kun isä ei tulekaan

paska isä

sovittuna aikana hakemaan lasta? Jos isä ei kykene noudattamaan sovittuja tapaamisaikoja, vaan haluaa jatkuvasti tehdä omavaltaisia päätöksiä miten hänelle sopii. Tapaamispäivänä saattaa vielä soittaa ja luvata ja sitten jättää tulematta, eikä vastaa edes lapsen soittoihin. Itse en soita takaisin ja kysele missä on. Hänhän sen tapaamisen missaa jos ei lapsen kanssa kiinnosta olla. Laitanko vain kalenteriin ylös kaikki epäonnistuneet tapaamiset ja vetäsen asian esille kun menemme keskustelemaan lapsen asioista tai siis minä ainakin ja lapsi olemme menossa.Isä ei varmaan kehtaa siellä naamaansa siellä näyttää. Lastenvalvojasta ei ole hyötyä, koska hän ei noudata tätäkään tekemäämme sopimusta. VAI pitääkö isän antaa pelata peliään ja tavata lasta miten hänelle sopii? Olen muutaman vuoden tässä tätä katsellut ja nyt olen alkanut vaatimaan sitä että sopimusta noudatetaan, ja tuloksena se, että tapaamiset eivät onnistu ollenkaan.

27

2184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä välitä

      Voit vaatia, mutta mikään ei pakota isää tottelemaan sinua. Ei ole olemassa mitään sanktioita, vaikka hän ei noudattaisi sopimustanne. Et voi määrätä häntä, vaikka kuinka haluaisit. Sinuna jättäisin sikseen ja suuntaisin energiaani lapsen hyvinvointiin. Voit kompensoida isän hölmöilyjä olemalla itse se tukipilari lapsellesi.

    • täälläkans

      Joo, laita kalenteriin kaikki luvatut tapaamiset vihreällä ja oharit punaisella, meillä toimi hyvin näin, lapsen kanssa voi vertailla niitä, kun hän ikävöi isäänsä ja kiukuttelee sinulle.. Tapaamisoikeus on lapsen oikeus, jota isä ei nyt kunnioita. Lastenvalvojalle tietysti voi asiasta mainita, mutta ei hänkään lähde sitä isää niskasta hakemaan.

      Sinunhan ei tarvitse joustaa isän mielenliikkujen mukaisesti. Lapsen tapaamiset on kirjattu varmaankin siihen lastenvalvojan paperiin ja siitä näkee, mitkä viikonloput tms. ovat isän kanssa ja mitkä eivät.

      Ehdotan kuitenkin, lapsen hyvinvoinnin takia, sinua joustamaan tapaamisaikojen suhteen ainakin toisinaan ja luovuttamaan lapsen isän luo, silloin, kun isälle sattuu passaamaan ja kun siitä ei aiheudu liikaa vaivaa sinulle ja muulle perheellesi. Lapsi kuitenkin kaipaa isäänsä vielä muutamia vuosia, kunnes oppii, ettei se kuitenkaan tule vaikka lupaa. Keskustele lapsen kanssa tilanteesta, ja kerro, että et voi mitään, koska vain isä itse päättää haluaako tavata lasta vai valitseeko jotain muuta toimintaa sille ajalle.

      Kiristele hampaita, mutta yritä pitää kiinni mahdollisimman paljon lapsen oikeudesta myös isäänsä, vaikka isä ei siitä niin välittäisi. Kyllä se myöhemmin korvautuu sinulle monenkertaisesti lapsen luottamuksena.

      • Anonyymi

        On siinäkin selitys . Miksi hänen pitäisi joustaa sovituista ajoista kai lähtikin on suunnitellut asioita silloin kun lapsi on isin luona, pitääkö hänenkin muutella sovittuja tapaamisia siksi että isä ei tunne vastuuta sopimuksista . Siis lapsen parhaaksi tullaan hakemaan silloin kunnon sovittu, ainakin muut isät järjestävät omat asiansa niin että lapsen haku päiville ei laiteta mitään ns ” töitä” vaan lapsella on oikeus sovittuihin päiviin , niin ne tekee muutkin isät järjestävät asiansa niin että ovat vapaalla silloin kun lapsi on heillä
        Isä on aikuinen ihminen ja silloin hänen on ymmärrettävä vastuunsa sovituista päivistä


    • näin se vaan menee

      Jep, isällä ei ole velvollisuutta eikä pakkoa, mutta äidillä on ellei äiti pidä sopimuksia. Aika kumma juttu.
      Isän ei tarvi elareiden jälkeen enää avustaa laste opinnoissa ellei itse halua, mutta äidin oletetaan auttavan, lapsi asuu kotona, syö äidin ostamaa ruokaa, ja äiti usein joutuu ostamaan vaatteet ym, pesee pyykit ym!

      Miehet pääsee niin vähällä, jo lasten ollessa pieninä, että ei mitään rajaa.

      On se vaan kummallista. Miehet pääsee 140 e kk kaikesta, mutta nainen on kiinni lapsessa pitkään. Silti äidi on aina se huono ihminen.

      Mutta toisaalta, kun mies ei oel sen lapsen kanssa eikä muutenkaan hoida velvollisuuksiaan, niin mikä voisi mennä pieleen? Ei voi kehua eikä haukkua, kun ei ole mitä kehua ja haukkua.

      • Anonyymi

        Ihmeellisiä isiä jotkut miehet. Olen kuullut kerran yhden eronneen miehen sanovan että äiti käy ulkomailla elatusrahoilla joita hän maksaa . Silloin ei tiedä miksi elatusmaksut ykeensä maksetaan.
        Miehet luulee että se kuukauden elatusmaksuista kaikki menot mitä on lapsesta , niin ei ole.
        Nykyaikana kaikki on kallista , ja ainakin ne eronneet tutut ovat erosta huolimatta hoidelleet lapsen menot yhteistoimin on esim maksaneet puolet kumpikin lapsen pyörästä , ja urheiluharrastukset ilman mitää ån erimielisyyksiä koska kumpikin rakastaa lastansa . Lähi vanhempi maksaa yleensä joskus enemmänkin kun on jotain erikoista ilman että tekee siitä mitään numeroa .
        Siksimon tärkeää lapsenkin kannalta että sovitut asiat pidetään ettei hönen tarvitse pettyä kerta kerran jälkeen kun ei etä hakenutkaan vaikka niin oli sovittu.
        Siis vanhemmuus ei katoa mihinkään vaikka tuleekin ero .


    • Etä-äitiys yleistyy

      Höpö höpö. Nykyään yleistyy vuoroasuminen ja vanhempien tasavertainen vanhemmuus. Isä ovat yhtä sitoutuneita ja käyttävät yhtä paljon aikaa/rahaa lapsiinsa kuin äiditkin. Marttyyri-yksinhuoltajaäidit ovat menneen talven lumia. Sitä paitsi, usein myös vuoroasujien äidit mainostavat olevansa "yksinhuoltajia" vaikka se ei voisi olla kauempana totuudesta. Samoin etä-äidit usein salailevat etä-äitiyttään, vaikka olisivat itse sen roolin valinneet.

      • karvas totuus ;)

        Höpöhöpö. Vuoroasuminen on viimeisenä suositeltava lapsen asumismuoto,varsinkin jos kyseessä on pieniä lapsia. Ja moni etävanhempi asuu eri paikkakunnalla kuin lapsi joten käytännössäkään ei onnistu.

        Asumismuotona voi olla vuoroasuminen mutta silti toisella yksinhuoltajuus.

        Harva mies oikeasti osallistuu avokäsin lapsensa elatukseen jollei ole pakko,ovatpa useat kehuneet miten elarit voi kiertää..


      • Anonyymi

        Ei kaikki Tapaukset ole kuten sen esität. Moni on tullut tulokseen että lapsi asuu yhdessä paikassa permanentisti ja käy pyhien aikana toisen vanhemman luona riippuu miten sopivat keskenään
        No en ole kuullut koskaan äidistä joka salailee äitiyttään, se on vale. Miksi heidän pitäisi sitä salailla , siihen ei ole mitään syytä


    • ihmettelijä ihminen

      Kun asiat menee pileen, ei voi olla kun yksi syy, miehen uusi suhde.
      Se yleensä muuttaa isän ja lapsen ja exien väljeä erittäin nopeasti ja paljon.
      Niinhän sitä sanotaan että mitä enempi on kokkeja, sen huonopi on soppa.
      Monet uudet suhteet, kun ei anna exien keskenään sopia asoita, vaa änkeää siihen väliin röyhkeästi.
      Jos on niin katkera ihminen, niin m ksi sitten ottaa mies jolla on perhe? Sitä ei vo ikäsittää.

      • luonnollista

        Ikävää, että olet niin katkeroitunut. Yleensä rakkaus mikä niittaa miehen ja naisen yksiin ja kyllä siitä huoilenpitoa riittää lapsillekin koska rakkaus on uusiutuva luonnonvara. Exään viileämmät välit on ihan ok.


      • katkeroituneita olem
        luonnollista kirjoitti:

        Ikävää, että olet niin katkeroitunut. Yleensä rakkaus mikä niittaa miehen ja naisen yksiin ja kyllä siitä huoilenpitoa riittää lapsillekin koska rakkaus on uusiutuva luonnonvara. Exään viileämmät välit on ihan ok.

        Kaikki me ollaan katkeroituneita. Mutta kun se rakkaus ei ole yksinkaertainen aia, ja vain ensimmäinen rakkaus on se todellinen, muut ovat sitten sivu-osumia, ja laastareita.


      • love.
        katkeroituneita olem kirjoitti:

        Kaikki me ollaan katkeroituneita. Mutta kun se rakkaus ei ole yksinkaertainen aia, ja vain ensimmäinen rakkaus on se todellinen, muut ovat sitten sivu-osumia, ja laastareita.

        ei me kaikki olla katkeria, vain sinä lissu olet katkera, kaunainen ja kade sekä vi***mainen.
        Teillä lissu se eka suhde oli paras, mutta exällenne ei.
        Minulla vasta se toinen on tosirakkautta, eikä mikään laastari.


    • Niimpä..

      Lapsen hyvinvoinnin turvaaminen on tärkeintä, ja luja yritys yrittää ymmärtää lapsen toista vanhempaa, vaikka hän käyttäytyisikin noinitsekeskeisesti ja välinpitämättömästi lastaan kohtaan. Lapselle hän on kuitenkin Isä tai Äiti ja sitä pitäisi yrittää kunnioittaa. Voihan olla että lastaan laiminlyövällä aikuisella ei yksinkertaisesti ole resursseja toimia toisin, toisinaan juri se on saattanut olla osasyy eroonkin. Yrittämällä pakottaa toista esim. tapaamaan lastaan, tilanne varmaankin vain pahenee mutta suhtautumalla asiaan "ymmärtäväisemmin" (en keksinyt muuta sanaa tähän) voi tilanne muuttua paremmaksi. Mutta en tosiaankaan ole paras henkilö neujoja jakamaan, kunhan ajattelin asiaa..

      • nvm.vbqbabababaa

        Niinpä, kun mies manipuloidaan lapsiaan vastaan, ei siitä voi syyttää muita kuin uusia suhteita. Siitähän ne kaikki ongelmat alkaa kun mies löytää uusia suhteita. Se julma katkeruus on paha peikko. Mies ei enää uskalla ollalasten ja exän kanssa, kun pelkäää että kotiapu lähtee. Mies tarvii sitä laastaria, ennenkuin toipuu ja löytää sen elämänsä naisen vuosien päästä, mutta väliin täytyy ottaa kuka tahansa, vaikka olisi kuin katkera ihminen tahansa.


    • Mitä ihmettä

      Miksi mies haluaisi eksänsä kanssa vielä olla?

    • Valitettavasti exät tekevät monesti kiusaa pelleillemällä näillä asioilla ymmärtämättä että vain lapsi on se ketä tässä loukataan.

      En tiedä mitä sopimuksissa lukee mutta jos siellä on päivät niin sano että tuolloin ja tuolloin voit hakea, jos et hae niin ole hakematta, äläkä jousta tästä ainakaan ennen kuin edes sovitut asiat pelaa. Sä olet sen pompoteltavana juuri niin kauan kun annat itsesi olla. Tiedän kokemuksesta, ex ei olisi mielellään ilmoittanut päivääkään aikaisemmin koska näkee lapsia etten vain millään voi sopia esim. kavereiden tapaamista tuolle ajalle. Mulle tuli mitta täyteen kun ite joutu jatkuvasti perumaan jo sovittuja menoja että lapset pääsee isälleen jne ja sanoin että saat nähdä niitä milloin vaan kunhan se on vakituista ja ilmoitat päivät, hae tai ole hakematta, pienen nikotteluajan jälkeen tapaamiset alkoi sujua kun tajusi että ainoa kenelle tuosta sen asioiden hankaloittamisesta on harmia on se ite ja lapset.

      Älä kuitenkaan missään tapauksessa laita lastasi asialle, soittelemaan isänsä perään ja pettymään joka kerta, siitä ei ole sinulle mitään iloa. Lapsi kyllä kykenee elämään sen asian kanssa että toinen ei tullut hakemaan mutta ei välttämättä sen kanssa että toinen vanhempi vielä pakottaa/pyyttää soittelemaan perään ja vaikka lapsi haluaisi soitella niin monesti se ei halua ilman että siltä jatkuvasti kysellään, no haluatko soittaa miksi ei tullut jne. Jos jo etukäteen tiedät ettei mikään tapaaminen onnistu niin puhu tulevasta menosta lapselle mahdollisimman vähän, niin senkin odotukset ja sitä kautta pettymykset on vähäisempiä, onpahan sitten (ehkä) iloinen yllätys jos ja kun isi sitten joskus tuleekin hakemaan.

      Oli lapsi minkä ikäinen tahansa niin aikuisten tulee kyetä sopimaan lapsiin liittyvät asiat ja jos ei saa niitä sovittua niin onhan teillä paperi jonka mukaan tapamiset pitäisi toimia, silloin mennään niiden mukaan ja muutellaan sitä vasta kun edes se toimii. Kun ne toimii ja lapsi on vanhempi niin silloinhan hän voi itsekin sopia tapaamisista.


      Ja vielä viimeisenä kylmä tosiasia, voi olla että exääsi ei kiinnosta lapsi lainkaan, näinkin voi käydä... ikävä kyllä ja sillehän ei äiti sitten voi mitään kun ei ketään voi pakottaa näkemään lastaan.

      • vapaita on olemassa

        Kauhean katkera olet. Jos noin koville ottaa että miehellä on lapsia ja ihana ex vaimo, niin miski rikoit perheen? Vapiata on kesällälin puiston penkit täynnä, jotka odottaa rakkautta.


      • parpempi näin kyllä

        Niinpä, monesti ne uusikot käännyttää miehen pois lapsitaan ja exästä. Se on julmaa toimintaa naiselta.
        Meillä juuri niin tekivät, ensin rikkoivat perheemme, ja sitten estivät isään tapaamasta lapsiaan kun me emme antaneet näiden naikkosten nähdä meitä. Emme halunneet haukkuvia naisia kotiimme eikä lastemme lähelle. Se olisi ollut erittäin julmaa lapsia kohtaan ja säälittävää, että tulisivat meille haukkumaan ja sotkemaan.
        Kielsimme ettei saa olla missäänt ekemisissä, sitten ne naikkoset estivät miestä tapaamasta meitä ja varsinkinl apsia, sillälailla kostivat.

        En ymmärrä miksi he niin tekevät, katkruutta varmaan ja pelkoa. Kun toisilla on perhe ja asiat hyvin niin pitää rikkoa kun itsellä ei ole mitään.

        Emme ole koskaan heitä nähneet emmekä halua. Heillä ei ole mitään asiaa meille, ja mieskin sanoi että hänen naiset ovat erittäin huonoa seuraa meille. On hyvin pitänyt poissa heidät meiltä.


    • näin se menee

      Sinä et voi asialle mitään. Sinun on pakko noudattaa sopimusta, isän ei. Yksinhuoltajuutta ei saa vaikka mikä olisi ja viranomaisista ei ole mitään apua. Olen saman asian kanssa paininut viimeiset 5 v ja mitään asialle ei voi tehdä. Lastenvalvoja, oikeusaputoimisto jne kaikki sanovat, että koita kestää, ei niiltä muuta apua asiaan anneta. Yritin hakea yksinhuoltajuutta isän ehdonalaisen ( mahdollisesti lähiaikoina tulevan linnatuomion) nojalla, niin se ei riitä syyksi yksinhuoltajuudelle. Vankiloissa kuulemma sosiaaliviranomaiset hoitaa lapsen isälle paperit, jos on tarvetta.
      Suomi on hieno maa :(

      • Älkää nyt hyvät ihmiset sekoittako tapaamisoikeutta ja huoltajuutta keskenään, niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

        Tapaamisoikeus määrää sen ajan jolloin lähihuoltajan on oltava päivystämässä siltä varalta että etä haluaa tavata lapsiaan. Muulloin ei kotona tarvitse päivystää, jolloin voi sanoa ettei tapaaminen käy, jonka jälkeen etä voi sitten esiintyä hyvänä ihmisenä, voi voi, oisin niin halunnut nähdä lapseni mutta toinen kiusaa... jos kaikki menee hyvin niin tapaamisiahan voi olla vaikka kuinka paljon sopimuksen ulkopuolella. Tapaamisoikeussopimus ei ole kuin pala paperia joka parhaimmillaan takaa sen ettei lähin tarvise olla narun päässä joustettavissa toisen mielialojen mukaan.

        Huoltajuudessa taas sovitaan kuka saa hoitaa virallisia asioita, esim yhteishuotajien pitää olla kummankin paikalla kun lapselle aukaistaan tili, haetaan passia ym. Yksinhuolta voi nämä tehdä itsekseen ilman toisen suostumuksia ym. Eli tämä on sitten virallinen paperi jolla on oikeaa painoarvoakin.

        p.s kukaan etän uusi puoliso ei voi erottaa etää lapsistaan, etä tekee sen ihan itse omasta halustaan. Turha myöskään ruikuttaa että se uusi rikko meidän "onnellisen perheen", kukaan ei voi tulla minkään onnellisen perheen väliin, ja miksi käyttää energiaa sen toisen osapuolen mollaamiseen, käyttäkää se energia joko pettäjän syyttämiseen tai peiliin katsomiseen, missä meni vikaan, ottakaa opikseen ja jatkakaa elämää, turha katkeruus rumentaa ihmisiä. Ja ei, en ole rikkonut kenenkään "onnelista perhettä", en edes kenekään vähämmän onnellista vaikka joku tästä ns. puolustuspuheesta saakin sen käsityksen. Käytän mielummin energiani johonkin muuhun kun uuden puolison eroprosessin läpikäymiseen...


        p.s 2 nimimerkki parempi näin kyllä, miksi ihmeessä exäsi pitäisi tavata sinua?? et kyllä hyödy mitään asiassa että käytät lapsia katkeruutesi valikappaleena.


      • 12+15

        Ai kyllä mä vaan sain oikeudelta yksinhuoltajuuden vaikka aiemmin oli yhteishuolto. Syystä ettei ex noudattanut lainkaan sopimusta eikä suostunut yhteistyöhön missään asiassa.


      • kolmas hajottaa aina
        s.m.a.i.l kirjoitti:

        Älkää nyt hyvät ihmiset sekoittako tapaamisoikeutta ja huoltajuutta keskenään, niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

        Tapaamisoikeus määrää sen ajan jolloin lähihuoltajan on oltava päivystämässä siltä varalta että etä haluaa tavata lapsiaan. Muulloin ei kotona tarvitse päivystää, jolloin voi sanoa ettei tapaaminen käy, jonka jälkeen etä voi sitten esiintyä hyvänä ihmisenä, voi voi, oisin niin halunnut nähdä lapseni mutta toinen kiusaa... jos kaikki menee hyvin niin tapaamisiahan voi olla vaikka kuinka paljon sopimuksen ulkopuolella. Tapaamisoikeussopimus ei ole kuin pala paperia joka parhaimmillaan takaa sen ettei lähin tarvise olla narun päässä joustettavissa toisen mielialojen mukaan.

        Huoltajuudessa taas sovitaan kuka saa hoitaa virallisia asioita, esim yhteishuotajien pitää olla kummankin paikalla kun lapselle aukaistaan tili, haetaan passia ym. Yksinhuolta voi nämä tehdä itsekseen ilman toisen suostumuksia ym. Eli tämä on sitten virallinen paperi jolla on oikeaa painoarvoakin.

        p.s kukaan etän uusi puoliso ei voi erottaa etää lapsistaan, etä tekee sen ihan itse omasta halustaan. Turha myöskään ruikuttaa että se uusi rikko meidän "onnellisen perheen", kukaan ei voi tulla minkään onnellisen perheen väliin, ja miksi käyttää energiaa sen toisen osapuolen mollaamiseen, käyttäkää se energia joko pettäjän syyttämiseen tai peiliin katsomiseen, missä meni vikaan, ottakaa opikseen ja jatkakaa elämää, turha katkeruus rumentaa ihmisiä. Ja ei, en ole rikkonut kenenkään "onnelista perhettä", en edes kenekään vähämmän onnellista vaikka joku tästä ns. puolustuspuheesta saakin sen käsityksen. Käytän mielummin energiani johonkin muuhun kun uuden puolison eroprosessin läpikäymiseen...


        p.s 2 nimimerkki parempi näin kyllä, miksi ihmeessä exäsi pitäisi tavata sinua?? et kyllä hyödy mitään asiassa että käytät lapsia katkeruutesi valikappaleena.

        Kyllä voi. Jos nainen tekee lasten olon isän luona hankalaksi ja haukkuu ja kiusaa kokoajan, niin ei ne lapset isää tule katsomaan, kun siellä on kurjaa olla. Kyllä semmoinen on erottamista.Tahallista erottamista. Sehän on se päämäärä.

        Miten lapset voi olla olematta katkeria ja pahoillaan, jos joku naakka on rikkonut hänen perheen ja estää olemasta isän kanssa? Kyllälapsi saa surra ja ikävöidä isää.
        Tiedän monta tapausta, missä kolmas on tahallaan rikkonut perheen, haukkunut lapset ja exän ja sitten on kuin mitään ei olisi tehnytkään. Syyttelee vaan muita ongelmista, mutta ei myönnä että itse onkaiken takana.

        Kolmas usein rikkoo sen perheen, mutta eihän sitä itse näe.


      • kolmas hajottaa aina kirjoitti:

        Kyllä voi. Jos nainen tekee lasten olon isän luona hankalaksi ja haukkuu ja kiusaa kokoajan, niin ei ne lapset isää tule katsomaan, kun siellä on kurjaa olla. Kyllä semmoinen on erottamista.Tahallista erottamista. Sehän on se päämäärä.

        Miten lapset voi olla olematta katkeria ja pahoillaan, jos joku naakka on rikkonut hänen perheen ja estää olemasta isän kanssa? Kyllälapsi saa surra ja ikävöidä isää.
        Tiedän monta tapausta, missä kolmas on tahallaan rikkonut perheen, haukkunut lapset ja exän ja sitten on kuin mitään ei olisi tehnytkään. Syyttelee vaan muita ongelmista, mutta ei myönnä että itse onkaiken takana.

        Kolmas usein rikkoo sen perheen, mutta eihän sitä itse näe.

        Höpöhöpö. Ei kolmas sitä riko, ero olisi tullut joka tapauksessa jossain välissä. Ethän sä voi ketään pakottaa olemaan sun kanssas, jos exäsi ei olisi nyt lähtenyt, niin olisi lähtenyt jossain vaiheessa jollain muulla syyllä. Et voi rehellisesti sanoa että kaikki oli niin kovin hyvin ja onnellisia, se "naakka" tuli vaan ja vei mun ressukkaukon joka ei osaa puolustaa iteään...


        Miksi ihmeessä niille lapsille pitää toitottaa omaa katkeruuttaan ja selitellä miksi ero tuli, ei pienten lasten tarvii kuulla sellaista tekstiä että tuo ja tuo nainen vei isän, syyttäkään sitä nyt kaikesta. Lapsille riittää kun sanoo että isä ja äiti riitelee niin paljon että on parempi asua erillään ja nyt teillä on sentään kaksi kotia missä teitä rakastetaan. Ei lapset tyhmiä ole, mutta omat katkeruuden niihin saa tartutettua kyllä liiankin hyvin.


      • Anonyymi
        kolmas hajottaa aina kirjoitti:

        Kyllä voi. Jos nainen tekee lasten olon isän luona hankalaksi ja haukkuu ja kiusaa kokoajan, niin ei ne lapset isää tule katsomaan, kun siellä on kurjaa olla. Kyllä semmoinen on erottamista.Tahallista erottamista. Sehän on se päämäärä.

        Miten lapset voi olla olematta katkeria ja pahoillaan, jos joku naakka on rikkonut hänen perheen ja estää olemasta isän kanssa? Kyllälapsi saa surra ja ikävöidä isää.
        Tiedän monta tapausta, missä kolmas on tahallaan rikkonut perheen, haukkunut lapset ja exän ja sitten on kuin mitään ei olisi tehnytkään. Syyttelee vaan muita ongelmista, mutta ei myönnä että itse onkaiken takana.

        Kolmas usein rikkoo sen perheen, mutta eihän sitä itse näe.

        Lapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa

        Miksihän jotkut isät kieltäytyvät tapaamasta lapsiaan vetoamalla johonkin laitto aksi todettuun asiaan, esim perättömään lausuntoon? Varmaan jotain vikaa puhtaan järjen käytössä sellaisella vanhemmala, vai onko ko jokin hätähuuto, kun noin läpinäkyvä tekosyy asialle?


    • näin se vaan menee

      joo ei huoltajuudella ja tapaamisoikeudella ole mitään tekemistä keskenään. mutta näille tapaamisille ei mitään voi. ei etävanhempaa voi pakottaa ottaa lastaan luokseen, vaikka mikä sopimus olisi. mutta jos on sopimus ja vaikka etä ei sitä noudattaisikaan, niin lähivanhemman on noudatettava ja annettava lapsi etälle, silloin harvoin, ku se hänelle sopii. lähivanhempi ja lapsi joutuvat poikkoileen tasan sen mukaan, että mitä etävanhempi päättää milloinkin, ottaako vai ei. lastenvalvojat, käräjäoikeus, kukaan ei voi pakottaa etää noudattaan sopimusta, jos tämä ei sitä halua.

    • Anonyymi

      Kyllä isän on laitettava aikataulunsa niin että pyssy sovituissa ajoissa.
      Ei kai sitä kukaan voi odotella turhaan.kirjoitanylös joka juttu milloin on perunut tapaamiset ja minkä vuoksi
      Silloin kun lapsen vanhemmat asuvat erillään niin lapsen on saatava myös senturvallisuuden tunne että isä hakee silloin kun on sovittu eikä silloin kun isälle sattuu sopimaan . Miksi sellaista peliä pitää ja mitä hän sillä luulee voittavansa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe