Huolissaan...

Xanami

Heippa.

Meillä puolisoni ex kumppanin Rotikka tyttö ollut hoidossa nyt pitkään. Koira sen takia meillä kun ei omistaja jaksa siitä huolehtia. Nyt on iskenyt huoli koirasta.

Tyttö siis 4-vuotias ja painaa n. 35-36kg... Onko liian vähän painoa nartulle? Ja miten ihmeessä saataisiin koira näyttämään koiralta kun lihaksia ei juurikaan tytöllä ole...Tai ei ne ainakaan näy =) Olemme aloittaneet tytölle raakaruokinnan ja sillä on saatu vatsa toimimaan ja vireystila kohenemaan.

Ruokinnastakin olisi vaikka ja kuinka kysyttävää. Syötämme koiralle ruoan kaksi kertaa päivässä (pieniä annoksia) jotta koira ei hotkisi koko satsia kerralla. Syötämme pääasiassa lihaa, kalaa ja kasviksia. Joskus myös Acanan nappuloita...

Liikuntaa tyttö saa runsaasti. Käymme koirapuistoissa yms...

7

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paino kuulostaa todella sopivan painoiselta, nyt ei kiloakaan lisää painoa! Älkää nyt lihottako läskiksi koiraa, vaan panostakaa lihakunnon nostamiseen.

      Koirapuisto ei ole lainkaan hyvä paikka liikuttaa koiraa. Koira stressaa joutuessaan vieraaseen laumaan, vieraiden koirien sekaan puolustamaan itseään. Se mikä meidän ihmisten mielestä on "koirien leikkiä" on oikeasti koiralle totista totta ja siitä on leikki kaukana. Todellisuudessa koira joutuu kohtaamaan puistossa ihan millaisia vain koiria, kaikki eivät todellakaan ole ystävällisiä. Koira joutuu joko alistumaan ja mielistelemään vieraita koiria, jotta ei saa turpaansa tai antamaan itse köniin eli puolustautumaan. Koirien "leikki" on siis valtataistelua ja oman paikan hakemista vieraan lauman keskellä. Siinä alistetaan tai alistutaan. Koiralle se on äärimmäisen stressaava tilanne kohdata aina vaan uusia, vieraita koira ja tulkita niiden aikeita. Koirapuistot lisäävät koirien käyttäytymisongelmia ja aggressiivisuutta, enkä suosittele niiden käyttöä. Tämä ei ole yleinen mielipide ja useat ihmiset käyttävät koiriaan koirapuistoissa "tapaamassa" muita koira ymmärtämättä lainkaan puistoilun stressitekijöitä. Koira ei ole ihminen, se ei kaipaa vieraita laumoja lähelleen, sille riittää oma lauma, vaikka siinä olisi vain ihmisiä. Koiranne on paljon onnellisempi ja tasapainoisempi kun sen ei tarvitse mennä puistoon. Puistoilu nostaa koiran adrenaliinitasot huippuunsa ja siitä toipuminen vie aina aikaa. Huomaatte kuinka koira tasapainottuu, kun ette enää käy puistossa.

      Mikä on runsasta liikuntaa? Parasta ja tehokasta liikuntaa koiralle on se, kun se saa kulkea vapaana kävellen, ravaten ja laukaten eli kaikissa askellajeissa epätasaisessa maastossa eli metsässä. Ja metsäkävelyä ihan reippaalla vauhdilla se 1,5 tuntia päivässä ja lisäksi kaksi lyhyempää remmilenkkiä. Jos koiraa ei voi pitää vapaana, niin sitten pitkään 15-20 metriseen liinaan kiinni. Ja metsässä sitten juoksutusta mäkiä ylös ja mäkiä alas. Jos tuttavapiirissänne on joku ystävällinen ja luotettava koirakaveri, jonka kanssa oma koiranne tulee hyvin juttuun (stressaamatta) niin myös tutun ja tunnetun koirakaverin kanssa metsässä juokseminen on ihanaa!

      Jos jokin vanha sorakuoppa on lähistöllä, niin sinne juoksuttamaan. Ja aluksi rauhallisesti, lihasmassan kasvaessa lujempaa. Myös lämmittely ennen juoksutusta ja verryttely sen jälkeen tulee tietenkin muistaa! Myös uiminen on hyvää lihaksille ja pehmeää nivelille. Luonnon vesiin pääsee uimaan, kunhan ne lämpenevät. Muutamilla paikkakunnilla on koirauimaloita, joissa koiraa voi uittaa kylmällä kaudella. Olisikos teidän lähellä koirauimalaa? Millaiset lonkat koiralla on? Jos koira on terve, niin juoksuttaminen fillarin vierellä on mahdollista myös. Kaikessa liikunnassa on muitettava se, että koiraa ei saa rikkoa. Aloitetaan hitaasti ja rauhallisesti ja lihaksien kasvaessa lisätään treeniä.

      Raakaruokintaan ei kuulu lainkaan nappulat. Raakaruokinnasta löytyy netistä paljon ohjeita ja siinä pitää olla erittäin tarkkana. Eri lihoja pitää ehdottomasti syöttää vaihdellen (esim. kanaa, kalaa, nautaa, possua, sisäelimiä, mahaa jne) ja lihan tulee olla sopivassa suhteessa kasvisoseen kanssa. Kaikki kasviksethan tulee ehdottomasti soseuttaa koiralle, koiran elimistä ei pysty käsittelemään ja sulattamaan kasviksia paloina. Ruoat raakaruokinnassa tulee punnata tarkasti, jotta koira varmasti saa sopivassa suhteessa vitamiineja ja kivennäisaineita. Mikäli raakaruokinta tuntuu liian hankalalta, niin koiralle voi syöttää nappulaa, jota sitten höystää esim. vaihdellen lihoilla ja kasvismössöillä. Acana lienee ihan hyvä nappula. Kaksi kertaa päivässä on aikuiselle koiralle aivan sopiva ruokintatiheys.

      Jos koira hotkii, niin ruokaa voi antaa vaikka jostakin aktivointilelusta, jolloin koira joutuu itse tekemään työtä saadakseen ruokaa ja sitä ei pysty hotkaisemaan. Samoin jos koira on todella nälkäinen ja hotkii sen takia, niin koiralle voi mahan täytteeksi antaa lihottamattomia ruokia, kuten porkkanaa raasteena tai kurkkua soseena. Jos koira ei ole allerginen millekään, niin silloin ruokinta on helpompaa. Ruokinta on kunnossa, jos koiran iho on kunnossa eli ei hilseile, karva kiiltää ja ei ole eloton, silmät eivät vuoda ja korviin ei tule töhkää, varpaanvälit eivät kutise ja kakat ovat kiinteitä pienehköjä kasoja.

      Harrastakaa koiran kanssa ilolla ja huolehtikaa, että peruskoulutus on kunnossa. Koira piristyy kun saa hyvää ruokaa ja mielekästä tekemistä ja sopeutuu laumaanne.

    • 2 uros rotikkaa

      Edellisessä viestissä tulikin jo samoja asioita kuin itse meinasin kirjoittaa. Eli tosiaan metsä lenkit vapaana todella hyviä! Meillä "pojat" joka päivä vapaana metsässä ja lenkit n.5-7 km riippuen päivästä :) Itse käytän koirieni kanssa soramontulla sitä,että heitän kottikärryn rengasta mäkeä ylös ja "pojat" saavat hakea. Meillä tuo uinti ei onnistu,vanhempi ei suostu veteen menemäänkään.Tuo raakaruokinta varmaan on ihan jes,mutta ite sain nuoremmalle lihaksia (massaa) ihan jauhelihalla,raejuustolla,piimällä sekä nappuloilla. Hyvää kesän alkua!!!

    • Xanami

      Kiitos paljon vastauksista. =) Hyvää kesän alua myös sinne =)

    • rot ja ran

      Rottweilernartun paino riippuu myös siitä minkä kokoinen narttu on kyseessä.Oma narttuni näyttäisi kyllä nälkiintyneeltä tuolla painolla.Kyseessä on isokokoinen narttu.Sanoit ,että lihakset puuttuu ja syötät kaksi kertaa päivässä pieniä annoksia?Jos koira liikkuu paljon ,tarvitsee se myös paljon ruokaa(proteiinia) niiden lihasten kasvattamiseen.

    • Xanami

      Tilanne nyt......

      Koira ollut vaihtelevasti nyt meillä sekä omistajalla....Nyt TAAS meillä...

      Olemme hankkineet meille oman koiran huhtikuussa 2012. Koira on sekarotuinen nyt 9kk vanha tyttö. Koirat tulevat todella hyvin toimeen, mikä on hyvä asia.

      Rotikka neidille sekä omalle neidille syötämme nykyisin vain raakaruokaa. Omistaja syöttää millloin mitäkin...yleensä jauhelihaa ja riisiä =/
      Meillä koirat saavan ruoan edelleen kaksi kertaa päivässä. Rotikka neiti syö n.600g pvässä ja oma neiti 300g päivässä. Mahtaako olla riittävästi? Oma neiti painaa nyt n.11kg. Rotikan painoa en nyt tiedä mutta varmasti on tuosta 35kg laihtunut.

      Liikuntaa molemmat koirat saavat meillä päivässä n.2 tuntia. Omistajan luona rotikka käy pari kertaa päivässä n.5min ulkona. Ja koirapuistoissa käymme molempien kanssa.

      Kuinkahan stressaavaan tämmöinen koiran pompottaminen ja ruokavalion jatkuva muutos mahtaa olla.... koira hyvin hellyydenkipeä kun meille pääsee...Nytkin kun haimme koiran jälleen niin selkaranka tuntuu selvästi, mieliala vaikuttaa alakuloiselta, turkki huonokuntoisen näköinen.... Ihan pahaa tekee katsoa....

      • Kyllä koirasta huomaa ja asitii miten se voi eli voiko se hyvin. Onko jokin syy miksi koira ei voi muuttaa kokonaan teille, jos toinen omistaja ei jaksa siitä nyt huolehtia? Vai onko niin, että se toinen omistaja ei suostu myymään koiraa kokonaan teille? Olisi varmaan parempi kaikille osapuolille, että koiralla olisi yksi hyvä ja tasapainoinen koti.

        Mistä tiedät miten koira ulkoilee sen toisen omistajansa kanssa? Ja miten se siellä syö? Tietysti turkin kunnosta voi päätellä jotakin.

        Koirapuistoa en todellakaan suosittele rotikalla (tai oikeastaan muillekaan roduille), se on vieraassa laumassa kamalan stressaavaa koiralle. Se mikä meistä ihmisitä näyttää koirien "leikkimiseltä" on oikeasti sitä laumajärjestyksen hakemista ja aseman etsimistä.


    • Xanami

      Omistaja ei suostu koirasta luopumaan. Olemme monesti yrittäneet että koira jäisi meille, mutta ei.

      Omistajan puoliso on meidän hyvä ystävä ja hän näkee melkein päivittäin jos/kun on omistajan kanssa miten omistaja koiran kanssa toimii. Ja itse olemme myös sen nähneet.

      Koirapuistoa käytämme vain jos siellä ei ole muita koiria. Koska näitä kahta neitiä on helpomi siellä juoksuttaa jos ovat ns. kahdestaan.
      Ja käymme puistossa ehkä kerran kuussa, Ei siis ole joka päiväistä...Tai edes joka viikkoista....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe