Voinko teettää pokasia? (talvikko)

Eli omistan kaksi Venäjänkääpiöhamsteri Talvvikkoa, uros on jo 1,5 vuotias, ja naaras on vasta 2kk ikäinen. Odotan, että naaras olisi 3kk ikäinen, jolloin uros onkin jo 1,6 vuotia. Voiko niin vanhalla uroksella teettää enää poikasia ? APUA

14

1040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruusa

      Hmh... Itse en menisi teettämään niin vanhalla uroksella, paras ikä urokselle olisi n. 7kk ja naaraan tulisi odottaa ihan 4-10kk ikään.

    • Ruusa

      Niin ja lisäys äsköiseen; Ovatko hamsterin eläinkaupasta ? Silloin en teettäisi niillä ollenkaan poikuetta, koska niillä voi olla suvussa erinlaisia sairauksia yms. Ja sinun tulisi kysellä ja ottaa paljon tietoa itsellesi hamsteri kasvattajilta, ennenkuin teetät yhtään poikuetta. Eikä tiedon haku ole sitä että katsot epämääräisiltä sivuilta hamsterin poikasten tietoa 10 minuuttia ja ryhdyt sitten tekemään poikueen sairailla vanhemmilla. En halua lannistaa sinua tai syyttää, mutta nykyään maailmassa on jo liikaa sisäsiittoisia hamstereita jotka saattavat jatkaa sukua. Lisäksi hamsterin poikasten teettäjä pitäisi ihan oikeasti olla sellainen, jolla on siihen hyvä syy ja joka tietää hätätilanteissakin kaikki neuvot. Ei niitä poikasia teetetä sen tähden että ne ovat niin söpöjä tai pikkuisia ja sen jälkeen laitetaan eläinkauppaan homehtumaan. Sinulla tulisi myös olla tiedossa hyvin poikasten uudet omistajat.

      • kompss

        Niin, eläinkapoissa on/saattaa olla yleensä sairaita hamstereita... Mutta mistäs sinä sen tiedät, onko hän perehtynyt asiaan:oo? Ei kannata varmaan niin vanhalla uroksella teettää ku sille voi käyä vähän huonosti...D:D: mutta omat hamsterisi, tee mitä lystät:))


    • Ruusa

      Niin mutta ei tunnu oikein asiaan perehtyvältä kun ei tiedä minkä ikäisillä kannattaa hamsterin poikueita teettää ja ei oikein lupaavalta kuullostanut tuo tekstikään. Elä käsitä väärin että syyttäisin, mutta ei se hamsterin poikasten teettäminen ole niin yksinkertaisempaa kuin vaikkapa koiran pentujen teettäminen. Pahimmassa tilanteessa omistaja joutuu pettymään kovasti kun löytää kuolleita poikasia pesästä jos emo ei hyväksykkään poikasia. Kaikilla on omat riskinsä.

    • täsoiskuule

      Älä teetä poikasia. Uroksen iällä ei ole paskan vertaa merkitystä, mitä vanhempi sen parempi. Naaraan tulee sen sijaan olla 4-6 kuukautta ensimmäisen poikueen aikaan.

      Mutta noilla sun tiedoilla ja taidoilla, älä ikimaailmassa teetä. "Ku ne on nii söpöjä!!!111" ei todellakaan ole hyvä syy teettää poikasia. Mutta koska luultavasti olet idiootti, etkä kuuntele puhetta ja teetät poikaset silti, niin haista paska.

    • kanifani

      Luin itse netistä että naaraksen täytyy olla 1,5 .v. ensi synnyttäjäksi. ja ihan hyvin voit tuon ikäisellä uroksella sen astuttaa.

    • Ruusa

      Naaraan täytyy olla sen verran nuori ja sen verran vanha jaksaakseen kantaa sellaisen vastuun, mutta 1,5 vuotiaana se ei tule kuuloonkaan. Naaras on silloin liian vanha synnyttääkseen 4-17 poikasta ! Ja uroksen iän (suositellaan) olevan 7 kk vanha jolloin hedelmöitys onnistuisi paremmin. Jos uros on yli vuoden ikäinen se saattaa olla riski.

      • hohhoijaakuulkaany

        Voi herranjumala, mistä hiton kaivosta te näitä tietojanne ongitte?

        Naaraan tulee synnyttää ensimmäiset poikaset 3-5 kuukauden iässä, koska puolen vuoden jälkeen sen lantio alkaa luutua, jonka vuoksi ensisynnytys yli puolivuotiaana johtaa lähes poikkeuksetta kuolemaan.

        Uroksen iällä ei ole mitään väliä, joskin tosi vanhan astutus voi sitä stressata. Mitä vanhempi sen parempi, koska tällöin mahdolliset sairaudet, ulkomuoto ja luonne tulevat kunnolla esille ja tietää, kannattaako juuri sitä yksilöä käyttää jalostukseen.

        http://veeranhamsterit.blogspot.com/2011/08/talvikon-lisaantyminen.html

        Aloittaja voisi myös lukea tämän: http://www.satavarvas.net/turkinpippurin/alkaisinko_kasvattamaan.html

        Ja aloittajan ei pidä teettää poikasia. PISTE.


    • Nice ihminen

      Minun hamsterini on eläinkapasta ja hamsterini on jo noin 2 vuotias eikä mitään sairauksia ole tullut (onneksi).
      Tottakai niitä sairaita hamsterin poikasiakin paljon myydään, mutta ei kaikkia eläinkaupan hamstereita tarvitse syyttää sairaiksi.
      Vaikkei tiedäkään hamstereiden vanhemmista paljoa niin hamsteri voi silti olla ihan sata prosenttisen terve.
      Ja miksi eläinkauppiaat myisivät sairaita poikaisia? Syy voi olla vain, että haluavat rahaa, mutta eivät he valituksiakaan halua.
      Joten, jos ostat eläinkaupasta hamsterin ja se on sairas niin valita siitä ja levittele tietoa. Siitäpähän oppivat!

      • dsfsgresrfes

        Sinun hamsterisi voi olla terve, mutta se voi silti kantaa piilevästi jotakin vakavaa sairautta (genetiikan perusteiden opettelu kannattaa), joka periytyy sitten jälkeläisille, mutta josta et tiedä mitään, koska sukua ei ole tiedossa. Lisäksi talvikoiden kanssa on ongelmana hybridit, eläinkaupasta ostettaessa ei ikinä voi tietää, ovatko talvikot todella talvikoita vai ei.

        Eläinkaupat myyvät lemmikit, jotka ne saavat. Sairaita tuskin myyvät, mutta koskaan ei voi tietää, mitä sairauksia jälkeen päin tulee. Eläinkaupoissa kun USEIMMITEN on tukusta tulleita hamstereita, jotka "kasvatetaan" ihan järkyttävissä oloissa. :( Lemmikkinä nekin ovat hyviä, mutta jalostukseen en missään nimessä käyttäisi.


    • fanipala

      Hups!katsoin..että..puhut..kanista:Dsoriii:)

    • Dafuck

      Inhottavaa lukea kun kaikki vaan syyllistää jos joku kysyy jotain "ei kannata tehdä niitä kun et osaisi kuitenkaan" kumma juttu ku ei saa edes kysyä .

      • mietiloppuunasti

        Kuule kyllä kysyä saa, mutta jos tarvitsee aivan perusasioita kysyä (jotka tietenkin löytää idioottikin minuutissa googlettelemalla), niin sitten on aivan selvää, ettei niin törkyhuonolla tieto-taidolla ja vähällä viitseliäisyydellä lähdetä elävillä eläimillä leikkimään. Kyllä silloin on ihan perusteltua kyseenalaistaa osaaminen kun se osaamattomuus paistaa kysymyksistä läpi. Jos joku on inhottavaa, niin se, että osaamattomat ja erittäin vähällä viitseliäisyydellä varustetut lapsukaiset luulevat, että voivat alkaa puuhaan, joka vaatii vastuuntuntoa enemmän kuin on antaa.


    • Anonyymi

      Kuullostaa siltä että myös neuvojat ovat 12-15 v lapsia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe