Pian matkaan!

Maija79

Hei!
Onko kukaan käynyt Postojnan luolastossa, kannattaako mennä? Olen menossa 3 päivän matkalle Ljubljanaan ja yksi päiväretki muualle olisi kiva tehdä. Mitä kohteita suosittelisitte? Ravintolasuosituksia Ljubljanassa? Mitä tuliaisia suosittelisitte, esim. syötävää / juotavaa? Onko paikalliset viinit hyviä? Kaikki vinkit tervetulleita!

9

325

  Vastaukset

  • Käynti Postojnassa kannattaa, ehdottomasti! Puolentoista tunnin verran maan alla, junalla ja kävellen, upea nähtävyys.
   Tippukiviluolia on eri paikoissa Euroopassa, se on kuitenkin mahtavan suuri ja erityisen hyvin sovellettu turistien käyttöön.

   Ljubljanasta pääsee bussilla tai junalla.

   • Kiitos vastauksesta!


  • On käyty, 1976 ja 2009. Vaikuttava elämys toisellakin käynnillä. On kuin siirtyisi maanalaiseen valtakuntaan. Olen kasvissyöjä mutta paikallinen kasvisravintola jäi väliin koska ohrasta valmistettua kasvisjuomaa ei ollut tarjolla.

   • Unohtui mainita että paikallinen olut on hyvää. Toisaalta ei tule mieleen montaakaan paikkaa jossa se ei olisi ollut. Union on Ljubljanan ykösmerkki.


   • ökhjvv kirjoitti:

    Unohtui mainita että paikallinen olut on hyvää. Toisaalta ei tule mieleen montaakaan paikkaa jossa se ei olisi ollut. Union on Ljubljanan ykösmerkki.

    Minä taas tykkäsin Laskosta! No, ne makuasiat.


  • Kannattaa mennä, hieno kokemus! Ja varaa lämmintä päälle, sillä luolastossa on kylmä (esim. fleecetakki).

  • Kiitos kaikille! Olin ajatellut toisena vaihtoehtona Blediä, mutta kyllä taidan päätyä Postojnaan. On varmaan mielenkiintoisempi.

   • Olemme myös matkalla Postojnaan katsomaan tippukiviluolia. Lennämme sunnuntaina Ljubljanaan ja siellä vuokra-auto odottaa. Ajamme siitä heti Bled järvelle, missä odottaa meidän ensimmäinen majoituspaikka, pari yötä luonnonkauniin Bled järven läheisyydessä. Matkamme jatkuu tiistaina kohti Kroatiaa ja seuraavaa majapaikkaa Umagissa. Loput päivät viikon lomastamme vietämme Opatijassa. Jo viime vuonna autoilimme Kroatiassa ja täytyy sanoa että kaikki sujui niin hyvin ja vielä kun sai ajaa pieniä teitä missä yleensä äärettömän upea Adrianmeri oli toisella puolella ja vuoristot toisella. Toivottavasti pääsemme myös ens vuonna näihin ihaniin maihin


  • Jos on omalla autolla liikkellä, niin kannattaa käydä Postojnasta n 10 km:n päässä olevassa Predjaman linnassa. Sinne ei valitettavasti julkisilla kulkuneuvoille pääse.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   11535
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   3940
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   85
   2338
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1640
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1385