chihuahua

neiti23v

Ekaksi koiraksi?

Suositella vai eikö?
toinen vaihtoehto pomeranian.

Mikä olisi loogisempi?
Ei ole paljon kokemusta koirista.

16

1278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä vain :)

      Pomeranian ehkä parempi kun chihuahuoilla sosialistamisen on mentävä juuri nappiin kun luonteissa on paljon huonohermoisuutta ja arkuutta, chihuahuan nk mörkökausi on usein hyvin rankka..
      Miten olet näihin rotuihin päätynyt? :)

    • neiti23v

      Kiitos! Olen kuullut itsekkin tuosta chihujen arkuudesta, mutta ne vetää puoleensa jostain syystä.

      En osaa sanoa, tutulla on chihu ja ainakin hurmas mennen tullen :D En sitten pentukoulutkseen ole perehtyny tai ei ole omaa kokemusta niin sanotusti, niin vaikea valita. Ja isoista koirista en oo koskaan oikein piitanny. :) Ja ollu koira harkinta jo kauan mielessä!

      Ja olen myös kuullut että nuita pomsuja saa odotella hirveen pitkään kun niitä ei ole yhtä helposti ""saatavilla"" :s

      • Minä vain :)

        Hyvää kannattaa odottaa :) Itse odotin puolitoista vuotta omaa kääpiöpinseriäni koska halusin nimenomaan kasvattajalta joka panostaa jalostuksessa luonteeseen ja hermorakenteeseen terveyden ja ulkonäön lisäksi. Upean koiran sain!
        Älä sinäkään tingi koirasi vanhemmissa, teet vain itsellesi karhunpalveluksen ;)


    • neiti23v

      Heh, niin, olet varmaan oikeassa.

      Se on sitte vaan etsintää ja kyselyä ja toivottavasti nappais vielä tämän vuoden sisällä:D sen verran kauan jo jahkaillu tätä, kyselly kaikilta suunnilta, täytynee vaan löytää joku hyvä kasvattaja ja varata heti !

      Sitten sopii olla tyytyväinen :D

      tosin ihmetyttää kyllä vielä tuossa chihussa se , että onko se vain myytti se niitten "ärhäkkyys" , se on vähän sellanen tapaus että ulkonäkö pettää kun näyttävät niin hellyyttäviltä :P

      • Minä vain :)

        Valitettavasti ärhäkkyys ei ole myyttiä, chihuahua pitää itseään isona koirana mutta pienen koonsa takia kompensoi sitten machomaisella käytöksellä :)
        Jos mukavia chihuja tapaa voi olla varma että omistaja on varma ja luotettava johtaja, jolloin koira on leppoisampi ja rauhallisempi. Siksi en vain suosittele chihua ekaksi koiraksi kun siinä on työsarkaa että siitä saa kympin koiran aikuisena :)


      • Minä vain :)
        Minä vain :) kirjoitti:

        Valitettavasti ärhäkkyys ei ole myyttiä, chihuahua pitää itseään isona koirana mutta pienen koonsa takia kompensoi sitten machomaisella käytöksellä :)
        Jos mukavia chihuja tapaa voi olla varma että omistaja on varma ja luotettava johtaja, jolloin koira on leppoisampi ja rauhallisempi. Siksi en vain suosittele chihua ekaksi koiraksi kun siinä on työsarkaa että siitä saa kympin koiran aikuisena :)

        P.s. Jos kuitenkin chihuahuan haluat, suosittelen lämpimästi Redenstamm kennelin kasvattajaa, sieltä anoppini otti pennun. Minä kahlasin tietoja ja etsin mielestäni hyvän kasvattajan. Jalostuskoirat olivat siellä käydessämme erittäin miellyttäviä :) Mutta anoppi ei ottanut kunnolla kuuleviin korviinsa kun selitin tarpeellisesta sosialistamisesta ja oikeasta reaktiosta pelkotilanteisiin joten pennusta kasvanut nyt vähän arka tapaus.. Anopin kolmas koira joten kokemusta löytyy, chihuahua vain oli uusi tuttavuus.


    • neiti23v

      Jooh, olen vähän katsonut asiaa taas tarkemmin,
      ja taitaa olla että halusin sen chihun vain ulkonäön perusteella (ja median luova kuva chihuista on aivan eri ku todellisuudessa:D)
      niin saa jäädä haaveeksi, vielä ainaskin "hetkeksi":) mietin jo parii muuta rotuja koska tosiaan ensimmäinen koira ja en halua mitään terroristiakaan, säästän varmaan paljon enemmän jos viel pistän sen sivuun :) onhan nuita ihania koiria monta muutakin:) esim venäjäntoy oli nyttten uusi mietityntä :D en sitten tiedä meneekö paremaan suuntaan ollenkaan, hurmaavat vaan niin kovasti nuo pikkuset :D

      • Minä vain :)

        Papillon ja phalene ovat aika helppoja ensimmäisiksi koiriksi ja kuuluvat myös tuohon pienten kategoriaan :)
        Paras neuvoni sinulle kun joskus pentusi tulee, on että muista että pienikin koira on koira ja tarvitsee yhtä hyvin kouluttaa ja lenkittää kuin isoa koiraa. Kuullostaa varmaan itsestään selvältä asialta, mutta kun se pieni karvapallero tupsahtaa maailmaasi niin usein säännöt ja johdonmukaisuus on viimeinen asia ajatuksissa ;)
        Oma koirani painaa alle kuusi kiloa joten en todellakaan ihmettele että olet tykästynyt pieniin koirarotuihin.


    • neiti23v

      Juu, se on vähän se kun niin pikkusia ja söpöjä että pelottaa että unohtuu se kun ne hurmaa ulkomuodollaan!
      Varsinkin chihun kohalla kun niin pieni niin se hämää sitä kun niiiiin iso luonne!

      ja kyllä perhoskoirat ovat hania!
      katsellut niitäkin, jotenkin vaa "harvassa" tai ehkä katselen vääristä paikoista!
      Noh etsintää vaan sitten kun sen oman palleron saa niin voi oikeastaan vasta alkaan arvioimaan että mitä sieltä tulee:) koirathan ovat yksilöllisiä myös.

      :)

      • Minä vain :)

        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

        Tuohon valitset ryhmä 9 ja rotu, painat sitten kasvattajat-nappia oikealla niin löytyy kaikki rekisteröidyt kyseisen rodun kasvattajat. Kennelnimeä painamalla löytyy kasvatushistoria.
        Jos pentueiden vanhemmilla ei löydy ollenkaan näyttelytuloksia niin riski on suuri että on raha-ahne ihminen takana.. Näyttelytulos takaa rodunomaisia koiria :)


    • neiti23v

      Kiitos!:)

    • Napoleon kompleksi

      Meillä on nyt 2-vuotias chihu neiti ja on aivan valloittava pakkaus. Toki takana on jatkuvaa koulutus. Chihut ovat isoja koiria pienessä koossa, mutta kuitenkin koiria! Minulla on ollut neljä koiraa ennen nykyistä ja yksi oli saksanpaimenkoira, joten kokemusta löytyy aika paljon koirista ja koulutuksista. Ehdottomasti haastavia koira on tämä nykyinen. Chihuilla kun ei sitä miellyttämisen halua ole yhtään. Ainakaan yleensä.. En missään nimessä voisi suositella chihua ensimmäiseksi koiraksi, kuten ei oman koiran kasvattajakaan. Mutta kun koira tietää paikkansa perheessä ja omistajalla on paljon kärsivällisyyttä ja huumorintajua, on tämä "pieni pippuri" mitä ihanin kainaloinen

    • ei-chihua

      Kaverillani on chihu uros ja täytyy kyllä sanoa, että on niiiin ärsyttävä koira! Pelkopurija, todella mustasukkainen omistajastaan, ei suostu lenkkeilemään yms. tottakai koulutus vaikuttaa paljon, mutta samalla tyypillä on myös mopsi joka on sitten täysin vastakohta. todella ystävällinen, niin ihmisille kuin eläimillekin ja muutenkin aivan ihastuttava luonne. :) suosittelen siis harkitsemaan tuota chihua, itse en ainakaan tiedä yhtään ns. unelma-chihua vaikka niitä olen paljon nähnytkin.

    • gsdfty

      Itse kaksi vuotiaan chihuahua tytön omistajana voin sanoa ettei ole kiltimpää ja ystävällisempää rotua olemassa. Olen vahvasti sitä mieltä että kaikki on kiinni kasvatuksesta. Voit tehdä omalla käytökselläsi mistä rodusta tahansa vihaisen ja ärhäkkään. Suosittelen käymään käytöskursseilla koirasi kanssa jos se on ensimmäisesi niinkuin minä tein. Ikinä ei ole koirani ollut vihainen kenellekään. Esim junassakin matkustaessa chihuahuani juoksee irti ja leikkii kaikkien kanssa. Monet jotka ovat koirani nähneet ovat sanoneet etteivä ole ikinä nähneet tälläistä koiraa. Kovan kasvatuksen olen koirani kanssa käynyt. Heti pennusta asti olemme käyneet rohkeasti puistoissa sekä todella paljon kävimme tuttavien luona ja jätimme tarkoituksella sen hoitoon. Kasvatus ja totuttelu kaiken A ja O! :)

    • chihutyttö91

      Minulla on reilu vuoden vanha chihu tyttö ja on kyllä tosi rohkea iloinen ja rakkautta jakava pikkupakkaus. Minulle on sattunut oikein hyvä luonteinen koira, ei hauku, ei pure ja hurmaa iloisella luonteellaan kaikki. Lenkillä käydessä ilahtuu monista vastaantulijoista ja tervehtii iloisesti innokkaalla hännän heilutuksella :o) Koira kulkee kätevästi laukussani kun julkisilla kuljen ja rakastaa kanssani saunomista!

      Kun on pieni koira kyseessä, niin helposti tulee läheisriippuvaiseksi, mikä ilmeni minulle ihan ongelmaksi asti, kun jäi oventaakse huutamaan aina kun kotoani lähdin, mutta pitkäjänteinen koulutus tuottitulosta ja voin nykyää hyvinmielin jättää koirani kotiin työpäiväni (8h) ajaksi.

      Vaikka chihut on pieniä ja söpöjä, vaativat ne myös koulutusta! Luonnetta löytyy kuin isolla koiralla, joten lässytys ei avuksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe