4-5kk vauvojen äidit!!

Äityliäityli

Minkäslainen ruokailurytmi teillä on?
Eli saako tissin ohella jo kiinteitä jos saa niin mitä ja kuinka usein?
Itse täysi-imetän vielä,mutta kohta kiinteät kuvioihin. Olisi kiva kuulla muiden syömisrytmejä.
Annatteko tissiä/korviketta ruuan jälkeen vielä? Ja missä vaiheessa päivää kiinteitä

13

2560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missmum

      Täällä 4kk tytön äiti.
      Eli aamulla kun herää niin tissiä, n.10-11 aikaa perunaa muutama teelusikka ja tissiä päälle. Ja loppuruokailu onkin rintaruokintaa.

      Olen itsekkin miettinyt koska pitää lisätä kiinteitä enemmän päivään (lounas päivällinen..)

    • puoi

      Itsellä toki jo poika 8kk, mutta muistelin että hieman yli 4kk iässä ruvettiin maistelemaan kiinteitä. Meillä mentiin aika nopeasti suurempiin määriin, koska poika oli kova syömään. Aluksi annoin myös lounasaikaan sosetta. Varmaan joskus 5kk ikäisenä sitten rupesin antamaan illalla puuroa. Ei mennyt kauaa kun aamulla syötiin myös puuroa. Muistelisin että jostain 6,5 kk ikäisenä meillä syötiin jo kaikki 5 ateriaa kiinteitä. Meillä mentiin siis aika nopeaan tahtiin, koska pojalle maistui ruoka :) Itse annan aina kiinteiden kanssa myös korviketta, en siis imetä. Kannattaa varmaan ruveta antamaan ensimmäisiä kiinteitä esim. lounas tai päivällisaikaan. Siitä on sitten hyvä ruveta pikkuhiljaa lisäilemään päivään aterioita. Näin sain ainakin itse helposti tehtyä ruokailuunkin rytmiä.

    • pikku neiti

      meillä on nyt 6.5kk ikänen tyttö.ja meki alettii antaa kiinteitä 4kk iässä.. eka muutamaa lusikkaa päivässä, meilläki äkkiä annettii sit se 4kiinteää ateriaa päivässä, tyttö hyvä syömään ja ei tullut massu vaivoja yhtään.. :) me tehtii nii et 2 viikkoa masteltii monia soseita muutamaa lusikkaa päivässä, sit aina enemmä ja enemmä.. syöki kaikkia tosi hyvällä ruokahalulla.. :)

    • asdkah

      Täällä huomenna 5kk vanha tyttö.
      Olen aloittanut maistelut n. 3 viikkoa sitten, kerran päivässä (tai vähemmän eli
      joka toinen päivä) pari vauvanlusikallista perunaa. Ja aina tissiä maistelun jälkeen.
      Puolentoista viikon päästä keitin perunan kanssa porkkanaa.

      Nykyään syö kerran päivässä muutaman lusikallisen peruna-porkkana pilttiä, (äidinmaidon pumppailu ja vihannesten keittely on aika työlästä ja sotkuista parin lusikallisen tähden..) ja annoksista on tullut aika nopeasti suurempia kun tyttö aina parin lusikan jälkeen vaatimalla vaatii lisää :)
      Mutta jos jonain päivänä jää antamatta niin mitä sitten, pärjää hyvin vielä pelkällä äidinmaidolla.
      Ei ole ollut vatsavaivoja.

      Tarkoitukseni ei olekkaan aloittaa vielä kiinteitä kunnolla, pelkkää totuttelua :)

      Kohta annan maistaa jotain kotimaista marjaa tai hedelmää, mutta uudet maut aloitetaan aina pohjalta eli ihan vain pari lusikallista kerrallaan :)

    • fisutt

      Meillä 4kk ikäinen täysimetyksellä ja toivottavasti selvitään ilman soseita sinne 6kk ikään asti. Tähän asti ainakin riittänyt rintamaito oikein hyvin.

      Esikoiselle aloitettiin soseet 5kk iässä, ensin 2x päivässä kasvissosetta (klo 12 ja 18). Sitten lisättiin välipalaksi hedelmäsose (klo 15), sitten iltapuuro (klo 20) ja viimeisenä aamupuuro kun ikää tuli 6kk täyteen (klo 9). Imetys aina ruoan jälkeen.

    • sössöt

      Korviketta saaville vauvoille suositellaan usein alottaa kiinteet jo 4kk iässä, aluksi maisteluna ja sitten lisäämällä ruokamääriä. Rintaruokituilla vähän myöhemmin, jos maito riittää hyvin. Maito on kuitenkin vielä tosi tärkeää ja sen tulis olla pääasiallinen ravinnonlähde sinne 6kk ikään asti. Sitä tarjotaan aina kiinteän aterian jälkeen. Jos tuntuu, että vauva haluaa syödä tosi paljon soseita eikä maitoa meinaa mahtua sinne masuun aterian jälkeen, niin voi imettää/antaa pullosta korviketta esim. puol tuntia ennen ruokaa ja ja sit sen jälkeen.

      Mä täysimetin 3,5kk saakka ja siitä osittaisimetin vielä kuukauden, sen verran ku omaa maitoa riitti ja aloteltiin sit kiinteät kun poika oli 4kk. Ekaks maisteltiin pari lusikkaa kerrallaan pari päivää, sit muutama lusikka lisää joka päivä. Annettiin lounaaks kasvissosetta, sit n. viikon päästä lisättiin päivällisaikaan toinen kasvissose ja nyt poika melkein 5kk, niin lisäiltiin hedelmäsose välipalaks. Makujen maailmaa ollaan laajennettu aika nopeaan tahtiin, kun pojalle maistuu kaikki, eikä ole tullut mitään vaivoja tai allergioita esille. Nyt kun kiinteitä menee jo se reilu purkki tai välillä jopa puoltoista kerrallaan, niin oon lisäillyt omatekemiin kasvissoseisiin hiukkasen kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kaupan sössöissähän kaikki ravintoaineet on jo valmiiks hyvässä tasapainossa.

      Neuvolasta saa hyviä ohjeita kiinteiden aloitukseen! Nehän on kans vauvoilla yksilöllisiä juttuja. Mut usein se 6kk on sellanen raja, että ravinnontarve selvästi lisääntyy ja siihen mennessä on hyvä jos on ainakin vähän jo maisteltu ja harjoteltu soseiden syömistä.

      • ajoituksesta

        Itse asiassa monissa neuvuloissa ohjeistetaan, että pitäisi aloittaa maistelu jo ennen kuuden kuukauden ikää, vaikka maitoa riittäisikin. Tämä on kuitenkin turhaa, koska kuuden kuukauden ikäisen suolisto on jo huomattavasti kehittyneempi kuin vaikka viisikuukautisen. Toisin sanoen kuusikuukautisena voidaan maistella nopeammin uusia makuja pelkäämättä, että suolisto siitä kovin häiriintyy. Ihan sinne 6 kk ikään asti on siis mahdollista mennä pelkällä imetyksellä.


      • 6kk_ei_riitä

        Pieni korjaus: maidon tulisi olla pääasiallinen ravinnonlähde vuoden ikään asti...


    • siljasisin

      palataanpas taas aiheeseen eli ap.n kysymykseen.

      Meillä alkoi n.1-5tl päivä ja eriruokaaineita viikon välein.
      Nyt poika 5kk ja syö

      aamu: puuro ja maito (imetän siis)
      lounas: perunaa ja porkkana ja maito
      välipala: marjoja/hedelmä ja maito
      päivällinen: peruna porkkana liha ja maito
      iltapala: puuro ja maitoa

      nukkuu yöt hyvin ja kasvaa ja kehittyy hyvin

    • pikku neiti..

      meillä tyttö syö ensin korviketta 150-200ml ennen kiinteän antoa..koska maito on vielä nii tarpeellinen pikkuiselle.. jos antaa ensin kiinteää ei maistu enää maito yhtään sen jälkeen..eli kannattaa ensin antaa maitoa ja sit vasta kiinteää.. eikä toiste päin.. menee maito halut ku saa muuta eka..,!! neuvolastaki sanottu että ensin maitoa ja sit vasta kiinteitä niin paljon ku menee..

    • qqww11

      Kyllä meillä ainakin poika juo maitoa vaikka antaakin vasta soseiden jälkeen. Tämäkin on siis ihan yksilöllistä. Tekee niin päin kun itse näkee parhaaksi.

    • fsafsfd

      Hei!

      Minulla vauva 4,5kk ja viikkoa ennen 4kk täyttämistä aloitettiin kiinteät. Lapsi on pelkällä korvikkeella ollut 2kk iästä saakka. Missä vaiheessa vauva tajuaa tuon kiinteän ruuan idean? Olisiko teillä antaa jotain keinoja tuohon syöttämiseen. Ei avaa suutaan ruualle, lusikkaa on ikävä väkisinkään koittaa tunkea suuhun (ei vain ymmärrä avata suuta). Joskus jokeltelee niin, että on helppoa saada lusikka suuhun, mutta kun pitäisi niellä niin lähes kaikki tulee ulos... Kyllä sitä ruokaa jonkunverran saa menemään, mutta aikaa siihen vierähtää.. :D

    • kukkis

      Hiukan vanha keskustelu, mutta siltä varalta, että joku muukin sitä vilä lukee, niin vauvalle ei saa tuputtaa tai yrittä hiujata ruokaa. Vauva kyllä avaa sunnsa kun on valmis siihen. Todennäköisesti kuitenkin vain sylkee ruuan pois jos rittää antaa liian aikaisin :)
      Luonnolla on tapana hoitaa itsensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe