Autonvuokraus Tsekissä

eppuli

Menossa elokuussa Tsekkiin, tarkoituksena piipahtaa Puolan puolellakin. Onko kokemuksia autonvuokrauksesta Tsekissä? Tuleeko kalliiksi ja onko jotain tiemaksuja tms.? Entä millainen on julkisen liikenteen hintataso ja yhteydet esim. Prahasta Puolan suuntaan?

7

407

  Vastaukset

  • Tsekissä kerran vuokrattiin auto, maksoi n. 20e/vrk. Vuokra-autoissa on luonnollisesti jo valmiina moottoritietarra. Muita lisämaksuja ei kerätä. Julkinen liikenne on hyvin edullista Suomeen verrattuna, esimerkin vuoksi 250 km matka Pendolinolla (Praha-Olomouc) maksaa n. 12e! Pohjoisesta Tsekistä on helppo ajella Puolan puolellekin, itse pyrähdimme hetkeksi Puolaan Harrachovista.

  • Junien aikatauluja (myös Tsekin ulkopuolelle) voi tarkastella täältä: www.cd.cz

  • Auto vuokrattaessa kannattaa ottaa huomioon Tsekin moottoritieverkon laatu. Paikoitellen on yhä pitkiä pätkiä betonitietä, joten Superb on parempi valinta kuin Octavia.

   • Ihan hyvin sujui betonimotarilla ajo Astra farmarillakin. Parempia teitä joka tapauksessa, kuin Suomessa.


   • Prager kirjoitti:

    Ihan hyvin sujui betonimotarilla ajo Astra farmarillakin. Parempia teitä joka tapauksessa, kuin Suomessa.

    Suomen tieverkko ei ole verrokki kehittyneiden maiden tieverkolle. Oma kokemukseni oli parin vuoden takaa ja pitkät pätkät Praha - Brno motarista oli vielä betonitietä. Niillä osuuksilla Superb oli omiaan.


   • Eipä ne Saksankaan motarit aina niin ihmeellisiä ole kunnoltaan, eikä etenkään leveydeltään. Etenkin vanhat tiet lännessä ovat melko vaatimattomia. Myös Tanskassa on paljon betonimotareita.


  • Tarkista myös, että vuokrasopimus koskee naapurimaissa ajoa ja on merkitty sopimukseen. Kas, vakuutukset saattavat joissakin tapauksissa kadota myös vuokra-ajan alusta lähtien, viimeistään rajan ylityksessä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   175
   3414