suomi-turkki perheet

bebek

Hei! Olisin kiinnostunut kuulemaan kuinka muissa turkki-suomi perheissä miehet osallistuu vauvanhoitoon? Meillä 5kk vauva ja mies ei esim.vaihda vaippaa koskaan ja apua tuntuu olevan vaikea saada.. Joskus osallistuu vauvanhoitoon tosi hyvin, mutta suurelta osalta vauvanhoitovastuu jää minulle. Vain asiallisia vastauksia kiitos!!

8

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi kuin vesi

      Turkkilaiset miehet eivät tosiaan vaihda vaippoja tai muutenkaan hoida lasta. Mutta sydämellisiä ja lämpimiä isiä ovat, leikkivät lastensa kanssa.

    • naesdjp

      Mulla on sit varmaan joku erikoistapaus turkkilainen mies kun synnytyssairaalasta lähtien ekat kaks viikkoa mies yksinomaan vaihto vaipat, kylvetti, usein myös nukutti. En päässyt juuri koskaan vaipanvaihtoon isyysloman aikana. Vaikka vauvalamme oli paha koliikki niin silti jaksoi tehdä oman osansa hoidosta! Ja vieläkin osallistuu 8 kuisen poikamme hoitoon paljon, syöttää, vaihtaa vaipat ja leikkii, yhtä paljon osallistuu pojan hoitoon kun minäkin. Ja poika nukahtaa ongelmitta pinnasänkyynsä mutta mies melkein väkisin haluaa aina nukuttaa hänet omassa sylissään :)

    • sdfädfsdää

      Mieheni ei ole turkkilainen, mutta vaipan vaippaa ei vaihtanut
      ehkä 2 pakosta joutui vahingossa vaihtamaan

      Eiks turkkilaiset miehet yleensä ole huonoja kodin hoitajia. Sen takia menevät naimisiin ja ne jotka pystyvät palkkaavat vaimolle siivoojan ja nainen on useinmiten kotirouva?

      Yritän sanoe että edes perinteisessä maalaistalossa ei naisen tyoksi jää ihan jokinen touhu.

    • mä vaan

      Hei tosi kuin vesi väärässä oot! Mulla on turkkilainen mies ja on vaihtanu vaipat ja hoitanu ihan yhtä paljon kuin minäkin. :)

    • @sara@

      Kokemusta on niin suomalaisesta kuin ulkomaalaisestakin miehestä ja sanoisin että ei se ole kansalaisuudesta/kulttuurista välttämättä ihan täysin kiinni vaihtaako vaippoja ja osallistuuko lapsen/vauvan hoitoon. Kyllä se on täysin ihmisen luonteesta kiinni. Oletko ap kysynyt mieheltäsi miksei osallistu enemmän vauvan hoitamiseen?

    • bebek

      Lapsemme on nyt jo 1v 2kk vanha ja mies ottaa päivä päivältä enemmän osaa lapsen hoitoon :) Myös vaippoja vaihtaa, leikkii ja syöttääkin. Joskus pitää kyllä sanoa monta kertaa, mutta onhan osa suomalaisista miehistäkin sellaisia :)

      Mieheni vähensi myös työtuntejaan, että ehtii olla enemmän meidän kanssa :) Nyt lapsen kasvaessa ja kehittyessä huomaan, että mies haluaa olla ja tehdä kaikenlaista lapsemme kanssa. Eli kaikki menee meillä nyt oikein hyvin! :)

    • heiksu85

      Minulla turkkilainen mies ja lapset 5, 7, ja 9 vuotiaat ja kyllä niitä vaippoja vaihtanut kaikilta. Ensimmäisen lapsen kanssa minulle tehtiin hätäsektio nukutuksessa. Sinä aikana mies oli syöttänyt ja vaihtanut vaipat ja ensimmäisen kylvetyksenkin teki mieheni. Mutta tein kyllä alusta asti selväksi että en ole pelkkä siivooja ja lasten hoitaja ja mies oli kyllä samaa mieltä. Kaikkien lasten kanssa myös mieheni heränyt myös lasten kanssa yöllä. Ja mieheni muutenkin osallistuu paljon lasten hoitoon ja muuhunkin, vie lapsia esim neuvolaan, tarhaan, jumppaan ja osallistuu kevät juhliin yms. Tiedän kyllä myös valitettavan monta turkkilaista isää jotka eivät osallistu eivätkä juuri tiedä lasten elämästä mitään vaikka saman katon alla asuvatkin. Mutta mielestäni jos ei tuollaiseen ole valmis niin se pitäisi tehdä selväksi, ja tällä en tarkoita mitään pahaa ketään kohtaan, tiedän että se on helpommin sanottu kuin tehty.

    • Tuulia

      Hei olen ollut 12 vuotta turkkilaisen kanssa naimisissa, ja tiedän että ikä vaikuttaa aika paljon moneen asiaan, onko miehesi kasvanut turkissa aikuiseksi...jos on yli kolmekymppinen mies voi olla että hänellä on ajatukset perheestä kuin turkissa, vaikuttaa myös mistä päin turkkia miehesi on..onko hän pienestä kylästä, jossa on vanhanaikaista vai suuremmasta kaupungista. Suomessa kauan asuneiden turkkilaisten käsitys ja elämäntyyli voi muuttua ajanmyötä. Ne turkkilaiset jotka eivät ole valmiita tulemaan vastaan suomalaista kulttuuria, yleensä naivat turkista vaimon itselleen. Monta taistelua olemme monesta asiasta mekin käyneet...ja ne ovat jo takanapäin. mutta kultainen keskitie on löydettävä. Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia, olipa mistä maasta tahansa, eikä omista periaatteista tarvitse luopua kenenkään takia. Pätee kaikkiin ihmisiin. .muista vaan ilmoittaa miehelle että lapsesi hyvinvointi on äidinhyvinvoinnista ja jaksamisesta pitkälti kiinni. Älä anna kaikesta periksi vaan vaadi tasapuolisuutta asioissa, mikään suhde ei onnistu niin miehen kuin naisen puolelta jos toinen on aina kiltimpi ja suostuu kaikkeen. jos miehesi ei auta aisoissa, hänhän voisi maksaa menoista enemmän..tsemppä ja onnea teille..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6139
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      521
      3719
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3560
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2774
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 284
      2194
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1583
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe