Voinko teettää pokasia? (talvikko)

laurakukkonen

Eli omistan kaksi Venäjänkääpiöhamsteri Talvvikkoa, uros on jo 1,5 vuotias, ja naaras on vasta 2kk ikäinen. Odotan, että naaras olisi 3kk ikäinen, jolloin uros onkin jo 1,6 vuotia. Voiko niin vanhalla uroksella teettää enää poikasia ? APUA

14

729

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ruusa

   Hmh... Itse en menisi teettämään niin vanhalla uroksella, paras ikä urokselle olisi n. 7kk ja naaraan tulisi odottaa ihan 4-10kk ikään.

  • Ruusa

   Niin ja lisäys äsköiseen; Ovatko hamsterin eläinkaupasta ? Silloin en teettäisi niillä ollenkaan poikuetta, koska niillä voi olla suvussa erinlaisia sairauksia yms. Ja sinun tulisi kysellä ja ottaa paljon tietoa itsellesi hamsteri kasvattajilta, ennenkuin teetät yhtään poikuetta. Eikä tiedon haku ole sitä että katsot epämääräisiltä sivuilta hamsterin poikasten tietoa 10 minuuttia ja ryhdyt sitten tekemään poikueen sairailla vanhemmilla. En halua lannistaa sinua tai syyttää, mutta nykyään maailmassa on jo liikaa sisäsiittoisia hamstereita jotka saattavat jatkaa sukua. Lisäksi hamsterin poikasten teettäjä pitäisi ihan oikeasti olla sellainen, jolla on siihen hyvä syy ja joka tietää hätätilanteissakin kaikki neuvot. Ei niitä poikasia teetetä sen tähden että ne ovat niin söpöjä tai pikkuisia ja sen jälkeen laitetaan eläinkauppaan homehtumaan. Sinulla tulisi myös olla tiedossa hyvin poikasten uudet omistajat.

   • kompss

    Niin, eläinkapoissa on/saattaa olla yleensä sairaita hamstereita... Mutta mistäs sinä sen tiedät, onko hän perehtynyt asiaan:oo? Ei kannata varmaan niin vanhalla uroksella teettää ku sille voi käyä vähän huonosti...D:D: mutta omat hamsterisi, tee mitä lystät:))


  • Ruusa

   Niin mutta ei tunnu oikein asiaan perehtyvältä kun ei tiedä minkä ikäisillä kannattaa hamsterin poikueita teettää ja ei oikein lupaavalta kuullostanut tuo tekstikään. Elä käsitä väärin että syyttäisin, mutta ei se hamsterin poikasten teettäminen ole niin yksinkertaisempaa kuin vaikkapa koiran pentujen teettäminen. Pahimmassa tilanteessa omistaja joutuu pettymään kovasti kun löytää kuolleita poikasia pesästä jos emo ei hyväksykkään poikasia. Kaikilla on omat riskinsä.

  • täsoiskuule

   Älä teetä poikasia. Uroksen iällä ei ole paskan vertaa merkitystä, mitä vanhempi sen parempi. Naaraan tulee sen sijaan olla 4-6 kuukautta ensimmäisen poikueen aikaan.

   Mutta noilla sun tiedoilla ja taidoilla, älä ikimaailmassa teetä. "Ku ne on nii söpöjä!!!111" ei todellakaan ole hyvä syy teettää poikasia. Mutta koska luultavasti olet idiootti, etkä kuuntele puhetta ja teetät poikaset silti, niin haista paska.

  • kanifani

   Luin itse netistä että naaraksen täytyy olla 1,5 .v. ensi synnyttäjäksi. ja ihan hyvin voit tuon ikäisellä uroksella sen astuttaa.

  • Ruusa

   Naaraan täytyy olla sen verran nuori ja sen verran vanha jaksaakseen kantaa sellaisen vastuun, mutta 1,5 vuotiaana se ei tule kuuloonkaan. Naaras on silloin liian vanha synnyttääkseen 4-17 poikasta ! Ja uroksen iän (suositellaan) olevan 7 kk vanha jolloin hedelmöitys onnistuisi paremmin. Jos uros on yli vuoden ikäinen se saattaa olla riski.

   • hohhoijaakuulkaany

    Voi herranjumala, mistä hiton kaivosta te näitä tietojanne ongitte?

    Naaraan tulee synnyttää ensimmäiset poikaset 3-5 kuukauden iässä, koska puolen vuoden jälkeen sen lantio alkaa luutua, jonka vuoksi ensisynnytys yli puolivuotiaana johtaa lähes poikkeuksetta kuolemaan.

    Uroksen iällä ei ole mitään väliä, joskin tosi vanhan astutus voi sitä stressata. Mitä vanhempi sen parempi, koska tällöin mahdolliset sairaudet, ulkomuoto ja luonne tulevat kunnolla esille ja tietää, kannattaako juuri sitä yksilöä käyttää jalostukseen.

    http://veeranhamsterit.blogspot.com/2011/08/talvikon-lisaantyminen.html

    Aloittaja voisi myös lukea tämän: http://www.satavarvas.net/turkinpippurin/alkaisinko_kasvattamaan.html

    Ja aloittajan ei pidä teettää poikasia. PISTE.


  • Nice ihminen

   Minun hamsterini on eläinkapasta ja hamsterini on jo noin 2 vuotias eikä mitään sairauksia ole tullut (onneksi).
   Tottakai niitä sairaita hamsterin poikasiakin paljon myydään, mutta ei kaikkia eläinkaupan hamstereita tarvitse syyttää sairaiksi.
   Vaikkei tiedäkään hamstereiden vanhemmista paljoa niin hamsteri voi silti olla ihan sata prosenttisen terve.
   Ja miksi eläinkauppiaat myisivät sairaita poikaisia? Syy voi olla vain, että haluavat rahaa, mutta eivät he valituksiakaan halua.
   Joten, jos ostat eläinkaupasta hamsterin ja se on sairas niin valita siitä ja levittele tietoa. Siitäpähän oppivat!

   • dsfsgresrfes

    Sinun hamsterisi voi olla terve, mutta se voi silti kantaa piilevästi jotakin vakavaa sairautta (genetiikan perusteiden opettelu kannattaa), joka periytyy sitten jälkeläisille, mutta josta et tiedä mitään, koska sukua ei ole tiedossa. Lisäksi talvikoiden kanssa on ongelmana hybridit, eläinkaupasta ostettaessa ei ikinä voi tietää, ovatko talvikot todella talvikoita vai ei.

    Eläinkaupat myyvät lemmikit, jotka ne saavat. Sairaita tuskin myyvät, mutta koskaan ei voi tietää, mitä sairauksia jälkeen päin tulee. Eläinkaupoissa kun USEIMMITEN on tukusta tulleita hamstereita, jotka "kasvatetaan" ihan järkyttävissä oloissa. :( Lemmikkinä nekin ovat hyviä, mutta jalostukseen en missään nimessä käyttäisi.


  • fanipala

   Hups!katsoin..että..puhut..kanista:Dsoriii:)

  • Dafuck

   Inhottavaa lukea kun kaikki vaan syyllistää jos joku kysyy jotain "ei kannata tehdä niitä kun et osaisi kuitenkaan" kumma juttu ku ei saa edes kysyä .

   • mietiloppuunasti

    Kuule kyllä kysyä saa, mutta jos tarvitsee aivan perusasioita kysyä (jotka tietenkin löytää idioottikin minuutissa googlettelemalla), niin sitten on aivan selvää, ettei niin törkyhuonolla tieto-taidolla ja vähällä viitseliäisyydellä lähdetä elävillä eläimillä leikkimään. Kyllä silloin on ihan perusteltua kyseenalaistaa osaaminen kun se osaamattomuus paistaa kysymyksistä läpi. Jos joku on inhottavaa, niin se, että osaamattomat ja erittäin vähällä viitseliäisyydellä varustetut lapsukaiset luulevat, että voivat alkaa puuhaan, joka vaatii vastuuntuntoa enemmän kuin on antaa.


  • Anonyymi

   Kuullostaa siltä että myös neuvojat ovat 12-15 v lapsia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   617
   5309
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   3186
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   1836
  4. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   283
   1815
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   111
   1321
  6. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   259
   1296
  7. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1213
  8. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1019
  9. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   890
  10. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   818
  Aihe