Koiran ulvonta.. MITÄ TEEN?

Greyol

Sain naapurilta hiljattain ilmoituksen, että koiramme haukkuu ja ulvoo yksin ollessaan päivisin. Olen nyt sitten äänittänyt koiran touhuja ja tosiaan vajaan tunnin sisällä lähdöstäni koirani ulvoa vollottaa todella äänekkäästi noin puolen minuutin ajan ja sen jälkeen ei kuulu mitään muuta kuin hieman lelujen kolinaa. Voiko ulvonta olla eroahdistusta vai haistaako se kiimaisia narttuja vai kuuleeko kerrostalon ääniä? Jätän koiralleni kuitenkin suhteellisen paljon aktiviteettia lähtiessäni (aktivointipalloa, kongia, puruleluja, palloja yms.). Olisiko kellään kokemusta moiseta hetkellisestä vollottamisesta? Kovin tuntui naapuri kuitenkin närkästyneen vaikkei ulvonta tunnu kestävän kerrallaan kauaakaan.

6

1515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vieppäs

      sinne naapuriin vaikka konjakkipullo ja jos mahdollista näytä hänelle äänitteesi joka on toivottavasti koko päivältä. Sitten kysele vähän varoen että josko tuo nyt ihan mahdotonta on kestää. Voihan tuo tietysti esittää että monena päivänä aiemmin on kestänyt tunteja tuo mellakka. Joten varmista asia myös itse useammalta päivältä.

      Ei tuo nyt kyllä mikään sellainen asia ole joka häätöön johtaisi, jollei naapurisi nyt satu samalla olemaan asuntosi omistaja eli vuokranantajasi.

      Ja ihan varmuudeksi silti, pidä jatkossa eteisen väliovi kiinni, ettei tule postiluukusta mitään yllättäviä lihapullalähetyksiä. Ihan aina kun ei naapureista voi tietää.

    • Pen_tu

      Jos koira ulvoo puoli minuuttia, mitään ongelmaa ei ole. Jotta naapuri voisi valittaa, koiran tulisi ulvoa monta tuntia päivässä ja tämän pitäisi toistua useana päivänä. Puolen minuutin mittaista meteliä voi verrata vaikka lapsen itkuun, huonekalun kokoamiseen tai naulan laittamiseen seinään taulua varten. Toisin sanoen: kerrostalossa kuuluu toisinaan meteliä ja naapurin on vaan kestettävä se tai hankittava korvatulpat/muutettava omakotitaloon.

      Varmistu ensin siitä, onko koira häirinnyt muita naapureita. Meilläkin yksi naapuri valitti koirani ulvovan monta tuntia putkeen päivässä. Kun kyselin muilta naapureilta asiasta, he hämmästelivät ja sanoivat, etteivät ole kuulleet mitään. Naapuri kuulemma valittaa milloin mistäkin ja melkein jokaisesta asukkaasta.

    • ...

      Unohda naapurit, tai käy kertomassa, että olet pahoillasi ja teet kaikkesi asian korjaamiseksi, enempää niihin ei tarvitse panostaa. Kiitä toki siitä, että toivat asian julki, ilman heidän suun avaamistaan koirasi olisi saattanut kärsiä vaikka miten kauan tietämättäsi.

      Panosta nyt kuitenkin siihen, että koirallasi on paha olla yksinään kotona, eli sitä eroahdistusta, sen uskoisi olevan vastauksissa ja sinullakin se suurin huoli, oman koirasi hyvinvointi.

      Tuolla surffailemalla löydät hyviä eläinystävällisiä vinkkejä koiran eroahdistukseen: http://www.sey.fi/alahakita

    • torttu4

      Meidän koirallamme ei ollut ongelmaa ennenkuin toinen koira tuli talouteen, nyt ensimmäinen koira saattaa ulvoa koko sen ajan kun ovat yksin. :/ tämä on todellinen ongelma, sillä naapurit siitä valittavat ja isännöitsijäkin jo uhkailee varoituksella jos ulvominen ja haukkuminen ei lopu...
      Olemme kokeilleet feromonia ja haukunestopantaa tuloksetta, aktiviteetteja koirilla on. en tiedä mikä olisi neuvoksi.. :(

      • Jos voit

        niin ota koirat mukaan töihin, harrastuksiin ja muihin menoihin. Tossa on kai kyse siitä että vanhempi haluaa viihdyttää kaveriaan kun sellaisen on saanut. Yksin ollessaan sitä nyt kukaan lauleskele?


    • Koirapäiväkotiin!

      Tai vie koira hoitoon työpäivien ajaksi. Meillä käy 3 päivänä viikossa tällaisessa kuin Koirapäiväkoti Hyggebo Helsingissä (http://www.koirapaivakoti.fi)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe