Lippajärvi/pitkäjärvi kuhan kalastus Espoo

pitkäjärvi kalastaja

Hei kysyisin kalapaikkoja/kalan saannista ylipäätäänsä Espoo/kauniaisen lippajärvestä,se vanhankylän pitkäjärven vieressä,järvenperän vieressä..

Mitä kaloja sieltä saa/saako ylipäätäänsä ja mitkä ovat kalastuspaikat.Mistä kulmasta löytyy julkislaitureita mitä kaikki saa käyttää.Dösällä monesti ajellu sen ohi,mutta näyttää olevan yksityisaluetta tuo pohjoislippajärvi.Kuhaa ainakin kuulemma löytyy jonkun verran,mutta kiinnostas tietää nuo ottipaikat/vieheet.

Pitkäjärvi

Pitkäjärvessä oonkin jo monesti käynyt,mutta kuulin,että se on joskus aikoinaan ollut suosittu kuhajärvi,harmi että en ole saanut kertaakaan sieltä.Ainoastaan med kokoisia ahvenia tullut ja hauen poikasia sekä särkikaloja löytyy hurjasti,varsinkin lahnaa,vimpaa ja muuta roskakalaa.
Jos joku tietää muutaman ottipaikan kuhalle niin mainitkaa sillä asun melko lähellä tuota pitkäjärveä.

9

1973

Vastaukset

 • Lippajärveltä nousee tosiaan kuhaa, haukea, toutainta, ahventa, suutaria. Jonkun huhun mukaan karppia ja taimenta erittäin erittäin hyvällä tuurilla saattaa tulla. Itse veneellä kalastelen ihan ympäri järveä, keltainen ja sininen ovat olleet toimivimmat värit. Kuhaa on enten tullut viherlaakson puoleiselta rannalta, rantasaunojen edestä uistelemalla.

 • Itse olen käynyt Pitkäjärvellä varmaan noin 30 kertaa heittämässä uistinta viimeisten kolmen vuoden aikana. Mitään en ole saanut - ei edes pientä tartuntaakaan uistimeen. Olen kuitenkin muualta saanut heittelemällä parhaimmillaan 30 haukea reissun aikana, joten aivan täysin kokematon en ole. Jigilläkin olen yrittänyt kuhaa, mutta ei. Vaapuista syvännevaappuja sekä pinnalla uivia ja uistimista kaikenkokoisia. Särkikalaa on Pitkäjärvessä tosiaan valtavat määrät ja petokaloja liian vähän.

  Jarmo Kurkela

 • juu,pitkäjärvestä itekin olen saanut kymmenestä reissusta yht:3 haukea(kaikki alle 500g),särkikaloja aivan saatanasti ja paras saalis 1kg säyne joka oli varmaankin suurin kala jonka sieltä olen pyytänyt,huhun mukaan haukea löytyy enemmänkin ja kuhaakin,mutta ottipaikat ovat eksyksissä)=

 • Ankeriastakin tulee pitkäjärvestä ! uskomatonta mutta allekirjoittaneen vapaan nappasi viime viikolla kilonen "mato"

 • Oiskoha sen pitkäjärve luona tietyt ottipaikat,ainakin sen rannan luona siellä laajalahden urheiluhallin vierellä on montakin hyvää heittopaikkaa,mutta ei ole mitään muuta kuin roskakalaa tullu sieltä,eipähä venettä jaksas rupee säätää sinne..

  • Pitkäjärven itä-ranta on hyvä. Ainakin mulla on syönyt ahvenet ja hauet.


 • Kumpikaan järvi ei ole mikään kalastajan paratiisi, mutta oman kokemukseni perusteella sanoisin, että lippajärvestä saa paremmin haukea, ja pitkäjärvestä kuhaa, jos heittelee ns. kokkorannan läheisyydessä alkukesästä. Valitettavasti kalat ovat aika pieniä, jo 1,7 kiloinen on jo tavallista suurempi. Ihan hyviltä ne kyllä maistuvat oikein laitettuina

 • Espoon Pitkäjärven ja Lippajärven kalojen elohopeapitoisuudet selvitettiin kesällä 2011. Tuolloin havaitut pitoisuudet olivat todella pieniä ja kalat hyvin ihmisravinnoksi kelpaavia. Tutkimus löytynee googlesta: Tommi Malinen, Helsingin yliopisto, Espoon Pitkä- ja Lippajärven kalojen elohopeapitoisuudet vuonna 2011.

  • No mut entä nyt se elohopea pitoisuus?


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.