Haussa pk spk/holsku uros astutukseen

koiruus

Saksanpaimenkoira-hollanninpaimenkoira sekoitus nartulle seuraavista (syksyn) juoksuista. Narttu on raitapaitainen 25 kiloinen rungoltaan ehkä lähempänä spk.

16

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiksiVoiMiksi?

      Miksi pitää tehdä sekarotuisia tahallaan? Onko vanhemmat tutkittu? Paperit? Terveet?

      Käytä nekin rahat mitä pentujen hoitoon menee, siihen ,että leikkautat vaikka sen narttusi.

      • anna sinä olla

        Asia ei kuulu sinulle. Jokaisen oma asia, kasvattaako sekarotuisia vai puhdasrotuisia. Kummastakaan ei ole mitään haittaa, toisin kuin esimerkiksi sairaaksi jalostamisesta, joka on eläinrääkkäystä. Jos ei asiallisita kommenttia löydy, on paras olla kokonaan kommentoimatta.


    • kassetti

      Ei niitä terveitä koiria ainakaan "kasvateta" risteyttämällä tutkimattomia vanhempia joilla luonnekin saattaa olla ihan mitä vaan. No, saadaan lisää kilipäitä tänne suomenmaahan puremaan vastaantulijoita irtiollessaan.

      • shhsjkhks

        Sekarotuisia kasvatetaan, muttei jalosteta. Hollanninpaimenkoiralla ja saksanpaimenkoiralla ei edes ole juurikaan varsinaisia luonne-eroja, vaan molempia ollaan varmaan 100 vuoden ajan käytetty lähes täysin samoihin tarkoituksiin ja kummankin luonteenpiirteillä on koko sen ajan ollut samat tavoitteet. Saksanpaimenkoiria ollaan risteytetty geenipohjan laajentamiseksi belgianpaimenkoirien ja belgianpaimenkoiria hollanninppaimenkoirien kanssa, joten samoja geenejäkin näistä nykyään löytyy. Holsku-saku risteytys ei ole mikään "mikä tahansa"-risteytys. Ja miten niin sekarotuiset ovat herkempiä purijoita kuin puhdasrotuiset?


    • jep jep

      Mitäpä sitä tuhlaamaan rahojaan turhiin terveystarkastuksiin kun kyseessä on noinkin terve rotu kuin Saksanpaimenkoira ! Tuleepahan enemmän voittoa .

      Niin kauan kuin teeteen pentuja tutkimattomilla koirilla oli se sitten rekisteröity tai ei niin homma on silkkaa typeryyttä/tietämättömyyttä/ahneutta .

    • Kassetti

      "Holsku-saku risteytys ei ole mikään "mikä tahansa"-risteytys"
      Se on jokatapauksessa sekarotuinen. Sekarotuisia koiria on maailma pullollaan, eikähän niistä riitä jokaiselle sellaisen tahtovalle. Miksi pitää tehdä tälläsiä coctaileja TAHALLAAN? Että on jotenkin muodikkaampi? Molemmista ks. roduista löytyy todella huonoja koiria, joko fyysisesti tai, vielä melkein pahempi, psyykkisesti heikkoja koiria. Jos niitä vanhempia ei ole tutkittu, millä nuo ylläolevat voidaan helpoiten välttää? Jättämällä ne pennut tekemättä.

      Se että joihinkin rotuihin on saatu ERIKOISLUPIA risteyttää toisia rotuja, ei tarkoita sitä, että jokaisen jolla on ks rotu pitäisi alkaa "jalostamaan".

      Enkä tarkoittanut, että sekarotuiset olisi mitenkään puruherkempiä yleensä, mutta noista roduista kun yhdität kaksi heikkopäistä ja vielä myyt ne pennut kelle sattuu, niin varmasti pääsee taas isot koirat otsikoihin. Kiitos siitä.

    • shhsjkhks

      "Se että joihinkin rotuihin on saatu ERIKOISLUPIA risteyttää toisia rotuja, ei tarkoita sitä, että jokaisen jolla on ks rotu pitäisi alkaa "jalostamaan"

      -Tarkoitin tuolla sitä, että ei näillä roduilla kummoisia eroavaisuuksiakaan voi olla, kun kerran niitä voidaan jopa keskenään risteyttää sakun kautta belggariin ja belggarin kautta sakuun.

      "Enkä tarkoittanut, että sekarotuiset olisi mitenkään puruherkempiä yleensä, mutta noista roduista kun yhdität kaksi heikkopäistä ja vielä myyt ne pennut kelle sattuu, niin varmasti pääsee taas isot koirat otsikoihin. Kiitos siitä."

      -Eivätkö rotukoirat voi olla heikkopäisiä? Kasvattaa sitten rotukoiria tai sekarotuisia, niin kasvattaja itse on vastuussa siitä, kuinka heikkopäisiä koiria teettää. Ja kyllä rotukoiriakin myydään usein kelle sattuu. Sekarotuistenkin kasvattajat voivat olla vaikka kuinka tarkkoja siinä, keille koiriaan myyvät.

      Kerrohan edelleen, että mitä haittaa tuollaisten mixien kasvattamisesta on sen enempää kuin puhtaiden kasvattamisesta? Eli mitä haittaa siitä on sen enempää kuin rotukoirien kasvattamisesta? Minusta sekä seka- että puhdasrotuisten koirien vanhemmet voidaan luonnetestata ja terveystarkastaa. Kasvattajasta kiinni.

      Jos puhdasrotuisia koiria kasvattaa, niin kerro, että mitä järkeä on vaikkapa sairaaksi jalostamisessa tai kasvattaa rotukoiria sellaisilla koirilla, joita ei olle käytetty rodunomaisessa käyttötarkoituksessaan, jolloin käyttöominaisuudet heikkenevät? Esimerkiksi saksanpaimenkoiran ja hollanninpaimenkoiran käyttöominaisuudet vähenevät sitä mukaa, kun jalostusyksilöinä käytetään pelkkiä seura- ja agilitykoiria, eikä paimen- tai palveluskoiria.

      Jos sekarotuiset eivät sinua kiinnosta, niin miksi puutut tällaiseen keskusteluu?

    • 6+9

      KUinka moni sekarotuinen oikeasti terveystarkastetaan ennen astutustua ? Eli ainakin lonkkakuvataan ? Eikö se kuitenkin ole koiran etu ettei synny sairaita koiria ? Kasvattajia parjataan sairaista koirista mutta antaako se muille oikeuden teetää sairaita koiria ?
      MIkä on sitten sekarotuisten käyttötarkoitus ?

      Itelläni ei ole mitään sekarotuisia vastaan tai ei ainakaan sen enempää kuin rotukoiriakaan ja peräänkuulutan molemmissa sitä vastuullista kasvattamista ! Tutkitusti terveillä koirilla .

      • 8+15

      • Nemppu
        8+15 kirjoitti:

        Täällä on lonkkakuvatut ja tarkastetut vanhemmat seropipennuilla: http://noyals.blogspot.com

        Näin juuri! Näin pitää tehdä myös eri rotujen risteytyksien kanssa.


    • ei seropeille

      onks tää trolli..

      Jos ei,nii lopeta ihmeessä ,tollasen miettiminenkin!
      Meillä holskuja pariki urosta,mutta;EI tulis mieleenkään antaa niitä astutukseen nartulle; joka ei ole samaa rotua ja rekisterikirjat omaava!!! terveystutkimuksista puhumattakaan...

    • srna1

      Minä ainakin olisin kiinnostunut näiden rotujen risteytyksestä :)

      • joo, joo, joo

        Olet varmaan siihen saakka, kunnes kuulet koirien olleen pentutehtailua, eli sairaista ja luonnevikaisista vanhemmista peräisin.


    • srna1

      Ja mistähän sä päättelet että kyse on pentutehtailusta?

      • dwwde

        En voi olla varma mistään, koska papereita ei oo todisteina.


    • Nemppu

      Niin onko narttusi siis terveystarkastettu? Silmät, polvet, lonkat tarkattu? Onko rokotukset asianmukaisesti hoidettu? Millainen luonne nartulla on? Millaiset terveystulokset nartun vanhemmilla on, ja onko jotain muita mainittavia tuloksia?

      Näitä asioita ihan varmasti kannattaisi mainita, jos haluaa sulhon nartulleen.

      Sinänsä ei ole mitään vastaan sekarotuisten koirien tarkoituksenmukaista risteyttämistä, kunhan pennuille löytyy kunnon kodit, ja pentujen vanhemmat ovat tarkistettu terveiksi ja ovat terveluontoisia. Se on vain otettava huomioon, että holskulla ja saksanpaimenkoiralla on ne tietyt osa-alueet varsinkin luonteessa ja rakenteessa, mitä ei kannata korostaa. Oletko ottanut nämä huomioon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2174
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      155
      1416
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      940
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      659
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    Aihe