueelle valmistuva golfkenttä), osoittivat ei kaikki kaupungin suunnittelemat hankkeet toteudu kuten suunniteltu.

   Näistä syistä johtuen olisi mielekkäämpää alustavasti vuokrata alueet, jotta saadaan varmistettua alueen pysyminen omissa käsissä sen sijaan että se muutaman vuoden kuluttua myydään rahapuutteen vuoksi ties kenelle.

   Lisäksi tilanteessa hiertää tieasia, joka ei uusimman suunnitelman mukaan vastaa alkuperäistä. Tämän tiesuunnitelman muutoksen perusteena oli rahapula, mikä ei itsessään herätä suurta luottamusta kaupungin toimia kohtaan.

   Minulla ei muuta, nyt voittekin sitten jatkaa keskinäistä kinaamista aiheista kommunismi, kommentoijan syntymävuosi, Jämsän johtajien kierous ymsyms.

   • Faktaukko

    Tärkeitähän ne tietysti on golfkentät ja tieasiatkin, mutta ei ne liity mitenkään osakaskunnan päätöksiin. Eli kuten jo moneen kertaan on tässäkin ketjussa mainittu, kokous käsitteli semmoisia asioita, jotka eivät sille mitenkään kuuluneet.

    Mitä näiden muiden hankkeiden toteutumiseen tulee, niin kanavahanke epäonnistui, sitä ei voi kukaan kiistää. Patajoen maille suunniteltu golfkenttä on edelleen kaavassa ja toteutuu aikanaan jos Himos saa kehittyä, eikä änkyrät onnistu kampituksissaan. Ei kaupungilla minun tietääkseni sille kentälle ole mitään aikataulua ollut. Ja miksi olisikaan, eihän kaupunki ole sitä rakentamassa. Kultarannikon kehittyminen potkisi varmaan tätä kenttäasiaakin eteenpäin.


  • valtuusto jyllää

   Ei sinne Kultahammasrannikolle ja Päijänrantaan saada tulemaan yhtään ketään, ennen kuin kylpylän tulo varmistuu. Nyt kun kaupunginvaltuusto ( = vähän kokoomuslaisia) vielä pystyy torppaamaan Päijänrannan höpö-höpö pilvilinnojen suunnittelijoiden pakkolunastusfantasiat, niin Päijänranta-suunnitelma on menneen talven lumia.

   • Lunastukseen vaan

    Mikähän siinä mahtaa olla, ettei millään mene jakeluun se asia, ettei ole mitenkään meidän, kaupungin sen paremmin kuin Vanhanselän osuuskunnankaan asia, tuleeko sinne Päijänrantaan joku vai ei. Sehän on kokonaan yrittäjien ongelma.

    Mahtaakohan muuten valtuusto käsitellä ollenkaan sitä lunastusasiaa, joten taitaa olla ihan sama minkälaisia äkkivääriä kommunisteja siellä istuu:

    "Lunastustoimikunta
    Lunastuslain mukaisen lunastustoimituksen suorittaa nk. lunastustoimikunta, johon kuuluu toimitusinsinööri ja kaksi uskottua miestä LunL 12.1 §. Toimitusinsinöörinä ja samalla lunastustoimikunnan puheenjohtajana toimii paikallisen maanmittaustoimiston toimitusinsinööri (DI), jolla on riittävä perehtyneisyys lunastusasioihin LunL 13 §. Kunnan kiinteistöinsinööri voi olla toimitusinsinöörinä, jos kunta ei ole toimituksessa asianosaisena. Kunnanvaltuusto valitsee joka vaalikaudeksi vähintään 6 uskottua miestä, joiden tulee olla kiinteistöasioihin perehtyneitä ja paikalliset olot tuntevia"


  • asian pitkittäjä

   Ei tule onnistumaan pakkolunastus Jämsässä Päijänrannan suhteen... ei löydy pakkolunastukselle Jämsästä semmoisia tekijöitä, jotka lähtisivät erittäin viisaan päätöksen tehneen Vanhanselän osakaskunnan ylivoimaisella enemmistöllä tekemää myymättäjättämispäätöstä kaatamaan... yritä nyt vaan grynderi jo ruveta nielemään tappiosi karvas kalkki... sun osalta "kaik o mänt..."

   • Jumputijumputi

    Ettei tulisi mitään väärinkäsityksiä, niin en ole grynderi eikä minulta voi mennä mitään. Jaa no tietysti minäkin pieneltä vatimattomalta osaltani olen mukana, kun verovaroilla tehdään sitä kunnallistekniikkaa sinne Päijänrantaan. Se rantalettohan ei paljon näin lunastusmenettelyllä tule maksamaan.


  • letto pysyy meillä

   Älä unta nää...

   • Hupsis vaan

    Letto lähtee teiltä kuin kuppa Töölöstä.


  • Judas Iskariot

   Letto jää meille... vaikka on Vaaran vuodet tulossa... Vanhanselän osakaskunta tekee tosi hyvän tilin pitkittämällä asiaa pitkälle tulevaisuuteen asti, kunnes kylpylä ja Patajoen kanava ovat valmistuneet... eli 20 vuotta eteenpäin...

   • Kauko Katseinen

    Siihen mennessä Vanhanselän osakaskunnalle on piirretty uudet rajat jonnekin Ohensaaren ja Särkisaaren takapuolelle. Eikä osakaskunnan jäsenillä ole Patajoen hienoon venesatamaan mitään asiaa.


  • Putinisti

   Patajoen "hienossa venesatamassa" ei tule koskaan uimaan mitään muuta, kuin lasten kaarnalaivoja sekä venäläisten Himosturistien tyhjiä vodkapulloja, kun lähtevät hakemaan Patajoensuulta sitä kovasti arvostamaansa hiljaisuutta ja luonnon rauhaa.

   • Huvila-Huuko

    Tuoko se on osakaskunnan tulevaisuuden tavoite? Kaarnalaivat ja tyhjät pullot kellumaan Sammallahden vesille? No siltä se touhu on kyllä vaikuttanutkin. Kun nykyinen sukupolvi sieltä kaatuu saadaan rannoille vielä autioituvat ja lahoavat talomörskät. Kelpaa sitten tulevien sukupolvien letollaan tepastella.


  • hykertelijä

   Jotenkin tuosta alkuperäisestä "Sinttikaalepin" aloituksesta huokuu tunne, että... "en ole katkera... mutta kuitenkin..."

  • Aallonmurtaja

   Satanahankekin kuuluu pikkuhiljaa etenevän. Sehän on pelkästään hyvä asia.

  • Ei kuulu vai

   Myisitkö itse kotisi naapuritontin (kelpo hinnalla), jos tietäisit että siihen tulisi alkoholistiparantola tai vaikka pakolaiskeskus.Kaatopaikkakin olisi kiva. Jos tuuri kävisi asukkaista ei olisi välttämättä haittaa, mutta oman kiinteistösi arvo romahtaisi. Vai eikö sinulle kuuluisi yhtään mitä siihen oltaisiin rakentamassa.

  • Hori hori

   Mitä horiset? Viisainta laittaa korkki kiinni?

  • Faktaukko

   Asukkaat eivät halua vesijettikeskusta
   Osakaskunta ei luovuta määräysvaltaansa vesistössä

  • Oikea Faktaukko

   Aika noloa, että käytät minun nikkiäni. Veikkaan, että osakaskunta ei pysty Himoksen kehitystä estämään.

  • Miettikääs vähän

   "mutta oman kiinteistösi arvo romahtaisi."

   Ei nyt ole nämä tontinomistajat kartalla. Eivät tajua, että heidän tonttiensa arvo moninkertaistuisi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   235
   16059
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13595
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   9586
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6804
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   255
   4086