Autonvuokraus Tsekissä

eppuli

Menossa elokuussa Tsekkiin, tarkoituksena piipahtaa Puolan puolellakin. Onko kokemuksia autonvuokrauksesta Tsekissä? Tuleeko kalliiksi ja onko jotain tiemaksuja tms.? Entä millainen on julkisen liikenteen hintataso ja yhteydet esim. Prahasta Puolan suuntaan?

7

389

Vastaukset

 • Tsekissä kerran vuokrattiin auto, maksoi n. 20e/vrk. Vuokra-autoissa on luonnollisesti jo valmiina moottoritietarra. Muita lisämaksuja ei kerätä. Julkinen liikenne on hyvin edullista Suomeen verrattuna, esimerkin vuoksi 250 km matka Pendolinolla (Praha-Olomouc) maksaa n. 12e! Pohjoisesta Tsekistä on helppo ajella Puolan puolellekin, itse pyrähdimme hetkeksi Puolaan Harrachovista.

 • Junien aikatauluja (myös Tsekin ulkopuolelle) voi tarkastella täältä: www.cd.cz

 • Auto vuokrattaessa kannattaa ottaa huomioon Tsekin moottoritieverkon laatu. Paikoitellen on yhä pitkiä pätkiä betonitietä, joten Superb on parempi valinta kuin Octavia.

  • Ihan hyvin sujui betonimotarilla ajo Astra farmarillakin. Parempia teitä joka tapauksessa, kuin Suomessa.


  • Prager kirjoitti:

   Ihan hyvin sujui betonimotarilla ajo Astra farmarillakin. Parempia teitä joka tapauksessa, kuin Suomessa.

   Suomen tieverkko ei ole verrokki kehittyneiden maiden tieverkolle. Oma kokemukseni oli parin vuoden takaa ja pitkät pätkät Praha - Brno motarista oli vielä betonitietä. Niillä osuuksilla Superb oli omiaan.


  • Eipä ne Saksankaan motarit aina niin ihmeellisiä ole kunnoltaan, eikä etenkään leveydeltään. Etenkin vanhat tiet lännessä ovat melko vaatimattomia. Myös Tanskassa on paljon betonimotareita.


 • Tarkista myös, että vuokrasopimus koskee naapurimaissa ajoa ja on merkitty sopimukseen. Kas, vakuutukset saattavat joissakin tapauksissa kadota myös vuokra-ajan alusta lähtien, viimeistään rajan ylityksessä.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7500
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  109
  6417
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  175
  3428
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  193
  2587
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  680