Kokemuksia Suomen Rakennustarkastus Oy:stä

Jo kerran rahastettu

Onko foorumin kävijöillä kokemuksia kyseisestä firmasta? Positiivista/negatiivista? Luotettavaa kuntotarkastajaa on ollut erittäin vaikeaa löytää.

39

3229

  Vastaukset

  • Harmi ettei tähän ole tullut yhtään vastausta.. Itsekin mietin kyseisen firman käyttöä ostamani asunnon koskeusmittauksen tekoon.. Aikamoisia ylistyssanoja ja ammattimaisuuden painotusta olivat nuo sivut, se hieman kävi epäilyttämään.

  • Hyvä tapa selvittää millaisesta yrityksestä ja tutkijasta on kysymys, on selvittää tutkijan koulutus ja maine tutkijana = referenssikohteet ko. kohteen tilaajan yhteystiedoin. Muutamalle aikaisemmalle asiakkaalle on hyvä soittaa.

   Pyytämällä malliraportti jostakin aikaisemmasta vastaavasta kohteesa saatte käsityksen, mistä olette maksamassa ja mitä olette saamassa.

   • Toisen kohteen raportit ovat tietosuojalain mukaan suojattuja ja niiden jakaminen on laissa kielletty. Samoin toisten yhteystietojen jakaminen ilman kirjallista lupaa on laissa kielletty. Jokaiselle jaettavalle tiedolle täytyy olla oma lupa.
    Mitä itse ajattelisit jos sinulle soitettaisiin ja alettaisiin kyselemään kotisi asioita ja siellä tehtyjä tarkastuksia täysin tuntemattoman ihmisen taholta.


  • jep jep, herättää aina epäiystä jos kotisivuilla kehutaan itseään ja toimintaansa liiaksi, pätemisen tarve? Totta on sekin että vaikka kuinka kehutaan niin voi olla ihan paska toimija.Mitäpä näistä tietää.

   • Minä pyysin etukäteen nähtäväksi malliraportit. Se kyllä paljasti paljon, miten toimitaan. Osalla oli pelkkiä kopsattuja juttuja sivukaupalla ja kylmä laboratoriolausunto ilman mitään selityksiä ja ohjeita ongelman poistamiseksi.

    Toki otin selvää, minkälainen kuolutus alalle ja maine tutkijalla oli kentällä.


  • Joopas joo esimerkiksi kuntotarkastajan=kuntoarvaaja viikon mittaisessa koulutuksessa on rakennusfysiikkaa 4h mikrobiologiaa eli rakennusten homeista ym 3-4h ja kuntotutkimuksista n 5h, noillako määrillä tulee hyviä tarkastajia ja tutkijoita? Sitten retostellaan jollain merkityksettömällä AKK tittelillä.Ei helvata.......

   Toinen pointti on se että kosteus ja homealalle ei ole ollut oikein koulutusta, ammattikorkeissa asioita ei opeteta, eli se inssin tai dippi inssin koulutus ei takaa yhtään mitään kosteus ja homealalle eli paljolti oppi kantapään kautta ja itseopiskelemalla, tietoa on kyllä kirjahylly kilometreittäin. Kokemus opettaa ei pelkät viikon mittaisilla kursseilla saadut tittelit.

   • Kyllä se niin on monessa asiassa että kahden päivän lyhytkurssit tuovat pätevyyden joka on korvaavineen 30 vuoden työkokemuksen ja kuuden vuoden koulutuksen. Moni tittelillä varustettu kuntotarkastaja ei ole ollut rakentamassa ensimmäistäkään omakotitaloa ja tutkii muiden taloja parin päivän kurssipätevyyksin. Rahalla näitä pätevyyksiä ostetaan ja myös myönnetään.
    Kuntotarkastajalta pitää vaatia vähintään viisi tai paremminkin kymmenen vuoden kokemus omakotitaloista jos tarkastuskohde omakotitalo. Filosofian maisterin tutkinto ei ehkä ole oikea tutkinto.


  • juu on, meille lähettiin mies joka ei tiennyt miksi tuli ja ei oikein tiennyt mitä teki. luotettiin että tietäisi, puhe oli että saadaan kartoitus jo kerran pintapuolisesti tarkastetusta talosta, josta remontin yhteydessä löytyi kosteutta. Tarkastuksen ja raportin piti olla sellainen, mistä selviää vika ja tarkka korjaussuunnitelma, jonka mukaan lähdetään hakemaan kustannusarviota. No tuli suunnitelma, jossa vuosiluvut väärin ( heitto 10 v) ja lisäksi ei erotettu lisäkoolausta runkotolpasta. Lisäksi osa taloa jäi tutkimatta. Lasku tuli 2 päivän kuluttua. Mitään näytteitä ei otettu, nyt ilmoittaa ettei sellaisesta kuulemma edes sovittu. Paska fiilis jäi ja iso lasku tuli. Nyt tilataan toista firmaa ja herää kysymys kuka tietää ja mitä tietää. Hermot menee jo muutenkin koko talon suhteen ja sitten vielä tämä. Lisäksi eivät vastaa soittopyyntöihin. Että sellainen kokemus.

  • vielä lisäys äskeiseen.. niin siis vika ei selvinnyt ja kaksi kustannusarviota tekevää firmaa on nyt sitten ihmetellyt mistä tekevät kustannusarvion, koska ei vielä tietoa mistä vesi tulee.. vai mitä oikeen talossa tapahtuu!!! hinta tästä oli 1250 e ja ei paljon naurata.

  • Suosittelen Anssi Haapasta, talokki oy.

  • Enpä osaa muuta sanoa, että meille tarkastus anto selkeän kuvan talosta, jota olimme ostamassa. Ostamatta jäi.

  • Huono kokemus. Tutkivat talon epäiltyä kosteusongelmaa ja tulkitsivat tuloksia melko omintakeisesti. Ostimme talon, koska rakenteen piti olla kunnossa, mutta homesaneeraushan siitä tuli. Ammattilaisiksi luulimme, ja pieleen meni. Tutkimuksen jälkeen jouduimme kinaamaan laskutuksesta, eikä siitä toiminnasta muutenkaan minkään alan ammattitaito paistanut.

   Talokki Oy:n Anssi Haapanen saa äänet täältäkin.

   Kyselkää, kuunnelkaa ja ajatelkaa.

   • Hyvä minä eli Anssi Haapanen...näin sitä itseään mainostetaan!!!!


   • Haapasella näyttäisi olevan paras mahdollinen pätevyys. On sekä sertifioitu rakennusterveysasiantuntija että kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja. Omaa myös kuntotarkastajan pätevyyden ja on myös RKL-raadin hyväksymä rakennusasiantuntija.

    Erityisesti tuo kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja on kova sana, jos joutuu oikeuteen.


   • päteviäkin löytyy kirjoitti:

    Haapasella näyttäisi olevan paras mahdollinen pätevyys. On sekä sertifioitu rakennusterveysasiantuntija että kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja. Omaa myös kuntotarkastajan pätevyyden ja on myös RKL-raadin hyväksymä rakennusasiantuntija.

    Erityisesti tuo kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja on kova sana, jos joutuu oikeuteen.

    Rakssystemsin HTT oli kyllä ihan osaamaton kaveri. Eli ei se HTT tutkinto mitään takaa. Valitin Kauppakamarille. Vihjasi et Raks tekee diileja kiinteistövälittäjien kanssa ja tarkastuksesta ei voi valittaa. Se siitä HTT:stä. HTT tittelin saa, jos maksaa Kauppakamarille ja on jokin rakennusalan titteli vaikka lautoja kantanyt työmailla. Anssista olen kuullut että on osaava mut kallis. Savora huippu, mut asutaan liian kaukana. Pätevyydet roskaa, pitää olla omaa asiantuntemista.


  • on mielenkiintoinen ihan lukuina. Kovasti tuontuu olevan toimipaikkoja ja sitä kautta kait pitäis olla väkeäkin. Liikevaihto yritystelen mukaan on ollut parina viime vuonna 450 000 luokkaa eli ei mitenkään suuri "kaikkialla suomessa - siellä missä sinäkin" -firmalla. Joko porukkaa (ja toimipaikkoja) ei oikeasti ole tai sitten siellä maksetaan surkeeta palkkaa, sillä tuolla liikevaihdolla ei paljon kuluja peitetä (palkat, verot, työkalut, matkat, vuokrat...).

  • Sutta ja sekundaa!
   alan kurssit käyty, eli muutama tunti opetusta ja sitten ollaan asiantuntijoita.
   Olen joutunut lukemaaan näiden puoskareiden raportteja. En suosittele.

  • Melko kova vaihtuvuus työntekijöillä tuossa firmassa. Kertonee jotain firmasta.

   Itse tavallaan alalla olen ja olen AKK kurssit käynyt ja pitää sanoa, ei siitä kurssista ole mitään muuta hyötyä kun että saa ne 3 kirjainta käyntikorttiin ja asiakkaat tykkää kun on "ammattilainen". Olen oppinut enemmän viikossa tekemällä töitä kun siellä kursseilla aikoinani istuessani.

   Osaltaan myös ihmettelen miten nuo kaikki pienet firmat pysyy pystyssä. Useita heidän tekemiään töitä/raportteja olen nähnyt niin ei hyvää päivää mitä menoa... Markalla saa markan tuotteen tässäkin.

  • "Luotettavaa kuntotarkastajaa on ollut erittäin vaikeaa löytää".

  • Kuntotutkimuksen sekä arvion voi suorittaa kuka vain. Oikeiden tutkimustulosten saaminen on todella harvinaista.
   Taitamaton tutkii ja tietämätön arvioi mitä tuli rahalla saatua.

  • Kaikki ovat omasta mielestään luotettavia kuntotarkastajia.
   Luulo tiedoilla ja taidoilla suoritetaan kiinteistöjen yleiset kuntoarviot.
   Kaikista kiinteistöön liittyvistä asioista, ei kykene yksikään kuntoarvioitsija antamaan luotettavaa lausuntoa.

   • Tärkein asuntojen kunnon ja arvon mittari on homeettmuus tai homevaurioiden merkittävyys. Ja kuntotarkastushan ei ole mikään homemittaus vaan nimen omaan pyritään varomaan, ettei van löydy homevaurioita. Homevauriot kun vaikeuttavat asuntokauppaa.

    Pitää tettää hometutkimus(mikrobitutkimus), jos halutaan tietää, onko syynä sairasteluun homevaurio tai asuntokauppatilanteessa, kuinka homeettomasta asunnosta on kysymys.


  • Jätä vaan harkintaan!
   Olen nähnyt raportteja ja niitä ei millään voi pitää hyvinä tai asiallisina.

  • En voi suositella. Itselle jäi tosi hämärä kuva kyseisestä firmasta ja yrittäjästä. Selvittelyn myötä huomasin ettei toimipaikkojakaan ole oikeasti kuin yksi. Itse en käytä enää heidän palveluksiaan.

  • Suomen Rakennustarkastus Oy jo yli 10 v!

   http://www.rakennustarkastus.fi/

   Tuskin kovin huonoja tarkastajia ovat jos jo yli 10 vuotta on homma pyörinyt.

   • "Suomen Rakennustarkastus Oy jo yli 10 v!

    http://www.rakennustarkastus.fi/

    Tuskin kovin huonoja tarkastajia ovat jos jo yli 10 vuotta on homma pyörinyt."

    Heh hee, on tainnu firman oma porukka kirjoittanut tuon heikkona yrityksenä nostaa tämä ketju suosta...


   • Kun taitamaton suorittaa, tietämättömälle kuntoarviotarkastuksen.
    Kuka niitä silloin voi ehdollistaa?
    Tämä mahdollistaa jopa vuosikymmenien tarkastustoimet.


   • tarkkailija "FBI" kirjoitti:

    "Suomen Rakennustarkastus Oy jo yli 10 v!

    http://www.rakennustarkastus.fi/

    Tuskin kovin huonoja tarkastajia ovat jos jo yli 10 vuotta on homma pyörinyt."

    Heh hee, on tainnu firman oma porukka kirjoittanut tuon heikkona yrityksenä nostaa tämä ketju suosta...

    Suomen Rakennustarkastuksen tekemä asuntokaupan kuntokartoitus ei täyttänyt vaatimuksia. Kaikkea ei tehty mitä listaus piti sisällään siis yleinen ohje kuntokartoituksesta. Enemmän tarkastajaa kiinnosti tupakointi ja esimerkiks tarkasta ei tarkastanut yläpohjaa, kun ei ollut niin pitkiä tikkaita. Etää näinkin se menee


  • Yleispätevää tai osaavaa kuntoarvioitsijaa ei ole olemassakaan.
   Kiinteistön eri osa-alueiden pätevistä tarkastajistakin on huutava puute.
   Vain täsmäalojen asiantuntijan kuntotutkimukset sekä kuntoarviot saattavat olla kiinteistön sekä tilaajan tai maksajan edun mukaisia.

   "Yleispätevä" kuntoarvioitsija luulee osaavansa kuntoarvion tekemisen.
   Tilaajaa uskoo "pätevän" kuntoarvioitsijan lausuntoihin ja luulotietoihin.

  • Menee vielä jonkin aikaa, mutta päteviä ja koulutettuja tutkijoita alkaa marssia piakkoin uunista ulos lainsäädännön avulla. Muilla ei sitten olekkaan enää asiaa markkinoille ;)

   Terkuin. miss.007

  • Eihän vaan samasta uunista perässä astu ulos ne korkealle koulutetut hyväpalkkaiset "Valevalvojatkin".

  • Eipä taida veilä olla yleisessä tiedossa, että ainakin osa näistä rakennusterveysasiantuntijoista on tehnyt ne kaikkein surkeimmat, mutta samalla kalleimmat, ns. kokonaisvaltaiset sisäilmatutkimukset (siis. kaiken kukkuraksi juuri SISÄILMATUTKIMUKSET, joilla ei voi edes osoittaa tilojen homeettomuutta eikä myöskään terveyshaittaa vauriokohdasta puhumattakaan). Eli voidaan vain todeta, että rahat män ja mitään ei jäänyt käteen, eikä rahaa ole enää teettää kunnollista tutkimusta, jolla selvitetään, missä se korjaamista odottava homevaurio oikeasti on.

  • No jos vaadittu koulutuspohja ja kokemus tulee olemaan vastaisuudessa puutteellinen näiltä pätijöiltä niin sitten on oikeasti asiat huonosti.

  • Omien kokemuksien pohjalta voin suositella Talokki Oy:tä. Muitakin kokeiltu omasta ja tuttujen toimesta. Haapasten toiminta on ammattimaista ja asiantuntevaa. Mikä tärkeintä, myös raportointi tehdään ammattitaidolla ja kattavasti. Mitään ei jää arvailun varaan. Meidän kohteessamme kävi kaksi muutakin toimijaa ja esimerkkinä mainittakoon talokin 45-sivuinen raportti, joka muilla jäi maksimissaan 10-sivuiseksi ja osittain toiselta kopioiduksi. Talokki ei ole halvin, mutta halvalla ei hyvää saa. Eli suosittelen!

  • Onko tällä tai jollain muulla yrityksellä Oulussa ketään pätevää tarkastajaa? Pitää pyytää tarjous muutamasta firmasta.

  • Hyvin hoitivat tarkastuksen ja kertoivat vanhan talonrakenteista yms.
   Siis se on tärkeintä kun myydään tai ostetaan vanhaa taloa on, et täytyy ymmärtää
   et ostaa vanhaa. Hauska tää kosteus yms jupakka, jos edeltävä on asunu talossa esim 10 vuotta, ni tuskimpa se iha mätä on. Ja oikeesti vanhassa esim 30v talossa on satavarmasti jossain nurkassa hometta tai kuivanutta kosteus jälkiä.

  • Yhtä epäluotettava kuin kovabetoni oy!

  • Juu, Kovabetonin elementit ovat aina olleet kieroja ja märkiä, ei ihme jos home kasvaa.

  • Voin suositella Nokialta P. Kilpi -nimistä mittaaja ja kartoittajaa, ei ole parin viikon pikakurssin käynyt keltanokka. Tarkastanut meillä kaksi kohdetta. Asiallinen henkilö, vastaa puhelimeen ja hyvin tavoitettavissa.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4984
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   153
   4200
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3029
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   2040