Aihe

Svane Zenit IntelliGel patja?

Lende

Moi,
Onko kokemusta Maskun myymästä Ekornes Svane Zenit geelipatjasta? Myyjän mukaan lyö joustin- ja Tempur- sängyt laudalta. Ainakin myyntipuhe vakuutti. Onko käytännön kokemuksia?

33

16367

  Vastaukset

  • Ole kokeillut muutamaa erilaista joustinpatjaa (ja vaahtomuovipatjaakin) ja aina aamulla oli ristiselkä jumissa. Ostin pari viikkoa sitten Svane Zenitin, kun myyjä takasi 99 prosenttisen tyytyväisyyden tuotteeseen. Ilmeisesti kuulun siihen 1 prosentin joukkoon, koska selkä ei juuri sen parempi ole kuin halvemmillakaan patjoilla nukkumisen jälkeen. Nyt yritän etsiä ostajaa patjalle, jotta edes vähän saisi rahojaan takaisin.

   • Ostin itse samaisen patjan, ja selkäni oli jumissa eka kaksi viikkoa jonka jälkeen patja on kuin unelma. Ihan kuten myyjä sanoi "eka kaksi viikkoa on tod. kulttuurishokki kropalle, tämän jälkeen et voi harkitakkaan muuta patjaa."


   • PUUSILMÄ kirjoitti:

    Ostin itse samaisen patjan, ja selkäni oli jumissa eka kaksi viikkoa jonka jälkeen patja on kuin unelma. Ihan kuten myyjä sanoi "eka kaksi viikkoa on tod. kulttuurishokki kropalle, tämän jälkeen et voi harkitakkaan muuta patjaa."

    olen kyllä.... nukkunut nyt kyseisellä patjalla noin 5 kk. Enkä pois enää vaihtaisi. Kieriskely sängyssä loppui siihen kun zenitit laitoin. Itse totuin heti patjaan, mutta kuulema se parin viikon tottumisaika on olemassa. Joten ei kannata heti masentua....


   • Mimmu kirjoitti:

    olen kyllä.... nukkunut nyt kyseisellä patjalla noin 5 kk. Enkä pois enää vaihtaisi. Kieriskely sängyssä loppui siihen kun zenitit laitoin. Itse totuin heti patjaan, mutta kuulema se parin viikon tottumisaika on olemassa. Joten ei kannata heti masentua....

    Minulla on ollut Svane Zenit -patja nyt noin 2 kuukautta. Täytyy sanoa, että hiukan olen pettynyt, sillä alaselkä on ollut aiempaa kipeämpi uudella patjalla. Näin myös avokillani. Patja on tavallaan jämäkkä, mutta tuntuu, ettei se kuitenkaan tue oikeista kohdista vaan ikään kuin upottaa koko kropan matkalta. Jouluna tuli makoiltua ehkä liiankin paljon, mutta tammikuussa sekään ei enää voi vaikuttaa... Vielä ajattelin hetken odotella, jos selkä uuteen patjaan tottuisi.


   • Harmistunut kirjoitti:

    Minulla on ollut Svane Zenit -patja nyt noin 2 kuukautta. Täytyy sanoa, että hiukan olen pettynyt, sillä alaselkä on ollut aiempaa kipeämpi uudella patjalla. Näin myös avokillani. Patja on tavallaan jämäkkä, mutta tuntuu, ettei se kuitenkaan tue oikeista kohdista vaan ikään kuin upottaa koko kropan matkalta. Jouluna tuli makoiltua ehkä liiankin paljon, mutta tammikuussa sekään ei enää voi vaikuttaa... Vielä ajattelin hetken odotella, jos selkä uuteen patjaan tottuisi.

    Olen nukkunut nyt noin puolivuotta kyseisellä patjalla ja herään joka aamu selkä kipeänä. patjan keskelle on muotoutunut syvä kuoppa vaikka myyjän mukaan patjan ei kuulu pehmetä merkittävästi. kyllä meni rahat kankkulankaivoon..


   • kipuako kirjoitti:

    Olen nukkunut nyt noin puolivuotta kyseisellä patjalla ja herään joka aamu selkä kipeänä. patjan keskelle on muotoutunut syvä kuoppa vaikka myyjän mukaan patjan ei kuulu pehmetä merkittävästi. kyllä meni rahat kankkulankaivoon..

    Itselläni ollut kyseinen patja jo 3 vuotta käytössä. Monia kalliita vaihtoehtojakin on tullut kokeiltua mutta ei vaan löydy tämän voittanutta. Pyöriskely öisin loppui täysin ja aamuisin herään todella hyvin nukkuneena. Ja yhdyn edellisiin, alkuun meni hieman aikaa totuttelemiseen. Ja mitä tuohon painaumaan tulee niin myyjä sanoi että petauspatja muokkautuu käyttäjän mukaan ajan saatossa. Ymmärrettävää ja täysin hyväksyttävää. Ja mikä parasta, vaikka vaimokin on ollut raskaana ja paino lisääntynyt, niin patja on aina toiminut täydellisesti! Kokonaisarvosana: 10


  • En suosittele, runko on heiveröinen, huono petauspatja, 3viikkoa nukkunut huonosti! Sängyt myytin pois...välttäkää ihmeessä!

  • Minulla on ollut nyt pari kk moottorisänky jossa on kyseinen patja. parisänkynä toiminut ja toisella puolella on zefir patja. itse olen todella tyytyväinen koko pakettiin :) Nyt vaan joudun myymään sängyn muuton ja eron vuoksi... jos jollain on kiinnostusta niin voi ottaa yhteyttä s.postilla dinsku83@netti.fi

   • Ostin selkävaivoihin avuntarvetta. Sainkin siihen heti helpottavan avun, ei säre enää. Minulla on synnynnäinen vääristymä selkärangassa. Patja on Genesi Evolution. Ostopaikka Vaajakoskella Unijukka. Suosittelen.


  • En suosittele kenellekkään. Muutama kuukausi oston jälkeen sänky on keskeltä yli sentin kuopalla ja valmistajan mukaan se on ihan normaalia...
   Säästäkää rahanne ja ostakaa kunnon sänky!
   Selkäni ei ole ikinä ollut näin kipeä, mutta ei ole enää rahaa ostaa eri sänkyä.

   • Itselläni on synnynnäinen selkävika eli selkäranka vino. Ostin Genesi Evolution Md55 patjan ja se on kolmen käyttöviikon jälkeen vienyt selkäkivut pois, joista olen kärsinyt jatkuvasti. Suosittelen.


  • Olen ostamassa kyseistä geelipatjaa, myyjä kehui että ei ole sen voittanutta.... onko kenelläkään suosituksia pidemmän käytön jälkeen? Onkohan hinta laatusuhde kunnossa...

  • Laitoin juuri tori-sivulle myynti-ilmoituksen svane zefir intelligel -sängystä. Tsekkaa ja laita sähköpostia, ellet jo saanut jostain hankittua. Ei tosin ole moottoripohjaa.

  • Onko myyjällä itsellä monenkin vuoden kokemus nukkua Esim. Tempurin sängyssä? vai miten voi väittää että lyö senkin mennentullen?
   äläkä ikinä osta sänkyä josta myyjä sanoo että tässä nukut hyvin tää on sinulle täydellinen. Sitä ei voi kukaan muutietää kuin sinä itse, että mikä on sinulle paras. Valitkaa sängyt itse, ja laadullisesti ei ole mitään muuta todistetta jonkun tuotteen kestävyydestä tai laadusta kuin takuu. ja varovaisia ainakin sellaisten kanssa kun laitteella lasketaan jousien vahvuudet sänkyynne. Eikö oo vähän hölmöä ostaa sänky jota et ole edes kokeillut että onko hyvä nukkua?

   Yksinkertaista ja totta.

  • Sänkyä ostaessa:lle

   Patjan sopivuus on yksilöllistä eikä edes ole olemassa tuotetta, joka sopisi hyvin kaikille. Kallis "supertuotekaan" ei ole tae sen sopivuudesta.

   Varsin vanha tapaus ulkolaiselta forumilta. Muuan pariskunta oli ostanut vanhojen patjojensa tilalle pienen auton (no ainakin hieman käytetyn sellaisen) hinnan maksavan hyvin kalliin patja- sänkykokonaisuuden, sänkyjen "rolssin" muistaakseni jokin norjalainen kokonaisuus.

   Heille se ei sopinut lainkaan (joillekin toisille se taasen voi sopia oikein hyvin). Hankkivat sitten Ikean perus-joustinpatjat peareineen tilalle ja nukkuvat hyvin.

   Jotkut nukkuvat hyvin jopa hyvällä ja painolleen / ruumiinrakenteelleen sopivalla vaahtomuovipatjalla. Se on lyhytikäisempi, mutta sen uuteen vaihtamienkin on edullisempaa.

   Itse takavuosina kokeilin Tempuripatjaa (Ikean paksu petauspatja-sellainen) noin kuukauden ajan ja se ei itselleni sopinut sitten lainkaan. Vastaava petari erikoisliikkeessä maksaisi maltaita Ikean hintaan nähden.

   Sitten oli vuorossa suht' hintava lateksipatja, mutta sain aivan väärää ohjeistusta sen valintaan liikkeen "asiantuntijalta" ja ko. malli on itselleni täysin sopimaton, aivan liian joustamaton jota edes petauspatja ei riittävästi kompensoi. Patja saattaisi sopia vähintään 20kg painavamalle henkilölle.

   Palaan todennäköisesti takaisin joustinpatjaan. Valitettavasti Ikean joustinpatjoissa on ainakin netissä aivan liian suppea kuvaus eri mallien sopivuudesta eri painoisille ja kokoisille henkilöille. Myös tekninen tieto jousistosta puuttuu (onko lankojen paksuus kaikissa sama, onko joustavuuteen vaikuttava "jousirullan" halkaisija sama koko patjassa jne.), kun niitäkin on paljon erilaisia markkinoilla vaikka olilsivatkin pussisellaisia.

   Sama joustinpatja ei voi olla sopiva vaikkapa 50 - 90kg:lle ja tai mertin pituiselle tai kahden metrin pituiselle, näin karrikoiden. Vaikea valita ja lyhyt liikkeessä testaaminen ei ole varmuutta antava.

  • En todellakaan suosittele. Ostimme Maskusta ja maksoi maltaita. Myyvät varmaan testituloksillaan. Missä ja metenkähän nämäkin testit tehty.
   Tehtiin reklamaatio pian oston jälkeen, kun petari painui urille. Maskun vastaus, että tuote kunnossa ja jos valittamista niin ottakaa yhteys valmistajaan. Vien kukuttajaviranomaisille, kun useat yhteydenotot eivät tuota muuta tulosta. äLÄ OSTA!

   • Samoin. Älä osta Svane Zefiriä. Maksat turhasta liikaa.


  • Svane Zefirit tuli hankittua, sekä kokeiltua useammalla petarilla. Liian pehmeä kokonaisuus valitettavasti, voi jollekin sopia hyvinkin mutta ei sopinut meille. Nyt käytössä Tempurin Original eli kovin 9cm petari+Tempurin sänky, se on toiminut erittäin hyvin.

  • En todellakaan suosittele. Ostimme Maskusta geelipatjat ja maksoi maltaita. Myyjä vakuutti että myötäilee vartaloa joka ei todellakaan sitä tee. Emme ole voineet nukkua kyseisessä vuoteessa. On liian kova ainakin toi sänky. Petari oli eri mikä paikanpäällä katsottiin. Heidän mielestä se oli oikea.
   Olen ottanut yhteyttä liikkeeseen, sieltä luvattu olla yhteydessä ja mitään ei ole kuulunut. Sähköpostia myös laitettu. Olemme pettyneitä suuresti. ÄLÄ OSTA

   • Mikä mailli? Paljonko painat(te)?


  • Itselläni ollut svane zenit jo pidemmän aikaa. Joillekkin se sopii ja joillekkin ei! Lopullisen ostopäätöksen teette te itse. Ei ole myyjän vika jos petytte tuotteeseen. Te otatte sen niin se on teidän vika mikäli ei tykkää siitä. Kannattaa monia kokeilla. Mut voin sanoo että intelligel patja sopii monille paremmin kuin tavallinen joustinpatja.

   • Minulla ollut Svane zenit intelligel jo monta vuotta. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Vielä vuosienkin jälkeen kiitän itseäni ostoksesta. Selällään maatessa patja tukee erittäin hyvin selkää. Uutena tuntui oudolta, että patja "puristi" (=tuki) pakaroita ja selkää joka puolelta. Se siis tukee oikeasti hyvin vielä vuosien jälkeen. Ristiselälle todella hyvä tuki vieläkin. Ihana napakka patja. Jos haluaa upottavan pehmeän, tämä ei sopiva. Painan 53 kg.


   • Zenit on se kovempi, jos haluaa upottavan pehmeän, niin se on se Zefir.

    Meillä Zenit ja vaikka älytön hinta vaahtomuovipatjasta missä vähän geeliä sisällä, niin enpä kyllä poiskaan vaihtaisi....


   • Olen käsittänyt että geelipatja materiaalina on ilmeisesti myrkyttömämpi kuin useimmat muut patjamateriaalit.


   • myrkytön kirjoitti:

    Olen käsittänyt että geelipatja materiaalina on ilmeisesti myrkyttömämpi kuin useimmat muut patjamateriaalit.

    Heippadei!

    Tämä pitää paikkansa, geeli materiaalina ei allergisoi ja on "myrkkyvapaampi" kuin esimerkiksi viscosängyt. Geelin yksi päärakennusaineista on tosiaan ihme kyllä ruokaöljy.
    T. Jälleenmyyjä


  • Zenit Zefir tuli ostettua 2 vuotta sitten. Viimeisin selkäkipu samoin 2 vuotta sitten. Paras sijoitus ikinä!!!

  • Ostin Svanene Zenit patjan tällä viikolla. Kokeiltuani huonekalukaupassa patjaa tuli wautsi wau olo! En malttaisi patjan saapumista odotella.

  • Mahtavan hyvä patja! Keho - ja mieli lepää täydellisesti tällä pajalla. Olen liikuntavammainen. Kehon jäykkyyden ja -rasitustilojen lepuuttajana erinomainen. Olisin ostanut tämän jo aiemmin, jos olisin tiennyt kuinka terveellisen tuntuinen se on kokonaisvaltaisesti. Iloiset kiitokset patjan kehittäjille, valmistajille ja muille osapuolille, jotka ovat vaikuttaneet siihen, että patjan on voinut ostaa. Nukkuminen- lepääminen on tärkeää. Ihanaa, että sen voi tehdä täydellisesti.

   • Näitä samoja asioita pohditaan, Svane Zenit tai Askon RP Air Flow. Tällä hetkellä käytössä Jensen Ambassadör joka on jo 20 vuotta ollut käytössä, ei viitsisi huonompaan vaihtaa....


  • Meillä ollut Svane zenit sänky nyt 4vuotta ja todella tyytyväisiä oltu.. olen kärsinyt vaikeista alaselkäongelmista ja kertaalleen leikattukkin.

  • Sänky tosiaan vielä hommaamatta, Svane Zefir kuuden sentin geelillä olisi nyt ykkösvaihtoehto. Alaselkä myös välillä oireilee....

   • Itselleni valitsin Svanen Zenit patja mallin sillä perusteella, että koin Zefir patjan liian pehmeäksi, vaikka olen kevyt rakenteinen. Edelleen iloitsen ostoksestani.


  • Me ostmme sen kalliimman svane zefir sängyn 2011 selkäleikaukseni aikoihin ja olemme edelleen tosi tyytyväisiä sänkyyn. Aina lomilla hotelleissa selkä kipeytyy ja sitten kaipaa omaa sänkyä. Tietysti, jos selässäsi on jotain vikaa esim välilevytyriä tai selkärangan ahtaumaa , ei sitä mikään sänky paranna.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13080
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   9044