Varokaa Uuttakaupunkia!

Tuulivoimala vai ei?

Uudessakaupungissa on vireillä monia tuulivoimala hankkeita. Sekä tuulivoimapuistoja, että pienempiä yksittäisiä kokonaisuuksia.

Uudenkaupungin kaupunki vuokraa maat tuulivoimayrittäjille, jotka rakentavat tuulivoimalat. Kaupungille tästä ei jää kuin nimellinen vuosivuokra.

Suurimpia kärsijöitä ovat yksityiset asukkaat ja kesäasukkaat.

Suomessa on yleisesti pidetty yhtä (1) kilometriä vähimmäisetäisyytenä tuulimyllyn ja asunnon/kesäasunnon välillä. Nyt Uusikaupunki hyväksyy viidensadan (500) metrin etäisyyden. Saattaa lyhentyä tulevaisuudessa.

Nykyisten tuulimyllyjen korkeus on jo sitä luokkaa (korkeus 200m) että sekä ääni- että välke ja esteettisyyshaitat ovat aivan omaa luokkaansa. Uudenkaupungin kaupunki menee HINKU (Hiilineutraali) projektillaan jopa niin pitkälle, että kotkillekin rauhoitetut pesäpaikat jäävät toiseksi voimalan tieltä. Eläimet kuulemma sopeutuvat varsin mainiosti näihin voimaloihin.

Nyt Te Uuteenkaupunkiin tuloa suunnittelevat, miettikää tarkkaan mitä rauhalliselta asuinpaikaltanne, tai lomanviettopaikaltanne, haluatte. Rauhaa vai jotain aivan muuta.

Ps. Kustavi tulee tulevaisuudessa liittymään Uuteenkaupunkiin, jos nykyisen hallituksen kuntamuutos toteutuu.

23

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • - heguli -

      "Nykyisten tuulimyllyjen korkeus on jo sitä luokkaa (korkeus 200m) että sekä ääni- että välke ja esteettisyyshaitat ovat aivan omaa luokkaansa"

      Höpöhöpö, tuo korkeus ei pidä paikkaansa.

    • kauheeta kattoo

      Kammottavaa ympäristösaastetta ovat nuo!

      Siinä kalpenee hiilenmustien vihreiden aiemmat saavutukset 6-0 kun noita kylvetään Suomen merimaisemat täyteen välkyttelemään ja humisemaan ihmisten terveyden pilalle.

      • kesämökit ne ovat

        ympäristösaastetta


    • sdfgfdjghj

      ja varman kuolee lintuset jotka siipi haukkaa.. missa on tuulimyllyjenhalaajat..don qihote ja sen uskollinen palvelijansa.. peitset tanassa myllyja vastaan kopoti kop

    • ja jatkuu

      Oma saari on paratiisi, ei tuulivoimaloita, hyttysiä, hirvikärpäsiä, naapureita , jne , lista on pitkä, vain huumaava rauha vallitsee ja rentouttaa.. tosin joskus tulee painajaisuni , missä mökki on mantereella, onneksi aamu palauttaa onnen , joka jatkuu ja jatkuu

      • kjhiojh

        Uuudenkaupungin ensimmäiset tuulivoimalat pystytettiin juuri saareen. Hangonsaareen.

        Hangonsaaressa itsessään ne sulautuvat muuhun teollisuusmiljööseen kyllä. Mutta naapurisaariin ja umpäröivään merelliseen luontoon ne aiheuttavat ikäviä melu-, esteettisyys-, ynnä muita ongelmia.

        Ja nämä tuulimyllyt ovat pieniä uusien suunnitelmien rinnalla.

        PS. Näsinneula on 168 metriä korkea näköalatorni. Itse torniosa on 134,5 metriä korkea.


    • Pablo 70

      Kiitos varoituksesta!

      Kesämökkiasukkaiden on todella syytäkin olla huolissaan tuulivoimarakentamisesta! Voimalakorkeudet todella liikkuvat jo lähes kahdessa sadassa metrissä merenpinnasta katsoen, asiasta ei ole epäilystäkään. Voimaloiden tuotto on suorassa suhteessa voimalakorkeuksiin!

      Maisemahaitat ovat katastrofaalisia värin sijoitetuilla voimaloilla, ja meluhaitat ovat olemassa oleva tosiasia. Ei YM olisi kiristämässä ohjearvoja, jos melua ei olisi, joten puheet voimaloiden "kuiskivista" äänistä ovat kertakuulemiseen liittyvää puppua.

      Saarimökit eivät ole mitenkään turvassa voimaloilta -päinvastoin! Saarissa voimalat voivat aiheuttaa erittäin pahoja maisema- ja meluhaittoja.

      Kansalaisnäkökulma voimala-asiaan on nousemassa julkisuuteen, eikä asiassa ole syytä yhtään viivytellä. Sen verran kiire hakeen toteuttajilla ja kunnilla on päästä käsiksi valtion syöttötariffirahoihin.

      Kesäsukkaita on kaavoituksella houkuteltu ns. hiljaisille ja maisemallisesti arvokkaille alueille, joten on erittäin arveluttavaa ja hyvien tapojen vastaista kaavoitusta muuttaa vaivihkaa koko alueen status teolliseksi energiateollisuusalueeksi.

      Kiitos informaatiosta ja suosittelen kaikille voimia ja rohkeutta pitää kiinni oikeuksistaan ja kannattaa varmasti aktivoitua asiassa, sekä julkisuuteen, että poliittisten päättäjien suuntaan!

    • getalife

      no jo muodostunut erikoinen pakkomielle tuulivoimaloista? Jo toinen avaus/monologi samalta ihmiseltä

    • Affena.

      En ymmärrä miksi tuulivoimaloita haukutaan. Meidän mökkimme lähellä on muutamia, ja suorastaan pidän niistä. Tornien valkeus on upeaa taivaan ja meren sineä vasten, mikään melu ei häiritse enkä muitakaan haittoja ole huomannut. Saaressa on lintuja ja eläimiä kuin ennen.
      Ja saan hyvää mieltä kun ajattelen että tuulivoimalla tehdään puhdasta sähköä.
      Ovatko nämä ruikuttajat jotain kiinteistönvälittäjiä tai saariston suurmaanomistajia, marina/lobbauskampanja kun tuntuu niin hyvin suunnitellulta.

    • Mökkiläinen nuhjast

      En kannatamissään nimessä tätä lähihanketta eikö tässä asiassa ole
      mahdollisuus tehdä jotain, maalaisjärkeä pitäisi myös kaupunkin päättäjien
      käyttää,, pitäisi kaikkien ehdottomasti olla tätä hanketta vastaan.
      paikkoja on meri täynnä pitääkö se tuoda ihan keskikaupunkille-

      tässä on kyse pelkästä pisneksestä, herätkää uusikaupunkilaiset.

    • Mökillä Ukissa

      Mökkeilen lähellä Hangonsaaren tuulivoimaloita eikä niistä pääsevä meteli ole koskaan häirinnyt, ennemminkin satamassa olevista laivoista pääsevä kolina yöaikaan v*tuttaa.

      Enemmänkin huolettaa yleiskaavassa oleva Yara:n laajennushanke Laajon saareen, alkaisi toiminta olemaan sitäverta suurta ettei siinä enää yksikään mökkiläinen viihtyisi lähimmän 2 kilometrin alueella.

      Tietääkö kukaan meinaako Yara laajentaa lähitulevaisuudessa viereisiin saariin?

    • Bentai

      Tuulivoima innostus Uudessakaupungissa menee ohi kaiken järjenkäytön.
      Varanpään kyläänkin joku haluaa viisi myllyä lähes kylän keskustaan.
      Lähimmät mökit / talot alta puolen kilometrin 200 m myllyistä.

      2000 luvun suomalaiset eivät taida ajatella enää mitään tekojensa seurauksia.

    • Haluaisin pois

      Onpa hyvä, että täällä joku muukin on huolissaan Uudenkaupungin Hinku-hypetyksestä.

      Kaupungin päättäjät syövät tuulimyllylobbarien kädestä ja ovat valmiita uhraamaan koko idyllisen kaupunkimme tuulivoimateollisuudelle. Toivottavasti ymmärtäisivät mitä ovat tekemässä ennen kuin on myöhäistä.

      Meillä on mökki Ugissa ja olemme todella huolissamme tästä myllyasiasta. Ilman kansalaisadressia olisivat rakentaneet 500 MW voimalan Hyttyskarillekin ihan lähelle kesämökkejä ja muuta asutusta.

    • Kannattaa katsoa

      Täältä löytyy faktatietoa tuulivoimasta. - Ei mitään rahalla ostettuja vääristeltyjä meluselvityksiä, joita tuulivoimateollisuus harrastaa:

      http://tvky.info/videoita/

    • Luottamus mennyt

      Pahinta tässä tuulivoimainnostuksessa onkin juuri se kun myllyrakentajiin ei voi luottaa. Meluongelmia on tullut, mutta niitä ei myönnetä. - Ihan samanlaista kuin Putinin sota Ukrainassa.

      Myllyjä yritetään rakentaa ihan minne vaan ja melumallinnukset on tehty tilaustyönä rakentajan toiveita noudattaen.

      Minusta myllyrakentaminen pitäisi keskeyttää kokonaan niin pitkäksi aikaa, että lainsäädäntö ehtii mukaan.

      Esim. Tanskassa on laki, että kaikki, jotka joutuvat asumaan kuusi kertaa tuulimyllyn kokonaiskorkeutta lähempänä myllyä ovat oikeutettuja saamaan haittakorvausta myllyn omistajalta.

    • Pelottaa Uki

      http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142600-5.HTM

      Kaavaluonnoksesta on tehty toistasataa muistutusta, mutta ne julistettiin salaiseksi ja kaavaluonnos hyväksyttiin yksimielisesti!

      Näin Ugissa päättäjät polkevat pienen ihmisen oikeuksia. Myllyjä aiotaan rakentaa 650 m päähän rakennuksista. Kuka vastaa jos käy niin kuin Porin Peittoossa, että mylly hajoaa kappaleiksi myrskyssä?

      Kuinka kauas lentävät 200 m korkean tuulimyllyn siivet, jos ne irtoaa kovassa tuulessa?

    • Entäs ydinvoima

      Miltä se siinä vastarannalla näyttää?

    • silmilläni kuulen

      Pidä silmät kiinni, niin melu ei häiritse.

      ^ on siis paljastunut nämä tuulivoiman haitoista pillittävien uskottavuus. Ihan silkkaa satuilua kaikki.

      • P. petetty

        Viimeiset viisi vuotta olen ostanut tuulisähköä ku luulin sitä puhtaaksi ja ympäristöystävälliseksi. En edes vastustanut tuulimyllyn rakentamista kun se rakennettiin 1,5 km päähän. Kaikille vakuutettiin, että myllyistä ei ole mitään haittaa.

        Totuus paljastui vasta kun tuulimylly oli valmis ja alkoi jauhamaan sähköä. Vaikka välissä on metsää, niin Myllyn jatkuva jumputus häiritsee varsinkin öisin todella paljon. Nyt kun on asioista ottanut selvää, niin ymmärrän myös sen, että se puhtauskin on vain markkinamiesten höpinää. Takana on todella likaista peliä ja häikäilemätöntä lobbausta.

        Me veronmaksajat tuemme tuulivoimaa lapsilisäleikkausten suuruisella porukka. Ihmettelen, että meillä on siihen varaa kun lähes koko summa katoaa ulkomaisten sijoittajien ja laitevalmistajien taskuihin.


    • Ikävä esimerkki

      Porin Peittooseen voi mennä silmillään kuuntelemaan tuulivoiman ääntä.

      100 paikallista ihmistä on tehnyt tuulimyllymelusta valituksen, vaikka melumallinnusten mukaan tuulivoiman piti olla alueella täysin haitatonta.

      Missä siis vika? Silmissäkö?

      Käsittääkseni kyseiset voimalat ovat vielä Suomen tuulivoimayhdistyksen puheenjohtajan myllyjä. Luulisi tuollaisella ihmisellä olevan riittävästi tietoa siitä, minne tuulivoimalaitoksia voi rakentaa niin, ettei niistä ole haittaa ympäristön asukkaille.

      Olisi todella mielenkiintoista tietää mikä voi mennä noin totaalisesti pieleen.

      • Melumallinnus

        tehty pienempi tehoisille myllyille, varma tieto nesteen kuppilasta.


    • Mustaa energiaa

      tuulivoimayhtiöt ovat itse siitä vastuussa, että tuulivoima koetaan nykyään niin vastenmielisenä asiana.

      Lähes jokainen tuulivoimapuisto on rakennettu rahan ahneuksissaan asutuksen välittömään läheisyyteen, vaikka harvaan asutusta Suomesta löytyisi täysin asumatonta korpea vaikka kuinka paljon.

      Ei sen maakaapelin vedon muutamaa kilometria kauemmas olisi luullut olevan niin kallista verrattuna siihen, että on ajauduttu nykyiseen tilanteeseen, jossa joka ainoata myllyprojektia vastustetaan ja kansalaisliikkeitä perustetaan ihmisten asuinympäristön säilyttämisekisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      238
      2070
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1797
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1216
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe