Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Agilityyn?

:=

Mikä terrieri rotu sopisi agilityyn parhaiten?
Korkeus mieluiten 35cm ylöspäin.

10

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FF

      Penisterrieri.

    • aginakki

      borderterrieri

    • foksitrulaa
    • aloittaja:)

      Tuttavapiirissäni on muutamia waleseja, jotka eivät siedä muita koiria, niin onko tämä yleistäkin rodussa? Tällä hehtkellä kotona on nimittäin 13v cockerspanieli ja 3vuotias sileäkarvainen noutaja.

      • foksitrulaa

        Ei ole yleistä walesit tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mutta se on sosiaalistetava oikein. Eli ei saa antaa provosoitua eikä provosoida ja koirakaverit aina tasapainoisia ja mieluiten samankokoisia. Jos isompia kavereita niin ei saa rynniä päälle, pentuna sen kestää mutta vanhempana ei enään. Koska on satuttanut itsensä ja alkaa puolustaa itseään.

        Omistajan oltava huolellinen ja hyvä johtaja ja katsottava että kaikki ok ja tunnettava eleet. Terrieri alistuu perääntymällä eikä haasta riitaa jos sosiaalistettu mutta on peräänanatmaton jos tappeluun joutuu. Jos muut koko ajanprovosoi koiraa ja omistaja ei reagoi niin paras lähteä pois koirapuistosta sama jos leikki liian rajua eikä koirastasi hauskaa niin pois vaan.

        Nartut aina sosiaalisempia.

        Luulen että tuntemasi walesit on jäänyt sosiaalistamatta.

        Minulla itsellä fokseja ja on samantyyppinen ja molemmat koirani menneet aina muidenkin koirien kanssa mutta huolehdin hyvin laumastani eikä niillä ole tarvetta pitää liikaa puoliaan koska en anna niiden joutua ikäviin tilanteisiin ja ne luottaa minuun että katson hyvät kaverit. Ja kotikavereina/elämänkumppaneina ollut dobberi ja paimenkoira.

        Waleseillä on ollut hyviä agilitytuloksia ja minua vastaan tulleet ollet mukavia ja tasapainoisia. Terrierit on kuitenkin erilaisia kuin noutajat ja paimenkoirat eli niihin kannattaa perehtyä hyvin ja kun näkee pennusta vaivaa niin sen helpommalla myöhemmin menee.

        Ja suosittelen että opetat tapaamaan myös hihnassa mutta luvallasi eli koira odottaa saako mennä tutustumaan jos ei käy sanot koiralle mennään ja jatkatte matkaa(ei tule remmirähjää ja koira sosiaalistuu erittäin hyvin) johtajuus tärkeää ennen kuin meette ovesta koira istuu ja tulee luvalla ennen ruokaa odottaa ja luvalla syömään. (johtajuus vahvistuu ja silloin kontrolli toimii myös muissa tilanteissa)


    • aloittajaa

      Toinen noista waleseista on narttu, joka ei siedä toisia narttuja tai uroksia vaan käy heti kimppuun. Toinen on hieman varuillaan ja tuli narttua myöhemmin heille. Se alkaa haastamaan riitaa myös heti.Toisiin koiriin ja muihin ihmisiin ne ovat kuitenkin totutettu pentuna. Heidän omistajan kanssaan olen jutellut rodusta ja sain sellaisen käsityksen, että yleistäkin walesipiireissä etteivät tule toisten kanssa toimeen mitä ihmettelin kyllä.

      Jos otamme terrierin, niin tietenkin koulutamme sen samalla tavalla kuin muutkin koirat. Nykyiset koirat kulkevat nätisti vierellä lenkeillä ja tottelevat muutenkin hyvin. Vanhempi koira ei enää oikein kuule kunnolla, niin se ei nyt aina tule kutsuttaessa luokse. Nuorempana toki tuli.

      Nuorempana haaveilen karkeakarvaisesta kettuterrieristä, ne ovat mielestäni kauneinpia terriereitä. Haluaisin kuulla näistä kokemuksia, minkälaisia kotioloissa ja semmoista?

      • foksitrulaa

        Mukavaa itselläni ollut kaksi karkkari kettuterrieriä ja uusi pian haetaan. Molemmat eli vanhoiksi ja harrastukset oli näiden kanssa erilaiset.
        Ekan kanssa lähinnä vaeltelin ja uitiin ja hiihtolenkeillä mukana ja toisen kanssa harrastettiin agilitya ja tokoa. Itse en metsästä kuin kameran kera lintuja ja luontoa kuvailen.

        Molemmat narttuja ja erittäin sosiaalisia mutta aina tosiaan jämpti. Ja koirapuistoissakin paljon. Vapaanoloa harjoittelin ihan pennusta asti ja molemmat aina vapaana. Pysyivät hyvin mutta toki vaatii hieman enemmän valppautta kuin paimenkoiratyyppiset sillä utelias rotu. Koulutus suht hyvää kun kouluttaa johdonmukaisesti ja motivoiden. Johtajuus tulee arjessa. Ikinä en alistanut koiriani eikä ollut siihen tarvetta kilttejä koiria. Kärsivällisyyttä ja huumoria vaatii sillä energiaa piisaa ja utelias rotu joka touhuaa ja on omaaloitteinen ja aina omistajan touhuissa mukana. Kuin Milou koira sarjakuvassa. Yksi yllättävä piirre myös on että on pomppiva enemmän ilmassa kuin maassa. Ja pentuna onnettomuusaltis kun kaikki täytyy tutkia ja hieman säheltää ;)
        Kotiolot on ollut kerrostalo, rivari ja nykyisin asutaan oktalossa. Mutta menee kaikissa hyvin ei herkkähaukkuinen rotu. Eräs kasvattajakin asui kerrostalossa.
        Hauska ihana rotu minusta ei tosikoille. Eikä tarvitse metsästää kunhan on touhua johon purkaa energiaa ja intoaan.
        Pihassa pysynyt vapaana myös ilman valvontaa eikä lähde mihinkään. Mutta paljon koulutuskysymys eli mitä enemmän näkee vaivaa pentuna sen helpommalla sitten aikuisena sen kanssa pääsee.

        tosiaan jotkut sanoo ettei kettuterrieri alistu niin ei pidä paikkansa. kettuterrieri välttää yleensäottaen rähinöitä mutta jos joutuu ikävään tilanteeseen niin tappelee loppuun asti kun muuta ei voi. Kettuterrieri yleensä perääntyy j a sanoo etten hae tappelua perääntymällä menemällä tilanteesta pois muttei mene koiran tyypilliseen noutajamaiseen alistusasentoon. eleet/laumakäyttäytyminen on hyvä tunnistaa jotta toimii hyvänä johtajana eikä päästä tilanteita ikäviksi koiran kannalta.


    • aloittajaa

      Olen ottanut jo yhteyttä yhteen kasvattajaan, niin taitaa meille kettuterrieri sitten tulla :D Meillä on piha aidattu vanhemman koiran takia kun se on vanhoilla päivillä alkanut pihasta lähtemään.

      Kiitokset kaikille vastauksista (:

      • foksitrulaa

        Tervetuloa kettuterrieriharrastajiin :)
        Hieno juttu. Facebookissa on kettuterrieripiiri ja yhdistykseen tervetuloa myös.


    • Manssi

      Ehdottomasti Manchesterinterrieri. Erittäin nopea ja ketterä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe