Mitä kaikkea pitää huomioida kun ottaa kissanpennun!?:)

Kissaa ottaessa.....

Hei! Meille on tulossa pieni leikattu kissanpentu.
Mitä kaikkeaa tärkeää pitää huomioida kissan ottamisessa?
(Perheessä on pieniä lapsia)

Kiitos etukäteeen!:)

7

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlluKolli

      Tässä jotain.

      No tietysti tarvikkeet:
      hiekka-astia lapio
      ruoka-astia, juoma astia, ei muovisia, astianpesukoneen kestäviä, ihan normi 'ihmisten' astiat on parhaita.

      Ruokapaikka tietysti sellanen että kontauasikäiset ei mene pistelemään kissan ruokia, tosin kerran maistettuaan tuskin maistavat toiste.
      Nuoret kissat juo yleensä tosi vähän jos lainkaan, mutta vettä pitäsi olla aina varulta tarjolla.

      Kissa kannattaa totuttaa kynsien leikkaamiseen, joskaan se ie ole pakollista, mutta kynnet on todella terävät pennulla ja se myös käyttää niitä.

      Kissaa kannattais totuttaa myös autoiluun, koska automatkat voivat ollla hermoja raastavia sitten kun niitä tehdään, ja kissa huuhtaa henkensä hädässä.

      Kissa tarvitsee 'pako'paikan jonne se voi vetäytyä turvaan jos meno yltyy liian kovaksi tai kova kouraiseksi. Aikuinen kissa toki pääsee vaikka vain sängyn päälle turvaan, mutta pennulla voi olla vaikeampaa. Korkea kiipeilyteline voisi olla hyvä ratkaisu, se säästää myös huonekaluja, koska kissan pitää saada kynsiä.

      Kissaa ja lapsia ei tarvitse mitenkään eristää toisistaan edes yöksi tms. lapset oppivat kunnioittamaan kissan aseistusta ja kissa lasten kiljuntaa.

      mä kyllä myös suosittelisin kissakaverin ottamista, toinen kissa ei juurikaan lisää työmäärää, mutta lisää kissan hyvinvointia ja onnellisuutta huomattavasti. Kissa on sosiaalinen eläin.

    • kasikatti

      Kissa pitää madottaa ja rokottaa, vaikka aikomus olisi pitää sitä vain sisällä.
      Eläinlääkärireissut on kalliita joten suosittelen hankkimaan vakuutuksen.
      Kissa kannattaa myös siruttaa siltä varalta että se luikahtaa vaikka karkuun.

      Kissaa pidetään yksinkertaisena ja helppona (halpana) lemmikkinä, mutta näin ei kuitenkaan ole.
      Kissan käytös on hienovaraista ja monimutkaista
      Kissan ruokintaan pitää perehtyä, koska sisäkissa ei pääse itse vaikuttamaan aterioihinsa. Esimerkikisi pelkkää kuivaruokaa syövät kissat kärsivät yleensä nestehukasta.Kissa ei välttämättä ymmärrä juoda tarpeeksi ( luonnossa kissa saa tarvitsemansa nesteen ruuasta).Tämä jatkuva nestevajaus ilmenee sitten myöhemmin virtsakivinä jne..Kissa on ehtomasti lihansyöjä. sille ei käy sama ruoka kuin ihmiselle tai koiralle..
      Nyt kissakirjoja lainaamaan!

    • jussin mamma

      anna kissalle rauha, eli tee lapsillesi selväksi että kissaa ei kiskota hännästä, nostella miten sattuu mahasta tai paiskota leluilla yms. Kissa tarvitsee omat lelunsa, esim pahvilaatikon jossa reikiä sulektaa ulos ja sisään, ruokarauha, eli ruoka tarpeeksi korkealle, ettei kaksijalkaiset pennut häiritse kissan ruokailua, samoin nukkumapaikka pitää olla rauhoitettu, muute kissaparka säntäilee sinne ja tnne ja tekee hätäpaskat pitkin huushollia. Muuten, miten pentu voi olla leikattu? Kissathan steriloidaan, kuohitaan vasta täyskasvuisina.

      • Hippulat hei

      • Hyvin voi olla

        Tässä lisää varhaissteriloinnista/-kastroinnista SEY:n sivuilta.

        " Monet tutkimukset osoittavat, että varhaissterilisaatio/-kastraatio on turvallinen toimenpide, eikä lisää kuolleisuutta tai vakavia terveys- tai käytösongelmia verrattaessa perinteisen ikäisenä operoituihin eläimiin. (2) Toipuminen anestesiasta on nuorilla eläimillä nopeampaa ja komplikaatioita on vähemmän. (3) Koirilla tehdyissä tutkimuksissa ei ole löydetty yhteyttä varhaissterilisaation/-kastraation ja nivelrikon tai pitkien luiden murtumien välillä. (4) Toisessa tutkimuksessa ei löydetty korrelaatiota varhaissterilisaation/-kastraation ja koirien luustolihasongelmien väillä. (5) Kissojen kohdalla varhaissterilisaatio/-kastraatio vähentää tutkimuksen mukaan astmaa, ientulehdusta ja yliaktiivisuutta, kun taas arkuus lisääntyy. Uroskissojen kohdalla varhaiskastraatio vähentää paiseita, aggressiota eläinlääkäreitä kohtaan, seksuaalista käyttäytymistä ja virtsalla merkkailua, kun taas taipumus piiloutua voi lisääntyä."

        Asiansa osaavat lääkärit ovat leikanneet pentuja jo usean vuoden ajan, ilman mitään ongelmia kissan kasvaessa aikuiseksi. Myös koiranpentuja on leikattu pieninä.


      • lue tuolta

        http://www.hesy.fi/info/tiedote120308.htm

        "Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry vastustaa voimakkaasti pienten kissan- ja koiranpentujen sterilointia. Eläimen kehityksen kannalta oikea sterilointi-ikä on vasta sukukypsyyden saavuttamisen jälkeen.
        Yhdysvalloissa suosittu lemmikkikoirien ja -kissojen varhainen sterilointi yleistyy Euroopassa ja Suomessakin.

        - Valitettavasti varhaisen steriloinnin puoltajia näyttää Suomessa löytyvän niin eläinlääkäri- kuin eläinsuojelupiireissäkin, sanoo HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

        Eläimet steriloidaan jo 6-8 viikon ikäisinä, kun perinteisesti sterilointi tehdään vasta ensimmäisten kiimaoireiden jälkeen, aikaisintaan puolen vuoden iässä. Menetelmän kannattajat perustelevat varhaista sterilointia sillä, että se ehkäisee ei-toivottuja pentueita.

        - Varhaisen steriloinnin vaikutusta eläimen terveyteen, kehitykseen ja käyttäytymiseen on tutkittu paljon ja tulokset osoittavat, ettei se ole eläimille hyväksi, toteaa eläinlääkäri Jukka Marttila.

        Ennen puberteetti-ikää tehty kastraatio tai sterilointi vaikuttaa luustonkasvuun hidastamalla kasvusaumojen sulkeutumista. Tällöin eläimistä kehittyy hennompia ja pitkäraajaisempia. Tällaisilla eläimillä todetaan enemmän reisiluun kaulan murtumia. Lisäksi varhaissteriloinnilla on selvä vaikutus ulkoisten sukuelimien kehitykseen; vajaakehittyneisyys altistaa eläimen virtsatietulehduksille ja virtsatiehyttukoksille. On myös havaintoja siitä, että se vaikuttaa eläimen luonteeseen siten, että hyvin nuorena steriloidut eläimet ovat arempia ja ujompia. Tiedetään, että sukuhormoneilla on lukuisia tärkeitä vaikutuksia sekä eläimen ruumiilliselle että henkiselle kasvulle, muistuttaa eläinlääkäri Jukka Marttila.

        HESYn mielestä ihminen varhaissteriloinnilla alistaa eläimen omien intressiensä toteuttamiseen ja riistää eläimeltä luonnollisen kehityksen sekä tekee eläimistä sukupuolettomia. Eläinsuojelijoina vastustamme eläinten sterilointia pentuiässä ja haluamme, että eläimet saavat elää nuoruutensa luonnollisella tavalla ja varttua täysikasvuisiksi ennen sterilointia tai kastraatiota."


    • kisumisu

      Hei!
      mitä tarvikkeita talli-kissa tarvitsee?
      kiitos jo etukäteen =).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe