Veden sulkeminen kerrostalossa

asia kiinnostaa

Kyselen, kun olen nainen ja siitä on niin pitkäaika kun olen ollut tekemisesssä vesijohtojen kansssa. Mistä suljetaan kerrostalossa veden tulo siksi aikaa kun vaihdetaan esim keittiöön vesihanat? Mainitsen vielä että kyseessä on 2000-luvun alussa oleva talo.

43

13217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asia kiinnostaa

      Meillä on sama ongelma asunnossa kuin aikaisemmin on kysytty. Miksi WC-pönttömme muuttuu ruskeaksi vedestä. Samalla kysyn tämän asian yhteydessä että ihoni on alkanut kutiamaan vedestä yhtäkkiä kun pesen itseni asuntoni vedellä? Mistä tämä johtuu? Linkki aikaisempaaan kysymykseen, joka on kysytty Suomi 24:ssä

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9209284#comment-0

    • asia kiinnostaa
    • Baltasarviisas

      Kellarissa pääsulut, jos nyt omassa asunnossa ei satu vesimittaria olemaan. Talonmieheen/isännöitsijään yhteyttä jos pääsulut joudutaan sulkemaan. Pitää ilmoittaa muille asukkaille.
      Jos vaan hanan uusinta, niin allaskaapissa on kyllä itse putkissakin sulut. Putkimies paikalle niin selviää. Ei millään pahalla, muttaa viestisi perusteella ei kyllä itse kannata tehdä :)

    • asia kiinnostaa

      Kiitti vastauksesta. Lähetin tänään viestin palautteessa taloyhtiömme kiinteistöhuoltofirmaan, voiko asialle tehdä mitään kun WC-pönttö tulee ihan ruskeaksi parin päivän päästä kun se on juuri siivottu. Se ei ole normaalia kalkkikertymää vaan tosi tumman ruskeaa kertymää. Kysyin, auttaako siihen viemärin puhdistus ja putkilinjaston huuhtelut. Talomme lähellä noin 700-800 metrin päässä on metallitehdas ja se on tällä hetkellä toiminnassa. Huoltofirma on erikoistunut putkistojen ja viemärien puhdistuksiin. En ole vielä saanut vastauksesta kysymykseeni, koska on viikonloppu. Voiko puhdistuksella tehdä mitään asialle?

    • wåoiåösh

      Jos talo on rakennettu 2000-luvun alussa niin todennäköisesti vesijohdoissa on ventiilit asunnonnon puolella. Ruskea vesi tulee tuskin taloyhtiön johdoista jos tuo talo on noin uusi. Viemärin puhdistus ei auta ellei teillä ole tehty ns. "nokialaista" kytkentää.

    • asia kiinnostaa

      Talomme sijaitsee aivan lähellä Pirkkalan ja Tampereen rajaa, joten en tiedä mihinkä talon pääputket on yhdistetty Pirkkalaan vai Tampereeseen. Tampereen puolella olevasta aunnostamme ei ole kuin 500-900 metriä Pirkkalaan. Löysin Tampereen Vesi arviointiselostuksen joka on tehty 26.3.2009. Se on lausunto Pirkanmaan keskuspuhdistamon ympäritövaikutusten arviointiselostuksesta. Mistähän sen saa selvää kumpaan kuntaan talomme pääputket on yhdistettty? Nokia ei ole kovinkaan kaukana asunnostamme. Laitan vielä linkin Tampereen Vesi arviointiselostukseen. En tiedä, onko siitä mitään hyötyä, mutta laitan linkin kuitenkin

      http://www.tampere.fi/material/attachments/l/5ivC1SZPS/keskuspuhdistamo_selostuslausunto_260309.pdf

      • Kysymään

        Isännöitsijän pitää tietää.


    • wåkjmös

      Nokialainen kytkentä tarkoittaa sitä että likavedet kytketään juomavesiverkkoon. Tarkoitus oli sanoa että viemärin puolelta ei koskaan tule pönttöön vettä ellei viemäri satu kokonaan tukkeutumaan. Ruskean veden täytyy siis tulla vesijohtovedestä.

    • kuulasulku

      > Mistä suljetaan kerrostalossa veden tulo siksi aikaa kun vaihdetaan esim keittiöön vesihanat?

      Tiskialtaan alla on vesijohdoissa ns. kuulasulkuventtiilit juuri tätä varten.

      >Mainitsen vielä että kyseessä on 2000-luvun alussa oleva talo.

      Sittenpä saattaa löyty noiden kuulasulkujen lisäksi myös huoneistokohtaiset sulut esim. KPH katosta tai porrashuoneen alaslasketusta katosta (jos johdot tulevat sitä kautta).

    • asia kiinnostaa

      Tampereella on Hervannan takana Ruskon vedenpuhdistamo, josta vesijohtovesi tulee taloyhtiöömme ja lähellä keskustaa on Viinikanlahden jätevesipuhdistamo, joka on suunniteilla lopettaa. Uusi jätevesipuhdistamo tulisi Sulkavuoreen Koivistonkylään, mutta hanketta on vastustettu, joten se siirtynyt sen tähden. En löytänyt mitään vastausta ruskeaan vesikysymykseen Tampereen Vesi-sivulta. Ruskossa on kyllä tehty jotain korjauksia veden laatuun maaliskuussa 2012. TässäTampereeen Vesi linkki

      http://www.tampere.fi/vesi/ajankohtaista.html

    • asia kiinnostaa

      Laitoin tänään palautteen Tampereen Vesi-asiakaspalveluun. Sieltä tuli viesti, olet laittanut palautetta Härmälän alueen veden laadusta, jonka olemme välittäneeet Sini Vuoriselle ja Marja Pitkäselle Ruskon vedenpuhdistamoon.

      En tiedä, ovatko he laboratorioanalyytikköjä siellä vai ketä he ovat. Joten odotetaan vastausta.

      • Ja 18 3 21

        Mielenkiintoinen juttu, kaikkea sattuu. Varmaankin kellään naapurilla kerrostalossa
        ei ole samoja ongelmia. Tsemppiä vaan!


    • öOuhdfjk

      Jos ei ole kyse omasta talokohtaisesta kaivosta niin veden ruskeus johtunee rautaputkissa esiintyvästä ruosteesta. Vanhoista putkista ruoste lähtee liikkeelle paineen vaihtelun ansiosta eli jos esim. vedet on olleet "poikki" niin sen jälkeen jonkin aikaa kraanasta tulee ruskeaa vettä. Korkea rautapitoisuus vedessä saattaa myös värjätä vesikalusteita mutta ruskeaa silminnähtävää väriä vedessä se ei aiheuta.

    • asia kiinnostaa

      Kiitti teille vastauksista. Oletinkin että vedessä saattaa olla jotakin ylimääräistä ainetta kuten rautaa liikaa kun ruskea väri on lähinnä WC-pöntön laidoisssa kiinni ei siis itse huuhteluvedessä ja ihoni kutisee ja punoittaa voimakkasti suihkun jälkeen. En oikein muista, mitä aineita käytetään kun vettä puhdistetaan siksi kysynkin mitä ne ovat.

    • asia kiinnostaa

      Wikipediassa löytyi artikkeli Vesijohtovesi. Sinisellä merkityt sanat sekä keskellä artikkelia että sen lopussa sivun alhaalla kannattaa klikata. Niistä löytyy lisää tietoa. Vesijohtovesi-linkki tässä

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesijohtovesi

    • asia kiinnostaa
    • asia kiinnostaa

      Tänään soittivat, että virkailija tulee huomenna klo 9 jälkeen asunnollemme (Nieminen (nainen) muistaakseni) ottaamaan tarvittavat näytteet. Se on oikein hyvä asia.

    • asia kiinnostaa

      Näytteen ottajat Helena Nieminen ja nuorehko kaveri kävivät ottamassa keittiön raanavedestä näytteet. Analyysi tulee viikon kuluessa postissa. Itse olen melkein koko ajan asunut vesistön lähellä 1970-luvun puolessa välissä Vanajajärven lähellä Hämeenlinnassa, jolloin hiukseni oli pesun jälkeen vihreät. 1980-luvun alussa asuimme 20 vuotta Järvensivulla lähellä Iidesjärveä ja nyt asumme Härmälässä, jossa on Härmälänoja melkein pihassa. En tiedä vaikuuttavatko nämä vesistöt esimerkiksi hiuksiini, tuntuu ne ovat öljyset ja likaiset pesun jälkeen.

    • asia kiinnostaa

      Olen laittanut 7.2.2012 Suomi24 Fysiikkapuolelle viestin Raanavesi syttyy tuleen. Miesnäytteenottajalla oli samanlainen työkalu kuin videossa, jonka hän laittoi vesihannan alle ja siihen syttyi tuli. Laitan vielä ajan, jolloin asuimme Iidesrannan asunnossa 1984-2005 kevääseen ja nyt asumme Härmälässä. Linkki tässä Raanavesi syttyy tuleen kysymykseeni, jossa on video

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10439404

    • asia kiinnostaa

      Kun kysyin pari päivää sitten ylemmältä taholta sähköpostilla asuntomme lähellä olevan tehtaan lopettamisesta, sain seuraavanlaisen vastauksen

      Carcoteg muuttaa uuteen Ruskon (Hervannassa) tuotekehityskeskukseen vuoden 2012 lopulla. Koska haluamme turvata työpaikkojen säilymisen Härmälänrannassa ja Tampereella, toiminta Lentokonetehtaalla jatkuu muiden toimijoiden kautta normaalisti eli tehdasrakennukset ovat täyskäytössä varastointi- ja tuotantotiloina.

      Komentini perään. Toivottavasti he viimeistään sen jälkeen alkavat tehdä jotain saastuneelle maaperälle ja putkistolle.

    • asia kiinnostaa

      Jäi vielä mainitsematta, että lähetin kysymykseni Skanskalle, josta sain vastauksen

      Carcoteg muuttaa uuteen Ruskon (Hervannassa) tuotekehityskeskukseen vuoden 2012 lopulla. Koska haluamme turvata työpaikkojen säilymisen Härmälänrannassa ja Tampereella, toiminta Lentokonetehtaalla jatkuu muiden toimijoiden kautta normaalisti eli tehdasrakennukset ovat täyskäytössä varastointi- ja tuotantotiloina.

    • asia kiinnostaa

      Soitin tänään Kokemäenjoen vesistön vesisuojeluyhdistykseen, jossa analysoidaan meidän asunnon raanavedestä otettu näyte. Sieltä sanottiin, että he eivät anna mitään tietoa vesianalyysistamme vaan he lähettävät sen ensiksi Tampereen kaupungille, joka lähettää meille tiedot, onko vedessä epäpuhtauksia tai liikaa puhdistusainetta kuten klooria. Tulosta tarvii vain odottaa. Tässä linkki Yhdistyksen sivulle, jos muitakin kiinnostaa ottaa näyte. Hinnasto on vasemmassa laidasssa

      http://www.kvvy.fi/tietosivu.php?sivu=laboratoriopalvelut&kieli=fi

    • asia kiinnostaa

      Lausunto vesianalyysistä tuli minulle sähköpostissa. Kovin oli suppea. Tampereen kaupunki ei ilmeisesti satsaa rahaa näytteiden tuloksiin, koska ne maksaa.Tulos oli että vedessä ei ollut mitään bakteeria eikä mitään raskasmetallia. Minun puolesta asia on okei. Valittakoon toiset.

    • asia kiinnostaa

      Raanaveden näytteen otto oli yhtä tyhjän kanssa.Todella vatsataudissa olen keskiviikosta lähtien, jolloin he kävivät. Syykö heissä, sitä saa arvailla. Nyt illalla olo helpottaa.

      • ripulihousu

        Minulla alkoi vatsatauti samana päivänä, kun sinulla kävi ne vesinäytteen ottajat. En kyllä asu ihan lähellä sinua. Vesi tulee kyllä samasta tornista. Sainkohan etätartunnan?


    • asia kiinnostaa

      Ei ole kovin kivaa tämä vatsatauti, joka nyt helpottanut. Tilasin itselleni tänään Laica vedensuodatuskannun ja siihen patruunoita. Muita samanlaisia tuoteita saattaa olla joitakin muu merkkisiä mutta tämän Laica-kannun voi ostaa suomalaisesta nettikaupasta. Täytän sen vedellä, laitan jääkaappiin ja otan siitä kahvi ja juomaveteni. Kokeilen tätä vaihtoehtoa. Linkki sivulle, josta tilasin kannun ja suodattimet. Siinä on hyvin selostettu, mitä kannu vedestä suodattaa.

      http://www.nhs.fi/webshop/products.php?g1=3268be

    • asia kiinnostaa
    • asia kiinnostaa

      Älä nimittele kun et edes tunne minua. Tosiaan peruin Laica tilauksen. Tehdas suljetaan puolen vuoden kuluessa. Toivottasti sen jälkeeen tehdään jotain tai muuten asunnot ei mene kaupaksi. Alueella on myymättä vielä 2009 ja sitä ennen rakennetuista taloista.

    • plxspsl

      Onhan tuo nyt hieman kaukaa haettua että vesinäytteen ottajat saastuttaisivat vetesi.

    • asia kiinnostaa
    • asia kiinnostaa
    • asia kiinnostaa

      Minä täällä taas. ei kuulu hyvää. sain kuukauden päästä vatsataudin seurauksena juhannusaattona 22.6 aivoinfraktin olin viikon teholla. vasen käteni ja jalkani halvaantui., nyt ne ovat palautumassa normaaliksi. pissanäytteessäni oli entero-bakteeri.

      • Asia kiinnostaa

        Kirjoitan vielä. Olin Kefexin antibiottikuurilla juhannuskesta lähtien joka loppui eilen


    • Asia kiinnostaa
    • asia kiinnostaa

      Minun puolesta keskustelu tästä aiheesta loppuu tähän, jollekkin on jäänyt kela päälle naapurisovusta. itse en tunne yhtäkään naapuriani joten siksi en kirjoittele tänne epäasiallisesti. minulla on kaikki nyt hyvin ja selvisin kunniakkasti sairaalasta pois kolme kuukauden reissulta.

    • asia kiinnostaa

      Ei ole mikään muuttunut tällä alueella, asiat kulkee samaan tahtiin kuin ennenkin. korvauksia tuskin kannatta hakea. ei myönnetä vahinkoa ja siksi ei makseta mitään

    • asia kiinnostaa

      Onkohan sukulaisillani sormet pelissä . vanhin sisareni oli Saarassa j Sirkassa rakennussiivoja kun ne valmistuivat ja nuorimman sisareni lapsen mies on töissä tehtaaalla ja saman sisaren toisen lapsen mies rakentamassa Saaraa ja Sirkkaa.

    • asia kiinnostaa

      Sairaalassa ainakin kohtelu oli niin töykeätä että gargotec, skanska ja VVO taisi maksaa kynnysrahoja hoitajille. yksi ainakin jäi mieleen kukka ja joki. Me olemme ainakin minä ja mieheni on tässä reisussa melkein 3000 euroa köyhempi, ajatukseni on, että valitan potilasvalituslautakuntaan

    • asia kiinnostaa
    • Anonyymi

      Päävesisulut sijaitsevat yleensä kellarissa. Ilman kiinteistönhoitajan peruskurssia on pöhköä koskea mihinkään, jos sattuisi pääsemään kellari, saunatiloihin. Putkiasentaja on pieni vaiva, jos asentaa esim. uuden pesukoneen yms. Ostopaikassa kannattaa maksaa laite asennuksineen. Harvalla on omaa taitoa.

      • Anonyymi

        Sinulla on varmaan aivoverenkierrossa ollut sulku päällä, kun vastaat 8 vuotta vanhaan ketjuun ja annat pöhköjä neuvoja, kun et edes ymmärtänyt annettuja lähtötietoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on varmaan aivoverenkierrossa ollut sulku päällä, kun vastaat 8 vuotta vanhaan ketjuun ja annat pöhköjä neuvoja, kun et edes ymmärtänyt annettuja lähtötietoja.

        HAISTAPPA KUKKANEN!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HAISTAPPA KUKKANEN!

        Myös aika hitaalla näyt käyvän, kun tuonkin aivopierun kehittelyssä vuosi vierähti.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe