Taas tekis mieli Wieniin

satunnainen matkaili

niinkuin sillä tuttavallani Pariisiin. En minäkään ole ollut koskaan Wienissä, mutt taas tekis mieli ;) mutt riittäiskö sellanen lyhempi pyrähdys niiden yleisimpien nähtävyyksien ja ilmapiirin kokemiseen? esim joku neljän pv retki eli pidennetty vkonvaihde

7

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hansi

      Aika naftisti on neljä päivää, mutta voihan silläkin aloittaa. Ottaa jonkin kiertoajelun ja miettii lisäksi ennalta ainakin muutamia kohteita, joihin haluaa perusteellisemmin tutustua. Vaikea sanoa kohteita toisen puolesta, kun ei oikein tiedä mistä toinen tykkää. Mutta historiaa, linnoja ja museoita niitä Wienissä riittää. Ja monet tykkää Praterin huvipuistostakin. Heuriger-viinituvat Wienin ulkopuolella... Paljon on nähtävää. Itse olin viime kesänä 8 päivää ja mieli tekisi uudestaan. Mutta onhan Wien nyt sitten jo hieman tutumpi kaupunki.

    • satunnainen matkaili

      Historia ja linnat juu, mutt huvipuisto ei niinkään enää ...se aika kun on jo aikoinaan nautittu.
      Konsertti/konsertit ja joku mainitsemasi viinitilaan tutustuminen kiinnostaisivat linnojen lisäksi. ...ja nauttiminen (?) sikäläisestä, toivottavasti kiireettömämmästä eläntavasta kahviloineen ja puistoineen. Ja tietty se Eieninleike - se jättisuuri tottakai ;)

      Majapaikkakin on kyll vielä täysin etsimättä. Siihenkin olis kiva saada vaikka vinkkiä. Ei oo haussa mikään luxus-paikka vaan kelvollinen yöpymispaikka aamupalalla, mieluummin ei kovin kaukana niistä tärkeimmistä/tunnetuimmista turistipyydys-linnoista...

    • Wienin ystävä

      Jättisuuria wieninleikkeitä löydät esim. Figlmüller-ravintolasta. Naisihmisille riittänee puolikas, eli voi tilata ns. Kinderschnitzelin.

      Kyllä Praterin huvipuistossa kannattaa käydä sen verran, että näkee yhden Wienin symboleista eli Riesenrad-maailmanpyörän, ja kyllähän sillä kannattaa kierros ajaa. Riesenradia vastapäätä on viime vuonna avautunut Madame Tussaud's -vahakabinetti. Praterin alueelle on vapaa pääsy.

      Wienissä on tiheä julkisen liikenteen verkko, joten lähes mistä tahansa majapaikasta on hyvät yhteydet nähtävyyksien äärelle, ja tarjolla on esim. käteviä 72 tunnin lippuja. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä eli Schönbrunnin linna sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella, mutta sinne pääsee kätevästi ja nopeasti metrolla.

      Kahviloista ja konserteista ei ole pulaa.

    • satunnainen matkaili

      Schönbrunnin kesäkonsertti on tänään, mutt minä en ole siellä :(
      Olis niin houkuttavaa kokea se tunnelma niiden 100 000 ihmisen joukossa
      ...mutt taas pitää tyytyä TV-kuvaan ja ääneen. Suora lähetys just koht'sillee klo 22.05 Ylen TEEMA:lta

    • satunnainen matkaili

      Olihan hieno esitys ja valot ja muu 'rekvisiitta'!
      Kuinkas paljon ennen esitystä sinne pitäis mennä - siis paikanpäälle - jos haluais jopa näköetäisyydelle orkesteriin? esim 100 tai 50 ekalle riville istumaan?

      konserttihan on ilmainen ja siksi paikatkin kenties täyttyvän ihan 'villinlännen' periaatteella eli kuka ensin ehtii...kö?
      Vai onko joku määrä lähimmistä paikoista varattu arvovieraille, tms?

      Joku tänne kommentoiva oli ainakin ollut ko konsertissa, niin vois antaa pikku vinkkiä asiaan. ...jos vaikka joskus pääsisin minäkin paikalle ...kun taas tekee mieli...

    • Wienin ystävä

      Olin joitain vuosia sitten ko. konsertissa, ja aika kaukana kyllä seisoin/kuljeskelin, mutta ei se haitannut. Äänentoisto oli hyvä ja screenien avulla näkikin jotain. Upeassa säässä tunnelma oli hieno. Ainakin osa istumapaikoista on kutsuvieraille.

    • Tekohelmiä sioille

      Olin tänä vuonna mukana tuossa konsertissa. 100 000 ihmistä samassa paikassa oli jo kokemus sinänsä. Tuossa viiden kieppeillä huomasimme, että istumapaikkoja jo jonoteltiin paahtavassa auringonpaisteessa ja helteessä, vaikka konsertti alkoi vasta klo 21.

      Muuten vallitsi leppoisa piknic- tunnelma. Monilla oli eväät ja juomat mukana ja järjestysmiesten kielloista huolimatta ihmiset lopulta istuivat maassa melko yleisesti. Musiikin kyllä kuuli kohtuullisen hyvin syrjemmältäkin, mutta skriinille en nähnyt kovin hyvin.

      Tämänvuotisesta ohjelmistosta en itse kovin paljon pitänyt. Ulkona olisi mielestäni toiminut paremmin wieniläisvalssin tyyppinen suosittu/tunnettu ohjelmisto, nyt modernin (?) musiikin herkissä kohdissa laski tunnelma nolliin ja ihmiset keskittyivät seurusteluun. Muutenkin jäi esityksestä balettitanssijoineen jotenkin tekotaiteellinen tunne. Musiikin kuuntelun vuoksi en tuohon massatapahtumaan menoa kyllä suosittelisi. Normaali konsertti oikeassa salissa on siihen parempi. Mutta eväsretki hyvässä seurassa hienoissa puitteissa, siihen tuo konsertti on omiaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe