Ideoita kylpyhuoneen ulkoasun uudistamiseen?

alliumaporrum

Kaipailisin ideoita kylpyhuoneen ulkoasun pieneen "upgreidiin". Kyseessä on n. 15 vuotta vanha kylppäri, joka tuntuu olevan teknisesti vielä ihan hyvässä kunnossa eli kosteusvaurioita ei ole havaittu ja kopolaattoja ei ole löytynyt. Silikonit pitää toki kohta uusia. Ja tuohon on myös alunperin tehty vesieristeet jollain vaaleahkon sinisellä massalla.

Tämän hetkinen tilanne ei salli kokonaan uusiksi laittamista, eikä sille siis vielä mitään akuuttia tarvetta näytä olevankaan. Voi olla että joskus 3-5 vuoden päästä tehdään sitten isompikin uusiminen myös kylppärille, tiedä häntä. Sitä odottaessa, olisi kuitenkin mukava saada kylppärin ulkoasua hieman uudistettua, sillä nykyinen laatoitus on käytännössä kokonaan valkeaa sekä seinissä että lattioissa, saumat vihreää, ja katossa on perus puunvärinen paneeli. Melko kalsealta näyttää, siis.

Eli; olisiko kellään ajatuksia kuinka tuohon voisi saada hieman uudempaa ulkoasua suht edullisesti, vaihtamatta kokonaan laattoja ja sitä kautta koko vesieristystä?? Kaakelimaaleista olen kuullut juttuja, mutta hieman epäilyttää niiden toimiminen esim. suihkuseinällä. Myöskään vanhan päälle laatoittamista ei käsittääkseni suositella edes seinille, miten lie..? Mitä muita vaihtoehtoja olisi siihen että tilaan saisi hieman väriä, kontrastia ja uutta ilmettä edes joillekin seinille, nykyisen kokovalkoisen tilalle?

7

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ilmaiseksi saa

      Mene kauppaan, ei täällä kukaan pysty neuvoo. Ainakaan näistä ei kannata ottaa neuvoa. Metsään menee.

    • Ei tässä oikeastaan mitään neuvoja haettu, vaan ihan vaan ideoita erilaisista ajatuksista mitä olisi mahdollista tehdä.

      Kaupassa yrittävät tottakai kaupata juuri sitä mitä heillä on myytävänä ja muusta ei tietenkään kerrota mitään, eli sieltä harvemmin saa isompia uusia ajatuksia.

    • qwer1234q

      Kyllä se päälle laatoittaminen ihan hyvä vaihtoehto on jos ei halua/ole tarpeen tehdä koko hommaa alusta asti. Jos eristeet on alla kunnossa niin ei siitä mitään haittaa ole. Lasitus rikki timantilla, saneerauslaastista kynnet ja uutta päälle.

    • pienellä rahalla

      Maalaa se lattia kaakelimaalilla eriväriseksi ja katto valkeaksi kosteustiloihin tarkoitetulla maalilla.
      Voishan niihin kuivemassa tilassa olevien seinäkaakeleiden päälle sprayata jonkin schabloonin tai laitta muuta koristetta, kun askartelukaupoissa on nykyään vaikka mitä pientä mukavaa joissa liima takana.
      Kattoon vaikka kristallikruunu roikkumaan.

    • Itse en kaakelimaalia käyttänyt juurikin huonon maineen vuoksi. Tosin mun tuunauksen käyttöaika on n 2v. Otepohjamaalia ja futura 40 mieleiselläni sävyllä. Kaakeleihin jää maalipintaan röpö tai juovat (tela tai sivellin) ainakin tälläisellä omatoimituunaajalla.
      En uskaltaisi isoa seinää lähteä sutimaan, mutta kuivemmalla seinustalla väripaneeli muutaman laatan levyisenä voisi toimia. Vihreistä saumoista visioin mahdolliseksi isoa kukkatarraa, johon lakka päälle. Tai sitten itse maalattuna. Sabloni-ideakaan ei ole pöhkömpi. Katon maalamalla valkoiseksi toisaalta saat valoisuutta, mutta myös lisää tylsää valkoista = makuasia.

    • Ok, kiitokset kommenteista tähän asti! Onkos tuon kaakelimaalin ja päälle laatoituksen lisäksi muita järkeviä vaihtoehtoja? Voiko laattojen päälle esim. rapata tai muuten saada uutta pintaa?

      Noiden saumojen suhteen paras vaihtoehto lienee raapia hieman vanhaa laastia pois ja pistää uutta saumausainetta päälle. Vai tekeekö niillä värjäyskynillä mitään..?

      • pienellä rahalla

        Olen käyttänyt saumavärjäyskynää ikivanhassa keittiössä, olisi täytynyt tehdä perusteellisempi puhdistus ja ehkä rapata hieman saumapintaa ensin. Tökäsin vain sen vanhan päälle, eikä jälki tullut mielestäni tarpeeksi hyvä.
        Mutta itseäni syytän kun en tehnyt alustavaa työtä paremmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe