Pian matkaan!

Maija79

Hei!
Onko kukaan käynyt Postojnan luolastossa, kannattaako mennä? Olen menossa 3 päivän matkalle Ljubljanaan ja yksi päiväretki muualle olisi kiva tehdä. Mitä kohteita suosittelisitte? Ravintolasuosituksia Ljubljanassa? Mitä tuliaisia suosittelisitte, esim. syötävää / juotavaa? Onko paikalliset viinit hyviä? Kaikki vinkit tervetulleita!

9 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Käynti Postojnassa kannattaa, ehdottomasti! Puolentoista tunnin verran maan alla, junalla ja kävellen, upea nähtävyys.
  Tippukiviluolia on eri paikoissa Euroopassa, se on kuitenkin mahtavan suuri ja erityisen hyvin sovellettu turistien käyttöön.

  Ljubljanasta pääsee bussilla tai junalla.

  • Kiitos vastauksesta!


 • On käyty, 1976 ja 2009. Vaikuttava elämys toisellakin käynnillä. On kuin siirtyisi maanalaiseen valtakuntaan. Olen kasvissyöjä mutta paikallinen kasvisravintola jäi väliin koska ohrasta valmistettua kasvisjuomaa ei ollut tarjolla.

  • Unohtui mainita että paikallinen olut on hyvää. Toisaalta ei tule mieleen montaakaan paikkaa jossa se ei olisi ollut. Union on Ljubljanan ykösmerkki.


  • ökhjvv kirjoitti:

   Unohtui mainita että paikallinen olut on hyvää. Toisaalta ei tule mieleen montaakaan paikkaa jossa se ei olisi ollut. Union on Ljubljanan ykösmerkki.

   Minä taas tykkäsin Laskosta! No, ne makuasiat.


 • Kannattaa mennä, hieno kokemus! Ja varaa lämmintä päälle, sillä luolastossa on kylmä (esim. fleecetakki).

 • Kiitos kaikille! Olin ajatellut toisena vaihtoehtona Blediä, mutta kyllä taidan päätyä Postojnaan. On varmaan mielenkiintoisempi.

  • Olemme myös matkalla Postojnaan katsomaan tippukiviluolia. Lennämme sunnuntaina Ljubljanaan ja siellä vuokra-auto odottaa. Ajamme siitä heti Bled järvelle, missä odottaa meidän ensimmäinen majoituspaikka, pari yötä luonnonkauniin Bled järven läheisyydessä. Matkamme jatkuu tiistaina kohti Kroatiaa ja seuraavaa majapaikkaa Umagissa. Loput päivät viikon lomastamme vietämme Opatijassa. Jo viime vuonna autoilimme Kroatiassa ja täytyy sanoa että kaikki sujui niin hyvin ja vielä kun sai ajaa pieniä teitä missä yleensä äärettömän upea Adrianmeri oli toisella puolella ja vuoristot toisella. Toivottavasti pääsemme myös ens vuonna näihin ihaniin maihin


 • Jos on omalla autolla liikkellä, niin kannattaa käydä Postojnasta n 10 km:n päässä olevassa Predjaman linnassa. Sinne ei valitettavasti julkisilla kulkuneuvoille pääse.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.