Oleskelulupa irtosi helposti

häpiend

Tälläkin foorumilla on väitetty että filpparivaimolle on vaikeaa saada oleskelulupa Suomeen vaikka olisi hänen kanssaan naimisissa. Päinvastoin sillä omalla kohdallani mikään näistä migrin tärkeimmistä ehdoista ei täyttynyt eli kävin olemassa Filppareilla vain 1:den kerran 3 viikkoa lomalla jolloin menimme naimisiin eli ei pitkää yhdessä-asumishistoriaa (vain nettiseurustelua), 2. ei yhteistä kieltä ja 3:ksi suuri ikäero.

Ihmettelen puheita siitä että filpparivaimo on vaikeaa tuoda Suomeen? Kertokaas miten teillä muilla muilla vaimon filppareilla hakeneilla homma on toiminut. Onko ollut vaikeaa saada oleskelulupa Suomeen?

95

1382

  Vastaukset

  • Sitten itketään kun pakolaisia otetaan Suomeen.

  • Mites sulla; menit naimisiin filippareilla ja entäs sitten..tuliko vaimosi turisti vai yksityis viisumilla tänne??

   • Viisumia emme edes yrittäneet anoa koska sitä ei helposti saa. Menemällä naimisiin siellä ja anomalla suoraan oleskelulupaa sieltä käsin vaimoni pääsi helposti Suomeen vaikka meillä ei ole yhteistä kieltä, ei yhdessäasumishistoriaa kuin 3 viikkoa ja suuri ikäero. Ihmettelen edelleenkin nettifoorumeilla olevia puheita filpparivaimon tuomisen vaikeudesta Suomeen. Olen siis tavallinen kansalainen enkä mikään tärkeä rikas henkilö joten mitään suhteita ei ole minnekään päin.


   • Poistoonko taas? kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Ensinnäkin erehdyt henkilöstä :) En ole poistattanut kenenkään viestiä.

    Toiseksi filppari tai filippiina se ja sama.... ts. snobbailua sanoilla. Suomalaisia on kutsuttu vaikka millä nimillä historian kuluessa.

    Kolmanneksi tällä foorumilla nimenomaan väitettiin aiemmin että yhteistä asumishistoriaa on oltava väh. muutama kuukausi että saa oleskeluluvan Suomeen. Siis että pelkkä lomamatkalla avioituminen ei muka riitä mutta näkyypä riittävän kunhan on nettiseurustelua jonkin verran takana. Viisumin anominen ei ollut uskalluksesta kiinni vaan tiedosta että sitä on käytännössä mahdoton saada joten oleskeluvan anominen suoraan on viisaanpaa.

    Saat aivan vapaasti epäillä sillä sitä vapauttahan ei sulta kukaan voi estää vapaassa demokratiassa :)


   • häpiend kirjoitti:

    Ensinnäkin erehdyt henkilöstä :) En ole poistattanut kenenkään viestiä.

    Toiseksi filppari tai filippiina se ja sama.... ts. snobbailua sanoilla. Suomalaisia on kutsuttu vaikka millä nimillä historian kuluessa.

    Kolmanneksi tällä foorumilla nimenomaan väitettiin aiemmin että yhteistä asumishistoriaa on oltava väh. muutama kuukausi että saa oleskeluluvan Suomeen. Siis että pelkkä lomamatkalla avioituminen ei muka riitä mutta näkyypä riittävän kunhan on nettiseurustelua jonkin verran takana. Viisumin anominen ei ollut uskalluksesta kiinni vaan tiedosta että sitä on käytännössä mahdoton saada joten oleskeluvan anominen suoraan on viisaanpaa.

    Saat aivan vapaasti epäillä sillä sitä vapauttahan ei sulta kukaan voi estää vapaassa demokratiassa :)

    "Kolmanneksi tällä foorumilla nimenomaan väitettiin aiemmin että yhteistä asumishistoriaa on oltava väh. muutama kuukausi että saa oleskeluluvan Suomeen. "

    Tuskin on väitetty, sitävastoin on sanottu, että lupa irtoaa helpommin, jos on yhteistä asumishistoriaa, ja sama lukee migrin sivuilla. Ja ei yksi pääsky kesää tee, ymmärtänet varmaan, että 2 viikon reissulla ekaa kertaa naimisiin, niin varmasti herää epäillys tällöin migrissä. Eli en kyllä sinun tapaustasi ottaisi miksikään malliesimerkiksi toimia. Hyvä, että sait homman hoidettua noin nopsaan, jos kiire oli. Itse olen käynyt Filippiineillä kuutisen kertaa ja nauttinut olostani siellä, pisin aika meni asustellessa puoli vuotta siellä päin, tuolloin menin myös naimisiin siellä.

    "Toiseksi filppari tai filippiina se ja sama"

    Ai snobbailua sanoilla hmmmm filipina/pilipina on ihan virallinen nimitys naisesta, kuten meillä on nainen sana, ja filipino/pilipino on sama, kuin meillä suomalainen. Sitävastoin filppari sana ei edes ole lyhenne mistään, se vaan kuulostaa typerältä, minun puolestani voi käyttää sitä sanaa mitä kukin tykkää, kunhan vain sanoin mielipiteeni asiasta.

    " Viisumin anominen ei ollut uskalluksesta kiinni vaan tiedosta että sitä on käytännössä mahdoton saada joten oleskeluvan anominen suoraan on viisaanpaa."

    Aivan, ja juuri siittä on täällä ollut ties kuinka monessa aloituksessa kyse.


  • Juu ei mene läpi, ellet sitten sinäkin ole joku kyläkauppias, sitten ymmärrän.

  • tällä palstalla on noista viisumi ja oleskeluluvan saamisista ? Kyllä sen viisumin ja oleskeluluvan näkyy saavan jokainen jolla on asiat kunnossa. Täällä kainuussakin on useita filippiiniläisiä naimisissa suomalaisen kanssa eikä kenelläkään ole ollut vaikeuksia saada viisumia tai oleskelulupaa.

   • "filippiiniläisiä naimisissa suomalaisen kanssa eikä kenelläkään ole ollut vaikeuksia saada viisumia tai oleskelulupaa."

    Väitän vastaan, turistiviisumin saanissa, tämänkin palstan otannassa on selkeesti tullut esille, että ongelma on ollut lähes 90%:lla saada se turistiviisumi, uskon näistä anojista myös suurimman osan menneen myöhemmin naimisiinkin ko. filipinan kanssa. Yksi myös täällä leijaileva outo lempi slogan on tämä, jos asiat on kunnossa.

    Kaikki, jotka vähänkään tietävät näistä papru hommista, tietävät myös, et NBI lausunto menee jokaisesta naisesta anomuksen mukana sinne suomen suurlähetystöön, ja sinne on turha väärennettyllä paprulla mennä esiintyyn.

    Suurin syy millä anomukset torpataan perustuu lähetystövirkailijan vetoamaan schengen alueen sopimuksessa 3 kohta, virkailijan oikeudesta torpata viisumi, ensimäiset kohdathan tarkoittavat rikollista tai tms muuta toimintaa, ja kolmas pykälä, jota siis käytetään on toi virkailijan oma arvio, jota ei tarvitse perustella, ja sitä käytet'ään 99% näissä hylkäys päätöksissä, ja miksi, koska se suo täysin mielivaltaisen oikeuden torpata jonkun hakemus, musta tuntuu, sun naama ei miellytä, minulla on kurja päivät tänään periaatteella.


  • Minusta on yks hailee näin jälkeenpäin, täytyykö oleskelulupaa odottaa viikon, kuukauden tai puoli vuotta, mutta kun vaimo tulee tänne ja asutaan yhdessä ja sovitetaan kahta erilaista kulttuuria, se ratkaisee!

  • Kellään tietoa sopivasta maahanmuutto- ja avioliittoasioihin perehtyneestä asianajajasta?

  • moi olen itsekkin menossa heinäkuussa hakemaan tyttöystäväni suomeen on tarkoitus olla kolme viikoa filippiineillä ja mennä naimisiin siellä kerro mitä kautta kannattaa lentää onko honkkarin lentoketällä helppo löytää oikeaan koneeseen olen menossa eka kertaa sinne ja tyttö haluaa tulla suomeen pysyvästi asumaan

   • itte kävin vastikään filippiineillä cathay pacificin one work lennolla omaa tyttöystävääni tapaamassa. menin vaikeasti helsinki -milano - hong kong - manila. Voin sanoa että vaikka honkkarissa oli lyhin vaihtoaika niin siellä osasin parhaiten perille. milanossa ei ollut isoja ongelmia, kysymällä selviää. jos menet one word lennolla niin vaaan transferred linjaa ja jos ei ole board passia koneeseen niin se sitten pitää hakea ekaksi ko kentällä. Ite sain helsingin kentältä kaikki boardin tiketit kerralla, manilassa vain milanoon asti eikä niissä ollut esim gate tietoa joten sitä joutuu ihmettelemään kentällä sitten taululta. boarding gate selviää tauluilta kentällä helposti ja ainakin cathay ilmoitti jo koneessa etukäteen jatkolentoja ja portteja. yleensä näyttää olevan että chekin eli mistä boarding passin saat on eri kerroksessa mistä mennään koneeseen eli boardin gate. itte aion mennä uusiksi syksyllä ja silloin mennään naimisiin ja prosessi alkaa.... vaihda about pari tuhatta pesoa jos et heti halua automaatille mennä, taksiin jne... itellä oli visa ja visa electron. jostain syystä visa electorn kelpasi useimpiin automaatteihin vaikka kortti kelpasi useimmissa isoissa kaupoissa. Manilassa lähdössä takaisin sitte pitää maksaa terminaamaksu, olikohan se 550 pesoa ja mittari taksi lentokentältä, maksaa about 200 pesoa jos et kovin kauas aio mennä vaikka eihän se 800 peson kiiteähintainen suomalaisittain kallis ole. vastailen mitä osaan lentämisestä tms mitä osaan...... jos tarvis


   • fil_lover kirjoitti:

    itte kävin vastikään filippiineillä cathay pacificin one work lennolla omaa tyttöystävääni tapaamassa. menin vaikeasti helsinki -milano - hong kong - manila. Voin sanoa että vaikka honkkarissa oli lyhin vaihtoaika niin siellä osasin parhaiten perille. milanossa ei ollut isoja ongelmia, kysymällä selviää. jos menet one word lennolla niin vaaan transferred linjaa ja jos ei ole board passia koneeseen niin se sitten pitää hakea ekaksi ko kentällä. Ite sain helsingin kentältä kaikki boardin tiketit kerralla, manilassa vain milanoon asti eikä niissä ollut esim gate tietoa joten sitä joutuu ihmettelemään kentällä sitten taululta. boarding gate selviää tauluilta kentällä helposti ja ainakin cathay ilmoitti jo koneessa etukäteen jatkolentoja ja portteja. yleensä näyttää olevan että chekin eli mistä boarding passin saat on eri kerroksessa mistä mennään koneeseen eli boardin gate. itte aion mennä uusiksi syksyllä ja silloin mennään naimisiin ja prosessi alkaa.... vaihda about pari tuhatta pesoa jos et heti halua automaatille mennä, taksiin jne... itellä oli visa ja visa electron. jostain syystä visa electorn kelpasi useimpiin automaatteihin vaikka kortti kelpasi useimmissa isoissa kaupoissa. Manilassa lähdössä takaisin sitte pitää maksaa terminaamaksu, olikohan se 550 pesoa ja mittari taksi lentokentältä, maksaa about 200 pesoa jos et kovin kauas aio mennä vaikka eihän se 800 peson kiiteähintainen suomalaisittain kallis ole. vastailen mitä osaan lentämisestä tms mitä osaan...... jos tarvis

    mulla on lento helsingistä hong kongiin ja sieltä manilaan ja tulomatka singaporen kautta helsinkiin elokuussa ainaki on lentokenttä maksu manilassa 550 peso menen antipolo cityyn koska tuleva vaimo asuu siellä . en tiedä onko singaporessa kenttä maksu . tiedät varmaan millainen se tullilmoitus lomake on ja mitä siinä kysytään jos kerrot mitä siihen pitää laittaa . sukalaata on tytön sukuliaset pyytäneet ja se varmaan katsotaan elintarvikkeeksi mitään tullattavaa ei ole mennessä


   • bangkokin kautta halvempi, sieltä Turkish Airlines istambulin kautta h:kiin.


  • siis tosissaanko suoraan migriin anomus,ei viisumia tarvitse lainkaan?? oon tahan kyseiseen kysymykseen yrittanyt saada vastausta monelta eri viralliselta taholta,muttei kukaan vastaa suoraan.. ja naimisiin menon jalk pitaako odottaa se ensin laillistetuksi?? ja kuinkahan kauan se kesti hakemuksen jattamisesta etta puoliso paasi suomeen lahtemaan??

   • Nyt ei oikein auennut toi kirjoituksesi, mutta yritetään.

    " tosissaanko suoraan migriin anomus,ei viisumia tarvitse lainkaan??"

    Jos vaimosi on Filippiineillä ja oette menneet naimisiin Filippiineillä, toimitatte vahvistetut avioliitto paperit (NSO,DFA) suoraan suomen suurlähetystöön manilaan, yhdessä vaimosi passin ja oleskelulupahakemus kaavakkeiden kanssa, lähetystössä suoritetaan haastattelu puolisollesi, eli soittakaa ensin lähetystöön sopiaksenne aika. Tässä yhteydessä voitte kysyä lähetystön mielipidettä, jos hakisittikin ensin turistiviisumia ja jättäisittekin oleskelulupa hakemuksen suomessa, vastaus on jotakuinkin näin menevä, lähetystö suosittelee hakemaan ensin oleskelulupaa hakijan kotimaasta käsin, jos kuitenkin haette turistiviisumia, emme palauta turistiviisumia maksua takaisin vaikka tulisi kielteinen päätös ja hakemus prosessinne viivästyy.

    " ja naimisiin menon jalk pitaako odottaa se ensin laillistetuksi?? "

    Pitää odottaa

    "kuinkahan kauan se kesti hakemuksen jattamisesta etta puoliso paasi suomeen lahtemaan??"

    No avioliiton virallistaminen kestää Filippiineillä n. 2 kuukautta, kannattaa olla tarkkana. että kaikki paprut on rekisterissä täytetty huolellisesti, yksikin virhe, niin homma menee pitkäksi odotteluksi.

    Sen jälkeen DFA:ssa 1 päivä

    Tämän jälkeen voittekin olla yhteydessä jo suomen suurlähetystöön sopiaksenne haastattelu päivän, jotakuinkin viikon päähän soitosta menee, siinä välissä vaimosi myös sopii milloin suorittaa CFO päivän kurssin, tämä menee kuukauden sisään.

    Passihan on hoidettu jo kuntoon, ennen kuin vaimosi menee haastatteluun suurlähetystöön, passin fiksaus 15 päivää.

    Sit, kun haastattelu on tehty lähetystössä, niin paprut lähtee suomeen yhdessä oleskelulupa hakemuksen kanssa, diplomaatti posti lähtee muistaakseni 2 kertaa kuukaudessa, joten tähän lähetystön vetkuiluun ym, voi turhauta 2 - 3 viikkoa.

    Sitten itse migrissä, jos teidän homma on selvää pässin lihaa, ja olet yhteydessä migriin HUOM! suoraan käsittelijään ja kerrot tilanteenne, niin päätöksen voi saada 3 päivässkin tai muutaman viikon sisään, jos epäselvyyksiä tai vaatii tarkempaa tutkailua, voikin hommassa vierähtää useampikin kuukausi, jos menee lähes puolivuotta, voitkin jo valmistua siihen tietoon, et hommassa on jotain mätää, ja on hylsy tuolossa.

    Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään.

    Pienenä esimerkkinä, kun menimme naimisiin, niin tuona vuonne meidän lisäksi meni 50 muuta miestä naimisiin filipina naisten kanssa, eli ei noita nyt niin hirveesti ole, keskimäärin 50 paria avioituu vuosittain.


   • pinoy kirjoitti:

    Nyt ei oikein auennut toi kirjoituksesi, mutta yritetään.

    " tosissaanko suoraan migriin anomus,ei viisumia tarvitse lainkaan??"

    Jos vaimosi on Filippiineillä ja oette menneet naimisiin Filippiineillä, toimitatte vahvistetut avioliitto paperit (NSO,DFA) suoraan suomen suurlähetystöön manilaan, yhdessä vaimosi passin ja oleskelulupahakemus kaavakkeiden kanssa, lähetystössä suoritetaan haastattelu puolisollesi, eli soittakaa ensin lähetystöön sopiaksenne aika. Tässä yhteydessä voitte kysyä lähetystön mielipidettä, jos hakisittikin ensin turistiviisumia ja jättäisittekin oleskelulupa hakemuksen suomessa, vastaus on jotakuinkin näin menevä, lähetystö suosittelee hakemaan ensin oleskelulupaa hakijan kotimaasta käsin, jos kuitenkin haette turistiviisumia, emme palauta turistiviisumia maksua takaisin vaikka tulisi kielteinen päätös ja hakemus prosessinne viivästyy.

    " ja naimisiin menon jalk pitaako odottaa se ensin laillistetuksi?? "

    Pitää odottaa

    "kuinkahan kauan se kesti hakemuksen jattamisesta etta puoliso paasi suomeen lahtemaan??"

    No avioliiton virallistaminen kestää Filippiineillä n. 2 kuukautta, kannattaa olla tarkkana. että kaikki paprut on rekisterissä täytetty huolellisesti, yksikin virhe, niin homma menee pitkäksi odotteluksi.

    Sen jälkeen DFA:ssa 1 päivä

    Tämän jälkeen voittekin olla yhteydessä jo suomen suurlähetystöön sopiaksenne haastattelu päivän, jotakuinkin viikon päähän soitosta menee, siinä välissä vaimosi myös sopii milloin suorittaa CFO päivän kurssin, tämä menee kuukauden sisään.

    Passihan on hoidettu jo kuntoon, ennen kuin vaimosi menee haastatteluun suurlähetystöön, passin fiksaus 15 päivää.

    Sit, kun haastattelu on tehty lähetystössä, niin paprut lähtee suomeen yhdessä oleskelulupa hakemuksen kanssa, diplomaatti posti lähtee muistaakseni 2 kertaa kuukaudessa, joten tähän lähetystön vetkuiluun ym, voi turhauta 2 - 3 viikkoa.

    Sitten itse migrissä, jos teidän homma on selvää pässin lihaa, ja olet yhteydessä migriin HUOM! suoraan käsittelijään ja kerrot tilanteenne, niin päätöksen voi saada 3 päivässkin tai muutaman viikon sisään, jos epäselvyyksiä tai vaatii tarkempaa tutkailua, voikin hommassa vierähtää useampikin kuukausi, jos menee lähes puolivuotta, voitkin jo valmistua siihen tietoon, et hommassa on jotain mätää, ja on hylsy tuolossa.

    Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään.

    Pienenä esimerkkinä, kun menimme naimisiin, niin tuona vuonne meidän lisäksi meni 50 muuta miestä naimisiin filipina naisten kanssa, eli ei noita nyt niin hirveesti ole, keskimäärin 50 paria avioituu vuosittain.

    "Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään."

    Kuka on puhunut turistiviisumista mitään vaan itse olin siellä 3 viikkoa (siis vain 1:den kerran kävin Filippiineillä olemassa sen 3 viikkoa lomalla) ja menimme siellä naimisiin ja vaimoni anoi OLESKELULUPAA siellä Suomen suurlähetystössä ja sai sen ja nyt hän on Suomessa. Eikä meillä ole edes yhteistä kieltä, yhteistä asumishistoriaa ja ikäeroa huomattavan paljon. Ts. kaikki tärkeimmät migrin kriteerit (tarkistettu migrin ohjeista) jäivät siis täyttymättä ja silti hän sai oleskeluluvan.

    Täytyypä sanoa että onpas eräät kovakalloisia kun eivät usko selvää asiaa vaan luulevat provoiluksi. Filippiina on siis todellisuudessa suht. koht. helppo tuoda Suomeen OLESKELULUVALLA kunhan paperit ovat prikulleen kunnossa. Eli ei siellä tarvitse kuukausia asua niinkuin täälläkin on useaan kertaan väitetty. Vaan kerran vaan käy lomamatkalla ja menee silloin naimisiin ja oleskelulupa sisään lähetystöön ja muutaman kk:n päästä vaimo on Suomessa.Viisumia ei sitten niin helposti saakkaan koska siitä päättää lähetystö eikä migri.


   • häpiend kirjoitti:

    "Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään."

    Kuka on puhunut turistiviisumista mitään vaan itse olin siellä 3 viikkoa (siis vain 1:den kerran kävin Filippiineillä olemassa sen 3 viikkoa lomalla) ja menimme siellä naimisiin ja vaimoni anoi OLESKELULUPAA siellä Suomen suurlähetystössä ja sai sen ja nyt hän on Suomessa. Eikä meillä ole edes yhteistä kieltä, yhteistä asumishistoriaa ja ikäeroa huomattavan paljon. Ts. kaikki tärkeimmät migrin kriteerit (tarkistettu migrin ohjeista) jäivät siis täyttymättä ja silti hän sai oleskeluluvan.

    Täytyypä sanoa että onpas eräät kovakalloisia kun eivät usko selvää asiaa vaan luulevat provoiluksi. Filippiina on siis todellisuudessa suht. koht. helppo tuoda Suomeen OLESKELULUVALLA kunhan paperit ovat prikulleen kunnossa. Eli ei siellä tarvitse kuukausia asua niinkuin täälläkin on useaan kertaan väitetty. Vaan kerran vaan käy lomamatkalla ja menee silloin naimisiin ja oleskelulupa sisään lähetystöön ja muutaman kk:n päästä vaimo on Suomessa.Viisumia ei sitten niin helposti saakkaan koska siitä päättää lähetystö eikä migri.

    Meidän tarinassa vain kävi niin, että suosittelivat oleskeluluvan hakemista suomessa ja viisumin hyväksyivät; erikoista ulkomisteriön yhteyden oton
    jälkeen. Eli siis; ulkomisteriön virkailija soitti ja kyseli suhteemme pituudesta
    ennen avioliittoa ja sitä onko avioliitto rekisteröity manilan kautta suomen
    maistraattin. Soiton jälkeen meni 2 päivää ja vaimoni sai s-postiinsa että viisumi on hyväksytty.


   • häpiend kirjoitti:

    "Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään."

    Kuka on puhunut turistiviisumista mitään vaan itse olin siellä 3 viikkoa (siis vain 1:den kerran kävin Filippiineillä olemassa sen 3 viikkoa lomalla) ja menimme siellä naimisiin ja vaimoni anoi OLESKELULUPAA siellä Suomen suurlähetystössä ja sai sen ja nyt hän on Suomessa. Eikä meillä ole edes yhteistä kieltä, yhteistä asumishistoriaa ja ikäeroa huomattavan paljon. Ts. kaikki tärkeimmät migrin kriteerit (tarkistettu migrin ohjeista) jäivät siis täyttymättä ja silti hän sai oleskeluluvan.

    Täytyypä sanoa että onpas eräät kovakalloisia kun eivät usko selvää asiaa vaan luulevat provoiluksi. Filippiina on siis todellisuudessa suht. koht. helppo tuoda Suomeen OLESKELULUVALLA kunhan paperit ovat prikulleen kunnossa. Eli ei siellä tarvitse kuukausia asua niinkuin täälläkin on useaan kertaan väitetty. Vaan kerran vaan käy lomamatkalla ja menee silloin naimisiin ja oleskelulupa sisään lähetystöön ja muutaman kk:n päästä vaimo on Suomessa.Viisumia ei sitten niin helposti saakkaan koska siitä päättää lähetystö eikä migri.

    Eli sitten suomen rajalla normisti virkailija tarkistaa papereita niin viisumin sijaan vaimosi näytti oleskeluluvan ja homma oli sillä ok? Myönnettiinkö se oleskelulupa joksikin ajaksi alkuun vai miten se menee ? Kiitos vastauksista etukäteen.


   • -pohjan-poika kirjoitti:

    Eli sitten suomen rajalla normisti virkailija tarkistaa papereita niin viisumin sijaan vaimosi näytti oleskeluluvan ja homma oli sillä ok? Myönnettiinkö se oleskelulupa joksikin ajaksi alkuun vai miten se menee ? Kiitos vastauksista etukäteen.

    tämähän oli tarkoitus mennä yksi pykälä ylemmäs eli häpiend:lle


   • häpiend kirjoitti:

    "Se, jos joku lässyttää täällä et juu ekaa kertaa kävin sielä, menin naimisiin ja vaimo tuli heti turistiviisumilla tänne ja helppo homma koko touhu, on mitä todennäköisemmin 99% provo, ja ei tiedä asiasta yhtään mitään."

    Kuka on puhunut turistiviisumista mitään vaan itse olin siellä 3 viikkoa (siis vain 1:den kerran kävin Filippiineillä olemassa sen 3 viikkoa lomalla) ja menimme siellä naimisiin ja vaimoni anoi OLESKELULUPAA siellä Suomen suurlähetystössä ja sai sen ja nyt hän on Suomessa. Eikä meillä ole edes yhteistä kieltä, yhteistä asumishistoriaa ja ikäeroa huomattavan paljon. Ts. kaikki tärkeimmät migrin kriteerit (tarkistettu migrin ohjeista) jäivät siis täyttymättä ja silti hän sai oleskeluluvan.

    Täytyypä sanoa että onpas eräät kovakalloisia kun eivät usko selvää asiaa vaan luulevat provoiluksi. Filippiina on siis todellisuudessa suht. koht. helppo tuoda Suomeen OLESKELULUVALLA kunhan paperit ovat prikulleen kunnossa. Eli ei siellä tarvitse kuukausia asua niinkuin täälläkin on useaan kertaan väitetty. Vaan kerran vaan käy lomamatkalla ja menee silloin naimisiin ja oleskelulupa sisään lähetystöön ja muutaman kk:n päästä vaimo on Suomessa.Viisumia ei sitten niin helposti saakkaan koska siitä päättää lähetystö eikä migri.

    "Eli ei siellä tarvitse kuukausia asua niinkuin täälläkin on useaan kertaan väitetty. Vaan kerran vaan käy lomamatkalla "

    Ehkäpä sitten niin, mutta täytyy kyllä sanoa, et chattailuilla on ollut sitten kyllä valtaisan suuri vaikutus teille molemmille, et kuinka natsaa yhteen, hieno homma. Palataan astialle parin vuoden päästä, kysellään kuulumisiasi. Olen ihan aidosti iloinen puolestasi, parin viikon reissu ja homma kotia, vedät vertoa makkaroille Honkajoen sankareille. No toisaalta filipinat pysyy aika hyvin liitossa, kiinni, mutta vaimon kautta tosin olen kuullut muutamia huonojakin stooreja, niissä on jotain tuttua puheittesi kanssa.

    Mut päätän tähän, on tullut siinä maassa asusteltua ja käytyä jokusen kerta ja allekirjoitan ihan 100 % et pika-avioliitto pojille pitää laittaa vähän korkeammalle rima, ettei laatu huonone jotka sinne kosio retkille menee.


   • -pohjan-poika kirjoitti:

    Eli sitten suomen rajalla normisti virkailija tarkistaa papereita niin viisumin sijaan vaimosi näytti oleskeluluvan ja homma oli sillä ok? Myönnettiinkö se oleskelulupa joksikin ajaksi alkuun vai miten se menee ? Kiitos vastauksista etukäteen.

    Ensinmäinen oleskelulupa myönnetään aina vuodeksi, sitten seuraava onkin jo 4 vuotta, tämän jälkeen saa pysyvän oleskeluvan.

    Se oleskelulupa littera on siinä passissa liimattuna, sitä katsotaan ensinmäisellä schengen rajalla, voipi olla et vielä Vantaallakin.

    Oletko sinäkin 2 viikon hääreissumatkaaja? hehehhe no älkää suuttuko, muuten nämä kaikki asiat selviää ihan noista viranomaisten sivuiltakin, google on keksitty, ja tulipahan vielä ihan pakko sanomaan sekin, et eipä paljoo tullut aikoinaan kyseltyä näiltä tai paljon muiltakaan palstoilta miten hommat menee.

    Vaimo hoiti asiat Filippiinien päässä, minä pistin paprut täältä menee sinne, mitä tarvittiin, jouduttiin siinä vaimo vielä käymään Manilassakin hakemassa jo moneen kertaan todistettuihin papruihin leimat sieltäkin, kun rekisteri höykyytti.

    Itse oleskelin sit 5 kuukautta sielä avioliiton jälkeen, lähetystö oli sitä samaa pers.r asennetta, mutta migri leimas kolmessa päivässä paprut siihen.

    On tullut siinä maassa oltua ja tutustuttua ihmisiin ja siitä on aikas paljon hyötyä, kun alkaa se arkinen askare sen kumppanin kanssa, et suosittelen oikein lämpimästi, parin viikon matka-avioliitolla on pikkaisen heikot eväät mennä eteenpäin, mut voihan se homma toimiakkin, kuka tietää.

    Onnea vaan kaikille valitsemillaan tavoilla etenemisiin.

    Taas täs suunitellaan reissua emännän kotimaahan, pitäs mennä tonttikauppoja hieroon, et saa saunamökkinsä meren rantaan.


   • Pinoy kirjoitti:

    Ensinmäinen oleskelulupa myönnetään aina vuodeksi, sitten seuraava onkin jo 4 vuotta, tämän jälkeen saa pysyvän oleskeluvan.

    Se oleskelulupa littera on siinä passissa liimattuna, sitä katsotaan ensinmäisellä schengen rajalla, voipi olla et vielä Vantaallakin.

    Oletko sinäkin 2 viikon hääreissumatkaaja? hehehhe no älkää suuttuko, muuten nämä kaikki asiat selviää ihan noista viranomaisten sivuiltakin, google on keksitty, ja tulipahan vielä ihan pakko sanomaan sekin, et eipä paljoo tullut aikoinaan kyseltyä näiltä tai paljon muiltakaan palstoilta miten hommat menee.

    Vaimo hoiti asiat Filippiinien päässä, minä pistin paprut täältä menee sinne, mitä tarvittiin, jouduttiin siinä vaimo vielä käymään Manilassakin hakemassa jo moneen kertaan todistettuihin papruihin leimat sieltäkin, kun rekisteri höykyytti.

    Itse oleskelin sit 5 kuukautta sielä avioliiton jälkeen, lähetystö oli sitä samaa pers.r asennetta, mutta migri leimas kolmessa päivässä paprut siihen.

    On tullut siinä maassa oltua ja tutustuttua ihmisiin ja siitä on aikas paljon hyötyä, kun alkaa se arkinen askare sen kumppanin kanssa, et suosittelen oikein lämpimästi, parin viikon matka-avioliitolla on pikkaisen heikot eväät mennä eteenpäin, mut voihan se homma toimiakkin, kuka tietää.

    Onnea vaan kaikille valitsemillaan tavoilla etenemisiin.

    Taas täs suunitellaan reissua emännän kotimaahan, pitäs mennä tonttikauppoja hieroon, et saa saunamökkinsä meren rantaan.

    Saunaa minäkin siellä kuumuudessa kovasti kaipasin. Onkohan sillä suomalaisella saunavalmistajalla Cebussa pieniä avaimet-käteen-saunoja myynnissä? Kyllä sen tietysti itsekin tekee, kunhan vaan värkit ensin löytää.


   • Cebusta kirjoitti:

    Saunaa minäkin siellä kuumuudessa kovasti kaipasin. Onkohan sillä suomalaisella saunavalmistajalla Cebussa pieniä avaimet-käteen-saunoja myynnissä? Kyllä sen tietysti itsekin tekee, kunhan vaan värkit ensin löytää.

    Onhan sielä tehdaskin.

    http://www.sawo.com/home.php?content=company history

    The sauna has been part of Finnish history and way of life for over 1000 years and in addition, SAWO became the biggest and largest selling sauna brand in Asia by 1997.

    With Finland considered the authority in sauna, with sauna firmly entrenched in Finland history and way of life, Sauna World in Finland became the biggest and largest selling sauna brand in Asia by 1997. The growth has continued steadily and today Sauna World in Finland is proud of being the biggest sauna accessories producer in the world.

    Cebu is the second largest city and logistical hub in the Philippines with its international airport and deep-sea port. It is touted as the perfect setting for both business and leisure as numerous white sandy beaches with crystal blue waters and exotic underwater marine life are just minutes away from the business district. These facts make it an outstanding place also for Sauna World in Finland to manufacture saunas.

    Cebu's variety of marine life and its underwater tropical paradise make it a popular tourist destination in Asia. As early as spring 1984, Mr. Kallioniemi came to Cebu for the first time for scuba diving.


   • 2012 kirjoitti:

    Meidän tarinassa vain kävi niin, että suosittelivat oleskeluluvan hakemista suomessa ja viisumin hyväksyivät; erikoista ulkomisteriön yhteyden oton
    jälkeen. Eli siis; ulkomisteriön virkailija soitti ja kyseli suhteemme pituudesta
    ennen avioliittoa ja sitä onko avioliitto rekisteröity manilan kautta suomen
    maistraattin. Soiton jälkeen meni 2 päivää ja vaimoni sai s-postiinsa että viisumi on hyväksytty.

    myös vaimollani ja minulla. Joku nainen ulkoministeriöstä soitti ja kyseli suunilleen samoja asioita ja sen jälkeen muutama päivä kun vaimoni sai viisumin ja tuli suomeen. nyt odotetaan oleskelulupaa täällä suomessa.


  • HeiMoi ja SuurKiitos HYVÄSTÄ selkeästä vastauksestasi PINOY
   ..monta asiaa tuli selkeeksi yhdellä kertaa,näiden asioiden kanssa kun on niin yksin,ei tunne ketään kellä kokemuksia,ei kukaan missään virastossa auta edes rautalankaa vääntämällä!!
   Turistiviisumia tosiaan ollaan jo haettu helmikuussa ja hylkynä tuli,olin kyllä lukenut että ei onnistu oikein keltään jollei ole naimisissa,mutta pakkohan sitä oli koittaa kepillä jäätä..heh..joten kyllä aiomme suoraan hakea oleskelulupaa,jotta on aikaa katsella miltä vaikuttaa Suomi puolisoni mielestä ja voi sitten alkaa miettimään,että kumpaan maahan asettuu aikanaan!
   Nyt meillä on 3 pvn päästä häät..niitä jännätään ja sen jälk pitää alkaa taas tosi toimiin,näiden naimispapereiden kanssa kun on taisteltu melk. 4kk,mutta mikä ei tapa,se vahvistaa!!
   ainiin pikkukorjaus,puolisoni ei ole vaimo,vaan mies ja olen siis itse nainen,mutta no problem..asia silti sama!!!

   • No onneksi olkoon, filipino miehet on fiksuja ja gentlemanneja. Kysellä saa aina täältä, pitää vaan suodattaa nämä provovastaukset ja aloitukset pois. Olettekin vähän harvinaisempi pari sitten täällä, vaimo tuntee yhden parin täältä suurehkosta kaupungista, jossa mies filipino ja vaimo suomalainen.


   • pinoy kirjoitti:

    No onneksi olkoon, filipino miehet on fiksuja ja gentlemanneja. Kysellä saa aina täältä, pitää vaan suodattaa nämä provovastaukset ja aloitukset pois. Olettekin vähän harvinaisempi pari sitten täällä, vaimo tuntee yhden parin täältä suurehkosta kaupungista, jossa mies filipino ja vaimo suomalainen.

    ps. Pistäppä kaikki lentoliput, hotelli tai huoneistovuokraasiakirjat talteen, mitä sinulla on ajastasi Filippiineillä, myös kuvia häsitänne toki löytyy, näitä saatetaan kysyä migrissä pistokokeen omaisesti silloin tällöin, meiltä ainakin pyydettiin hääpotretti kuvaa, meni varmaan sinne migrin kokoelmiin seinälle? :D


   • Pinoy kirjoitti:

    ps. Pistäppä kaikki lentoliput, hotelli tai huoneistovuokraasiakirjat talteen, mitä sinulla on ajastasi Filippiineillä, myös kuvia häsitänne toki löytyy, näitä saatetaan kysyä migrissä pistokokeen omaisesti silloin tällöin, meiltä ainakin pyydettiin hääpotretti kuvaa, meni varmaan sinne migrin kokoelmiin seinälle? :D

    kiitos paljon "pinoy" kaikesta :) Kyselen sitten taas lisaa kun olen neuvoja vailla!
    huomenna married..puolilta pvn..perhosia siis ilmassa..


  • moi Pinoy,osaatko vastata (tai kuka vaan) että kun varaa ajan ja menee tuonne CFO kurssille, pitääkö olla käynyt ensin rekistöimässä aviopaperit manilassa tai jättänyt oleskelulupahakemuksen, vai voiko sinne mennä koska vaan etukäteen? ja tarviiko ne siellä siis jtn dokumenttejä jostakin?

  • Voi mennä ennen tuota lähetystössä käyntiä ja oleskelulupahakemusta. me teimme niin, eli ensin paprut ulos NSO:sta sitten DFA:ssa käynti ja tämän jälkeen passi, sekä noiden virallistujen avioliittopaprujen, passikuvat ja kannattaa myös hankkia NBI papru, sitäkin varmasti tullaan kysyyn ainakin Suomen lähetystössä ja näiden kanssa sinne CFO kurssille, se on muistaakseni yhden päivän kurssi. Hän saa sitten sieltä sen litteran passiinsa, joka tarkistetaan, kun poistuu kotimaastaan.

  • okei..mut onko toi NSO DFA vaatimuksena että voi mennä sinne kurssille,tiedätkö?
   Sitten itse mietin että kun olen lähdössä Suomeen nyt vkn päästä hoiteleen asioita ja papereita kuntoon,niin tämä sukunimivaihdos, tiedätkö onko se jo mahdollista että voin hakea uutta passia,ajokorttia ym kaikkia mitä pitää hommata uuden nimen vuoksi..ja kannattaisko mun ottaa tuo married sertificate mukaani,vai millä todistan että näin on tapahtunut...vai voikohan nämä hoitaa vasta kun on laillistettu liitto molemmissa maissa?
   hih,joka pv tulee niin paljon uusia kysymyksiä että huh huh :)

   • "mut onko toi NSO DFA vaatimuksena että voi mennä sinne kurssille,tiedätkö?"

    Kyllä se tuossa järjestyksessä menee.

    Tuo teidän avioliitto rekistöröidään vasta sitten Suomen väestörekisteriin,sen jälkeen, kun paperit on rekistöröity Filippiineillä, käsittääkseni menee turhan vaikeaksi, jos nyt alat jo virallistaan sitä Suomen päässä. Turhaan alat jo vaihteleen noita sukunimiäsi ym, ehdit hoitaan ne sitten, kun miehesi on Suomessa. Etene noin, kun alunperin kerroin.


  • okei :D kiitos TAAS !!
   nyt on jo taas uusi kysymys,just tulosteltiin migrin papereita joita pitää alkaa täyttämään..eli onko viisaampaa täyttää myös mun osuuteni englanniks,se pk2 jonka suomessa asuva perheenjäsen täyttää?

   • Kaikki paprut täytin Suomeksi.


  • Kyllä..avioliitto päivästä: 2kk ja 15 päivää irtosi viisumi
   ja kehoiitivat oleskeluluvan tekemään suomessa.

   • Kukahan mahtoi kehottaa?

    10. Voiko hakija anoa viisumia sitä varten, että haluaa muuttaa Suomeen ja jättää siellä oleskelulupahakemuksen?

    Suomen kansalaisen perheenjäsenellä on mahdollisuus saapua Suomeen viisumilla ja anoa oleskelulupaa Suomesta. On kuitenkin syytä huomioida, että kyse ei ole subjektiivisesta oikeudesta, vaan henkilön on täytettävä yleiset viisumin myöntämiselle asetetut edellytykset. Esimerkiksi avioliitto ei siis automaattisesti takaa henkilön pääsyä Suomeen viisumilla hakemaan oleskelulupaa.

    http://www.finland.ph/public/default.aspx?nodeid=37608&contentlan=1&culture=fi-FI


   • Tuskinpa neuvoivat kirjoitti:

    Kukahan mahtoi kehottaa?

    10. Voiko hakija anoa viisumia sitä varten, että haluaa muuttaa Suomeen ja jättää siellä oleskelulupahakemuksen?

    Suomen kansalaisen perheenjäsenellä on mahdollisuus saapua Suomeen viisumilla ja anoa oleskelulupaa Suomesta. On kuitenkin syytä huomioida, että kyse ei ole subjektiivisesta oikeudesta, vaan henkilön on täytettävä yleiset viisumin myöntämiselle asetetut edellytykset. Esimerkiksi avioliitto ei siis automaattisesti takaa henkilön pääsyä Suomeen viisumilla hakemaan oleskelulupaa.

    http://www.finland.ph/public/default.aspx?nodeid=37608&contentlan=1&culture=fi-FI

    10. Voiko hakija anoa viisumia sitä varten, että haluaa muuttaa Suomeen ja jättää siellä oleskelulupahakemuksen?

    ei sitä varten, mutta viisumia voi hakea ja oleskelulupaa suomessa..
    mutta lisäselvityksessä voi tulla soitto ulkoministeriöstä jossa sitten
    kysytään "aikooko hän jäädä pysyvästi suomeen?"


   • 2012 kirjoitti:

    10. Voiko hakija anoa viisumia sitä varten, että haluaa muuttaa Suomeen ja jättää siellä oleskelulupahakemuksen?

    ei sitä varten, mutta viisumia voi hakea ja oleskelulupaa suomessa..
    mutta lisäselvityksessä voi tulla soitto ulkoministeriöstä jossa sitten
    kysytään "aikooko hän jäädä pysyvästi suomeen?"

    Niin eli toisinsanoe, jos ilmoititte syyksi muun, kuin tarkoituksen hakea oleskelulupaa Suomessa, syylistyitte sitten lupaviranomaisten harhauttamiseen, näin jälleen yksi syy miksi sitä turistiviisumia on vaikeampi saada, kun todellinen syy vierailulle jätetään selvittämättä. Ei tuossa ole yhtään mitään kehuttavaa, vain nolottavaa.


   • ´´´´´´------- kirjoitti:

    Niin eli toisinsanoe, jos ilmoititte syyksi muun, kuin tarkoituksen hakea oleskelulupaa Suomessa, syylistyitte sitten lupaviranomaisten harhauttamiseen, näin jälleen yksi syy miksi sitä turistiviisumia on vaikeampi saada, kun todellinen syy vierailulle jätetään selvittämättä. Ei tuossa ole yhtään mitään kehuttavaa, vain nolottavaa.

    ei..vaan he sanoivat voitte hakea oleskelulupaa suomessa poliisilaitokselta..
    eli ei ole nolottavaa..


  • Kehoitus tuli suomensuurlähetystöstä manilasta..ja nyt on viisumi..lentoliput
   ja matka ostettu ja valmiina..

  • heips "Pinoy" okei kiitos :)
   ..itse tulin Suomeen tänään ja mieheni jäi Filippiineille,
   eli täytän ne omat paperit kotona siis,mutta, osaatko sanoa että pitääkö ne täyttämäni paperit lähettää ensin miehelleni,vai suoraan Suomeen Migriin vai Manilaan???
   Ja onkohan sillä merkitystä milloin ne lähetän jos ne siis pitää lähettää suoraan jojhonkin toimistoon eikä miehelleni?
   Ja mieheni tietysti täyttää omansa Englanniksi filippeillä, eli ei varmaankaan haittaa että on kahdella eri kielellä?! Oletan :)

  • Filipinalle. Solmittu avioliitto täytyy laillistaa ensin filippiineillä; heidän rekisteriinsä.
   Kaikki ne paperit täytyy olla valmiina mitä Manila Suomen suurlähetystön sivulla
   maintaan; ja sen jälkeen avioliittonne pitää rekisteröidä suomeen; Suomen suurlähetystön kautta; ja heille täytyy tehdä valtakirja että asia voidaan hoitaa.
   Viisumi anomus täytyy olla kunnossa valokuvineen. Voivat vielä pyytää jotain lisäselvityksiä. Mihinkään migriin en ole ollut yhteydessä.

   Tämä vain jos olet avioitunut siellä filippiineillä.

  • ..joo oon avioitunut siellä ja paperit on jo lähteneet eteenpäin laillistettavaksi! manila -> NSO..
   Mutta ei olla anomassa viisumia vaan oleskelulupaa..ja niitä miljoonia papereita pitää alkaa täyttämään joita liittyy siihen ja niistä on hieman epäselvyyksiä..
   Mutta siis...Mikä valtakirja ???

   • Valtakirja että teidän avioliittonne voidaan rekiströidä suomen tietojärjestelmään..
    maistraattiin...


   • 2012 kirjoitti:

    Valtakirja että teidän avioliittonne voidaan rekiströidä suomen tietojärjestelmään..
    maistraattiin...

    Avioliitto

    Jotta avioliittotieto voidaan Suomessa merkitä väestötietojärjestelmään, tulee henkilön toimittaa alkuperäinen ja asuinmaassa virallisesti laillistettu avioliittotodistus tai virallisesti oikeaksi todistettu jäljennös lähimpään Suomen edustustoon (formin.finland.fi) tai sen voi lähettää Suomeen viimeisen kotikunnan maistraatille. Koska avioliittotodistus on laadittu yleensä antomaan kielellä, tulee avioliittotodistuksen olla virallisen kääntäjän kääntämä, joko suomeksi tai ruotsiksi.

    Mikäli henkilö toimittaa avioliittotodistuksen Suomen edustustoon, hänen on täytettävä lomake ” Ilmoitus ulkomailla vihitystä Suomen kansalaisesta ”, joka liitetään alkuperäiseen todistukseen. Lomake on saatavissa tällä hetkellä vain edustustoista. Sen jälkeen asiakirjat lähetetään virkateitse Suomeen.

    ps. Tuon voi hoitaa Suomessakin näyttämällä avioliittopaprut maistraatissa.


   • -------------------- kirjoitti:

    Avioliitto

    Jotta avioliittotieto voidaan Suomessa merkitä väestötietojärjestelmään, tulee henkilön toimittaa alkuperäinen ja asuinmaassa virallisesti laillistettu avioliittotodistus tai virallisesti oikeaksi todistettu jäljennös lähimpään Suomen edustustoon (formin.finland.fi) tai sen voi lähettää Suomeen viimeisen kotikunnan maistraatille. Koska avioliittotodistus on laadittu yleensä antomaan kielellä, tulee avioliittotodistuksen olla virallisen kääntäjän kääntämä, joko suomeksi tai ruotsiksi.

    Mikäli henkilö toimittaa avioliittotodistuksen Suomen edustustoon, hänen on täytettävä lomake ” Ilmoitus ulkomailla vihitystä Suomen kansalaisesta ”, joka liitetään alkuperäiseen todistukseen. Lomake on saatavissa tällä hetkellä vain edustustoista. Sen jälkeen asiakirjat lähetetään virkateitse Suomeen.

    ps. Tuon voi hoitaa Suomessakin näyttämällä avioliittopaprut maistraatissa.

    Varmaan voi noinkin sen hoitaa..mutta kysely tuli ulkoministeriöstä puhelimitse
    jossa kyselivät onko avioliitto rekisteröity manilan suomen konsulaatista
    suomeen...


  • olinkin ollut tosi yllättynyt positiivisesti että täällä on niin ihania asiallisia neuvoja..
   ennakkoluulo oli just tota mikä tossa nyt tuli vastaan ja joka näämmä on jo siellä avaruudessa :) hienoo että homma toimii ja kiitos teille ihanille jotka olette täällä oikeasti mukana

   • Kyllä..sori..tänne vain joskus luikertelee käärme joka alkaa kateudessaan
    provoilemaan ja särkemään näitä oikeita keskusteluja..
    se on harmi.....


  • kyllä..harmittaa kun ei voi keskustella normaalisti..

  • vinkkejä? nyt on 1,5kk siitä kun jätettiin oleskelulupa paperit sisään ja tänään soitin migriin,tosi ystävällinen naishenkilö puhelimessa;kuunteli ihan kaikki asiat mitä tilanteessamme on,mutta sanoi etäi enempää hän ei voi auttaa kuin antaa arvion että 2kk vielä varmasti menee,ennenkun meidän asiamme tulee vuorollaan käsittelyyn..ja että jonon ohi ei voi ketään ottaa..hmmm miten te ihmiset ootte saanut soittamalla nopeutettua päätöstä?

  • JOS ON SUHTEITA ja RAHAA , niin lupa irtoaa tavan tallaajaa helpommin ja nopeammin.

   Migri toki suosii mokkakikua tänne raahaavaa ämmää, että saadaan sossuun uusia "virkamiesten" asiakkaita.

  • jaahas ei kovin paljon ollut apua tuostakaan "vastauksesta" ...en tiennyt että sossuun voi mennä hakeen edes apuja jos saa oleskeluluvan vuodeksi suomeen..hows that possible? neuvoja kiitos,koska itellä ei ole "rahaa eikä sellasia suhteita"

   • Suhteilla ja rahalla ei saa oleskelulupaa., sitävastoin pärstäkerroin ja status on merkinnyt jotain, kun on haettu viisumia lähetystössä, lähetystön sukulaisia on päässyt suomeen vierailulle helpostikkin, ihminen on ihminen.

    Oleskelulupa voi irrota nopeastikkin, olet soittanut nyt sinne migrin yleiseen palveluun, pyydäppäs saada puhua filippiinien asioita käsittelevän virkailijan kanssa, homma voi nopeutua.

    Itse aikoinaan puhuin saman keskuksen kanssa, mutta sain vängättyä itseni puheille suoraan käsittelijälle. Kerrot kuinka kauan olette tunteneet, montako reissua olet tehnyt sinne ja oleskeluaikanne yhdessä.

    Kuten migrin sivuillakin sanotaan selvät tapaukset käsitellään nopeasti, epäselvät joutuu jonoon. Kannattaa olla aktiivinen sinne suuntaan heti alusta lähtien.


  • kiitos PINOY =) sulta saa satavarmasti aina asiallisia vastauksia,joita ei näämmä vaan kaikki muut osaa,ikävää kateellisten panettelua tollaset vastaukset..
   mutta asiaan; pyysin nimenomaan filippiinien asioita käsittelevälle ihmiselle, niin se keskus sanoi ettei ole erikseen sellaisia maakohtaisia käsittelijöitä..voiskohan siellä ollut systeemit sitten vaan muuttua?! tiedä häntä.. sähköpostia olen laittanut nyt sinne pari kertaa, mutta en tiedä auttaako asiaa, lukeeko kukaan niitä ajatuksella vai liittävätkö vaan sinne muiden papereiden sekaan odottamaan käsittelyä..

  • Moi :)
   Pitääkö filippiineille mennessä olla meno-paluu liput, vai riittääkö yhdensuuntainen?

   Mikä olisi järkevä tapa päästä filippiineille, millaista lentoreittiä suosittelette?

  • Pitää olla paluulippu, tai ainakin lippu pois Filippiineiltä. Helsinki - Hong Kong ja sieltä sitten vaikkapa Manila, edullisin tapa päästä tänne. Toinen vaihtoehto Helsinki - Amsterdam - Manila, yleensä ainakin 300€ kalliimpi,,,,

  • Filippiineille mennessä ei tarvitse olla paluulippua pois! passilla voit olla 21pvää ja sen jälkeen pitää anoa viisumi,jos aioit olla kauemmin kuin 2kk,voit anoa taas uuden viisumin! n 500-700€ meno,kun käytät hakukoneita netissä jotka hakee edullisimmat lennot,yleensä 2 vaihtoa,itse oon mennyt hki-italia tai amsterdan-manila tai cebu! Toki jos tiedät paluuhetken, lippu tulee huomattavasti halvemmaksi ostaa heti se meno-paluu!

  • Tuo on kakkapuhetta :D Jos ei sattumalta ole taskussa Resident Visaa, matka tyssää viimeistään Hong Kongissa chekatessa jatkolennolle Filippiineille, eivät ota koneeseen ilman paluulippua ( tai lippua ulos maasta, ihan mihin tahansa ) Oon kuitenki lentänyt noin 30 lentoa Honkkarista / Bangkokista tännepäin, ja ensimmäisellä kerralla ei ollut paluulippua, se on huomattavasti sitten kalliimpaa ostaa se kentältä. Immigrationissa niitä harvemmin kysellään, se on jätetty lentoyhtiöiden harteille. Usko vaan huvikses :D Vuoden vaihteen jälkeen olis muuten esim Turkish Airlinesilla 601€ Hel-Hkg-Hkg kohtuu vaihtoajoilla, Istanbulissa 3tuntia molemmin päin ja siitä sitten jatkot Filippiineille 100€ .Kokeilla voi tietysti ilman lippua,,,,,

   • matka tyssää jo suomessa jos ei ole lippua pois maasta säädetyssä ajassa
    en olisi päässyt. edes suomessa koneeseen ilman paluulippua
    toki menin 30 päivän automaattiviisumilla


  • kyllä lippu pois maasta pitää olla.
   eivät hyväksy koneeseen HK:ssa.
   myivät mulle tiskiltä cebu pacific lipun manila - HK olisko ollu vajaa 2000 pesoa.
   mutta lipussa luki pienellä englanniksi "ei oikeuta lentoon, myyty maahantuloa varten".

   kaverilla bangkokista lähtiessä sama ongelma, ei koneeseen ennen kuin
   on lippu ulos maasta.
   hän osti 600 US dollarin yhdensuuntaisen manila-BKK peruutusoikeudella.
   olin häntä vastassa manilassa ja seuraavana päivänä menimme
   lentoyhtiön toimistoon ja peruutimme lipun. palvelumaksu noin 40 USD.
   mutta kesti 3 viikkoa ennen kun rahat oli takaisin visalla.

   itse olen ostanunt manila - kiina (en muista kaupunkia) lipun 1500 pesoa jos
   sattuisivat lippua kysymään. pieni raha jotta ei tartte hermoilla.

   joku muu kirjoitti... "passilla voit olla 21pvää ja sen jälkeen pitää anoa viisumi"

   jos oot ensin ton 21 päivää... sitten rupeat hakemaan jatkoa...
   kyllä siinä voi tulla pari kikkaretta housuun jos jättää viimeiseen päivään.
   itse olen hakenut jatkoa 2 kertaa, aina noin viikkoa ennen kun tuo 21 päivää
   loppuu ja kaikki on mennyt ok.
   esim. Boracayn toimistossa ei ole virkailijaa joka päivä paikalla, taisko olla
   2 kertaa viikossa. (olisko jatko maksanut about 3030 pesoa ja jatkon pituus
   38 päivää ? yhteensä 59 päivää)

   aina voi mennä jotain pieleen, älä jätä asioita viimeiseen päivään.

  • En jaksa väitellä asiasta,ihan kuin vaan,mutta 3 kertaa tänä v maahan saapuneena ja 2 kertaa myös ystävä mukana pelkällä menolipulla..puhun vaan kokemuksestani! Immigrationit isoissa kaupungeissa auki ma-pe klo16 saakka. ja viisumi viimeistään hakea viimeisenä voimassaolo pvnä tietenkin,sen jälk jokaisesta ylimenevästä pvstä ottavat 1000P ylimäär maksua! ja kyllä 1.viisumi on sen 3030P,kuten myös muistaakseni myös 2. se 3. onkin sitten jo halvempi, 2000P ja rapiat..

   • Juu, tuo eka pidennys maksaa sen 3030php, mut 2. visa extension maksaa 1kk 4800php ja 2kk 5300php 50$ i-card jonka täytyy ottaa 2. pidennyksellä. 3. pidennys on sitten se 2330php,,, ja mäkin puhun kokemuksesta :D Overstay maksaa 1000php / kk


   • Angeles City kirjoitti:

    Juu, tuo eka pidennys maksaa sen 3030php, mut 2. visa extension maksaa 1kk 4800php ja 2kk 5300php 50$ i-card jonka täytyy ottaa 2. pidennyksellä. 3. pidennys on sitten se 2330php,,, ja mäkin puhun kokemuksesta :D Overstay maksaa 1000php / kk

    Onpas kalliit pidennykset, Cebussa mentiin vaimon kans hakeen mulle pidennystä, en jonottanut vaan kaveri vei toimistoon kaffeet ja päivän lehti, voiteluraha ja 3 kuukautta oleskelulupaa maksoi n.2000 - 3000 pesoa, hommaan meni puoli tuntia ja muut valkoiset jäi sinne edelleen jonottaan penkeilleen.

    Ja äkkiä googlamalla tuli tuommoinen vastaus paljonka maksaa dollareissa:

    Visa for the Philippines applied for at the Embassy or a Consulate General of the Philippines in the United States
    Non-immigrant visa
    No visa required for U.S. citizens for an initial stay of 21 days; extensible to 59 days
    Visitors visa for nationals of countries with visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 30.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 60.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 90.00
    Visitors visa for nationals of countries without visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 40.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 80.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 120.00
    Student visa — US$250
    Immigrant visa — US$150
    http://www.philippineembassy-usa.org/ind… ..


   • Pinoy kirjoitti:

    Onpas kalliit pidennykset, Cebussa mentiin vaimon kans hakeen mulle pidennystä, en jonottanut vaan kaveri vei toimistoon kaffeet ja päivän lehti, voiteluraha ja 3 kuukautta oleskelulupaa maksoi n.2000 - 3000 pesoa, hommaan meni puoli tuntia ja muut valkoiset jäi sinne edelleen jonottaan penkeilleen.

    Ja äkkiä googlamalla tuli tuommoinen vastaus paljonka maksaa dollareissa:

    Visa for the Philippines applied for at the Embassy or a Consulate General of the Philippines in the United States
    Non-immigrant visa
    No visa required for U.S. citizens for an initial stay of 21 days; extensible to 59 days
    Visitors visa for nationals of countries with visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 30.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 60.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 90.00
    Visitors visa for nationals of countries without visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 40.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 80.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 120.00
    Student visa — US$250
    Immigrant visa — US$150
    http://www.philippineembassy-usa.org/ind… ..

    Toisaalta nykyään ei tarvi moisia miettiä, vaimon kans mennessä sinne saa olla ilman viisumia vuoden verran siellä ja sit pitänee hakea oleskelulupa. Ja toi viisumi juttua hoidin joskus 2008 paikkeilla siellä, sen jälkeen ei ole tarvinnut viisumia sinne mennessä eikä paluulippuakaan.


   • Pinoy kirjoitti:

    Onpas kalliit pidennykset, Cebussa mentiin vaimon kans hakeen mulle pidennystä, en jonottanut vaan kaveri vei toimistoon kaffeet ja päivän lehti, voiteluraha ja 3 kuukautta oleskelulupaa maksoi n.2000 - 3000 pesoa, hommaan meni puoli tuntia ja muut valkoiset jäi sinne edelleen jonottaan penkeilleen.

    Ja äkkiä googlamalla tuli tuommoinen vastaus paljonka maksaa dollareissa:

    Visa for the Philippines applied for at the Embassy or a Consulate General of the Philippines in the United States
    Non-immigrant visa
    No visa required for U.S. citizens for an initial stay of 21 days; extensible to 59 days
    Visitors visa for nationals of countries with visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 30.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 60.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 90.00
    Visitors visa for nationals of countries without visa agreement with the Philippines:
    Single entry valid for three (3) months — US$ 40.00
    Multiple entry valid for six (6) months — US$ 80.00
    Multiple-entry valid for twelve (12) months — US$ 120.00
    Student visa — US$250
    Immigrant visa — US$150
    http://www.philippineembassy-usa.org/ind… ..

    Niimpäniin,,,'' Visa for the Philippines applied for at the Embassy or a Consulate General of the Philippines in the United States'' se on vähän eri asiaa tuo viisuminpidennys juttu.


   • Älämölöää kirjoitti:

    Niimpäniin,,,'' Visa for the Philippines applied for at the Embassy or a Consulate General of the Philippines in the United States'' se on vähän eri asiaa tuo viisuminpidennys juttu.

    No ootas, kävisikö sulle tämä juttu paremmin 4800 pesoa, ja 2 kuukautta, silloin ku tuota hoitelion, niin se maksoi 2500 - 3000 pesoa ja tuli heti kättelyssä 3 kuukautta lisää 59 päivän päälle, luulenpa et siitä meni puolet itse tuomarin taskuun. Mitään kortteja ei tarvinnut erikseen maksella, ja uskon et homma hoituis samalla lailla edelleen, eli ehkä joutuis nyt 1000 pesoa maksaan enemmän, mut siinä se.

    http://immigration.gov.ph/index.php?option=com_content&task=view&id=118&Itemid=43


   • Pinoy kirjoitti:

    No ootas, kävisikö sulle tämä juttu paremmin 4800 pesoa, ja 2 kuukautta, silloin ku tuota hoitelion, niin se maksoi 2500 - 3000 pesoa ja tuli heti kättelyssä 3 kuukautta lisää 59 päivän päälle, luulenpa et siitä meni puolet itse tuomarin taskuun. Mitään kortteja ei tarvinnut erikseen maksella, ja uskon et homma hoituis samalla lailla edelleen, eli ehkä joutuis nyt 1000 pesoa maksaan enemmän, mut siinä se.

    http://immigration.gov.ph/index.php?option=com_content&task=view&id=118&Itemid=43

    Vielä sen verran, et toisin kuin Suomessa, niin tuolla säännöt ovat vähän sinnepäin, ei vaimoni joutunut maksaan imigration maksua lentokentällä, kun lähdimme takaisin päin Suomeen, mukava jutustelu naisvirkailian kanssa, ja virkailija lopuksi sanoi et maksakaa ensi kerralla. Naamakerroin siellä ratkaisee ja jos olet paikallisen kans liikkeellä on eri hinnatkin mahdollisia toimistoissa. Saanko taas miinuksia? lol


  • olisiko kellään vinkkejä/kokemuksia oleskeluluvan kiirehtimispyyntöön liittyen?
   vai onkohan Migri muuttanut yhtäkkiä niin paljon sääntöjään,ettei tosiaan enää auta mikään muu kuin olla jonon jatkona?!

  • kun hakee oleskelulupaa ja sinne pyydetään avioliittotodistus,niin eikö olekin se tarpeeksi laillinen ja lagalisoitu, kun ja jos se on alunperinkin tehty englannin kielisenä paikallisessa city hallissa ja kyseessä filippiineillä naimisiin ---

   • Nyt en oikein ymmärrä? Jos haluat siis oleskelulupaa Suomeen, niin teidän avioliitto papru pitää vahvistaa NSO:ssa ja DFA:ssa, muuten se papru ei kelpaa Suomen viranomaisille, ja käsittääkseni avioliitto ei ole myöskään Filippiineillä täysin vrallinen, jos sitä ei ole NSO:ssa vahvistettu. Tätäkö kysyit?


  • itseasiassa en, laillistettu ja virallistettu molemmissa maissa jo, mutta migriin soittaessa he olivat sanoneet että onhan todistuksenne legalisoitu, olisiko he nyt sitten tarkoittaneetkin juuri tuota samaa asiaa, vain eri tavalla sanottuna?

   • Jos ne kerran nyt on vahvistettu NSO:ssa ja DFA:ssa niin siinä tapauksessa ne pitää kiikuttaa Norjan lähetystöön ja ne toimittaa ne Suomeen ulkoministeriön kautta migriin. Se legalisointi tarkoittaa sitä vahvistusta. Asiasta löytyy tietoa tälläkin palstalla. Vaimosi pitää myös suorittaa se CFO kurssi, et saa passiinsa litteran ja pääsee maasta pois.


  • että kun ne on jätetty lähetystöön filippiineillä,asia hoituu sen jälkeen loppuun itsestään,ettei meidän enää tarvi sen eteen tehdä mitäänkö? Ja tuost CFO kurssista olemmekin jo lukeneet!

   • No ei tarvitse, jos kerran paprut on lähetystöön laitettu, oleskelulupahakemusten kera.


   • ei tarvinnu mitään kursseja käydä ...


  • terve..onkohan meininki muuttunut vai käsitinkö väärin, kun menee CFO ettei tarvitte olla oleskelulupakorttia vielä taskussa..vaimolle sanottiin kun parisen kk sitte oli menossa sinne kurssille, manilassa, että tuuppa uudestaan vasta kun on resident permit taskussa?

   • No emäntä kävi sen heti alta pois CFO kurssin, ennekuin meni lähetystöön haastatteluun.


  • millaisia kysymyksiä on HAASTATTELU tilaisuudessa lähetystössä? oleskelulupaan liittyen!

   • No seuraavankaltaisia tuli vastaan:

    Mikä on miehesi Englanninkielentaito?
    Mitä työtä miehesi tekee, mitä työtä sinä teet?
    Minkälainen asunto miehelläsi on (kerrostalo,rivi vai omakotitalo)?
    Osaatko joitain suomenkielisiä sanoja? Mitä esimerkiksi?

    Sitten ne perinteiset:

    Miten tapasitte?
    Kauanko olette seurustelleet?
    Onko puolisosi käynyt kuinka monta kertaa Filippiineillä jne?

    Ei kannata pelätä, sitä se vartijakin siellä sanoi vaimolle aikoinaan, että ne yrittää pelotella sinua, pysy rohkeana ja itsevarmana.

    Lähetystö on yksi iso piiiip* (Norjan lähetystö voi olla mukavampi kohtelu)Onneksi migrissä homma hoituu nopeasti selvissä tapauksissa.


  • kiitos hyvästä vastauksesta "pinoy" ..muistatko kuinka kauan haastattelun jälkeen meni aikaa ennenkuin kaikki oli valmista? ..ne varmaan lähettää faxilla tai meilillä sitten migriin ne vastaukset!?

   • No kaikki paprut ja myös ne vastaukset tai oikeastaan lähetystön mielipide lähtevät diplomaatti postilla Suomeen 2 kertaa kuussa, eli jos sattuu sopivasti paprut voi mennä Suomeen 2 viikossa, toisaalta siihen voi mennä se kuukausi ennenkuin paprut Suomessa. Muistaakseni itse soittelin ulkoministeriön postitus osastolle tms. ja tiedustelin et missä viipyy, kun migri kehui 2 viikon jälkeen ettei ollut saanut papruja eikä ilmoitusta väestörekisteriin avioliitosta ollut vielä tullut. Eli ole yhteydessä niihin päin myös. Kun migri sai hakemuksemme meni koko hommaan migrissä 4 päivää ja lupa tuli ( oli selvä tapaus). Kaveri lähetti mulle sähköpostia ja pyysi vielä hääkuvan lähettämään sinne migriin, tämän jälkeen lupa tulikin.

    Eli meillä meni siitä haastattelusta ja paprujen jätöstä reilut kuukausi yhteensä. Sit luvasta ilmoittivat soitolla minulle ja lähetystö soitti vaimolleni.

    En tiedä sit kuinka nopsasti homma hoituu Norjan lähetystössä, meneekö paprut Oslon kautta kenties Suomeen sitten?

    Kannattaa olla aktiivisesti yhteydessä migrin suuntaan, tuolloin meidän tapauksen aikaan, pystyi oleen yhteydessä maa kohtaiseen käsittelijään, tämä auttoi huomattavasti, kun pystyit selittään tilanteen suoraan käsittelijälle, nykyään taitaa olla vaikeampaa yhteydessä heihin.

    Ei muuta kuin onnea prosessiin, kyllä se vaimosi Suomeen tulee. Kiva saada taas lisää fin-phil pareja pohjolaan.


  • luin juuri että tämän vuoden alussa tuli voimaan tuo ID oleskelulupakortti ja se vie sen 2-3vk kun valmistuu..oliskohan hyvä laskea ensin se aika mitä sitten muuta vielä tarvinnee ootella?

   • No lasket sen ajan tuon mitä yllä mainitsin. Voi olla et menee parin kuukauden odotteluksi teillä. Vaikea sanoa mikä on kokonaisaika odottelu, jotkut saaneet paprujen saapumisesta migriin luvan muutamis päivissä/viikoissa, toisaalta on niitäkin tapauksia, joissa se on kestänyt 4-6 kuukautta. Homma on niin tapauskohtaista ja tuuria mukana.


  • mikä on oikea linkki CFO-kurssi MANILAN sivuille että voisi tarkistaa aukioloajat?

  • oliks sulla haastattelu oleskelulupaa varten?vaimo ollu nyt kohta 4 kuukautta suomessa ja huomen poliisille haastatteluun saa nähdä kuin käy toivottavasti saa luvan .

  • harri..oli joo haastattelu manilassa.nyt vaan odotellaan vastausta!onko sinun vaimo päässyt suomeen aikaisemmalla luvalla,vai kuinka ollut tuon 4kk?

   • moi menimme naimisiin filippiineillä ja kaksiviikkoa vihkimisen jälkeen vaimo tuli viisumilla suomeen eikä käynyt mitään cfo kurssia nyt menee hakemaan pojan suomeen joka on saanut oleskeluluvan ehkä lokakuussa, vaimo ollut suomessa jo vuoden .saa nähdä kysyvätkö kentällä onko cfo kurssi käyty kun menee manilaan ja tulee pojan kanssa suomeen .vaimolla on kaikki luvat kunnossa suomessa


   • harri kekäläinen kirjoitti:

    moi menimme naimisiin filippiineillä ja kaksiviikkoa vihkimisen jälkeen vaimo tuli viisumilla suomeen eikä käynyt mitään cfo kurssia nyt menee hakemaan pojan suomeen joka on saanut oleskeluluvan ehkä lokakuussa, vaimo ollut suomessa jo vuoden .saa nähdä kysyvätkö kentällä onko cfo kurssi käyty kun menee manilaan ja tulee pojan kanssa suomeen .vaimolla on kaikki luvat kunnossa suomessa

    miten tulee 2 viikossa suomeen. häiden jälkeen kun viisumi hakemukseen pitää olla nso (psa ) leima ja dfa leima ja näihin menee 2 kuukautta tai jos maksaa ja kiirehtii niin kuukausi+viikko?
    Ja nämä säännöt lukee selvästi suurlähetystön ohjjeissa
    vai kertoisitko miten sinä onnistuit kiertämään lakia...
    coo kurssi on satunnainen ei mekään sitä käyty


  • http://www.finland.ph/public/default.aspx?nodeid=36900&content..#avioliitonsolmiminen

   Avioliiton rekisteröimistä varten vihkitodistuksen pitää olla laillistettu ja käännetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Laillistaminen on kaksivaiheinen. Filippiinien rekisteriviranomaisen (National Statistic Office, NSO) myöntämä, viralliselle turvapaperille painettu vihkitodistus tulee ensin laillistuttaa Filippiinien ulkoministeriössä (Department of Foreign Affairs, DFA) ja tämän jälkeen Suomen konsulitoimipisteessä Manilassa. On hyvä huomioida, että laillistetun vihkitodistuksen saaminen voi kestää Filippiineillä useita kuukausia.

   http://www.cfo.gov.ph/index.php?option=com_content&view=article&id=1347&Itemid=917

   Siiehn pojan hakuunkin tarvitaan molempien biologisten vanhempien allekirjoitus ja asianajajan laatima.

   • ps. Kannattaa tarkistaa on avioliitto lailistettu loppuun Filippiineillä, jokin ei meinaa täsmää Harri sun kirjoituksessa.


   • ei pahalla..... kirjoitti:

    ps. Kannattaa tarkistaa on avioliitto lailistettu loppuun Filippiineillä, jokin ei meinaa täsmää Harri sun kirjoituksessa.

    avioliitto on rekisteröity filippiineillä sekä suomessa ja siitä on alkuperäinen avioliittotodistus filippiineiltä elikä meillä on kaikki paperit ok avioliitto on rekisteröity suomeen manilassa suomen konsulitoimipisteessä. ja pojan käyn minä itse hakemassa koska vaimo opiskelee eikä pääse hakemaan poika käy cfo kurssin valmiikksi ja sitä paitsi vaimo on ainut huoltaja ja lähettää valtakirjan kotimaahansa vaimo on ollu suomessa jo vuoden


  • Vaimosi ei käynyt cfo kurssia siksi, että avioliittoanne ei vielä tuolloin oltu rekistöröity loppuun Filippiineillä, eli passitarkastuksessa tuolloin hän näytti ihan normaalilta turistivisalla liikkuvalta henkilöltä. Jos avioliitto olisi jo rekistöröity Filippiineillä loppuun ja hän olisi muuttamassa Filippiineiltä pois, täytyy se CFO kurssi suorittaa, kuten poika nyt tekee.

   Jokainen tapaus on erinlainen, mutta pääsääntö on kuten se lukee suurlähetystön sivuillakin paprujen lailistaminen NSO:ssa n. 2 kk, sen jälkeen DFA:ssa ja passin fiksaaminen 13-16 päivää, sitten CFO kurssi ja haastattelu ja oleskeluluvan odotus Filippiineillä.

   Kauanko kesti, että vaimosi sai oleskeluluvan? Esimerkiksi yksi tuttu ja hänen vaimonsa Thaimaalainen ja odottaa Suomessa jo 6 kk. Moni ei tiedä, että tuona odotusaikana ei ole oikeutettu KELA:n tukiin, tai ei pääse kotouttamis tuen piiriin vielä.

  • vaimo tuli vuosi sitten syyskuussa ja sai oleskeluluvan 11.2 helmikuuta hakemus laitettiin lokakuussa eli 4 kk .nyt jos vaimo menee käymään poikaa hakemassa niin näinköhän hänen pitää hakea se leima uuteen passiin maastapoistumista varten passi uusittu oslossa kun nimi on muuttunut mietittiin sitä että jos minä haen pojan koska vaimo on koulussa vaimo lähettää valtakirjan pojalle ja poika vie sen cfo toimistoon.poika sai oleskeluluvan 2 viikossa nyt odotetaan että kortti menee suomen konsulitoimipisteeseen.vaimo hakee nyt huomenna jatkolupaa ku pitää jättää 5kk ennen ku lupa vanhenee

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 57 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   83
   4747
  2. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   204
   4147
  3. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2639
  4. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   83
   946