rikkailta pois opintotuet!

dwdwdwd

IHAN PERSEESTÄ KUN rikkaat pennut saa opintotukea kun vanhemmatki pystyisi elättämään ilman niitä. isäni on työtön kouluttamaton ja äitini on alipalkattu siivooja HAISTAKAA NYT PASKA miksi rikkaat saa opintotukea myös???????? epäreilua meitä vähempiosaisia kohtaan, niillä rahoilla valtio voisi tehdä järkevämpiäkin uhrauksia!!!!!!! VIHAAN RIKKAITA!

9

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bensqlkj

      Vedähän henkeä. Eihän ne rikkaiden muksut saa niin paljon opintotukea kuin muut.

      Eikä kaikkien rikkaiden vanhemmat anna lapsilleen paljoa käyttörahaa.

    • eräs äiti

      Ne "rikkaat" vanhemmat kun eivät silti lastaan välttämättä elätä taikka edes auta kun nuori lähtee opiskelemaan. Vanhemmilla kun ei ole velvollisuus elättää enää nuorta kun hän täyttää 18 vuotta. Turhaan täällä keuhkoat.

      • Hehe..

        Se on voi voi ja kättä housuun. Kaikille ei olla suotu tasa-arvoisuutta rikkauksien suhteen. Ei minulle eikä sinulle. Aina löytyy parempi.


    • kejgskghö

      Rasittavaa tuo on mutta ajattele sitä toisella tavalla. Onko parempi että nuori saa lähestulkoon kaiken vanhemiltaan eikä koskaan opi rahan arvoa? Mielestäni vanhemmat tekevät väärin antaessaan lapselleen kaiken, sillä kun avustukset jossain kohtaa loppuvat niin silloin tämä tippuu korkealta ja lujaa.

      • rikkaat vai rakkaat?

        rahan arvoa?! Rahaa arvostetaan tässä yhteiskunnassa aivan liikaa. Raha raha raha. Jos lapsi on rikkaasta perheestä on vanhempien velvollisuus maksaa koulutus vaikka lapsi olisi 30 vuotias. Onko jaloa antaa paljosta vai vähästä?! Jos rikkailla ei ole itsellä leiväsät ja rahasta pulaa, niin pitääkö oman perheenjäsenen antaa nähdä nälkää ja tehdä kaikki vain vaikeaksi, vain koska hän on täyttänyt 18 v. Ei välittäminen ja huolehtiminen lopu numeroon ja ikään. Vaikka olisi mitkä periaatteet tahansa, niin kyllä vanhemmat kanstaa silti huolta, jollei konkreettisesti niin ainakin mielessä. Onko ne rikkaudet paremmin käytetty viinaan ja sporttiautoihin kuin omalle jälkipolvelleen kunnon koulutuksen varmistaminen. Muissa maissa vanhemmat huolehtii on sitten "lapsi" 40, mutta "lapsi" huolehtii ja on läheinen koko ikänsä myös vanhemmille. Myös kun he ovat vanhoja. Onko meidän yhteiskunnan itsekeskeisyys jotain tavoiteltavaa?
        Minunkin mielestä tuet kuuluu vähävaraisille ja jos ihminen on rikkaasta suvusta tai perheestä, sieltä pitää löytyä myös avokätisiä, eikä vain omalle jälkipolvelleen vaan myös huono osaisille esim. lastenkodin lapsille jne.


    • elämä on

      No nyt kun aloittaja ilmeisesti saa opintotukea, niin käytä tämä yhteiskunnan tarjoama tuki kunnolla hyödyksesi ja opiskele itsellesi kunnollinen ammatti. Käy koulusi kunnolla ja hanki hyvä työ, ettei sinun tarvitse elää yhtä pienituloisena kuin vanhempasi. Voit sitten palkoistasi auttaa heitä tulemaan paremmin toimeen.

    • Minä en saa opintotukea ollenkaan, ennen kuin menen korkeakouluun. Olen nyt 17, helmikuussa 18, että joudun odottaa vielä jonkin aikaa sitä opintotukea. Rikkaat eivät sitä todellakaan saa vielä toisella asteella. Hölmöä kyllä, vanhempien elatusvelvollisuus lakkaa kun on 18, mutta silti oletetaan, että kun ensi vuonna muutan omilleni, äiti maksaa kaiken. Minä menen kyllä töihin, siivellä en elä.

      • bunk88

        Ai miten niin oletetaan, että äiti maksaa? Kyllä ensisijaisesti oletetaan, että henkilö pystyy ITSE elättämään itsensä, jos lähtee asumaan omilleen. Kukaan ei oleta, että elättäjä on äiti tai tukijärjestelmä.

        Tähän elatusvelvollisuuden käsitteeseen voisit myös tutustua tarkemmin. Olet siinäkin aikalailla hakoteillä.


    • vitun jebaa

      Itselläni on "rikkaat" vanhemmat joiden tulojen takia saan opintotukea hurjat 42e/kk! Ok, isäni maksaa koulukirjani ja koululla on ilmainen asuntoja joten tuon 42 euron ei tarvitse riittää kuin elämiseen eli ruokaan (viikonloppujen ruokiin, viikolla iltapalaan/satunnaisesti ruokaan jos kouluruoka on täyttä höttöä vitamiinilisiin), hygieniatarvikkeisiin (mm. shamppoot, hammasharja tahna, pyykinpesuaine, kosteusvoiteet), bussimatkoihin, puhelinlaskuun mokkulan kuukausimaksuun ja tämän päälle siitä pitäisi vielä saada säästöönkin että saa aina tarpeen vaatiessa ostettua mm. uusia vaatteita ja kenkiä ja oishan se henkisen hyvinvoinnin kannalta tosi kiva päästä edes kerran lukukaudessa viettämään iltaa kavereidenkin kanssa ja ainiin kun e-pillereihinkin (kivun takia syötäviin) menee se 29e kerran kolmessa kuussa.. Että revippä siitä!

      Mä niin tykkään epärealistisessa maailmassaan elävistä päättäjistä joiden oletuksen mukaan tosielämässäkin kävisi niin että pappa betalar tai töitä olisi tuosta vaan saatavilla ja kaikilla köyhillä opiskelijoilla olisikin rahkeet käydä töissä ja samaan aikaan pärjätä opinnoissaan! Kiitos heille ja kiitos paskalle maailmalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe