mihin saa rakentaa, tai istuttaa?

naapuriin kyllästyny

ja mihin naapuri saa rakentaa, tai istuttaa taimiaan? Miten lähelle tonttiani?
Naapurini istutti äskettäin puita tonttimme rajalle. Itseasiassa en ole varma, että onko se osa tonttia minun vai hänen, sillä
epäilen että minun verkkoaitani on minun puolella tonttia aikoinaan laitettu ja hän istutti puunsa ihan verkkoaitaani vasten. Tuskin 30 senttiä aidastani on puun runko, joka siis on minun verkkoaitani.
Paljonko pitää olla matkaa tuija-puitten istuttamisesta naapurin puolelta verkkoaitaani? (ne leviää vuodessa aitani sisäpuolelle verkon raoista)!
Onhan minulla oikeus tuhota kasvit, jotka tulevat hänen pihaltaan minun pihani puolelle?
Kuinka korkeiksi hänen istuttamat koriste-puunsa saavat kasvaa lain mukaan tonttiemme välisellä rajalla?

Naapurini (nainen) uhkailee minua ja rääkkää/vahingoittaa eläimiäni verkkoaidan läpi, haluan antaa takas, jos laillisesti voin, siis sillä että pistän sen purkamaan istutuksensa, jos on ne liian lähelle istuttanut!
Mistä voin tarkistaa tonttini rajan? Asun ns. esikaupunkialueella.

15

6020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea vaan

      Tuijat on kesät-talvet ihan nättejä ja on varmaan hyvä, että teillä on näköestettä pihoillanne kun ette oikein ole kovin hyvissä väleissä. Aita pitää istuttaa omalle puolelle. Sinun puolelle tulevat oksat saat leikata rajaa myöten pois. Tuija kasvaa aika kapeana, mutta voi olla että sieltä tule vähän oksien päitä sinunkin puolelle.

      Minä antaisin niitten oksien kasvaa, koska ne sitten vähän peittää verkkoaitaa ja onhan tuija sinunkin puolelta katsottuna nätimpi kuin verkkoaita. Senkin takia kannattaa antaa mieluummin tuijien kasvaa, että loppuu sitten eläinten rääkkääminen aidan läpi.

      Ole varovainen kun menet tarkistelemaan tonttien rajoja. Jos verkkoaita on aikoinaan rakennettu aivan tontin rajalle, voit joutua purkamaan sen.

    • miäkin nuapur

      Ota yhteyttä oman asuinalueesi rakennusvirastoon sieltä saat oikeata tietoa.

    • naapuriin kyllästyny

      kiitoksia vastauksista. Otan ensin selvää ja toimin vasta sitten.

    • naapuriin kyllästyny

      No enpä ehtinyt. Nyt se samainen naapuri pystytti noin metrin leveän aidan eripituisista heinäseipäistä sen puuaidan jatkeeksi! Tietääkseni aita saa olla ilman rakennuslupaa korkeintaan 1.20m korkea, tämä on ainakin 2m korkea.
      Mitä teen, otanko moottorisahan ja vedän lyhkäseks? Ei kysynyt minulta edes lupaa ja toi on rumannäköinen, näkyy kaikkialle pihallani!

      • totanoin tääkin

        Ei kai tämä ole asikkalassa?


    • miäkin nuapur

      Kun otat ensin siihen rakennustarkastajaan yhteyttä ja sen jälkeen polisiin niin sinun ei tarvitse itse tehdä mitään vaan viranomaiset tekevät sakon uhalla se tepsii.Eri paikkakunnilla on eri mitat aidan korkeuden suhtee.

      • Aivain oikeassa olet.

        Tosin minäkin tekisin kaikkeni häivyttääkseni jonkun naapurin verkkoaidan, sitä rumempaa ei ole olemassa!


      • O-mukulakiurunkannus
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Aivain oikeassa olet.

        Tosin minäkin tekisin kaikkeni häivyttääkseni jonkun naapurin verkkoaidan, sitä rumempaa ei ole olemassa!

        On olemassa rumempikin, nimittäin autonrenkaista tehty aita.


    • naapuriin kyllästyny

      Ei ole Asikkalassa. Otan rakennustarkastajaan heti huomenna yhteyttä.
      Verkkoaitani ei ole tähän mennessä naapuriani häirinny, luulen että päin vastoin. Ovatpahan koirani pysyneet tontillani. Mutta hänen koiransa ja minun koirani ovat leikkineet sen liepeillä. Juoksevat aitaa ees takas ja haukkuvat toisilleen. Naapurini ei kestä sitä räksytystä, haukkuu ja uhkailee minua, että minulta lähtee koirat, vaikka hänen koiransa se aina provosoi minun koiriani.
      Tänään aamupäivällä eivät olleet kotona, olivat koiranikin hiljaa. Mutta heti kun tulivat, räkytys alkoi molemmin puolin aitaa, vaikka ne puunsa ja tolppansa sinne laittoikin.

      • Anonyymi

        Koirat voi lähteekkin tuijat on erittäin vaarallisia jos koira syö niitä


    • Hihhih rakkautta ilm

      Ettet vain kuitenkin salaa tykkää naapurista, kun noin näköesteestä ahdistuit? ;)

    • hilma vuan

      Oliskohan tuo meidänkin naapuri lespo kun sekin ahistui mun puasta kun tulin saunasta ja soitti polliisit? Ei tullut ennen ajatelleksi hyvä että nyt.

    • M

      Kuntasi rakennusvalvonnasta voit tarkastaa, mitä alueen kaavamääräykset sanovat aitojen korkeudesta. Samassa paikassa voit vihjata kaavan vastaisesta / luvattomasta rakennuksesta. Se onko siitä mitään iloa, on toinen juttu.

      Meidän korttelissamme on kielletty yli metrin korkuisten rakennelmien ja näkymää peittävien istutusten tekeminen. Kuitenkin kusipäänaapuri rakensi kolmimetrisen leikkimökin meidän kannalta juuri pahimpaan paikkaan. Rakennustarkastaja kävi paikalla, eikä purattanut sitä; eikä myöskään kaupungin rakennuslautakunta. Hallinto-oikeuteen en viitsinyt valittaa, "korvaanpahan" asian jossain vaiheessa suoraan tuolle itsekkäälle egoistille. Opetuksena oli, että pitää vain olla röyhkeä ja vähät välittää muista, niin pääsee kuin koira veräjästä.

    • sitä saa mitä tilaa

      Onhasitä vielä hauskempikin rajaita olemassa nimittäin tuo pyykkienkuivatus siinä rajalla.Ei muuta kuin kaikki isommat ja pienemmät alushousut sinne roikkumaan ja vähä kauniimmat lattiarätit.Ei näille itsekkäille naapureille muutakuin sitä niitten omaa järjenjuoksua takasin. näin meillä toimii ja on ollut hyvin hiljaista.

    • Oma lupa

      Kai se on kirjavaa tuo käytäntö ja määräykset. Leikkimökki-iean varjolla rakennellaan mitä pömpeleitä ja kuinka suuria tahansa, kun se on "leikkiväline". Pientäkään kalustevajaa et voi rakentaa, mutta "leikkimökin" voit.

      Hesassa riippuu tonttilaisten ajatusmaailmasta ja naapurien suvaitsevaisuudesta tai
      -mattomuudesta, mitä voi tehdä. Näkyy uusia piharakennuksia ihan rajaan kiinni (suurin piirtein) ja aidat niin korkeita kuin kehtaa laittaa. Uusi aita tietty siirretään katyialueelle mahdollisimman pitkälle ja tontti kasvaa.

      Puita kaaetaan luvatta, mutta kun haluat luvalla, tulee kenties monen mittauksen ja poraamisen jälkeen lupa puulle, parille. Sekään ei haittaa; käytännössä pannaan sileäksi ja kaikki halutut kaaetaa: onhan nyt näyttää lupa ja kannot pois, niin ei jäljestä mitään tyodistettakan enää ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe