Pärjääkö pelkillä matkarattailla?

kysymys

Tuntuu älyttömältä maksaa hirveitä summia rattaista, joiden koppaosaa vauva käyttää ehkä puoli vuotta ja sitten haluaakin jo istua ja nähdä vähän maailmaa...

Esikoista siis odotan ja mietin, että pärjäisinkö pelkillä hyvillä matkarattailla? Ostaisin siis lisäksi kunnon lämpimän makuupussin vauvalle. Meilläpäin tuo auraus toimii todella hyvin talvisin, eikä tänne edes kovin paljoa lunta sada.

11

1817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkjkjjkjkjk

      Etkö meinannut nukuttaa päiväunia ulkona sitten ollenkaan...? Se ei onnistu matkarattaissa johon et saa vauvaa kunnolla makuuasentoon. Itse en voi kuvitellakaan pärjääväni ilman vaunuja. Tuo on totta että pian vauva sitten tahtoo nähä maailmaa, mutta mites sit se eka puoli vuotta???

    • unta kuulaan.

      Olen samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa - lapsi nukkuu helposti ensimmäisen vuoden ulkona päiväunia ja useimmat lapset mahtuvat vaunukoppaan tämän ajan. Itsekin käytin vaunuja vain tähän tarkoitukseen ja rattaa kulkivat mukana auton takakontissa. Tee siis vaikka sellainen kompromissi, että hankit vaunut käytettynä ulkonanukkumista varten (et saa pientä vauvaa rattaisiin niin, että voit olla varma, ettei sieltä putoa ja niin, että pohja on turvallisesti kokonaan makuuasennossa) ja rattaa erikseen. Eikä mitään hepposia sateenvarjorattaita vaan kunnolliset rattaat.

    • samaa mieltä

      Minä ostaisin pienet yhdistelmävaunut kuten Brio sing.. Ne eivät ole yhtä isot kuin vaikka perus Brion, Emmaljungat yms.. Tai sitten käytettynä jotkut isommat yhdistelmät tai ihan pelkät vaunut..

      Suosittelen kuitenkin kuten edellä olevat noita vaunuja.. Vauvatkin tarvitsevat raitista ilmaa ja jos ei itse jaksa lähteä ulos, on kätevää laittaa vauva nukkumaan ulos :)

      • Ei koppaa tarvita

        Osta kunnon rattaat, älä matkarattaita. Kunnollisissa rattaissa saa selkänojan ja jalkaosan vaakatasoon ja vauva voi nukkua niissä normaalisti. Olen samaa mieltä, että vaunukoppaa ei tarvitse mihinkään vaan kunnollisessa makuupussissa ja rattaissa vauva pärjää hyvin. Meillä oli lainassa pehmeä koppa, mutta en käyttänyt sitä kuin pari kertaa. Marraskuussa syntynyt vauva nukkui Emmaljungan city crosseissa makuupussissa niin parvekkeella kuin lenkilläkin. Toiseksi en halua liikaa painottaa ulkona nukuttamista, ettei tulevalle äidille tule siitä stressiä. Ainakin meidän vauva nukkui paremmin ja pitempään juuri sisällä sängyssä. Uni maittoi ulkona vain liikkuvissa rattaissa, joten parvekepäiväunia meillä ei juurikaan harrastettu.
        matkarattaat on kätevät kauppareissuilla ja matkoilla, mutta minä en kääntyväpyöräisiä rattaita haluaisi ainoiksi rattaiksi. Normirattaat on mukavammat työntää kadulla tms pidempiä matkoja.


    • Vauvalle rattaat

      Tutkin samoja vaihtoehtoja kuin viestiketjun aloittaja, ja Baby Joggerin City rattaissa saa lapsen makuuasentoon. Sinne voi sitten laittaa vaikka pehmeän kopan. Törmäsin etsiskelyssäni myöskin mielenkiintoiseen vaihtoehtoon, nimittäin ko. laitteiden vuokrausvaihtoehtoon. Kauppa on vasta avattu ja tuollainen kuin lastentarvikevuokraus verso. Onhan noita vuokraajia ollut jo, mutta näillä on ihan hyvät sivut.

    • minä

      Kannattaa myös huomioida se, että pieni (ja usein isompikin) vauva tarvitsee näköyhteyden vanhempaan vaunuissa tai rattaissa ollessa, jottei tuntisi oloaan turvattomaksi. Jos siis hankkii pelkät rattaat, olisi hyvä että niitä voi työntää myös selkä menosuuntaan.
      Myös kokonaan ilman vaunuja/rattaita voi hyvinkin pärjätä, jos tykkää käyttää kantoliinaa tai kantoreppua :)

    • Aika usein vaunujen ja rattaiden eroja kysellään meillän liikkeissäkin, vaunuissa todella on muutama tärkeä ominaisuus mikä tekee niistä vauvan hyvinvoinnin kannalta oleellisia:
      - pehmeä jousitus ja mielellään ilmakumirenkaat. Jousitus on tärkeä ettei vauvan pää pompi tai tärise kopassa.
      -kasvot työntäjäänpäin. Alle vuosikkaan tunne-elämän ja aivojen kehityksen kannalta olisi parempi että vauvalla on mahdollisuuksien mukaan välitön näköyhteys vanhempaan.
      - pohja tulee suositusten mukaan olla puolivuotiaaksi täysin vaakatasoasennossa. puolivuotiaalla voidaan pohjalevy poistaa ja ratasosa nostaa puoli-istuvaan/istuvaan asentoon
      - suojaisa topattu kuomu, koppa ja jalkapeite. erityisen tärkeä ominaisuus syksyllä/talvella. tarkoitus on saada koppa hautomaan lämpöä ja estää tuulen ja sateen pääsy vaunuun niin että esim. jalat palelee pidemmällä vaunulenkillä.
      - ja vanhempien hyvinvoinnin vuoksi :) kuulalaakeroidut renkaat kulkevat kevyemmin, näistä on hyötyä jos yhtään pidempää matkaa meinaa vaunuilla.

      Näistä jokainen voi miettiä mistä omassa käytössä voi tinkiä, käyttöhän sen ratkaisee! Ihan toimiva ratkaisu joillekin on ollut tukevat matkarattaat/kuomurattaat ja kantoliina!!

    • kyllä pärjää

      Jotkut on pärjännyt bugaboo bee (beeplus) matkarattailla ja niihin vauvalle tarkoitetulla babycocoon pussilla ainakin pk-seudulla. Lumesta auratulla tiellä niillä pääsee hyvin, mutta upottavassa sohjossa ei. Sohjo päivät voi ehkäpä käyttää jotain kantovälinettä vauvalla?

      Sellasista halpis matkarattaista ei taas ole mihinkään. bee plus eroaa niistä paitsi laadun ja työnnettävyyden niin siinä on paljon vaunumaisia ominaisuuksia, mm. vauvan saa työntäjään päin.

    • gaktus

      Kyllä meillä ainakin koko eka vuos nukuttiin kävelymatkat vaunussa. Ei oo kyse pelkästä puolesta vuodesta. Ja neiti kuitenkin kehittyi normaalia nopeammin: 4kk ryömi, 5kk1vko nousi seisomaan ja 8kk3vkoa käveli ilman tukea. Ja aluksi kun meno alko, ei hereillä ollessaan viihtynyt edes rattaissa, joten kannattaa toivoa rattaita, jossa muksu tykkääkin nukkua. Vaikka se tuntuu humpuukilta, että lapsen pitäisi nukkua pihalla päiväunensa, sillä kyllähän ne sisälläkin unen saa, se on kaikkea muuta. Pihalla nukkuminen ehkäisee mm. allergioita ja uni on jollain tavalla syvempää. Niitä rattaita saa halvallakin. Meiänkin rattaat oli ihan halvat versiot, mutta hyvin niillä umpihangessa meren jäälläkin puski. Ei tarvi sijoittaa 500e rattaisiin. Saipahan kunnon lenkkejä sillon.

    • liinaillen

      Ilman rattaita tai vaunuja pärjää hyvinkin, jos liinailee ahkerasti. Mutta aloittaja ei varmaankaan suunnitellut sitä. Muuten kannattaa hankkia vaikka käytetyt vaunut ensimmäiseksi vuodeksi, heppoisia matkarattaita on aika rasittava työntää, eikä vauvakaan niissä saa yhtä mukavaa kyytiä. Täydellinen vaakataso, työntäjän näkeminen ja vaunujen suojaisuus ovat myös tärkeitä niinkuin tässä onkin jo sanottu. On tietenkin mahdollista kulkea pelkästään liinaillen, silloin kannattaa satsata kunnon kantotakkiin, kantokauluriin ja hankkia liukuesteet omiin kenkiin liukasta aikaa varten. Tosin jos vauva on esikoinen niin ulkoilua voi liinaillen tulla vähän niukasti, ja vaunu-unet lisäisivät ulkonaoloa hyvin. Useamman lapsen kanssa ulkoilua tuleekin jo niin että liinassa kulkevalle vauvalle varmasti riittää :)

      • kyllä voi pärjätä

        Mutta on niitä hyviäkin matkarattaita olemassa mm. bugaboo bee , ja quinny zapp extra.

        Niistä löytyy vaunumaiset ominaisuudet: "Täydellinen vaakataso, työntäjän näkeminen ja vaunujen suojaisuus ovat myös tärkeitä niinkuin tässä onkin jo sanottu."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5896
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2536
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1785
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe