Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Unelma moottoripyörästä

tyttö 17v.

Olen 17-vuotias tyttö ja koko ikäni ihaillut moottoripyöriä. Jokin niissä vaan viehättää! Kohta pääsen ajamaan korttia ja sitten mahdollisimman pian olisi haaveissa oma pyörä :)
Vähän olisi kysymyksiä pyöristä ja ajokoulusta, mitään kun en oikein vielä tiedä... En ole ikinä ajanut edes mopoa tai skootteria. Kartingia välillä tullut ajettua, mutta siitä nyt ei paljon ole hyötyä.

Ajokoulussahan pääsen sitten kokeilemaan pyöriä, mutta enhän minä malttamaton jaksa niin kauan odottaa!
Kawasakin ER-5 on kuulemma hyvä ensimmäiseksi? Jos (ja kun) ostan käytetyn, niin mitä tulee tarkistaa pyörästä ja minkä verran mittarin pitäisi näyttää? Kyllä sen pyörän pitäisi vielä monta kesää kestää, ei ole heti kahden vuoden päästä varaa ostaa isompaa vehjettä.

Jos tähän joku motoristinainen eksyisi, niin olisi mukavaa kuulla omakohtaista kokemusta, mm. jaksaako tälläinen heiveröinen tyttö liikuttaa isoa pyörää? Mitä rajoitteita on edessä, jos ei (vielä) löydy ruista ranteesta? Pitkä olen, joten sen puolesta ei pitäisi tulla ongelmia.

Mitä lähemmäksi tuo 18-vuoden ikä tulee, sitä kovemmaksi into kasvaa. Nyt olisi mukavaa kuulla vinkkejä, kokemuksia, mitä vaan ikinä tulee mieleen!

1

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietäjä92

      ER-5 luultavasti on hyvä peli, sillä niitä käyttävät monet autokoulutkin koulutuspyöränä. Kun on kortti taskussa, käypä moista ajokkia koeajamassa ja päätä sitten, onko se mieleesi. Tuosta käsittelystä sen verran, että jos epäröit taitojasi pyöräsi kanssa, käy sillä jollain suljetulla alueella (tai vaikkapa tyhjällä parkkipaikalla) "käsittelykoetta" ajamassa omatoimisesti. Niin se käsittely paranee.

      Käytetystä pyörästä ei sitä mittaria kannata sokkona katsoa. Kunto on mikä ratkaisee. Tärkeää on tietysti, että kaikki pyörän laitteet toimivat (valot, muut sähkölaitteet, mittarit, jarrut,...) ja seuraavat kohteet ovat hyvä tarkastaa:

      - jarrulevyt (ovatko urilla, onko paksuutta)
      - katteet (naarmut kertovat kaatuilusta ja hyvin puhtaana pidetty pyörä kertoo huolellisesta omistajasta)
      - öljyt ja nesteet (jarruneste, jäähdytysneste jos on nestejäähy)
      - ketjujen ja rattaiden kunto (onko ketju rasvassa, ovatko rattaat kuluneet, ovatko ketjut viruneet (voit kokeilla vetämällä ketjua takarattaasta ulospäin jolloin ei saisi paljoa nousta rattaasta ylös))
      - miten moottori lähtee käyntiin, savuttaako, käykö tasaisesti jokaisella kierrosalueella yms.

      Pyöräily on mukavaa mutta saa sen myös hengenvaaralliseksi, jos ei korvien välissä ole tarpeeksi täytettä. Kuuntele autokoulussa, siellä tarjotaan järkipuhetta. Ja tervetuloa hienon harrastuksen pariin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe