Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tukea saavat

tupu

Päätin nyt vihdoin hakea omaishoidontukea ja sosiaalityöntekijä kävikin kotikäynnillä. Miten kauan menee, kun saan ensimmäisen tuen?

14

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avasti

      Meillä päätöksen teko tuli seuraavan lautakunnan kokoontumisen jälkeen. Riippuu siitä milloin kokous on. Vastaus ei välttämättä ole myönteinen, itse jouduin hakemaan kolmesti ja kerran valittamaan hallinto-oikeuteen.
      Siitäkin huolimatta että omainen on vuodepotilas, ei pärjäisi kuin vuodeosastolla jos en hoida.
      Syyksi sanottiin että määrärahat on jo käytetty sille vuodelle. Se auttoi kun sanoin että hoitakaa sitten terveyskeskuksella.
      Koska moni parempikuntoinenkin sai tukea.

    • ristiina ja tytär

      Mie sain 2 viikossa,tai jo kotikäynnillä sanoivat että selvä tapaus,riippuu kait paikkakunnasta

    • 3+20

      Me saimme aikoinaan omaishoidon tuen heti.. siis ensimmäisessä palaverissa kysyin omaishoidontukea ja sosiaalijohtaja sanoi, että se kuuluu meille.. No, siihen aikaan oli pieni kunta, jossa asiat käsiteltiin nopeasti, myönteiset että kielteiset..

      Nykyisin monessa paikassa on niin isot sotepiirit ym että ennenkuin se hakemus kulkee jokaisen "byrokraatin" kautta, nin voihan siinä aikaa mennä..

      Kannattaa vaikka kahden viikon välein laittaa sähköpostia tai soitella ja kysellä, missä vaiheessa se oma hakeus on.. liian usein jos alkaa kyselemään ja vaatimaan, niin nopsasti saa hankalan maineen..

      Päätös sulle on ehdottmasti tultava, jos se on kielteinen tai muuten epäsopiva, niin siinä on valitusosoite ja aika, minkä sisällä valitus on tehtävä..

      Itse odottelen tällä hetkellä palvelusuunnitelman päivitystä, joka nyt näyttää kestävän todella pitkään.. muutaman kerran olen kysellyt.
      Jos ei kohta ala kuulumaan, pitää alkaa selvittämään, kuka on tämän sossun esimies ja kysellä häneltä, miksi homma ei etene.. Joka vuosi näitä vaan pyörittää eri henkilöt ja välillä vaatii jo "salapoliisi" taitoja saadakseen tietoja.. meillä ei esim netissä ole täydellistä sotepiirin puhelinluetteoa.. mietin, etä tahallaanko alkavat olla piilossa, ettei vaan asiakkaat häiritse.. :D :D

    • =====

      Kirjoitan nyt yleisesti omaishoidontuesta.
      Työikäisten kuuluisi saada palkkaa, ei mitään tukea, ovat kuin almuja.
      He hyödyttävät yhteiskuntaa ainakin yhtä paljon kuin ns. veronmaksajat, enemmänkin.
      Eläkeläisille voisi ajatella omaishoidontukea, hekin antavat suuren panoksen, mutta saavat kuitenkin eläkkeen omaishoidontuen lisäksi.
      Itse olen eläke-ikäinen omaishoitaja, me pärjäämme hyvin eläkkeillämme ja saamallani omaishoidontuella.
      Uskoisin että suurin osa omaishoitajista on eläkeläisiä jotka hoitavat puolisoaan tai hyvin iäkkäitä vanhempiaan.
      Iäkkäiden osuus lisääntyy koko ajan, omaishoidon arvo nousee vielä. On pakko alkaa arvostamaan omaishoitajia, muuten yhteiskunnan rattaat alkaisivat käydä epätahtiin.

    • Tupu

      Vastaan nyt omaan kysymykseeni. Elikkä laitoin omaishoidontuen hakemuksen maaliskuun 2012 lopussa ja päätös tuli kesäkuun puolivälissä, tuen sain takautuvasti neljältä kuukaudelta kesäkuun viimeinen pvä 4x n.352 euroa. Tämä siis Helsingissä.
      Äitini sairastaa alzheimerin tautia ja käyn häneen luonaan päivittäin ja kyllä voin sanoa, että pahaa tekee ajatella niitä sairaita vanhuksia, joilla ei välittäviä omaisia ole. Vaikka kotihoito käy aamuin/illoin, eivät he huomaa vanhuksen voinnin muutoksia vaihtuvine hioitajineen, nytkin taas tein itse diaknoosin äitini virtsatieinfektiosta sekaavuden takia ja nappiin meni...kotihoito otti näytteen ja lääkäri määräsi antibiootti kuurin, eikä ollut ensimmäinen kerta kun on joutunut selvittämään erinäisiä asioita.
      Kikki vaan hakemaan omaishoidon tukea, jotka osallistuvat aktiivisesti omaisen hoitoon,koska yhteiskunta on ajanut vanhusten hoidon näin alas.
      Minäkin ennen ajattelin, että omaisenhan kuuluu hoitaa vanhuksensa ilman korvausta, mutta nyt sanon ..ja paskat.

    • ristiina ja tytär

      Eikös ne kotihoitajat vaan hetken viivy,päivässä muutamia minuutteja?Täällä laittoivat joskus jopa vanhukset klo 17-18 aikaan yöpaitaan ja yölääkkeet!
      Kaikille juu palkkiota,ja jos työelämä kärsii pitäisi saada viel enemmän tukea,jos perheellinen.Myöki pulassa monesti!

    • Siiri-Ellen

      Tarkoittanet kunnan tarjoamaa ja laskuttamaa kotipalvelua?

      Kotipalvelu käy alzheimeria sairastavan 88-vuotiaan äitini luona kaksi kertaa päivässä, aamulla klo 7 jälkeen ja illan suussa, joskus klo 18 tietämillä. Äitini asuu kirkonkylän keskustassa rivitalossa, joten on varmaan palveluketjun alkupäässä.

      Yksittäinen kotipalvellukäynti kestää äitini kertoman mukaan 10 minuuttia. Siinä ajassa ehtivät esimerkiksi keittää äidille aamupuuron. Kotipalveluihmisten ammattitaitotaso vaihtelee. Näin lomien aikaan saattaa kotipalvelussa olla tilapäisesti hyvinkin avuttomia ihmisiä, joilla ei ole työhön minkäänlaista ammattikoulutusta.

      Kotipalvelu tilasi äidille ajan lääkärille ja tilasi palveluauton häntä noutamaan. Kulut tietysti maksaa äiti itse.

    • ristiina ja tytär

      Jaa-a,on ajat muuttuneet,mie olin kauan sitten kodinhoitaja.Oma alue,missä arkisin hoidin mummelit,n.1-2 h olin heidän luonaan,ruuat,suihkut,ulkoilut,kaupat,apteekki ja seurustelu,kyllä oli kiva työ,lähin pois kun meni minuuttihommaks,ja sit tuli tämä litania "ei kuulu toimenkuvaan" jota työnjohtaja aina toisti!
      Tulisipa kodinhoitajat takaisin!

    • 5 + 1

      Onko kunnissa enää näitä tarkoittamiasi kodinhoitajan vakansseja enää lainkaan? Jos on, niin sellainen apu olisi suoranainen pelastus monelle kotiavun varassa yksin elävälle vanhukselle tarpeen, muillekin kuin dementikoille tai alzheimervanhuksille.

      Nyt tilanne on se, että monet vanhukset ovat omissa kodeissaan suorastaan heitteillä kotipalvelun tarjoamilla, kovalla kädellä hinnoiteltujen pikakäyntien varassa.

    • ristiina ja tytär

      Sas se,muistan kun meillä oli syöpää sairastavia,jotka sai olla kotona sen viimeisen vaiheen,lapsia,vammaisia laidasta laitaan,vastasynnyttäneitä äitejäkin oli,jotka vaan oli uupuneita tai jos oli ollut keisarilneikkaus ,niin sai apua,joskus käytiin vaan jonkun vanhuksen luona muuten vaan, kaffet keittämässä,jos oli kovin yksinäinen.Kyllä olisi tarvetta,harmittaa kun muistaa miten hyvä ja antoisa työ oli,ja hyödyllistä.

    • Tupu

      Juu kyllä, kaupungin kotihoitopalvelua tarkoitin. Täällä kotihoito-ja kotisairaanhoito yhdistyi 2004, ja silloin muuttui koko systeemi pikakäynneiksi, Eli jos haluat esim. avustajan kauppareissulle tai muuten pidemmän hoitajan käyntiajan, täytyy turvautua yksityiseen palveluntarjoaan ja silloin pitää olla reilusti rahaa, saat vaikka 24/7 apua. Mutta vähävaraiset vanhukset/sairaat saavat tyytyä tarjottuun palveluun.

    • 20+13

      Niin tästä kotipalvelusta luin joku aika sitten, taisi olla viime vuonna, hesarista aika surkuhupaisen jutun..

      Jutussa oli vanhus, kenen luona kävi kotipalvelu, oliko kahdesti vai kolmesti vuorokaudessa.. näinhän se menee..

      Mutta se, mikä siinä oli sitä surkuhupaisaa... ; tämä vanhus pyysi, että voisiko lehden toimittaja tuoda/ostaa hänelle buranaa.. koska kotipalvelu toimittaa vain reseptilääkkeet... ei tilapäisiä särkylääkeitä..

    • ristiina ja tytär

      Juu,tämä "ei kuulu toimenkuvaan" on niin yleistä vanhusten hoidossa,järjekäyttökin olisi ihan sallittua ; ))),ja lisäksi nämä lähihoitajat jotenkin niin uusavuttomia nykyään.

    • jk

      aika kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe