Rotuehdotuksia

ambulla

Olisin erittäin kiitollinen jos joku ehdottelisi minulle sopivia rotuja :)

Asun kerrostalokaksiossa, kaupungissa mutta kuitenkin lenkkeilymahdollisuudet myös esim. pururadalla ja olen ajatellut että julkisilla voisi kulkea koirapuistoihin ja ihan kunnon metsäänkin, myös autolla/junalla tulisi kuljettua koiran kanssa äitini luokse jopa viikottain, missä on runsaasti tilaa juosta vapaana ja myös koirakaveri jonka kanssa leikkiä.
Liikuntaa olisivat n. 15min aamupissatus, sitten töiden jälkeen puolesta tunnista tuntiin tai enemmänkin, vielä illemmalla saman verran ja juuri ennen nukkumaan menoa n. 15 min iltapissakävely.

Lapuudenkodissani oli kaksi koiraa, ja muutenkin on koirien parissa oltu koko ikäni, mutta avomiehelläni ei ole paljoa koirista kokemusta eikä hänellä ole koskaan asunut kotona koiraa. Koiran kanssa mentäisiin pentukouluun ja mahdollisesti myöhemmin muille kursseille arkitottelevaisuutta treenaamaan. Muuten ei harrastustoimintaan ole suurempaa kiinnostusta, esim agilityyn. Kuitenkin voisin joskus kuvitella kiinnostuvani jäljestämisesta tai vesipelastuksesta tai tokosta. Se jää nähtäväksi sitten kun meillä on koira!

Turkki saisi olla suht. helppohoitoinen, eli ei päivittäistä harjausta. Koko saisi olla keskikokoinen, eli ei mitään jalkoihin jäävää pikkusinttiä, eikä ihan mahdottoman isoa koiraa, vaikka isoista pidänkin, mutta suurimmilla roduilla myös kaiken maailman ongelmia joita en koiralleni halua.

Koiran ei tarvitse se kaikkein mielyttämisen haluisin, mutta sellainen jota kuitenkin pystyy kouluttaa sellaiseksi että kehtaa ulos ihmisten ilmoille viedä. Ei kovin haukkuherkkää koiraa asuinolosuhteidemme vuoksi, ja ei aggressiivista rotua. Sellainen joka on iloinen ja tykkää olla mukana, pitää ihmisen seurasta mutta osaa myös rauhoittua omiin oloihinsa välillä. Huumorintajua meillä riittää koiran kouluttamisessa, joten etsitään myös huumorintajuista, sosiaalista ja sopeutuvaista koiraa!

Ulkonäöltä viehättää podengot, molossit.. Aika monenlaiset. Ehdoton ei menee ainakin cavalle, ulkonäkö ja terveys ei miellytä. Ollaaan harkittu cirnekoa, amstaffia.

Toivoisin kommenttia olemassa olevista koiraharkinnoistamme ja sitten niitä uusia ehdotuksia! Ja hyvää kesänodottelua teille kaikille ;)

4

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joobax

      Cirnekon metsästysviettiä kannattaa miettiä. Vapaana pitäminen voi osottautua haasteelliseksi, kun vietti vetää jäljille. Mulle ei sovi sellainen koira, kun saisin aina sydänslaakin, kun koira karkaisi matkoilleen. Eikä ne jutut koiran ettimisestä yömyöhään pitkin metsiä niin kauheesti innosta.

      Amstaffi taas ni siitä ei välttämättä saa koirapuistokoiraa. Toiset yksilöt ovat hyvinkin sosiaalisia ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Paljolti yksilöstä ja teistä kiinni, kuinka hyvin onnistutte. Voimakastahtoinen otus, jonka kanssa pitää olla selvät sävelet heti luovutusiästä asti.

      Kumpikaan ei ole säänkestävää mallia, eli talvella hynttyyt ylle.

      Kannattaa ottaa kasvattajiin yhteyttä ja mennä katsomaan livenä niitä koiria. Samaten näyttelyt ja muut koiratapahtumat on aika hyviä kanavia eri rotuihin tutustumiseen. Enemmän katselisin niitä koiran ominaisuuksia kuin ulkonäköä.

    • ambulla

      Kiitos vastauksesta! Cirnecolla ja amstaffilla sekä luonne, että ulkonäkö miellyttää. Kummassakin tietenkin myös ne huonot puolet, niinkuin kaikissa roduissa. Sen takia ei rotuvalinta vielä täysin varma olekaan :) Kirapuistoilut voitaisiin kyllä koiran kanssa jättää väliin mutta olisi kiva jos ei ainakaan remmissä rähjäisi ja tulisi tuttujen koirien kanssa toimeen..
      Osaisikos joku kertoa vanhasta englanninbulldogista? Kuulemma terveempi kuin englanninbulldoggi, mutta mitä se sitten tosiasiassa tarkoittaa, onko yleisellä tasolla terve koira? Siitä ei niin paljoa löytynyt netistä tietoa terveydestä tai luonteestakaan. Millaiseen perheeseen sopii vanhaenglanninbulldoggi?

    • ambulla

      Tai kromfohrländer? Kokemuksia?

      • tyytuyuyyyuii

        Kromförländer hyvä vaihtoehto mutta vaatii kanssa hyvän peruskasvatuksen eli jämptin omistajan kuten kyllä melkein kaikki. Mutta hyvä vaihtoehto. Voi paremmin sosiaalistaa kuin amstaffin tai vanhan enkun josta ei tule niin hyvää koirapuistokoiraa. Kromförlände hyvä harrastuksiin ei pelkäksi sohvapotuksi. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe