Kummallinen ennakkomateriaali FYSIOTERAPIAN PÄÄSYKOKEISIIN?

Moikka !

Oliskohan täällä muita fysioterapian koulutukseen keväällä 1012 pyrkiviä? Itse olen hakemassa Laureaan ja olen kummastellut ennakkomateriaalia muutaman päivän, enkä ole keksinyt pätevää selitystä. Koulutukseen on kaksi ennäkkömateriaalia: toinen on lyhyt n. 30 sivuinen Sosiaali- ja terveysalan eettinen perusta (http://www.etene.fi/c/document_library/get_file?folderId=63023&name=DLFE-2903.pdf) ja toinen on lähes satasivuinen kirjallisuuskatsaus Vaikutusmahdollisuudet sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä (http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=3320152&name=DLFE-16805.pdf). Ensimmäisen olen lukenut tarkasti (erittäin mukavaa luettavaa) ja tehnyt muistiinpanoja. Koin kuitenkin järkytyksen kun printtasin tämän jälkimmäisen nipaskan ja aloin siihen "perehtymään". Tämä kirjallisuuskatsaus sisältää 9 sivua pelkkiä lähteitä, 8 sivua jotain kummallisia hakustrategioita ja muita (MILLÄ TAVALLA NÄILLÄ ON TEKEMISTÄ FYSIOTERPIAN KANSSA) ja 30 sivua tutkimusten tiivistelmätaulukoita!

Olisiko ketään niin viisasta, joka osaisi kertoa mitä ihmettä tällä ?turhalla? sivumäärällä koitetaa sanoa, vai ovatko ne vain pakollisia tälläistä tutkimusta tehtäessä? Onko niistä jotain kysymyksiä tulossa, eli ovatko ne hyödyllistä luettavaa, kun sisältävät vain tuhatpäin merkkejä ja numeroita ja jotain hakumetodeja?

Onko kukaan muu ihmetellyt samaa kuin minä?

Olen kyllä tietoinen siitä, että fysioterapia on tällä hetkellä muotiammatti ja hakijoita on tajuton määrä, mutta silti?!?! Ymmärtääkö kukaan ?

6

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jansu23r3

      Opiskelen maisteriohjelmassa terveyden alalla, joten ehkä saisit tuolta pääsykoe -palstalla toisenlaisen vastauksen. Omasta puolestani halusin kuitenkin sanoa, että tämä toinen dokumentti näyttää kattavalta kirjallisuuskatsaukselta hoidosta asiakkaan omasta näkökulmasta, jonka luulisi olevan tärkeää myös fyssarin näkökulmasta.

      Tälläisessa katsauksessa on oltava referenssit ja hakustragetiat mainittu, jotta lukijat voivat arvioida mm. katsauksen validiteettia, ja saada lisätietoa miten tutkimus on suoritettu. Lähdeluettelo saattaa myös olla sinulle hyödyksi opintojen aikana, kun alat kirjoittamaan akateemisia esseitä. Ainakin meidän piti näin tehdä amk sairaanhoitajakoulutuksen aikana.

      Sinun ei tarvitse tässä sisäistää miten tutkimus on tehty. AMK tason opiskeluun sinun kannattaa keskittyä tuloksiin. Sait varmaan tuon sätkysi päästyäsi kakkososioon, älä sitä pelästy, sinun ei siis tarvitse opetella mitä kaikkia tietokantoja on käytetty katsaukseen.

      Tsemppiä pääsykokeseen

    • Sutta ja sekundaa

      Jos teillä, arvon hakijat, on tarkoitus päästä opiskelemaan johonkin sellaiseen paikkaan, jonne ei kaikkia hakijoita oteta kiljuen sisään, niin on aika ryhtyä opettelemaan otsikoiden ja kysymysten lukemista sekä etenkin ymmärtämistä. Se auttaa kummasti toivottuun lopputulokseen pääsemisessä.

      Mitä luulet, fysioterapeutti in spe, tämän palstan otsikon "Lopputyö ja gradu" tarkoittavan? Onko kyse ilmiöstä, joka kuuluu opintojen alkuun vai loppuun?

    • Hahaha.. :D Täällä kaikki jaksaa kirpaantua yhdestä väärästä viestistä. Päätyi vääräle palstalle, en tiedä miten, sillä käytin suomi 24 elämäni ensimmäistä kertaa! Kannattaa varmaan keskittyä fiksuihin vastauksiin ja oman tiedon jakamiseen, jos sellasita sinulla sattuu olemaan eikä haukkumaan heitä, jotka eivät osaa käyttää tietokonetta ja internetiä. :) Mutta suuret kiitokset sinulle jansu23r3 vastauksesta, siitä oli jopa hyötyä :)!

      • Sutta ja sekundaa

        Kysyjä voisi ottaa vastineesta opikseen ja opetella asioita, sillä tietotekniikasta ei voi nykyään välttyä juuri millään alalla. Ei täällä kukaan muukaan ole myötäsyntyisesti asioita osannut.

        Lisäksi vastauksen saaminen on erittäin paljon todennäköisempää silloin, kun kysymys palstan otsikon mukainen. Vai menetkö itse yhtä piittaamattomasti ostamaan leipää vaatekaupasta ja närkästyt, kun et sieltä leipää saa, vaan huomautuksen, että on kyse vaatekaupasta?


    • NO johan nyt on. :D Matsku on avautunut erittäin hyvin, kiitos vastauksista, joita ei yllärtysylätys ole saatu yhtäkään pääsykoepalstalta!? Kuis nyt näin, joskus leipää näköjään saa vaatekaupastakin tiskinalta. Kannattaa herra/neiti tärkeilijänkin kokeilla!

      • Sutta ja sekundaa

        Herra/neiti tärkeilijä pitää päätoimenaan huolta siitä, ettei kukaan pääse livahtamaan yliopistosta pois noin huonolla osumatarkkuudella. Jos siellä tapaamme, tulet asian varmasti huomaamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe