Primera 5-vaihde ei mene päälle

Olisiko kenelläkään ystävällistä neuvoa kun minun Primerassani ei mene enää 5-vaihde päälle? Muut vaihteet toimivat moitteettomasti.

Vuosimalli on 2006 ja ajettu 120 000. Ostin käytettynä viime kesänä ja ajettu oli silloin 100 000. Vaihde jäi menemättä päälle nyt Huhtikuussa.

Onko autolla hyvä ajaa jos käyttää siis vain 4-vaihteeseen asti vaihteita? Kun ajan nelosella 80 kilometriä tunnissa niin kierroslukumittari on siinä kolmosella. Minulle kyllä riittäisi se nelosvaihdekin ihan hyvin jos se vain ei vahinkoita autoa.

Korjaus maksaisi Nissan liikkeen korjaamon alustavan arvion mukaan yli 3000. Eivät kyllä tarkasti katsoneet eivätkä tiedä mitä vikaa siellä on, mutta sanoivat jos koko laatikko vaihdetaan niin hinta olisi sitä luokkaa.

Kiitos asiallisita ja kilteistä vastauksista!

7

6416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyrkkimiäs =D

      Jos et välttämättä merkkiliikkeessä halua autoa käyttää niin suosittelen että joltakin autopurkaamolta metsästät kolariauton vaihdelaatikon ja vaihdatat jossakin ns nyrkkipajalla, uskoisin hinnasta häviävän 30-50 %

    • Katsoin tuolta jojtain sivuilta ja siellä oli juuri kolariautojen vaihdelaatikoita myynnissä hinnaltaan 600 - 1500 euroa.

      Onko kovinkin tarkka se, että on juuri saman vuosimallin autosta se vaihto laatikko? Entä jos on eri kuutio kokoisen moottorin vaihdelaatikko?

    • Hyvä hinta

      Huono tuuri, ei ole kovin tyypillinen vika P12:ssa. Ettei kyse kuitenkin olisi vain siirtäjäviasta, ei itse laatikkoviasta?

      5-viat olivat yleisempiä P10:ssä. Niissä yksi syy vikaan oli mahdollisesti liian vähät öljyt vaihdelaatikossa, jolloin pääsi 5 kulumaan -> ei pysynyt päällä. Laatikkoöljyt pääsi vähenemään mm. vuotavista vetonivelen stefoista, kannattaa tarkastaa.

      Nissan on käyttänyt osapuilleen samoja QG sarjan bensakoneita -00-02 alkaen almeroissa, primeroissa, yms. (1,5) / 1,6 / 1,8... luulisi laatikot QG koneissa sopivan toisiinsa. Välitykset eroavat vähän toisitaan konekoon ja mallien välilä, mutta ei liene ongelma.

      Kuitenkin 3000e on täysin naurettava hinta nissanin "yleis" vaihdelaatikosta. ~500e osasta ja kiinilaitosta toinen 500e.

      Jos 5 puuttuminen ei häiritse niin autolla ajaminen tuskin hajottaa muuta kuin laatikkoa enemmän, jos edes sitä. Ja väliäkö laatikolla enääö on?

    • Kiitos ystävällisestä ja asiantuntevasta vastauksesta nimimerkki Hyvä hinta. Seurailen vielä tilannetta, koska minua itseäni ei niin kovasti haittaa se 5-vaihteen puuttuminen.

      Ja jos se ei autoa vahinkoita kun kierrokset eivät ole yleensä yli 3 kierrosluku mittarin mukaan kun ajan nelosella 80 km tunnissa niin asia lienee siltä osin kunnossa..

      En kyllä aio sijoittaa 3000 euroa uuteen vaihdelaatikkoon tuohon autoon. Minusta aika kova hinta.

    • Anonyymi

      Minulla kävi 270000 km sama juttu, etsin uutta laatikkoa hajottamoilta, eipä löydy, päätin hankkia koko auton, pitäisi hakea parinviikon päästä, ei ollut paha hintainen, vaihto maksanee saman verran kuin auto jos itse en saa vaihdettua

      • Anonyymi

        Jaaha että sillee, onko automaattiin lainkaan markkinoilla?


    • Anonyymi

      Mulla ollut kaksi Primeraa, toinen 1,6 ja toinen 1,8. 1,6 oli kyllä vaihdettu laatikkoöljyt eikä vuotoja näkynyt. Siinä n. 300 000 hajoa. En viittinyt enää korjauttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe