Risteilyn kiertoajelut - neuvoja tarvitaan

Novosibirski

Olen lähdössä pietarin päiväristeilylle, en tunne kaupunkia ja kiertoajelu tuntuisi siksi hyvältä vaihtoehdolta tutustua kaupunkiin.
Vaihtoehtoina on kaupunkikierros 3,5 h tai yhdistetty kaupunkikierros ja eremitaasi, kesto 8 h.
Ovatko kierrokset hintansa arvoisia, millainen on opastus ja ehtiikö kaupunkia nähdä tarpeeksi bussista käsin? kannattaako eremitaasissa käydä ja onko noin pitkän, 8 tunnin, kierroksen jälkeen ihan poikki?
Pääseekö kiertoajelubussiin nopeammin passintarkastuksen läpi kuin shuttlebussiin?
Muutkin vinkit ovat tervetulleita - kiitos jo etukäteen!

7

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilovepiter

      Tekisin niin, että ajaisin shuttlebussilla keskustaan ja sitten liikkuisin siellä kävellen ja kävisin ehkä kanavakierroksella - joka sillan kupeesta Nevski Prospektin varrelta lähtee veneitä tähän aikaan. Laivayhtiön kiertoajelu on mielestäni ylihinnoiteltu.

      Mutta jos nyt kuitenkin tuntuu turvallisemmalta noin, niin
      a) pelkkä 3, 5 h:n kaupunkikierros ehkä riittäisi, jos et ole kova taidefriikki - mitä itse olen
      b) 8 h:n kierros on pitkä, plussaa varmaan se että Eremitaasiin pääsee jonon ohi, ja näkeehän kaupunkia bussin ikkunoista. Tuskin ihan poikki sen jälkeen kuitenkaan on, kun osa ajasta istutaan bussissa.

      Liikenne kaupungissa on kova, joten riskinä on myös se, että lähinnä jumitatte bussissa liikenneruuhkissa. Olen mennyt useita kertoja laivaristeilyllä Pietariin, ihana kaupunki. En osaa venäjää mutta hyvin siellä pärjää englannillakin nykyään.

      Eli kertauksen: ottaisin laivafirman shuttle-bussin keskustaan, sit jalkaisin liikenteeseen, miksei tavall. bussillakin muutama pysäkinväli (rahastaja tulee rahastamaan teidät, hyvä varata kolikkoja 30-40 ruplaa), ehkä kanavakierros ja laivafirman shuttle-bussilla takas. Kanavakierrokselta näette kaupunkia myös Nevalta käsin, veden päältä - kaunista.

      Niin tai näin, erinomaista matkaa. Meillä on suurenmoinen maailmankaupunki aivan lähellä :)

      • Laivaristeily

        Kerrot, että olet käynyt laivaristeilyllä usein. Mitä pidät risteilystä? Kävin laivaristeilyllä syksyllä ja ihan hieno se oli, hyvä sää suosi. Minusta se laiva oli aivan tasokas, ei valittamista.
        Laivan saapuessa Pietarin satamaan näkee melkoisesti satamien alueita jo laivalta.
        Pietari on tosi hieno kaupunki ja aivan meidän "kotiovellamme".


    • Monesti käyty

      Jos et tunne kaupunkia niin 3,5h sightseaning on hyvä vaihtoehto .Käy ajamassa metrolla asemanväli ja takaisin,hyvä kokemus.Käy 2-3baarissa kahvilla,kaljalla tai teellä.

    • Kiertoajelua....

      Mielestäni kaupunkikierros 3,5 h on hyvä, varsinkin jos et ole ennen vieraillut Pietarissa. Yhdistetty kaupunkikierros ja Eremitasi 8,5 h on siinä mielessä lyhyt aika, että Eremitasiin ei ehdi tutustua juuri lainkaan. Sinne pitäisi lähteä melkein "evään kanssa" koko päiväksi.

      Avaus taisi olla jo vanhentunut, mutta laitoin tämän vihjeeksi muille, kävin itse samanmoisella päiväristelyllä ja kaupunkikierroksen lisäksi meillä oli ruokailu ja se riitti aivan hyvin ajallisesti. Maihinnousu laivalta vie välillä paljon aikaa, eikä maissaoloon riitä kovinkaan pitkiä aikoja.

    • Mimmu01

      Minkälainenn se kiertoajelu on? Ollaanko enimmäkseen bussissa vai noustanko useinkin ulos kohteita katselemaan? Olemme juuri lähdössä riesteilylle ja kiertoajelu houkuttaisi, mutta ruuhkissa seisominen ja pelkkä bussin ikkunasta katseleminen ei niinkään ;)

    • Sunnuntaina matkaan

      Tuoreita tietoja kiertoajelusta kaipailen.

    • Cpascibo

      Eilen tultiin reissusta ja oltiin tuolla lyhyemmällä kiertoajelulla. Jos et aiemmin ole kaupungissa käynyt on se ihan mukava, jotta saa tietoa kaupungista ja vähän kokonaiskuvaa keskustan välimatkoista jne.
      Pysähdyimme 3 kertaa joista yksi oli matkamuistomyymälään. Paljon oltiin ruuhkassakin mutta saihan siinä maisemaa katseltua. Piti olla mahdollista jäädä reissussa ostoksille ennen Iisakin kirkon loppupysähdystä mutta kuski ei sitten suostunut ilmeisesti pysähtymään, koska jouduimme kävelemään turhaan takaisinpäin Nevskij Prospektille :(
      Hyvää oli se että pääsi ensimmäisenä passintarkastukseen eikä siihen mennyt liikaa aikaa klo 10 bussi pääsi kierrokselle.
      Yhden päivän reissu on niin lyhyt että seuraavaksi pitää siellä olla yötä ja silloin voisi mennä tuollaiselle hop on hop off -kiertoajelulle niin voisi pysähtyä nähtävyyksille pidemmäksi aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe